|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
4.10.2009 23:04:57   
Marelica
Pozdravček iz štajerske!

Meni pa je prav všeč, če še kdo drug razen mene malo pojamra... ker potem vsaj vidim, da smo nekje "normalni"... se mi zdi, da bi eni res radi dajali samo vtis popolnosti, ki je ni. Ali? No, če pa komu gre kot po maslu mu pa tudi privoščim. Tudi mi imamo kdaj kakšen vzpon na krivulji uspehov. user posted image

Pri zdravju se glede na lansko leto res dobro držimo. Še nismo imeli vročine ali česa hujšega od kašlja in smrkanja. To pa vsake toliko "ven vdari", da se ne bi mogli preveč hvalit. user posted image  Lani takega časa sta bila že oba na AB, če se prav spomnim.

Maychika, za Tio sem zdaj drugič glasovala. Se bom potrudila še večkrat spomnit. Ful je simpatična!!! user posted image

Za službo še nič novega ne vem. Dala sem skoz 1. razgovor, zdaj pa čakam, da me pokličejo v 2. krog ali pa pač da dobim negativni odgovor po pošti. Zadnje čase veliko premišljujem o tem, kaj mi je storiti, če se mi ne posreči. Glede na to, da je na štajerskem res velika kriza za zaposlitev, bom morala postat očitno malo bolj agresivna pri iskanju. Sploh pa pri iskanju VIP. Ker drugače se mi slabo piše.

Kar se tiče športanja nimam nič slabe vesti, da sem se glede tega zapustila. Kile so nekje na normali, tudi če se kakšen dan dobesedno nažiram s sladkim. Skoz mi vsi govorijo, da sem ful shujšala. Ok, pa kaj mislijo, da moram skoz zgledat kot nosečnica? user posted image  Ker pred tem sem itak bila še na manj kilah kot zdaj. Drugače pa je čez leto pri nas itak toliko dela zunaj, da se vse pokuri. Tele naše brege prehodim gor, dol in počez že za šalo. Se mi zdi, da bi me včasih morale že pošteno bolet noge naslednji dan, pa sploh nimam več "muskulfibra". Prav hecno. Zdaj sem ravno v disciplini nabiranja kostanja, ki ga je pri nas res veliko. Je še nek zaslužek, razgibam se na svežem zraku in imam vsaj nekaj časa občutek, da naredim kaj koristnega. Ker gospodinjenja itak nihče ne zna cenit, je samoumevno da se naredi. user posted image
Ampak vedno bolj se pa zavedam, kako pomembno je zdravje. Mi je prav hudo, ko berem, da imate probleme z astmami in ostalim... poznam jih vedno več, ki jim že mladim "odpove" hrbtenica in to čisto iznenada, pot rehabilitacij je pa dolga in težka, ni nujno da se pozdravi. Si sploh ne znam predstavljat, da kdo od nas tako zboli, se mi zdi, da je že brez tega življenje dovolj kruto.

Naša Katarina je postala kar malo predrzna, čeprav se jo na srečo da kar hitro "obrnit". Samo dober razlog potrebuje, s kakim slabim se je ne da več okoli prenašat. Dominik je pa....ahjej, ... dvoletnik, ki mu je trma tako pošteno usekala ven, da se samo bojim, kako se bomo šele s puberteto ubadali. user posted image  Ker to je prav neverjetno, kako se mu iz lepega (sploh ni treba, da je kak razlog) utrga. Vam povem, da fant tako nori, da sploh ne pazi, kam lahko udari, vrže se na tla, brca, rjove, tepe okoli sebe, ne pusti se tolažit, prijet, pocartat... In zdaj šele razumem starše, ki predlagajo kruto metodo curka mrzle vode v obraz. In ja, smo tudi mi že probali - prosim, ne se zgražat, mi ni niti najmanj prijetno to priznat!!!- in res deluje. Smo jo izvedli samo enkrat, zdaj pa pomaga že, če mu to omeniš. Je treba prav pazit, da ga dovolj hitro ustaviš, ker se samo stopnjuje norenje. Sicer ne bom rekla, da se to zelo pogosto dogaja, se pa. In vedno pogosteje se iz opoldanskega počitka (ki ga pa rabi), zbuja v "začetni fazi" te norije in zna biti še lep čas slabe volje. Z njim je pa res treba, kot pravijo, v rokavicah. ...pa po moje, ne boste razumele... tudi jaz ne bi, če ne bi sami doživljali. Imamo skratka, kot sem že stalno govorila, enega zelo nezahtevnega in drugega ekstremno zahtevnega otroka. Učimo pa se pri obeh in če po pravici povem, mi vseeno ni žal, da imamo dva. Zdaj je med njima vedno manjša razlika v dojemanju. In z možem se toliko presmejiva njunim zaupnim pogovorom, ker sta tako posrečena. Lepi trenutki definitivno odtehtajo vse napore, kar itak same veste.

Se opravičujem za romane, upam, da se vam da brat.

In lahko noč vsem!

_____________________________

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
6.10.2009 21:54:57   
*zvezdica*
Marelica prav z največjim veseljem sem te prebrala.user posted image No tako kot ti opisuješ Dominika, tak je (bil) naš Marcel. Tako da verjemi, če te kdo 100% razume, sem to sigurno jaz. Kaj naj ti rečem, svetujem...se mi zdi, da je vedno bolje (trkam, trkam, trkam). Tam nekje v začetku poletja so se stvari malo normalizirale. Saj je še vedno kriza (napram drugim otrokom) ampak vsaj razumno dojame stvari, ne gre več za vsako ceno z glavo skozi zid...močno upam, da bo to z leti prerasel....ampak vseeno je to karakter...nikol ne bosta tako obvladljiva kot drugi otroci. Čeprav po drugi strani pa vidim kolk pa Marcel zna dat, ko pa vidim da drugi ne...tko da se pol itak vse zgiha user posted image
Drzim pesti za službo. Saj mooče pa mora tako bit. Tud jaz sem jo kar dolgo iskala...pa sem pol tolk boljšo našla...tko da je že za nekaj dobro da je tako kot je.
Maychika, pri nas je tko da se ti 5 pedagoških ur šeteje za normalnih 8, delamo jih pa povprečno 6...tko da si pol na 14 dni 1 dan frej, pa kak dan imaš samo 3 ure...tko..men to ful ful ustreza. Poleg tega mamo pa potem itak še milijon sestankovuser posted image , ki se ti pa ne šteje nikamo...delovna obveznost pač. Pa na vsake 6 tednov si vikend dežuren (dop., ali pop.), pa ene 2 praznika na leto tudi. Imaš + in -, ampak saj to je pa povsod tako. Enmu to ustreza, drugmu ne....men je to zaenkrat super.

Midva z možekom si bova ta vikend privoščla en prost vikend. Greva sama, brez otrok, v Medulin. Bova mal kolesarla, pa se razvajala. Se mi zdi da tud to rabmo, da mal izprežemo...lahko pol spet mal bolš normalno funkcioniraš. Tamaledva bosta šla pa vsak k enim starim staršem, ki pa tud že komaj čakajo...tko da mislim, da bomo vsi uživali.



_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.10.2009 23:14:58   
eya
Ojla!

Komaj vas imam čas prebrat, za pisanje pa ponavadi zmanjka časa. Ne vem, kam letijo tako hitro dnevi...

Zvezdica, tale vikend se pa suuuuuper sliši! Boste res vsi uživali! Pa super za službo! Je fajn bit tudi včasih malo izbirčen (pa govorim tako na splošno, ne zate, ker ne vem, koliko si ti dejansko izbirala, preden si prišla do službe), pa ne kar takoj prve ponudbe zagrabit...pa potem se vseeno dočaka služba, ki ti je bolj pisana na kožo.

Marelica, fuuul držim pesti za drugi krog!!

Hja, jaz sem tudi bolj slabo športala zadnje mesece. Saj nekaj migam vsaj ene trikrat na teden, ma ne tako intenzivno kot bi si želela. Zdaj sem spet začela laufat, čeprav letos ne bo šlo 21 km na lj maratonu (kot je šlo lani). Ampak na 10 pa vseeno grem. Pa salso sem začela plesat, saj to je tud šport, a ne ;) enkrat na teden, za tri ure. Pa v fitnes/aerobiko sem se tud vpisala, sam še nisem uspela do tja prituser posted image  Dobre ste vse, ki imate pri dveh otrocih, službah in drugih aktivnostih še kaj volje za šport!!! Drugače pa-ČMaja, laufanje se mi zdi eden najcenejših športov, če že omenjaš, da ne želiš dosti evr dat za to...pa še greš lahko skoraj kadarkoli imaš čas.

Žiga je še vedno tak nežen fantek kot je bil, tako po obnašanju kot konstituciji. Ne vem, če je že prilezel do 14 kg ;). Ampak zdrav pa zaenkrat je (že trkam...).

Pokora, v Konobah sva bila pa sredi avgusta, pd 11. do 22., če se prav spomnim...joj, kje je že to, moram it slikce mal pogledat, da se spomnim, kolk je bilo luštno. Vi pa kar v Malezijo-noro dobro! Vi ste tko bolj avanturisti in radi hodite še kam dlje od Hrvaške, kaj...

Toliko zaenkrat...samo še lahkonoč!

Maychika, sem oddala že kake tri glasove, še mal nas spomni z linkom...







_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.10.2009 7:41:45   
mojčika
Dobro jutro....

Krista vse naj naj naj naj user posted image user posted image


Več pa ta trenutek še nisem sposobna user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.10.2009 23:11:09   
Krista28
O Mojčika hvala za čestitke.
Sem tud na facebooku vidla od Eye - Eya hvala, pa dons kar ne bom gor šla...grem se k možu stisnit. Nisem pa nič posebej praznovala....mah kaj pa vem...nekak nisem pri volji...ni pravo obdobje zame..me kar neki muči...pa saj upam da se rešim...Sem zadnje čase kar utrujena. Se tud tu vidi, ko nič ne pišem...grdo od mene...pa saj me verjetno razumete...včasih si tkole, z dvema res kar utrujen, sploh ko sta kdaj naporna, pa služba (ki ti ni - tako da Zvezdica čestitke za službo), pa doma bi rad imel vsaj malo pospravljeno...pa nikakor ne zmoreš to skupaj skombinirat, in si tam, kjer ni muh....haha...Ja jaz bi tud službo zamenjala in še kaj drugega delala, pa potem kar scagam, ampak tole ne bo šlo tko...

Marelica, držim pesti, da se ti pojavi služba in da boš v njej uživala...A imate velik kostanja? Mi moramo tud mal nabrat.

Imejte se


(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.10.2009 23:59:04   
Marelica
Krista, najprej čestitke zate!!! Naj ti postanejo dnevi manj naporni... in ja, si kar mislim, kako se počutiš. Jaz že brez službe včasih komaj folgam.

Preko foruma sem se dokopala do novice, da drug krog razgovorov že poteka in seveda me niso klicali. Tako da sem ven padla. user posted image  Saj se mi bi prav čudno zdelo, da bi med 1200 prav mene izbrali pri 60 razpisanih mestih... Ja, taka kriza je pri nas na štajerskem. In kruta resnica, da nimaš kaj zbirat, je treba pograbit glih kar ti pride (če sploh). In ne, nisem več nič optimista, kar se službe tiče. Se začenjam vse bolj zavedat, da mi brez vez ne bo uspelo. Aja no, plače so pa baje res mizerne. Vodja prevzema blaga recimo dobi 750 BRUTO plus potni stroški in malica, v prodaji pa minimalna plača... Ampak ok, jaz bi še za to stisnila zobe, vsaj za nekaj časa.

Eh, pa ne bom vam več jamrala...

Krista, letos je pri nas noro veliko kostanjev, debeli so in že od začetka sladki. Ga nabiram za prodajo, seveda tako, da mi tast stranke rihta. Vsaj to imam malo za dodatni zaslužek, dokler se še da.

Eya, ti imaš pa kar fajn rekreacijo, še ples poleg. Super! user posted image  A Žiga praviš, da nima niti 15 kil? Uf, si sploh ne znam predstavljat, pol ga že naš mali dohiteva. Ja kaj vem, pri nas v familiji res nismo suhceni in geni naredijo svoje. Pri vas pa očitno tudi. user posted image  

Zvezdica, hvala za besede podpore, sem jih prav rabila. In res fajn, če spoznaš še starše otrok s podobnim temperamentom, da si lahko mogoče še kaj med sabo svetujemo... no, predvsem boš ti lahko bolj meni, ker je pač Marcel starejši in ste že več dali skoz. user posted image  Kako sta si pa kaj s sestrico "v laseh"? Midva z možem sva ugotovila, da sta oba znosnejša, ko sta vsak v svojem kotu. Katarina zdaj že rada komandira, bratec se pa ne da. Včasih sta namerno kontra želja, da se ja lahko skregata (recimo, katero glasbo se bo v avtu poslušalo oz. če sploh, kdo se gre prvi umit...) Trenutno mi je to najbolj naporno, da ju je treba skoz narazen vlečt. Kdajpakdaj znata pa tudi prav prijetno presenetit in sta kot najboljša prijatelja. Se mi pa vseeno zdi, da je s parčki težje, kot z istospolnimi sorojenci.

V tem tednu, tednu otroka, se v našem vrtcu res veliko dogaja. Včeraj smo bili s Katarinino skupino na izletu s posebnim vlakcem (cestnim). Kraj, kjer obiskujeta vrtec -Makole, so nekaj posebnega, ker imajo umetniki iz vsega sveta tukaj kolonije in leto za letom ustvarjajo kipe in razne skulpture ob sami regionalni cesti. No, in ta vlakec pelje po tej poti in vodič malo razlaga... res prav luštno smo se imeli, pa še sosednji kraj smo malo spoznavali. Bom na FB dala jutri kakšno fotko, če ne že danes. user posted image

Nič, pozna ura se mi že pozna. Moram pod nujno spat. Prej sem se zamudila z likanjem perila, zdaj pa ne znam iz računalnika. user posted image

Zvezdica, vidva pa se naužijta skupnih trenutkov in izkoristita maksimalno!

Lahko noč vsem!



_____________________________

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
9.10.2009 8:07:04   
mojčika
Dobro jutro.

Kot vidim, smo vse dokaj utrujene, to da nisem spala noči cele že kako leto, o tem raje ne bi. MM se še vedno zbuja in če je ne bi imela ob sebi, bi morala še zanjo vstajat user posted image , dvakrat pa še za LJ. Sicer se ne pritožujem, ker LJ spi od 19. do 7. ure, dvakrat je vmes, a sama takoj zaspi nazaj. A navzkrižno z MM je pa vseeno dovolj, da bi dala vse za eno celo prespano noč.


Zdravje se pri nas umirja, tako da upam, da zdaj pa malo počitka vsaj s te strani.


Kostanjev Marelica je pa letos res dosti, pa še na zraku si, taka služba je vsega vredna user posted image , se vem, ni tapravo, a vseeno. Se bo, ob svojem času. Mi smo finančno letos tudi na suhem, a upam, da kmalu kak kredit gre stran :-)


Eya, no tudi 10km je pohvale vredno, jaz bi šla raje na Lumpijev tek user posted image , no se MM je že prijavljena in seveda gremo odteči teh 200muser posted image , mogoče dopoldan pridemo še v Kranj na Nodijevo rajanje, a samo mogoče.


No zdaj pa grem še malo pospravljat, kmalu dobim obisk.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.10.2009 12:59:18   
ČebelicaMaja
ojla...
evo, me smo do srede uživale v Kranjski Gori, kjer je bilo naravnost sanjsko- toplo je bilo tako, da sem jima morala zavihat hlače in rokave- Gaja je bila samo v bodiju s kratkimi rokavi. ljudi minimalno malo, trampoline smo imeli dobesedno samo zase- je še Gaja poskusila radosti le tega, je kar pasalo zamenjat okolje... Hana je pa totalni kolesar- še v temi je hotela s kolesom okrog šibat, samo kolo, kolo, kolo...peš ji sploh ni zanimivo, s kolesom smo pa 4 ure okrog hodil, pa je vse potrpelauser posted image

No, vmes je Gaja shodila in moram rečt, da sem kar vesela, da bo v vrtcu bolj mobilna- sem mislila, da bo veliko kasneje, ker jo je fizioterapevtka tako slabo "ocenila".

Eya, ti ne veš, kako si želim, da bi lahko tekla, ampak je to nekaj kar najbolj ne maramuser posted image  res ne, lahko me pelješ v hrib, lahko do onemoglosti igram squash, badminton ali se grem aerobiko, tečt pa ne morem več kot 10 min- ker me totalno zdela astma- nikoli nisem mogla, še med treningi sem imela težave- lahko tečem na smučeh, peš pa ne gre...ne vem zakaj, ampak res ne...potem je tu še megla, slab zrak v Lj. in mraz in pljuča mi totalno zatajijo, tako da žal tek odpade in občudujem vse, ki s tako lahkoto pretečejo več km user posted image ...včasih sem celo malo foušuser posted image

Ja, pri nas je tudi prespana noč čista utopija- Hana se še vedno zbudi povprečno 2x na noč, Gaja pa samo, če jo zebe ali ji je vroče...

Mene pa nekaj zanima- kako odvadiš otroka planice ponoči...naša Hana še vedno veselo lula v planico ponoči, tudi v pop. spanju, a samo kadar zelo trdno zaspi lula in se potem čist nesrečna zbudi, tko da ji jaz doma dajem planico v vrtcu pa ne- pediatrinja nam je rekla, da če je tako, potem še ni pripravljena in naj jo pustimo... zdaj gre lulat pred spanjem in takoj ko vstane, ampak planica je še vedno kar polna, ko jo zjutraj vzamem dol- seveda pa zvečer in ponoči zahteva vodo- ni pa šans, da se tolk zbudi, da bi šla lulat- ker tudi vodo pije napol v spanju po slamci- če ji jo ne dam, me prosi zanjo... ma nočem prehitevat, ampak v vrtcu so vsi že suhi, samo ona in en fantek, ki sta najmlajša, pa vseeno- bi tako počasi in postopoma do pomladi rada odpravila še nočno planico.
Kakšen nasvet?

Ankica, tudi jaz nestrpno čakam tvoj odgovor glede cepljenjauser posted image ... čeprav priznam, da se bolj nagibam, da se ne bomo cepili, ma toliko je sedaj tega, da človek kar ne ve, kaj je prav in kaj ne- potem pa pozitivne in negativne informacije in če nisi iz foha, si čist zmeden...

Mojčika, tudi mi gremo na Lumpijev tek- upam, da se kaj dobimouser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.10.2009 13:13:50   
ČebelicaMaja
še tole sem pozabila...

Krista pridejo taka obdobja, jaz sem ravno nekaj takega čez dala, ampak me tolaži, da po dežju vedno posije sonce...bi pa položila vsem, ki niste zadovoljne s službo na srce, da zamenjajte...res... nad mano je moja bivša šefica dobesedno izvajala mobing, groza, kar tresla sem se, ko sem šla v službo- vsako jutro sem imela cmok v prsih, ker nisem vedla kakšne volje bo šefica- ostali so bli super, ampak je ona vse popackala- usoda je hotela, da sem zamenjala službo in sedaj sem dobesedno srečna- ni idealno, so plusi in minusi kot je rekla Zvezdica, pa vendar grem z zadovoljstvom v službo...in mirna...lahko bi bilo več €, pa boljši delovnik, pa še kaj bi se našlo- ampak vsega pač ne moreš imeti in hočem rečt, najbolj važno je, da se v službi počutiš kot človek...
...jaz pravim, nimaš kaj zgrešit, če si v službi in iščeš naprej, enkrat se že kaj najde...pa Marelica tudi zate, verjemi. Sem na začetku kariere (po izobrazbi sem kadrovik) delala v kadrovsem inženiringu, kjer so imeli tudi klub za brezposelne- sami hudi primeri (ali nizka izob., ali starost, ali nazposljiv poklic)- pa jih je 60%našlo službe- vsi, ki so se dovolj dolgo trudili (klub traja 3 mesece)...tako da, samo ne obupat, se mi zdi, da za ljudi, ki so pripravljeni delat, vedno obstaja ena služba...pa vedno je vsaka stvar za nekaj dobra- boš pa sedaj, ko te mala dva najbolj potrebujeta lahko več z njima, mene že sedaj gloda vest, kako bo naslednji mesec, ko začnem s službo.

Sej nočem zganjat neke pameti, ampak hočem rečt samo to: ne obupat- iščita naprej...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.10.2009 22:26:28   
alička
Pozdravljene!

Vidim, da se je tukaj stanje malo popravilo in da spet kar redno pišete. Moram reči, da še kar spremljam, kaj se napiše, volje za pisanje pa nimam. Zadnje čase doma računalnika sploh ne prižgem več, če ni dragega doma. V službi pa še vedno ludnica, tako da v sanjah nimam časa za internet.

Z Živo sva končno opravili sistematski pregled (smo 2x prestavljali). Bila je izredno pridna in so jo vsi samo hvalili. Namerili so ji celih 110 cm user posted image , nisem preverjala doma, ampak saj ima bit po komu velika.
V vrtcu vse v redu, gre rada, včasih bi šla še v soboto in nedeljo user posted image .

Marelica drži se, tudi zate se bo našla služba!

Videla sem, da se je razvnela debata o rekreaciji. Kaj je že to? Jaz sem zvečer ko pupa zaspi tako uničena, da niti pomislim ne da bi šla še tečt, ali kaj podobnega. Imam pa srečo, da se mi to zaenkrat še ne pozna preveč. Za letos sem bila sveto prepričana, da bom Živo vpisla na telovadbo za malčke, sebe pa prisilila, da grem enkrat na teden plavat. No in me je tamala zajebala, bo očitno ista lenoba kot mami. Se je odločno uprla, da bi šla na telovadbo. Potem so nam še v vrtcu svetovali, naj ne slilimo otrok z dodatnimi dejavnostmi in naj se jim teh par uric, ko smo skupaj raje posvetimo. Zdaj ko so lepi dnevi, smo tako raje zunaj. Ko pa se bo začel mraz in megla, bova vseeno probali s tole telovadbo, ker lahko itak plačuješ mesečno.

Kot vidite, me tudi na FB ni (tiste, ki ste tam redno), sem se pa danes hotela prijaviti, pa je že cel dan stran kao nedosegljiva zaradi obnove? ali so mene skenslali?

Sem hotela še kaj napisati, pa imam zdaj čisto glavo user posted image .

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.10.2009 7:59:20   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja


Eya, ti ne veš, kako si želim, da bi lahko tekla, ampak je to nekaj kar najbolj ne maramuser posted image  res ne, lahko me pelješ v hrib, lahko do onemoglosti igram squash, badminton ali se grem aerobiko, tečt pa ne morem več kot 10 min- ker me totalno zdela astma- nikoli nisem mogla, še med treningi sem imela težave- lahko tečem na smučeh, peš pa ne gre...ne vem zakaj, ampak res ne...potem je tu še megla, slab zrak v Lj. in mraz in pljuča mi totalno zatajijo, tako da žal tek odpade in občudujem vse, ki s tako lahkoto pretečejo več km user posted image ...včasih sem celo malo foušuser posted image


očitno je to prav značilno za asmatike, ker vse kar pišeš, velja tudi zame :-)


Mojčika, tudi mi gremo na Lumpijev tek- upam, da se kaj dobimouser posted image


Joj res upam, se me rada drži smola, ko je treba kam it user posted image

Jaz bi pa zdaj tako rada še eno kitico odspalauser posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
15.10.2009 19:55:17   
alička
Pa sem vas neki hvalila user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
15.10.2009 21:35:48   
Krista28
Živhi punce,

Evo, jaz lepo v službi še preberem, pišem pa ne oz. prijavljam se nikamor, ker pri nas je pa kontrola huda, in bom hitro klicana na zagovor.  V službi je pa vedno bolj pestro...sem se vpisala na pripravljalni tečaj angleščine za BEC(Bussines English Certifikate), pa verjetno bom morala delat izpit iz upravnega postopka, pa čimprej diplomo do konca sčarat ....haha...a sem kdaj jamrala, da imam premal.... .

Jaz imam pa doma bolnika....mož.....khm....je čist fuč, in veste kako je s tem....user posted image sem bila pa tud jaz prejšnje dni boga z zobobolom...mi ga je popravljal oz. delal prevleko, pa je bolelo cel teden ko .

V soboto imamo pa kostanjev piknik v vrtcu, v nedeljo pa s prijatelji, tako da bo spet cik cak vikend mimo....

v vrtec gresta oba fuul rada, tako da zjutraj ni panike...ko pa pridem ob 5h s službe je pa mal panike...pa kosilo, pa pestvat...pa igrat...pa preoblačit....Mala je baje huda greba in eni punči sploh migat ni dala...vse je hotla pred njo imet, delat, jest...groza...drobno pa žvo...sicer pa ful samostojna, pa tud men se zdi ful nezahtevna...trma ji sicer seka...se hitro vrže, pa hitro pobere.user posted image user posted image

Alička, ti delaš v računovodstvu, a ne?Uf to je men čist neznano, pa bi probala...sam je prevelik riziko kar nekaj probavat...

Nč grem še mal majčk zlikat, da bomo imel kaj oblečt...
Nočko

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
16.10.2009 7:32:10   
mojčika
Dobro jutro

Se nimam kaj dosti povedat, malo je pri nas še vedno pestro s kašljem, MM dobesedno smrči, diha na usta, kašlja, nos se ji zamaši v momentu, ko se vležemo v posteljo, pa čeprav prej našpricamo, čez dan je pa čist ok in zdaj nekaj berem, da to kaže na povečano žrelnico. Mah mogoče se res greva pokazat. Pokašljuje tuidi LJ preden zaspi, ravno toliko, da se zbuja, a ko trdno zaspi, je zaenkrat mir, spimo pa od 7.30 do 6.30 z enim hranjenjem, jej lepo, prelepo user posted image
Sicer pa LJ že toliko govori, da se prav smejemo njenim hudim dialogom user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

Mene pa nekaj zanima- kako odvadiš otroka planice ponoči...naša Hana še vedno veselo lula v planico ponoči, tudi v pop. spanju, a samo kadar zelo trdno zaspi lula in se potem čist nesrečna zbudi, tko da ji jaz doma dajem planico v vrtcu pa ne- pediatrinja nam je rekla, da če je tako, potem še ni pripravljena in naj jo pustimo... zdaj gre lulat pred spanjem in takoj ko vstane, ampak planica je še vedno kar polna, ko jo zjutraj vzamem dol- seveda pa zvečer in ponoči zahteva vodo- ni pa šans, da se tolk zbudi, da bi šla lulat- ker tudi vodo pije napol v spanju po slamci- če ji jo ne dam, me prosi zanjo... ma nočem prehitevat, ampak v vrtcu so vsi že suhi, samo ona in en fantek, ki sta najmlajša, pa vseeno- bi tako počasi in postopoma do pomladi rada odpravila še nočno planico.
Kakšen nasvet?




Sploh nimam ideje, žal, sem razmišljala, samo pri nas jaz nimam prav nobene zasluge za odvajanje, je to kar sama storila, v enem tednu podnevi, drug teden že ponoči, ušlo je dvakrat, ko je bila bolna, in zdaj bo že leto in pol od tega. Pijemo pa mi tudi ponoči, še vedno, a se zbudi, če jo lulat, samo to se zgodi zelo malokrat.

Tudi pri nas bo pester vikend, star ata praznuje 80. let, pa še eni drugi rojstni dnevi bodo, tako, da bo kar leteče.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
16.10.2009 11:18:52   
ČebelicaMaja
ojla, se tudi jaz malo javim pred odhodom na Gorenjskouser posted image  pravkar sem podelala vse za službo, kar hudo mi je, ko imam sao še 14 dni porodniške potem pa uvajanje, služba oh in sploh...

v čet. sva imeli z Gajo Ulo cepljenje- vse OK, velika 76cm, težka 9700- ni tako težka kategorija kot je bila Hana, je pa tudi zdravnica rekla, da je močen karakter, se ni dala motit in prehodila vse kartotekeuser posted image

danes gremo me v Kranjsko, da se zopet umaknemo očiju, da bo v miru delal- sej HB da ima delo, ampak kar pogrešam skupno pohajkovanje, ker enostavno nimamo več časa, da bi bili dosti skupaj... ampak verjento bo pozimi pa bolj suša kot vsako leto.

Smo pa imeli v vrtcu en incident, ko mojo Hano niso napisal na seznam za plesne urice, ki jih seveda obožuje in jo niso notri spustili, je gledala čez okno in jokala kot dež- sem bila čist iz sebe, mi je bilo ful hudo, ampak je prišlo do nesporazuma in so se mi 5x opravičili... samo je pa kar kriza, če bom za vsako krivico, ki se jima bo zgodila takole "trpela"- sem čist čustveno odreagirala, prav nič "profesionalno"user posted image

nič, zdaj grem pa še mal na sonček z Gajči, so za izkoristit tile dneviuser posted image

lep vikend!

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
16.10.2009 21:46:08   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28


Alička, ti delaš v računovodstvu, a ne?Uf to je men čist neznano, pa bi probala...sam je prevelik riziko kar nekaj probavat...



Ja res je. Ampak je ena pesem računovodstvo velikega podjetja, kjer eden dela samo eno ali dve stvari ali male firme, kjer delaš vse. Jaz imam to srečo, da delam več različnih stvari in da sem zamenjala že nekaj pozicij, tako da znam več stvari. Nisem pa čisto nič iz tega foha. Sem pravzaprav "učiteljica" - po srednji šoli. Imam pa to delo rada, ampak pri nas je zdaj klima in zadovoljstvo v podjetju na nuli.

Živa je maloprej "padla dol", sva bili na obisku pri eni moji prijateljici in Živinem prijateljčku, sta se tam znorela, potem pa še doma, tako da je res zaspala v sekundi user posted image .
Jaz sem pa pravzaprav prišla na internet preverit, če je kaj pametnega za gledat na televiziji.

Lahko noč!

< Sporočilo je popravil alička -- 16.10.2009 21:47:08 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
21.10.2009 21:35:29   
Krista28
Ojla, kje ste tete? Jaz se bom do konca tedna menjavala z možem in dežurala doma. Nadja je sicer že ok (imela je en dan vročino), Kristjan pa je fasal kar grd laringitis...zaenkrat ga zdravimo doma, imel je tud včeraj in danes zjutraj vročino, no zdaj je popustila, vendar še nikako ni za v ta veter in dirjanje. Z možem pa se menjavava tako, da grem jaz zgodaj zjutraj, pa ob 1nih domov, on pa gre ob 12h v službo in potegne...k sreči sva se lahko tako zmenila in sfolgava, ko pa spita, jih pa tašča mirka pa je... V soboto smo imeli kostanjev piknik, pa Kristjan ni hotu nastopat....ni šans da bi šel na oder....ko je blo pa mimo, bi pa ves čas peluser posted image . Nadja je bila pa ta glavno fenica...hihi...je stala v mojem naročju, pa komi čakala da zaploska "pavooo, pavooo!"user posted image user posted image Sej pol je blo pa tuf ful fajn, ker smo itak skor sami sovaščani in se poznamo med sabo.

Ja Alička, saj to mi pa vsi pravijo, da v velikem podjetja imaš ti bolj malo od računovodstva razen kucanja eno ta isto.....Se mi pa zdi, da je zdaj ful teh manjših firm oz. servisov.

Mojčika...vi se kar lepo počasi pozdravite...zima bo dolga...
Zdaj grem pa čaj naredit, pa v pižamo zlezt...

nočko...

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 21.10.2009 21:38:14 >

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
22.10.2009 20:36:41   
mojčika
No pri nas je te dni bolj pestro, imam res malo časa, da bi kaj napisala, me je ČebelicaMaja na polno zaposlila user posted image , sem ji pa vseeno zelo hvaležna, dinčki pridejo prav.

MM še vedno kašlja, imeli sva grozne borbe s fiziološko v nos, a sva stuhtali, da delava inhalacije na moj stari lonček iz otroštva, tak plastičen, ki se je takrat dobil za inhalirat. Vanj dajam od Fitobimbi inhalacije, res take nežne, in fiziološko. Pomaga, vmes pa še Operil špricneva in glej ga zlomka, gre in brez tuljenja. Kupila pa sem še eno račko s semeni, ki se jo pogreje v mikrovalovki, diši po sivki, in sva jo dali pod majico, ko je šla spat, zdaj pa upam, da se pljučka pregrejejo in da bo tega enkrat konec, se vleče že dva meseca user posted image

LJ je tudi bolje, tako da počasi pridemo k sebi.

Če bo le zdržalo vreme, gremo na Lumpijev tek, a se mi zdi, da vas ne bo kaj dosti, tudi pri ČMaji bolni in Krista vi???

Lahko noč in pozdravite se bolančkiuser posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 9:26:36   
eya
Hej, samo na hitro-midva z malim prideva jutri na Lumpijev tek, ob 4ih naši malčki štartajo, a ne? Sem rekla malemu, da bom močno navijala zanj in se že ful veseli, da bo lahko sam tekel...bomo vidli, če bo res :)

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 16:52:57   
ČebelicaMaja
jah, nas očitno res ne bo... sicer še nisem čist vrgla puške v koruzo, ampak slabo kaže... danes je celo noč od 1.10 do 6.30 razgrajala in nespala, sedaj pa...saj veste kakšen si po prežurani noči...meni deluje spet čist bolna, ampak ne vem, ali je to utrujenost ali kaj drugega- vročine ni, kašelj počasi pojenjuje in se lepo lušči, podočnjake pa take velike in violične, kot da je ful ful bolnauser posted image

bomo videli kako bo danes ponoči...

drugače pa se lepo imejte in uživajte v teku...

Jaz pa jutri začnem z avtogenim treningom- nisem imela niti časa kaj dosti prebrat na to temo, pa vaditelj mi je rekel, da naj raje nič ne berem- me prav zanima kako bo... in upam, da mi vsaj malo uspe tudi s tem znižati pritisk... bom poročala kako bo.

evo smrkljo, se je že zbudila -že 3. danes drema po pol ure- manjka ji pa itak kakih 6 ur trdnega spancauser posted image


_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 21:58:35   
Krista28
Kaj je to z našimi malčki....Nadja je predvčerajšnjo noč tudi žurala celo noč...za pop...user posted image user posted image . No včeraj je bilo super. Kristjan ima, no je imel laringitis (nič hujšega), Nadja je pa, razen tistega žuranja in posledično zaspanosti, čist ok. Smo pa jutri sami trije, pa ne vem, če bi jst glih v mesto hodila, sploh ker je napovedan dež.

Fajn tečte...Eya, greš ti tud kaj tečt v nedeljo?

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 22:26:40   
mojčika
Ja ja, tudi mi malo spimo, MM cele noči kašlja, sploh zdaj, ko pregrevava pljučka. Lucija Julija je več kot dobra, spi zraven MM in se ne zbuja, vsaj zaenkrat ne, čeprav je taka galama v sobi celo noč. Nima pa niti enega zobka, torej nas tudi ta galama še čaka user posted image

Će bo dež, tudi nas ne bo, že tako bi bilo bolje, če sploh ne bi šli.

Lahko noč

< Sporočilo je popravil mojčika -- 23.10.2009 22:27:07 >


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 22:54:31   
eya
Uf, a dež naj bi bil? To pa bo potem res brezveze hodit!
Ja, jaz grem pa v nedeljo tudi tečt, ampak tokrat samo na 9 km, ker sem samo zadnje tri tedne tekla, prej pa 2 meseca skor nč... grem, glih tolk, ker mi je všeč vzdušje na štartu, pa vzpodbujanje...

Joj, upam, da ne bo dež, ker se mali res noro veseli...

lepo spite!

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
23.10.2009 22:59:36   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Ja ja, tudi mi malo spimo, MM cele noči kašlja, sploh zdaj, ko pregrevava pljučka. Lucija Julija je več kot dobra, spi zraven MM in se ne zbuja, vsaj zaenkrat ne, čeprav je taka galama v sobi celo noč. Nima pa niti enega zobka, torej nas tudi ta galama še čaka user posted image

Će bo dež, tudi nas ne bo, že tako bi bilo bolje, če sploh ne bi šli.

Lahko noč


evo, mož je dal Hano spat, jaz Gajo, potem je šel on delat nazaj, jaz pa sem plačala račune- sedaj pa seveda na RR visimuser posted image

Hana je sicer bolje, ampak noč ima svojo moč... bomo videliuser posted image  sem pa šla dvignit kartonček in majčko, za vsak slučaj, da bomo lahko jutri tam, ko bo treba- verjetno bo neznosna gneča, pa še do 13h imam tečaj, potem pa gas domov, pa kosilo in spanje...ne bi zneslo...

Mojčika, pri nas se skupno spanje ne bi obneslo- ker imamo vrata odprta in, ko se ena začne jokat, se druga zbudi, razen, če so vrata zaprta, samo potem ne slišim Hane, ki se pa še vedno v povprečju zbudi vsaj 2x na noč- če ni galame, Gaja spi celo noč...

Mojčika, naša Gaja ni imela zobkov do 11. meseca, potem pa jih je 8 dobila v enem mesecu, vendar sploh ni bilo tako zelo hudo- pri Hani je bilo pa kriza- za vsak zob je bil zamašen nos in kričanje ponoči...joj, so si različni...

Pa danes je Hana nekaj trmarila-jokala in pride Gaja k njej in jo začne tapkat (kot božanje) in ji daje poljubčke...ma res angeljček, potem ji pa malo kasneje Hana nekaj vzame in začne Gaja jokat, pa rečem Hani, daj jo potolaži, vidiš, da ji je hudo- jo pa samo tko okoli glave medvedje objame in čez 2 sek. porine stran, češ grem se igrat...ko se je pa treba pokazat v javnosti, je pa vsa ponosna in nežna do Gajke- ma kdo bi to razumel...itak ji pa šele sedaj, torej po enem letu ful ljubosumje tolče ven- zdaj jo moramo spet "pitat" s hrano, sicer ne poje nič (češ, če Gajo boste pa še mene)...user posted image

grem še en del Talentov v belem pogledat, mi jih mož vleče iz neta in so strašno fajnuser posted image

Mojčika pošljem SMS, če bomo v mestu.
lp

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
24.10.2009 9:40:02   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja


Mojčika, pri nas se skupno spanje ne bi obneslo- ker imamo vrata odprta in, ko se ena začne jokat, se druga zbudi, razen, če so vrata zaprta, samo potem ne slišim Hane, ki se pa še vedno v povprečju zbudi vsaj 2x na noč- če ni galame, Gaja spi celo noč...

Mojčika, naša Gaja ni imela zobkov do 11. meseca, potem pa jih je 8 dobila v enem mesecu, vendar sploh ni bilo tako zelo hudo- pri Hani je bilo pa kriza- za vsak zob je bil zamašen nos in kričanje ponoči...joj, so si različni...


Mojčika pošljem SMS, če bomo v mestu.
lp



Ja ja tudi pri MM je bila z zobmi ista scena. Kar se spanja narazen tiče, joj da bi v dve sobi hodila, MM se tudi zbuja, se če ne kašlja, LJ vse prenese HB.

Je pa tako, kot nam vedno rata, včeraj med tem, ko sem visela tukaj gori, je MM tako kašljala, da je spet bruhala. Samo če bo posijalo sonce, mislim da bom moža težko prepričala, da gremo. Vem, da je bruhala zato, ker grejeva pljučka, tako gre zdaj za vse nazaj ven.

Aha, pa končno je prišel sklep, da prejmemo subvencijo za mlado družino, jeeee, no če imam prav, bo zdaj v 15 dneh.

LP

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?