ircica
|
atanja, težko ti dam nasvet tako iz daljave. Tisti del, ko govoriš, kako vzgojiteljice ni v skupini, mi ni všeč. Deca je mala, hitra in za pomočnico mora biti hudičevo težko, da jih ima že vse preštete, kaj šele potolažene in zanimirane. Glede izjav pa je tako - mame smo pogosto občutljive na izražanje. Ko je bil Ted razdražen, si ti pravzaprav pomočnici povedala isto. Popoldne si izvedela samo, da je bil res občutljiv in je še vedno razdražen. Jaz bi to vzela kot informacijo (da si na hitro strukturiram dan - hitro domov, hitro v naročje, globoko dihaj ipd.), ne kot vrednostno sodbo. Je pa seveda pomemben ton (ki se po netu ne prenaša). Glede spanja v vrtcu je enako - če ti pove, da ni spal več kot 1 uro (pa zraven vplete nerodnost o zadovoljstvu, saj ne spi za njeno dobro), ti veš, da je utrujen in bo spal prej popoldne oz. ga ne bi bilo dobro preveč zabavat, ker bo siten. Meni tudi popoldne vedno pomočnica javi, če ni spal oz. je obilno kakal (zadnje čase redno preko bodyja in nogavic) oz. kaj je/ni jedel in pil. In doda, da ko se zbudi, ga je pa treba samo nosit in je srečen samo v naročju. Meni te informacije koristijo, ker z njimi lažje strukturiram najino popoldne (kako hitro rabi kosilo, lahko greva kam ven ali takoj domov, ga bom morala nosit ali ga lahko prepričam, naj hodi sam). Na tisto o naročju pa rečem, da ja, doma tudi. Se mu pač še vedno zdi, da je spanje krivica. In tako tudi ona ve, da bo njega pač treba nosit, ker ga doma starši razvajajo
|