|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
11.11.2007 23:34:21   
pupi
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

stopnja izobrazbe ne, mi je pa poklic. težko bi bla recimo z vojakom


Pod to se podpišem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 12:56:26   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Raho
Moja kolegica je vedno govorila, da bo imela tipa z doktoratom, ker ji drugi niso "dorasli". Aha - še danes je samska.


Samskost je sinonim za neuspesnost, nesrecnost ali kaj drugega..... Mogoce ji drugi res niso dorasli in je raje sama kot s tipom, ki ji ni dorasel..... Iz izkusenj lahko recem, da je zelo tezko ziveti s tipom, ki ti intelektualno ali na neki drugi ravni ni dorasel.


In fora je v tem, da faks sploh ni mirodajen. Fora je v tem, da sem se vsaj jaz zaljubila (in ga še vedno ljubim) v človeka, ne pa v njegov zunanji videz (OK, je odločilno, da ga sploh pogledaš), v njegovo socialno poreklo, v njegovo izobrazbo... Očitno sem ena izmed tistih, ki včasih ne delajo z razumom, ampak bolj s srcem. Zamej je bolj pomembno kot to, kakšno plačo in kakšno izobrazbo (ali kakšen poklic pač opravlja) ima, kdo so njegovi starši, ali vozi dober ali slab avto, ima 5 bratov ali je edinec, dejstvo, da je pošten in deloven in da me ljubi in spoštuje takšno kakršna sem. Ne vem - ljubezen ne izbira porekla, ne izbira izobrazbe, ne izbira razumskih stvari... In jaz se potem, ko vidim, da je tako, požvižgam na vsa merila...


Nekaterim intelektualni izzivi pomenijo vec, nekomu manj, nekomu pravzaprav nic. Ljubezen zbira cloveka, clovek se pa oblikuje tudi skozi svoje dosezke, ne glede na to v kateri smeri in na kateri ravni. Izobrazba je tudi dosezek. Ljubim intelektualne izzive in bi tezko zivela s clovekom, ki ne hlepi po novih spoznanjih, ki ni pripravljen niti zainteresiran za celonocno ti. akademsko debato, ki nima posluha za podrobno razclenjevanje nekaterih pojavov ipd, ki se mu ne ljubi zavoljno radovednosti odpreti ekciklopedijo, leksikon, poiskati literaturo itn..., ceprav vse to nijma nobenega vidnega rezultata v vsakodnevnem zivljenju. Nekateri bi celo rekli, da je to zguba casa. Za nekoga ja, za nekoga ne. To se vedno ne pomeni, da mora imeti visoko izobrazbo, vendar je povecini tako, da jo taksni ljudje imajo.

In nikoli v življenju nisem ljudi, s katerimi se družim presojala po nekih merilih. Pri nas  v družbi smo res nakapani iz vseh vetrov. Od takih z magisterijem in doktoratom do takih, ki imajo končano osnovno šolo. Pa se sploh ne opazi. Vsak ima kvalitete na svojem področju. In vsi si pomagamo, kakor si najbolje vemo in znamo. In tu je smisel druženja med ljudmi, ki si pravijo prijatelji in kolegi - da ga lahko pokličeš in ti pride pomagat.


Od partnerja pricakujem, da je v mojem zivljenju prisoten dalec vec in dalec globlje kot prijatelji. Ce mi partner ne more ponuditi tisto osnovno kar potrebujem oz. v njem nimam sogovornika, s katerim lahko razpravljam o temah, ki me zanimajo in ki mi lahko na datih temah parira, je moje zivljenje mocno osiromaseno in vprasanje je, ce bi videla smisel v zivljenju s clovekom, ki mi ne more ponuditi tistega kar nematerijalno potrebujem.

Primer - moj kolega, ki ima doktorat, ni vedel sestaviti omare (ja, nam je smešno, njemu ni bilo, ker se nikoli ni s tem ukvarjal). Pa mu jo je šel pomagat sestavit moj mož, ki ima sicer (po mnenju nekaterih) "samo" 5. stopnjo, ampak omaro pa zna skup sešraufat. Ali pa - jaz nimam pojma o tem, kako deluje računalnik - moj prijatelj ima končano osnovno šolo, pa pozna vse programe in vse, kar je povezano z računalniki - pa vzame moj računalnik in ga porihta.


IMO napacno postavljena zadeva. Nihce ne trdi, da nekdo, ki ima visoko izobrazbo zna vse. Na dolocenem podrocju zna vec kot ostali in je strokovnjak na dolocenem podrocju. To ne pomeni, da je tisti, ki ima nizjo izobrazbo nekaj manj, temvec samo pomeni, da imata razlicno znanje in njihovo razlicno znanje na dolocenih podrocjih je tudi na razlicnih stopnjah.
Za nekoga, ki odkrije nekaksno zdravilo je najmanj pomembno ali zna sestaviti omaro. Kvecjemu moramo biti veseli, da jo ne zna, saj namesto, da sestavlja omare, se posveti necemu drugemu, ki lahko nam vsem prinese vec koristi. Malo pomesanih hrusk in jabolk.
Ce grobo recem, v povezavi s tem koliko nam je pomembna izobrazba nasih otrok, doktorica znanosti lahko vedno, v roku par dni postane cistilka. Cistilka nikoli v roku par dni ne more postati doktorica znanosti. Izhodisce za izbiro poklica, ki nekoga naredi srecnega je dalec vecje in sirse z izobrazbo, kot brez nje. Zato mi je izobrazba pomembna. Ne nazadnje po principu: vec znas, vec veljas.

In mislim, da je bistvo vsega še vedno dejstvo, kakšen človek je kdo.


Dober clovek je dober clovek ne glede na izobrazbo. Izobrazba ponuja pa dodatek, ki ga sicer nekateri lahko v zivljenju mocno pogresajo. Ce izobrazba nicesar ne ponuja cloveku, se nihce ne bi izobrazeval. Obstojajo pa ljudje, ki osvajajo znanja zaradi znanja samega, zaradi osebne rasti, zaradi vedozeljnosti in radovednosti. Ne vem ali je taksnega cloveka da ob sebi ima zelo dobrega cloveka, ki pa ne razume te potrebe. Izobrazevanje je pravzaprav nacin zivljenja.

Pa se nekaj besed o ocenjevanju. Ocenjujejo nas celo zivljenje. V soli, v zivljenjski skupnosti, za sprejem na delovno mesto, ocenjujejo nase delo pri napredovanju, pri osebnem dohodku... in vse to nekaj govori o nasem delu in nasih sposobnostih. Ocena res ne govori nic o tem kaksni smo kot osebnosti, govori pa o enem nasem segmentu, kaksne nas vidi okolica in kako vidi nase psosobnosti. Vsekakor je ocenjevanje subjektivna zadeva, vendar ima neka pravila, ki peljejo k objektivizaciji in ocena je na splosno nek kazalec nekatereih nasih znacilnosti.

Ljude se v osnovi izobrazujemo iz razlicnih nagibov. Nekateri zaradi delovnega mesta, nekateri zaradi titule, nekateri zaradi znanja ali zaradi znanja in titule, nekateri zaradi druzbene lestvice, nekateri ker im je doloceno nanje potrebno, da bi lahko opravljali delo, ki ga zelijo opravljati... zaradi osebne ambicije....


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 13:43:41   
Lolypop
Kaj mi pomaga da je moj partner naprimer doktor medicine, če mi bo cel dan nabijal o nevemkakašnih boleznih in novih zdravilih, če se ne bo z mano znal pogovorit o naprimer starih grkih in rimljanih.
Je pa pomembna razgledanost, ki pa z iziobrazbo nima nobene veze. Moj partner ima končano "samo" 5. stopnjo, pa lahko kvalitetno debatira tudi s tistimi, ki imajo končan magisterij. In rajši imam takega, kot pa nekoga z diplomo, ki se sicer spozna na svoje področje, drugje pa gleda kot tele v nova vrata.
Prijatelca je naprimer končala samo osnovno šolo, pa je videla več sveta in spoznala več ljudi, kot marsikdo tu gor, pa tudi zasluži veliko več.
Izobrazba je danes samo papir, ki ti lahko pomaga do boljše službe, ni pa pokazatelj tvoje pameti in inteligence.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 13:46:39   
Anonimen
Misekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 14:15:34   
Anonimen
Potemtakem lahko kar zapustim določene prijatelje, ker jim po izobrazbi ne sežem niti do pasu.
Nisem nič vredna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 14:23:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Potemtakem lahko kar zapustim določene prijatelje, ker jim po izobrazbi ne sežem niti do pasu.
Nisem nič vredna.


No ta je pa res bosa.
Mislim kje je pa to pisalouser posted image

Glih včeri sm bla na kavi s kolegom k ma sam osnovno, pa sva mela tako debato da....no z redkimi lahko tako debato v neko normalno smer razvijem.

Moj brat ma tud sam srednjo pa včasih sploh ne dohajam njegovga razmišljanja, je že mal preveč zame. Mi je pa interesantn. Ker se od njega ogromno naučim.

Bi blo fajn da se folk navadi brat oz. razumet napisano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 15:21:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop
Kaj mi pomaga da je moj partner naprimer doktor medicine, če mi bo cel dan nabijal o nevemkakašnih boleznih in novih zdravilih, če se ne bo z mano znal pogovorit o naprimer starih grkih in rimljanih.


Za taksno neskladje izobrazba ni pomembna, temvec interes. Lahko je tudi avtomehanik, ki ti bo, kot pravis nabijal cel dan o feltnah, anlaserjih in nevem cemu in se niti ta ne bo znal pogovorit s teboj o grkih in rimljanih. 

Je pa pomembna razgledanost, ki pa z iziobrazbo nima nobene veze.


Razgledanost izvira in znanja in spoznanja. Za razgledanost rabis ucenje, ki ni nujno formalno, temvec je lahko neformalno. Jasne so tendence za cedalje vecje in poglobljeno izobrazevanje odraslih, kako na neformalni, tako tudi na formalni ravni. Ce hoces napredovati se moras izobrazevati.

Moj partner ima končano "samo" 5. stopnjo, pa lahko kvalitetno debatira tudi s tistimi, ki imajo končan magisterij. In rajši imam takega, kot pa nekoga z diplomo, ki se sicer spozna na svoje področje, drugje pa gleda kot tele v nova vrata.


Od kod ti pa ideja, da nekdo izobrazen gleda kot tele v nova vrata? Bolj mi napisano zveni kot tolazba, saj iz meni nejasnega vzroka se vedno, ko poteka pogovor o izobrazbi, pomen le te skusa na vsak nacin zmanjsati, izniciti, in postaviti na nivo, da je vseeno ali si izobrazen ali nisi, ali vlagas v sebe ali ne vlagas v sebe. Vsak od nas vlaga v sebe in v svoje znanje in izobrazbo kolikor hoce in ne vem zakaj bi se nekomu odvzemal dosezek na izobrazbenem podrocju.

Prijatelca je naprimer končala samo osnovno šolo, pa je videla več sveta in spoznala več ljudi, kot marsikdo tu gor, pa tudi zasluži veliko več.


Ja in? Jo to naredi izobrazeno? Je to nadomestilo za to, da nima izobrazbe?
Poglej, prevec je ljudi in to prav odraslih, ki se vracajo v solske klopi in to prav zato ker so spoznali pomen in veljavo izobrazbene ravni. Dojeli so, da im izobrazenost ponuja nekaj vec. Pa tudi ce oseba sama nima nobene ambicije, jo pogosto v to prisilijo zahteve delovnega mesta ali podobno. Pa ne samo zaradi papirja temvec zaradi znanja in vescin, ki jih z izobrazbo pridobis.
Tako kot ti ne bos dala nekomu, ki je sicer razgledan da ti obnavlja stanovanje, a ni usposobljen za to, temvec bos poiskala nekoga, ki je tudi skozi izobrazevalni sistem za slednje usposobljen. zato se tudi za dolocena delovna mesta zahteva dolocena izobrazba, povrh celo dodatna izobrazba in  izkusnje - izobrazba v praksi. Zato na koncu koncev, ko pride do locitve, nihce ne isce nekoga razgledanega, temvec nekoga formalno usposobljenega. Pogosto so nekateri mocno razgledani, ki zanicujejo izobrazbo in mislijo, da izobrazba nic ne nudi prava nadloga, saj vcasih niti  ne zastopijo o cem se v resnici gre, ker im manjka znanja, znanja, ki ga pridobis z izobrazbo in ki ni samo tisto kar te zanima.
In ko smo ze pri osebah z osnovno solo. Moja izkusnja in nisem edina s to izkusno je, da se o dolocenih zadevah z povprecjem, ki ga predstavlja odrasla populacija z osnovnosolsko izobrazbo ne mores niti pod razno pogovarjati. Celo te pogosto niti ne razumejo kaj zelis povedati.
O komentarju koliko kolegica z osnovno solo zasluzi.... tudi prostitutka veliko zasluzi, pa ne potrebuje niti osnovne sole. Nevem od kdaj je denar merilo izobrazenosti, ali pomembnosti izobrazevanja. Nekaterim je bolj pomemben denar, nekaterim znanje. Ljudje smo si na sreco razlicni.

Izobrazba je danes samo papir, ki ti lahko pomaga do boljše službe, ni pa pokazatelj tvoje pameti in inteligence.


To je samo tolazba. Izobrazba je pokazatelj vedozeljnosti, vztrajnosti, sposobnosti, pripravljenosti vlaganja v sebe, v znanje, ambicioznosti, vere v sebe in svoje sposobnosti in povsem osebne zelje. Ce nekdo ne zeli v akademske kroge in ce nekoga nekaj drugega veseli, je to njegova lastna odlocitev, vendar mu to ne daje pravico, da odreka dosezke tistim, ki so dosegli dolocen izobrazben nivo. 
Znanje, ki ga pridobis z izobrazevanjem (ceravno nas izobrazevalni sistem ni najbolj sjajen) rojeva razgledanost. Znanje o knjizevnosti, umetnosti, o znastvenih dognanjih, o geografiji, zgodovini itn se pridobiva v soli. Hakelc je edino v tem kolikor je nekdo pripravljen in sposoben to znanje ponotranjiti.

< Sporočilo je popravil Misek -- 12.11.2007 15:29:25 >


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 15:31:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Potemtakem lahko kar zapustim določene prijatelje, ker jim po izobrazbi ne sežem niti do pasu.
Nisem nič vredna.


No ta je pa res bosa.
Mislim kje je pa to pisalouser posted image

Glih včeri sm bla na kavi s kolegom k ma sam osnovno, pa sva mela tako debato da....no z redkimi lahko tako debato v neko normalno smer razvijem.

Moj brat ma tud sam srednjo pa včasih sploh ne dohajam njegovga razmišljanja, je že mal preveč zame. Mi je pa interesantn. Ker se od njega ogromno naučim.

Bi blo fajn da se folk navadi brat oz. razumet napisano.


Tezko te bo anonimna razumela. Sama taksne reakcije razumem tako, da si nekateri niso razcistili s tem, da njihova vrednost kot oseb ni odvisna od njihove izobrazbe. Izobrazba je neka nadgradnja, ki je nekomu pomembna nekomu ni. Moja izobrazba je meni pomembna zaradi mene same in izobrazba mojega partnerja mi je pomembna zaradi njega in zaradi mene same, ker to pomeni, da sva si blizu tudi v razmisljanju na tem podrocju.  Ce povsem poenostavim. Popolnoma neambiciozen clovek, tezko razume popolnoma ambicoznega cloveka, ceravno ne eden ne drugi nista slabi osebi. Nama je pac ta nadgradnja, ki jo izobrazba ponuja pomembna, kar pa ne pomeni, tako kot si mnogi domisljajo, da je glavni in edini kriterij za izbiro partnerja ali prijateljev izobrazba. Pac z vsemi ne vrtimo iste pogovore in teme. 

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 15:42:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Potemtakem lahko kar zapustim določene prijatelje, ker jim po izobrazbi ne sežem niti do pasu.
Nisem nič vredna.


No ta je pa res bosa.
Mislim kje je pa to pisalouser posted image

Glih včeri sm bla na kavi s kolegom k ma sam osnovno, pa sva mela tako debato da....no z redkimi lahko tako debato v neko normalno smer razvijem.

Moj brat ma tud sam srednjo pa včasih sploh ne dohajam njegovga razmišljanja, je že mal preveč zame. Mi je pa interesantn. Ker se od njega ogromno naučim.

Bi blo fajn da se folk navadi brat oz. razumet napisano.


Tezko te bo anonimna razumela. Sama taksne reakcije razumem tako, da si nekateri niso razcistili s tem, da njihova vrednost kot oseb ni odvisna od njihove izobrazbe. Izobrazba je neka nadgradnja, ki je nekomu pomembna nekomu ni. Moja izobrazba je meni pomembna zaradi mene same in izobrazba mojega partnerja mi je pomembna zaradi njega in zaradi mene same, ker to pomeni, da sva si blizu tudi v razmisljanju na tem podrocju.  Ce povsem poenostavim. Popolnoma neambiciozen clovek, tezko razume popolnoma ambicoznega cloveka, ceravno ne eden ne drugi nista slabi osebi. Nama je pac ta nadgradnja, ki jo izobrazba ponuja pomembna, kar pa ne pomeni, tako kot si mnogi domisljajo, da je glavni in edini kriterij za izbiro partnerja ali prijateljev izobrazba. Pac z vsemi ne vrtimo iste pogovore in teme. 


user posted image

Madona k ne znam jaz tako pametno napisatuser posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 17:00:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

user posted image  
Madona k ne znam jaz tako pametno napisatuser posted image user posted image


Praktičen razlog, da se izobražuješ še naprej :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 21:10:07   
Lolypop
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Za taksno neskladje izobrazba ni pomembna, temvec interes.


Vidiš, to imam v mislih. In od partnerja pričakujem da ima interes. Interes da prebere knjigo ali potuje in si s tem širi znanje.

Za razgledanost rabis ucenje, ki ni nujno formalno, temvec je lahko neformalno.


To trdim tudi jaz.

Od kod ti pa ideja, da nekdo izobrazen gleda kot tele v nova vrata? Bolj mi napisano zveni kot tolazba, saj iz meni nejasnega vzroka se vedno, ko poteka pogovor o izobrazbi, pomen le te skusa na vsak nacin zmanjsati, izniciti, in postaviti na nivo, da je vseeno ali si izobrazen ali nisi, ali vlagas v sebe ali ne vlagas v sebe. Vsak od nas vlaga v sebe in v svoje znanje in izobrazbo kolikor hoce in ne vem zakaj bi se nekomu odvzemal dosezek na izobrazbenem podrocju.


Iz iskušenj. Tole s tolažbo me pa že žali, ne želim zmanjševat pomena izobrazbe, ampak ga tudi ne želim poveličevat. Je pomembna, vendar dvomim da v partnerskem odnosu, oziroma vsaj zame ne.

Ja in? Jo to naredi izobrazeno? Je to nadomestilo za to, da nima izobrazbe?


Ne, jo naredi bolj razgledano in nič manj oziroma prav toliko vredno tistim z višjo ali visoko šolo.

Tako kot ti ne bos dala nekomu, ki je sicer razgledan da ti obnavlja stanovanje, a ni usposobljen za to, temvec bos poiskala nekoga, ki je tudi skozi izobrazevalni sistem za slednje usposobljen. zato se tudi za dolocena delovna mesta zahteva dolocena izobrazba, povrh celo dodatna izobrazba in  izkusnje - izobrazba v praksi.


Opsa, pa ne zdej mešat profesionalnega pa partnerskega odnosa. Je velika razlika.

In ko smo ze pri osebah z osnovno solo. Moja izkusnja in nisem edina s to izkusno je, da se o dolocenih zadevah z povprecjem, ki ga predstavlja odrasla populacija z osnovnosolsko izobrazbo ne mores niti pod razno pogovarjati. Celo te pogosto niti ne razumejo kaj zelis povedati.


Mogoče se ti ne moreš z njimi pogovarjat, ker si preozko usmerjena. V naši družbi smo z "vseh vetrov" pa se vsi zastopmo med sabo.

O komentarju koliko kolegica z osnovno solo zasluzi.... tudi prostitutka veliko zasluzi, pa ne potrebuje niti osnovne sole. Nevem od kdaj je denar merilo izobrazenosti, ali pomembnosti izobrazevanja. Nekaterim je bolj pomemben denar, nekaterim znanje. Ljudje smo si na sreco razlicni.


To z denarjem sem napisala, ker je ena nekje napisala, da nebi mogla bit s fizičnim delavcem, ki zasluži 450€. Samo zato.


To je samo tolazba. Izobrazba je pokazatelj vedozeljnosti, vztrajnosti, sposobnosti, pripravljenosti vlaganja v sebe, v znanje, ambicioznosti, vere v sebe in svoje sposobnosti in povsem osebne zelje.


Tu se pa sploh ne morem strinjat s tabo. Izobrazba je pokazatelj vstrajnosti, da, ne pa ostalega. Kaj pa ima ambicioznost s tem? Nekdo je lahko ambiciozen športnik, pa mu ni mar za šolo - izobrazbo. Osebna želja? Vedoželjnost? Sposobnost???... To nima z izobrazbo popolnoma nič, ima pa z načinom življenja, karakterjem, temperamentom in osebnostjo človeka zelo veliko. In to je tisto, kar mi je pri partnerju, in sočloveku nasploh, pomembno.

Ce nekdo ne zeli v akademske kroge in ce nekoga nekaj drugega veseli, je to njegova lastna odlocitev, vendar mu to ne daje pravico, da odreka dosezke tistim, ki so dosegli dolocen izobrazben nivo.


Nikomur ne odrekam dosežkov, ne želim pa da se žali tiste, ki nimajo končane fakultete (vsak zase ve zakaj jo ni končal), da so slabi sogovorniki, bedaki, lenuhi in podobno.

Znanje, ki ga pridobis z izobrazevanjem (ceravno nas izobrazevalni sistem ni najbolj sjajen) rojeva razgledanost. Znanje o knjizevnosti, umetnosti, o znastvenih dognanjih, o geografiji, zgodovini itn se pridobiva v soli. Hakelc je edino v tem kolikor je nekdo pripravljen in sposoben to znanje ponotranjiti.



V šoli se lahko naučiš neke splošne razgledanosti, ampak samo do srednje šole (pa še to ne vse), fakultete pa so bolj ozko usmerjene na stroko in o neki splošni razgledanosti ne moreš govorit.



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 21:15:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

user posted image  
Madona k ne znam jaz tako pametno napisatuser posted image user posted image


Praktičen razlog, da se izobražuješ še naprej :)


A bo podiplomc dost?user posted image Al morem it pol še naprej?user posted image

Ma ne, leta so veš, letauser posted image ....sej bom tud jaz čez par let tako fejst pisala, boš vidlauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 21:27:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

user posted image  
Madona k ne znam jaz tako pametno napisatuser posted image user posted image


Praktičen razlog, da se izobražuješ še naprej :)


A bo podiplomc dost?user posted image Al morem it pol še naprej?user posted image


Meni je vseeno :).

Lahko se naprimer naučiš rusko. In greš na predstavo v Bolšoj. In obiščeš Hermitage. Naprimer; da me ne boš preresno vzela :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 21:33:33   
Anonimen

Lahko se naprimer naučiš rusko. In greš na predstavo v Bolšoj. In obiščeš Hermitage. Naprimer; da me ne boš preresno vzela :)


Bom začela šparat....za rusijouser posted image
Sam mi ne bo pomagala. Bo treba kar v sloveniji kej narest.user posted image Pa ne v šoli, tam mi nič ne manjka.
Se bom naučila, enkrat....sej mam cajtuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
12.11.2007 21:37:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Bom začela šparat....za rusijouser posted image


Jst tud :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:44:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop

Vidiš, to imam v mislih. In od partnerja pričakujem da ima interes. Interes da prebere knjigo ali potuje in si s tem širi znanje.


In kaj mislis, pri katerih skupinah je interes za sirjenje znanja vecji? Pri tistih z nizjo ali pri tistih z visjo izobrazbo?

Od kod ti pa ideja, da nekdo izobrazen gleda kot tele v nova vrata? Bolj mi napisano zveni kot tolazba, saj iz meni nejasnega vzroka se vedno, ko poteka pogovor o izobrazbi, pomen le te skusa na vsak nacin zmanjsati, izniciti, in postaviti na nivo, da je vseeno ali si izobrazen ali nisi, ali vlagas v sebe ali ne vlagas v sebe. Vsak od nas vlaga v sebe in v svoje znanje in izobrazbo kolikor hoce in ne vem zakaj bi se nekomu odvzemal dosezek na izobrazbenem podrocju.


Iz iskušenj. Tole s tolažbo me pa že žali, ne želim zmanjševat pomena izobrazbe, ampak ga tudi ne želim poveličevat. Je pomembna, vendar dvomim da v partnerskem odnosu, oziroma vsaj zame ne.


Izkusnje. Ti imas taksne izkusnje, kot jih imas, drugi imajo drugacne izkusnje. Moja izkusnja kaze, da gledanje kot tele v nova vrata ni rezervirano ua izobrazene, prav nasprotno, kar je nekdo manj izobrazen ima vecje moznosti, da gleda kot tele v nova vrata. In dejmo pustit pri miru enkratne in ekstremne primere. Le taksni primeri se dajo zastopiti kot obupan poskus dokazovanju necesa, kar v povprecju ne drzi. 

Ne, jo naredi bolj razgledano in nič manj oziroma prav toliko vredno tistim z višjo ali visoko šolo.

Ze smo prisli do tega, da vrednost cloveka ne odreja izobrazba. Izobrazbo lahko gledamo kot dodano vrednost in nekdo ne glede na to koliko je razgledan ce ni izobrazen, nima enake dodane vrednosti kot nekdo, ki je izobrazen. En delcek lahko mogoce kompenzira, vendar vecino ne.

Tako kot ti ne bos dala nekomu, ki je sicer razgledan da ti obnavlja stanovanje, a ni usposobljen za to, temvec bos poiskala nekoga, ki je tudi skozi izobrazevalni sistem za slednje usposobljen. zato se tudi za dolocena delovna mesta zahteva dolocena izobrazba, povrh celo dodatna izobrazba in  izkusnje - izobrazba v praksi.


Opsa, pa ne zdej mešat profesionalnega pa partnerskega odnosa. Je velika razlika.


Paralela se zlahka potegne. Tako kot za svoje stanovanje isces ustreznega cloveka, ki bo znal ponudit tisto kar isces, tako za parterstvo isces (zavestno ali podzavestno) ustreznega cloveka, ki ti bo znal ponuditi tisto kar isces. Pri veliki izobrazbeni razliki se lahko pojavi problem pozneje, scasoma , ko se zacne kazati prepad v komunikaciji, saj nam je jasno, da ljubezen z leti preide v vse kaj drugega kot smo si na zacetku mislili.
Bom probala povedati drugace. Meni veliko pomeni, da lahko partnerju razlozim npr. kaksen strokovni clanek pisem, da lahko z njim debatiram o dvojbah, ki jih imam glede snovi v clanku in podobno, ne da bi morala paziti kaksno in katero terminologijo uporabljam; da lahko kot komentar na nekaj videnega ali slisanega izjavim samo  npr: Minhaunzenstvo, pa on tocno ve o cem govorim. Da lahko brez cenzure uporabljam splošno strokovno terminologijo in da nimam potrebe ti. akademski jezik prevajat v splošno pogovorni. Ja, zelo mi je pomembno, da sem s parterjem to kar sem in da ne izvajam nobene samocenzure. In seveda, veliko mi pomeni, da zastopi o cem govorim in da jaz zastopim o cem on govori. Eden od drugega sva se veliko naucila in en od drugega se se vedno lahko veliko naucimo. Recimo temu tako: izhajava skupaj iz enake pozicije dodane vrednosti in nadaljujeva skupno osebnostno rast. Pa da ne bo spet pomote okoli tega, ja znotrak ene stroke. Moj moz je popolni naravoslovec, sama sem popolnoma usmerjena v druzboslovje, vendar nam zadostna kolicina znanja in izobrazbeni nivo omogacata, da komuniciramo interdisciplinarno in da dognanja iz ene sfere prenasamo tudi v drugo. Znanost ima navsezadnje enake temelje, ne glede na disiplino.

In ko smo ze pri osebah z osnovno solo. Moja izkusnja in nisem edina s to izkusno je, da se o dolocenih zadevah z povprecjem, ki ga predstavlja odrasla populacija z osnovnosolsko izobrazbo ne mores niti pod razno pogovarjati. Celo te pogosto niti ne razumejo kaj zelis povedati.


Mogoče se ti ne moreš z njimi pogovarjat, ker si preozko usmerjena. V naši družbi smo z "vseh vetrov" pa se vsi zastopmo med sabo.


Napacen zakljucek. Jaz se pogovarjam z ljudmi z osnovnosolsko izobrazbo in presentljivo dobro se z njimi razumem, vendar se tudi zavedam, da oseba z osnovnosolsko izobrazbo ne bi mogla slediti tistim razgovorom in debatam, ki jih imam s partnerjem. Tudi ti se s prijatelji ne pogovarjas o istih zadevah. Z enim o tem z drugim o drugem in verjetno sama dobro ves, da nekdo nekaj lahko razume, nekdo isto to ne more razumeti. Se spomnim kar nekaj casa nazaj ene debate tukaj na ringaraja. Razprava je bila o medpartnerskih odnosih. Pojasnjevala sem svoje stalisce in eden od odzivov je bil, da kaj nekateri mislimo da smo pametni ce uporabljamo ( nekaj v tem smislu) taksne besede, ki jih nihce ne razume. O tem problemu med ostalim govorim. In kako naj osebi, s taksnim staliscem in s taksno kapaciteto razumevanja splosne terminologije nekaj pojasnim? S flomasterji? Ok, pripravljena sem, vendar ne v privatnem zivljenju.

To je samo tolazba. Izobrazba je pokazatelj vedozeljnosti, vztrajnosti, sposobnosti, pripravljenosti vlaganja v sebe, v znanje, ambicioznosti, vere v sebe in svoje sposobnosti in povsem osebne zelje.


Tu se pa sploh ne morem strinjat s tabo. Izobrazba je pokazatelj vstrajnosti, da, ne pa ostalega. Kaj pa ima ambicioznost s tem? Nekdo je lahko ambiciozen športnik, pa mu ni mar za šolo - izobrazbo.


Osebna ambicioznost presega enkratne dosezke. Poglej med nase vidne sportnike pa preveri koliko njih se izobrazuje, koliko njih je pa popolnoma nezainteresiranih za solo. Ambiciozen clovek nima samo kratkorocnih ciljev, temvec tudi dolgorocne in ne redko si sportniki zastavljajo vprasanje kaj bodo poceli in kako bodo napredovali ( osebnostno tudi) po koncani sportni karieri. Tudi za sportnega trenerja je potrebna izobrazba. Ambicioznost ni znacilnost vezana za izkljucno eno podrocje ali en sam cilj - razen ko je v vprasanju denar. Za slednje bi sicer tezko rekla da spada v ambiciznost, pravzaprav nasprotno.

Osebna želja? Vedoželjnost? Sposobnost???... To nima z izobrazbo popolnoma nič, ima pa z načinom življenja, karakterjem, temperamentom in osebnostjo človeka zelo veliko. In to je tisto, kar mi je pri partnerju, in sočloveku nasploh, pomembno.


Kako nekdo, ki nima osebne zelje po izobrazevanju konca npr. z visoko izobrazbo? Na silo??
Kako nekdo, ki ni vedozeljen konca fax? Kot fijakerski konj (by Mic)? Tudi taksni so - motivi za izobrazevanje so navsezadnje zelo razlicni.
Kako nekdo nesposoben lahko konca fax? Zal, niso vsi sposobni usvojiti znanja, ki jih ponuja dosiplomski program ali podpiplomski program.

Nacin zivljenja, karakter, osebnost se tudi kazejo, kot sem ze zapisala skozi zeljo po izobrazbi. Studentska leta so npr. ena velika izkusnja, ki ima veliko veze z organizacijo lastnega casa, disciplino, odgovornostjo ipd., kar direktno tudi prica o karkternih znacilnostih osebe, njegove osebnosti, sposobnostih, ciljih in priporavljenostjo, da ostavari zastavljene cilje itn...

Ce nekdo ne zeli v akademske kroge in ce nekoga nekaj drugega veseli, je to njegova lastna odlocitev, vendar mu to ne daje pravico, da odreka dosezke tistim, ki so dosegli dolocen izobrazben nivo.


Nikomur ne odrekam dosežkov, ne želim pa da se žali tiste, ki nimajo končane fakultete (vsak zase ve zakaj jo ni končal), da so slabi sogovorniki, bedaki, lenuhi in podobno.


Nihce ne zali tistih, ki nimajo koncane fakultete. Dejstvo pa je, da se povprecna oseba z osnovnosolsko izobrazbo tezko pogovarja na ravni diplomanta. Menim, da ni potrebno zaradi nekaksne "politicne korektnosti" ali zato, da nekdo ne bo uzaljen skrivati to dejstvo. Nikoli avtomehaniku nisem oporekala njegovo znanje o avtomobilih in ga zaradi le tega izjemno spostujem in mu zaupam, saj mu dam v roke svoj avtomobil in posledicno tudi varnost kako svojo, tako tudi varnost moje druzine, vendar ta isti avtomehanik ne more zadovoljiti moje potrebe za doloceno vrsto pogovorov ali debat.  In znova se vracamo na osebne znacilnosti kot so pomankanje volje ali lenost, nezainteresiranost in podobno. Ce nekdo zaradi tega ni koncal faxa, potemtakem je to tudi njegova znacilnost. Znacilnost, da ima drugacne interese. nekateri so pa enostavno zamudili zadnji vlak ali so okoliscine bile taksne, da se niso odlocili za fax. To je pa njihov problem in ne more vplivati na dejstvo, da je za koncanje faxa potrebna volja, sposobnost, odrekanje, trud itn.

V šoli se lahko naučiš neke splošne razgledanosti, ampak samo do srednje šole (pa še to ne vse), fakultete pa so bolj ozko usmerjene na stroko in o neki splošni razgledanosti ne moreš govorit.


Tisto kar fakultetno izobrazevanje ponuja vsem je splosna akademska terminologija, pa se druge vescine in znanja, ki osebo postavijo v doloceno - akademsko okolje. Tisti, ki ima kapaciteto, da iz visokosolskega studija kaj odnese zunaj stroke ima izjemno veliko moznosti. Tisti, ki se izobrazujejo kot "fijakerski konji" (by Mic) tisti od tega kar visokosolski studij nudi ne bodo dosti odnesli in bodo spadali v to kar ti govoris. Koncal faks nic odnesel na podrocju razgledanosti. 

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:48:40   
Raho
Misek, ti si tako pametna in tako izobražena, da mene kar srh spreletava. Kakšno izobrazbo pa ima tvoj partner? In o čem se pogovarjata doma? O tem, kako bosta rešila ljudi pred katastrofo svetovnih razsežnosti? O tem, kako bosta iznašla zdravilo za aids ali za raka?

Ker veš, midva imava popolnoma povprečne pogovore: kaj je potrebno narediti med tednom, kakšne barve bodo stene v otroški sobi, kaj bomo jedli med tednom, kako bova organizirala varstvo za najinega malčka...

Ampak, midva sva tako povprečna... user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:50:14   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR
Lahko se naprimer naučiš rusko. In greš na predstavo v Bolšoj.


Bila! Karte so nam zrihtali po vezi, saj je mesece vnaprej vse razprodano.

In obiščeš Hermitage. Naprimer; da me ne boš preresno vzela :)


Bila tudi tukaj. Nekaj enkratnega, vsekakor dragoceno dozivetje....
Bila sem pa na razmenjavi studentov z nekdanjo SSSR. Cisti dokaz kako izobrazba rojeva in omogoca razgledanost user posted image   O ruskih studenstkih domovih pa ne bi zgubljala besed. V tej starosti bi se vsekakor raje odlocila za hotel user posted image  user posted image
Eto, zacnem se jaz sparati v vama, pa lahko gremo kot skupina - izkoristimo skupinske popuste user posted image



_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:53:05   
Raho
Misek OMG, a v Rusiji si bila? Mater si svetovna.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:55:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Misek OMG, a v Rusiji si bila? Mater si svetovna.


Rahica tebe pa fejst hormoni dajejo zadnje čase a?user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 10:59:12   
Anonimen
Noben doktorat, noben naziv in noben uspeh ne da človeku srčnosti, dobrote in ljubezni. Niti ni predpogoj za slednje, tako kakor sledne ni predpogoj za prvo.

Preverjeno na lastni koži.




Po vsem tem dokazovanju jst še zmeri trdim to kar se citiram.

Poleg inteligence v intelektualnem smislu, je za človeka pomembna tudi čustvena inteligenca. In šele skupek OBOJEGA je zame WAW, ČIKAWAW........


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 11:02:35   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Misek OMG, a v Rusiji si bila? Mater si svetovna.


Rahica tebe pa fejst hormoni dajejo zadnje čase a?user posted image

user posted image
Zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 11:03:27   
Anonimen
Poleg inteligence v intelektualnem smislu, je za človeka pomembna tudi čustvena inteligenca. In šele skupek OBOJEGA je zame WAW, ČIKAWAW........


Ja sej to se trudmo dopovedat. Sam .... pst....vse si mormo želet sam srčne ljudi....niti slučajno ne smeš pomislit da je možno da maš oboje.....si snob poluser posted image

In pikec, je kkšn WAW na obzorju?user posted image ...Firbc, sej vešuser posted image
K moj brat je še zmer samskiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 11:04:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Misek OMG, a v Rusiji si bila? Mater si svetovna.


Rahica tebe pa fejst hormoni dajejo zadnje čase a?user posted image

user posted image
Zakaj?


K pikaš mal zadnje čase. user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
13.11.2007 11:06:23   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

Noben doktorat, noben naziv in noben uspeh ne da človeku srčnosti, dobrote in ljubezni. Niti ni predpogoj za slednje, tako kakor sledne ni predpogoj za prvo.

Preverjeno na lastni koži.




Po vsem tem dokazovanju jst še zmeri trdim to kar se citiram.

Poleg inteligence v intelektualnem smislu, je za človeka pomembna tudi čustvena inteligenca. In šele skupek OBOJEGA je zame WAW, ČIKAWAW........




Se podpišem pod Pikoja.

In če se spomnim, je bilo začetno vprašanje: ali vam je pri partnerju pomembna izobrazba in poklic, ki ga opravlja.

In ni bilo nobenega podvprašanja o splošni razgledanosti ali o znanju, ki ga nekdo ima in si ga ja pridobil neformalno.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?