|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 14:24:34   
Anonimen
Predvsem naj bodo starši svojemu otroku kot idol. Če pa izobrazbe iz določenih vzrokov niso dosegli, naj ga spodbujajo drugače. Podpore pri domači nalogi ne podpiram oz. do določene meje, se pravi, ko otrok nečesa resnično ne razume in mu pomagaš. Pa seveda da preveriš njegovo vsakodnevno delo v šoli.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 14:52:00   
Anonimen
Razumem samo tvoje prepričanje o živalih, vse ostalo pa žal ne.


Sej jst ne iščem razumevanjauser posted image .

Glavno da jst sama sebe razumem. Pa da me moj. Za druge mi pa dol visi.

Jst pač priznam da imam določena merila do ljudi. Ne vem zakaj bi mogla kle pisat politično korektno in se neki fina delat. Pač pričakujem določene stvari od partnerja ne sam ljubezen, tko k prčakujem od sebe. Od ljubezni se pač ne da živet. Jst se pač zavedam da nebi bila z nekom k je za moje pojme butast in nerazgledan srečna. Se zavedam da nebi bila. Zato k se poznam. In ne vem zakaj bi se mogla pretvarjat da mi je vseeno kdo, kaj dela, kaj ga zanima, kakšn je......je moj partner. K mi pač ni vseeno. Imam merila. In res ne razumem kaj je to čudnega. Vsi jih imajo, eni take, drugi take. Men moja merila niso čudna, teb tvoja(če jih imaš), sosedu njegova....pač vsak si life poštima tko da je njemu kul.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 16:07:32   
Raho
Gina, to si pa tako dobro napisala, da ti moram malo zaploskati: user posted image user posted image

Karin24 - poglej, saj je lepo, da imaš ustvarjena neka merila, ampak jez nisem svojega moža najprej, ko sem ga spoznala, vprašala: Ej, katero stopnjo izobrazbe imaš.

Moja kolegica je vedno govorila, da bo imela tipa z doktoratom, ker ji drugi niso "dorasli". Aha - še danes je samska.

In fora je v tem, da faks sploh ni mirodajen. Fora je v tem, da sem se vsaj jaz zaljubila (in ga še vedno ljubim) v človeka, ne pa v njegov zunanji videz (OK, je odločilno, da ga sploh pogledaš), v njegovo socialno poreklo, v njegovo izobrazbo... Očitno sem ena izmed tistih, ki včasih ne delajo z razumom, ampak bolj s srcem. Zamej je bolj pomembno kot to, kakšno plačo in kakšno izobrazbo (ali kakšen poklic pač opravlja) ima, kdo so njegovi starši, ali vozi dober ali slab avto, ima 5 bratov ali je edinec, dejstvo, da je pošten in deloven in da me ljubi in spoštuje takšno kakršna sem. Ne vem - ljubezen ne izbira porekla, ne izbira izobrazbe, ne izbira razumskih stvari... In jaz se potem, ko vidim, da je tako, požvižgam na vsa merila...

In nikoli v življenju nisem ljudi, s katerimi se družim presojala po nekih merilih. Pri nas  v družbi smo res nakapani iz vseh vetrov. Od takih z magisterijem in doktoratom do takih, ki imajo končano osnovno šolo. Pa se sploh ne opazi. Vsak ima kvalitete na svojem področju. In vsi si pomagamo, kakor si najbolje vemo in znamo. In tu je smisel druženja med ljudmi, ki si pravijo prijatelji in kolegi - da ga lahko pokličeš in ti pride pomagat.

Primer - moj kolega, ki ima doktorat, ni vedel sestaviti omare (ja, nam je smešno, njemu ni bilo, ker se nikoli ni s tem ukvarjal). Pa mu jo je šel pomagat sestavit moj mož, ki ima sicer (po mnenju nekaterih) "samo" 5. stopnjo, ampak omaro pa zna skup sešraufat. Ali pa - jaz nimam pojma o tem, kako deluje računalnik - moj prijatelj ima končano osnovno šolo, pa pozna vse programe in vse, kar je povezano z računalniki - pa vzame moj računalnik in ga porihta.

In mislim, da je bistvo vsega še vedno dejstvo, kakšen človek je kdo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 16:12:02   
Mešamdrek
Ko sem jaz mojga spoznala je imel sam OŠ.Zdej ima pa gostinsko pa s.p. je imel pa šofer je ratal pa še kaj bi se našlo.Verjetno sem jaz dobro vplivala nanj.user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 16:19:09   
Anonimen
Ja pa madona no a bom mogla res do novga leta razlagatuser posted image

K sm jst mojga spoznala je bil 19letn smrkovc, faliranc srednje šole, delal v fabrk! Pa sm bla glih tako z njim, sam je pa z leti marsikaj naredi iz sebe. Pametn je bil pa tud takrat pri 19ih. In tud če nebi nikul končal faksa al pa srednje bi bila z njim. Zato k je pametn. Za šolo mi dol visi. Ne prenesem pa butastih ljudi. Pa tud družim se ne z njimi, k me nervirajo. Imam tud zelo različne kolege, eni z magisteriji, eni sam z osnovno šolo....sam butast pa ni noben od njih. K drugač bi se težko pogovarjala z njimi in še manj družila.
Sem že 3x napisala da mi ni pomembna izobrazba ampak pamet. Pa ne da je nadpovprečno človek inteligenten, ampak da je tko normalno pameten da se da z njim pogovarjat. In takih ljudi ni glih mal.
In ja spoštovanje in vse ostalo je tudi meni ful pomembno, sam kle je pač vprašanje o izobrazbi in ne vem zakaj bi pol jst pisala kako mi je pomembno da je sočuten in podobno.
Meni je pomembno oboje. Ne bi bila z neumnim ampak dobrim človekom, niti nebi bila z pametnim slabim človekom. Hočem pač neko normalno sredino in ne nekih ekstremov.

ampak jez nisem svojega moža najprej, ko sem ga spoznala, vprašala: Ej, katero stopnjo izobrazbe imaš.

Ja jst pa sm ga.user posted image K ob enih zjutrej, v polnem diskaču, z jagodno vodko v riti mi je blo pa najbl pomembno da ma doktoratuser posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 16:38:08   
Anonimen

Nives, malo si pomešala...


Nisem jaz nič pomešala, ker govorim o eni stvari in je nimam z ničemer pomešat. To pa kaj ti pišeš je tudi res, verjetno, po pravici povedano nisem do konca prebrala, se mi ne da.
Jaz sem pač samo replicirala raho, ki je rekla v istem mahu, da ji poklic ni pomemben, ji pa je pomembno, da je otrok srečen.
Jaz pa sem ji rekla, da potem ne more rečt, da ji otrokov poklic ni pomemben, ker obstaja možnost, da njen otrok ne bo opravljal poklica, ki ga bo osrečeval kot ga mnogi opravljajo danes. In ja, seveda da v prvi vrsti mora bit  njenemu otroku pomemben, ampak potem tudi materi ne? Če želi srečo otroku...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 20:44:10   
Dashenka
Primer - moj kolega, ki ima doktorat, ni vedel sestaviti omare (ja, nam je smešno, njemu ni bilo, ker se nikoli ni s tem ukvarjal). Pa mu jo je šel pomagat sestavit moj mož, ki ima sicer (po mnenju nekaterih) "samo" 5. stopnjo, ampak omaro pa zna skup sešraufat.


user posted image

Da dobiš desca, ki ti sestavi omaro, zamenja tesnila na pipah, pa še zimske zimske gume za povrh, pa ti res ni treba skočit pod rjuho z njim, kaj šele se z njim se poročit.

No ja, vsaj jaz raje plačam obrtnika.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 23:34:47   
Anonimen
Gina, vem, da ucijo 3/4 prevec bedarij. Da je solski sistem prenasicen. Samo a ves, je razlika dobit 5 na Gimbu kot na katerikoli drugi gimnaziji. Je pa totalno odvisno od profesorja, ki ga imas. Npr. mi moramo za test pri nemscini znat vec kot 500 besed, 150 nepravilnih glagolov, zdaj nazadnje slovnico vseh 4 let, kar smo do sedaj jemali (in tega je velikooooo) itd. Pa vzames en drug razred na nasi soli, pa se ucijo tisto, kar smo mi predelali lani marca. Ampak dejansko je od tega piflanja nenormalne kolicine podatkov mi veliko ostalo - nemscino trenutno znam boljse, kot anglescino. Vsaj besede se prej v nem spomnim, kar mi povzroca kar nekaj tezav pri ang. Ker pri ang vsa 4 leta nisem napredovala, razen kar znam nove case. In meni je fascinantno npr., ko vprasam kaj fotra o 1.sv. vojni pa mi bo vse zreferiral, jaz pa komaj letnice vem. Ker se naucimo za tist smotan test/sprasevanja in cez 3 dni nimas vec pojma. Ja, na koncu gimnazije imas isti pildek, samo pot do tega pildka je pa preceeeeeeeeeeej razlicna. In nam na Gimbu ni z rozicami postlano.

Sicer pa grem jaz tudi na FDV. Pa ceprav naj bi bilo to kao za bezigrajcana res taka katastrofalna skoda, it na en BV FDV. Amapk me ne zanima, mene pac to veseli, v naravoslovju se ne vidim in ga ne maram in pika stop. Ja, matematika je kul, vse ostalo je pa beda.

Skratka ... ce bi se odlocala se enkrat, bi vseeno izbrala Gimb. Itak sebi dokazujem, cesa sem sposobna in cesa ne. Pretirane hvale doma itak nisem delezna. Sekiram se pa za ocene zaradi sebe in ne zaradi drugih. In letos imam spet visoke cilje, kako bo, bomo pa videli. Zaenkrat gre se vse po nacrtu user posted image  

No, se pa ze raje ucim n-krat prevec podatkov, pa s tem tudi dobim vsaj delcek splosne razgledanosti, kot pa da se mi ne sanja, da poleg Amerike obstaja se kaka celina, npr.  Evropa (imamo americana eno uro na teden in je res zoprn, grrr)

LP

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 23:36:42   
Anonimen
Aja, sicer sem se pa jaz ze itak odlocla. Obrtniki imajo itak najbolj donosen posel. Tako da jaz bom kar polagalec ploscic user posted image  

Al bom pa v svojem stanovanju si jih sama polozila, bom vsaj vedla, zakaj so tako zanic polozene in za to ne bom placala 120.000 sit za kopalnico veliko 4 kv. metre user posted image  

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
8.11.2007 23:59:59   
Drnula
Izobrazba je pomembna v zvezi s tem oz. v tem smislu kolk sta na isti valovni glede dialoga, dojemana, sprejemanja stvari. Saj ni treba da si prav posebej izobražen pa si še vedno zadost brihta, dost oz nekje na enaki ravni.
Torej izobrazba ni direktno povezana, je pa kao nek uradni kazalec kje sta si po intelektualni ravni.


Tko približno kot je napisala Karin24.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 0:29:51   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Al bom pa v svojem stanovanju si jih sama polozila,
LP


evo, ta odločitev ti je pametna. in to lahko storiš tudi z doktoratom ali magisterijem. garantiram user posted image



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 0:44:00   
pas
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Spomnim se ko je naš enkrat v 4. razredu sam naredil plakat, delal ga je ure in ure, risal in pisal kot zmešan, z veseljem, raziskoval knjige, lepil, se učil...ni bilo tisto nič vredno, ni bilo povlečeno iz računalnika, ni bilo zraven umetnih fotografij, sam je narisal, ni bilo v power pointu, bil je zgolj plakat v 4. razredu....povedan in pokazan v šoli z navdušenjem in znanjem ....vendar je učiteljica rekla, da je še kar, se mi zdi da je 3 dobil in se zjokal, jaz pa z njim takrat. Zato delajo starši...tudi ta učiteljica je bila navajena, da delajo starši, so se ji zdeli primerni izdelki samo starševski, vse ostalo je bilo manj - sja najbrž je res, če primerjaš, a ne. No, takrat me je tudi ponovno streznilo, da šola ne daje realne slike znanja. In takrat se je začelo zelo stopnjevat to, da mi je začelo dol viset, kaj v šoli pravijo. Ni realno, zato nima smisla se za ocene nekaj sekirat.

Jaz pa ne bi jokal. Ampak bi se šel lepo v šolo k učiteljici pozanimat, kakšni so kriteriji za oceno plakata in čemu taka ocena. Trdo bi zagovarjal stališče, da se v 4. razredu osnovne šole ne sme in tudi ne more pričakovati, da bodo otroci znali uporabljati računalnik za "plakatne" oz. druge namene, tj."neračunalniški" atributi plakata oz. tudi kakega drugega izdelka načelno ne smejo vnaprej zniževati ocene. Generalno menim, da lahko šola od učenca lahko pričakuje/zahteva le tisto, kar mu je dala. Dodatna znanja so za učenca lahko plus, dodatna "neznanja" (=tisto, česar se v šoli niso učili, npr. računalniške izdelave plakatov se po mojem v 4. razredu ne uči) pa ne smejo biti razlog za znižanje ocene (kot je bila v zgornjem primeru izhodiščna ocena ročno izdelanega plakata postavljena na 3). In če se ne bi dalo zmeniti zlepa, bi šel po potrebi tudi najedat, tudi po upravni poti, kot to omogoča ZUP.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 12:13:00   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR


Itak sebi dokazujem, cesa sem sposobna in cesa ne. Pretirane hvale doma itak nisem delezna. Sekiram se pa za ocene zaradi sebe in ne zaradi drugih. In letos imam spet visoke cilje, kako bo, bomo pa videli. Zaenkrat gre se vse po nacrtu user posted image   



Ja no, saj to sem ti že jaz rekla, da je bežigrajska način dokazovanja - ne pred drugimi, pred samim sabo. Meni je pač to malo mimo, jaz rada veliko vem, ne pa se piflam podatke v tri dni, ki nimajo dolgoročne veze. Celo hecno se mi zdi, da kdo verjame, da neka taka šola prinese znanje. Ok, ajd jeziki, vendar tudi na katerikoli drugi šoli, ki ima tak obseg jezikov, odneseš od jezikov enako. Če kdo ve, lai obstaja še kaka celina, poleg Evrope, bo vedel če hodi na katerokoli šolo ali pa ne bo vedel - odvisno od njegovega interesa to vedeti, ne od šole. Ne bom se več preprirala s tabo, ki si "predobra" za pol faksov. Jaz nisem sama sebi predobra, je pa moj oče mislil enako snobovsko kot ti, me je hotel na vsak način na "boljšo" šolo spravit. Dobro, da sem ohranila trezno glavo. Se pa strinjam, vsak ima svojo pot v življenje in če ti to pomaga pri samozavesti, če se tako dokazuješ pred sabo, je to ok zate.

Pas, jaz sem bila tudi tako optimistična, kot ti vrsto let, vsaj dokler so bili moji otroci majhni pa v nižjih razredih oš, vendar so se mojemu sinu dogajale take in podobne reči vsak teden, včasih celo večkrat na teden v četrtem razredu (tudi prej kdaj), kasneje pa ravno tako pogosto. Najprej sem hodila v šolo in razlagala, pa se kregala, pa dopovedovala...ampak z nekaterimi ne dosežeš nič, popolnoma nič, niti če se na glavo postaviš. Dokler imajo oni zakonsko pravico nekaj si zmišljevat, ne dosežeš nič. Pa verjemi mi, poznam vse zakone in pravilnike v šolstvu. Če bi ti razlagala vse take dogodke, ki so se mu primerili, lahko zapolnim tukaj vsaj 50 strani, raje več. Potem sem na neki točki obupala. Vprašala sem se, kaj je zdaj boljše zame in za sina (tudi hčer), da hodim vsak teden se razburjat v šolo, se borit zaradi krivic, ali da se požvižgam na šolo, pa da razložim otroku, da je vse, kar je pomembno, samo njegovo znanje, ki je njemu zanimivo, pa njegova sreča, ki pa ne more biti odvisna od nekih ljudi, ki nimajo pojma, ki iščejo dlako v jajcu. Da krivice se mu bodo dogajale, dokler ga bodo učile te sorte učiteljice, ampak naj se požvižga na njihovo mnenje. Mi smo zamenjali šolo, ko smo se selili in moram priznati, da je kot noč in dan. Šola od šole se zelo razlikuje. Učitelji imajo tukaj drugačno klimo, vrednote, merila, kot so jih imeli večinoma tam. če bi pa tam hodila vsak teden v šolo se razburjat, bi pa kvečjemu živce tam pustila, spremembe itak ni bilo nobene. Aja, verjemi mi, da so se me na prejšnji šoli zelo konkretno bali, tolk sem duše tam pustila, vsi so me poznali, od ravnateljice naprej, pa sem bila tam tudi priseljena, me niso od prej poznali. Ampak saj pravim, človek se bori, dokler ima to smisel. Pa ga ni imelo več. Sem ap neskončno vesela, ker smo zamenjali šolo. thx Pouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 12:58:48   
srki
Raho, tole si fajn napisala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 13:21:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Saj v principu vem. Moja mama je naredila svojo šolo user posted image , jaz pa svojo user posted image ...

Samo sem frapirana s časom, ki se ga preživi popoldne z delanjem nalog...pa ne pri tistih, ki res rabijo pomoč in jih ni veliko....eden na razred, več ne. Res ne razumem. Pa mi JE pomembna izobraženost....samo tega pa ne razumem.

Mene osebno veliko bolj potegne nekdo ki se uči in ki v tem uživa kot nekdo, ki se hoče učiti z mano. To je tako, neko "štancanje" za dobre ocene. Ne vem, res ne vem.


jaz se sicer strinjam s vsem napisanim glede učenja z otrokom, ampak že samo šolstvo dela napake pri tem, ker se namreč otrok v prvem razredu mora doma naučit pesmico na pamet, brat pa še ne zna, kje je zdaj tu logika, saj mu moreš pomagatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 13:28:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
boljše se bo imel 4 leta, znal bo enako mnogo kot nekdo, ki hodi na bežigrajsko,(ker izobrazbo ti šola da samo v par procentih, vse ostalo odneseš od drugje) samo sekiral se bo pol manj. Tako


Hja, s tem se ravno ne strinjam. Ce primerjam gim. Moste in gim. Bezigrad je strasno drugacno znanje na koncu, sorry. Sploh pa ce primerjam s srednjo solo (ok, samo vzgojiteljske in Gimba ne mores primerjat, ker je vzgojiteljska usmerjena drugam).

Ja, meni bo izobrazba otrok zelo pomembna. Ok, ce otrok ne bo odlicnjak, pac ne bo. Ce bom pa vedela, da je SPOSOBEN, ampak da je samo LEN, pol pa ni izhoda user posted image  Mu bom pomagala, ce kaj ne bo znal, namesto njega pa ne bom delala. Tako je bilo pri nas doma oz je. Ce kaj katera ni znala, je pomagal oci. In z nami sedel, ce je bilo treba, ampak na naso zeljo. Jaz sem potem ze sprasevala sestri ali pa ocija, odvisno za kaj se je slo. Pa je ena sestra zdaj na podiplomcu, diplomirala z 10 na FF (oz. koncna ocena je pac 9, povprecje 8,26), druga pa na PeF z 10 in je sedaj s 23. leti vpisana na defektologijo. Jaz sem bila vsa 3 leta do sedaj na gimnaziji Bezigrad pravdobra.

Mu pa ne bom tezila pri izbiri fakultete, pri srednji soli bom se mal sitna, ce ne bo hotel na gimnazijo, ce bo za to sposoben. Ne bom pa forsirala nekaj, cesar moj otrok ne bo zmozen, svojih ambicij pa tudi ne bom mogla na njem zganjat, ker je moja izobrazevalna pot meni cisto ok. user posted image  

Pri partnerju pa pac ne morem vplivat, kaj si je on izbral, lahko mu samo povem, da je en velik smotko, ker je bil lenoba. Ker je sposoben user posted image  

LP


jaz bi sam tukaj nekaj komentirala... Zanima me namreč zakaj se vsi forsirate s temi gimnazijami? Namreč velikokrat se zgodi da otrok naredi gimnazijo, se vpiše na faks, ki ga potem ne konča, na koncu pa ima pri 30. naziv: gimnazijski maturantuser posted image  Ne vem no, meni so dosti boljše ostale šole, po katerih imaš poklic.

Svojih otrok pa ne bom omejevala, sami si bodo zbrali šolo pa če bo to ala grozno priznana gimnazija, ali pa navadna poklicna šola.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 13:33:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Recimo za mesarja sm pa 100% da ne bi bila z njim. Res 100%.


Zakaj pa ne user posted image


Ker mi je to najbl ogabn poklic pod soncemuser posted image
K dobim živčni zlom skor če vidim mrtvo žival. In k nikol, sam res nikol v življenju se nebi mogla sprijaznit da moj mož pobija živali.user posted image
Pač nikul ne bi mogla bit s človekom k ima glede živali tako drugačne poglede na svet k jst. Pač ne bi šlo. Nikakor.

Itak ima vsak človek nekaj s čemer se pri partnerju nebi mogu sprijaznit, pri meni je pač to poklic mesarja.

Klavec, mesar....meni je to eno in istouser posted image


jap se strinjam! Pa lahko me zdaj napadete, ampak mesar že naravno tako grozno smrdi, ker je non stop v tem da se sploh ne more otrest tega vonja... pardon, samo tako je(vsaj meni).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 13:33:59   
Anonimen
niti ne ,vazno je kaksen je kot karakter,ne recem pa da vcasih ne pride prav, sploh ko mi crkne sporhet, potem ga lepo popravi ,je stromar.,pa se placat mi ni treba ,.kovaceva kobila je pa itak skoz sezuta 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
9.11.2007 13:45:30   
Anonimen
uff vidim da je bila težka debata o teh mesarjih. No naj povem da jaz s tem da mi mesarji smrdijo nisem mislila da so manjvredni zaradi stopnje izobrazbe(ker mi to ni pomembno), tudi nisem mislila da so slabi ljudje, ker samo opravljajo svoj poklic in nič drugega, pač sem napisala da mi smrdijo. Poznam kar nekaj mesarjev(sorodstvo, prijatelji) in vsi ki jih jaz poznam imajo grozen vonj. Tako pač je in zaradi tega bi jaz zelo težko živela z mesarjem.
Seveda pa je možno da kateri ne smrdi, saj vseh mesarjev na svetu pa tudi ne poznamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
10.11.2007 1:24:43   
pas
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Pas, jaz sem bila tudi tako optimistična, kot ti vrsto let, vsaj dokler so bili moji otroci majhni pa v nižjih razredih oš, vendar so se mojemu sinu dogajale take in podobne reči vsak teden, včasih celo večkrat na teden v četrtem razredu (tudi prej kdaj), kasneje pa ravno tako pogosto. Najprej sem hodila v šolo in razlagala, pa se kregala, pa dopovedovala...ampak z nekaterimi ne dosežeš nič, popolnoma nič, niti če se na glavo postaviš. Dokler imajo oni zakonsko pravico nekaj si zmišljevat, ne dosežeš nič. Pa verjemi mi, poznam vse zakone in pravilnike v šolstvu. Če bi ti razlagala vse take dogodke, ki so se mu primerili, lahko zapolnim tukaj vsaj 50 strani, raje več. Potem sem na neki točki obupala. Vprašala sem se, kaj je zdaj boljše zame in za sina (tudi hčer), da hodim vsak teden se razburjat v šolo, se borit zaradi krivic, ali da se požvižgam na šolo, pa da razložim otroku, da je vse, kar je pomembno, samo njegovo znanje, ki je njemu zanimivo, pa njegova sreča, ki pa ne more biti odvisna od nekih ljudi, ki nimajo pojma, ki iščejo dlako v jajcu. Da krivice se mu bodo dogajale, dokler ga bodo učile te sorte učiteljice, ampak naj se požvižga na njihovo mnenje. Mi smo zamenjali šolo, ko smo se selili in moram priznati, da je kot noč in dan. Šola od šole se zelo razlikuje. Učitelji imajo tukaj drugačno klimo, vrednote, merila, kot so jih imeli večinoma tam. če bi pa tam hodila vsak teden v šolo se razburjat, bi pa kvečjemu živce tam pustila, spremembe itak ni bilo nobene. Aja, verjemi mi, da so se me na prejšnji šoli zelo konkretno bali, tolk sem duše tam pustila, vsi so me poznali, od ravnateljice naprej, pa sem bila tam tudi priseljena, me niso od prej poznali. Ampak saj pravim, človek se bori, dokler ima to smisel. Pa ga ni imelo več. Sem ap neskončno vesela, ker smo zamenjali šolo. thx Pouser posted image

No, prejšnjič nisem imel namena pametovati. Sam sem imel pred leti podobno izkušnjo z enim javnim zavodom (izven šolstva), le da je šlo tam za bistveno bolj eksistenčno zadevo (šlo je za otroka, ki je ostal brez doma), ki jo je po moji (takratni in sedanji) oceni omenjena ustanova peljala zelo narobe (milo rečeno). Tako da če sem hotel tistim ljudem parirati, sem se moral na vrat na nos funkcionalno naučiti področne zakonodaje in temeljito proučiti ZUP. Enostavno sem prekinil abstraktno in brezplodneo pregovarjanje in ga nadomestil s pisno kumunikacijo ter najprej eno obdobje predvsem lepo zbiral in dokumentiral njihove nezakonitosti. Ko se je tega nabralo za kritično maso, sem pooblaščeni uradni osebi enostavno posredoval konkretne zahteve in razložil, da ali se bo delalo ali pa da bodo na dnevnem redu disciplinske sankcije. Tako da so zadevo potem zapeljali v pravo smer in se je v redu zaključila.

Ta pristop je "šel skozi", ker sem s pomočjo ZUP in s poznavanjem področne zakonodaje omenjeni ustanovi efektivno omejil "zakonsko pravico nekaj si zmišljevat" in sem vse take reči zatrl v kali. Tako da so na koncu pač morali odpreti komunikacijski kanal in potem so stvari stekle. Pomembno vlogo je tu odigraal ZUP, ki je v rokah stranke v upravnem postopku (če le-ta ZUP funkcionalno obvlada) lahko zelo močno orožje, med tem ko za uradno osebo, ki si jemlje "zakonsko pravico nekaj si zmišljevat", ZUP lahko hitro postane nočna mora.

Zakaj se toliko obešam na ZUP? Osnovne šole kot nosilke javnih pooblastil pri stikih s strankami (v širšem pomenu) *morajo* uporabljati ZUP. Kakršnokoli odstopanje od tega je nezakonitost per se. Šolska zakonodaja praktično ne vsebuje procesnih določil, tako da morajo šole praktično vse zadeve subsidiarno peljati po ZUP, ta pa daje strankam (staršem) dosti maneverskega prostora za najedanje, sploh v primerih, ko šola ne postopa korektno. V praksi pa je, kot to vidim jaz, situacija paradoksalna: v šolah ZUP tipično ne obvladajo najbolje (če sploh), po drugi strani pa tudi starši za ZUP še niso slišali. In v takih okoliščinah je "zakonska pravica nekaj si zmišljevat" žal dejansko stanje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
10.11.2007 9:27:06   
Neža81
..... ammmmmmmmmm....... ne bi imela GINEKOLOGA....  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
10.11.2007 13:50:56   
Gina
Joj, ne, pas, ni tako, kot misliš. Sama delam v šolstvu in poleg tega sem človek, ki me že brez vsega znanja, ki sem ga morala pridobiti o zakonih, pravilnikih o šolstvu, te reči strašansko zanimajo, berem to v prostem času. Zato sem poleg vsega še na kakšni od funkcij, kjer to še dodatno zahtevajo razmere same in moja odgovornost do ljudi. Tako da pravzaprav kar dobro poznam te reči, zato so se me pa bali tam. Vendar so reči, kjer nimaš strašno velikega vpliva, razen če bi se šel vsak dan inšpekcijo jim na vrat klicat, pa če bi bil non stop v totalnem prepiru in vojni, kar pa v končni fazi najbrž ni ok za nikogar, ne za starša, ne za otroka, niti se zato miselnost šole ne spremeni. Vsekakor so precej bolj pazili na moje otroke, kot bi sicer, to pa je tudi vse. Ker pazili niso na dušo skoraj nikogar nekateri profesorji. Niso bili sposobni, ne da ne bi hoteli, prepričani so bili, da delajo prav. Če so malo pazili, je bil to že krasen rezultat. vidim pa po drugi strani tudi starše, ki se neprestano za oslarije, nesmisle kregajo, pritožujejo, pisarijo, tožarijo....recimo na tej šoli, kjer so moji otroci sedaj, pa je krasna šola....tako da jih ne razumem, pač najbrž niso še doživeli resničnih krivic, pa so malo overprotective...po moje je najboljše pri sebi razmislit, kaj te več stane živcev in zdravja. A je vredno? A so ocene res neko merilo? Vedno boš naletel na take in drugačne, bistvo je, da se zavedaš, da ni važno, kaj kdo o tebi misli, kako te ocenjuje, da to ne pove nič o tebi....to je krasna šola za življenje. Če je ocena ok, ej ok, če pa ni, potem pa pač ni, vseeno je to, ne more biti tvoja sreča odvisna od kateregakoli sodnika, ki meni tako ali drugače. Če pa bi šlo za to, da je moj otrok negativen, da ga ocenijo negativno, ko si tega ne zasluži, da se zato ne more vpisati naprej ali kaj takega, bi se mi pa zdelo vredno iti na nož, takrat bi mi bile pa vse inšpekcije dobrodošle, pa najbrž bi še malo bolj preštudirala vse, kar se sploh preštudirati da, da bi našla luknjo v zakonu, to se pa strinjam.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
11.11.2007 8:50:00   
mala zirafa
Tudi knapi so lahko bistri in razgledani, kje piše da ne?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
11.11.2007 9:04:42   
scubadiver
Nisem prebirala vseh 9 strani postov.. Bom samo odgovorila na vprašanje.

Meni izobrazba NIKAKOR ni pomembna, ZELO pa mi je pomembna razgledanost, kar nikakor ni eno in isto. Z nerazgledanim tipom, ki ima zaradi mene doktorat, nikakor ne bi mogla bit. S tipom, ki ima končano srednjo šolo in je razgledan, pa z veseljem.

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Vam je pri partnerju pomembna...
11.11.2007 22:31:22   
pas
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
.... Če pa bi šlo za to, da je moj otrok negativen, da ga ocenijo negativno, ko si tega ne zasluži, da se zato ne more vpisati naprej ali kaj takega, bi se mi pa zdelo vredno iti na nož, takrat bi mi bile pa vse inšpekcije dobrodošle, pa najbrž bi še malo bolj preštudirala vse, kar se sploh preštudirati da, da bi našla luknjo v zakonu, to se pa strinjam.

V mislih sem imel natanko tole. Sicer pa vaš tekst podpišem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?