|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
26.11.2007 18:52:11   
gajka
Mah, Erin, js bi se kr najraj odločla, da bi med vagustovke spadala. Sam svojo G in svojo pikico še moram prepričat o tem! user posted image
Čeprav mam glede tega tut en čuden filing, ampak ne tolk močen kot glede tega, da bom user posted image  zagledala novembra.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Avgustovke 2oo8
26.11.2007 19:06:31   
cinca marinca
zdravo punce. Jaz sem drugače nova na forumu. Rada bi se vam pridružila, upam da me sprejmete medse. Pred parimi dnevi sem učakala tako zaželeni +. Pregled imam pa šele 7.1, pa pojma nimam kaj naj naredim, ker se mi zdi, da je to pretirano čakanje. Glede na to, da imam slabo izkušnjo pri prvi nosečnosti. Kako so eni G čudni, da tako pozno naročajo. 

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Avgustovke 2oo8
26.11.2007 19:42:53   
Anonimen
Cinca marinca, jaz sem v 1. nosečnosti imela prvi pregled šele ko sem bila že v 9-10 tednu. Ne naročajo radi prej, ker se šele takrat zagotovo vidi vse kar je potrebno od ploda, srčka,... ker si predstavlaš kolikokrat bi drugače morali tja. Najprej takoj ko zagledaš plus (sanje vsake nosečniceuser posted image ), pa pol vsakih 5 minut, da se prepirčaš, če je vse OK...  pa imajo G veliko gneče, pa UZ tudi stanjeo, sicer pa pri zdravi nosečnici ZZZS krije samo 2 UZ.

ČE pa ne bo kaj ok, pa greš itak na urgenco, če pa ti ne da miru, pa si prvišči samoplačniški UZ.

Lp, Anonimna J

(odgovor članu cinca marinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Avgustovke 2oo8
26.11.2007 20:28:30   
Muklla
Sem bla dans pri zdravniku zaradi kašlja, pa me je zdravnica full prestrašlauser posted image . Mi je neki začela o možnosti splava, pa take, sem jo kr mal ignorilala (drgač je full OK zdravnica). No pol je poslušala pljuča, vse OK, pa usta, tud vredi. Vseen morm dat vodo in kri, da vidi, če je res vse BP. Upam, da ne bo kej narobe, o mama mija mi je dala mislt. Pa tok se mirkam, no.

A je mela katera tudi kakšen prehlad na začetku nosečnosti in kako se je končalo? Jst mislim, da ni panike, ali pač?

Sem pa danes dobila datum prvega pregleda in sicer bom 18.12. vidla najin želodek.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Avgustovke 2oo8
26.11.2007 22:14:19   
Erin
cinca marinca - dobrodošla in čestitam !!user posted image user posted image user posted image

Jaz imam pa pregled 5.12. Mislim da bi ti res lahko vsaj okoli 20.12 dala datum...pokliči jo in reč da te skrbi pa da bi rada prej imela pregled če je le možnouser posted image

muklla - ne boj se, saj so ja potomci bork! Naši pikci se ne bodo dali. Ne misli negativno in presliši ter pozabi tiste besede od zdravnice. Počakaj na gin. pregled in se zanašaj na njegove besede saj so ja specialisti na tem področju. Saj bo vse dobrouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 8:06:10   
cinca marinca
MULLKA boš videla, da bo vse ok. Ne se sekirat zarad prehlada. Sicer sem pa jaz taprava, ki govori, da se ne sekirat. Sem namreč tak človek, da se dosti obremnjujem.

Včeraj me je sestra pri G spravila v full slabo voljo, ko me je tako pozno naročila. Torej šele v 11. tednu. Meni pa se zdi to precej pozno. Pa sem ji rekla, da bi potem prišla samoplačniško, pa je rekla da tega pa res ne razume, zakaj bi hotela priti prej. Sem povedala, da mi je to pozno glede na to, da se je prva nosečnost končala malo pozno. Pa je ženska rekla, da naj pokličem v petek. Sicer nimam pojma zakaj šele v petek. Sem pa že drugam klicala za samoplačniški pregled pa stane 50 eur. Se mi pa malo veliko zdi. Sicer, če bi vedela, da so bo videlo dam takoj denar. Če pa se potem ne vidi je pa človek v dvomih in potem bi morala čakati 5 tednov, da bi pri svojem G zvedla. Nič počakala bom do petka, če se ne bo dalo nič zmenit se bom pa najverjetneje prestavila drugam.

Joj sem se razpisala. Pa saj mormo čvekat, saj zaenkrat nas je še malo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 9:16:08   
Taula
Najprej vsem  avgustovkam čestitam.user posted image user posted image

Cinca marinca..ne vem iz katerega dela Slo si...jaz sem šla samoplačniško na UZ v Bežigrajski dvor oktobra in sem plačala 30 evrov. user posted image  Pregled je bil korekter, G mi je vse razložila in še user posted image  je bil zraven.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu cinca marinca)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 10:14:34   
lilie
pozdrave vsem tukaj!

prejšnji petek sem naredila testa in oba sta bila +. bilo je malo načrtovano malo pa pač če se zgodi super , če ne pač še ni čas. IN SE JEuser posted image  komaj čakama. včeraj sem se naročla na pregled imam ga 17.12. in se ga že veselim da vidima kako bo to sploh zgledalo. no, sej strah me je tudi, kr ne vem točno kaj pričakovat in podobno. kolegice še nobene niso bili in ne načrtujejo hitro bit v tem, tak da z njimi si v tem smislu ne bom mogla kaj dosti pomagat.
pdp bo vrjetno konec julija začetek avgusta.

najina sreča je vsak dan večjauser posted image

_____________________________

... najin sonček je vsak dan večji ...
...kmalu bomo štirje...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 10:51:14   
Anonimen
Pozdravček vsem avgustovkam! Punce, ste pa kar pridne s pisanjem user posted image .

cinca marinca - ni kot tolažba, to sigurno ne, ker je čisto razumljivo, da bi vsaka rada vedela čim prej, če je s pikico vse OK. Vendar sem tudi jaz imela v prvi nosečnosti 1. pregled šele v 10t in 2d oz. to je že 11t. V eni izmed prejšnjih objav sem napisala, da sem imela 1. pregled nekje v 8t/9t, vendar sem se zmotila. Sem ravno v teh dneh našla koledar kamor sem si beležila dogodke in je bil pregled tako pozno. In če iskreno povem, mi je bilo super, ker mi je G na pregledu že vse videla in povedala vse kar je bilo treba. Pa še spol mi je povedala in res je na koncu bilo tako. V 12t pa sem imela NS. Če pa slučajno kaj ni OK, tako kot je napisala Anonimna J, pa se je tako treba pod nujno naročiti oz. greš na urgenco in je pregled prej.
Cinca marinca vseeno poizkusi, če ti lahko dajo datum pregleda prej, če te res skrbi.
Malo imamo mogoče tudi smolo, ker gre ravno za praznični čas in je odsotnost zdravnikov daljša.

Muklla - si me pa kar malo prestrašila s tem,  kar ti je govorila tvoja zdravnica. Ker jaz namreč kar precej kašljam in sem včeraj cel dan odležala z vročino 38,6. Danes je že malo boljše vsaj, kar se vročine tiče. Kašljam pa še vedno. Recimo, da bo vseeno vse OK.

Čestitke, lilie!

Lp, user posted image .

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 12:49:20   
cinca marinca
lilie dobrodošla med nami, vidiš to je za moje pojme najlepše, da je nočnost bolj ali manj nenačrtovana. Vso srečo in zdravega bebeka.

No jaz pa nekako ne morem dojet, da bi sploh lahko bila nosečka. Nimam nobenih težav, prav nobenih, nobenega špikanja, skratka nić. Me je kar malo strah upat, da zdaj pa v meni raste zdrava bebika. Se mi zdi, da bom dojela šele takrata, ko bom bebeka vidla na uz. Upajmo na najboljše pa da bomo vse srečne avgustovke.

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 12:50:48   
cinca marinca
lilie no si rekla, da nimaš kolegic, ki bi imele otročka. Pa saj boš imela nas, pa bomo skupaj reševale takšna in drugačna vprašanja.

(odgovor članu cinca marinca)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 13:16:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cinca marinca

No jaz pa nekako ne morem dojet, da bi sploh lahko bila nosečka. Nimam nobenih težav, prav nobenih, nobenega špikanja, skratka nić. Me je kar malo strah upat, da zdaj pa v meni raste zdrava bebika. Se mi zdi, da bom dojela šele takrata, ko bom bebeka vidla na uz. Upajmo na najboljše pa da bomo vse srečne avgustovke.



Cinca marinca, vse bo v najlepšem redu, boš videla in avgusta boš dobila najleše bitje na tem planetu. Glede težav, upam da jih ne boš imela, ker so ene punce prav uboge, ko jih prime slabost. Ja in rečejo ji jutranja slabost, ampak ne vem zakaj, ker si bogi cel dan in cel dan bi bruhu.

Nekako takole;
user posted image

Anonimna J

(odgovor članu cinca marinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 16:11:25   
Erin
         user posted image



01.08.
  • Erin (1.user posted image )   26. let  GP 5.12
  • anonimna user posted image (2.user posted image GP 21.12
  • Muklla (1.user posted image ) GP 18.12
xx.08.
  • cinca marinca (2.user posted image ) GP 7.1.  
  • Gajka
  • Lilie (1.user posted image ) GP 17.12.

----------------------------------------------

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov kar sporočite, lahko pa mi poveste tudi katera nosečnost je to za vas, starost in pa seveda ko bo prvi  pregled mimo, koliko malih sončkov pričakujete...ja, lahko sta tudi dvauser posted image

Lepo in mirno nosečnost s čimmanj slabostmi ter zdrave user posted image vam želim!

Dobrodošleuser posted image


< Sporočilo je popravil Erin -- 27.11.2007 16:14:00 >


_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 16:23:42   
Erin
Mene pa že od ponoči naprej malo trebuh oz maternica boli....upam da ni kaj narobeuser posted image Na šihtu pa tudi ne upam še povedat da me ne bodo ven vrgli ker imam pogodbo samo do 4.12 in mi jo bodo takrat podaljšali do 31.1.. Kaj mislite, bi bilo bolje doma počivat če me boli ali je to nekaj normalnega... Strah me jeuser posted image ...

Drugače ima pa još** kot tempirane bombe, občutljive pa pečejo me bradavice... pa predprejšnji večer mi je bilo prvikrat slabo. Vse sem čutila v grlu, ampak bruhala nisem...grozno...kaj nas še čaka...dobro da imam na šihtu wc blizuuser posted image če bo nuja...

Grem malo ajat sedaj, zmatrana sem...boli me buhi...moram pocartat malo pikico mojo...

Aja upam da ni katera huda ker sem malce uredila seznam. Če bo karkoli narobe mi povejte, če boste karkoli hotele dodati tudi kar napišite, bom vse zrihtalauser posted image Vse nasvete bom zelo cenila...

ŠE 8 MESECEV punce, pa bomo cartale naše pikiceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 16:59:19   
Anonimen
Erin, po mojem je ta bolečina od "privajanja" maternice novemu stanju, pa še hormnoske spremembe so tu. Če pa te bo le še bolelo, pa vseeno pokliči svojo G - za bolj miren spanec, ampak mislim da je to normlano. V službi ne še povedat, naj ti kr lepo podaljšajo, če kaj ne bo v redu, greš lahko na bolniško. Veliko počivaj in pusti se razvajat.

Joj, jst sem spat rolk padla v to a bo ratal al ne, da bo zopet kriza, če bo M prišla. Pa sem si rekla, ne ne boš se obremenjevala in upala kot prvič. Evo, pa mi ni uspelo! Ampak Miklavž mi je obljubil najlepše darilo, ker sem bila letos tako pridna.user posted image

Anoniman J

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 19:00:02   
Estrella*
Erin- še enkrat čestitke. Glede službe, če nimaš zdravstvenih težav, jaz ne bi povedala. Naj ti pogodbo podaljšajo. Vsaka stvar lahko vpliva na podpis in če ni potrebno....
Sama sem bila v podobni situaciji oz. sem še. Ravno danes sem podpisala novo pogodbo za nedoločen čas in še napredovanje. Povedala bom enkrat v decembru, ko bom že globoko v user posted image . Sem namreč majčica.
Najprej poskrbi zase in user posted image , delodajalec lahko počaka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 19:03:40   
Anonimen
Erin ,vidim, da si tudi tukaj pridna pri urejanju seznama.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Za službo se pa ne sekiraj, ne povej jim še. Saj sama veš kako je tja do 12 tedna. Vse je riziko, za vsako posebej. No, sej bo itak vse ok.user posted image
Kakorkoli bo šlo pa kasneje glede pogodbe, pa se tudi ne sekiraj, saj veš kako moraš potem urediti papirologijo. user posted image  Če ne pa na ZS pridi, bova malo predebatirali.user posted image user posted image

(odgovor članu Estrella*)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Avgustovke 2oo8
27.11.2007 21:52:25   
Erin
Hvala zelo ste prijazneuser posted image user posted image user posted image
Bolečina je ponehala, upam da je res le znak da se maternica širi.
anonimna J- držimo pesti, glej da nam sporočiš kaj bo test pokazaluser posted image
teodoral - tako malo se mi zdi odkar ste nosečke odšle z naše teme M ne pričakujemo pa ste že tako daleč... Čestitam za službo! No pa je ena stvar za mislit manj kajne? Hvala za čestitke in pa ENAKOuser posted image user posted image
Taly - ne morem iz svoje kože da nebi urejala seznamčka...saj sem pri julijkah tudi veš samo ne vem še kakšen bo tisti pravi PDP...ampak bom ostala kar na obeh, je ravno tako na meji da ne veš...
Glede ZS pa itak! Se javim iz takih id drugačnih razlogovuser posted image Lep pozdrav tudi tebi bodoča mamica!!user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 8:50:41   
Anonimen
Pa saj si lahko same izračunate PDP,enako vam bo sestra oz.ginekolog izračunal kot bi si same.Vprašal vas bo po zadnjem dnevu M in vam določil PDP.Meni ga niti 1x ni spremenil od takrat,čeprav je moj user posted image malo večji videti po UZ-jih.Pa na RR koledarju si ga tudi lahko izračunaš,ker pride čisto isto kot pri gin.

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 16:57:48   
Erin
 Veš anonimen, nima vsaka ovulacije točno na polovici... Če bi jaz imela redno  M na 28 dni in O točno na sredini cikla (se pravi 14 dan) bi tudi jaz že zdavnaj vedela datum, tako pa zamik O (kar sem jaz imela)spremeni datum. Plus tega je naslednje leto prestopno leto in če si kdaj opazila nekateri programi tega sploh ne upoštevajo.
Tako da...bomo počakale kaj pravi gin glede na izračune dolžine našega cikla, kdaj naj bi bil PDP in ga bomo po potrebi sproti spreminjale.
Koledar na ringaraji ima PDP ponavadi en dan ali dva pred PDP na gin. koledarčku. Preveri sama, 100 spletnih strani z izračunom in 4 različni datumi, potem pa izberi enegauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 17:03:26   
Erin
No pa še malo sproščenega klepetauser posted image

Moje bolečine v trebuhu so se danes umirile, tudi naspala sem se končno (prejšnje dve noči sem se samo premetavala, pa vroče mi je bilo kouser posted image ...)..

Sem se pa tudi že naročila na nuhalno svetlino in sicer 23.1. pri dr. Pušenjaku v Dravljah. Ful ga hvalijo pa še 3D slikce majo menda. Se bo pa podražila .Menda bo že 60€. No, ampak za našo pikico vse kajne?

Kje ste ve? Se nam bo katera pridružila še?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 18:08:17   
sayuri
Evo, se še jaz pridružujem avgustovkam user posted image user posted image user posted image . Danes sem naredila CB, ki je takoj pokazal močan plusek user posted image user posted image user posted image . Nisem bila aktivna v temah Pričakujemo...., sem pa aktivna čveka na forumu Upajmo skupaj user posted image . ZAnosila sem v 2.ICSI postopku. Še vedno ne dojamem in me je pošteno strah, če bo tokrat vse ok. Julija sem morala žal na abrazijo v 9t.user posted image

Erin, vidim, da si vešča seznama user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image
Na RR mi izračuna PDP 5.8.08 Prvi pregled(UZ) pa imam 11.12. Do takrat pa bo šlo veliko živčkov.
Pozdravček user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 18:27:26   
Anonimen
Sayuri, čestitke.user posted image Mora bit vse OK in tudi bo. Stran s črnimi misli.

Erin, jaz sem imela tudi različno dolge cikle, od 24 pa do čez 40 dni, pa ko mi je računala PDP je kr upoštevala, kot da bi imela cikle dolge 28 dni. Je pa mogoče zato bil plod vedno manjši za en teden (PDP-ja nismo nikoli prestavljali) in sem rodila približno teden čez rok. user posted image

Lp, Anonimna J

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 20:10:47   
Erin
sayuri - čestiiiiiiiiiitam.Sem zelo zelooooo vesela zateuser posted image user posted image user posted image Sem vas včasih malce pokukala na vaši temi in sem zelo vesela za vsako od vas.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Avgustovke 2oo8
28.11.2007 20:17:02   
Erin

       user posted image



01.08.
  • Erin (1.user posted image )   26. let  GP 5.12, NS 23.1
  • anonimna user posted image (2.user posted image GP 21.12
  • Muklla (1.user posted image ) GP 18.12
05.08.
  • sayuri (2.user posted image ) GP 11.12

xx.08.
  • cinca marinca (2.user posted image ) GP 7.1.  
  • Gajka
  • Lilie (1.user posted image ) GP 17.12.

----------------------------------------------

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov-GP (ultrazvok -UZ, nuhalna svetlina - NS,..) kar sporočite, lahko pa mi poveste tudi katera nosečnost je to za vas, starost in pa seveda ko bo prvi  pregled mimo, koliko malih sončkov pričakujete...ja, lahko sta tudi dvauser posted image

Lepo in mirno nosečnost s čimmanj slabostmi ter zdrave user posted image vam želim!

Dobrodošleuser posted image


(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?