|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
4.2.2008 13:02:05   
Katina
No, OGTT je za mano. Napila sem se sladkane vode. Vmes mi je bilo mal slabo, še posebno pa takrat, ko sem še tešč prišla domov. Zdaj je že bolje. Še najbolj zoprno je cel dan sedeti pred laboratorijem in čakati na odvzem krvi. Sicer je pa za mano, jupiiiuser posted image . Upam, da v sredo že zvem kaj in kako. Ko bi bili vsaj rezultati negativni in ne bi pokasirala še sladkorne. Sem vprašala kako je bilo na zandjem testu, pa je rekla, da je bil sladkor čez 8, kar sploh ni malo, še posebno zato, ker so mi kri vzeli več kot pol ure prepozno. Kljub temu sem še vedno optimist.

NiLe, če se še ne potiš na izpitu, ti še nekrat želim vso srečo. Pa javi kako je bilo.

En del pusta je že mimo, jutri nas pa čaka še drug del. user posted image sem že slikala in se bom tekom dneva spravla dat sliko v album. Sporočim, ko bo tam.
Zdaj grem pa še mal pofirbcat forum potem pa počivat, ker me boli rit in medenica od celodnevnega sedenja na trdih klopeh.



(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 9:44:52   
mml
Dan,

kako ste na puistni torek? Je katera za kakšen krof ali flancat? jaz bom tvegala z enim flancatom, upam, da Matic ne bo imel nič proti user posted image

NiLe kako je šlo včeraj na izpitu? Sem držala pesti in mislila nate kar se je dalouser posted image

katina držim pesti, da bodo rezultati OGTT normalni oziroma vsaj blizu normalenga, tako da kakšnih hudih ukrepov ne bo treba user posted image

calena Manci je Matic zelo všeč in ga ima rada, če ne joka, če pa joka, je pa čisto v paniki in ne ve kaj bi in je treba Matica ali na hitro potolažit ali odnesti stran, ker sicer začne še ona prav prestrašeno jokat. Kakšne ljubosumnosti sicer ne kaže ,ampak nikoli se ne ve, kaj še bo. Meni je na trenutke kar hudo, ker ji je tako hudo...no saj verjetno se bo kmalu navadila. Tako da upam, da v kratkem ne bo kakšnih krčev...

majuska kako kaj tvoje počutje?

nanka kako je tvoj komolec? upam, da FTH pomaga user posted image

Aja moja medenica je tudi precej boljša, sicer za kakšne hujše podvige še nisem, ampak po stanovanju mi gre pa že prav dobro in tudi včeraj sem šla brez težav po stopnicah, ko je poštar prinesel telegram user posted image , tako da počasi bo tudi to...

Lepo se imejte in uživajte s svojimi trebuhi, kar se le da...jaz kar malo pogrešam rogoviljenje po trebuhu

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 10:40:39   
NiLe
Pozdravljene user posted image

najprej hvala za vaše pestke in pozitivne misli user posted image user posted image user posted image , upam, da so pomagale ... izpit je bil res težek in pisanje ter "mozganje"  me je čisto izčrpalo, da sem bila zvečer čist fuč ... Ampak, danes je nov dan in pred nami novi izzivi user posted image

Mml; lepo je brati, da je Manca sprejela Matica ... želim vam veliko lepih trenutkov. Bo pa rabila nekaj časa, da ga sprejme kot del družine, pa čim več se z njo ukvarjajte in pogovarjajte. Pri nas se je s strani starejšega ljubosumje prikazalo šele po pol leta po rojstvu moje drugorojenke. No, ampak ni bilo panike.  Pa nikar ne prehitevaj z aktivnostmi user posted image . Sama sem bila po drugem porodu ful naspidirana in šla 5 dni po porodu na govorilne ure, pa skoz sem nekaj letala in mislila, da sem vsemogočna ... No, čez kakšen mesec, me je pa položilo in sem morala malo izpreči.

Katina; držim pesti, da bo test OK in da se ti ne bo treba ukvarjat z dieto.

Calena; kako vaša "indijanka"? Pri nas imamo Spidermanko in Ninjo user posted image . Slikice si lahko ogledate v albumu. Kako se kaj počutiš? Jaz sem Ok, malo slabše spim zadnje čase, pa zgaga me peče ... drugače pa ni nič hujšega. Še dobro, da nas ne napadajo kakšni virusi ... knok, knok ...






_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 10:46:29   
nanka
Dan, prav žalosten pustni torek je.

Mml, fizioterapija deluje, tako da imam komolec spet uporaben, tako da se 18.2. počasi vračam v službo. Splo ne vem kako bom funkcionirala, sem se čisto odvadila. Vidim, da si že čisto pokretna, super. Manca se bo pa počasi tudi navadila , da dojenček joka.

Katina tudi jaz ti želim da so rezulati Ok in nimaš sladkorne.

Nile ja kako je šlo včeraj?

Pri nas bomo imeli popldne eno malo čebelico in eno veliko Indijko. Tavelika bo tamalo malo popeljala okoli sorodnikov.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 12:23:29   
hanna1
Pozdravljene mlade bodoče ali že mamice user posted image user posted image user posted image

Sem vas čist slučajno odkrila,sem pa tud jes malo čez magično mejo,a ne  Vilma user posted image user posted image ,šla sem pa raziskovat ,če je kakšna naša srečka user posted image že postala mamica--klepetamo namreč primamicah po 35.Verjetno ste se tud ve našle iz istega razloga,kot me,da malce v zrelejših letih čist drgač gledaš in na pričakovanje svojega otročka,ko ga imaš prvič v rokah,ko raste,ko se ti nasmeje,...Tud jes mam že 12 letnika-pubertetnika user posted image in 8 mesečno punčko,ki nam je neskončno polepšala dneve in popolnoma spremenila pogled na življenje,na medsebojne odnose,predvsem pa nas je močno zbližala in lahko rečem samo hvala bogu,za tako prekrasen dar user posted image .Ko gledam sedaj nazaj,kako sem sama dojemala to nosečnost,mi je blo pravzaprav čist vseeno,kaj razmišljajo drugi glede na najino starost,saj tud moj user posted image ni več med rosno mladimi,se tud približuje 48--ampak kako obožuje svojo pikico,je tud do starejšega sina veliko bolj razumevajoč in mu zna prisluhnit.Želim vam samo eno-uživajte vsak trenutek pričakovanja,saj še prehitro vse mine in kar naenkrat nekam zrastejo--to pa sta moja sončka user posted image user posted image :

user posted image


_____________________________

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 12:48:44   
hanna1
user posted image user posted image user posted image sem vas prej pozabla povabit,da se nam tud na forumu,od katrega je Vilma prilepila link,pridružite,ker se tud me bolj ko ne poznamo samo iz čveka in slik.

pa-pauser posted image user posted image user posted image

...sem pa ugotovila,da sem jes kr daleč od Lj.ampak sej ne boste hude,ker sem kr tako uletela v vašo debato user posted image


_____________________________

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 18:23:12   
Katina
Pozdravljene, v album sem prilepila našo pustno masko. Geslo je muca.

Hvala za pestke in dobre želje, ampak prav dobrih novic nimamuser posted image . Izvedela sem, da imam gestacijski diabetes in po vsej verjetnosti dieta ne bo zadostovala, ampak bom morala dobivat inzulin. Jutri bom verjetno dobila napotnico za v LJ, kjer me bodo obravnavali naprej. Ne bojim se, da bi bil otrok prevelik, saj je bila hči čisto povprečna, skrbijo me drugi vplivi in močno upam, da nam niso namenjeni.

mml, si pa faca, da si že tko v formi. Ampak vseeno upoštevaj NiLe, da je sedaj nujno potrebno paziti nase, ker se ti to lahko kasneje zelo obrestuje. Razumem pa Manco, da jo jok moti, ker ne ve kako bi pomagala.

NiLe, važno, da je izpit za tabo. Zdaj bodo pa kmalu rezultati in odrešitev user posted image . Sem pokukala v album in našla dve prav luštni pustni maski. Za Spidermanko ste se pa prav dobro znašli s kombinacijo pižame, prav super je.
Tudi moje spalne navade so se malo spremenile. Ne spim več tako dobro kot sem. K sreči pa še nimam porblemov z zgago ali krči v mečih, ampak psssssssssst, da me kdo ne sliši, ker bom pol še to pokasirala.
Calena, boš ti tud lahko pripela slikico vaše indijanke?
nanka, dobra novica je, da komolec funkcionira. Navadno se hitro navadiš nazaj na službo, če je treba. Upam, da nimaš takega dela, da bi te ta poškodba lahko ovirala. Imaš ti tudi kakšno slikico čebelice in indijke, da malo pofirbcamo?
hanna1, pozdravljena. Kot vidiš smo kar prijetna družba, čeprav nismo glih največje klepetulje in ravno divje ne štepamo postov, se mamo pa luštno.  Jaz sem zadnjič šla pogledat na forum, ki ga je VIlma prilepila, ampak je zame zaenkrat tam preveč divje (beri: ste preveč pridne s posti). Tudi jaz bom imela podobno razliko kot jo imate pri vas in upam, da bom lahko tudi tako zadovoljna s to odločitvijo kot vi. Pri meni je malo drugačna situacija, ker je moj partner precej mlajši in sem jaz tista, ki lovim zadnji vlakuser posted image . Upam, da smo ga še pravočasno ujeli. Sicer pa omejitev v naslovu sploh ni mišljena striktno. Gre bolj za to, da se lažje organizira morebitna srečanja. Če imaš čas in voljo, kar še kdaj poklepetaj z nami.
Majuška, kje si? Če si v službi že sporočila lepo novico upam, da so jo dobro sprejeli.



(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 20:30:28   
hanna1
Pozdravljene--še enkrat jaz user posted image

Sicer nisem še vse prebrala,sem pa zasledila--Katina--da so ti potrdili gestacijski diabetes.Tud jes sem ga fasala in prva reakcija je bila šok in kaj zdaj.Pol sem se pa seznanila z dieto,pa merit sem si morala KS vsak dan pred in po glavnem obroku in pol sem se te rutine pač navadla.Sem se pa držala diete,ko pijanc plota,ker sem imela skoz v mislih,da vse za dete,sam da ne bo kaj narobe.In morm rečt,da ko sem hodla na te preglede v diabetično amb. sem spoznala še dve krasni punci-eno malo mlajšo in eno starejšo in se mi pol vsa stvar ni zdela tako strašna.Zredila sem se celo nosečnost 7 kg od 5 m. dalje,ko so mi ugotovili diabetes,sam 2 kguser posted image -rodila sem prekrasno punčko,sicer z CR,ker sem mela medenično vstavo,pa še malo povprek,ampak me je moja G že prej na to pripravila.Punčka je začela takoj vlečt,ko so mi jo prinesli,ker po CR so ponavadi bolj zaspani otročki,niti sledu ni bilo o kaki zlatenci--to sem predvidevala,da zato,ker sem med nosečnostjo pojedla tolk korenčka in druge zelenjave,da se ji je rumena barva že na daleč izogibala user posted image .Pa tud počutila sem se zelo dobro,jedla sem precej,ker pa je bila to bolj lahka hrana,se sploh nisem redila.Po porodu mi je še nekaj časa nihala vrednost,ampak zdaj se je vse uravnalo.Se pa zavestno zdaj opozarjam,da moram jest čim bolj raznoliko hrano,ker Dieta za sladkorne bolnike je v bistvu pravilen način prehranjevanja in men ni žal,da sem se je držala,sem se tolažila,da vsaka stvar je pa za kaj še tud dobra user posted image .Tako da verjemi,vse bo v redu in po porodu bo vse izginlo.Sem pa bila tud na AC in tud to je bla pač taka izkušnja,ko si je ne predstavljaš,dokler ne doživiš--bilo me je bolj strah,ker sploh ni bilo hudo,je pa malo bolelo,ko prebode maternico in vleče plodovnico ven.Zdaj si rečem,da se je vse splačalo potrpet in ko je vse že mimo,sploh ni tako hudo.Kr pogumno,punce user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.2.2008 22:06:52   
Katina
hanna1, hvala za vzpodbudne besede glede sladkorne. Mene same diete ali apliciranje inzulina sploh ni strah, strah me je tega, da zaradi sladkorne user posted image umre še preden se rodi. To je edina stvar, ki me skrbi. Nisem še velik prebirala po forumu, ampak jih je kar nekaj reklo, da so user posted image izgubile tudi v 32. tednu ravno zaradi sladkorne. Upam, da se to ne more dogajati, če je vse pod nadzorom, ampak nikoli ne veš. Bom vprašala, ko pridem do diabetologa kako in kaj.
Vesela sem, da si kljub zapletom v user posted image rodila zdravo punčko. In to je tudi moj cilj.
Kar pa se AC tiče, je točno tako kot praviš. Sam poseg ni prav nič posebnega, težo mu da le psiha, najprej po posegu, da poseg ne bi sprožil ss, nato pa čakanje ne rezultate, ki je tudi zelo mučno.

Ostalim user posted image se opravičujem, če jih tle strašim z mojimi mislimi. Upam, da mi ne zamerite.

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
6.2.2008 10:07:52   
mml
katina nikar ne imej takšnih črnih misli glede gestacijskega diabetes, bistveno je, da so ti zadevo odkrili in lahko sedaj ustrezno ukrepaš, seveda je zoprno, ampak doti bolj nevarno bi bilo, če za to ne bi vedela, tako boš pa imela ustrezne preglede in kontrole in bo vse tako kot mora biti user posted image . Pa še po porodu ti sploh ne bo treba razmišljati o kilogramih, ker se ne boš skoraj nič zredila (to je sicer bolj slaba tolažba, ampak vseeno...). Jaz poznam kar nekaj punc, ki so imele gestacisjki diabetes, pa se je vse dobro in lepo končalo, tako da sem prepričana, da se bo tudi pri tebi user posted image
Ja po temle porodu sem na srečo dosti bolj fit kot prejšnjič, tako da je življenje dosti lažje. Se pa še pustim razvajat user posted image , moram izkoristit dokler lahko...po tem bom tako ali tako spet večino časa sama za vse...no ja sej bo

NiLe glavno, da je izpit za tabo, zna biti pa čakanje včasih prav tako naporno. Pa user posted image  za pustne šeme

nanka super, da je komolec boljši in da funkcionira tako kot mora. Upam, da ti ne bo prehudo it spet v službo. Kdo bo pa Zojo čuval?

hanna jaz sem enkrat že pokukaka k "mamice po 35." pa nekako nisem "padla v sceno"...ve že toliko časa čvekate in klepetate, da se že pošteno poznate med seboj in je kar težko začet klepetat...saj vem da ste vse super in da kompliciram, ampak vseeno...

V albumu januar 2008 imate pa slikici naše pustne čebelice



_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
6.2.2008 11:41:18   
nanka
Dan, sem dalav eno slikico v album, kjer sta naši dve maskari, sine je pa letos zatajil in ni bil nič. V službi sem v pisarni, tako da ni neke hude obremenitve. Bo že, vsaj upam.

Katina mogoče pa ni tako hudo kot se sliši in bo dieta zadostovala. In tudi jaz poznam kar nekaj mamic, ki so s to diagnozo rodile zdrave otroke.

Mml uživaj in se pusti razvajat.

Maškare so krasne prav vse, ni kaj.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
6.2.2008 21:02:00   
Katina
Sem bila danes na pregledu pri G, sicer je bila druga G, ki me je pošteno prestrašla. Prvič s tem, da že zelo dolgo ni videla tako visokega sladkorja, nato pa še z variantami od sive do črne. Jutri grem v Lj naprej na preiskave, pa bomo videli kaj bo. Tudi jaz upam na najboljše, da ne bo pomote. Dieta je še najmanj, kar lahko naredim.

mml, je prav vzpodbudno slišat, da si fit. Ampak ti se kar pusti razvajat, ker boš kasneje itak spet zelo obremenjena, zato izkoristi priliko in zdaj glej nase. Sem pokukala v album in našla eno cortkano navihano čebelico. Prav nagajive učke ima. Pa enega spokojno spečega Matica. Joj, kako lepo mirno spi, se mu vidi, da je čisto brez skrbiuser posted image .

nanka, tudi v tvoj album sem pokukala in našla še eno luštno čebelico. To bo medu spomladi, če ga bodo take luštkane čebelice nabirale. Ta večja hči je pa že prava gospodična. joj, kako hitro otroci rastejo. Se sploh ne zaveš kdaj in kako. Fantje so pa itak bolj svojevrstni in jim večinoma ni do šemljenja. Če mu tako paše tudi prav.
Upam, da se boš ritma v službi hitro navadila in ti ne bo odveč. Najbolj pomembno je, da se komolec pozdravi tako kot je treba.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
6.2.2008 21:36:34   
Majuska
Ojla,

odkar spet delam, nekako ni bilo časa priti na RR ... hvala na vprašanju, počutim se bolje, slabosti so večinoma minile, no občasno se še kaj pojavi, zdaj me malce špika po trebuhu in gruntam, a je to zaradi mojih želodčnih težav ali zaradi bebice user posted image

Katina, sem v redu, v službi sem povedala in se mi je ena od mojih nadrejenih samo nasmejala, da se ji je zdelo, zakaj sem toliko časa na bolniški. Pravzaprav sta tako ona kot drugi šef pozitivno sprejela novico in sem prav zadovoljna, hecno mi je le, koliko pozornosti zdaj zbujam po nepotrebnem user posted image

mml, me veseli da se imate luštno in da je Manca lepo sprejela bratca. Upam da ponoči lepo spite in da se imate fajn.

NiLe, kako je šlo na izpitu? Mene eden čaka 22., se moram pričeti učiti ...

No jaz sem povedala, kako je z mano, pa ve, se imate fajn? user posted image

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
7.2.2008 10:50:43   
Calena
Ojla,

Imam prav slabo vest, da se toliko časa nisem oglasila. Dvakrat sem že napisala besedilo, pa je server RR zavrnil objavo. Upam, da bo vsaj zdaj uspelo.

Katina zelo žal mi je, ko slišim, da imaš gestacijski diabetes in da te je G danes še dodatno zamorila. Eni res ne znajo izbirati pravih besed in bi bilo bolje, da ne širijo panike, ker s tem delajo samo škodo user posted image  in user posted image . Upam, da bodo rezultati preiskav v LJ bolj spodbudni. Ostani optimistična in se drži navodil zdravnikov. Pošiljam ti nekaj user posted image user posted image user posted image  in verjamem da bo vse OK tako s tabo kot s tvojim otročičkom. Tudi jaz mislim, da je pomembno, da so ti že zdaj odkrili GD in bodo sedaj znali pravilno nadzirati tvojo user posted image .
Drugače sem si pa ogledala tvojo Muco oziroma pravo tigrico v albumu - je že prava bejba tvoja starejša hčerka.
 
Mml super, da si po porodu že v tako odlični formi. Ampak vseeno upoštevaj nasvete ostalih in vsaj prvih 14 dni čimveč počivaj, da si opomoreš in nabereš moči za kasneje. Lepo da je Manca dobro sprejela Matica in ga ima rada. Tudi meni se zdi normalno da joka, ko joka bratec, ker mu sama ne more pomagati. Kako pa je drugače Matic? Pridno papa in panča? Na fotkah zgleda res tak dobrovoljček.
 
NiLe upam, da kmalu izveš rezultate izpita, ker zna biti čakanje včasih res naporno in zagotovo si ga naredila, ker si tako pridno študirala. Tvoja Ninja in Spidermanka sta pa res ful luštni maškari.
Lepo, da se kar ok počutiš. Meni pri pekoči zgagi pomaga rupurut ali kozarec toplega mleka. Pa vsak dan pijem Magnesol, ker me sicer ponoči obiščejo "prijazni" krči v mečih.
 
Majuska upam, da ti delo v službi ni preveč naporno. Pa super da so tvojo novico o user posted image v službi lepo sprejeli. Želim ti čimveč motivacije in koncentracije pri pripravah na izpit.
 
Nanka fino da se tvoj komolec že boljše počuti. Tudi tvoji Indijka in čebelica sta bili zelo luštni maškarci.
 
hanna1 lepo, da si se oglasila. Imaš dva prekrasna sončka. Upam, da naš še kaj obiščeš.
 
Kako ste kaj? Upam, da ste vse zdrave in se uspešno bojujete proti vsem virusom, ki sedaj razsajajo. Midve z Lano sva žal pokasirali te nepovabljene goste, a bo kmalu bolje. Sama sem obležala v soboto, Lana pa je uspela še biti Indijanka v lutkovnem gledališču in v torek v vrtcu, od včeraj pa je tudi ona doma. Sicer vročine nima ima pa kup izpuščajev, pa ne gre za nobeno otroško bolezen. Baje razsajajo pri otrocih ene take viroze z izpuščaji. Tudi drugače je živahna kot ponavadi a bo vseeno do ponedeljka preventivno kar doma. Upam, da mi bo uspelo še danes prilimati kakšno fotko v Album. Drugače se pa jaz, če izvzamem piskajoč glas, curljanje in kapljanje iz nosu, dražeč kašelj ki mi ne pusti spati ponoči, kar ok počutim. Zaradi prislinega počitka in omejenega gibanja tudi  nimam večjih težav z otrdevanjem trebuha in bolečim križem in medenico.
 
Uživajte v sončku in se imejte čimbolj fino,
 
Calena
 
 
 

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
7.2.2008 15:04:17   
mml
Hoj,

upam, da ste izkoristile tale lep sončen dan za kašen sprehod. Mi gremo jutri ven za kakšnih 15 minut, če bo spet takšnole lepo vreme. Manca je že prijavila, da bo vozila Matica v vozičku, si kar predstavljam, kako bo to zgledalo user posted image . Sicer sem pa jaz spet pri skenrianju diasov, moram izkoristit še tele dneve, ko me Matic ne potrebuje za nič drugega kot za hrano in nego user posted image

calena upam, da bosta obe z Lano kmalu spet zdravi in bosta lahko uživali na sončku. Sicer pa jaz imam upanje, da zdržimo še dober mesec, tam od sredine marca bo pa tudi viroz manj in bo za vse lažje user posted image

majuska me veseli, da so v službi veseli, da si srečka nosečka...je pa včasih res smešen občutek, ko se ti povsem dobro počutiš, pa imaš vseeno dodatno pozrnost in skrb, mene je vedno presenetilo, ko je šef naredil kaj namesto mene, ker se ne spodobi, da bi to delale nosečnice user posted image , sem pa vedno vzela to povsem dobronamerno

katina si se že naročila na pregled v LJ? Kdaj imaš datum? Upam, da te ne bodo pustili predolgo čakati...Ja včasih bi se kakšen G lahko vzdržal nepomembnih komentarjev, ki nimajo drugega vpliva, kot to da se user posted image  po tem doma vznemirjajo zaradi vsake posamezne besede user posted image

nanka izkoristi še tele dneve za sprehode in lenarjenje, ker saj veš, služba pobere lep del dneva in energije

NiLe kdaj bodo rezultati?

Lepo se imejte in uživajte

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
7.2.2008 21:40:38   
Majuska
mml, res je bilo hecno včeraj ko sem v službi dobila za narest eno delo, kjer je bilo treba prenašat malo večje kupe gradiva in mi je šla moja nadrejena pomagat, češ da me je treba mal šparat zdej user posted image ful se mi je zdelo lepo od nje, sploh ker to res ni bilo njeno delo.

Moji domači so tut veseli, sestra mi po malem že rihta stvari.

Katina, kupila sem si tiste hlače v Popku, ki sva jih gledali... odlične so za nosit, tako so udobne da mi je žal da jih nisem že prej začela nosit user posted image   upam, da se bo tebi tole z diabetesom lepo porihtalo.

Nanka, je s komolcem že kaj bolje?

Calena, hvala za lepe želje pri študiranju, vendar sem zadnje čase tako utrujena, da se mi sploh ne ljubi med knjige... že služba me precej izčrpa, čeprav nimam fizično napornega dela. Le precej stresno je včasih (sem si za to tudi sama kriva!)

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
7.2.2008 22:01:39   
NiLe
Čer punce ... joj, imam ful slabo vest, ker se ne javljam, ve pa tako pridno pišete. Ja, včeraj in danes sta minila kot bi mignil ... včeraj sem šla do službe, pa zmontirali so nam novo sobico od mlajše pupe in potem smo morali po jogi, danes pa smo se odpeljali do Dobrne, kjer mi je G naredila še 1x 3D UZ, ker se je pred 3 tedni ful slabo videlo. No, danes spet nismo imeli sreče (mislim, da bi lahko dobila kakšno fuul lepo slikico), ampak važno je da smo videli našo user posted image , da lepo napreduje - pri 30t/2d ima 1400 gr in da je mlajša hči bila čist preč od navdušenja user posted image user posted image user posted image .

Katina; joj, iskreno upam, da ti GD ne naredi preveč sivih las in bodi optimistična, kljub razno raznim sivo-črnim napovedim. Sedaj te imajo pod kontrolo in se bodo sigurno potrudili in pazili nase.

Majuska; super, da so v službi lepo sprejeli tvojo user posted image . Za študij boš pa videla, če ti bo ful težko, pa si vzemi par dni frej in pridno študiraj.

Calena; tudi meni zadnje dni nagaja zdravje (grlo me boli user posted image , celo telo me boli), tako da res upam, da tale pomlad čim prej pride in odpihne vse viruse.

Mml; na sprehod pa le pojdite ... danes je bil krasen dan, čeprav je kar pihalo. Pa pusti se razvajat user posted image

Mml in Nanka; ful sta bili fletni vajini čebelici ... tudi mi imamo od lani ta kostum ... čeprav ga Lea zaradi bolezni ni uporabila, je letos nikakor nisem uspela prepričati, da bi bila prekrasna čebelica.Ah, kaj čmo! Ne morem več klofat po tipkovnici ... grem pod tuš in pančat.

Vsem želim lep kulturni praznik in krasen vikend.



_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
9.2.2008 22:18:26   
Katina
Majuška, zelo sem vesela, da nimaš user posted image težav, še bolj pa, da je šlo v službi kot po maslu. Bom držala pesti za 22.2. na izpitu, ti jih pa drži 13.2., ko ga imam jaz, prav? Super, da si kupila hlače user posted image in da ti pašejo. Jaz sem kar malo pozabila na garderobo, ker sem večinoma doma in lahko poflikam s tem kar imam, pa tudi vreme se je malo shladilo, tako, da se mi zaenkrat z nakupom še ne mudi.
Calena, ja, res je, da sem bila zadnjič kar poklapana od sivočrnih scenarijev nadomestne G. K sreči sem na polikliniki naletela na prijazno zdravnico in sestre. Sicer so mi vse povedale, da so moji rezultati res slabi (izredno visok sladkor). Zopet so mi vzeli kri 2x, pa vodo. Na podlagi rezultatov sem dobila merilec za merjenje KS in lističe za merjenje ketonov v urinu. Poslušala sem še predavanje o zdravi prehrani in se naučila ravnati s kramo, ki sem jo dobila. V ponedeljek imam zopet seanso, ko bova s sestro delali jedilnike in v torek imam že kontrolo. Od petka dalje se 4x na dan pikam v prst in 2x na dan merim ketone v urinu. Vmes študiram kaj in kdaj bom jedla, si nastavljam alarm za špikanje in imam sploh in oh veliko dela sama s sabo. user posted image Pa še pisat moram kaj jem. najbolj razveseljivo pa je, da mi doma niti 1x še ni šel sladkor čez dovoljeno mejo user posted image in upam, da tako tudi ostane. Resno sem se lotila študija prehrane za sladkorne bolnike in se spet nekaj novega naučila.
Upam, da sta se z Lano vmes že pozdravili in da je bolezen že preteklost.

mml, a že kar ven greste, po 1 tednu? Imam občutek, da je vaš Matic en res fejst fant, če imaš čas in energijo za skeniranje. jaz sem bila po porodu še 1 mesec kot smrt v gatah - kar se vidi tudi na sliki, ki je bila slikana 1 mesec po porodu za moj rojstni dan - grozna sem na njej!
NiLe, škoda, da na 3D vaša user posted image ni pokazala vseh čarov. Po eni strani je pa dobro, da bo kaj prihranila za srečanje ob rojstvu. Jaz se za 3D nisem odločila. Saj ne da ne bi rada videla, kako zgleda naš user posted image , ampak bom verjetno ta denar raje vložila v kaj drugega. Mogoče si pa še premislim, kdo ve.
Bravo za novo sobico user posted image . Bodo padle kakšne slikce?
Upam, da so te težave z zdravjem zaobšle, ker vem kako je zoprno, ko nimaš nobene energije.
Hvala za želje ob prazniku. Jaz sem ga preživela ob študiranju, seveda sem kot po navadi v zamudi z učenjem. Malo zaradi lenobe, nekaj pa zaradi tega, ker sem bila psihično okupirana s to sladkorno. Naslednje dni se moram res potrudit, če hočem, da mi rata naredit ta izpit.
Kdaj pa ti dobiš rezultate?


(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
12.2.2008 22:07:07   
Majuska
Kje ste, dekleta? user posted image

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
13.2.2008 16:28:03   
mml
Hoj,

jaz sem imela kratko pavzo od RR, da sem ugotovila ali sem že čisto zasvojena ali še zdržim kakšen dan brez user posted image  in sem ugotovila ,da še ni prehude krize

Pri nas je več ali manj vse OK
Matic ima trenutno samo eno ustaljeno navado in to je napenjanje okrog 4 ponoči user posted image , moram nocoj poskusiti s kapljicami pred prvim nočnim dojenjem, mogoče ga pa po tem ne bo napenjalo...Sem danes dopoldan skupaj z Maticem (no on v spalnici, jaz v dnevni sobi) oddrnjohala uro in pol, pa še prejle ene dobre pol ure, ko smo prišli s sprehoda. Sem imela burno noč (pa ni kriv Matic), ker se mi je očitno zamašilo eno izvodilo na desni dojki...boli kot user posted image , sem si poskusila izbrizgat pa ni šlo, tako da sem po tem izkroistila Matica kot črpalko user posted image , da je bilo za silo znosno, ampak čisto OK pa še ni, tako da srčno upam, da ne bom pokasirala kakšnega mastitisa...Sem si za vsak slučaj kar naredilo zalogo antibiotika user posted image . Smo bili pa danes zunaj in je prav pasalo, mene sicer še vedno boli medenica, samo je 90% boljše kot pred porodom in lahko počasi prehodim kakšna 2 km, sicer mi gre na živce, ker se vlečem, kot ta zadnji upokojenec, ampak vsaj lahko spet hodim.

katina si predstavljam, da je takšna rutina prav zoprna in ves čas biti pozoren na to kaj poješ in popiješ, ampak super, da ti gre z dieto tako dobro. Držim pesti, da boš speljala zadevo do konca samo z dieto user posted image

NiLe super ste poštimali sobico user posted image . Si že dobila rezultate izpita? Pri nas tudi na 3D UZ niso bile najlepše slikice, ker sem imela preveč zrelaksirano maternico in kakor je G prislonila sondo, se je plodovnica prelila in je bil Matic "zmečkan", ampak je pa vseeno suepr videti user posted image  v 3D obliki, je toliko bolj zaresen user posted image

Majuška zunaj je lepo vreme in smo po mojem vse več zunaj, po tem pa zmanjka časa za RR user posted image


Nič...Matic je začel godrnjati, je spal in spal in spal, zdaj je pa najbrž huuuuuuuuuudo lačen in bo spet vik in krik med previjanjem user posted image , njemu se zdi to namreč čista zguba časa...

Bi se pa lahko čez kakšnih 10 ali 14 dni spet dobile na kakšni kavi, če ste za in boste imele čas...




_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
13.2.2008 20:44:33   
Majuska
mml, me veseli da ste pri vas v redu, upam da bo tudi Matičevo napenjanje kmalu minilo...

Ja zunaj je ful lepo, samo zadnjič ko sva šla z mojim ven, je pri nas prav grdo pihalo in sva jo kmalu podurhala nazaj user posted image   moje počutje je zaenkrat še kar, ful sem utrujena, sicer pa se smejem sama sebi ker sem ratala že prava bunka. V bistvu bi bila z veseljem nekaj časa doma, ker sem imela te dni precej stresno ... no, saj bo bolje user posted image

zdele se grem pa kopat.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
13.2.2008 21:02:06   
NiLe
Ku, ku ... še sem tu user posted image user posted image user posted image

mml, prav lepo je brati, da se že potepate zunaj, pa nikar ne pretiravaj, sploh če te boli medenica. Pa pazi se mastitisa; tople obkladke pred dojenjem, pa malo izbrizgaj, naj ti Matic lepo spije ven čim več mleka. Držim pesti, da se ogneš te zoprne zadeve.
Rezultatov od mojega izpita še ni ... sem jezna k user posted image , ker ful traja in glede na prejšnji rok, ko nisem šla, so čakali na rezultate skoraj 3 tedne - v pravilniku pa je 7 dni od izpita user posted image naj bi bili objavljeni rezultati.

Nič, mala me kliče, da jo pocrklam preden zaspi ... pa tudi jaz sem ful utrujena, tako da bom šla kmalu med rjuhe.

Aja, za srečanje sem pa seveda takoj ZA!

Nočko user posted image




_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
14.2.2008 8:05:59   
Katina
Da se še jaz malo poštempljam. Kot veste zadnje čase moj prosti čas preživljam ali na polikliniki ali pa med knjigami. Vmes sem pokasirala še prehlad, tako da sem se odločila, da na predavanja, ki jih imam danes in jutri ne grem.
Izpit je za mano, k sreči je bil samo en del nalog "vesoljski", ostalo pa znosno, tako da še obstaja upanje. Seveda sem se premalo učila, saj sem bila cele dneve na polikliniki ali pa za štedilnikom - tolk prismojenih stvari kot zdaj še nisem jedla user posted image . Dala sem npr kuhat zelenjavo v AMC, vmes sem se šla pa učit in pozabla dat gor audioterm, ki te opozori, ko je toplota prekoračena. No, me je pa moj neaudiotermični nos opozoril na (pre)dobro kuhano zelenjavo.
Diete se strikno držim, samo sem imela v torek pri zdravnici spet povišane vrednosti, pa včeraj tudi. No, upam, da so te težave prehodne in povezane s stresom, ki baje zelo dvigne sladkor. Tako, da sem optimistična in upam, da bo zdaj po izpitu bolje. Danes moram it na lov za pravim polnozrnatim kruhom. Zadnjič sem kupila kornschpitz, pa je bilo narobe. Ko mi je dohtarca rekla, a veste kaj pomeni korn, mi je bilo takoj jasno, prej pa niti pomislila nisem, da je to koruza, ki ni priporočljiva.
No, pa vas ne bom več morila z mojo dieto in cukrom.

mml, res ste face. Pri tebi imam občutek, da je vse skupaj mala malica. Tako mirno gre pri vas tole z novim članom. Verjetno malo pripomore to, da nimate velike razlike. Jaz pa imam občutek, kot da sem večino pozabila. Saj se še kaj spomnim in vem da sem v prednosti pred tistimi ki so privč noseče, ampak je tko, kot bi šla še enkrat v prvi razred.user posted image za srečanje sem pa seveda zaaaaaaaa. Kaj pravite na teden od 25 - 29.2.08? Jaz imam prvi teden marca že tako zaseen s pregledi, da bi šlo težje, pa še v MŠ nameravam.
Nile tud jaz sem si ogledala sobico. Kolk je luštna. Jaz imam tudi rada živahne barve - še posebno v otroških sobah.  Za izpit se pa ne sekiraj, če ne bodo rezultati danes, bodo pa jutri. jaz sem čakanja 3 tedne ali več že navajena, prvi teden po izpitu se še malo spomnim na to, drug teden čisto pozabim, proti koncu tretjega tedna se pa spet spomnim.
Majuška tvoja utrujenos je nekaj čisto normalnega, saj si user posted image . Pa še pomlad prihaja in se lahko zgovoriš na dvojno dozo user posted image pa še spomladanska utrujenost.  Poskupaj čim bolj uživati v tem času. Sicer pa bo utrujenost kmalu mimo, saj boš (če že nisi) v 2. trimesečju. Ta čas pa resnično izkoristi, ker se tam proti tretjem trimesečju že začnejo pojavljati kakšne težavice (boleč križ, maternične vezi, večji trebuh - večja okornost, pa še kakšna cvetka bi se našla). Sicer je pa zame nosečnost en tak lep čas (če odštejem skrbi). Zdaj pa sploh, ko je naš user posted image začel bolj močno brcati - jaz sem takrat v user posted image in tega občutka se spomnim že iz 1.user posted image .



(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
14.2.2008 10:11:48   
mml
katina nič ne težiš, ti kar povej kaj se ti dogaja, saj to je bistvo čvekanja. Saj v življenju niso samo lepe stvari in ne vem zakaj bi morali tukaj pisati samo o super in krasnih stvareh. Se mi zdi, da če kaj napišeše o težavah, da so po tem te že dosti manjše user posted image . Kar se pa tiče povišanega sladkorja pri zdravnici je ap to lahko posledica stresa in strahu, sploh glede na to, da imaš doma sladkor v mejah normale, tako da nič panike. Držim pesti za dobre rezultate izpita

majuška poskusi lenarit in počivat, ko prideš iz službe, po tem pa še malo ven, da se pretegneš, pa bo počutje boljše user posted image

NiLe upam, da si se ponoči lepo naspala in da bodo rezultati izpita v kratkem user posted image

Kar se mene tiče je tisti teden med 25. in 29. februarjem zelo ugodna varianta za kofetkanje in čvekanje user posted image

Maticu je dolgča, tako da moram nehat

Lep sončen pozdravček

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
14.2.2008 11:14:31   
Calena
Ojla,

No pa se še jaz malo oglasim, čeprav verjetno res vse te lepe sončne dni preživljamo raje zunaj na sončku in v naravi kot pa sedimo za compiuser posted image  Mi smo zdaj že skoraj čisto zdravi, tako da Lana spet pridno hodi v vrtca in na telovadbo ter plesne urice, začela pa se je spet tudi veliko voziti s kolesom. Včasih se mi zdi da je ob popoldnevih kar malo preobremenjena za 4 leta ampak zelo uživa tako na telovadbi kot na plesu in z veseljem gre....
Tudi naš user posted image  je zelo živahen in izvaja prave akrobacije v mojem trebuhu, ki potem dobiva takšne čudne oblike, da se vsi kar smejimo. Počutje je kar ok, malo nadležni so le lažni popadki, ker sem zdaj spet bolj aktivna ampak ni panike.. Pa opažam, da sem vedno bolj pozabljiva...

mml vi ste pa res superuser posted image  da že hodite na sprehode po sončku. Upam, da bo tudi Matičevo napenjanje kmalu minilo in da bodo kapljice pomagale. Se spomnim, da sem imela enake probleme pri Lani in ko sem se naučila hitro prepoznati opozorilne znake za krčke ter sem ji pravočasno dala kapljice do krčkov sploh ni prišlo ali pa so zelo hitro minili. Pa tak razburljivček je kot je bila naša Lana, ki tudi ni mogla dočakati hrane, ko se je zbudila.
Glede tvojih dojk pa tudi jaz držim pesti, da ne boš fasala kakšnega mastitisa. Čimveč se poskušaj umivati ali tuširati s toplo vodo ali pa si dajaja tople obkladke, da se dojki zmehčata. Lahko poskusiš tudi tako, da brisačo fajn s paro iz likalnika segreješ- prepojiš, da se kar kadi iz nje, potem pa daš na dojke (nad bradavice) - mleko začne kar tečt. Poskusi, meni je pomagalo. Lahko poskusiš tudi s syntoncinon sprayem, ki si ga špricneš v vsako nosnico enkrat par minut pred dojenjem. Upam, da ti bo to pomagalo. 

NiLe tvoja princeska ima pa ful cute sobico. Tudi meni so ful všeč pisane barve in visoke posteljice. Si jo kar predstavljam kako uživa v svoji novi sobici. Ja punčke so res navdušene nad 3D UZ. Naša Lana zdaj večkrat pokaže kako je imel user posted image  glavico in nogice. Škoda, da se vaša user posted image  ni želela bolje pokazati na 3D UZ, tudi naš G se je ful matral, da je dobil eno spodobno fotko glavice, je pa zato več filmčkov zapekel na CD. Ampak je pa lep spomin, pa tako veliko bolj resnično izgledajo kot pravi mali človečki.
Glede rezultatov se pa ne sekiraj preveč - upam, da bodo kmalu. Se spomnim, da smo mi tudi imeli take probleme na ekonomiji, kjer je ogromno študentov. Moj user posted image  ki predava in ima izpite na strojnem faksu jih vse vedno popravi takoj po izpitu, tako da študentje že kako uro po izpitu vedo, ali so naredili ali ne, ampak je pa tam maksimalno 30 študentov na izpitu običajno pa le kakšnih 10 kar je velika razlika...

Katina upam, da si uspešno prestala izpit in boš zadovoljna z rezultatom. Drugače si pa res ful bogica da moraš tako pogosto hoditi na polikliniko in se špikati ter držati stroge diete. Upam, da se tvoj cukr kmalu unesel posebej zdaj ko je tudi izpit za tabo in da boš z dieto rešila vse tegobe. Vem da boš kot skrbna mamica potrpela še teh nekaj mesecev in jedla le dovoljene sestavine. Si pa predstavljam, da je verjetno težko narediti polnovredne jedilnike, ampak saj bo šlo upam.
A ti je G v predlog bolniške zapisala diagnozo GD - mislim da bi ti s to diagnozo skoraj morali na komisiji napisati gibanje dovoljeno v kraju prebivališča?
Drugače se pa tudi meni zdi, da se bom z rojstvom user posted image  vsega še enkrat učila na novo saj sem v 4,5 letih že skoraj vse pozabila. Pa za punčko skrbeti je verjetno drugače kot za fantka. Ampak saj bo šlo, če sva prvič znali, bova tudi drugič - morda bova potrebovali samo več časa za prilagajanje.

Majuska ja verjam da si utrujena predvsem zaradi službe..ampak kot pravi Katina bo v drugem trimesečju res veliko bolje, ponavadi takrat vse user posted image  kar prekipevamo od energije potem se pa tam po 28. tednu spet začnejo težavice zaradi velikega trebuha, okornosti... Zato čimbolj izkoristi drugo tretjino nosečnosti saj že vse diši po pomladi..

Glede srečanja sem pa tudi jaz seveda zauser posted image

In ker je danes praznik ljubezni in prijateljstvauser posted image vam vsem želim lep dan, obsijan tudi v srčku z vso močjo sončka

Calena

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?