|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 184 [185] 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 13:23:36   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1

Žabica26, jaz imam dojenčka še tudi z ritko navzdol in mi je ravno včeraj rekla ginekologinja, da se lahko obrne tik pred zdajci. In da je s temi obrati res za razmislit -prvič bolijo, drugič se pa velika večina ŽAL obrne nazaj in si vse skupaj dal brez veze skoz.



ne vem. Jaz imam drugače informacije. Baje v KR to zelo lepo naredijo. Nisem slišala nobenih pripomb, bolj pravijo, da je občutek neprijeten.
Pa sej ne bo treba, no.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 13:26:25   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: tims

V čem je potem sploh fora, da se spuščajo v to?user posted image Sploh ne zastopim tega. Če se otrok ne obrne, naj naredijo CR, ne pa da se oba, mama in baby matrata tok ur, pol pa šele naredijo CR. Moji kolegici sicer niso delal CR, ko je pupika ležala z ritko naprej in je tako rodila, s tem, da je tamala imela skoraj pol leta šine, potem pa ne vem koliko časa še široko povijanje, ker je pri porodu imela spahnjene kolke user posted image . Adijo pamet!


Ma ne vem, jaz gledam na to malo drugače.
Jaz sicer še vedno mislim, da se po naravnem porodu hitreje okreva. In zakaj an vsak način CR, če res ni nujno potreben. Konec koncev je CR operacija.

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 13:30:16   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: jocika

ojla. Zdej je še prehitro za paničarit o obračanju - zadnji mesec se večina obrne, če pa ne, pa pač rodiš z ritko naprejuser posted image . Jst nimam pojma, kak je moja obrnjena, pa tud ginekologinja nikol nič ne reče. Čutim jo pa povsod, mislim da je pravi kobacajček. Bo že.
Zimska, na csd oddaš vlogo do konca tega meseca. Meni so rekli, da bom mela denar nakazan 12.6. - tako lahko vsaj prej kaj kupim, ker potem, ko že maš dojenčka, mora bit prav tečno še po trgovinah skakat - sploh čisto na začetku. Mislim, da mora bit to po vsej Sloveniji enako pošlihtan...


Sej takrat ne skačeš ti, ampak skačejo in nakupujejo ostali najožji sorodniki. In to z veseljem. Zato pa je fajn, da si zdej mal ogledaš, potem pa samo pošiljaš koordinate, kje v trgovini se kaj nahaja.

Sicer pa...ni nujno, da bomo vse oddajale konec maja. Tiste, ki bodo želele upoštevati ša majsko plačo, če bo to za njih ugodneje (meni je prejšnjič veliko pomenilo), bodo pač oddale po prejemu zadnje plače-nekaj dni pred odhodom na porodniško. To je res odvisno od višine mesečnih prejemkov.

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
   [Brisano sporočilo]
15.5.2008 13:32:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 4604
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 13:34:35   
glugluglu
ja sasi13 nič ne pomaga, če sem noseča, ker sem mu rekla, "ti kar pejt, bomo že." Jaz ga ne mislim ovirati (ženski ponos?), če pa bi me toliko pred rokom prijelo, pa baje ne rabi veliko ur, da prileti, da bi ujel porod, ampak na to raje ne pomislim. Sej pred tem je doma cele dneve rihtal našo novo hiško poleg službe, sicer to, da sem jaz sedaj noseča sama še z dvema otrokoma,.ki mi sicer kar pomagata, ker sta že dovolj velika, ampak vseeno,.... ma raje ne govorim, ker me bojo nosečniški hormoni pregnali, danes je bilo že dosti user posted image , ko sem brala Tamarino zgodbo Resuser posted image .

Pa eno tako zgodbo poznam od lanskega leta. No letos je punca spet noseča.

Zaradi teh zgodb sem včasih kar panična ko se mali umiri in potem trkam po trebuhu. Lansko leto sem jokala že zaradi prijateljice, ki je imela po porodu probleme s punčko in je v porodnišnici ostala sama, ker so punčko poslali v LJ. na preiskave. No na srečo se je na koncu vse uredilo, ampak šok je bil velik.

Sedaj grem pa malo počivat, potem pa v šolo po moja dva korenjaka.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 13:46:42   
sasi13
glugluglu sej če ma možnost da prileti pravi čas tk ni panike, ampak o tem sploh ne razmišljaj ker je še dosti časa in še ne boš kr kmalu rodila. vrjamem pa da te je vse skupaj vrglo iz tira in da so bile user posted image in pol greš še brat tamarino zgodbo da te je vse skupaj še bolj potrlo.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 14:01:55   
Anonimen
kje mate to tamarino zgodbo?

(odgovor članu sasi13)
  Neposredna povezava do sporočila: 4607
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 14:21:05   
lavita*
Sasi in glugluglu, ali so vajini možički zadovolnji v vojski? Mislim, glede plače in koliko kaj potujejo okrog oz. hodijo na misije?

kje najdem tole zgodbo o Tamari?

kar se tiče rojevanja več nosečnc v eni sobi. Ne vem že katera je pisala, da so v MB po dve postelji v eni porodni sobi. Kaj boš pa rekla na SG, ko so tri postelje  vporodni sobi in četrta je samo z zidom ločena od ostalih treh. Sliši se vse, kako se katera rojeva. Glede na to, da nas je letos veliko nosečk bo rojevanje prav zanimivo. Pri prvem sdem imela srečo, da sem bila sama v porodni.

Lex katere trgovine pa so v tem mestu v Avstriji in kje se to prebližn nahaj. Jz znam samo do Pliberka.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
   [Brisano sporočilo]
15.5.2008 14:21:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4609
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 14:27:52   
sasi13
zimska sm tud jz hotla svetovat da je najboljše da nehajo to iskat in brat ker ni nič prijetno. edino to se zgodi da pol sam na slabe stvari študiraš in kaj se lahko zgodi.
lavita* plača je standardna, okol 630 eurov je osnove. moj je bil lani za pol leta na kosovem. letos bi mogi it pa oktobra oz. novembra v nemčijo in še nevem kok se bo izteklo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 14:34:46   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26

Aja, tiste, ki imate že starejše otroke: Kdaj ste jih dale iz pojstl z ograjcami na mladinske pojstle?



Mi smo samo odstranili ograjico s posteljice, ker imamo veliko 140x70. Smo pa to naredili pri starosti 2 let, ko se je začel preko ograje prekopicevati na zakonsko posteljo. Zdaj pa dobi mladinsko posteljo, na njegovo pa gre nazaj gor ograjica in bo pripravljena za bratca ali sestrico.user posted image

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 14:45:01   
lex
lavita* jaz ti znam opisat pot iz našga konca, ker je čisto enostavno:
greš čez mejni prehod Radelj in se držiš samo ravno za Graz oz. "dojčlansberg" - ne znam napisat, ker je zakomplicirano ko 100user posted image . Nikjer ne smeš zavit na avtocesto, ker je brezveze - plačaš vinjeto za par kilometrov. Skratka na vsakem krošiču greš na 2 izvozu ven (kot bi se peljala ravno) Potem pa prideš do krožišča kjer ti piše Graz in Slovenija - samo da je oznaka za avtocesto - tam ne smeš it ampak greš en ocep naprej. prideš do Pirke, Pirka in Saisberg se držita skpuaj, kjer jekonec Pirke ti bo itak pisalo Saisberg. Nato v prvem smaforiziranem križišču zaviješ desno in se pelješ ravno do tretjega semaforja, kjer zaviješ levo not in tam parkiraš in veselo zapravljaš everčke (samo na kavo ne idi! mi smo včeraj pile 2 kapučina, 1 navadno kavo in 2 mineralni vodi, pa smo plačale 11,50€ - danes smo pa pili v SLO od kave, do cocacole,.... pa sem dala 5.70€)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
   [Brisano sporočilo]
15.5.2008 14:59:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 4613
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 15:48:22   
karamela6
Evo spet mene.
Včeraj imela pregled - vse ok. Pri meni pregled poteka približno takole: najprej obvezno wc-voda, potem tehtanje in pritisk. Vsake toliko časa še kri. G me vedno vpraša, če je vse ok. Ko sem pred časom omenila povečan izcedek, me je vaginalno pregledala. Drži se reda glede UZ-jev ... sem v 30. tednu imela samoplačniškega (morfologijo). No, včeraj mi je prvič pretipala konkretno cel trebuh in komentirala: vse je uredu + izmerila razdaljo od sramne kosti do vrha trebuha, vendar mi ni vpisala tega v materinsko (morda je v kartoteko). Vse naj bi bilo skratka v najlepšem redu!
Mi je pa za naslednjič priporočila odvzem brisa za bakterijo streptokok. Je rekla, da je bilo v zadnjem času kar nekaj pozitivnih izvidov, da pa to ni nič hudega, če se zdraviš z antibiotikom. Narobe je lahko, če se zadeva ne zdravi. Je pa tudi ta pregled samoplačniški (35€) in jaz zaradi tega res ne mislim reskirat. Dobila pa kot ponavadi Legofer, hemoglobin je še vedno pod mejo =  108, kljub temu, da jemljem Legofer že od januarja. user posted image To je bilo pa to! Naslednji pregled imam 10. junija - bi ga imela prej, pa gre G na dopust. Pol bojo pa samo še 4 tedni ostali ... jaooooooooo. user posted image
Danes je Zofka, kajne? Mi imamo že dež, kar naj bi pomenilo, da bo res vroče poletje. No, bomo videli ... za drug teden namreč že spet napovedujejo nizke temperature (11 stopinj čez dan)user posted image

Pridne bodte ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 15:56:31   
Majuska
Dež imate? Pri nas v okolici Lj je še vedno sonček ... ne vem koliko bo danes kaj deževalo user posted image

Punce, a ima katera tudi težave s tem, da jo v medenici vse boli? Ful mi je čudno, ne vem a je mali še tako velik al kako, ampak ko hodim me boli nekje v spodnjem delu medenice, mislim da vse nekje do sramne kosti. Čudno je.

Drugače pa mali dela prave salte v meni, vsakih nekaj minut se mi zdi, je drugače postavljen. Očitno mu je pomlad všeč, pa sodeluje z mano, ko šibam naokoli user posted image

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 16:01:35   
Anonimen
hmmm... tud pr men je tko..
najprej v laboratorij vodo pregledat... kri mi je
do sedaj samo 2x user posted image  nato me zvaga, zmeri pritisk,
posluša srček user posted image  potem pa še z navadnim metrom
premeri od sramne kosti do vrha trebuha. in to je vse.
nobenga vaginalnega pregleda... nobenga uz-ja.
mela sm samo 2, pa še to na začetku.

(odgovor članu karamela6)
  Neposredna povezava do sporočila: 4616
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 16:36:52   
neboglasnica
Oj, da se pofočkam... Sva iz Ikeje, kjer so končno dobili robo. Pa gre kolegica po mlajšo v vrtec in me kliče, da ne najdejo medalje. Včeraj jo je dobila na zaključku plavanja in jo je nesla pokazat. Vzgojiteljica pa reče, da to ni njena dolžnost, da je ona ne bo iskala in da naj gredo kar domov. P.... otrok ves ponosen nese nekaj pokazat, ta k... pa takole. Uf, sem besna in me spet matra...

Drugače me pa veseli, da ste povečini kar ok. Meni trebuh nekaj otrdeva, pa zaradi teh železovih tablet malce manj redno hodim na Wc, ampak bo že.

Drage moje, ste videle kakšno lepo vreme imamo? Olala, uživajte, mi gremo še malce ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 17:10:15   
moya
Lex, hvala za dobrodošlico, pričakujemo pa user posted image   user posted image   , no vsaj upam, ko smo že bolj na roza nabavlal user posted image  .
Tiste, ki že veste kako je obrnjen, kako so vam to ugotovil, če ni UZ? Men tud moja G. pravi da mi po morfiol. ne pripada nič več, tko da razmišljam o samoplačniški, katera ve, kam se splača v Lj z okolico?

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 17:26:24   
lindy
Ja sej ta samoplačniški uz ti lahko nardi tud tvoj gin., to je v bistvu druga morfologija in men jo je nardila moja g., plačala pa sem 60 evrov in sva vidli, da je moja pikica obrnjena na glavo!

_____________________________

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu moya)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 17:38:09   
*anamor*
Haj,

ker se zelo redko oglašam nevem če se me še sploh spomnite. Sicer vas redno čekiram. Imam eno vprašanje, se je katera pozanimala glede poroda z Ultivo? Zanima me kakšne izkušnje imate s tem ali kakšne informacije ste dobile. Sama sicer razmišljam v tej smeri da bi šla rodit z ultivo na Ptuju pa me zanima če je ok ali ne.

Hvala za odgovore.


_____________________________

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 4620
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 17:56:39   
lindy
Moja znanka je hotla najprej rodit z ultivo, ampak potem je rodila z EA, ker ji je ena prijateljica, ki pa je ultivo imela, rekla da ni prov velik pomagal, da vseen če jo ne bi imela, sam jest mislm da je to čist od vsake posameznice odvisno, sej veš ene so za, druge proti, tko da se odloči tako kot sama misliš da bo najbolje!

_____________________________

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 18:11:29   
frutka_
Jaz sem bolj za EA. Ultiva mi ne diši preveč. Iz večih razlogov. Tudi zato, ker pride do otroka.  EA na meni preverjeno deluje, ker sem jo imela prvič.  user posted image

Evo ,kopiram kako piše ena RR-ovka:
 
Učinkovina je remifentanil. Prijemališče so selektivni µ-opiatni receptorji. Poanta je v tem, da ga presnavljajo nespecifične esteraze v krvi in tkivih, medtem ko se dolantin (petidin) presnavlja v jetrih. Se pa oba vežeta na enake receptorje. Oba tudi prehajata preko placente v kri otročička. Plod dobi pri Ultivi 50% doze matere.

Razlika je v tem, da je dolantin staro zdravilo, velikokrat preizkušeno, tako da so vplivi na otroka in mater bolj predvidljivi. Zato ima tudi registrirano, da se lahko uporablja za lajšanje porodne bolečine.
Ultiva pa še nima tolko kliničnih študij (poudarek na še), zato tudi ni registrirana za lajšanje porodne bolečine. Pač moraš podpisati obrazec, da si seznanjena s stranskimi učinki. In ko bo dovolj nosečnic rodilo z Ultivo in bo dovolj za eno objavo v kvaliteteni strokovni reviji, bodo pa tudi Ultivo registrirali za uporabo v ta namen.

Glede učinkovitosti je pa tako (kolikor sem študirala članke, ko sem bila noseča): za zadovoljivo odpravo bolečin, so med porodom matere potrebovale cca. trikrat večjo dozo, kot jo dajejo pri nas. Pri tako visokih dozah, pa je bilo več stranskih učinkov (zastoj dihanja, bradikardija). Ampak kot sem rekla, doze so pri nas nižje, zato pa včasih nekatere rečejo, da bolj ublaži bolečino. EA je glede tega učinkovitejša.

No jaz nisem videla nekih prednosti v Ultivi, EA sem imela kontraindicirano. Po dolantinu so pa bile bolečine čist znosne.


(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
   [Brisano sporočilo]
15.5.2008 18:53:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4623
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 19:03:23   
lindy
mojcek1 slikice se ne vidi, ampak pomoje če ga dobiš za darilo, ga je čist fajn imet.
Punce kaj pa ležalniki za dojenčke, a mogoče ktera ve kje imajo bolj ugodne, vsi so full dragi!user posted image

_____________________________

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
   RE: Julijke II. - 2008
15.5.2008 19:04:44   
lindy
user posted image Verjetno tale a ne, men zgleda vredu.

_____________________________

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 184 [185] 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 184 [185] 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?