|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.11.2008 11:30:00   
emaa
rnmaja ne če boš kaj dosegla, meni niso hoteli odločbe spremeniti, zadrževanje doma in pika, samo so mi že s prve 06 podaljšali do konca nosečnosti.
Pikatara saj se bo trebušček povečal, jaz sem do morfologije v 23 tednu nosila normalne hlače z nizkim pasom, potem sem pa skoraj čez noč kipnila.
Brenčačka pri meni je bile vse huje, od bruhanja, do tega da pri 24 tednih več na sprehod nisem več mogla, saj mi je dol pritiskalo (skrajšan MV), v galvnem jaz sem v prvem tromesečju shujšala zaradi slabosti in bruhanja (sploh nisem mogla jest, sem bila takoj na wc-ju), tako da sem do morfologije komaj prišla nazaj na začetno težo. Utrujena pa nisem bila ne vem kako.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.11.2008 11:39:24   
lara light
rmmaja, oh taka odločba je pa res too much, me prav zanima, kaj bo meni isalo, niti pod razno ne bom ostajala zaprta noter

taškica, res ne vem...avto mi preveč ne paše. Če pa bom, ti bom javila, da se srečava. Enako velja zate, če imaš pot sem.user posted image  Fajn, da si spet stara sabljauser posted image  in polna energijeuser posted image  Izbira vozičkov  je res klavrna! Recimo pikapolonica ne pondi niti enega modela da sta otroka vzporedno; le enega zaporedno, katastrofa za ta čas, ko nam iz ušes kipi od prevelike ponudbe.

Fajn bodte!user posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.11.2008 11:44:56   
rmmaja
Saj skoraj ne hodim naokrog, razen 1x na dan do vrtca in šole. Ostalo poskušam organizirat tako, da opravijo drugi namesto mene. Bom pa tisti dan, ko bom šla k zdravniku, hiperaktivna. Čeprav je to druga skrajnost, ki sploh ni dobra.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.11.2008 21:17:36   
taškica
Punce jaz sem prav tako dobila odločbo na kateri piše, da moram biti doma in mirovati. Imam dva otroka, nobenih staršev zraven, varuške ne morem plačevati, zato zjutraj grem v trgovino, grem na sprehod, grem v mesto, grem na kavo, grem na tržnico po zdravo hrano in grem po tamaladva enega v vrtec, drugega v šolo. Če me bo kdo kontroliral - recimo zvonil doma - lahko rečem da sem spala. Če me dobijo pred vhodom, bom rekla, da mi je bilo slabo in sem šla na svež zrak ali k mojem osebnem zdravniku. Mah dajte no, saj to ni realno. Skregano z logiko, edino če res morate ležati.

In tudi, če vas dobijo kaj potem? Sem enkrat že pisala na forumu, eno televizijo pokličite, ali pa eno pismo v dnevni časopis; ni šans da dobite neg. javno mnenje; vsi bodo na vaši strani. Ve nosečnice proti zavarovalnici? Izgubljeno že v naprej.... 

Nočem soliti pameti, samo dvigniti vas, da ni tako hopeless....

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 8:34:25   
rmmaja
Taškica, BRAVOuser posted image !
Se popolnoma strinjam s tabo. Bomo pa me nosečke skupaj stopile in naredile akcijo.

Jaz sem preživela prvi teden brez moža. Je kar nekako šlo, bolj me skrbi, kaj bo naslednji. Vremenska napoved je tako snežnauser posted image , da se zna zgoditi, da ne bom mogla na glavno cesto z avtom, ko bo treba do šole. Morda bo v dolino še šlo, nazaj v hrib pa ne vem kako. Bom morala najprej dobro posoliti.
Ko sem bila nazadnje noseča, se mi je enkrat zgodilo, da sem ostala sredi klanca. Saj ni dolg, le kakšnih 50m. Je pa zelo težko, če ne moreš ne naprej ne nazaj, avto ti samo postrani nese v sosednjo hišo ali pa "škarpo".
Spet bom morala uporabiti zveze tam zgoraj, da bo snežilo samo popoldne.
In če bo sneg, bosta otroka hotela biti samo zunaj. Jupi, to bo še veselo.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 9:40:10   
lara light
Dan, punce!

Rmmaja, ni lahko v slabih razmerah in klanec. Upam,da ti ne bo treba, oz. da boš imela okrepitve!user posted image

Kot sem že pisala pri majčicah, npr. v Italiji te nihče ne kontrolira, ko si v nosečnosti na bolniški. Ker naj mati sama ve, kaj ji ustreza...pa saj nismo namišljene nosečnice, pa saj nismo v zaporu, saj plod rabi svež zrak in kvalietno hrano. Kdo pa mi bo kupoval svežo hrano,da bo dete zdravo, če je dragi dneve odsoten?? Al naj se s konzervami založom za 8 mesecev???? In živim v opr.izrazu, dreku, ker ne smem nič delat, čistit? To je smešno. Sem malo zapretiravala, a to kontroliranje, če smo doma, se mi zdi patetično.
In še to, bolniška ni samo ko delaš s kemikalijami, dviguješ na del. mestu težka bremena...bolniška je tudi, ko imaš pisarniško delo, ker je to preveč stresno, ...in da bi se dete normalno razvijalo, te razbremenijo del. mesta. Zato ostaneš še vedno le nosečna in ne zaporniško bolna!
Taškica, rmmaja,...smo skupaj!user posted image

Šibam na sonček!user posted image

< Sporočilo je popravil lara light -- 22.11.2008 9:43:34 >


_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 9:41:12   
pikatara
Naj vas malo potolažim. Moja odločba od komisije je bila tudi mirovanje, pa se nisem dala. Normalno sem hodila ven, bi si že kaj zmislila, če bi komisija prišla. Bi mi že zdravnica ali ginekologinja napisali da sem bila tam. Sicer pa pravi moja zdravnica, da nosečnic v Ljubljani ne kontrolirajo, sploh pa ne z dvojčki. Tako da sem tudi na preedavanja šla in vsak dan za pol ure na sprehod s psom. K sreči je bila odločba samo za en mesec in sem ginekologinjo prosila naj mi napiše sprehode. Sedaj sem pa dobila odločbo za dva meseca in imam dovoljeno gibanje v kraju bivanja.

Taškica malo me je bilo strah plavanja zardi okužb, pa pridno pijem egota in je super. Verjetno se jih ne bojim toliko, ker sem jih pre egotom imela skoz vsake par mesecev. Zaenkrat je vse ok, dela pa plavanje čudeže. Prej sem po parkrat na teden igral tenis, pa so mi ga takoj prepovedali in moram nekaj migat, če ne se ne počutim fajn. Ginekologinja mi je dovolila sobno kolo. Imam prenizek pritisk in če se ne gibm se mi vrti.
Glede vozičkov je pa katstrofa, jz sem pred dvema mesecem naredila doktorat. Bila sem v vseh trgovinah v Ljubljani, šla pa sem tudi v Celovec. Da o raziskavah na netu sploh ne govorim. V soboto bi moj rad šel pogledat še v Italijo, ker mora ful hrane nakupit, ki je pri nas ne dobi. Načeloma sva se odločila za hauck roadster duo, sva ga v Ruterju vidla. Naročila ga bova pa prek neta, ker je dost cenej. Počakala bova na december, ko bodo sigurno kakšni popusti.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 10:30:07   
taškica
Joj tale bazen mene tako mika, mika, mika....Vsaj enkrat bi šla....je ceneje kot Atlantis? Kaj misliš, lahko zaupaš enkratno karto, če veš? Jaz sem taka zapečkarca, tudi vidim, da se vse pridno sprehajate uro in pol, meni pa kdo ve zakaj sploh ne paše....mogoče zato, ker me doma dva razbojnika čakata in če nisem spočita za njiju, ni potem nič.

Vozički, to je čista depra. Dej pls, vse povej o tem Hauckov duo roadsterju, kje na netu ga boš kupila, pa poštnina? Ni to mlace dražje? A Itailja nima nič pametnega?

Jaz se vedno bolj nagibam, da sploh nebi kupovala košare zraven - imela bi lepo vodoraven položaj, kakšno dekico - rodila bom pa itak aprila - maja, preden pridem ven, bo čisti maj....ampak ti široki vozički me spominjajo na bolniške postelje v bolnici, saj veste; če hočeš zvozit ovinek moraš vzeti malce večjo razdaljo....


Včeraj sem preverjala mojega 5 letnika, če kaj šteka to, da je mami noseča. "Kaj pomeni, da mami doji?", Nimam pojma je rekel. "Kaj pa se bo zgodilo ko bo mami rodila?" sem vprašala. "Mami bo v bolnici z dojenčki. Potem bo prišla domov. In Gregi bo moral biti tiho, ko bodo pili mleko". A ni cute? Ga matra, ker izgublja status mlajšega cukra v familiji. Zdaj bo postal tretji najstarejši. Ufffff!!!!!



_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 11:40:13   
l.daisy
glede bolniške in mirovanja doma... verjetno vam tam piše, da so dovoljeni izhodi za obisk zdravnika ali terapije..... meni je moja G prijazno razložila, da sprehodi so moja terapija in mi to napisala na tisto obvestilo zdravniku..... in je rekla, da nimajo kaj.... 

_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 11:53:53   
taškica
pa kava s prijateljico je terapija, pa shopping po mestu je terapija, pa kosilo z dragijem je terapija, pa smučanje v avstriji...ups, sem šla predaleč? user posted image

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 14:34:22   
lara light
Taškica, nisi šla predaleč, to je balzam!user posted image

Punce, mene tudi zanima zisti Hauck, pa sem gledala, da ne gre v 180 stopinj, največ 160 in zato naj ne bi bil primeren za novorojenčke. Siver pa je v quelle za cca 269 eur, kar se mi zdi zelo ugodno, pa še lep je. Ko sem bila jaz v Rutarju, ga žal niso imeli.
Pikatar se priporočam tudi sama za več info in nasvete. HVala!

Fajn mi bodte!user posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.11.2008 20:34:59   
l.daisy
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

pa kava s prijateljico je terapija, pa shopping po mestu je terapija, pa kosilo z dragijem je terapija, pa smučanje v avstriji...ups, sem šla predaleč? user posted image


kava s prijateljico - seveda.... je šla s tabo na sprehod, če bi ti bilo slučajno slabo... in ti je bilo in sta se morale ustavit na kavici... user posted image user posted image user posted image

kosilo z dragijem - med sprehodom si postala lačna... ne more nosečka bit lačna, sploh pa ne dvojna nosečka... user posted image user posted image user posted image

šoping - sprehod med trgovinami... user posted image user posted image user posted image user posted image

edino za smučanje v avstriji ne vem, kako bi pojasnila... user posted image user posted image user posted image


_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
23.11.2008 8:04:34   
sayuri
rmmaja tud jaz sem imela prvo odločbo komisije strogo mirovanje doma. Ker so pri nas tisti čas preverjali nosečke (letos jan/feb/mar), me je bilo strah iti samo po kruh ali po malega v vrtec. TAko, da sem izkoristila tiste dneve, ko sem imela kontrolo pri gin ali zdravniku, da sem šla še kakšno stvar opravit.
Druga odločba je bila malo prizaneslivejša. Je bilo dovoljene gibanje v domačem kraju.

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
23.11.2008 16:18:17   
rmmaja
Saj ni več take panike zaradi vrste bolniške. Najbolj sem bila jezna prvi dan. Če se mi zgodi kontrola in me ne bo doma, pa mi še noben izgovor pri komisiji ne bo pomagal, bom pa koristila dopust, ki mi bo drugače ves propadel. Na srečo imam zelo razumevajočega šefa in sodelavce.user posted image

Danes je bil tak lep sonček, meni pa se ni dalo ven. Babi je mala dva peljala na sprehod, jaz pa svoje prste sprehajam po tipkovnici in zaključujem še zadnji projekt, ki sem ga še dolžna v službi. V torek moram še tja in zaključiti še na mestu samem, potem pa so moje misli usmerjene samo še v pomemben življenjski projekt "dvojčki".

Včeraj sem doma malo pospravljala, ni se mi zdelo da pretiravam, ampak me je zvečer tako bolelo okrog križa in trebuha, da bom morala paziti kaj počnem.
V zadnjem tednu sem dobila kar lep trebušček. Kile so začele leteti gor in moram začet pazit kaj jem. V nenosečem stanju veliko hodim in porabim kalorije, kavč jih pa noče nič vzeti user posted image . Pa še prebava se mi je zadnji mesec zelo upočasnila.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
23.11.2008 21:47:46   
taškica
Punce zdravo. Danes sem  peljala sem mojega prvošolčka na eno rojstnodnevno zabavo. In se pogovarjam s fotrom slavljenke (35 let ima). Je dvojček, njegov brat mu je čisto podoben, razlikujeta se po različnih ženah user posted image  , otrocih in frizurah. In sta enojajčna dvojčka. Mama ju je rodila (rekel je da nič preveč prekmalu) on je imel 3200, brat pa 2100. Sicer je bil tretiran kot nedonošenček, ampak ga je mama vseeno dojila (prvega dvojčka so pa takoj dali na flašo). V glavnem, imata 100 % isti genski zapis in njune hčerkice, so v bistvu polsestre med seboj (sestrične v normalnih familijah). On ta ta prvi, je totalni borec, impulziven, na prvo žogo, se razburja, drugi pa je bolj umirjen - torej se razlika le pozna. Sta si menjala punce, pa v šoli so ju zamenjevali itd. Mi je pa rekel, da mu je šlo od vsega najbolj na živce to, da je bil on vedno samo pol nečesa. V šoli so rekli; imamo dvojčka ta in ta. Ne pa v bistvu individuuma vsak zase. Sta pa full face, hodijo skupaj na morje, pa za novo leto, sta blazno povezana.

Eko sem mogla deliti z vami, ker me vedno znova preseneča, kako so ženske včasih sploh lahko bile noseče in rojevale, če pa ni bilo ne ultrazvoka, pa presajalnih testov, pa nuhalne svetline, pa sploh vedeli niso kaj in kako...eto moje razmišljanje danes....

lahko noč


_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 7:50:35   
rmmaja
Taškica, hvala za deljenje tega primera.
Tudi jaz si kar naprej govorim, kako so pa včasih zmogli zdravi priti na svet brez modernih pripomočkov. Če mora iti nekaj narobe, je šlo že takrat in gre še danes. Samo danes sta medicina in tehnika tako napredovali, da gre bolj malo narobe.

Moja prababica je tudi rodila dvojčke, samo na žalost se je pred 90 leti to drugače končalo. Moževa teta pa je med 2.sv.vojno rodila dvojajčna dvojčka, eden menda 1,5kg, drugi 2,5 kg, zdaj pa sta oba že penzionista.


Moja otroka komaj čakata sneg, zdaj nam pa za popoldne grozijo z dežjem. Da le ne bo poledice. Zdajle ju je pa dedi odpeljal v šolo. zelo ponosno sta odkorakala vsak s svojo torbico.

Lep da vam želim, na Dolenjskem sije sonček!


(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 9:16:52   
pikatara
Joj sem jezna. Tako dolgo sporočilo sem napisala pa mi je javil error in vse je šlo k vragu.

Taškica cen enkrtnega obiska je 6, 4 eur, tukaj imaš link http://www.bazen-fs.com/, kjer imaš cenik in urnik. Jaz sem si kupila mesečno karto do 14 in pride 30 eur, celodnevna je pa 40, sam zvečer ne hodim ker je gužva. Je pa fajn ker vsi vidijo moj trebušček preden grem v vodo in se mi ful izogibajo in me pazijo. Sam ne grem več in bazena do avta brez kape in šala, čeprav je blizu, ker sem se prehladila in sem bila dva dni brez plavanja in na multivitaminskih tabletah. Če se boš odločila da greš sporoči, jaz hodim vsak dan malo čez 12.

Glede vozičkov sem pa vse preštudirala in celo Ljubljano obdelala. Z možem sva šla v vse trgovne, vse pregledala, razstavila. Izbire je res malo. Hauckov mi je bil bolj všeč od TFK-ja, kre je lažji in se zloži z eno samo potezo, TFKjev pa je pa malo bolj komplliciran. Všeč mi je ker ima velika napihljiva kolesa in je lahko vodljiv, pa skozi vsa vrata gre. Naklon se ne položi čist, ampak mislim da se pri nobenem ne. Je pa skoraj raven, vmes pa daš kakšno plenico. Košar ne bom jemala, ker se bosta rodila konec marca, bom pa zimske vreče in bosta not. Sem se pri nečakih naučila, da je pri prvem otroku vedno panika, pri drugem pa ne. Prvi je imel košaro, drugi pa ne kljub temu da se je rodil novembra. Bil je v peg peregovem plikotu mareli, ki ima še manj naklonov kot hauckov in je bilo vse vredu.

Kar se pa izcedkov tiče pa res toplo priporočam Ego jogurt, ker je pri meni prvič v življenju že tri mesece mir. Kadar imate vnetje, priporočajo tudi mazanje vložkov.

Sedaj se moram pa iz postelje spravit, če hočem še kaj naredit pred sprehodom s kužkom in bazenom. Ko vsaj ne bi bila tako lena glede učenja, namesto da bi izkoristila, da sem doma sem čisto lena in naredim manj kot pa sem prej ob službi in predavanjih.

Imejte se lepo, jutri pa sporočim kako je bilo na morfologiji. Jo imam popoldne, da lahko gre moj najdražji zraven.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 9:45:16   
taškica
Pikatara; je kakšna možnost, da mi pošlje GSM na ZS? A veš, da bi vsaj enkrat šla poskusit kako se ti drugi umikajo, ko vidijo trebušček :). Ampak ne bi šla sama za prvič. A kopalke imaš svoje ali nosečnišče - upam, da bom kakšne našla. Vzemi me s sabo, če ti ni zoprno. Pozdrav!

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 10:04:09   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy


edino za smučanje v avstriji ne vem, kako bi pojasnila... user posted image user posted image user posted image



Frišn gorski zrak....


Moja mama je dvojčica, letnik 41, se pravi da sta s teto bili rojeni med vojno. Rojeni sta bili v sedmem mesecu, obe pod 2 kg.
Stara mama je imela mende ogromen trebuh ampak da sta dveni vedela. Šele ko je rojevala: gospa, še eden je...user posted image
Bili sta sicer še nekaj časa v inkubatorju (al kaj so imeli takrat), ampak se jima nič ne pozna. Sploh moji mami ne, je že cel življenje hiperaktivna in absulutno ne kaže svojih let.
Potem smo vsi čakali kdo po "podedoval" dvojčke, ampak jih ni imela ne sestrična, ne bratranec, ne moja sestra. Mene so pa doleteli. Sicer taki, ne glih natur, ampaj sta pa dva user posted image user posted image


Punčke zunaj pa sneeeežiiiiiiiiii......

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 12:24:09   
emaa
Moja mami je tudi dvojčica, letnik 49, ima brata, je bila rojena prva, manjša mislim, cca 1,5kg, sedmi mesec, brat pa je imel 2,5. So mislili, da je mrtva, ko se je rodila, so jo dlai na stran, porodili brata, čez kako urco je pa jokat začela. Je bla že takrat fajterka. Pa na ta dan se je rodila njuna sestrična (istega leta), pa moja dvojčka tudi. Ta sestrična, ki je rojena na isti dan ima tudi svoje dvojčke. 

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 12:45:23   
rmmaja
Punce, našla sem en zelo simpatičen voziček. Pri nas se ga ne dobi, meni pa je tako všeč, da bi ga kar po spletu naročila. Grem raziskovat naprej.

Še link:
http://www.babyjogger.com/cityminidouble.htm

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
24.11.2008 13:00:18   
taškica
Zgodbe iz preteklosti so res zanimive, si predstavljate, da jo dajo na stran, potem pa zajoka....Včasih še vedeli niso da sta dva....pa nobenih inkubatorjev, toplih posteljic, zato pa so preživeli samo najmočnejši....
Tole z datumi rojstev je pa neverjetno, se je kdo mogoče mal pohecal?

Maja ti kar raziskuj in nas obveščaj, sem šla takoj gledat, je kar zanimiv ja......

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
25.11.2008 4:49:24   
pikatara
Taškica poslala sem ti mojo številko na zs. Kopalke imam kar svoje. Včeraj sem bila pri ginekologinji in je navdušena nad tem, da hodim plavat. Sem se malo bala, da bo kakšno paniko zagnala. Je pa rekla naj si neke svečke za po plavanju kupim, ker obnavljajo sluznico.

Imela sem morfologijo. Z otročkoma je vse ok, dolžine ni zmerila, težka mislim da sta okoli 250 gramov, malo težko se je z napisanega spoznat. Res pa je da nisem preveč raziskovala, ker mi je bistveno da je z njima vse vredu. Desnemu, ki naj bi bil fantek, je že srček močneje razbijal in je malo bolj živ. Desna (punčka) pa maha s kazalcem in si daje nogo v usta. Naslednji preged imam 23.12.

Tako sem se veselila snega, danes je pa mož opazil, da imam preslabe gume na avtu za po snegu in ledu (ali pa preveč konjev). Gume so letne s 6 mm profila in sva mislila da bo šlo, ker zimskih letos ne bova kupovala, ker sem na bolniški in avto rabim samo do bazena. Sedaj pa upam, da snega ne bo preveč. Mož  mi sicer ne pusti, da bi se jaz vozila brez zimskig gum, sva zamenjala avte, le da se on ne more vozit v alužbo kadar bo zapadel sneg. No saj ni tako hudo kot se mi zdj zdi, bom pa kak dan doma, saj ne bo veliko takih.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
25.11.2008 12:20:06   
lara light
Pikatara, a ti ne spiš? Gledam uro tvojega postauser posted image
Lepo se namakajta!user posted image

Lep dan pupike!

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
25.11.2008 17:28:03   
taškica
Ojla punce,

Pikatara hvala za gsm, pa te res mogoče zvrcnem, samo da zberem pogum in pomerim kopalke. Čestitam za morfologijo. Jaz imam pregled naslednjo sredo 3. decembra, to pomeni, da sem v 17 tednu - najbrž ni morfologije še takrat.
Glede gume pa res pazi, ker to ni ok ne zate, še manj pa če te dobijo policaji. Kazni so visoke. Jaz sem letos svoj bonus državi že dala, pa rajši ne povem koliko (prehitra vožnja čez mesto).
Nekam tiho smo. Bom pa jaz popestrila tale forum, in vam posredujem dogodivščino s starejšim sinom. Bom kar prepisala, kar sem objavila že pri mojih majčičah in Maja - ti boš mene v tej situaciji čist razumela. Eko punce:

Moj prvošolček je imel v nedeljo rojstnodnevno zabavo sošolke. In sem ga peljala. V telovadnico, kjer so se razmigavali celih dve uri, kasneje pa je sledila pogostitev. Šel je ob 16ih in prišel ob 19ih nazaj domov. Stopil je v predsobo, se sezul, šel roke umit, pa mu rečem, da naj se kar sleče , da mu je bratec pustil vodo v banji, pa da je še topla in naj se gre skopat. V telovadnici so namreč divjali, bila je nedelja in naslednji dan je bila šola. On pa na tla, pa da ne, pa trma, pa cviljnje skozi ušesa, da ne, da ne. Bil je blazno lačen, ampak jaz tega še nisem vedela. Pa me je zagrabila sveta jeza. Tista ta huda, vojaška. Ga zagrabim pod pazduho, z vsem zavedanjem, da 25 kilskega fanta ne bi smela dvigovati,  in ga z vso obleko vred vržem v banjo. Je bil mal presenečen. Tudi jaz, zato sem odvihrala ven, da sem se pomirila. Čez 10 minut sem se vrnila, da vidim ali smo kaj napredovali. Pričakovala sem, da ga bo jopica, pa kavbojke motile, on pa se je kopal, smejal, popolnoma se je umiril in me nagajivo gledal. No, nogavice si je res sezul, to pa je bilo tudi vse. Umaknila sem se, da sem razmislila, saj je bilo očitno, da je fantek užival. Kazen pa mora biti vzgojna, ne pa da v njej uživa. Če bi mu spustila vodo, bi bilo samo še slabše. Prinesla sem mu pižamo, mu zagrozila, da ga bom z mrzlo vodo polila, če se isti moment ne spravi iz banje, obleče in pride večerjat. In je prišel, čez 3 minute opran in urejen. Vprašala sem ga vprašam ali je kaj jedel na rojstnem dnevu; tortico, kakšen sendviček. Je rekel, da ne. Da je bila torta slavljenke roza in je imela obliko Barbike in da on takšne torte pa že ne je. Svašta.

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?