|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 20:44:45   
taja27
prosim, vaše mnenje.


draga moja ... prebrala sem tvoj prvi post, v kateremu prosiš za naše mnenje ... in podala sem svoje mnenje ... in zdej vpiješ name, da moram vse prebrat ... ne, ni mi treba!

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 20:50:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

gina, prosim preberi vse moje poste preden pametuješ, ne pa samo zadnjega!
 
stanovanje mu starša nista podarila, niti meni niti njemu! ampak je bil ta del hiše namenjen za primer, če bi kdo od naju kdaj v stiski. ker oba sva šla od doma, na tako rekoč partnerjevo premoženje. in doma del hiša naj bi bil za naju oba, če bi kdo od naju kdaj slučajno bil v stiski. on pa želi imet stanovanje za strajno uporabo.
 
in še enkrat, naslednjič prosim da vse preberete, tiste ki pametujete tako ali drugače.
 
sploh se ne gre za dediščino.



Aha, torej on zdaj koristi vajin "bonus" za stalno. In tebe moti da je "zasedel" vajin izhod v sili. Ja, mene bi to tudi razpizdilo priznam, samo itak ti na koncu pripada polovica hiše. Če pa še tebi zagusti, pa se boš pač ti vrnila v "svojo" polovico. Pa če je to 40 kvadratov, je pač to 40. To mu pač lahko poveš naj pričakuje in tega se on mora zavedat. Pa vprašaj starše kam lahko prideš, če se jutri znajdeš v stiski tako kot tvoj brat danes user posted image

< Sporočilo je popravil nivess -- 25.3.2008 20:51:29 >

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 20:53:15   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ampak saj ti brat res ni dolžen dati nič, saj ni nič njegovo v bistvu, pa tudi druga polovica bo itak nekoč tvoja. Zakaj meniš, da moraš od nekoga dobiti nek denar, ali od staršev ali od brata? Jaz tega res ne razumem. Nihče ti ni nič dolžen. Kako češ zdaj, ta hip rešit? Kaj boš reševala? Tvoji starši so živi. Njuno je vse. Tvojega ni nič. Niti bratovega. Dokler ga ni bilo notri, ti je bilo vse ok, ker je stanovanje hipotetično čakalo nate. Zdaj ko ima pa brat problem, pa je narobe, ker gre not?
Zakaj se toliko bojiš, da boš šla s tvojim narazen? A je to problem? Edino taka res realna nevarnost, bi te lahko upravičeno delala totalno prestrašeno. Pa še tam ne bi smela ničesar pričakovat od staršev. Če se pa res bojiš, da boš šla narazen, pa povej tvojim, da se kregata, da je ne vem kaj vse narobe in da se bojiš, da boš kmalu rabila stanovanje in da imaš resen problem, ki ti bo v tem primeru, ko se vseli brat, zaprl vrata osnovne stanovanjske varnosti.
Drugega upravičenega razloga za zavist jaz tu ne vidim.




Se podpišem.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 21:25:00   
Anonimen
Brat bi lahk bil toliko fer in bi vsaj tvojo bivšo sobo (če si jo imela)pustil na miru,če slučajno res pride do tega,da se vrneš domov.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 21:33:28   
karmy
Glede na to da sta prvo rekla da je bilo samoumevno da bosta šla stran živet, in da ne bo noben živel v njihovi hiši, mi ni jasno, zakaj so ga sploh pustili nazaj? Če ga resnično ne bi želela v hiši, bi mu tudi preprečila dostop do nje. Torej ti dejansko ščiješ proti vetru. user posted image - sorry za izraz, mislila bolj tako da je nesmiselno. In vse se  konča pri denarju. tudi najboljši prijatelji, in brati, sestre,sestrične,tete,strici...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 21:41:40   
Putka
Moje mnenje - zdaj vsaj vidiš iz kakšnega testa je tvoj brat. In vajini starši absolutno nimajo prav, da se zmenita sama.

Poglej primer mojega očeta. Dedek imel hišo in vikend, v hiši živela teta s familijo, mi v svojem stanovanju. Ker je bila teta premožna in njeni otroci (podedovali precej nepremičnin) preskrbljeni, je imel dedek namen hišo pustiti mojemu očetu, teti pač vikend. Ampak je nenadoma (pri 74ihuser posted image ) umrl, brez oporoke.
Ok, moj oče izvisel, dobil samo polovico premoženja (se res materialistično sliši, ampak dedek je gledal na dobro vnukov, no če bi napisal oporoko).

Kako se je končalo? Teta je hotela lastnega brata nategniti s nizko oceno cenilca (150.000 mark za 1/2 miljona mark vredno bajto), polovico je moral iztožiti in še danes po 15 letih ne govorita drug z drugimuser posted image .

Tipična slovenska zgodba, žaluser posted image .

Starši mogoče nočejo slišati, da razmišljata o premoženju in njuni smrti. Ampak sta dolžna napisat oporoko, čeprav vama obema pripada polovica. Očitno tvoj brat misli, da je to stanovanje zdaj kar njegovo. In se zna zgoditi, da se brez oporoke ne bi hotel sporazumno dogovoriti.

Žal mi je, da se z bratom kregata zaradi tegauser posted image . Vidim, kako je mojemu očetu hudo, da nima kontaktov s svojo edino sestro. Ampak ga je prehudo prizadela, da bi ji odpustil.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 21:58:16   
piščanc
po eni strani si si ti sama ustvarila dom in bodi vesela, da si si ga lahko. tvoj brat bo vedno moral prenašati tvoje starše, in nikoli ne bo nič njegovo. že to je dejstvo, ki tehtnico malo premakne. po njuni smrti pa dobiš polovico hiše. če bi pa bil tvoj brat fer, bi tebe izplačal za zgornjo polovico, kjer misli dokončno živeti. po smrti staršev pa bi si delila še spodnji del hiše.

je pa škoda se kregati kaj bo če bo. lahko pa misliš tudi na to, da je tvojim staršem tako laže, ker si stroške delijo, pa tudi pomagal jima bo lahko. ti imaš pa tudi svoj razloge, da ne živiš tam. malo si ljubosumna, ker jih bo imel brat sedaj bolj na dosegu roke, in ne boš več njuna zlata punčka. najprej kaj svojega ustavri, potem pa želi od drugega.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:12:13   
Anonimen
Lea 23, mislim, da je brat prišel domov predvsem zaradi tega, ker se zaveda, da je hišo težko vzdrževat, stanovanja pa ne. Čeprav so nekatere mnenja, da je na slabšem, ker bo živel skupaj  v hiši s starši, se jaz ne bi strinjala. Mogoče pa še pričakuje pomoč od njih, ki je pa ti nimaš. Tudi jaz bi se jezila na tvojem mestu, sicer pa žal do tega nesoglasja skoraj vedno pride, ko si vsak ustvari svojo familijo in vsak na svojo stran vleče. Tukaj bi morali dati starši jasne odgovore, da bi oba vedela, pri čem sta. Tebe pa vem, da te grize, ker se pač nočejo razjasnit in lahko samo čakaš, kaj bo prinesel čas. Je tako?

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:25:43   
Naja31
Kot prvo mi ni jasno zakaj mu tvoja starša ne rečeta ne? Če se ne strinjata s tem, da pride nazaj živeti? To očitno ni res, in mu dovolita.

Kot drugo, se meni zdi izredno grdo, da se vidva zdaj kregata okrog dediščine, starša sta pa še živa. Jaz takim otrokom ne bi pustila nič. Midva z bratom sva izgubila starše ko sem bila jaz stara 18 let. Nikoli, ampak res nikoli se v vseh teh letih nisva skregala zaradi dediščine, pa če je šlo za zlat prsten ali stanovanje. Brat je samo eden in edini  in mi na misel ne pade, da se z njim skregam zaradi materialnih stvari. Nič čudnega da potem slišiš zgodbe, da sta dva brata skregana po 30 let in potem en umre in je drugemu hudo.  Bolano.

Meni se zdi da tebe moti, da bo tvoj brat tako na easy prišel do svojega stanovanja, medtem ko ti nimaš nič. A ni to srž problema?

Sta pa starša naredila napako, ker sta rekla, da naj se vidva zmenita sama.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:30:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Nikoli, ampak res nikoli se v vseh teh letih nisva skregala zaradi dediščine, pa če je šlo za zlat prsten ali stanovanje. Brat je samo eden in edini  in mi na misel ne pade, da se z njim skregam zaradi materialnih stvari. Nič čudnega da potem slišiš zgodbe, da sta dva brata skregana po 30 let in potem en umre in je drugemu hudo.  Bolano.

Sta pa starša naredila napako, ker sta rekla, da naj se vidva zmenita sama.





Ja, samo za razumevanje morata sodelovati oba. Zelo lepo od vaju.  user posted image  LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 25.3.2008 22:32:57 >

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:36:51   
Naja31
Ja, samo za razumevanje morata sodelovati oba


To je pa tudi res. Imam srečo z bratom. In on z manouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:43:28   
rija
Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:43:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ja, samo za razumevanje morata sodelovati oba


To je pa tudi res. Imam srečo z bratom. In on z manouser posted image .


Bravo za oba :).

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:47:48   
mama54
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.



user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 22:49:17   
dido
Gina boljše ne bi morala napisat.Bravouser posted image
Pa še nekaj, na podlagi tvojih predvidevanj bi sedaj moral brat čakat na tebe, če se slučajno ločiš in če slučajno ne boš imela kam iti, da boš prišla domov. Pa prosim te lepo !
Tudi jaz v primeru, da me mož vrže na cesto nimam kam iti, brat pa ima stanovanje pri starših, pa kaj ? Naj on čaka na mene, če se slučajno čez 20. let ločim ? Kaj pa, če se ne, pa lahko hiša propada še 30.let, ker mogoče pa...
Si vprašala mogoče brata, če je v resnejši stiski ? Da nima res nič denarja ? Sploh veš kako je prenavljat zelo staro hišo ? Bi bila tvoja stiska ( zaradi katere bi ti prišla domov ) bolj pomembna kot sedaj stiska tvojega brata ? Misliš, da je njemu fajn it živet nazaj k staršem ? Ni čudno, da je brat popenil, če bi mene nekdo tako napadel, bi reagirala isto. In ni čudno, da starša se nočeta vmešavat, ker bi po tvojem morala stopit na eno stran, tega pa nočeta.
Midva z bratom se sploh nočeva pogovarjat o hiši in kaj je od koga, saj vema, da ko se bova enkrat pogovarjala o tem, enega od staršev več ne bo. In te misli mi je groza ! Sem srečna, da sta ob meni ter da vem, da ne glede na to kar se zgodi ( npr. da ostanem brez strehe nad glavo, se ločim, ... ) da mi bosta pomagala in vem, da bi mi dala zadnji m2 v SVOJI hiši, da jaz ne bi bila na cesti.
Aja, kaj bi pa naredila v istem primeru kot je sedaj ( stanovanje je od moža ) in se npr. ločiš, starša pa bi živela v bloku v enosobnem stanovanju ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 23:01:09   
solatja
IZVIRNO SPOROČILO: lea23


je še enam ožnost, da bi pač uredili tako da brat zdej dobi polovico hiše, in da bi jst ostalo polovico hiše dobila v oporoki po smrti staršev. starša sta rekla da ni šans, da o tem se ne bomo pogovarjali dokler ne bo voda v grlu tekla. brat pa je rekel, da ni šans da bi bila možnost da bi se jst ali moji otroci kdaj vselili nazaj v isto hišo kot bo on. da izplačal me pa tudi v takšni oporoki ne bo, ker ko se enkrat odseliš od doma,  se pač odseliš. 











tudi on se je odselil od doma. ko se je odselil, se je pač odselil. nima kaj praskat in se zdaj postavljat v večvreden položaj. meni se n e zdi fair njegovo obnašanje, vem pa, da ker je tukaj še en zelo pomemben dejavnik (brat) stvari niso več tako črno-bele in jasne. ampak s takšnim obnašanjem tudi on zanika ta dejavnik user posted image


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 23:48:50   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.


Jaz bi bila skrajno razocarana nad samo seboj, ce bi dovolila, da otroci sprejemajo odlocitve, ki bi morale biti moje in tako ustvajala spor med lastnima otrokoma. In niti enemu niti drugemu ne bi odvzela izhod v sili. Sama bi naredila tako: ce je zgornje stanovanje izhod v sili za oba moja otroka, tedaj je vsak upravicen da v sili koristi polovico, a drugo polovico samo v skupnem dogovoru.
Dejstvo je, da bomo vsi umrli. In strah pred / ali neko moralisticno zgrazanje nad temo smrti in zapuscine za menoj, je povsem nepotreben. Najvecja kreganja so ponavadi tam, kjer starsa nista imela j*** za zivljenja predebatirati in odlociti kaj z njihovim premozenjem ko ih vec ne bo.
Vraga pa razocaranje nad otroci, razocaranje nad starsi, ki niti za svoje ne zmoreta red naredit in sprejet odlocitev. zakaj bi bila razocarana nad otroci, ki se zavedajo, da me enkrat ne bo vec? Zakaj razocarana nad otroci, ki se borijo za svojo varnost in varnost mojih vnukov? Kaksan sem jaz ce enemu priskrbim varnost in to po ne prav povsem potrebnem in zaradi neke nuje po doticni stanovanjski varnosti, a drugemu isto odrecem? 
Ce bi se pa odlocila za stalisce - sama se zmenita, bi v istem terenutku prepisala del hise na oba - vsakemu polovica, potem imata instrument, da se menita - v nasprotnem primeru je to samo in cisto samo kreganje in vnasanje razdora.


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 7:51:41   
Anonimen
Ma, sem začela že nekaj pisat, pa se bom kar pod Gino podpisala.

Lea, tebi se po moje ne gre za denar ampak za občutek varnosti, če bi se slučajno z možem razšla, je bilo tam na voljo stanovanje, ki zdaj po vsej verjetnosti ne bo več.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 8:33:35   
Anonimen
Ko berem vse te debate o prepirih v zvezi z dedovanjem (ta seveda ni prva), sem pa prav vesela, da ne bom od nikogar nič podedovala. Staršev nimam, a četudi bi ju še imela, ne bi imela od njiju česa podedovati, ker ničesar nista imela. Dobesedno ničesar.
Je pa drugače pri mojem Dragem. Njegova starša sta lastnika stanovanja v Ljubljani ter dveh hiš in zemlje na Hrvaškem. Vse to bo nekoč dediščina mojega Dragega in njegove sestre. Še ne tako dolgo nazaj je moja svakinja prišla do moje tašče in tasta in jima rekla, da naj stanovanje napišeta nanjo, dokler sta še živa, ona pa jima bo pomagala živeti, ko bosta v penziji. Taščo je skoraj kap, tastu se je pa kar pleša nagubala, ko je to slišal user posted image . In sta ji lepo povedala, da če sta 55 let lahko živela od svojih možganov in svojih rok, potem bosta tudi še naprej. Če ne bosta mogla, obstajajo domovi za ostarele - tako v SLO kot na CRO. In dokler sta živa, bo vse napisano na njiju. Niti stol ne bo uradno od otrok. Edino, kar sta pripravljena, pa še to takrat, ko bosta že v penziji, je hipoteka na nepremičnino, da se otrokoma pač pomaga do lastne nepremičnine. Kdo bo hipoteko odplačeval, je seveda jasno. Ko pa bosta umrla, bo šlo pa vse 50:50. In ker v stanovanju (1,5 sobno) pač nihče ne bo mogel živeti z družino (mi zagotovo ne, ker smo štirje, ona s fantom pa tudi ne, ker že zdaj živita v njegovem lastniškem), se bosta takrat dogovorila, ali bosta dala v stanovanje najemnike (in si vzela vsak pol najemnine) ali pa ga bosta prodala (in vzela vsak pol kupnine in z njo naredila, kar bosta hotela). Na CRO pa tudi nihče ne bo sicer živel, je pa dol ena hiša dvostanovanjska (z možnostjo mansarde kot tretje stanovanje) in bo zato počitniški vikend (vsak v svojem nadstropju). Prodati je greh, ker je to družinska dediščina v družinskem naselju (vasi) in noben tujec tam sploh ne bi mogel biti niti na vikendu, ker ga ostali ne bi sprejeli. Edino s travniki in gozdom bodo verjetno nekaj naredili (prodaja, oddaja,...), ker je s tistim samo delo (košnja, sečnja,...) in stroški (davki). Ostane še varianta kmečkega turizma, če bi kdo imel in hotel investirati, kar pa dvomim. Preden se bo to kdo odločil, bomo že mi pokojni. user posted image

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 9:42:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

zakaj pa skoz govoriš,d a je stanovanje od moža? ga nista skupaj kupila? sicer sta pa poročena, kot pišeš, in potem pomeni...pol-pol.


s tem mislim pač to, da za stanovanje ki ga imamo nisem dala niti tolarja. mož je že prej imel garsonjero, jo je prodal, dodal nekaj denarja, in kupil večje. ja poročena sva, ampak v primeru da se midva ločiva, iz kakršnegakoli razloga že, nimam namena da mu vzamem pol stanovanja. pol stanovanja, za katerega nisem dala niti enga evra. zato. verjetno bi pač nekaj denarja dobila od njega, ampak verjetno pa bi tudi on gledal in spodbijan v smislu da je stanovanje s svojim denarjem kupil on. zdej pa, logično, je stanovanje od obeh. to sem želela povedat s tem.


A v hišo tvojih staršev pa si vlagala?

Moje mnenje je, da imaš več moralnih pravic do "moževega" stanovanja kot do hiše tvojih staršev.

Ostalo pa so ti tako že druge povedale.

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 9:43:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.


user posted image user posted image user posted image  That is my point, sam ti si znala bolje povedatuser posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 9:54:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.
 


Sorry, zakaj bi bila žalostna? Zato ker se eden od otrok boji zase, za svojo varnost, za prihodnost. A brat naj bi imel zagotovljeno, ona pa ne? Zakaj? Mar nista otroka istih staršev? Zato ker je nekdo bolj vreden kot drugi, pa spet zakaj? Ej zbudte se, živimo v času kapitalizma, ne socializma. Komu pa bodo starši dali, če ne svojim otrokom, razen če se nevemkako pregrešijo, kar je pa jasno zapisano v Zakonu o dedovanju. Sicer se pa tukaj ne gre debata o tem, da bi kar starše pokopali zaradi dedovanaj, gre se debata samo za to, da poskuša lea23 priti do zagotovila, da ji dediščino ne prevzame (prilasti) brat. Dolgoročno vemo, kako to lahko zgleda. In tukaj, če mene vprašate, so krivi starši, ker ne dorečejo, kaj in kako.
Preveč sem nepravičnosti poizkusila,  in verjemite, to neznansko boli. LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 26.3.2008 9:57:06 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 9:55:10   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

ja, tamikaaaaa se strinjam s tabo. hiša je od staršev, in njuna odločitev je komu bosta onadva karkoli kapustila.
ampak midva sva brat in sestra. oba sva njuna otroka. in oba sva enakovredna. zakaj torej prepir glede tega, da bi on nekaj dobil, in jaz nič? 



nisem brala vsega...

vajina starša se izogibata konfliktu, ki bi nastal, če bi se vi enkrat skupaj vsedli in dali karte na mizo. zelo nezrelo in nefer od njiju.
morali bi oz. morate razčistit stvari. brat naj pove svoja pričakovanja ti svoja - zadnjo besedo pa bodo imeli itaq vajini starši. ampak samo v tem primeru se boste lahko zmenili iz oči v oči, da ne bo potem kdo imel slabega občutka, kao da nič ne ve.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 12:02:42   
Lana25
Nisem brala kaj so ti drugi odgovorili. Povem ti pa, da te razumem. Vsak si želi prej ali slej imeti nekje nekaj svojega, en svoj majhen prostor pod soncem. Tako tvoj brat kot ti. In, če starši enemu otroku nekaj podarijo, je po mojem edino lepo od staršev, da tudi drugi dobi enako. Vsaj starši bi lahko bili tisti, ki bi enakovredno delili med svoje otroke tako pozornost, naklonjenost, ljubezen, pomoč in konec koncev tudi materialne dobrine. Ker drugje enakopravnosti in enakovrednosti itak ni. Žal pa je le v redkih primerih tako, da vsak dobi enako. Vsaj v primerih, ki jih jaz poznam, večino vedno starši enemu bolj pomagajo kot drugemu. In potem pride do zamer, razočaranja in na koncu še do krega.
Zato za mene tvoji starši delajo napako s tem, ko pravijo, da naj se zmenita sama. Hiša je njuna, ona dva sta dolžna, še posebej, če vidita, da se vidva z bratom ne moreta dogovoriti, povedati komu in kako bosta kaj podarila, razdelila, prepisala, ... Itak nihče nič ne odnese s sabo in bo nekoč kar je njuno vajino, zakaj je potem tako hudo narobe, če to starši urediljo že zdaj in ne, da se ureja po njuni smrti? In tudi se mi ne zdi fer, če na primer en otrok celo življenje po malem "bluzi", drugi pa se na primer trudi, da bo kaj dosegel, potem pa starši rečejo, ja on nima, njemu bova pomagala, on je bogi, ti pa itak že vse maš, tebi itak nič ne manjka, ... Vem, da je na koncu koncev odločitev komu, če sploh komu kaj starši dajo, od staršev, vendar sama upam, da če bom kdaj imela več otrok, da bom do vseh enako radodarna al pa do vseh enako škrt user posted image .


_____________________________

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:11:57   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

zakaj pa skoz govoriš,d a je stanovanje od moža? ga nista skupaj kupila? sicer sta pa poročena, kot pišeš, in potem pomeni...pol-pol.



ne morem verjet sploh........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?