|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:01:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maša82

oj! jst mam mačko doma že od svojega 13.leta in je zunanja /notranja....user posted image se pravi da je tako zunaj kot notri. spi, je, opravlja potrebo notri, ven gre malo na sprehod...jst mislim da sem prebolelo tokso, vedet pa ne morem za ziher...


Maša, mi smo včasih imeli okoli 10 mačk, ki so bile zunaj in notri (ja, kakat so prišle od zunaj notri user posted image ), pa skoz sem jih imela po rokah, da ne govorim, da so kdaj smuknile na mizo... pa tokso še nisem prebolela.

Ve si samo lepo in redno umivajte roke pa bo. Sicer pa še malo strokovnega čtiva o toksoplazmi (od Pušenjaka):

"plodu ne nevarna samo in izključno prva okužba, kasnejši stiki s toskoplazmo niso več nevarni. Rizičnost pa je relativna, ker je produkt med verjetnostjo prenosa na plod in možnimi poškodbami ploda. Tako znese, da je okužba v prvem trimsečju v bisvu manj nevarna kot v drugem, ker je v drugem verjetost prenosa na plod 20%, v prvem trimseču pa samo 5% ali še manj, možna škoda pa se v drugem rimesečju nebieveno razlikuje od poškodb v prvem trmesečju. V tretjem trimesečju so poškodbe možganov sicer blažje, je pa verjetnost prenosa na plod že skoraj 50%, seveda če ne zdravimo in če bi na sploh ne storili ničesar.


  Laho pa vas povsem pomirim glede "ponovne sveže okužbe". Česa takega ni. Obstaja le sveža in ponovna okužba in drugo za nosečnico oziroma za plod ni več nevarno.
Če se v nosečnosti okužba zgodi prvič (sveže), potem je ukrepanje odvisno od tega ali se je okužil tudi plod, v katerem obdobju nosečnosti je prišlo do okužbe in kakšna preičakovanja do otroka goji nosečnica oziroma kakšno tveganje je pripravljena sprejeti. Zdravimo sicer lahko, vendar zdravljenje ne zagotavlja popolnega zdravja, zlasti ne zato, ker običajno za okužbo izvemo vsaj nekaj tednov po tem, ko je do nje prišlo. Okužbo ploda dokažemo z amniocentezo (odvzemom plodovnice) in s preverjanjem prisotnosti molekul dedne snovi toksoplazme v plodovnici. Zdravi se s posebnimi antibiotiki proti toksoplazmi do poroda, po rojstvu pa včasih zdravimo tudi še otroka.


  Toksoplazma gondii je parazit, ki se naseli v živčevju vključno z očesno mrežnico in v mišicah. Pri odraslem organizmu ne povzroča posledic, pri organizmu v razvoju pa tem hujše posledice, prej ko se okuži. Če se okuži v prvi tretjini nosečnosti so polsedice katastrofalne vendar so okužbe ploda kljub okužbi nosečnice redke (< 10%), če se okuži v drugi tretjini, so posledice še vedno hude, pogostnost prenosa parazita z nosečnice na plod pa je že bolj pogosta (cca 30%), če se plod okuži v tretji tretjini so posledice blage vendar je pogostnost prenosa že zelo velika (> 50%). Prav zato je svetovanje v zvezi s svežo okužbo s toksoplazmozo tako delikatno in individualno ter je vedno nekoliko nejasno. Predvsem je vezano na "nazor staršev", koliko tveganja so pripravljeni sprejeti in ali so sploh ali ne pripravljeni imeti otroka s prizadetim vidom, mentalno zaostalega otroka oziroma sicer bolehnega in manj zmogljivega otroka....?


  Nevarna je samo sveža, prva okužba s toksoplazmo v trenutni nosečnosti za trenutno nosečnost, kar je zelo redko stanje, manj kot 1x na 1000 nosečnosti. Če je prvi izvid na toksoplazmozo "pozitiven" to lahko pomeni in večinoma tudi res pomeni, da gre za ostanke protiteles od prejšnje okužbe. Le včasih, izjemoma pa gre za svežo okužbo. Običajno "titer" IgG 1:64 in manj pomeni staro okužbo vendar je to potrebno preveriti s "parnim serumom" kar pomeni kontrolo čez nekaj tednov. Do takrat se, če gre za svežo okužbo "titer nekajkrat poveča" in znaša 1:128 ali več ter na vsak način naraste za vsaj "2-3 titre" kar pomeni recimo s titra 1:64 na 1:512 ali več! Vsak titer pomeni podvojitev "številke", v podrobnosti se raje ne bi spuščal. Poleg tega se pri sveži okužbi pojavijo protitelesa tipa IgM, ki vedno pomenijo sum na svežo okužbo, razen v primeru, da je bila že kdaj prej sveža okužba dokazana in je torej zdaj ponovno nemogoča.


  toksoplazmoza potencialno napada plodovo živčevje in mišičje, pravo škodo pa povzroča le na možganih in očesni mrežnici. Na srečo je prenosljivost na plod relativno nizka in v drugem trimesečju po literaturi sodeč znaša okrog 20%, po naših lastnih izkušnjah pa mnogo manj o d tega. Vsekakor bodo preverili, kdaj bi se naj okužili in če je od takrat minilo vsaj 6 tednov, vam bodo predlagali amniocentezo, torej odvzem plodovnice iz katere je mogoče dokazati tako okužbo kot je mogoče okužbo ploda izkljuzčiti. Vsekakor vam bodo predpisali zdravila proti toksolazmi, ki jih boste jemali do poroda, vkolikor plod ne bo okužen. V primeru, da bo plod okužen, imate možnost, da nosečnost nadaljujete z zdravljenjem in s tveganjem, da bo imel otrok posledice ali pa nosečnost prekinete. Za zdaj bodite mirni, ker so vaše možnosti, da bo vse v redu, zelo velike.


  inkubacijska doba pri toksoplazmozi je okrog 1 - 3 tedne.
  naki in simptomi okužbe s toksoplazmo so podobni katerikoli virozi, le včasih se pojavijo ob okužbi tudi povečane bezgavke na vseh področjih, kjer so večji paketi bezgavk (pazduhe, dimlje, vrat in še kje). Testi za toksoplazmozo opravljajo infektologi, kadar posumijo na to infekcijo, v nosečnosti pa se to dela rutinsko."

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:06:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: timy

Mislim, da jajca lahko jemo, vendar trdo kuhana ali pečena, morajo biti zakrknjena, tako da jajca na oko odpadejouser posted image  jih pa imam kar rada.



Jajca niso problem zaradi toksoplazme, ampak zaradi salmonele. Pri salmoneli ni problem v tem, da bi se plod okužil, ampak je problem dehidracije in napenjanj (kar lahko povzroči prezgodnji porod, ni pa nujno), ker bruhaš in driskaš. Če fašeš salmonelo zdravila ni, le dovolj pitja in hranit se s takšnimi stvarmi, ki drugače zapirajo.

(odgovor članu timy)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:08:11   
birdy
Cel roman sem napisala pa me je ven vrglouser posted image
Se vam pridružujem, nova februarčiča. Rok imam po izračunih 16.2., doma imam pa že 10 mesečno hčerkico Neli.
Sem pa test naredila šele danes, sem mela od poroda šele 2 menstruaciji in še nista bili po datumih, in mi je pokazal +. Z dragijem pa že komaj čakava tega dojenčka.
Zdej moram pa počasi poklicat ginekologa in se naročit za pregled.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:09:16   
Fargesia
uf, enanobena, hvala za tole izčrpno poročilo! kdaj pa prevverjajo...v katerem tednu?

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:10:03   
Fargesia
birdy, dobrodošla in čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:13:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maša82

uf, enanobena, hvala za tole izčrpno poročilo! kdaj pa prevverjajo...v katerem tednu?


Ja je izčrpno, ker sem v prvi nosečnosti magistrirala iz toksoplazme, pa jo nisem dobila. user posted image Salmonelo pa sem tudi fasala, ampak to pa že pred nosečnostjo.

Evo sem šla pogledat v materinsko knjigo kdaj preverjajo:
Prvič sem imela kontrolo v 11t, drugič v 25t, tretjič v 36t, potem pa piše kontrola v naslednji nosečnosti (delamo na tem user posted image ).

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:18:44   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: maša82

birdy, dobrodošla in čestitke!!!user posted image user posted image user posted image


Hvala za dobrodošlicouser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: februarčice 2009
13.6.2008 22:18:53   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: nicnic

No, ker ne morem spat se javljam na Rinagarajo. Tudi mi bomo novega clana dobili 5.2. To je moja 2 user posted image , doma imamo ribico, februarcka 2007. Drug teden se narocim na pregled, ker je moja G na dopustu. user posted image


Katjusa, anonimnauser posted image   in ostale, ki imate se bolj majhne otroke pa me zanima kako je z dvigovanjem otrok, koliko jih se nosite. Sin sicer hodi, ampak po stopnicah ga pa nosim vsakodnevno, pa zdi se mi, da je kljub vsemu kar naprej po rokah, pa me ze od dneva ko naj bi dobila M nesramno boli kriz. Kaj sele bo user posted image user posted image


Pa se to me zanima, ce je katera iz Domzal ali okolice? Smo se pred kratkim preselili, pa bi bila vesela, ce bi imela potem kaksno mamico, ki bi skupaj sle kdaj na sprehod in kavico.


Toliko zaenkrat.




Hoj, jst sem iz Domžal.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu nicnic)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 7:21:55   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

pri nas moreš plačat sam materinsko vsaj 3 leta nazaj je blo tak ponekod je pa še ta brezplačna..... Bojda če pa neseš račun na zzzs pa dobiš povrnjeno.... Glede pregledov se pa pozanimaj....


To je pa res zanimivo. Pri nas v Mb se nič ne plača. Jaz sem imela IVF in imam prvi pregled, če bo sreča mila, v KC MB  in s tem tudi UZ, brezplačno. Pa tudi pri svoji g. so UZ brezplačni. UZ se pa delajo odvisno od nosečnosti, če je bp sta samo dva, če je kakšen riziko, pa tudi lahko na vsakem pregledu. Tudi materinska knjižica je brezplačna, vem pa da se mora ponekod plačati. Sem že nestrpna za ponedeljek, pa kar tukaj gor špegam user posted image .

Na nuhalno, če boste šle samoplačiniško, se pa lahko prijavite že pred pregledom pri g., edino če boste šle na napotnico, potem vam jo pa mora dati svoj g.

Lep pozdrav v tem mrzlem vremenu.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 7:33:52   
Ajvy
Jutro.....

Birdy ...dobrodošla....user posted image user posted image user posted image

Kako ste kaj....jst sem zanič, pa nimaš kej....treba je zdržat...mi pa pritisk nenadoma pade, tak da se moram kar čuvat.....sej bo......če ne prej ,pa s porodom mineuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 9:59:05   
Katjusa
Dobro jutro


Birdiy čestoitam zauser posted image , uživaj z nami in lepo nosečnost, seveda si zelo dobrodošla....user posted image user posted image user posted image user posted image
Rubin mi te z veseljem pričakujemo in držimo pesti, da se nam pridružišuser posted image
EnaNobena hvala za tole poročilo....

Mene je dane končno začel zvijatuser posted image občutek imam, da se mi bo vsak čas M vlila, tako tiščanje v spodnjem delu trebuha kot da je en balon popolnoma poln in bo vsak čas počil.... Verjetno re za raztezanje maternice, kar pomoje pomeni da nekaj rasteuser posted image user posted image user posted image , sem kr vesela ko tako razmišljam....

A že jeste kej suhega sadja za železo.... pozabla sem kater vitamin se more jest polek suhih sliv, fig in marelic, da se več železa izloči v telouser posted image (zdi se mi C vitamin sam nisem prepričana, a katera ve?)


(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 10:04:07   
Katjusa
user posted image   FEBRUARČKI 2009  user posted image
 
 
 
 
PDP    Ime                 (št.user posted image , št. user posted image )               prvi pregled



01.2.  Ajvy                (št.user posted image 2 , št. user posted image 1)          11.07
01.2.  anonimna        (št.user posted image 2, št. user posted image 1)           01.07
03.2.  mamutka         (št.user posted image  3 ,št. user posted image 2)          prvi pregled
03.2.  bara10            (št.user posted image 2, št. user posted image 0)           15.07
04.2.  witto                (št.user posted image 1, št. user posted image 0)           24.06
05.2.  diamantina      (št.user posted image 1 , št. user posted image 0)          20.06
05.2.  TEDIGO           (št.user posted image 2, št. user posted image 0)           18.06
05.2.  nicnic               (št.user posted image 2, št. user posted image 1)           prvi pregled
06.2.  timy                 (št.user posted image 1, št. user posted image 0)            24.06
06.2.  kk85                (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            prvi pregled
07.2.  Katjuša            (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            11.07
07.2.  carmar             (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            24.06
09.2.  kalaxy              (št.user posted image , št. user posted image )                23.06
11.2.  cati                   (št.user posted image 3, št. user posted image 0)            19.06 
12.2.  maša82            (št.user posted image 1, št. user posted image 0)            08.07
14.2.  tanci29             (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            23.6.
16.2.  birdy                 (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            prvi pregled
xx.x.   Rubin                (št.user posted image x, št. user posted image x)            xx.x


Evo Rubin prostor sem ti rezervirala in te čakauser posted image user posted image user posted image



< Sporočilo je popravil Katjusa -- 14.6.2008 10:05:59 >

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 10:18:40   
Fargesia
Rubin, kdaj si imela ET?

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 11:29:36   
tanci29
cao punce...

no jaz pa nič ne čutim kakšnih nosečničnih znakov...nč slabo..nč me ne boli...prvič sem mela tko napete zize, zdej pa nč..sam zjutrej bi ful rada spala....pomoje je to mal izgovor da bi lohk mal potegnlauser posted image ...sploh dones, k smo tko tko spali..sem pa glihkar iz user posted image ...sem si kar eno brezkofeinsko prvoščla...itak je ne pijem že en let(ta prave)..no umes sem kakšno belo zgulfalauser posted image user posted image

drugače pa
birdy--čestitke in se enkrat čestitkeuser posted image user posted image user posted image
rubin--drzimo in upamo s tabouser posted image

lep pozdravček

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 13:59:58   
sunny24
Evo me, se vam pridružim in upam, da bom dočakala z vami februar 2009. Včeraj sem nardila test, so ble dve user posted image , ta druga full švoh. Kot v 1. nosečnosti imam rjav izcedek in zdaj upam, da ni nič hujšega in da bo ta nosečnost trajala vseh 9 mesecev, ne pa kot prejšnja sam 7 tednov...
Držte pestke, v pondelk kličem G!

:)

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 14:07:55   
tanci29
sunny24-čestitkeuser posted image user posted image user posted image ...drzimo pesti da bo vse ok z vsemi nami..itak da bo

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 14:38:42   
Katjusa
sunny24 držim pesti, da bo vse vredu in da se izcedek kmalu konča.... čestitam zauser posted image , G pa čimprej pokliči da ti da kak dabroston.....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 15:53:28   
Rubin.
Evo Rubin prostor sem ti rezervirala in te čaka



Katjusa your heart made from gold user posted image .

Punce, da se mi vaše dobre želje uresničijo.


IZVIRNO SPOROČILO: maša82

Rubin, kdaj si imela ET?



Punkcijo sem imela 28.5., ET pa 2.6.

Tebi pa je uspelo brez tega user posted image . Smo se zadnjič pogovarjale, če je ta metoda IUI sploh uspešna, ker ne poznam nobene, ki bi na ta način zanosila, no sedaj pa poznam eno!

Se te pa spomnim iz Upamo skupaj. Smo 1x imele eno debato, zakaj ne povemo, da imamo težave z zanositvijo, se spomniš?





(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 16:47:23   
Fargesia
ja Rubin, se te spomnim. Ful stiskam pesti zate!!!!v ponedeljek imaš a ne?

sunny24, dobrodošla in čestitke!!!


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 20:17:48   
Ajvy
Sunny 24...dobrodošlauser posted image user posted image user posted image

Samo da vam povem, da sem danes uspešno krstila wc školjko.......upam,da bo tega obdobja čimprej konec.....

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 21:01:22   
Fargesia


user posted image   FEBRUARČKI 2009  user posted image
 
 
 
 
PDP    Ime                 (št.user posted image , št. user posted image )               prvi pregled



01.2.  Ajvy                (št.user posted image 2 , št. user posted image 1)          11.07
01.2.  anonimna        (št.user posted image 2, št. user posted image 1)           01.07
03.2.  mamutka         (št.user posted image  3 ,št. user posted image 2)          prvi pregled
03.2.  bara10            (št.user posted image 2, št. user posted image 0)           15.07
04.2.  witto                (št.user posted image 1, št. user posted image 0)           24.06
05.2.  diamantina      (št.user posted image 1 , št. user posted image 0)          20.06
05.2.  TEDIGO           (št.user posted image 2, št. user posted image 0)           18.06
05.2.  nicnic               (št.user posted image 2, št. user posted image 1)           prvi pregled
06.2.  timy                 (št.user posted image 1, št. user posted image 0)            24.06
06.2.  kk85                (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            prvi pregled
07.2.  Katjuša            (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            11.07
07.2.  carmar             (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            24.06
09.2.  kalaxy              (št.user posted image , št. user posted image )                23.06
11.2.  cati                   (št.user posted image 3, št. user posted image 0)            19.06 
12.2.  Fargesia            (št.user posted image 1, št. user posted image 0)            08.07
14.2.  tanci29             (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            23.6.
16.2.  birdy                 (št.user posted image 2, št. user posted image 1)            prvi pregled
xx.x.   Rubin                (št.user posted image x, št. user posted image x)            xx.x





_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 22:01:50   
diamantina
Meni je tudi slabo, ampak ne cel dan, me pa čez ves dan take slabosti grabijo, ki so prav neprijetne, vedno imam namreč občutek, da bom omedlela. user posted image  Ampak kaj hočem, bo treba prestat.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 22:10:54   
birdy
Hoj,
jst pa moram reč da sem prov krasen, se počutim k rožca, nobenih slabosti, bolečin... Edin, joj, ta utrujenost. V prvi nosečnosti ni bilo tako...user posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: februarčice 2009
14.6.2008 22:45:35   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Hoj,
jst pa moram reč da sem prov krasen, se počutim k rožca, nobenih slabosti, bolečin... Edin, joj, ta utrujenost. V prvi nosečnosti ni bilo tako...user posted image


birdy, jst se tud tko počutim...no, danes sem mela še mal špikajočih bolečin...

nick sem zamenjala...sej veste katera sem, a ne?


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: februarčice 2009
15.6.2008 0:43:16   
*Junona*
A veš, da sem ravno razmišljala, da ima ena enako slikco kot .....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?