|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 11:35:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

No če si že tko pametna mi pa ti razloži kako nej otroka pripravim da bo jedel domačo hrano s vsaj pol takim užitkom kot iz lončka.


recimo tako, da je iz ločka niti ne probauser posted image čudn da moja nkol ni bla lačna, pa od bliz ni vidla kjšnga frutka....verjetn sem jaz prepametna, pa nism opazla da je moj otrok lačenuser posted image

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 11:37:01   
Volga
Ampak ima ulla80 tukaj popolnoma prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 11:50:06   
Anonimen
sam ste pa hecne eneuser posted image tolk je govora o tem, kolk ma vsak pravico izrazit svoje mnenje bla bla bla...

zdej, če otroka fotraš s takim sranjem, verjetno najbolj paše poslušat kak je to ok, super, zdravo, bio in eko, oh in sploh preverjeno....kako drugo mnenje je pa kaj....vam stopi na rep, pa cvilite? se opravičujem, če vam zbujam občutke slabe vesti al kaj vem, samo čudno kako, če ste tako prepričane da delate prav, ob mojmu pisanju še trznt neb smele, tko pa vse kr skačeteuser posted image sej maste pravico konckoncov fotrat otroka ma z biločim, kaj pa koga briga, sam ne se slepit z temi bio etiketami, pa s tem kako je to zdravo za otroka....to je tko kt če rečeš da je hrenovka bolš od piščančjega fileja, al pa ribja pašteta bolj zdrava od neke cele ribe...

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 11:56:45   
lemavrica
Meni ne zbujaš slabe vesti, če bi bolje prebrala moj prvi post v tej temi bi vidla. da jo že imam, brez tvojega pametovanja. Jaz se tudi slučajno ne slepim da je v frutkih, hipp-u,... kaj bio.
Pa nejbrž bo še dostikrat dobil kaj zaradi česa bom imela slabo vest ampak tko je, saj jaz živim s tem noben drug.
Volga ti boš pa itak zmeraj usekala kontra večini oz. vsaj večini mnenj in tudi tukaj ni nič drugače.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 12:00:15   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Volga ti boš pa itak zmeraj usekala kontra večini oz. vsaj večini mnenj in tudi tukaj ni nič drugače.


ne, jaz bom povedala tako, kot mislim. In tukaj mislim podobno kot Ulla, sicer pa mi je ravno do pakistana in nazaj, s čim fotrate svoje otroke.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 12:03:42   
Anonimen
pa k volga me ne mara glih, tko da že more res tko mislituser posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: frutek, hipp
25.7.2008 16:54:08   
Anonimen
V osnovi se strinjam z Ullo, da je sveze pripravljena hrana boljsa od teh v lonckih.

Ceprav sem tukaj se najbolj v dvomu oz. se mi zdi, da s to hrano, sploh ce je obcasna, naredimo se najmanj "skode", oz. bistveno manj kot s slabimi splosnimi prehranjevalnimi navadami. Ce primerjam kupljeno jabolko v trgovini (predhodno ustrezno skropljeno in obdelano, da je lepo disece prislo na police) in hrano v lonckih, mi tudi to jabolko ni bohvekaj, ni bistveno manj osiromaseno kot jabolka v loncku oz. otroski kasici. Drugace je, ce so todomaci neskropljeni proizvodi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: frutek, hipp
25.7.2008 19:46:15   
butt3rfly
ohhh, kak uživam v branju takih debat!user posted image LOL

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 20:36:40   
Naja30
Ja sej ni čudno, da sam frutke jejo, če je pa bila to njihova prva hrana. user posted image  Če ste jim pa najprej to v usta dale. Raje kot naribano jabolko npr. Sadne so polne sladkorja, pa lahko 100x piše gor, da ni dodanega sladkorja. In se otrok navadi. Meni tudi ni všeč, da so čisto pasirane. Moji nisem nikoli pasirala, samo pretlačila.
Kar se pa tiče eko in bio... user posted image  na naši tržnici je vse, kar je eko ali bio pripeljano iz italijanskih skladišč sadja in zelenjave. Tako da... kupujem v trgovini.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 22:02:03   
blaža
Jaz ta malega uvajam že od četrtega meseca z gosto hrano, pa bo imel kmalu šest, pa še noče nič pojest. Se vedno potrudim doma skuhat in sadje in zelenjavne mineštrce, ki jih pol pojesta mož in ta starejši sin , ki je bil ravno obratno od ta malega in je vse jedu. Ful se potrudim za skuhat on pa drži ven jeziček, da mu ne dam kej not in pol pljuva. Jaz tudi ne maram pasirat in sem ta starejšemu vedno samo pretlačla, ta mali se pa davi z vsako stvarjo, se stresa in se mu želodček dviguje, Prava fina ritka je! Drugače pa zgleda lepo zalit, pto pa še od dojenja, ampak ne dojim več. Ne vem kaj nardit. Pa je rekla soseda da mu kupim skutice, pa ne upam, ki so tako dobre, pol bo pa še manj navdušen nad ostalo hrano. Ima katera kak nasvet? Pol ima pa še en nočni obrok! Normalno da ga rabi, ko ne je nič drugega razen mleka, ostalo pa le pokusi!
Lep pozdrav!
PS. Niti nad kupljenimi kašicami ni navdušen!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 22:16:07   
Anonimen
 če ti z jezičkom potiska hrano iz ust, še ni pripravljen za GH, pa se lahko na glavo postavljaš. ker to je refleks, k otroku omogoča, da zagrabi bradavico oz., cucelj. in ko ta refleks izzveneva, je otrok pripravljen za uvajanje goste hrane. kam se ti pa tolk mudi? če je star 6m, bi tko šele zdej naj začela. tko da počasi. mlečni izdelki se uvajajo kasnej, tko da skute niso najbolj posrečen nasvet. 

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: frutec, hipp
25.7.2008 22:48:17   
mateyka
blaža, mi smo meli podobne štorije. jaz sem pasirala do cca 10 meseca zaradi tega.

in ja - tud dala skuto in jogurte (tam okoli 8 meseca; na švedskem se sploh ne dobi skutic user posted image ). ni res, da potem ne bo hotel drugega jest. to samo strašijo uboge mamice. naša papa vse, je pa res, da kakšne zelenjave manj poje (recimo od korenja se ji lahko kar zagabi jed) in tisto previdno vtihotapim v manjših količinah k bolj popularni (recimo k bučkam in brstičnemu ohrovtu).

in pozno je začela jest (po 6 mesecu) - pač že ni bila pripravljena prej. in to samo fine pirejčke prve mesece (ostalo je spljuvala - pa to sigurno ni bil refleks v tem primeru). veliko od teh zelenjavno-sadna mešanica. pa sedaj lepo papa makaronovo meso v velikih količinah - cele makarončke, nič pretlačeno user posted image

hočem reči, boš pač začela na bolj "nežen" način in šla počasi ter postopoma na bolj "odraslo" hrano. otroci so si različni.

je pa res, da tisto porivanje jezičak ven - če ti ne zna žlice zagrabit, potem je to prezgodaj za uvajanje. to ma ulla80 čisto prav. ne ga matrat z GH, če to še dela.


< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.7.2008 22:51:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: frutec, hipp
26.7.2008 11:07:25   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

No če si že tko pametna mi pa ti razloži kako nej otroka pripravim da bo jedel domačo hrano s vsaj pol takim užitkom kot iz lončka.


recimo tako, da je iz ločka niti ne probauser posted image čudn da moja nkol ni bla lačna, pa od bliz ni vidla kjšnga frutka....verjetn sem jaz prepametna, pa nism opazla da je moj otrok lačenuser posted image



sej ne vem ,a čem sploh kaj napisat....pa bom.....
Veš Ulla, sem vesela za tvojo pupo, da ji ni bilo treba jesti te lončkaste hrane, al pa da sta se dojile veliko časa oz. da je tvojega mleka dovolj..vendar vsi nimamo te sreče....
Naša pupa je potrebovala 14 dni, da je pogoltnila eno žličko zelenjave....14 dni, je bilo vsak dan skuhano, da je lahko probala.....ko sva osvojili zelenjavo, ki jo ima še danes zelo rada, sva probali z drugim obrokom GH sadjem....niti pod razno, ji ni šlo...sveže sadje, vse kar je dovoljenega sem takrat probala, na milion načinov spasiranega....in vse kar sem dobila nazaj je bil jok in užaljenost.....nisem več vedla kaj naj, ker nisem želela, da je na tolkih obrokih Am....pa sem probala s sadnim frutkom....pravzaprav z več njimi....in to je bilo edino sadje, ki ga je ona konzumirala do predkratkim nazaj....in jaz sem bila vesela, da je vsaj malo sadja zaužila,pa čeprav predelanega in v lonček spravljenega....je pravi jedec danes, veliko zelenjave poje in veliko svežega sadja....odkar je dobila tista dva zobka, ki ju ima,  rada grize sveže sadje...o frutkih ne duha ne sluha....niti ji ne dišijo več, niti ji ga ne ponudimo več....
Tko, da oprosti, lahko je biti zagrizen v neko teorijo, če otrok vse sprejema po reglcih...naša pač ni..in meni so se vse teorije podrle...tak da frutek je zakon, saj ga je zgleda rabila, da je lahko prišla do naslednje stopnje - svežega sadja....pa nisem zaradi tega nič slabša mama kot ti, moj otrok je bil ravno tako nasmejan in še vedno je....samo znašla sem se, ker mi drugega ni preostalo....jokal zaradi hrane pa res ne bomo, sploh ne zdej, ko je toliko stvari na voljo....


_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: frutec, hipp
27.7.2008 20:39:08   
vaney
Jaz, ko sem doma, mu naredim domačo kašico, ko pa smo okrog (kar smo vsaj par uric na dan), pa mu dam frutka. Torej, skoraj vsak dan poje enega frutka. In zdaj naj se po tleh mečem, ker moj otrok je tudi kupljeno hrano? Ali naj bom rajši cel dan doma, zato da bom otroku lahko sama skuhala kosilo? Ali naj nosim sabo hrano in jo predelujem sproti? Pa dajte nehat, no.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: frutec, hipp
27.7.2008 21:20:14   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Ja otroka bom pustila lačnega ker je pač ena na nekem forumu spravla ven idejo o žužkih in podobno.
Pa kaj je res treba vsako temo zasmetit s kakimi bolanimi izjavami. No če si že tko pametna mi pa ti razloži kako nej otroka pripravim da bo jedel domačo hrano s vsaj pol takim užitkom kot iz lončka.


prišparaj kozarček od fruteka, in ga napolni z doma pripravljeno spasirano hrano.

drugače pa še nihče ni umrl (upam, no) od kakšnega fruteka na dan. Jaz sem bila striktno proti temu, sedaj pa jih tudi moj mulc je ko sma zunaj, doma pa striktno sama kuham (zelenjava je pa 90% iz vrta).
imao pa tako, da zjutraj (med 7 in 8) spije flašo mleka, sadni obrok, kosilo, zvečer kakšen čokolino (če sploh hoče), pred spanjem pa flaša mleka. vmes pa kašno grozdje, borovnice,lubenica, melona, kruh (malo mu narežem na koščke in mu dam v plastično posodico in na tla - kot kakšnemu psuuser posted image user posted image user posted image -, on pa med igro kej malega poje, večino pa po kuhinji razmažeuser posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: frutec, hipp
27.7.2008 22:04:22   
Ronči
Če kupim jabko v trgovini.... kdo mi pa garantira da je manj škropljena kot tista v kašici?

No resno, uporabljala sem, sicer slivo in še eno z integralnim rižom, ker duge ni hotela niti povohat, kaj šele sveže sadje...uf najhuja nočna mora. Sadje je začela jest šele po 11 mesecu, pa še to banano, lubenico, hruško...no enkrat celo breskvo, drugo pa vse izpljuva, prej pa samo zelenjavo, zelenjavne čorbice in belo piščančje meso.



(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: frutek, hipp
29.7.2008 10:39:58   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Ceprav sem tukaj se najbolj v dvomu oz. se mi zdi, da s to hrano, sploh ce je obcasna, naredimo se najmanj "skode", oz. bistveno manj kot s slabimi splosnimi prehranjevalnimi navadami. Ce primerjam kupljeno jabolko v trgovini (predhodno ustrezno skropljeno in obdelano, da je lepo disece prislo na police) in hrano v lonckih, mi tudi to jabolko ni bohvekaj, ni bistveno manj osiromaseno kot jabolka v loncku oz. otroski kasici. Drugace je, ce so todomaci neskropljeni proizvodi.


S tem se pa jaz še najbolj strinjam. Pa damo res veliko na prehrano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
29.7.2008 11:07:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: frutec, hipp
29.7.2008 20:26:24   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

sicer pa so mi debate za / proti z nekimi "hudimi" argumenti cist anti - itak da nam je vecini jasn, kako in kaj naj bi se delalo, pa ze mamo razloge, zakaj delamo drugace. nasveti al pa ideje so mi kul zadeva, ampak moraliziranja... user posted image  cist nepotrebno.


S tem se pa jaz strinjam. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: frutec, hipp
30.7.2008 8:57:54   
selma2
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ulla, a se moraš ti res čisto v vsako stvar vtaknit in pohojat tiste, ki, bog ne daj, ne delijo tvojega mnenjauser posted image In od kod tebi ideja o žužkih v kašicah? Ideja pa imaš, ni kaj.

Moj prvorojenec je zrastel na frutkih in podobnih zadevah, ker domače spasirane hrane ni želel jesti.

Drugorojenec pa poje doma spasirano banano ali jabolček, kupljenih kašic pa ne mara.




Se srinjam.
Od moje sestrične otroka sta oba živela od frutekov pa sta oba nadpovprečno zdrava, da o inteligenci sploh ne govorim.
No in kaj naj mamica, katere otrok ne želi njene hrane jesti naredi? Naj otrok sestrada?Pa ne razumet kot napad, ker sem sama tudi pristaš narete hrane doma in se ful trudim s tem imam posodice in ko sva na poti mu dam svojo pripravljeno hrano. V čem je problem, da sadje ki ga spasiram jaz ne je pa čeprav se meni zdi grozno dobro (je samo fruteke) Zelenjava pa mu tekne samo tista pripravljena doma in pa od hipp-a za lahko noč.


< Sporočilo je popravil selma2 -- 30.7.2008 9:07:30 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: frutec, hipp
30.7.2008 14:25:58   
sandra85
nekje do 7.meseca je pojedel tu pa tam kak frutek ( in to samo sadni za malico) ko smo začeli uvajat jogurte skutice smo z fruteki zaključili in še zdaj se v omari prah nabira na njih

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: frutec, hipp
30.7.2008 15:02:55   
Anonimen
sicer pa so mi debate za / proti z nekimi "hudimi" argumenti cist anti - itak da nam je vecini jasn, kako in kaj naj bi se delalo, pa ze mamo razloge, zakaj delamo drugace. nasveti al pa ideje so mi kul zadeva, ampak moraliziranja... user posted image  cist nepotrebno.


Ne, ni nepotrebno.
Zdrava prehrana je osnova zdravega zivljenja, to pa osnova za vse ostalo. In zdrava in uravnotezena prehrana je najmanj, kar lahko naredimo za svoje zdravje in zdravje otroka. Se premalo se pogovarjamo o njej. Vsaka minuta invenstirana v njo, je boljsa, kot 100 debat o vozickih, o katerih tako radi govorimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: frutec, hipp
1.8.2008 23:11:34   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

sicer pa so mi debate za / proti z nekimi "hudimi" argumenti cist anti - itak da nam je vecini jasn, kako in kaj naj bi se delalo, pa ze mamo razloge, zakaj delamo drugace. nasveti al pa ideje so mi kul zadeva, ampak moraliziranja... user posted image  cist nepotrebno.


Ne, ni nepotrebno.
Zdrava prehrana je osnova zdravega zivljenja, to pa osnova za vse ostalo. In zdrava in uravnotezena prehrana je najmanj, kar lahko naredimo za svoje zdravje in zdravje otroka. Se premalo se pogovarjamo o njej. Vsaka minuta invenstirana v njo, je boljsa, kot 100 debat o vozickih, o katerih tako radi govorimo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: frutec, hipp
2.8.2008 11:50:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Ne, ni nepotrebno.
Zdrava prehrana je osnova zdravega zivljenja, to pa osnova za vse ostalo. In zdrava in uravnotezena prehrana je najmanj, kar lahko naredimo za svoje zdravje in zdravje otroka. Se premalo se pogovarjamo o njej. Vsaka minuta invenstirana v njo, je boljsa, kot 100 debat o vozickih, o katerih tako radi govorimo.


Dobro napisano. user posted image  In resnično.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?