|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Močnik
5.8.2008 17:23:56   
cukr07
Jaz dam v malo višjo posodo pribložno 150 - 200g moke, vanjo vbijem jajce in dodam ščep soli. Potem pa kr z mikserjem zmiksam (kot da bi miksala npr. smetano). Pridejo ven taki manjši svaljkci, po potrebi dodam še malo moke, če vidim da je stvar preveč pocasta.
Polovico tega močnika potem prepražim na malo masla, da lepo zarumeni. Nato zalijem z mlačno vodo in pustim da zavre. Ko zavre dodam preostali močnik in eno kokošjo ali pa govejo kocko. Pustim, da 10 - 15 minut počasi vre. Po potrebi še malo dosolim in to je to.
Temu je moja stara mama rekla ˝zaroštan˝ močnik.

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 5.8.2008 17:24:52 >

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Močnik
5.8.2008 19:43:56   
Hope2
zanimivo, kolk razlicnih receptov. Mene so naucili drugace. V krozniku zmesam belo in koruzno moko (enako razmerje), dodam malo vode in s prsti naredim drobtinice (nekaj pa pustim suhe moke). Mleko zavrem, posladkam in vsujem drobtinice z moko ter se nekaj casa kuham. 

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Močnik
6.8.2008 13:33:09   
andreja3
Pa še moj prispevek k jedi iz mojega otroštva, vse kar je bilo močnatega, sem oboževala in tudi še sedaj. Prav tako moja otroka.
Torej moja stara mama  in kasneje mami in sedaj tudi jaz delamo močnik takole:
v posodo vsujem moko po obutku, cca 30 dkg, jajce, malo vode in soli, premešam z vilicami, nato pa svaljke, ki nastanejo sukam med prsti (od tu ime usukani močnik), jih ščipam na čimmanjše koščke  in te zopet sukam med prsti, da se porabi vsa moka in da so čimmbolj gladki. Nato nekaj mase prepražim na maščobi, da lepo zarumeni in da rošlja(od tu ime zaroštani močnik), ostalo maso zakuham v vrelo soljeno vodo, ki jo posipam z mleto kumino. Lahko se zakuha v mleko.
Moj svak zakuha močnik v malo vode, da pride zelo gosta juha, nato vse skupaj zvrne v lončeno posodo, lahko tudi v pekač in da za 15 minut popeči v pečico, da se naresi lepo zaspečena skorjica, kar je tudi zelo njami. Mi ponavadi zraven jemo v lupini kuhan krompir, ki ga za mizo lupimo in namakamo v sol in kumino.
Kar se tiče jušnih kock, se jih na daleč izogibam, saj res poenostavijo kuhanje, vendar ima po njih vsa hrana enak instant okus, vse preveč kemije je v njih. Meni je najboljši natur okus vsake posamezne hrane.

LP Andreja

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Močnik
6.8.2008 22:10:15   
majra
Kako različni recepti od kraja do kraja- zanimivo.
Mi amo močniku rekli sukanc. Je pa že ena napisala postopek, zmešaš moko, vodo, jajce, posoliš in zdrobiš. Med dodajanjem v zavreto vodo mešaš, da se ne sprime in pustiš vreti 10-15 min. Mi smo potem na krožniku dodali mrzlo mleko, da ni bilo potrebno čakat, da se ohladi, pa še okus izboljša. Namesto mleka, pa lahko daš košček masla.
Bo pa to jutri za večerjo- sem se naluštala 

(odgovor članu andreja3)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Močnik
11.8.2008 22:59:15   
tropical
Pri nas na primorskem delamo Močnik takole:

1/2  mleka
ščepec soli
ščepec sladkorja
1 in pol šalčke od caffe pšeničnega zdroba(gresa)
na koncu dodaš še mal maselca




Na vrh se lahko potrosi kakav ali sladkor, moj bratranec stavi med. Odvisno od okusa.


< Sporočilo je popravil tropical -- 11.8.2008 23:00:13 >

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Močnik
12.8.2008 16:36:57   
Felicita
še recept moje babice (še vedno obožujem):
razžvrkljaš jajce, notri vsuješ moko in mešaš in kasneje gneteš, dokler ne ratajo majhni 'cmočki' (stvar okusa, jest mam rajši velike user posted image ). potem se to vkuha v vrelo mleko (recimo pol l/ jajce) in se pusti še par minut vreti... točnih količin pa nimam, pač recept po ustnem izročilu in občutku.
p.s.: pri nas je to mlečni sok ali močnik


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?