|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ločeno gospodinjstvo
21.8.2008 20:02:49   
15.7.
men je tut bed, smo mlada družina, samo en dohodek zaenkrat, in sva poročena , lepo in  prav, potem so pa ljudje ki zivijo skupaj ne poročeni pa dobivajo vec denarja, ker naj bi bili samohranilci. nepošteno. sem pa v kratkem slišala, da sta enadva skupej oz živita skupaj, vzgajata otroka skupaj, vendar ga on ni priznal, zarad keša. a eno sta pa ta ista prjavla, ces da skup zivita da ni mati samohranilka kot je prijavila. res banda.
KERA MATERIALISTIČNA DRŽAVA. SRAM JIH JE LAHKO.


_____________________________

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ločeno gospodinjstvo
21.8.2008 20:42:01   
blaža
Jaz sem bila brezposelna, a kaj ko se gleda za eno leto za nazaj. In valda sem vrtec plačala na podlagi dohodka, ko sem še delala. Tudi otroški dodatek sem dobila majhen, čeprav sem bila brez dela in smo živeli kot podnajemniki z eno plačo. Pa mi še na misel ni prišlo, da bi rekla, da se ločiva al kao skregava.
No pa sem letos rodila in se mi spet upošteva za nazaj in tokrat končno za obdobje brezposelnosti in to za oba otročka. Sedaj sem zaposlena oz še dobivam porodniško( po končani nimam več dela), pa dobim kar visok otroški dodatek za oba, ker se mi končno tisto upošteva, ko sem bila brez službeuser posted image . No pa je le nekaj! Vrtec bo pa za ta starejšega par mesecev za stonj, ker od januarja gre v jasli tudi ta mali. Drugo leto gre pa ta starejši že v šolo.

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ločeno gospodinjstvo
21.8.2008 21:01:25   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Joly

Ker bova dala januarja našega fantka v vrtec, sva ugotovila, da sva naredila veliko napako

Kako dramatično.
A lahko dobimo kasneje še nadaljevanje - kako so pogledali na csd, ko si jim razložila svojo tragično situacijo?

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 21.8.2008 21:02:16 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 7:59:13   
Joly
Toliko morale na kupu pa že dolgo ne!!!
Metati v isti kup vrednote, pomen družine, moralo ipd. in na drugi strani državo in kaj si dolžen plačati in kaj ne, SE PA NE STRINJAM!
Tako vam bom povedala. Ko sem se vpisala na faks v Ljubljano (sem z obale), nisem dobila ne štipendije, ne pravice do študentskega doba in to zato, ker so moji starši vedno padli v tisti srednji razred, ko nimaš prav veliko in niti premalo, da bi bil upravičen do česarkoli. Najemnina, potni stroški in vse kar je sodilo zraven, so morali takrat vzeti kredit, da sem lahko doštudirala. In verjamem, da je takih družin še ogromno. Sedaj imava s partnerjem kar dobre plače in bova sigurno veliko dala za vrtec in se nama bo poznalo, ker vseeno pa spet nimava toliko.
Kakšno moralno držo pa imate do tistih staršev, ki imajo s.p. in prikažejo, da so brez dohodkov in plačajo min za vrtec, potem pa pripeljejo otroke v Mercedesih, Audijih in ne vem še čem, ko je tako očitno, da imajo ne samo dosti, ampak ogromno denarja!!!! Ko je vsem tako očitno, pa nobeden ne reče nit, ne Csd ne kdo drug. In taki s.p.-ji imajo toliko denarja, kot ga midva s partnerjem ne bova nikoli imela, padla bova pa vedno v tisto kategorijo, ki te obravnava kot, da pobiraš denar po cesti. Kje je zdaj tukaj pravica, ki imate toliko za povedat.
Življenje si krojimo samo, nekdo se bolje znajde, nekdo manj, seveda vse v mejah zakona. Zakaj bi morala dati državi več, če pa lahko manj. In to tej državi, ki kupuje tanke, draga službena vozila, si lepša pisarne ipd. po drugi strani pa rabi 6 let da dokonča Pediatrično kliniko, Onkoliški inštitut in druge bolnice. To je ta naša lepa država, ki NE ZNA, ki je PREVEČ POHLEPNA ZASE, da bi dala na prvo mesto otorke, bolne, tiste,ki resnično rabijo. To je sramota, to ni moralna drža človeka (vlada, ministri, sekretarji, politiki), ki najprej si sebi polepša stanje in dobrobit in ga prav nič ne briga za druge. In zdaj tukaj govorimo za 100-200-300 eur, ki meni pomeni ogormno, če ne vam!! Rajši jih bom dala v sklad za sina, ker ne vem kaj se bo ta naša država spomnila, ko bo odrasel.
To je moje mnenje. Imeti možnost plačati vrtec manj, zame ne pomeni nič slabega in spornega. Še posebno, ko pogledam v kakšen vrtec bo šel (res vse zanemarjeno), ampak to je že druga zgodba.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 8:15:56   
maruškaŠ
Kakšno moralno držo pa imate do tistih staršev, ki imajo s.p. in prikažejo, da so brez dohodkov in plačajo min za vrtec, potem pa pripeljejo otroke v Mercedesih, Audijih in ne vem še čem, ko je tako očitno, da imajo ne samo dosti, ampak ogromno denarja!!!! Ko je vsem tako očitno, pa nobeden ne reče nit, ne Csd ne kdo drug.


Isto kot do takšnih kot si ti. Ja verjamem, da tolk morale na kupu še nisi videla - ker jo očitno pri vas ne premorete. In če ti še ni čisto jasno - ne ropaš  in goljufaš države, ampak nas sodržavljanje (kdo drug pa naj bi država bila) - od študiranega človeka bi pa tole osnovno razumevanje skoraj pričakovala. A kaj ko denar velikokrat pokvari ljudi in tudi skisa možgane.

Aja in btw dokler se bo javno lagalo in kradlo - bom tut jaz javno kazala s prstom in obsojala. Isto bi naredila osebi, ki bi rekla, da je oropala banko.

In ti kar išči opravičila, če potem misliš, da si upravičena do kraje - vendar je resnica žal drugačna. Kajti eno kriminalno dejanje ne opravičuje drugega. IN samo za informacijo - tega NE počnejo vsi.

Pa škoda, ker si se odločila za otroka - ta vendar stane? Kje boš pa cunje in obutev nalagala al pa nakradla?

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 9:36:00   
arabela*
Pa nevem,zakaj je treba vedno nekoga popljuvat.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 9:40:22   
Mesečnica
Jaz pa pri vseh teh parih, ki so prijavljeni na različnih naslovih samo zato, da so potem mame uradno samohranilke in dobijo več otroškega dodatka, če pustimo moralo ob strani, ne razumem še ene stvari: kako pa je potem, ko otrok zboli, pa zanj potrebuješ bolniško? Jo vedno jemlje mamica, saj jo očka ne more, ker ne živijo v skupnem gospodinjstvu? Meni se pa to zdi en ful velik minus takega na videz ločenega življenja.

Midva imava namreč tak problem: sva poročena, z otrokom živimo na istem začasnem naslovu (v najemniškem stanovanju), stalno bivališče ima pa mož pri svojih starših, midva s sinkom pa pri mojih starših, kar pomeni, da uradno nimamo skupnega gospodinjstva. Ko bomo otroka vpisali v vrtec, to ne bo nikogar zanimalo, isto velja za plačilo davkov in otroške dodatke, če pa otrok zboli, je pa to velik problem! Če otrok zboli, bo njegova pediatrinja namreč bolniško za nego dala le meni, možu pa ne! Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!! user posted image

No, tolaži me misel, da je to vsaj en način, kako življenje potem kaznuje tiste, ki goljufajo državo in vse nas, ki ne iščemo lukenj v sistemu, da bi prihranili nekaj evrov, ne glede na to, kako zelo bi se to poznalo pri našem družinskem proračunu.

Midva zdaj razmišljava, da bi moje starše prosila za to uslugo, da se pri njih za stalno prijavi še moj mož, da potem lahko prijavimo svoje skupno gospodinjstvo in rešimo še ta problem z bolniškimi. Da bomo res šli povsem na svoje (beri: v svojo nepremičnino), bo namreč še trajalo user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 9:42:49   
Anonimen
nekdo se bolje znajde, nekdo manj, seveda vse v mejah zakona.


Ampak to kar bosta vidva nardila ni zakonito. Halouser posted image

Če bi bilo zakonito bi šla na cesto pa se upala zadret da to počneta. Tako boš mogla it pa na sodišče, lagat da ne živiš s partnerjem in da otrok ne živi z očetom(kako lahko nekdo zataji družino mi nikoli ne bo jasno), podpisat da nista partnerja, določit preživnino, ti boš samohranilka, otrok ne bo imel družine.....
Kaj bosta ko bo šel v šolo? Šla nazaj skupaj? Ali kako bosta razložila 16 letniku da lažeta da niste familja zato da bo 50€ na mesec več dubu? Kakšne vrednote bosta učila otroka? Če vsi kradejo in goljufajo lahko tud ti? Sam da te ne dobijo?

Ker če vas bodo dobili boste kazensko odgovorni. Ker to je goljufija.

In če bosta imela še enega otroka? Kaj bosta potem? Pa ko bodo otroci v vrtcu spraševali o družini.....boste napumpali tamalga da bo lagal da niste skupaj da vas ne bodo dobili?

Aja, pa btw.....če gresta vidva slučajno res narazen, ti ostaneš brez vsega. Ne pripada ti nič. Saj itak niste skupaj živeliuser posted image

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 11:13:48   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Aja, pa btw.....če gresta vidva slučajno res narazen, ti ostaneš brez vsega. Ne pripada ti nič. Saj itak niste skupaj živeli

Tole je eno resno opozorilo: poznam žensko, ki je s partnerjem živela v stanovanju, ki sta ga skupaj kupila in uredila, ampak uradno je bila samohranilka z 2 otrokoma, prijavljena pri svojih starših, zato takrat, ko sta na žalost resnično šla narazen, niti do lastnega perila ni mogla! Da ne govorim o tem, da po 10. letih ni imela nič svojega user posted image  S pomočjo psihiatra in garaške službe, ki jo je morala najti (ker ji minimalna preživnina, ki sta jo "kvazi" določila prej, ni zadoščala niti za mesečni strošek plenic za 1 otroka!), si je sčasoma toliko opomogla, da zdaj vsaj približno funkcionira...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 11:30:04   
Medeja75
Jaz po eni strani razumem Joly. Ljudje iscejo shortcut-e kjer se le da. Pa na zalost je vse vec takih in to na vseh podrocjih. Lep vzgled nam pa daje res tudi država - vlade, ministri,.... Ampak to nas ne opravicuje, da bomo rekli, ce vsi, potem bom tudi jaz. Ker kje so potem meje in kam gremo?? In na koncu goljufamo res drug drugega, koga pa?? Saj ne bo dal Bajuk zato nekaj vec, pa Jansa. Mi vsi. Ne samo oni.
Zdaj pa se tisto, kar se mi zdi najbolj pomembno. Koliko stane vec, da imam moza, otroka in bolj ko ne srecno druzino?? 100 evrov vec, ki jih bom dala za vrtec? Ce je temu tako, potem dam se dodatnih 150 evrov z najvecjim veseljem samo, da bi to res imela. Evo, to je pa blisc in beda tistih, ki bomo za vrtec res placevali 100 ali pa 200 evrov manj in bili sami zvecer, ko bo sel otrok spat... Tisti, ki bomo RES morali otroku razlagati, zakaj ocka ni.. kaj je to druzina...
Se spomnim, da sem, ko sem se hodila v solo, vcasih hotela spricati in reci, da sem zbolela. Pa mi jih je mama vedno napela, da se iz takih stvari tudi slucajno ne smem norca delati, ker sem lahko srecna, da sem zdrava in lahko se prehitro izvem kako je, ce res zbolis. Evo, isti hec...
Evo, se malo morale z moje strani..
Pa srecno, kakor koli si bo ze kdo postiljal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 14:48:28   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Pa nevem,zakaj je treba vedno nekoga popljuvat.user posted image


Predvsem zato, ker marsikdo dandanes ne loči več med tem 'znajti se' in med laganjem in goljufanjem. Preprosto to mečejo v isti koš. Najti luknjo v zakonu ni enako kot kršiti zakon. Kajti, če bi našli luknjo v zakonu - bi vse to lahko naredili javno, glasno, brez laganja in predvsem brez posledic.

In velik minus je tudi v tem - onadva vse to naredita, kar mislita, da je tko fajn in podpišeta, pričata celo na sodišču - seveda z najmanjšo možno preživnino, da bosta ja čimbolj skos prišla. In po enem letu on dejansko zapusti družino - in kar naenkrat ta preživnina ne bo več dobra. In kaj potem? Poleg tistega minusa z bolniško.

Aja na sodišču verjetno ne bo mogla rečt, da je takrat našla luknjo v zakonu in sta to naredila samo zaradi plačila vrtca in potem odkorakala naprej brez posledic. Najprej bi bila kaznovana za tisto 'luknjo', ki se ji reče kršenje zakona.

Kraja je kraja - pa če je ta takšna o kateri govorimo ali pa če govorimo o poštnem roparju. In ne vem zakaj bi eno krajo obsojali eno pa odobravali.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 15:08:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Pa nevem,zakaj je treba vedno nekoga popljuvat.user posted image


Zadnjič je bila tema o tem da je eni punci nekdo iz vozička kidnu tampone in kašice. Vse so se zgražale, kakšni ljudje so to k kradejo. Zakaj se nebi še tukaj? Isto sranje, drugo pakovanje. Kraja je kraja.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 15:13:56   
andie
Oh, spet podobna tema, kot že pred časom...user posted image  no, vsaj od Saraye si dobila odgovor (pa še mogoč od katere, sem sam preletela) na svoje vprašanje.
Eh, nekateri ljudje čutijo blazno potrebo, da v nedogled moralizirajo, kjerkoli se pojavi priložnost za to. Res Joly, če boš pa to nardila, boš pa prinesla okoli državo, mislim..poštene forumaše, ki bojo zaradi tebe morali plačevat višje davke...? Svašta.
Če postavljaš taka vprašanja, odgovora verjetno ne boš dobila, ampak se bo nabralo samo par strani navajanja moralnih pridiguser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 15:25:08   
maruškaŠ
A mogoče katera kdaj pomisli tut na to, da s tem ko je preveč lažnih samohranilk oz enostarševskih družin - v slab položaj spravljajo tudi vse prave samohranilke oz. enostarševske družine. Morda bi le-te lahko bile v boljšem socialnem položaju, če ne bi bilo zraven še toliko lažnih, ki črpajo iz istega fonda?

In v končni fazi, žal vem, da ne bom spremenila mnenja verjetno nikomur, ampak če je že moraliziranje nezaželjeno - se vam ne zdi, da je skrajno nezaželjeno tudi spraševati na forumu kako krasti in lagati?

Če bi nekdo postavil vprašanje, da bi rad preprodajal drogo in ne ve točno kako pridobiti kupce - bi moralizirale ali pomagala z nasveti? Kajti kar je kaznivo in nemoralno je pač kaznivo in nemoralno.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ločeno gospodinjstvo
22.8.2008 15:41:03   
Taula
Aja, pa btw.....če gresta vidva slučajno res narazen, ti ostaneš brez vsega. Ne pripada ti nič. Saj itak niste skupaj živeli


Meni je pa to super kazen, ker poznam ženske katerim se je to zgodilo. Ker itak so bile 100% da bodo za vedno skupaj..bla, bla, bla...sedaj pa imajo sranje.



_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ločeno gospodinjstvo
28.8.2008 11:16:30   
lea23
pa sej ne moreš verjet kaj se vse eni spomnijo!!!
ločeno gospodinjstvo zato da ne bodo plačevali tako visokega vrtca??!!!

a ti lahko prosim pojasnim moj primer:
moj mož ima svoje podjetje ki ga je "podedoval", v katerem ima mesečno profita povprečno 1.000€ neto.
moja plača sicer znaša 750€ neto ( trenutno imam 400€, kerkoristim polovični delovnik, ker je tamala v jaslih in je pri enem letu ne morem pustit v jaslih 9 ur na dan.. ).  
jasli plačujeva pa 370€.

ko sem bila na csdju kako lahko toliko plačujeva jasli, mi je tam ena ženska odgovorila:

ja gospa, vaš mož ima svoje podjetje. pa naj več dela, in poste potem imeli več dohodka, pa boste lažje plačevali 370€.
a mi lahko ena pove kje je tu logika?? - ni logike. torej bi se v mojem primeru ve ločile? ja, verjetno bi se marsikatera od vas ločila v mojem primeru, saj je cena jasli 30€ manj kot moja mesečna plača. s tem da moram še plenice za jasli sama kupovat.
ampak imamo se radi, in tudi ta hudičev vrtec bo enkrat mimo. še pet let, pa bo konec............. 






(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ločeno gospodinjstvo
28.8.2008 15:39:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!

Ne drži... zakonska podlaga za bolniški dopust za nego zakonca je poroka, ne pa naslov bivališča.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ločeno gospodinjstvo
28.8.2008 16:13:28   
sazi
Če otrok zboli, bo njegova pediatrinja namreč bolniško za nego dala le meni, možu pa ne! Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!


Tole pa ne vem, če bo držalo. Za stalni naslov, mislim. Namreč sva z malim stalnega spremenila, pa sem želela na ZZZS-ju (preko službe) urediti menjavo naslova, pa so razložili, da naslov velja tisti, kjer imamo prijavljeno začasno bivališče - to imamo pa vsi trije skupnega, čeprav imamo stalni naslov (vsaj zaenkrat) različen. Uredite si začasno bivališče vsi trije na istem naslovu (po možnosti na tem, kjer živite - tud zaradi drugoh stvari). 

  Življenje si krojimo samo, nekdo se bolje znajde, nekdo manj, seveda vse v mejah zakona. Zakaj bi morala dati državi več, če pa lahko manj. In to tej državi, ki kupuje tanke, draga službena vozila, si lepša pisarne ipd. po drugi strani pa rabi 6 let da dokonča Pediatrično kliniko, Onkoliški inštitut in druge bolnice. To je ta naša lepa država, ki NE ZNA, ki je PREVEČ POHLEPNA ZASE, da bi dala na prvo mesto otorke, bolne, tiste,ki resnično rabijo. To je sramota, to ni moralna drža človeka (vlada, ministri, sekretarji, politiki), ki najprej si sebi polepša stanje in dobrobit in ga prav nič ne briga za druge


Kot so ti že druge razložile, to ni zakonito. Če te pa ravnane države tako zelo moti, pa pojdi demonstrirat in ne krast.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 10:11:08   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!


Ne drži... zakonska podlaga za bolniški dopust za nego zakonca je poroka, ne pa naslov bivališča.


Kaj pa če živita v izvenzakonski skupnosti, kjer sta oba prijavljena na istem naslovu in gre za skupno gospodinjstvo? Ker če se dobro spomnim, po 2letih izvenzakonske skupnosti le to enačijo z zakonsko skupnostjo? Ali se mogoče motim?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 10:15:23   
Kerensa*
Izvenzakonsko skupnost priznavajo kot enakovredno zakonski po dveh letih skupnega gospodinjstva (IN istega stalnega bivališča, večinoma - ni pa nujno) ali na podlagi notarsko overjene izjave, da se par smatra kot izvenzakonski zaradi katerihkoli vzrokov. V tem primeru bi moralo, po zdravi logiki, zadostovati (za prvi primer) zadostovati potrdilo z UE, od kdaj je kdo prijavljen na določenem naslovu ali (za drugi primer) potrdilo o obstoju izvenzakonske skupnosti... ampak imam občutek, da marsikdo te logike ne uporablja (od delodajalcev)... pa bi jo moral... vraga, da grem prav zakon poiskat, no. user posted image

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 14:00:33   
Natyy
Midva imava namreč tak problem: sva poročena, z otrokom živimo na istem začasnem naslovu (v najemniškem stanovanju), stalno bivališče ima pa mož pri svojih starših, midva s sinkom pa pri mojih starših, kar pomeni, da uradno nimamo skupnega gospodinjstva. Ko bomo otroka vpisali v vrtec, to ne bo nikogar zanimalo, isto velja za plačilo davkov in otroške dodatke, če pa otrok zboli, je pa to velik problem! Če otrok zboli, bo njegova pediatrinja namreč bolniško za nego dala le meni, možu pa ne! Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!


Tudi takšen problem je rešljiv in sicer s skupnim začasnim bivališčem (izda se največ za dobo enega leta in ga lahko podaljšaš), ki ti ga izdajo na upravni enoti neglede kje si stalno prijavljen. Imeti moraš le pogodbo o najemu. Če pa te nimaš potem ti in najemodajalec prav tako kršita zakon.

In še nekaj v kolikor pride do daljše bolniške odsotnosti tebe ali partnerja, ter v kolikor dobi kdo domov kakšno komisijo te bo vendar iskala tam kjer si prijavljena. Torej misliš, da imaš vse urejeno pa vendar ?????

Pa brez zamere.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 15:18:09   
sazi
Tudi takšen problem je rešljiv in sicer s skupnim začasnim bivališčem (izda se največ za dobo enega leta in ga lahko podaljšaš), ki ti ga izdajo na upravni enoti neglede kje si stalno prijavljen. Imeti moraš le pogodbo o najemu. Če pa te nimaš potem ti in najemodajalec prav tako kršita zakon.


Sem že zgoraj pisala o potrdilu o začasnem bivališču. Sama imam že dolgo prijavljenega in vsako leto podaljšujem. In nimam najemne pogodbe, ker je lastnica sorodnica, kar pa nikjer ne vejo. Zadostuje doma napisano potrdilo lastnika stanovanja, da dovoli prijavo stalnega bivališča in pa potrdilo lastnika o lastništvu stanovanja (v našem primeru je bila to kupoprodajna pogodba).

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 16:52:48   
Gordana-3
lea, in zakaj otrok ne more biti v jaslih 9 ur? to je celodnevni program, ki traja od 6 do 9 ur. obe moji punci sta bili, ker si z možem nisva mogla privoščit, da bi jaz dobila samo 50 % plačo. in obema nič ne fali ....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 21:26:52   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!

Ne drži... zakonska podlaga za bolniški dopust za nego zakonca je poroka, ne pa naslov bivališča.


Ne vem. Moja zdravnica pravi, da morava imeti isti stalni naslov. Drugače bolniške ne bova dobila user posted image

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 29.8.2008 21:31:44 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: ločeno gospodinjstvo
29.8.2008 21:29:32   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Če otrok zboli, bo njegova pediatrinja namreč bolniško za nego dala le meni, možu pa ne! Če potem zbolim še jaz (recimo tako, da povsem obležim in ne morem skrbeti niti zase, kaj šele za otroka), najina osebna zdravnica možu ne more dati bolniške za nego družinskega člana (zakonca), ampak lahko kvečjemu zgoljufa in mu da bolniško zanj osebno, čeprav ni bolan on ampak jaz! Totalen absurd!!!


Tole pa ne vem, če bo držalo. Za stalni naslov, mislim. Namreč sva z malim stalnega spremenila, pa sem želela na ZZZS-ju (preko službe) urediti menjavo naslova, pa so razložili, da naslov velja tisti, kjer imamo prijavljeno začasno bivališče - to imamo pa vsi trije skupnega, čeprav imamo stalni naslov (vsaj zaenkrat) različen. Uredite si začasno bivališče vsi trije na istem naslovu (po možnosti na tem, kjer živite - tud zaradi drugoh stvari). 




Imamo isto začasno bivališče, že od otrokovega rojstva (oz. midva že od prej), pa ne pomaga user posted image user posted image user posted image . Pravijo, da to ni dovolj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?