|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 9:04:28   
Nikita
Elevitka - ja čist možno je, da ma povečana aktivnost kaj pri pogostejšem otrdevanju, ker včeri sem bla kr pridna. Sem mal po vrtu brklala, pa papirje oddala na CSD (uspešno, lepo prosimuser posted image ), pa zlikala vse cotke in tetra plenice. Bom dans mal bolj zabušavala, pa bomo vidl kak bo.

Drgač pa sem mal šla iskat izkušnje drugih punc glede otrdevanja in če katero zanima je spodi neki komentarjev:

Trebuh mi je otrdel tudi po 30 na dan že od 30. tedna naprej. Rodila pa sem samo 3 dni pred rokom.

Pusenjak ponavadi rece, da dokler se MV ne fejst skrajsa in se ne odpiras, da pac otrdevanje ni nevarno.

No takole punce, meni trebuh otrdeva že od cca. 17 tedna, pa sem zdaj 2 tedna pred rokom. Se mi vedno bolj dogaja in tudi vedno močnejše in boleče otrdevanje, pa ne zganjam panike. Sem enkrat G to omenila in pravi da je to normalno, tako da si jaz tole otrdevanje predstavljam kot kakšne lažne popadke. Je pa res vedno močnejše, tako da bomo gotovo kmalu kam šli :))))

jaz sem ginekologinjski non stop težila da mi otrdeva trebuh pa je rekla da to ni nič da se kao otroček premika.no rodila sem pa v 26 tednu..

Debata na forumu:

http://www.ringaraja.net/forum/La%C5%BEni_popadki_oz%25_trd_trebuh/m_999391/tm.htm

Pa še razlaga:

BH ali lažni popadki so v bistvu napenjanje mišičnega tkiva v maternici. Razlika med temi in pravimi popadki je v tem, da se lažni pojavljajo neredno, medtem, ko se pravi popadki začnejo počasi in postopoma postajajo močnejši in pogostejši.

Lažni popadki se kažejo kot otrdevanje trebuha. Trebuh postane trd kot kamen, občutek je ful neprijeten, so neenakomerni. Lažnipopadki  niso boleči in se umirijo.

Če se pojavijo več kot 10x na dan, oz. si sledijo zaporedoma (npr. na 5, 10, ...min) je dobro poiskat zdravnika. Proti njim pomagajo tudi šumeče magnezijeve tablete.


(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4876
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 9:10:27   
Češnca
Heeeej! Se samo na hitro javljam...priznam, mal zanemarjam branje...pa bom že nadoknadila! user posted image

Smo dobili novo spalnico in zdej montiramo! user posted image user posted image user posted image  Bom pol poslikala, ko bo kaj videt. user posted image

Lepo se mejte user posted image  drage, pa čuvajte svoje bušije. user posted image

_____________________________

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Nikita)
Neposredna povezava do sporočila: 4877
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 9:20:38   
katrinka

       user posted image TINA69 - VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image
 
ana - zelo lep buhiuser posted image
hator - nič ti ni treba bit nerodna, bi bila takoj za stvar, a zal nimam otroske sobiceuser posted image (v planu je ko dvigneva stuk)tako da mi ne pride pravuser posted image
jaknik1 - jaz kar pričakujem od ene tako vprašanje - zakaj ni mogla pridt na obisk, ja zato k sm rekla ne in koncuser posted image
busika - se strinjam s tabo - dobrodošel je nekdo k ti loh pomaga - pri meni mami, svakinja, tašče pa ziher ne bouser posted image
monty - men se zdi da druzga k sedim al pa lezim itak ne delam, sedim 8 ur na sihtu, prej se na faksu 4 ure, pa v materinski, pa v avtu, pol grem pa v pojstlo in spat - sej vrjamem da tiste k imajo stoječe del.mesto ne uzivajo, ampak sedet tud ni luštn, moja trtica me ubija, rit je pa iz protesta me tako in tako ze zapustilauser posted image

 

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4878
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 9:36:32   
andmoj
Oj!!

Evo še mene malo.
Naty-Taya - vse najboljše z zamudo  user posted image  user posted image  user posted image

Sem spet zmatrana, ampak se mi ne da dopovedat, da ne morem več toliko delat, kot pred nosečnostjo. Včeraj se jemoj na hitro spomnil, ko sva šla v trgovino, da bi lahko prebelila najino majhno stanovanjce. No, pa sva zavila v Merkur in nakupila vse potrebno. Jaz sem šla v MŠ, on pa je začel s pripravami ob 12h. Ko sem prišla nazaj domov, je imel že polovico prebeljenega. Hitro sem skuhala kosilo, naredila eno pavzico in začela na začetku s čiščenjem. Do 20h sva imela prebeljeno, počiščeno in pospraljeno stanovanje. Se mi kar dobr zdi.

Utrujena sem bila pa tako, da ne morem povedat. Sem se pa ob 3h zjutraj zbudila, me je pa tako zgaga pekla, da je joj.

Vidim, da se pogovarjate o obiskih - jaz sem že mojemu rekla, da lahko samo njegovi pridejo, drugega pa ne rabim. Brat ima dva razposajena sinčka (en je star skoraj 2,5 let, drugi pa skoraj 1 leto), pa nočem, da bi tam po postelji in po tleh kobacala, sta k živo srebro.

Zdaj pa šibam mal na sprehod, ker še ni tko vroče.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4879
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 10:04:53   
jazzz27
Še jaz se na hitro javim.

Vidim, da je stanje nespremenjeno, še vedno smo vse utrujene in polomljeneuser posted image ....

ana** trebušček je res lep....sem šla za nazaj pogledat, ko sem bila še v 12tem tednu...ravna ko plohuser posted image ....kako se vse hitro spreminja...joj,joj...kmal bomo rodile



jaknik...me smo se pa že itak dogovorile, da bomo skup...bomo na vrata kar nalepko od radiaktivnosti nalepile....al pa pozor hud pesuser posted image user posted image ....z malo sreče...nikol se ne veuser posted image . Boš ti še mal našga poglajštala k boš že lepo nasmejana od EA
user posted image

kad za dojenčka...user posted image

šibam...lepo se imejte....

_____________________________

Rodila se bo legenda! :)

Imamo jo!! Ime mu je Boris.

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 4880
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 11:26:41   
zoga08
Hoj čvekice,
jaz že uživam doma in imam neomejeno dela. Včeraj sem bila na pregledu. Razdalja S/F je že 38 cm, tako da bo user posted image  baje velika, je G ob meritvi kar zavzdihnila ooo, smo veliki. Kri in voda v mejah normale.
Za seznam: + 17 kg, naslednji preled je že s ctg 8.6. Vzela mi bo bris za streptokoko in preverila lego. Mi je razložila da se do 36t lahko obrača.
 
Včeraj sem nakupila nekaj kozmetike in stvari za v P in za user posted image . Mil nisem kupovala ker jih baje lahk uporabljaš samo 1x na teden če želiš.
 
Vzela sem Aventove nastavke za dojenje normaluser posted image  je res cela umetnost kupit te nastavke. Jutri grem še v BC zapravit boneuser posted image  bom kupla plenice, flaške, koš za plenice, pa kakšno oblekico še ker mi še mal manjka.
 
Sem pa ravn prej dobila posteljnino od Galeba za postelico in je ful lepauser posted image . Ja kar pridno zapravlam, da ne omenim da imam jutri zavarovanje za oba avtauser posted image .

Aja včeraj sem dobila odločbo s CSD in me zanima gor je navedena bruto porodniška, kaj pa dejansko mi dobimo izplačan neto ali bruto?user posted image  Da si približno ustvarim slikco kako bom lahk zapravlalauser posted image .

Jaz se moram pa pohvalit da spim kot ubita, v nedeljo nisem spala ker mi je bilo pod kovtrom prevroče, sedaj imam samo vajšno za pokrit zjutraj in spim do devetih. Na wc grem samo 1x okol 4. user posted image  pa moj mora že tud takrat iti. Prav da je to čist preveč ker ga zbudim in se je navadil it za mano na wc. Ja kaj češ priprave za naslednji mesec, ko bomo imel nočno službouser posted image .

Sedaj grem pa pečt k tašči za poslovilca, ki ga imam pop. v službi.
Pozdravčka.

_____________________________

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 4881
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 11:33:40   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: zoga08

Aja včeraj sem dobila odločbo s CSD in me zanima gor je navedena bruto porodniška, kaj pa dejansko mi dobimo izplačan neto ali bruto?user posted image  Da si približno ustvarim slikco kako bom lahk zapravlalauser posted image .



od bruta odštej se prispevke, tako da neto dobimo vn - na internetu imas strani za izračunat točno kok dobis - src.si, od csd siske -

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 4882
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 11:48:11   
elevitka
Zoga08 postopek je tak:






Vpisana povprečna plača - BRUTO skupaj:   (MINUS)
 


Skupaj prispevki iz bruto plače (22,1%):   


Prispevek za PIZ (15,50%):   


Prispevek za zdravstveno zavarovanje (6,36%):   


Prispevek za zaposlovanje (0,14%):   


Prispevek za starševsko varstvo (0,10%):   


(JE ) Osnova za dohodnino:   


BRUTO plača - prispevki:   


Splošna davčna olajšava:   


Davčna olajšava   


(MINUS) Akontacija dohodnine:   


NETO IZPLAČILO   (BRUTO plača - prispevki - akontacija dohodnine):  

PA ŠE ENO VPRAŠANJEkaj testiranje za streptokok vam bodo G delali v sklopu zdravstvenega zavarovanja, samoincicativno, al ste se kaj posebaj za ta odvzem brisa dogovarjale?

Pri nas v MB tega ne dela G, če želiš je samoplačniški, noben te ne opozori kdaj je to treba opravit, (kolko pred PDP) pa še ceu postopek je (na ZZZV je treba prevzet inštrumente za odvzem brisa, prinest k tvoji G, da ti vzame bris, in zadevo spet neseš na ZZZV-laboratorij, kak pa naprej v primeru okužbe al kaj nevem)

prosim če katera kaj več ve naj napiše kak je to v vašem kraju (ker več ne vem kje imam rit in kje glavo)

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 4883
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 12:52:23   
monty
jaz  sem ža spraševala za streptokok pa mi je rekel G, da ne delajo kr tako tega testa. zdaj pa ne vem ali bi šla samoplačniko ali ne? menda je kr velik % okuženih, samo da tega sploh ne vemo. nevarno je predvsem pri predčasnem porodu ali tudi sicer??? so me pa vprašali ko me je zanimalo za testiranje, če imam pogosta vnetja.... sem mela ene par vnetij vse skupaj pa od tega je že veliko časa, tako da???? a ve se boste testirale

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4884
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:03:06   
Anonimen
Pri nas v Črnomlju naredi ta test vsem, ki ga želijo. Ni potrebno nikamor drugam hodit, ker vse ona zrihta, sam prideš, daš bris in greš. Rezultat je v roku 1 teden, že prej na internetu(dobiš šifro), in če si pozitivna dobiš nalepko  v materinsko, da ko prideš rodit ti dajo antibiotik. Tako je men razložila moja G postopek, trenutno je še po  vsej Sloveniji samoplačniško, se pa borijo za to, da bi ga vključili v brezplačne redne preglede v nosečnosti. Sam glede na to, da gre naše zdravstvo čedalje bolj k vragu jst osebno močno dvomim v to. Imam pa jaz testiranje 1.6.2009 (noseča bom 35.tednov), cena pri nas 40 eur.

(odgovor članu monty)
  Neposredna povezava do sporočila: 4885
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:03:46   
zoga08
Hoj,
Elevitka in katarinka hvala za inf.. Bom lahk bol mal zapravlauser posted image , ker moram šparat (dam vsak mesec mal na stran) zdej bo pa bol kriza, imam približn za 300 evr manj porodniške od sedanje plače.

No glede streptokoka jaz se grem samoplačniško pregledat 50 evr, sem pri junikah vidla je ena okužena dobi AB med porodom al mal pej. Je pa za otroka baje neprijetn če dobi okužbo, mora bit kar nekaj časa v bolnici, nevem več katera je imela za sabo to izkušnjo.

Pozdravčka sedaj pa jest pol pa v službo žurat na konferencouser posted image .



_____________________________

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 4886
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:13:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27



jaknik...me smo se pa že itak dogovorile, da bomo skup...bomo na vrata kar nalepko od radiaktivnosti nalepile....al pa pozor hud pesuser posted image user posted image ....z malo sreče...nikol se ne veuser posted image . Boš ti še mal našga poglajštala k boš že lepo nasmejana od EA
user posted image  





Iz tvojih ust v božja ušesa user posted image , kar se EA tiče. A sobo čm pa kar rezervirat?user posted image  Bom naslednji teden tam blizu, ka grem z malim kilo operirat.

Banjico za dojenčka imam pa jast na stojalu in v kopalnici, mi je tako nabolj simpl. Pa stojalo je zelo stabilno, od cca 6 m dalje sm pa jst itak uporabljala fliperja v veliki banji.


(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4887
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:19:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

Pri nas v Črnomlju naredi ta test vsem, ki ga želijo. Ni potrebno nikamor drugam hodit, ker vse ona zrihta, sam prideš, daš bris in greš. Rezultat je v roku 1 teden, že prej na internetu(dobiš šifro), in če si pozitivna dobiš nalepko  v materinsko, da ko prideš rodit ti dajo antibiotik. Tako je men razložila moja G postopek, trenutno je še po  vsej Sloveniji samoplačniško, se pa borijo za to, da bi ga vključili v brezplačne redne preglede v nosečnosti. Sam glede na to, da gre naše zdravstvo čedalje bolj k vragu jst osebno močno dvomim v to. Imam pa jaz testiranje 1.6.2009 (noseča bom 35.tednov), cena pri nas 40 eur.


Pri nas je vse čist isto, razen cene. Moja G računa 14€. Res ne vem, od kod vašim G take cifre?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4888
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:26:27   
Anonimen
Ma ja, sej sm mogla tut UZ, ki sem ga imela prejšnji teden plačat, ker so ga menda odmaknil iz liste brezplačnih. Je bil pa 50 eur, me je skor kap. Ampak kaj pa čem, valda da dam raje teh 50 eurov, pa da mi pregleda user posted image , kot pa da tvegam karkoli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4889
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:27:37   
katrinka
a za ta test mors sam rectuser posted image jaz imam v ponedeljek pregled, najboljš da ji omenim, samo a se ni prepozno - v ponedeljek bom noeča točno 31tuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4890
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:31:11   
Anonimen
katarinka, ja, sama rečeš. Ampak itak ne bo prepozno, js sm zdej 34t, pa ga še ni delala. Ga bo okol 37t, glih pred porodom.

(odgovor članu katrinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4891
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:32:09   
Anonimen
Punce, a bo katera začela pit čaj iz malinovih listov? Pije se ga od 36t dalje. Je pa za mehčanje materničnega vratu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4892
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:35:23   
elevitka
BAJE SE DELA MESEC PRED PDP (testiranje za streptokoka) razlike so predvsem v ceni in tem da normalni G o možnosti testiranja za to, in v katerem obdobju se opravlja, pa kje (če tega ne dela tvoj G).

Meni moja sama nič ne pove niti za NS mi nič ni rekla da je možnost samoplačniško (ko pa si 1. noseč pa tak nimaš pojma kaj vse je dobro oz. možno nardit) če sama nebi zvohunla na netu pa tukaj iz foruma - nebi vedla nič.

Pa itak raje plačam 50 € kot pa da sem okužena, ne grem na testiranje in prenesem okužbo na otroka.

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4893
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:46:51   
katrinka
hvala za inf. - bom G rekla v ponedeljek k mam pregled kako je s temuser posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4894
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 13:58:40   
vim
Monty super za voziček. Jaz rem v akcijo drug teden.

Elevitka tudi jaz se čedalje težje nagnem do mize. Sedenje 8h in vročina postajata muka in če ne bi koristila dopusta bi morala pa junija na bolniško, ker ne vem kako je z ostalimi, ampak tudi če nosečnost poteka OK je težko.
Mojuser posted image  se je parkiral/a tja med rebra in me ful boli, nosim zadaj in me boli križ. Sicer so bolečine znosne, ampak buši pa tudi ni vsak dan manjši, raste in je čedalje težje, pa sem se zradila sicer za 9kg do zdaj pa je kar težko nosit to kilažo. 28 dni pred PDP je skrajni rok, da zaključimo z delom.

_____________________________

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4895
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 14:33:29   
monty
user posted image user posted image user posted image čau, čau!

sedenje v službi -  mene tolk boli križ, da mi gre skoraj na jok že okrog 2 ali 3 ure. In potem pizdim ko pridem domov na mojga, ki ni nič kriv. tudi moja je vsepovsod, brca me v želodec, v rebra, v hrbet.... in mislim, da nosim bolj zadaj ker sem že 34t pa nimam ravno ogromnega bušija, mala je pa kr velika in težka. imam pa zato tolk bolj križ in hrbet fuč. zato bi mi pa tolk bolj pasalo it plavat, ker se sploh ne morem več sprostit in odpočit hrbta. grozno me vse boli. postajam agresivna user posted image  in napadalna, ker tole je kr kruto! prejšnji teden ko sem bla doma pa sloh nisem vedela kaj je boleč hrbet. pa mene boli cel hrbet ne samo križ, še med lopaticami me vse boli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . in tudi

vim -zrihtaj vozek, da bosta vsaj dva v SLo user posted image .

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 4896
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 14:39:57   
katrinka
jaz pa spredaj nosim - vsak misli, da ima imam dva ali pa sem dan pred rokom, tako da me kriz cisto nič ne boli - hb, me pa trtica ubija - ne morm ne sedet ne ležat...obupuser posted image

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 4897
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 14:49:27   
SKORPY
katrinka tudi jaz imam isti problem tudi noge me bolijo oz.podplati me pečejo tako ponoči tiščim noge ven izpod deke. Pa bo že.user posted image user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4898
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 15:58:34   
katrinka
skorpy - ja noge so obup, ze cel cajt me stopala matrajo, pol so gleznji izginili, zabuhle so cele, podplati me matrajo ene dva tedna - joj morm nehat jamrat, bomo ze a neuser posted image

(odgovor članu SKORPY)
Neposredna povezava do sporočila: 4899
   RE: Julijke 2009
19.5.2009 16:12:31   
ninocka
Danes vas pa jst castim z eno tortico, mam RD user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jah, no, tezko je nam zenskam, ko se staramo user posted image user posted image user posted image


Jst ze 2 noci spim fenomenalno - ponoci se niti ne trudim obracat, mogoce zato user posted image
Sicer pa sploh nimam kaj pametnega za povedat, kar neki bluzim, cakam moje  lupcke, da pridejo domov, pa da pojemo tortico user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zoga08
zdej bo pa bol kriza, imam približn za 300 evr manj porodniške od sedanje plače.


Tole mi pa ni cist jasno? Porodniska je itak povprecje tvojih 12 bruto plac. In ce si mela recimo bruto placo 12 mesecv 1000 EUR, potem je tvoja porodniska 1000 EUR bruto, kar je pa isto kot placa. Tud neto porodniska je isto kot placa, edino ne dobis pa raznih malic in prevozov zraven stetih.




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 4900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?