|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
31.3.2009 20:26:04   
suzanamai
Micla ne sekiraj se, pri nas se je mai udaril na enko, ki je najprej postala malo rjava, potem pa je posivela in taka je ostala, dokler ni izpadla. Nisi naredila večje škode, saj nisi mogla poškodovati stalnega. Se pa zgodijo neumnosti pri naših borbah, tudi jaz bi se včasih najraje v rit ugriznila...

Mišk ne boj se, bolj boš sproščena, lepši porod bo. Pa tudi za vse ostale user posted image  navijam za čimlepši porod.

Čeveljčke nosimo 22 ali 23, oblekice pa 82 in 86. Kasija sem bila pa ravno včeraj v Zari in imajo full cute stvari, seveda se nisem mogla upreti in sem domov prišla z vrečko za princesko in prazno denarnicouser posted image . No pa saj ji že od lanskega leta nisem nič kupilauser posted image .

Drugače smo pa danes imeli prvi izpad v trgovini. Moj je v službi in tako sem popokala oba in smo šli k sosedu, saj veste torkov popust. Najprej je bilo vse o.k., potem je damica hotela iz vozička na tla, prve 2 min je bilo ok, potem pa je začela prestavljati vse na policah, polniti voziček, tekla je po celi trgovini kot utrgana. No ko sem jo končno ujela in jo dala nazaj v voziček se je začela dret kot nora in ni nehala, dokler nismo prišli do avta. A si predstavljate, bila sem hladna kot špricer, Mai je šel kar stran, saj so vsi gledali koga dajemo iz kožeuser posted image . Ko sva prišli do avta, pa je bilo, kot bi dal na off in spet je bila moja nasmejana pridna punčka. V glavnem z mano k najboljšemu sosedu ne gre več in pikauser posted image .
Joj kaj me še čaka....

Aja punce, sedaj delam z enkratnim keramičarjem, čist nekonvencionalen, pravi umetnik. Tako da če bo katera rabila, naj mi javi.

Zobki umiva jih večkrat na dan sama, jaz pa ji jih podrgnem vsaj 1x dnevno, mora pa biti gor obvezno zobna pasta, drugače mi ne pusti. Se je pa navadila, da jih zjutraj skupaj umijeva in zvečer pred spanjem...
Nič šibam...

< Sporočilo je popravil suzanamai -- 31.3.2009 20:28:28 >

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
31.3.2009 20:44:13   
2ursae
ej, mačke, jez bom vsak cajt popuser posted image , že itka sem že tretji zaporedni teden spet ne negi (če sem bila to sezono dva tedna na mesec v službi, je bilo ogromno), je že vse šlo na bolje, pa je danes Bor spet dobil vročino. Pa dobr, ubogi otroci, pa bronhiolitis, pa prehladi, viroze, bruhanje, driska ... ni in ni konca. Tud men gre že mal na trapasto, sem skoz not, nikamor ne moremo user posted image user posted image . No, saj veste, kako to izgleda. Tolaži me edino misel, da se mi prvič "prekužujeta" oba skupaj, da bo samo ena sezona huda. Itak sanjamo samo še o tem, na katere izlete bomo šli, ko bomo zdravi. Ahhhh, happy place user posted image .

Prišla sem v bistvu nekaj vprašat: kolk mislite, da naši malčki razumejo časovno zaporedje. Npr., ko Bor hoče piškot, pa mu rečem, da mora najprej pojest jogurt, potem pa dobi piškot - a to razume? k itak da se cmeri in da jogurta noče, ampak a je to zato, ker ni po njegovem in bo moral počakat ali zato, ker ne šteka, da bo piškot prišel kasneje?

micla - upam, da poštimata zobek - user posted image  zate in za Eleno.
mišk: glede poroda te razumem, jaz bi se počutila isto ... ampak saj veš, kako pravijo: drugi porod je hitrejši kot prvi. Saj bo user posted image .

oblačila: 86, ima pa tudi že kaj 92.

vsem bolančkanim user posted image  in novi10ki tudiuser posted image .

pa pa

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
31.3.2009 21:35:30   
nova10ka
mišk - strah pred porodom...ma saj je razumljivo, samo saj boš že dobila EA al pa vsaj ultivo. najbolj, da se ne sekiraš do dneva poroda, k se itak ne splača.

meni je ful zanimivo, ker trenutno še nimam nobenega strahu, čeprav je bil prvi porod user posted image glede bolečine. če bom rodila po 37 tednu bom šla pač v postojno na EA, če bom prej, pa user posted image ne bo mogla imet 4 kile - kot je imela tjaša, kar verjetno pomeni tud lažji porod.

suzanamai - a se je že začelo dretje v trgovini? jaz za našo sploh ne vem, kako to zgleda, ko itak nič ven ne morem z njo hodit. bi pa verjetno jaz tudi (poskusila) odreagirati kot ti.

micla - kako zob?

2ursae - hvala za pike pokeuser posted image

živa - zs

časovno zaporedje - naši še ni čisto jasno. se bolj učimo povezave med dejanji npr. "če tepeš mamico, se mamica s tabo ne bo igrala".

user posted image pretepanje - kaj naj naredim? naša je ratala največji gavnar u vrtcu. danes je vse malčke zlasala in tepla, tako da sta jo mogli vzgojiteljci ves čas kazensko dajati sedet na stol. to je zares ratal problem. tepe tudi mene in atija, če kaj ni po njeno. v takih situacijah jo vedno primeva za rokico in ji poveva, da tega ne sme delat. da more božat ljudi in ne tepst. če me po tem še kaj tepe, se neham igrat z njo in grem stran. res ne vem kje je ta tepež pobrala - a je to karakter, ali je iz vrtca... samo potem ne bi bila največji gavnar v vrtcu. a ni tako, da naj bi bile tehtnice kao ful nežne???

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
31.3.2009 23:00:25   
Ulaa
2 porod: kaj pa vem, men sta bla oba o.k. user posted image user posted image - itak da sem imela cr. Vsem user posted image zelim lepega, lahkega, ravnoprav hitrega....

oblacila:mi nosimo vecinoma 86, vendar ugotavljam, da bo cez poletje verjetno treba jit na 92, ker so mu hlace kratke. Cevlje ima trenutno 22, za spomladi sem mu pa kupila 23, ker so 22 bolj na knap, je pa res velikost malo odvisna od proizvajalca.

2ursae: kot bi brala mojo zgodbo, samo da jaz ne vem ce sem en teden v sluzbi user posted image   Mi tudi ne gremo nikamor, pa zame mi je precej vseeno samo tavelik mulc se  mi pa zdi da je kar prikrajsan, ko se ves svet vrti okoli tamalega.

Jutri sibava z Nikom na pediatrijo, upam da prideva tudi jutri domov, skratka malo pikapok!

zobki: veckrat dnevno - ob previjanju, si jih drgne sam, sicer pa obvezno jaz ali user posted image zvecer pred spanjem. Za enkrat ni problemov.

pretepanje: 
mislim da univerzalnega recepta ni, ampak. Jaz ce ze kaj poizkusa mu povem to z odlocnim glasom, nic nezno. Samo za enkrat ni bilo problemov. Pri tavelikem smo pa uporabili umik, vendar njega, ne nas user posted image , smo ga poslali v sobo in ko se je umiril in razmislil je lahko prisel nazaj - samo je bil takrat ze malo vecji.  Pa tudi tepel ni nikoli, ampak za kako brezvezno dretje in cepetanje, metanje stvari po tleh..., pa ni bil nikoli dolgo v sobi, se je takoj skuliraluser posted image .

Grem spat, bom rabila jutri ogromno energije!

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
31.3.2009 23:58:33   
mama06
Ulaa pikepoke za jutri

Punce sem vas prebrala, samo nimam energije, da odgovarjem, ker bi sigurno katero izpustila( ulaa je bila zadnjauser posted image ), pa vsem želim lep preostanek delovnega tedna.

Sem bila sedaj na šolskih aktivnostih, dečka že spita, jaz pa se jima bom sedaj pridružila.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
1.4.2009 8:47:41   
Kasija
Jaz sem pa prišla vprašat, če se vaši tudi že derejo - trmarijo, pa vidim, da me je suzanamai prehitela user posted image . Elian se po tanovem noče in ne želi previjat. Recimo zdajle tuli že 15 minut in jaz ga ignoriram, ker si ni hotel zamenjati pleničke in mu jo je grda mamica na silo. Date na ignor ali kako?

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
1.4.2009 8:48:07   
oktoberka
Mi zobke lepo umivamo zjutraj in zvečer in zraven ful uživa. Včas ji dam mojo zobno krtačko in ona meni umiva zobe, js pa istočasno njej. Se ji zdi ful zabavno. Pol sem ji pa za foro kupila še eno knjigico o fantu Gregatu, ki je šel v posteljo brez da bi si umil zobke in ga je potem mamica zvlekla v kopalnico, pa zraven žugala in rekla ti, ti lump Grega.... Skratka knjigica je poučna, ful ma fine ilustracije in Zarji je ful všeč. Če kdaj noče umit zobkov jo sam vprašam kako Gregaožtova mamica reče Gregatu k ni hotel umiti zobk. Pa reče ti, ti, pa s prstom žuga, pa gre v kopalnico. user posted image user posted image

Strah pred porodom... Js ga nimam. Ga tud prvič nisem imela in ga zdej tud nimam. Se kar tolažim da če je šlo prvič tako hitro in lahko ven, bo pa tud drugič tkouser posted image Optimistka..user posted image

Dons grem pa prej po Zarjo v vrtec, ker jo peljem cepit. Bo reva dobila dve cepivi. Tisto obvezno, pa še proti klopnemu meningoencefalitisu. Upam da ne bo hujših reakcij!

Grem se mal zleknit...

Do poroda imam še 16 dni! Držite pesti da grem kej prej!

Lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
1.4.2009 11:01:29   
micla
Punce hvala vam za tolažbo in misli z mano.

user posted image  V glavnem smo ostali brez zobka. Včeri sem takoj zjutraj klicala zobarco in je rekla, da naj kar takoj jo pripeljem - je ful ful prijazna in res ta prava za take male otročke. Ko sva se vsedle je takoj rekla, da se preveč maje in da je boljš, če ga kar ona do konca odlomi, ker sicer je še nevarno, da bi ga požrla al pa še hujš, da bi ji v spanju se do konca odlomil in bi ratale še kake komplikacije.  Itak da vem, da zlomljen, povrh pa še načet od gnilobe zob nima kej delat v ustih, samo vam ne morem povedat, kako mi je bilo hudo. Sploh ne morem prist k sebi, pa ne zato, ker ji zdej manjka tričetrt enkice (še vedno imamo škrbino od 2 milimetrov noter), ampak zato, ker sem ji jst ga zlomila. Kakšna mama sm....GROZA. Če me bo ta otrok imel rad,ko bo razumel, kaj se je zgodilo...user posted image

Sej zdravnica me je pomirila, da naj si ne očitam, ker je bil že zelo načet (noter je bil prou votel od gnilobe) in bi se ziher sam odlomil pa enkrat drugič, ko bi trdo skorjo vgriznila, ali pa jabolko....da je bilo neizbežno in da najverjetneje se bo še ta druga enka zlomila.

Zdej imamo malo škrbico, ki pa je še vedno najlepša mamina princesa. Še dobro, da ima kar veliko ustnico in ji sploh ni videt, razen seveda če se tako zelo na široko posmeje, sicer pa moraš prou stnico umaknit, da vidiš da manjka.

V glavnem....user posted image  grozno se počutim in čeprav mi vsi govorijo, da nisem kriva, si ne morem kaj, da se tko počutim. Sej vem, da s časom bo, ker drugo mi ne ostane.   Vrtim film nazaj in ugotavljam, kje sm falila, da so sploh začeli prednji zobki gnit in če je imelo smisel ,da sem ji na silo umivala zobke. Sej tolikokrat je šlo brez problemov, zdej pa en mali kiks in zobka ni več.

Že zdej mi grejo na živce vsi bodoči komentarji ala: ja kako pa to, da nima več prvega zobka, pa tko majhna.... A ga niste umivali...????? GRRRRRRRRR........kar dlake mi vstajajo.user posted image user posted image user posted image

V tistem šoku pri zobarci sem še pozabla rečt, če mi lahko da zobek - kao prvi zobek, ki je padel ven.....ma se tolažim, da to ne velja, ker ji ni odpadel sam od sebe in da na ta prvega pravega, ki ga bo vzela miška tako še čakamo.

micla

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
1.4.2009 11:41:16   
pingi
Ulaa user posted image user posted image , da danes čim bolje opravita!

2ursae, pri vas ima pa tudi user posted image  mlade user posted image  Si sploh ne predstavljam, da bi bil naš skoz tak revež. Je imel to zimo 2x vročino pa smrkal, pa se mi zdi to že več kot dovolj...  Še za vas user posted image user posted image , da se čim prej pozdravite.
Aja, BTW, a veš, da sva zdaj s tvojo mami praktično sosedi, hihi...

Včeraj sva bila z Jakatom na pregledu in cepljenju pri P. Vse je OK, je ravno prav raščenuser posted image , nogo ima pa bojda veliko (po očiju, čeprav ne vem, če je 22 res tako velika?) in široko (to pa po mami).
Se je pa tako drl že ko sva prišla, da je bilo joj. Ko ga je pa P pregledovala je pa sploh vklopil vse sirene. Ne vem, kako je sploh kaj slišala srčka...
Cepljenje je bilo potem še najmanjši problem user posted image

Sva imele s P še en poglobljen pogovor o tem ali ga dat jeseni v vrtec ali ne, sploh glede na to, da dobimo novega člana družine.
Pa je itak zagovornica tega, da je sorojenec doma, ko je pri hiši dojenček.
Razlagala mi je tudi o tem, kako je otrokov imunski sistem po 3. letu že bistveno močenejši in da se potem med drugim zmanjša verjetnost za vročinske krče itd. Skratka, itak sem se že odločila, da bo doma, tako da sem samo še dobila potrditev.
Zdaj se moram samo še psihično pripravit user posted image

Klaudia, pa še nove mere pri dobrih 18m:
V 85,5 cm, T: 11550g
Aja, pa obseg glave ima že 50,5 cm, kar je samo še dobrih 5 cm manj od mene...user posted image  Pač, veliki možgani, a ne.

Trma. Ja, včasih se pa res začne dret za prazen nič. Sploh, če mu kaj vzamem oz. prepovem. Itak sem jaz tista, ki je najbolj stroga do njega. Babice z njim pač malo bolj "sodelujejo" (beri: mu ustrežejo).
Včasih deluje ignoriranje, včasih preusmeritev na kaj drugega (čeprav nisem ravno zagovornica preusmerjanja pozornosti).
Je pa tako, da ko enkrat "not pade" (v dretje) je kar nekaj časa akcija. Ampak, meni je precej vseeno če se dere, če vem, da mu nič ne fali. Čeprav včasih že precej najeda...

Zobki. Umivamo zvečer, s pasto. Se je potrebno kar potrudit in malo na hec obrnit, da odpre usta. Ampak, vztrajamo pa.

Pretepanje. Hmmmm, tlele pa ne vem kaj svetovat. Jaka zaenkrat še nima takih vzgibov, razen kakšnega cukanja za ušesa, lase ipd. Pa mu kar primem rokico in rečem, da to mami boli, da naj raje poboža.
Po moje je potrebno vztrajno preprečevat oz. prekinjat taka dejanja, da dojame, da niso sprejemljiva.

Oblekice. Bodije nosi HM 86, hlače so še prav 80, čevlji so mu trenutno 22 komot. Čeprav je pa res, da mu hlače lepše stojijo na riti, ker ima plenice racmanke. Kadar mu slučajno dam plenice za enkratno uporabo, mu tudi hlače stalno dol lezejo.
Aja, Leclerc ima pa res male številke. Jakatu so bodiji za 24m že prekratki.

Občutek za čas. Se mi zdi, da se počasi že navaja, da bo nekaj sledilo potem, ko nekaj naredi. Čeprav, če si zapiči, da bi nekaj jedel pa mu hočem dat nekaj drugega, je spet užaljenuser posted image  Ampak, če je lačen bo jedel tudi druge stvari.
Za primer naj povem, da smo v nedeljo jedli torto (tašča je praznovala 60 let), za njega pa sem imela pripravljeno še kosilo (krompir, meso, zelenjavo...) In čeprav je imel pred nosom moj kos torte je veselo odpiral usta in jedel kot za stavo. Seveda se je tolk napokal teh stvari, da torte niti pogledal ni potemuser posted image

Porod. Še ne razmišljam o njem, ampak vseeno se veselim časa, ko bo mimo.
Najbolje, da čim manj razmišljaš o njem in upaš, da bo vse potekalo v najlepšem redu. Če pa se kaj zaplete si pa itak v porodnišnici, kje bodo že poskrbeli zate.user posted image

Oktoberka, ti imaš pa samo še 16 dni, caricauser posted image  Držim pesti, da bo porod hiter in čim manj boleč.
Evo, jaz sem rodila ravno 16 dni pred rokomuser posted image  

Nič, zdaj sem pa že čist preveč naklofala. Sem danes spet ko zombi (spet glavobol), pa se poskušam preusmerjat na prijetnejše stvari (tudi na RR).

Uživajte kljub kislemu vremenu!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
1.4.2009 12:18:24   
mišk
Porod: Hvala punce, ker mi oddajate pozitivne vibracije!user posted image  Ooo, le kdaj bo prišel ta dan?user posted image

Nosečnost: Trenutno sem na isti kilaži, kot sem bila pri Doni, ko sem šla rodit. Sedaj se ne smem več zredit! Zaenkrat sem še kar zadovoljna, ker me je blo malo strah kako bo s kilami, ker po prvem porodu mi jih je še dosti ostalo, torej sem v drugo že zanosila s kar dosti plusa.
Drugače se dobro počutim, le ponoči se dosti zbujam.

Zobje: Mene je tud dans ponoč ful začel neki zob bolet in to ravno tisti, ki mi ga zobozdravnik rihta in mi je dal zadnjič zdravilo noter. Bom probala do torka zdržat, ker sem takrat spet naročena pri njem.

Trma, tepež: Obojega je dosti pri nas. S tem, da se zdej kak teden začne sama sebe po glavci tepst, če ji česa ne dovolim!user posted image Kako bi ve odreagirale na takšno obnašanje? Dretje tudi jaz ponavadi ignoriram, čeprav včasih v meni kar vre!user posted image  Ko smo zunaj me čisto nič ne uboga. Noče dat roke, na cesto laufa,... Se mi zdi da samo kričim: ne, prid nazaj, ne tam, pust tisto,... Grem že sama seb na živce.user posted image

Vpis v vrtec: Danes sem jo šla vpisat za drugo leto aprila. Seveda, če bo sploh plac. Sploh pa ne vem, kako se bo našel prostor za dva naenkrat! No, sej ni panike, ker mi lahko nekaj časa pazi otroka tudi moja mami. Pa itak bogve kak bo kej s službo.
Ko smo prišle v OŠ na vpis se ji je čisto "utrgalo" ko je vidla otroke, kako norijo po hodniku. Je začela za njimi tekat in vreščat od navdušenja!user posted image  Ko pa smo pršle k socialni delavki je pa nekaj začela slabo voljo kazat, pa na tla je vse liste in barvice pometala, pa se začela po glavci tolčt...user posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
1.4.2009 20:13:00   
majoli
Trma oz. izsiljevanje oz. dokazovanje svojega 'prav': obvlada. Se usede na tla in benti in milo joka. Jaz kar vztrajam; najprej mu razložim, potem ignoriram in je takoj bolje.

Tepež: zna biti zelo grob. Tudi Zoje se je na srečanju lotil - jo je kar za kavbojke vlekel z igrala. Prime za lase, lica, sune v učko... Primem ga za rokico in rečem, da ne sme in da mora biti nežen.

Zobje: za nič na svetu več ne pusti, da mu jih čisti kdo drug kot samo on. Se že zdaj bojim kaj bo rekla zobarca.

Oblačila: nosi vse, od 9 do 24 mesecev.

micla user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
1.4.2009 22:33:43   
mama06
miclauser posted image verjmam, da ti je hudo, samo kot vidiš nisi bila kriva sama, ampak bi se itak zgodilo. Zato lepo živite naprej in poskusi pozabit na to.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
2.4.2009 8:52:49   
oktoberka
Klaudia: mere pri skoraj 18.mesecih:
82cm, 10700g, obseg glave 46cm, 12 zob

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
2.4.2009 11:44:13   
Klaudia
user posted image     

13.09.
JULIJA, sanwebdra   user posted image  
rojstvo: 2540g, 45cm   12x user posted image       
1.leto: 9190g, 76,5cm

18.mesec: 10800g, 83cm

18.09.
JAKA, pingi   user posted image      
rojstvo: 2980g, 51cm   8x user posted image   
1.leto: 10500g, 78cm

18.mesec: 11550g, 85,5cm

03.10.
LIA, Klaudia   user posted image   
rojstvo: 4030g, 53cm   16x user posted image  
1.leto: 9620g, 75,5cm

14,5.mesec: 9990g, 79cm
16.mesec: 10190g, 80cm 

ZOJA, suzanamai   user posted image   
rojstvo: 2510g, 49cm   12x user posted image
1.leto: 9650g, 75,5cm 

TEJ, tave   user posted image  
rojstvo: 3360g, 52cm   8x user posted image   
1.leto: 11130g, 79,5cm 

04.10.
ŽAN, *kinnie*   user posted image  
  rojstvo: 4520g, 55cm   5x user posted image   
9.mesec: 9100g, 72cm 

06.10.
ELENA, Micla   user posted image    
rojstvo: 3600g, 52cm   8x user posted image   
1.leto: 8440g   

07.10.
ZARJA, maja zarja   user posted image    
rojstvo: 2660g, 49cm   10x user posted image    
1.leto: 9600g, 75,5cm 

08.10.
MAX, teka   user posted image  
rojstvo: 3620g, 51cm   4x user posted image   

11,5.mesec: 8710g, 75cm 

11.10.
ARSEN, skuštrana   user posted image   
rojstvo: 3740g, 55cm   10x user posted image  
9.mesec: 9790g, 74cm

ELIAN, Kasija   user posted image   

rojstvo: 3840g, 54cm   16x user posted image
1.leto: 8310g, 75cm 

NINA, kmarija

rojstvo: 2990g, 50cm   8x user posted image
1.leto: 10000g, 74cm 

12.10.
NEO, *pikijakob*   user posted image      
 rojstvo: 3660g, 51cm   4x user posted image   
1.leto: 10120g, 79cm 

13.10.
ZARJA, oktoberka   user posted image    
    rojstvo: 2890g, 50cm   12x user posted image  
5.mesec: 6450g, 66,5cm

18.mesec: 10700g, 82cm 

NELI, Jasna   user posted image    
rojstvo: 3950g, 54cm   4x user posted image  
10.mesec: 9380g, 73,5cm 

14.10.
MAKS, majoli   user posted image  
rojstvo: 3880g, 53cm   12x user posted image   
1.leto: 11300g, 75cm

ZALA, Pandica   user posted image   
rojstvo: 3900g, 52cm   12x user posted image   
13.mesec: 9880g, 75cm 

LUNA, metkica1    
    rojstvo: 3050g, 50cm   4x user posted image  
7.mesec: 7000g, 68cm 

15.10. 
URBAN, janja   user posted image   
rojstvo: 3950g, 54cm   16x user posted image
1.leto: 8790g, 75cm

15.mesec: 9290g, 79cm 

DONA, mišk   user posted image

rojstvo: 3300g, 51cm   16x user posted image   
1.leto: 8400g, 74cm 

16.10.
NIK, Ulaa   user posted image  
rojstvo: 2720g, 48cm   8x user posted image
1.leto: 10000g, 79cm 

17.10.
TEVŽ, *Lana*
rojstvo: 3050g, 48cm   8x user posted image
1.leto: 10800g, 74cm

AJŠA, noa1   user posted image  
rojstvo: 3590g, 48cm   7x user posted image     
11.mesec: 9840g, 74cm

18.10.
LANA, JennyAnny   user posted image  
rojstvo: 3240g, 51cm   10x user posted image
1.leto: 8750g, 78cm

19.10.
ENI, mehurčica   user posted image  
rojstvo: 3340g, 50,5cm   12x user posted image  
1.leto: 8700g, 76,5cm 

20.10.
TJAŠA, nova10ka   user posted image    
rojstvo: 4010g, 55cm   10x user posted image  
1.leto: 9700g, 78cm

22.10.
NINA, valči   user posted image  
rojstvo: 3450g, 50cm   16x user posted image  
1.leto: 8400g, 74cm 

BOR, 2ursae    user posted image
rojstvo: 3750g, 53cm   6x user posted image
1.leto: 10735g, 79cm

14.mesec: 10520g, 81cm 

LAN, vedra   user posted image  
rojstvo: 3000g, 50cm   6x user posted image  
1.leto: 8350g, 75cm

23.10.
ŽIVA, drobižek   user posted image  
rojstvo: 3140g, 54cm   16x user posted image
13.mesec: 9030g, 80cm 

25.10.
ZOJA AIKEN, ditta   user posted image  
rojstvo: 3100g, 48cm   8x user posted image   
1.leto: 9300g, 77cm

26.10.
BRINA, sanosan   user posted image   
     rojstvo: 3220g, 49cm   4x user posted image   
11.mesec: 8550g

15.mesec: 9800g

MARTIN, miska1   user posted image  
rojstvo: 3210g, 52cm   4x user posted image  
9.mesec: 8640g, 74cm 

TEO, VANILI   user posted image  
rojstvo: 3490g, 53cm   14x user posted image  
1.leto: 11450g, 80cm

16.mesec: 13000g, 86cm 

29.10.
ANŽE, Živa   user posted image  
    rojstvo: 3810g, 52cm   12x user posted image  
14.mesec: 10940g, 79cm 

OSKAR, pot
rojstvo: 3600g, 52cm   8x user posted image  
1.leto: 10200g, 79cm

30.10.
ANETA, lane31   user posted image  
rojstvo: 3650g, 50,5cm   12x user posted image  
1.leto: 10200g, 79cm

TJAŠA, Alina_alin   user posted image  
rojstvo: 3190g, 48cm   14x user posted image  
1.leto: 7430g, 69cm 

14.mesec: 8100g, 73cm

03.11.
JERNEJ, mama06   user posted image  
rojstvo: 3400g, 49cm   14x user posted image   
1.leto: 8000g, 74cm

14.mesec: 8540g, 75cm

user posted image

17.04.2009     oktoberka   user posted image
29.04.2009     mišk   user posted image
11.05.2009     kasija   user posted image
22.05.2009     kmarija
19.06.2009     skuštrana   user posted image
30.06.2009     nova10ka   user posted image
30.06.2009     ditta 
04.09.2009     pingi
20.09.2009     noa1

Če sem kaj spustila, mi sporočite odebeljeno ali pa v drugačni barvi.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
2.4.2009 15:02:23   
sanwebdra
Ulaa, za vaju z Nikom in vsem ostalim bolančkom user posted image .

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
2.4.2009 15:34:05   
skuštrana
Nič....grem urejat zadeve. Konec tedna gremo tudi mi v Čatežke za en teden.
Komej čakam.user posted image

Hočeš poročilouser posted image
Super je, priporočam, samo 1 teden bi bilo za moja ultra naspidirana in adrenalinska otroka čisto preveč. 4 dni ravno prav, tudi zame. Liza se je vozila po kamikazi in kar ni hotela nehat, Arsen se je brez dodatne opreme ( rokavčki, ker on je za obroč že itak prevelikuser posted image ) metal v velik, globok bazen. Smo ga iskali po dnu in ko smo ga celi prestrašeni potegnili ven bi on ŠEEEuser posted image user posted image Skratka - mi imamo otroke ribeuser posted image Je bil Arsen itak glavno na onem baby toboganu, gor in bum dol po trebuhu in pod vodo.. Drugače je pa res ok, še zame, ki ne maram toplic in bazenov...Razmišljamo da bi pred mojim odhodom v Rim šli še emkrat za 4 dni. Zdej smo se pa danes komaj naspali in spočili, spala sta včeraj celo pot domov, zvečer sta šla spat okoli 8 in adens do 10 dopoldanuser posted image user posted image

Crocsice - v USA smo dobile 4 pare ( 2 otroške, 2 odrasle) za 100e, skupaj s poštnino. Ne vem koliko je cena pri nas, tam sva jih s prijateljico nabavili na znižanju. Že imam nagledan model, ki ga bom še naročila, ampak tokrat mi jih bo prinesla prijateljica, ko pride iz Amerike, tako da tudi poštnine ne bo user posted image user posted image
http://www.taylorshoes.com/m-2-crocs.aspx?pagenum=1 
Mah, modela, ki ga imam ni več gor, bi jih vam pokazalauser posted image

Grem zdej še prebrat zaostanke...user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
2.4.2009 22:39:46   
Ulaa
Hvala za pikapoke.
Danes sva prisla domov in sva kar o.k., mali je se malo nenaspan in razdrazljiv, ampak mislim da bomo v parih dneh ujeli ritem. Je bilo pa vmes noooro, ampak se je vse postimalo. Sem se pa prvic peljala 2 ovinka z resilcem, ki je imel prizgane luci in sireno in je samo sibal. So mi pa povedali vse kar ze vem, in me hkrati potolazili da bo Nik tezavo s casom prerastel samo, da gre pri njem pac za polzji napredek.
Sedaj grem pa v mizule, ker na pediatriji o kakem konkretnem spancu pac ne mores govoriti.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
2.4.2009 23:36:58   
teka
joj joj, tako pomanjkanje časa, da samo še berem....hudo..ampak me je zdaj sanwebdra spodbodla da moram takoj dat slikice iz štajerskega srečanja gor!

user posted image

Ajša

user posted image

Julija in Neo

user posted image

Max

user posted image

..ringa ringa raja...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
3.4.2009 10:07:23   
sanwebdra
Jeeeeeeeeeeeeee, slikice Štajerčkov ... user posted image

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
3.4.2009 11:21:16   
Kasija
Pozdravljene!

Elian je končno zdrav, je in pije user posted image  Samo v vrtec ne sme dokler ne pridobi nazaj na teži. Tako da se iz dneva v dan bolj resno sprašujem, koliko je ta vrtec sploh še smotrn. Pediatrinja je rekla, da naj bi bil nekaj pred porodom in vsaj mesec dni po porodu doma, da ne prinese česa novorojenčku. Torej, če imam 6 tednov do poroda (pa jih morda nimam, ker je mv že skrajšan in zmehčan, čeprav nič odprt), bo torej cel maj doma, junija morda v vrtcu in potem spet poletne počitnice doma user posted image  Prav mučim se z razmišljanjem, kaj naj...

Sem kupila oblekice 86, hvala za pomoč pri odločitvi.

Drugače pa se moje življenje vrti okrog skrbi za eliana in za neumni diabetes, ki mi dodatno jemlje energijo s stalnim načrtovanjem obrokov, milijoni pregledov in utrujenostjo. Zdaj oba z elianom jeva vsak po svoji dieti in oba jemljeva dodatke k prehrani - železo, bio gaja kapljice, mg...  Sladkor imam pa kljub dieti še kar zvišan, no malo zvišan. V bistvu bi se najraje nekako izognila nadaljnjim preiskavam, samo ne vem kako. Na tem oddelku bi me pa kar naprej nekaj podučevali in preiskovali. Jaz sem pa tako utrujena od zdravnikov in bi malo miru...

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
3.4.2009 11:49:40   
VANILI
helou!

kasija - eliana izpišiiz vrtca. je moj predlog.

štajerke, kake korenjačke in korenjačkice maste!!pa pravi lepotci, ja ITAK a sem pričakovala kaj drugegauser posted image
jazem si pa naložila explorer 8 in se je vse sfižilo, nič ni več kot je bilo, pa nekaj dela, nekaj ne, pa skos me opozarja na neke adds-on-e... ma še zdaj, ko to pišem, je taka čudna pisava in krneki.
bljeko

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
3.4.2009 12:25:14   
nova10ka
2ursae, ulaa in ostali bolančki user posted image user posted image user posted image

oktobrka in mišk - držim pesti v teh zadnji tednih

tepež - se je kar končal. v vrtcu so jo naučili, da se ne sme igrat, če pretepa. in zdaj občutno manj lasa in pretepa sovrstnike (in staršeuser posted image ).

teka -krasne slikice

pri nas je naslednje stanje - tjaši rastejo trojke in se ponoči ful zbuja. mravje ne popuščajo saj še vedno v velikih trumah poskušajo napasti našo utrdbo. jaz sem ok, veliko počivam, čakam na ponedeljkov pregled. tašča nam nosi kuhano kosilo in pobira tjašo v vrtcu. pa še v nabavo hodi. aplavz za taščo. user posted image user posted image user posted image user posted image

kasija - dej zrihtaj kakšno varuško za polovičen delovni čas, pa jo bom jaz še za tjašo ponucala. sej veliko dražje kot vrtec res ne more biti, vsaj glede na to, koliko elian sploh v vrtec hodi.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
3.4.2009 12:32:23   
mišk
Danes sva šli z Dono še zadnjič v RA na kontrolo hoje. S hojo so bili zelo zadovoljni, pri Denverskem testu pa se je obnašala, kot najbolj plašno bitje!user posted image  O.K., se večina je pokazala, nikakor pa ni hotela z dvema kockama skupaj udarit. To je tisto, ki je najbolj osnovno in še za nazaj! Pa ko ji je obseg glavce zmerla se je tako drla!user posted image  Tega sem pa itak navajena. Sej ne mormo it enkrat k dohtarju, brez da bi bilo dretja!
Seveda je še tam pokazala kako zna sama sebe po glavci tolčt, pa kako je trmasta,... Oh, ti mamin angelček!user posted image user posted image

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
3.4.2009 21:46:06   
Klaudia
jasna - da ne boš misnla da sem pozabila, samo časa nisem imela napisat. user posted image
VSE NAJBOLJŠE!

user posted image

micla - glede na to, da me jutri zagotovo ne bo nič na RR, ker delam, bom kar danes...
TUDI TEBI VSE NAJ NAJ!

user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
3.4.2009 21:57:49   
valči
mišk,o ti Dona,karakter pa,kot moja Nina,trma na kubik,ko ji kaj ne štima,vklopi sirenouser posted image
Poroda se ne boj,tudi če EA ne dobiš imej v mislih,da več,kot kako 1.5 ure tak ne bo tahudega,glede na to,kilo si prvič bila v porodni,kot jaz.Tako da se res da vse predihat,sploh če bo tvoj dihal s teboj,kot moj pri Niniuser posted image Ko nisem znala predihat popadka,brez da ni on dihaluser posted image Sem ga matrala,vem...Vglavnem,na koncu dobiš na trebuh tak zaklad,ki je vreden vsega hudega,vse pol pozabiš.Se pa lepo preživi.Slučajno,če ne dobiš.BVodi sproščena,kaj bo,bo.

Kasija,moje mnenje je,da ne izpisat iz vrtca.Vsaj moji veliko odnesejo iz vrtca,družbo nujno rabijo,jaz jim doma nikakor nisem mogla dat toliko časa in znasjna,kot tam.Ustvarjajo,pojejo rišejo s prstnimi barvami,se učijo,vglavnem jaz sem za vrtec,ker radi grejo.
Naša P pa prtavi,da ni treba iz vrtca dat,ker novorojenček ne dobi bolezni,ker je zaščiten.In res je tako bilo,ne Lara ne Nina,nista pokasirali nič bolezni od starejših sorojencev.Materino mleko čudeže dela.Premisli,vrtec mu ne bo škodil.Moje mnenje.

Micla,kako kaj Elena?Ne se sekirat in žret,no,saj ja nisi zanalašč!Kaj je tvoj model rekel na to?

nova10kase ti pridružujem z tvojim trpljenjem.Imamo mravljeuser posted image Čez vhodne vrate so asice lepo korakale,po stopnicah gor,kot četica,ker so našle Ninin keks oglodan pri vhjodnih vratih.Jaz,asica,pa jih lepo posesam,samo kaj,ko so prišle nove,pogledat,kje so stare....

Vam lahko povem po pravici,sem že na Čvekanje dala.Meni se zelo,neizmerno dopade Robert Redford,od včeraj še posebej,ko je bil na Kanalu A.Je bil za pohrustat,dobesedno.No,on mi je bil od nekdaj všeč,sedaj še bolj.Samo ni za vas verjetno neki mačo,če ga sploh poznate.Eno tako karizmo ima v sebi,da joj.Ne se mi smejat,me nekaj mečeuser posted image
Včasih ste slike kazale od tipov tu gor,kako bo jaz do ene njegove lepe fotke prišla?Katere ste to počele?

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?

Ne uporabljam ničesar. (0%)

Samo kremo. (100%)

Samo puder. (0%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!