|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 III. del
19.2.2009 15:22:56   
Isabellabina
mi2 z jakobom sva bila cepljena kliniki v lj ---infekcijski,alergijo na jajca pa se je uredila kar postopoma tja do približno 2.5 let,sedaj pa je vse.

tudi mi2 z jernejem imava sum na celiakijo in moram pazit da dajem vse brez glutena in ostalih pšeničnih izdelkov,sicer včasih malo pogoljufam in se kmalu vidi na blatu in razpoloženju da sem ga sračkala.še en mesec morava pazit potem pa bom po navodilih p počasi poskušala še z glutenom,da vidimo ,če je res celiakija.
ah te presnete alergije .le kje so se vzele

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
19.2.2009 15:24:11   
sky77
Evo sem toliko časa packala svoj spis da sta že vmes odgovorili. user posted image

ja jajca so hudič, ker se znajdejo še v pudingu. user posted image  zdej naj jih dajo pa še v jogurt in bomo lačni user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
19.2.2009 15:25:57   
sky77
bm a gluten je tudi v piri? Drugače pa koruzna moka. Sicer je hrana potem malo drugačnega okusa, ampak kaj pol. Važno je da se je

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
19.2.2009 15:27:54   
Isabellabina
joj gledam da stalno pišem z malo začetnico...se opravičujem,ampak imam najmlajšega v naročju in pišem z eno roko...zdej ga pa odnesem v posteljo..zadnje čase mi kar takole lepo zaspi ,ko jaz surfam po netu ,nekaj časa gleda pol ga pa kar zmanjkauser posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
19.2.2009 15:29:17   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: sky77

bm a gluten je tudi v piri? Drugače pa koruzna moka. Sicer je hrana potem malo drugačnega okusa, ampak kaj pol. Važno je da se je
[/

kaj je pira!!!sori Ampak ne vem....

quote]

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
19.2.2009 15:31:04   
sky77
pira je nekaj podobnega kot pšenica. Mi jo zdaj konzumiramo ko smo na dieti za kandido

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
19.2.2009 15:39:57   
Isabellabina
Aha......no pri vsej stvari je to ,da se brezglutenska moka včasih sploh ne dobi in ,če je nimam potem recimo golaž vzamem prej ven,. predno dam noter moko (za jerneja),kruh pa dam zelo malo tu se pregrešiva sicer ga poje en košček na dva dni recimo tako ,,da to ni tako hudo,ker sem že iskala brezglutenski kruh pa je bilo zaman.

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
19.2.2009 15:45:44   
Isabellabina
Oj Katka si jih že odrajžala??????

Neposredna povezava do sporočila: 3483
19.2.2009 15:50:10   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Aha......no pri vsej stvari je to ,da se brezglutenska moka včasih sploh ne dobi in ,če je nimam potem recimo golaž vzamem prej ven,. predno dam noter moko (za jerneja),kruh pa dam zelo malo tu se pregrešiva sicer ga poje en košček na dva dni recimo tako ,,da to ni tako hudo,ker sem že iskala brezglutenski kruh pa je bilo zaman.

bm v kalčku v btc-ju jo sigurno imajo. samo kaj ko je tam vse drago kot user posted image  PA baje so v maxiju tudi zelo dobro založeni s temi zadevami

Neposredna povezava do sporočila: 3484
19.2.2009 15:53:46   
Isabellabina

za maxija vem,za btc pa ne...no pa hvala za info.,bom pa tja hodila iskat

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
19.2.2009 15:55:11   
Isabellabina
trnjulčica je pica dobra,kam si ušlauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3486
19.2.2009 16:22:56   
trnuljčica
Sori, sva s princem morala peljat user posted image na popoldanski sprehod. Sedaj pa se dere v naročju in bom hitra.
Celokupni IgE so za otroke do 1 leta starosti do 15 (odrasli do 100)..
Tako, da ima Bini res zeloo povišane.

Specifični Ig E  pa:
<0,35 negativno          0
0,35-do < 0,7 nizko      1
0,7 do <3,5 srednje      2
3,5 do < 17,5 visoko     3
17,5 do <50 zelo visoko4
50 do <100 zelo visoko 5
100 in višje zelo visoko 6

Seveda ima vsak laboratorij svojo umeritev.Tole je za SBMB.

Alergen(jajce, arašid, kešnik...) sproži produkcijo IgE protiteles.
Ostalo je hemoglobin(če je slabokrvna) in diferencialna krvna slika( verjetno jih je zanimalo stanje limfocitov in eozinofilcev).

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
19.2.2009 16:38:27   
trnuljčica
Sem že nazaj... Je bil lačennnnnn. Jaz sem si pa privoščila še čokoladno lešnikove napolitanke... Pica? Vedno je dobra... Meni peka gre super... Zlasti tort...

Pira... MM je zadnjič spekel princu pirin kruh. Bil je tako dober, da smo ga vsi jedli. Še gosti, ki so bili slučajno takrat tu ko je prišlo iz pečice...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3488
19.2.2009 17:40:05   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Oj Katka si jih že odrajžala??????

Ja so sle ze domov...Moram rect, da je bilo zelo prijetno zal mi je samo, ker sta bila nasa dva slaba gostitelja in sta vmes sla spat, jaz pa se tudi nisem mogla prevec z drugimi ukvarjat....Drugace pa kot ze vse veste punce so super, da so se potrudile in prisle pa se tortico so prinesle Jakobu in Anzetu +darilce, ki je bilo pravo presenecenje in ga bomo pridno zapravili....

HVALA VAM SE ENKRAT V IMENU JAKOBA, ANŽETA IN MENE......user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3489
19.2.2009 19:37:24   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Sori, sva s princem morala peljat user posted image na popoldanski sprehod. Sedaj pa se dere v naročju in bom hitra.
Celokupni IgE so za otroke do 1 leta starosti do 15 (odrasli do 100)..
Tako, da ima Bini res zeloo povišane.

Specifični Ig E  pa:
<0,35 negativno          0
0,35-do < 0,7 nizko      1
0,7 do <3,5 srednje      2
3,5 do < 17,5 visoko     3
17,5 do <50 zelo visoko4
50 do <100 zelo visoko 5
100 in višje zelo visoko 6

Seveda ima vsak laboratorij svojo umeritev.Tole je za SBMB.

Alergen(jajce, arašid, kešnik...) sproži produkcijo IgE protiteles.
Ostalo je hemoglobin(če je slabokrvna) in diferencialna krvna slika( verjetno jih je zanimalo stanje limfocitov in eozinofilcev).

trnuljčica hvala za razlago. Se mi že bolj svita

no tako, mi imamo za sabo še eno terapijo bioresonance. smo bili pa pridni in smo se dobro postili, ker baje kandide ni več. user posted image user posted image user posted image  Smo pa še 3 dni na dieti z dodatkom probiotikov, da se kako zafilajo tiste luknje od kandide. In zdaj pucamo že alergije. Roku prah, Bini pa jajca.

Sem pa prejle Bini kopala (zdaj že 25 minut spi) in najdem na rokici ... ugriz. Ji je Rok poštempljal rokico s svojimi zobki. Ima prav grdo modrico.  user posted image

Aja še to. Naš Rok misli da je pes in liže vse živo. Sej če bi to delal doma ne bi bilo problema. Ne, on gre in poliže tiste količke na cesti, pa naj bodo kovinski ali betonski. Mislim kva  user posted image

< Sporočilo je popravil sky77 -- 19.2.2009 19:47:47 >

Neposredna povezava do sporočila: 3490
19.2.2009 20:28:19   
lepa posadka
Dober večer!

Danes je čvekalni trio na RR vseeno kar nekaj čtiva priskrbel :-)))
Ostale pa ste se tudi očitno lepo imele. Bravo Katka še enkrat za organizacijo, vabilo... pa čestitke za super mamico naših naj dvojčkov na forumu :-)))) Le še naprej se tako drži. Pa upam na kakšno fotoreportažo.

Mi smo imeli spet lušten dan. Super so tile dnevi, ko je res mrzlo in sneg ne dela zgage ampak veselje. Malo smo se potepali po svežem zraku... malo ustvarjali notri... pa je dan naokrog. Ti dnevi, ko so vsi otroci doma, prav hitro bežijo. Mi je všeč, ko so vsi zelo ustvarjalni... Ko je Tomažek spal prvo kitico, so vsi delali neke delovne naloge... pa eden drugemu so solili pamet :-))) Še mala se je nekaj na črke napalila... sem samo omenila, da ji morda naredim kakšne kartončke s črkami in slikicami... pa me je potem še cel popoldan masirala, da kdaj ji to res naredim... Saj drug teden, ko bo spet šola, bo vnema padla... pa vseeno. Popoldan smo si rpivoščili še malo sankanja. Še Tomaža smo deli v bob otrokom v naročje in je prav privriskal v dolinico. Res 3x hura za sneg. Jutri se MM s tavelikima dvema spet odpravlja na Krvavc... ostali bomo pa menda pucali po hiši, ko sem končno en petek doma :-)))

Pa, to moram spet pohvalit Tomaža... danes sva se prvič dojila malo rped šesto zjutraj... ob pol štirih je bil le duda servis... drugače pa že cel teden spimo???!!! V čem je res čarovnija? Le v tem, da se zvečer ne naje še pri meni??? Pa ne samo to... sedaj počasi odlezeva do spalnice in ga le stisnem k sebi, eno zapojem, potem še budnega položim v posteljico... in sam zaspi. Prej je vedno na prsih zaspal... Ko bi tole res trajalo in ne bi bilo le začasna rešitev :-)))

Tako. Ker otroci že nekaj časa spijo, bom izkoristila ta mir... in si prištimala bano.

Upam, da ste vse srečno priromale domov, polne veselih doživetij in spominov na mnoge iskrive oči .... Mirno noč vam želim :-)

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
19.2.2009 21:07:13   
trnuljčica
Sky ponavadi ti alergolog napiše priporočilo za podaljšanje... On tudi najboljše ve, če so merila izpolnjena. Baje mnenja pediatra ne upoštevajo... Sicer pri Bini lahko napišejo, da ima alergijo na jajca, zaradi česar jo še ne smejo cepiti in posledično ne more biti vključena v organizirano varstvo (vrtec)... No, sem tako ali tako prepričana, da boste uredili, kot je treba... Potem pa čakaš in upašuser posted image  

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
19.2.2009 21:32:53   
malamalinca
zdravo!

predvcerajsnjim sva imeli kontrolo pri 10 mesecih...Kaja se spet ne redi in ne raste. V 4 in pol mesecih se je zredila dobro kilo in zrasla za 3,5 cm. Tako so njene manekenske mere zdaj take: 7330 g in 66 cm.
Sedaj imava spet napotnico za na gastro, ampak ne vem ce bi sploh sla...Sicer deluje cist ok in zdrava.
Opravicujem se za to, ker nimam stresic, imam nov laptop in nima slovenske tipkovnice.

Ta srednji sinek je opravil 24 urni ekg srcka, izvidi bodo cez en mesec.

Punce, povejte, je med nami kaksna racunovodkinja? Potrebujem nasvet v zvezi z obracunavanjem anuitet za kredite povezanim osebam.

No, za zdaj smo kar zdravi.Vidim, da tece ful debata o alergijah...nam je dr.Petar Papuga, dr.nase in kitajske medicine, h kateremu smo sli zaradi sina, rekel, da alergij pravzaprav ni. Gre predvsem za zmesan imunski sistem kot posledica napacne prehrane, cepljenj,itd itd.  Pravi, da se da vse zrihtat z dieto, no ne ravno z dieto, ampak z drugacnim sistemom prehranjevanja in z razlicnimi masazami. Za primer: mi smo tamalega vrgli na drugo prehrano in ga zaceli vsak dan masirat tako kot nam je pokazal. Rezultat? Po enem mesecu sprememb mu je slo tako na bolje, da so rekli, da mu pri operaciji ne bodo vstavili cevk v useska, saj se je zadeva drasticno popravila in so odstranili le zrelnico. Kako bo pa s srckom, vam pa se sporocim. Je pa to drgac ena J***

Okus te hrane ni ravno bozanski, pa ful moras pazit kako kombiniras zivila. On je npr.hud nasprotnik krompirja, mleka (zivalskega) jajc, rdecega mesa, belega kruha, sladkorja...Skratka to je ta prvo k moras crtat z jedilnika...

Potem pa nam je razlagal kako to gre-v nasem primeru: otrok poje prevec nezdrave hrane ( bel kruh, krompir, bele testenine, jajca, cokolino, mleko, rdece meso, makaron flajs,....), njegov imunski sistem se brani s sluzenjem, sluz obremeni pljuca, pljuca ne delujejo pravilno-to vpliva na vse organe-pri nas pac na srce.
Je rekel, drzte se mojih navodil glede prehrane in ga masirajte vsak dan pa boste videli o cem vam govorim, ko ga boste dali naslednjic na ekg.
Tamau je po dveh tednih masaze in diete zacel izkasljevat-kose, trde rjave kose, ne mores verjet kva vse je mel zabetoniran v sinusnih kanalih.

No, na ta kratkem ekg-ju vceraj je bilo vse ok, upam, da bo tudi na 24 urnem.Kot sem napisala, cakamo na izvide se en mesec.

No, ja , vidim da sem se kar hudo razpisala, moj namen pa je bil v bistvu ta , da iscem racunovodkinjouser posted image

Lepo se imejte, se pisemo.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

Neposredna povezava do sporočila: 3493
19.2.2009 21:43:55   
NiLe
Čeeeer!

Če se ne bi Katka prej javila in napisala, da so čvekice že odrajžale domov, bi mislila, da ste še tam user posted image user posted image ... ja kaj, če je pa tako zatišje?!
Očitno ste vse utrujene in ste si danes vzele off ... no, jaz sem prišla čekirat pred spanjem, pa spodobi se, da se zahvalim Katki za gostoljubje ... res se je potrudila in poskrbela, da nismo bile lačne, žejne, tudi fotkala nas je, tako da HVALA!!!
Aprilski škratki so vsi po vrsti luštni in živahni, dogajalo je na polno! Upam, da Srečka kakšno pesnitev s5 spravi skupaj in prikaže današnje dogajanje.

Žal sem morala prva zapustiti srečanje, ker so me klicali iz vrtca, da ima srednja vročino in da ne more lulat, ker jo luli fuuul peče ... tako, da sem se na vrat na nos spakirala in šibala v Lj. ... ko sem prišla domov je tulila, kako jo boli trebuh, pa luli, pa sem jo pocrkljala in jo prepričala, da je šla lulat in ko se je končno polulala, je bila kot nova user posted image tudi vročina je izginila... tako,da sva potem šli nazaj do vrtca, kjer so imeli pustno delavnico ... Jah, takle mamo!

Sinska; super za dobro opravljen pregled ... pa fino, da ste videli, kaj skriva user posted image med nožicami!

Posadka; user posted image user posted image za naspane nočke ... jah, tudi naše noči so postale lepše in daljše (danes je spala 11 ur v kosu - madonca, skoraj tko kot Iza user posted image ), odkar se zvečer ne dojive ... praktično se dojiva samo še zjutraj, tako da bomo počasi zaključili tudi to zgodbo.

Nič ... očitno bo danes tule gor zatišje ... grem v pančevo ...

< Sporočilo je popravil NiLe -- 19.2.2009 21:45:08 >

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

Neposredna povezava do sporočila: 3494
19.2.2009 21:44:01   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: malamalinca

No, ja , vidim da sem se kar hudo razpisala, moj namen pa je bil v bistvu ta , da iscem racunovodkinjouser posted image

Tole si tako simpatično napisala... Prav res...user posted image

Me veseli, da je  tamalemu boljše in dieta daje sadove.

Glede Kaje: ja včasih se eni otročki pač ne redijo po jusu... To ne pomeni, da jim kaj manjka... Zgledajo prav zdravi in zadovoljni. Verjamem pa, da so P raje previdni. Saj nikoli ni prav, če preveč komplicirajo ali premalo...

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
19.2.2009 22:03:39   
katka28
No pa je spet zatisje na forumu..nase cvekice se posvecajo svojim malckom ali pa mozekom...jaz ravno prisla iz fitnesa ampak mislim, da nekaj casa ne bom sla, ker me je tako v krizu vscipnilo, da ne vem kako bom prezivela vikend....ma bomo ze ce smo vse druga bomo pa se to...

Skratka lepo in mirno noc pa ne napisite prevec, da ne bom jutri samo brala in brala...

Slikice bodo v kratkem mogoce jutri, ko pridem za glavno masino ni jih veliko, ker nisem mela prevec casa...ze tako sem pogresala Posadko glede slikanja sem jo pa se bolj....

Neposredna povezava do sporočila: 3496
19.2.2009 22:59:19   
Krista28
Ojla,

Da ste se imele fajn ni blo za dvomit. Tudi meni ta teden dnevi uhajajo. Moram še full postorit. Sicer ni nič orng narobe. Otroci zdravi, ta teden tudi dost lepo spijo, tako da se tu ne bom pritoževala...fa finance pa...mah sem imela registracijo. Najprej sem mislila tud cel kasko dat pa na obroke, pa sem se premislila, in ker sem plačala s kešem, sem dobila več popustov...posledično sem do plače suha...še dobr, da bo mož pomagaluser posted image ..sej financ nimava ločenih...ko en zapravi, daje drug....vodiva pa jih ločeno. Tako da bo ta mesec bolj tesna...

Dopoldne prižgem računalnik in je blo ful čudno temno, potem pa mi je kar neki štekal, pa ni odpiral strani...sem se spravla na antivirunsi program, pa sčistla disk...

Joj dons smo šli k enim prjatlom dojenčka pogledat....ma kolk gre to hitro....je tak pravi buco...so me kar roke bolele ko sem ga pestvala...cukr mali...isestria pa zlo tekmuje z njim...majo pa 14 mesecev razlike...žuuurruser posted image user posted image

Se še kaj beremo...

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 19.2.2009 23:01:25 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
20.2.2009 7:07:30   
katka28
Dobro jutro!

Najprej: pri nas se je nasla rumena zlicke (mislim, da je od IZE), in pa v skatli s krofi (smo ugotovili, da ni bilo marmelade not user posted image ) je neka steklenicka z temno vsebino....kaj to je ne vem ampak Tasyo, ce mora biti na hladnem mi sporoci..

Drugace noc je bila katastrofa ne za nasa dva ampak za mene, me tako kriz boli, da sploh ne vem kako bomo danes jedli...ko ju bo treba dvigovati....moram okrepitve poklicat...

to je na hitro zdaj grem pa lezat...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
20.2.2009 7:13:22   
Tanja555
Katka, hvala za včerajšnjo pogostitev in gostoljubje, z Neli sva se imeli zeloooo lepo. Vse punce ste super, tamavčki so pa itak poglavje zase in jih je bilo full luštno gledatuser posted image . Mi je bilo pa full smešno, ko se je moja tamala kar Srečki v naročje uturila in bi se kar crkljalauser posted image .

V glavnem VSE NAJBOLJŠE Jakobu in Anžetu. Moram rečt, da sta si pa res podobnauser posted image  Katka generalko si odlično opravilauser posted image .

Tasyo, krofi so ti odlično uspeli, mi je bilo potem mal žal, da sem samo enega pojedlauser posted image .

Ko sva prišli domov sva šli na en doooolg sprehod, potem pa je proti večeru Neli dobila mal driskeuser posted image , zdaj pa res ne vem v čem je forauser posted image . Sem ji za večerjo dala mal banane z riževimi kosmiči in čaj iz suhih borovničk in upam, da bo danes že bolje!!!

Ok, lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
20.2.2009 8:08:32   
tasyo
Dober dan na hitro še od mene!
Katka, hvala še enkrat za včerajšnje gostoljubje. Imele smo se zlo fajn, tista steklenička s temno vsebino pa - ne boš verjela, je marmelada. Je nisem dala v krofe, ker so nekater na dieti, pa nekateri marmelade ne marajo... Sej sem povedala, pa so me zgleda aprilčki preglasili.

Nimam časa za komentarje - šibam malo pospravit, potem pa gremo poštucat tele naše laske. Madonca, zdej jih je pa res že čist preveč na očkah. Sva včeraj pozabili špangico, pa je bila kot malo strašilo.

Šibam, Lana je odkrila čar smeti!

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?