|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako dalje
18.12.2008 21:06:40   
Mariposy
Pomojem se tud še mal kuja ampak bo prišel nazajuser posted image Ker če bi hotel bi ločitveni postopek sprožil takoj!

_____________________________

Ne ljubi nekoga ki je POPOLN, ljubi nekoga ki ni in ga naredi POPOLNEGA s svojo ljubeznijo!

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: kako dalje
19.12.2008 9:45:34   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: misty65

ta link sem že podrobno prebrala, tle piše samo kdaj ni mediacije in sicer v primeru da eden od zakoncev stalno prebiva v tujini...drugega pa ničesar, pisala sem že tudi na SLO ambasado v zagreb, pa nisem dobila nobenega odgovora...


Ja seveda, ker se v ambasadi ne ukvarjajo z ločitvami.

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: kako dalje
19.12.2008 10:42:33   
softic
Hojla,  pri vama je en zelo resen problem, ker so tu otroci iz dveh zakonov. Kako to zgleda, sem občutila na svoji koži. Moj partner da za svoje otroke vse, dam mu prav, vendar če sem še tu še jaz in moj otrok, je pa normalno, da se za svojga tudi potegneš. On je verjetno ljubosumen na tvojga sina in tudi na tebe, ko te imata njegova otroka "morda" rajši od njega.

To je moje mnenje, ker trunutno preživljam ljubosumnost otrok.user posted image user posted image

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: kako dalje
19.12.2008 11:38:43   
misty65
To noč tudi zaspati nisem mogla, milijoni vprašanj, razmišljanj, dilem, dvomov, bolečine... Proti jutru pa sem si sama odgovorila na najtežje vprašanje: ali lahko živim tako dalje? Ti njegovi odhodi so vsakič bolj boleči, razdiralni, vsakič jih težje preživljam...Vem da bo še dolgo bolelo, pa vendar vem da bom prebolela. Danes vem, da je ta veza padala iz ene skrajnosti v drugo...tudi to ni normalno, da mi je mož vsaki dan 50 x povedal da me ljubi, da sem mu vse, da me obožuje, med službo po MSN-ju, po elektronski pošti, med vožnjo po SMS-ih, pred spanjem, ko sva se zbujala...tudi če sva bila fizično ločena sva bila najmanj vsakih 15 minut v kontaktu, ogromni šopki rož, čital mi je vsako željo iz oči...dobesedno "ja okom, on skokom", kob odhodih pa me je na celi črti dal na "ignor"....tudi to je ena skrajnost najine ljubezni....zato sem govorila da imam ljubezen kot si jo lahko samo želiš...pa vendar na koncu ugotoviš, da je bilo popolnoma nekaj drugega, kaj?....na to vprašanje pa ne bom nikoli izvedela odgovor.

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: kako dalje
19.12.2008 11:50:48   
Lalica1
Čisto te razumem in verjamem, da ti je počasi vsega dovolj. To je res čudno: iz ene skrajnosti v drugo.
Ampak sedaj se ti moraš odločiti kaj si želiš. Ga hočeš nazaj in tako življenje kot sta imela (tudi z njegovimi nekontroliranimi odhodi in bolečino, ki ostaja za tem)? Ali pa boš vse skupaj končala in začela na novo brez njega?
Odločitev je več kot pretežka in ne moremo ti soliti pšameti, kaj storiti. Poslušaj svoje srce in uporabi tudi razum. Z vsakim dnem boš razmišljala bolj razsodni in naredi tako, da bo tebi bolje!

Vso srečo ti želim!

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: kako dalje
19.12.2008 12:16:59   
softic
Lahko ti partner več kot 1000 reče, da te ljubi, pa kaj ti pomenije vse te lepe besede, če pa so druge stvari  tako boleče, da jih 1000 krat ljubim te ne prekrije bolečine. npr  nenadni odhodi, ljubosumje, zajebavanje ipd.   

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: kako dalje
19.12.2008 13:36:05   
ronja
tudi to je ena skrajnost najine ljubezni....zato sem govorila da imam ljubezen kot si jo lahko samo želiš...pa vendar na koncu ugotoviš, da je bilo popolnoma nekaj drugega, kaj?....na to vprašanje pa ne bom nikoli izvedela odgovor.

To, kar opisuješ, meni bolj izgleda kot obsedenost kot pa ljubezen... Moj prvi fant je bil tak - še zdaj pravi, da ne bo imel nobene več tako rad - jaz vedno rečem: "hvala boguuser posted image ", ker tisto ni bilo zdravo... Tebi je sicer pasalo, mene pa je dušilo... Zato tudi lahko skače iz ene skrajnosti v drugo, v bistvu druge možnosti pri tem sploh ni...
Prava ljubezen se mi zdi, da je malo bolj umirjena, to ne pomeni, da ni več nobenega izkazovanja in pozornosti, vendar niso tisto glavno odnosa, glavno je nekje bolj globoko - to da lahko računaš nanj in da veš, da se bosta vedno lahko zmenila...

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: kako dalje
19.12.2008 13:36:44   
ronja
Moj partner da za svoje otroke vse,

razen svojega časa, ki pa je največ vreden...

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: kako dalje
19.12.2008 14:07:36   
softic
Točno tako!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: kako dalje
19.12.2008 14:16:16   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Zdaj pa mislim, da te res malo izkorišča in nateg... Spet hoče nekaj izsiliti. Če ima tako gromozansko željo po ločitvi, zakaj bo čakal do februarja, marca? Jaz če bi se hotela moža znebiti bi to naredila TAKOJ.
Ta ded te zamo izsiljuje, ker pozna samo ta način, da bo vse po njegovem.

Nasveta zate pa na žalost nimam, ker res ne vem kaj naj narediš. Nikakor pa se mu ne vleči v rit. Naj se on tebi!


To si prilepi na nočno omaricouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: kako dalje
19.12.2008 14:20:24   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

ta tvoj dedec je res samo za v rit brcnit, namuli se, naslednji moment se pa že ločuje?? bi mu kar jaz poslala ločitev, itak bi se usral.


To pa se nalepi na ogledalo v kopalnico, na tv ekran, v avto..... in vsaj 10x dnevno preberi. Boljše nebi mogla napisat. Vseeno pa malo pretiravaš. Glede na svoja leta in na to, da si že vdova si marsikaj hujšega morala pretrpet in skozi dat, zdaj pa se zaradi takega otročaja sekiraš? Lepo te prosim no.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: kako dalje
19.12.2008 17:11:41   
misty65
najbrž je dileme konec...dopoldan mi je poslal elektronsko sporočilo, da je včeraj govoril z advokatom, da bo pripravil vse papirje, dala mu bova oba pravnomoč, tako da nama ne bo potrebno iti na nobeno razpravo, javil mi bo kaj vse potrebujeva od papirjev,obenem pa upa da se situacija pri meni že malo pomirila in da se javi.

to bi bilo TO...

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: kako dalje
19.12.2008 17:30:35   
Skratek46
Iz lastnih izkušenj-BOGI TVOJ SIN!!! Sedaj je stvar o možu, ki vidi svoje potrebe kot primarne in se ne zaveda kako je tvojemu sinu. Starši so precej grozni, ko se na frišno zaljubijo in hočejo partnerju dokazat ljubezen tudi s pozornostjo do njegove družine-svojo pa pozabijo tam nekje zadaj.
Sram naj vaju bo oba, pa me briga kaj kdo reče!

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: kako dalje
19.12.2008 17:41:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: misty65

najbrž je dileme konec...dopoldan mi je poslal elektronsko sporočilo, da je včeraj govoril z advokatom, da bo pripravil vse papirje, dala mu bova oba pravnomoč, tako da nama ne bo potrebno iti na nobeno razpravo, javil mi bo kaj vse potrebujeva od papirjev,obenem pa upa da se situacija pri meni že malo pomirila in da se javi.

to bi bilo TO...


Veš kako Misty. Zdaj se pa suni v rit in se sooči z njim. Sama vidiš, da je pripravljen na spravo, vendar čaka, da ti pristopiš.
Saj si ja intelogentno bitje in dobro veš, da je ženska vrat, moški pa glava in vrat obrača glavo kamor mu paše mar ne?
Kakšni odvetniki nekej dej ga no srat. Oba sta užaljena do fundamenta in trmarita ter tiščita svoje.

Zapomni si, da se ti noben moški ne bo podredil. Bodi diplomat in "gladi dol, ne gor", daj mu vedeti, da ga spoštuješ in da si se pripravljena prilagoditi. Tako se bo tudi sam odzval. S prilagajanjem in prijaznostjo.
V kolikor se bo odzval drugače ga sčevljaj.

S takšnim odnosom se do konca življenja lahko poročiš in ločiš še najmanj desetkrat. Nikoli ne bo vse prav, poleg tega je pa potrebno razumeti, da vsak človek dojema stvari drugače in da ni nikogar za obsojati.

Lahko si pa sama do konca življenja, imaš sina, ki ti bo pri svojih 50-ih poročal kako se je imel na izletu v hribih in te prosil če mu zašiješ gate.

Za partnerstvo je potreben kompromis. Če mož odide, je potrebno iskati vzrok teh reakcij in ne nakuhati mulo in se zavleči v kot, povrh vsega pa igrati žrtev.

Melanholija, ki se te je lotila je nič drugega kot vdaja. Točka moči je vedno v sedanjem trenutku. Sami privabljamo ljudi v svoje življenje. Razmisli zakaj si ti privabila njega? Kaj se moraš naučiti?

(odgovor članu misty65)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: kako dalje
19.12.2008 18:19:07   
misty65
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: misty65

najbrž je dileme konec...dopoldan mi je poslal elektronsko sporočilo, da je včeraj govoril z advokatom, da bo pripravil vse papirje, dala mu bova oba pravnomoč, tako da nama ne bo potrebno iti na nobeno razpravo, javil mi bo kaj vse potrebujeva od papirjev,obenem pa upa da se situacija pri meni že malo pomirila in da se javi.

to bi bilo TO...


Veš kako Misty. Zdaj se pa suni v rit in se sooči z njim. Sama vidiš, da je pripravljen na spravo, vendar čaka, da ti pristopiš.
Saj si ja intelogentno bitje in dobro veš, da je ženska vrat, moški pa glava in vrat obrača glavo kamor mu paše mar ne?
Kakšni odvetniki nekej dej ga no srat. Oba sta užaljena do fundamenta in trmarita ter tiščita svoje.

Zapomni si, da se ti noben moški ne bo podredil. Bodi diplomat in "gladi dol, ne gor", daj mu vedeti, da ga spoštuješ in da si se pripravljena prilagoditi. Tako se bo tudi sam odzval. S prilagajanjem in prijaznostjo.
V kolikor se bo odzval drugače ga sčevljaj.

S takšnim odnosom se do konca življenja lahko poročiš in ločiš še najmanj desetkrat. Nikoli ne bo vse prav, poleg tega je pa potrebno razumeti, da vsak človek dojema stvari drugače in da ni nikogar za obsojati.

Lahko si pa sama do konca življenja, imaš sina, ki ti bo pri svojih 50-ih poročal kako se je imel na izletu v hribih in te prosil če mu zašiješ gate.

Za partnerstvo je potreben kompromis. Če mož odide, je potrebno iskati vzrok teh reakcij in ne nakuhati mulo in se zavleči v kot, povrh vsega pa igrati žrtev.

Melanholija, ki se te je lotila je nič drugega kot vdaja. Točka moči je vedno v sedanjem trenutku. Sami privabljamo ljudi v svoje življenje. Razmisli zakaj si ti privabila njega? Kaj se moraš naučiti?



misliš da išče kontakt? naj mu odgovorim da ga ljubim? da je za ločitev še vedno čas? ali naj enostavno ignoriram kot je on mene....sama sem na koncu z živci, pa vendar sem ob njegovem sporočilu prvo pomislila....išče kontakt...a ne ločitve...NE VEM....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: kako dalje
19.12.2008 18:25:27   
Anonimen
Jasno da išče kontakt in čaka na tvoj korak kakor sem že prej omenila.

Oba domnevata kako se počuti drugi in oba pričakujeta, da bo drug vse naredil. Razjasnita sama, ne z  odvetniki, saj sta ja sposobna komunikacije. Če ne gre drugače mu napiši mail. Brez obtoževanj. Napiši kako se počutiš kot si to napisala nam.

(odgovor članu misty65)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: kako dalje
19.12.2008 19:13:21   
misty65
bom, ampak ne dokler se malo ne umirim...vsa sem zlomljena, vem da je tudi on....če ne zaradi drugega, bom vsaj rekla: naredila sem vse kar sem mogla....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: kako dalje
19.12.2008 22:08:11   
Polona31
IZVIRNO SPOROČILO: misty65

naj povem da je moj mož drugače najbolj ljubezniva in poštena oseba.A res??Ljubezniva? Poštena? Ko si mu reklda bi obdržala vajinega otroka, sad vajine ljubezni je spakiral pa je šel!?! Je to pošteno? Ljubeznivo? Na tak način ti je pokazal kako te ljubi, koliko mu pomeniš NIČ!!!! vsak dan se vozi iz zagreba v LJ, preko vikenda pa sva v ZG, vedno najde čas zame,pomaga mi tudi finančno, me razvaja,imava enake poglede na svet, aktivnosti, sex je super, zelo dobro se razume z mojim sinom kakor tudi moj sin z njim, tajnica vsekakor ni njegova ljubica in tudi verjamem v njegovo ljubezen, vsekakor ni vmes druga oseba...že prej mi je omenjal da vsakič ko se spreva to njega tako prizadane da ne more normalno funkcionirati, da tako boli...tudi to razumem, ampak v zakonu ni vedno samo "med in mleko"....ampak brez razgovora bova težko rešila karkoli...seveda v tej situaciji krivim tudi sebe...zakaj kriviš sebe? Kaj si naredila narobe? Da si mu povedala da imaš občutek da si zatajila kot mama? Da so njegovi otroci pred tvojim sinom? KAJ SI NAREDILA NAROBE?? Če bi te imel rad, res rad, to kar čuti on je egoizem, samoljublje, sebičniost...bi se vsedel dol in se pogovoril, te stisnil objel...pokazal da so mu tvoja čustva pomembna in jih spoštuje.Verjamem da sva kriva obadva, mogoče sem sama dogodek ko sem mu pripovedovala o osamljenosti mojega sina tudi izdramatizirala, ampak to je moj otrok! Ja to je TVOJ OTROK in on se mora tega zaqvedati!!!!!!
enostavno imam zvezane roke, od petka dalje sem tudi sama prenehala vzpostavljati kakršnokoli komunikacijo z njim...ali res lahko samo tako propade dober zakon? ali res naj čakam samo še pomlad, da bo vložil ločitveni postopek? ki bo baje zelo zakompliciran, saj sva poročena na hrvaškem, jaz pa sem tuja državljanka. Brez skrbi da bo pricapljal nazaj, samo upam da ne boš toliko neumna da bi mu verjela, ko ti nakladal kako te ljubi...bla, bla, bla. Ljubezen so dejanja in prazne besede!!!!

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: kako dalje
20.12.2008 0:44:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: misty65

misliš da išče kontakt? naj mu odgovorim da ga ljubim? da je za ločitev še vedno čas? ali naj enostavno ignoriram kot je on mene....sama sem na koncu z živci, pa vendar sem ob njegovem sporočilu prvo pomislila....išče kontakt...a ne ločitve...NE VEM....


SEveda išče kontakt, ker se ti nisi javila. In točno to sem napovedala. Ignoriraj ga....pa ne piši mu v mailu, kjer govori o ločitvi in advokatu, da ga ljubiš. Enostavno ignoriraj ga. SEdaj so prazniki pred nami, torej s papirji in ostalim tako ali tako ne bo nič. Uživaj, predvsem pa razmišljaj in to o sebi in TVOJI bodočnosti. Mislim, da ločitve ne bo, razen če jo boš hotela ti.

p.s. Upam, da se mu nisi javila in mu kaj "neprimernega" napisala...Upam, da mu nisi vrgla kosti. Resnično.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu misty65)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: kako dalje
22.12.2008 7:27:16   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH
Veš kako Misty. Zdaj se pa suni v rit in se sooči z njim. Sama vidiš, da je pripravljen na spravo, vendar čaka, da ti pristopiš.
Saj si ja intelogentno bitje in dobro veš, da je ženska vrat, moški pa glava in vrat obrača glavo kamor mu paše mar ne?
Kakšni odvetniki nekej dej ga no srat. Oba sta užaljena do fundamenta in trmarita ter tiščita svoje.

Zapomni si, da se ti noben moški ne bo podredil. Bodi diplomat in "gladi dol, ne gor", daj mu vedeti, da ga spoštuješ in da si se pripravljena prilagoditi. Tako se bo tudi sam odzval. S prilagajanjem in prijaznostjo.
V kolikor se bo odzval drugače ga sčevljaj.

pa dej nehte punce no, kakšna sprava? kaj vsakič ko bo šol naj da ona "glavo dol" in ga spoštuje in se prilagaja? user posted image nehi no, raj sem sama s sinom in sinu "šivam gate" kot da se nekomu prilagajam za vsak nič. jaz bi ga poslala v tri krasne pa naj je z advokatom. to so sam base, sploh ni nobenga advokata sam zavlačuje zato, da se ona "pomiri" in popusti in bo "vse po starem" user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: kako dalje
22.12.2008 9:56:10   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH
Veš kako Misty. Zdaj se pa suni v rit in se sooči z njim. Sama vidiš, da je pripravljen na spravo, vendar čaka, da ti pristopiš.
Saj si ja intelogentno bitje in dobro veš, da je ženska vrat, moški pa glava in vrat obrača glavo kamor mu paše mar ne?
Kakšni odvetniki nekej dej ga no srat. Oba sta užaljena do fundamenta in trmarita ter tiščita svoje.

Zapomni si, da se ti noben moški ne bo podredil. Bodi diplomat in "gladi dol, ne gor", daj mu vedeti, da ga spoštuješ in da si se pripravljena prilagoditi. Tako se bo tudi sam odzval. S prilagajanjem in prijaznostjo.
V kolikor se bo odzval drugače ga sčevljaj.

pa dej nehte punce no, kakšna sprava? kaj vsakič ko bo šol naj da ona "glavo dol" in ga spoštuje in se prilagaja? user posted image nehi no, raj sem sama s sinom in sinu "šivam gate" kot da se nekomu prilagajam za vsak nič. jaz bi ga poslala v tri krasne pa naj je z advokatom. to so sam base, sploh ni nobenga advokata sam zavlačuje zato, da se ona "pomiri" in popusti in bo "vse po starem" user posted image





se popolnoma strinjam z MLADO MAMICOuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: kako dalje
22.12.2008 10:11:04   
Anonimen
Mladamamica. Pri tebi sem opazila vzorec, da na situacije vedno gledaš površinsko in na njih enako, torej nepremišljeno reagiraš. Ne zavedaš se, da s tem ko s prstom kažeš na drugega, s tremi prsti kažeš nase.

V tem primeru je veliko več kot partnerjeva trma, posesivnost in ne vem kaj sem še prebrala. Ujet je v miselni vzorec, da je beg najboljša možna izbira, torej se tega drži in ob tem ne pomisli, da z begom prizadane ženo.
Misli, da bo tako bolje za oba in si tega ne žene k srcu.
Zakaj? Ker se očitno ne zna ali noče soočiti z ženo in morebitnemu realnemu problemu. Če zaradi malenkosti odhaja, mu na duši leži precejšnja utež, katere ali ni pripravljen deliti z ženo ali pa je ne zna deliti z ženo.

Kaj sem ti želela povedati mladamamica? To, da se s kognitivnim pristopom reši veliko več kot z nožem.

Očitno se to dogaja že dalj časa in če bi misty želela oditi, bi odšla. Tako pa se tolaži, da bo v prihodnje bolje in se ravnotako ne želi soočiti z realnim problemom.
Oba sta povzročitelja nastale situacije in oba bosta potrebna, da se jo reši, če se jo bo reševalo.

(odgovor članu Kepica83)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: kako dalje
22.12.2008 10:17:42   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH
Mladamamica. Pri tebi sem opazila vzorec, da na situacije vedno gledaš površinsko in na njih enako, torej nepremišljeno reagiraš.

Ujet je v miselni vzorec, da je beg najboljša možna izbira, torej se tega drži in ob tem ne pomisli, da z begom prizadane ženo.


1. odstavek: nisem edinega mnenja, nas je enako število teh ki smo za ignore takih stvari in tistih, ki bi se "prilagajale".
2. odstavek: če mu je beg najboljša izbira, naj se ne vrača. ženo pa ne prizadane le z begom ampak tudi z "advokati in lažnimi predlogi ločitev"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: kako dalje
22.12.2008 10:19:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH
Mladamamica. Pri tebi sem opazila vzorec, da na situacije vedno gledaš površinsko in na njih enako, torej nepremišljeno reagiraš.

Ujet je v miselni vzorec, da je beg najboljša možna izbira, torej se tega drži in ob tem ne pomisli, da z begom prizadane ženo.


1. odstavek: nisem edinega mnenja, nas je enako število teh ki smo za ignore takih stvari in tistih, ki bi se "prilagajale".
2. odstavek: če mu je beg najboljša izbira, naj se ne vrača. ženo pa ne prizadane le z begom ampak tudi z "advokati in lažnimi predlogi ločitev"



Yada yada

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: kako dalje
22.12.2008 12:29:26   
Vijoličarka
Občutek imam, misty65, da je morda tvoj prvi strah samota. Nekako te vidim kot aktivno žensko, kateri veliko pomeni, da lahko za nekoga skrbi, da je nekomu potrebna, koristna in ki jo je, zavestno ali pa podzavestno, najbolj groza tega, da bi bila sama.

Precej si vložila, dosti izgubila. Kot praviš: hčer, prvega moža. To dojemaš kot krivično usodo in se hkrati sprašuješ in bojiš, če tebi življenje ne bo prineslo tega, kar si zaslužiš in želliš, ampak bo samo jemalo. In na nek način izgubljaš tudi sina - gre v tujino za 8 let, to pomeni, da ne bo vsak dan pri tebi, da ne boš skrbela zanj, samo dopisovala si bosta, kdaj pa kdaj bo prišel domov, to pa ni tisto, kar ti potrebuješ - potrebuješ nekoga, za katerega boš lahko praktično ves čas skrbela.

Zato prav z navdušenjem skočiš k tistim redkim sporočilom, da se bori za to zvezo, da sprejmi, razumi, odpusti, se spremeni, naredi karkoli, samo da se vrne in odslej naprej pazi, da ga ne boš razburila. Da bo ostal, da boš koga imela, da boš koristna njemu, njegovim otrokom, v središču življenja.

Mislim, da razumsko sama zelo dobro veš, da imaš opravka s skrajno nezrelo in sebično osebnostjo. Z nekom, ki vidi v glavnem sebe in svoje potrebe, ki zna do amena analizirati vse krivice, ki so se mu zgodile, ki pa se nikdar ne ozira na to, kakšne krivice on stori ostalim. Trenutno si, zaradi čustvenih potreb, že 'na pol udomačena'.

Zagovarjaš ga čez vse meje. Praviš, da se s tvojim sinom krasno razume in v isti sapi dejstvo, da je dostikrat pozabil, da sta bila zmenjena za pijačo ali ogled tekme, odpraviš kot nepomembno. Tiste tri otročje primere, ko jo je odkuril se mulit, si prekrstila v primere, kjer si ga ti do srca prizadela.

Glede na to, resno dvomim, da je njegova prva žena tako slaba, kot te je prepričal, da je.

Kar počne zdaj, je čisto jasno. Po njegovem ti nimaš nobene pravice, da si kdaj čustvena, prizadeta, morda celo neracionalna. Ne, to pravico ima samo on in ti si tolažnica in večna grešnica. Ampak partnerstvo je 50:50, je kompromis in ne podrejanje : podjarmljanje. Ljubezen ni petdeset ljubečih SMS sporočil, ljubezen niso prekrasni šopki vsakodnevno. Ljubezen je razumevajoča rama, kadar jo človek potrebuje, pa četudi je kdaj malo prismuknjen. In rama in glava, ki na njej išče tolažbe, naj bi se izmenjavali. Ljubezen je, sprejeti tudi partnerjeve napake in ga ljubiti zaradi njih - ampak vzajemno, ne le enostransko.

On ne razščiščuje, ne analizira tvojih čustev in zakaj si tako reagirala, on ne razmišlja kako je tebi, on ti samo zameri. Čisto po otročje zameri. In hoče, da si že enkrat ubiješ v glavo, kakšna on hoče, da si. Zato vse te otročje informacije o komplicirani ločitvi, ki ti jih redno in  v premišljenih presledkih dozira. Treba te je kaznovati, treba ti je vbiti v glavo, da se moraš poboljšati.

Odločitev je seveda tvoja. Ali je tvoj strah pred samoto tako velik, da si pripravljena izgubiti sebe, svojo osebnost, se popolnoma podrediti in se sčasoma naučiti, kako ravnati s tem velikim otrokom? Si pripravljena tudi na to, da bodo njegove zahteve sčasoma vedno večje? Da boš morala zatreti vsa svoja čustva, se popolnoma posvetiti samo njegovim potrebam in tudi to ne bo čisto dovolj? Da bo vedno našel kaj, kar ga bo prizadelo?

Ali pa boš mogoče spoznala, da imaš, kljub temu da si brez moškega, še vedno ogromno možnosti, da si nekje koristna in potrebna in predvsem zvesta sama sebi.

Me prav zanima, kaj bi storil, če bi ga obvestila, naj ti ne piše več, samo naj ti sporoči naslov odvetnika, se boš že ti z njim zmenila za polnomočje. Pri vama ločitev ne bi smela biti komplicirana, saj nimata nobenega skupnega premoženja.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?