tintara
|
Shopgirl: sem uporabila tvojo metodo, torej najprej odprla, nato brala. Bomo videli, če bo s spominom kaj boljše. Glede bolečine ti ne znam pomagati (pa tretjerodka sem, kriza ). Kolkor sem jaz občutila popadek, je bil kot menstruacijski krč, sam ti bodo druge kaj več vedele povedat. Če se stvar ni nadaljevala, potem so bili najbrž lažni popadki al kako že. Držim pesti, da bo vse OK. Aja, je pa mene tudi prejšnji teden občasno med zvijanjem tudi zabolelo zraven še kot pri menstruaciji. Tako da mi včasih ni bilo jasno, ali imam samo drisko, rojevam ali umiram. Očetovski dopust za sp: če je na sociali rekla, da so upravičeni, potem pač so. Jaz vem, da včasih niso bili (vsaj do 100% plačila, morda samo za prispevke), ampak to so informacije stare 2 oz 3 leta. Me veseli, da gre zdaj tako, ker se mi je vedno zdelo fuul grdo, da pa razni obrtniki in sp-ji ne morejo imeti očetovskega. Spalne vreče: rabijo se nekje po 4 mesecu, (mislim, da čisto enostavno tudi kasneje) pa ni preveč panike, da bi kupile premale, ker ne obstajajo v številki 62, 68 in 74. Najmanjšo smo mi kupili v HM, pa je bila že kar velika (pisalo je sicer nad 4 mesece, sam po velikosti je ustrezala naši 80, če ne celo 86). Bolj je lahko problem, ker ne veš ali jo bo otrok sprejel. Nekateri je ne marajo, nekateri pa bi jo imeli do 10 leta. Morda lahko poskusite si kakšno izposodit, preden kupite. Čeprav čisto mali otroci večinoma nimajo problemov z vrečami in se problemi začnejo kasneje. Velikosti oblačil: mislim, da obstaja kot neko pravilo, 50 naj bi bilo res novorojenček, sam večini je že vse premajhno takrat. 56 gre za prvi in drugi mesec, 62 za 2 do 4 in 68 za 4 do 6 mesecev, če se prav spomnim. Samo to je bolj tako tako. Odvisno je koliko je otrok velik ob rojstvu, ampak tudi če gre za povprečje, tudi oblačila različnih proizvajalcev med seboj zelo variirajo. HM ima kar velike številke, pa v sušilcu se ne skrčijo veliko. Če kupiš kaj iz Pikapolonice ali pa Spara, se pa ful skrčijo. Vem, da imamo mi en pajacek od HM, ki je sicer 62 številka, pa jim čisto kamot oblečeš do pol leta. Je res veliko večji od ostalih. Velikosti plenic: jaz bom kupila newborn 1 ali 2 paketka. Če je otrok velik okoli 50 cm in recimo 3 kilski, potem to že porabiš, morda še kakšne dokupiš. Samo pri Nadji (52 cm in skoraj 4 kg) sem kupila jaz dva paketka, pa sem že možu v porodnišnici naročila, naj mi prinese ta večje, ker so jo newborn tiščale. Tako da v resnici nismo uporabili niti ene same plenice iz paketka. No, zdaj sem se odločila, kupila bom samo en paket, saj se dobijo v vsaki trgovini. Spanje na hrbtu: punce, ne se sekirat. ZAGOTOVO ti postane slabo. Meni pri prvi nosečnosti ni bilo nikoli, pri drugi pa samo čisto na koncu. In sem tudi sama dvomila v to, ampak definitivno drži. In slabost je močna, se je ne da prespati ali kakorkoli zgrešiti. Tako da, če kateri paše, naj kar še spi. Še kaj drugega? Danes sem ful pokomentirala, ne smem pozabiti copy stisnit, preden oddam. Jaz sem se pa danes tehtala in sem šla že gor skoraj kilo, tako da jutri na pregledu pomoje sploh ne bo opazit, da je vmes teža precej padla. In danes sem bila v trgovini in mi je ful zapasala čokoladna pena. sem jo že zmaznila, zdaj pa čakam, glede na to da gre za mlečni izdelek, se zna zgodit, da bo spet kaj. Sam pasala pa je... Nič, punce, imejte se lepo, se morda še kaj slišimo. Danes moram mal pospravit. O ne, v službo sme pozabila klicat, da me ne bo še dva dni. Kriza, pa je že 11 ura. Madonca, zadnji čas da se spokam iz službe, očitno mi je že zadnja briga. T
|