neka_noč
|
Hvala Nax - saj počivam. Zdaj. Zato sem pa bila še toliko bolj jezna danes, ker sem ravno komaj prilezla do ordinacije in potem vidim, da brez veze oz. zastonj. Sicer sem bila zjutraj navsezgodaj na sprehodu z Nikito in me ni tako bolelo. Malo. Kot me sedaj že vsak dan. Ampak zdaj je pa noro - da sem komaj in res z mukami prilezla po stopnicah... domov. No ja, danes in jutri bom več ležala, pa upam, da bo. Knjige; uf, jih je veliko. Sama jih rangiram glede na obdobja (otrokova). Jih je pa fino prebrati že tudi prej, ker dobiš nek vpogled v vzgojo, način, ter splošne smernice. Sama se držim "pravila", da največ poslušam sebe (itak niso vsi otroci isti....), svoje občutke, fino je vedeti, da imata oba starša neke skupne vrednote, poglede na življenje in vzgojo že pred rojstvom otroka - da se o tem pogovarjata/pogovorita kaj mu , kot doto, želita dati za popotnico. Tako sama gledam na vse to. Oz. midva oba s pratnerjem. Knjige so mi samo nek kažipot, ter da vidim še drugačne prijeme, načine kako otroka vzgajati oz. mu v nekih obdobjih pomagati, ga usmerjati... Sem pa absolutni zagovornik knjig, ker ko prebereš eno knjigo - veliko ur, življenjskih modrosti je lahko povzeto v eni knjigi. In to od enega človeka.... Kaj šele če jih prebereš več... Skratka, mešano, ok? Naslovi; (meni "biblija" za vzgojo) 1.Dr. John Gray; OTROCI SO IZ NEBES, 2. Florence Littauer; OSEBNOSTNI PLUS ZA STARŠE (obvezno!)(tu priporočam, da morda preden pričnete brati to knjigo, vzamete v roko -3. F. Littauer; OSEBNOSTNI PLUS oz. OSEBNOSTNI PREREZ - tako boste dobile vpogled v različne osebnosti in bolje povzele prvo knjigo glede otrok in staršev (sebe)), 4. Dorothy L. Nolte, Rachel Harris; OTROCI SO PODOBA SVOJIH STARŠEV Starševstvo, ki oblikuje vrednote, 5. Lee Carroll, Jan Tober; INDIGO OTROCI, 6. Dr. Sal Severe; LJUBEZEN NI DOVOLJ, 7. Michael Gurian; DEČKE VZGAJAMO DRUGAČE, 8. Dr. Harville Hendrix, Mag. Helen Hunt; ZDRAV OTROK IN LJUBEZEN STARŠEV, 9. Dr. Lawrence E. Shapiro; ČUSTVENA INTELIGENCA OTROK (obvezno!), 10. Robert T.Kiyosaki; BOGATI OČKA, REVNI OČKA (Kaj svoje otroke učijo bogati, revni in ljudje srednjega sloja pa ne!) (obvezno!), 11. Alison Mackonochie; IZBRUHI TOGOTE (obvezno!) , 12. Jackie Silberg; MISELNI RAZVOJ dojenčka in malčka (Igre za spodbujanje umskih sposobnosti) ..... Te imam tu pri roki... Toliko zaenkrat. Jih je pa ogromno. Res ogromno. Karkoli prebereš je bolje kot nič. Moje mnenje. Mene vzgoja in izobraževanje zanimata. Vsak ima svoj pogled. Tiste, ki ste prosile - imate seznam. Upam, da ste zadovoljne.
|