san
|
pozdravljene, imate že pravo debato navsezgodaj. mene je pa včeraj sestra od G klicala, da v petek G ni in zdej moram čakat še do torka , no sej bo pa potem toliko bolj luštno. spanje.. nam so na materinski 2 leti nazaj rekli, da je najboljše spati na levem boku - sploh kasneje. Ležanje na hrbtu naj ne bi bilo dobro, ker maternica s svojo vsebino pritiska na glavno odvodno žilo in s tem pride do otroka manj krvi. Ležanje na desnem boku naj ne bi bilo dobro zaradi žile, ki se nahaja na desni in jetera slabše delajo zaradi pritiska. Tako ostane samo še levi bok. Na trebuhu kasneje itak ni izvedljivo. Fizioterapevtka na materinski šoli pa je rekla, da lahko ležimo oziroma spimo ali počivamo, v takem položaju, kot nam je najbolj udobno, pa če je to na hrbtu ali na trebuhu. V glavnem men se zdi, da glede na to da smo zdrave nosečke, da itak same sproti prilaghajamo in spreminjamo položaj spanja, glede na to kako nam ustreza. vsaj zase vem, da se ponoči večkrat obračam, ker mi določen položaj ne ustraza. hrana... jaz se kar prilagajam svojim željam. moram reči, da mi kakšna zelo nezdrava hrana sploh ne ustreza, tako da se ne sekiram. študij.. punce vse se da, če se hoče. men je otrok dal elan, ogromno energije, ma sploh je bilo super študirat ob moji hčeri. z varstvi je sicer meni res prav prišla na začetku mami, pa kakšna kolegica je kdaj vskočila, kasneje vrtec in res se je vse super končalo. tko, da punce študentke, kar glavo gor, vser bo ok. gre veliko več v glavo, ko veš da imaš samo pol urce in ti lepo vse notri ostane , si veliko bolj zbran.
< Sporočilo je popravil san -- 18.11.2009 11:00:21 >
|