|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 8:07:57   
mamamajča
Ja, samo fer ni. Pol najboljše, če se srednje šole ukinejo, ker je itak brezveze, ne?

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 10:04:13   
ellie
Če bi se srednje šole ukinile...potem ne bi mogli na prekvalifikacijouser posted image  mal heca...

Je pa tud res...da vseeno večina otrok po koncu OŠ še ne ve, kaj bi počeli v življenju. In tako se pač vpišejo kar na eno srednjo šolo. In potem v tistih 4 letih ugotovijo, da ni to to...in se jim posveti kaj je tisto pravo. In potem hvalabogu, da obstajajo prekvalifikacije. Drugače ne bi imel kaj naredit. In hvalabogu, če se takšen odloči najprej za prekvalifikacijo...preden se vpiše na faks. Ima vsaj 1 leto vpogled v ta poklic. Ker sem pa imela na faksu ogromno sošolk, ki so prišle iz drugih šol...in niso niti 1 leto hodile v to srednjo šolo.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 10:11:45   
mamamajča
Ma saj vem.....

saj po svoje je pa tud res, ja.....
Sam občutek ni prijeten, ko se znejdeš v tem, veš.... kot da si vrgo sedem let stran, za brezveze.
Tak da....
Glede korektnosti in občutka za otroke se itak strinjam. Ampak prav dobesedno butasto se počutiš, da si tolk let delal to, kar je nekdo naredo v enem letu.

Se mi zdi, da smo kar ok razpravljale in itak zaključimo, ker mišljenje ma tak vsaka svoje.
Jaz sem pač  bolj sentimentalno vpletena v to in gledam na to drugače. Žal.... Tista ki ni, pa itak ne more razumet....

Gremo izkoristit sončka s svojimi sončkiuser posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 10:25:54   
ellie
Se popolnoma strinjamuser posted image

No, pa veliko sreče ob tem delu v prihodnosti...naj se obrne tako, da bo za vse najboljšuser posted image  
mamamajča boš videla...da se nima smisla sekirat zaradi teh stvari. Zato sem jaz raje pustila delo v vrtcu...ker me je počasi ubijalo. In se mi ne zdi vredno..

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 12:49:23   
mamamajča
hmmm.... zakaj točno si pustila?
Jaz sebe zaenkrat ne vidim drugje, kot v skupini otrok, ker čutim, da sem res za to.
Malo že študiram v smeri kaj privat odpret, glede na to, kolk otrok je ostalo brez vrtca, tudi moj.........

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 13:51:01   
ellie
Pustila sem zato, ker nisem zdržala tega pritiska...sploh iz strani vodstva. Čisto preteranje...cele dneve v službi (najprej z otroci, potem seminarji, delavnice, konference,...) za tak beden denar. Vse kar je bilo, je bilo še samo hitro, hitro, hitro...cel milijon projektov, dejavnosti...nismo sfolgale niti me, niti otroci. Da ne govorim, da so skupine preveč natrpane...čisto preveč otrok v tako malem prostoru. Pa ti ogromni ženski kolektivi...sama hinavščina in zahrbtnost in podtikanje,... In ker sem bolj "občutljive" narave, tega enostavno nisem zdržala. Pa še bi lahko naštevala...

In ker se tudi jaz ne vidim drugje kot med otroci...sem se odločila za privat. In v tem zdaj res uživam. Pa še sama sem svoj šefuser posted image  So pa neki plani...da ko bova zaključila produkcijo lastnih otrokuser posted image ...da bi se spustila prav v privat vrtec.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 15:58:53   
mala zirafa
Sr. šol ne bodo ukinili, ker bi potem profesoji izgubili del mesta.user posted image Zato so nam tudi bivše male šole pobrali v šole.Takrat je bil kritičen upad števila otrok in smo tako ostale tovarišice brez dela, prof. na šolah pa so bili rešeni.Tega ne bom nikoli pozabla.
Drugače, če si tip za delat z otroki je super.Znanja si neprenehoma pridobivaš sproti.Veliko je pa tudi takih, ki so šli v to samo zaradi lepega urnika.Vikendi in prazniki fraj, kar ježe redkost v večini služb.
Tudi jaz se ne strinjam da smo se ene potile 4 leta in več na faksu, druge pa uzput opravile izpite.
Prvič pa slišim da ti ni treba imet glasb. sposobnostiuser posted image Kje to piše??

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 20:17:51   
zinkazi
Več šol omogoča prekvalifikacijo. Moram reči, da ja v našem vrtcu več pomočnic s prekvalifikacijo in so pri delu z otroki s srcem. Večina se sedaj izobražuje, kajti spoznale so, da jih zanima delo vzgojiteljice. So pa vsa ta dekleta morala vložiti svoje delo v drugih šolah prav tako, kot tista na vzgojiteljski. Pomembno se mi zdi le to, da je človek s srcem pri svojem delu, ne glede na to kje je zaposlen. Tiste, ki niso s srcem pri otrocih, tako ali tako ne ostanejo. Sploh pa ne v vrtcu, kjer delo zahteva celega človeka.
S prekvalifikacijo pridejo samo do pomočnice vzgojiteljice, če hočejo biti vzgojiteljice, morajo dokončati faks. Ker je večina zaposlena, študirajo ob delu, nekatere z družino. V vrtcih pa morajo delati tako, kot vse ostale. Mislim, da ta dekleta vlagajo zato, da lahko delajo z otroci še več, kot tiste, ki samo študirajo. Pa še šolnino morajo plačati.

< Sporočilo je popravil zinkazi -- 26.8.2009 20:28:52 >


_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 21:28:20   
Toja22
Mislim no kakšna nasprotovanja glede tegauser posted image Veš ko praviš zakaj hodiš štiri leta v šolo , če bi lahko to nardila v enem letu. Veš draga tudi tista ki je to naredila v enem letu je prej obiskovala šolo, ki traja štiri leta, torej že ima eno srednjo in se je naučila odgovornosti kot praviš ti temu. Hvala bogu, da obstaja prekvalifikacija. Jaz sem šla po osnovni šoli na ekonomsko, ampak me je delo z otroci nekak vedno veselilo. Po končani srednji sem se odločila za prekvalifikacija. In zaradi tega ne vidim, da bi bila ti kej več zato ker si delala to 4 leta. Imam znanje, ki ga je potrebno imeti in srce za otroke, kar je najpomebneje. Tako da se NE strinjam s tabo. Aja pa  tudi mi smo imeli smučanje, plavanje in rolanje!!!! 

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 21:41:49   
tanja22
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Prvič pa slišim da ti ni treba imet glasb. sposobnostiuser posted image Kje to piše??


glasbene sposobnosti že morš imet, ker sploh na faxu glasbe ne narediš...je pa res, da jo na nekaterih faxih ne preverjajo več:
http://www.pef.uni-lj.si/bolonjski-programi/pv-zbornik.pdf
to je pomoje letos prvič, pa mislim da u kopru tud ni več preiskusa...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 22:48:51   
*nina*
vidim da sem odprla pravo debatouser posted image hja kaj naj rečem...vsak ima svoje mnenje...4leta so nekatere delale šolo..pridne, pa kaj mi bote rekle, da ste po končani šoli stare 18-19let pripravljene, odgovorne, sprakticirane biti vzgojiteljice...pomoje tud jauser posted image pri 18h ste z mislimi vse prej kot pa pri odgovornosti za naše nadobudneže, nebom pa vse metala v isti koš..ene so večina pa ne...in malokdo ve pri 15h ko se je treba vpisati v sr. šolo kaj bi rad vse počel celo življenje.
ena je napisala, da naj potem raje rečemo svojim otrokom, da naj sploh ne grejo  v sr.šolo, da itak obstaja prekvalifikacija..pomota, prekvalifikacijo lahko opraviš po končani srednji šoli, če je nimaš traja šolanje na ljudski univerzi 4leta. sploh pa lahko imaš ti nevem kak faks, če nimaš v glavi pošlihtano, žilice in srce za delo z otroci je to tk kot da ga nimaš.

aja pa glede tistega primera ko se je 3letni fantek utopil...ta vzgojiteljica je ziher delala prekvalifikacijo a ne, in ni bila sposobna...

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: pomočnica vzgojiteljice
27.8.2009 9:36:35   
mamamajča
ok, nobena ni dojela.....

A sem jaz kje rekla, da so pomočnice, ki so delale prekvalifikacijo, slabe? Nisem!

Govorila sem o sedmih letih- ko nekdo doštudira, diplomira, potem pa pride na isto delovno mesto kot tisti, ki je naredil eno samo leto. Na delovno mesto pomočnice.

Samo to sem primerjala.

Pa saj brezveze.


(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: pomočnica vzgojiteljice
27.8.2009 9:45:28   
~Biba~
saj niso krive tiste ki delajo prekvalifikacijo, obrni se na ministrstvo in protestiraj tam, naj ukinejo vse vrste prekvalifikacijuser posted image

saj cel pedagoški fax lahko narediš s prekvalifikacijo..ekonomistka, naredi par pedagoških izpitov, in že lahko uči ekonomijo na srednji šoli...enako je z biologi, informatiki, inženirji, filozofi, prevajalci,... vsi lahko učijo na šolahuser posted image

da ne bo pomote, tudi sama sem izbrala ono dolgo pot v pedagoških vodah

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   [Brisano sporočilo]
27.8.2009 10:01:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: pomočnica vzgojiteljice
6.7.2011 19:39:55   
IceLady_
ista zgodba :)) končno ena pametna izjavaa. nisem aktivna na tem forumu, so me pa izjave nekaterih uporabnic tako zmotile, da enostavno nisem mogla mimo tega. Kot da sem zdaj manjvredna, neka smet tam, ker se nisem že za srednjo vzgojiteljsko odločila. Kaj sem pa jaz pri tistih letih vedela, kaj hočem početi vse življenje! Kljub temu, da sem spoznala, da to ni to, sem dala vse od sebe in več kot uspešno zaključila ekonomsko! Na prekfalifikaciji  ne bom rekla, da je bilo idealno. Glede inštrumenta - poraz! Sem pa dobila vsaj drugod znanje, možnost prakse,...  In ko sem se potem vpisala na študij - redno.. guess what! tukaj tako "neverjetno opevane" gospodične, ki so končale srednjo vzgojiteljsko... nič kaj.. več izkušenj z otroki, to je to.. glede instrumenta? poraz.. še jaz sem se ga v par mesecih naučila in ga na koncu obvladala mnogo bolje.. Glede že naštevanih predmetov, koliko je bilo vloženega truda in nevem kaj.. Na prekfalifikaciji sem se učila isto snov, kot so se one! Tudi zdaj na faxu obravnavamo iste snovi, bolj podrobno. Tako da nič kaj ne zaostajam v tako "težko" pridobljenih znanj. IN kaj mislite, da smo v naši srednji šoli 4 leta poležavale! Žalostno..


(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: pomočnica vzgojiteljice
6.7.2011 20:32:33   
brina_3
Predebatirana tema z eno izmed vzgojiteljic v naših krajih in po njenem mnenju je lahko ena s prekvalifikacijo mnogo boljša kot z diplomo.
Se strinjam, da je predmetnik drugačen npr na gimnaziji kot pa na predšolski, sam ko sem primerjala moje zapiske iz Gimnazij ter zapiske sestrične na vzgojiteljski, je stvar na gimnaziji težja. Zamujene predmete pa nadoknadiš s prekvalifikacijo kjer je potreben posluh in igranje inšturmentauser posted image
Če pa slišiš komentarje v smislu " boljša pomočnica bi bila ti brez "vzgojiteljske izobrazbe" kot moja pomočnica, ki ima diplomo..pa se je za zamislitiuser posted image

(odgovor članu IceLady_)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: pomočnica vzgojiteljice
7.7.2011 9:07:55   
pearl
Imam pozitivno izkušnjo. Hčerko sem imela pri varstvu pri gospe, ki je bila tekst. tehnik varovala je več otrok, potem se je odločila, da bo tudi uradno naredila prekvalifikacijo in je, pa menda ni bilo kar mimogrede, pa še kako pomembna je bila glasba.
Po zaključeni prekvalifikaciji je najprej želela varovati otroke še naprej na domu, vendar so bili postopki in kriteriji malo preveč birokratski in zategli, zato si je poiskala službo v vrtcu in jo tudi takoj dobila. Saj veste, dober glas seže v deveto vas. Fantastična gospa z rojenim smislom za otroke.
Potem pa vidiš v vrtcu p. vzgojiteljice ali pa vzgojiteljico, ki  nima kaj dosti smisla za otroka, služba pač služba. Glih tolk, da pač mora bit tam, otroka, ko pa ga njej izročič pa vsakokrat v jok. To pove pa tudi vse.
No, saj je to tudi v drugih poklicih. Pa pri učiteljih smo še tolk bolj občutljivi. V trgovino pač ne greš več kakšni tečni ali tečnemu prodajalcu, prav tako tudi dohtarja zamenjaš, vrtec ali pa šolo pa ni tako preprosto. Žal, predvsem pri učiteljih so lahko posledice katastrofalne in potem ubogi otroci.
Žal pa je naš izobraževalni sistem precej zgrešen in mimo, in pridobljeno znanje ti bore malo služi na delovnem mestu, ker marsikdo zaradi krize, ki je na trgu opravlja vse drugo kot pa tisto za kar se je izobrazil.
Moja želja je, da bom podpirala otroke pri izbiri za njih sanjskega poklica, pa četudi bo morda kakšna šola zamenjana in kakšno leto pauzirano.
Preveč dolgo bomo morali delati, da bi se izobrazili za poklic, ki ga bi s težavo in odporom opravljali.

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 67
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?