|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
9.10.2009 8:09:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:19:51   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Meni je pa vse to uzakonjanje ena velika farsa
Ti otroka učiš, naj bo solidaren, prijazen, ne sme tepst drugih, naj vedno pomaga - ja, pa kaj še??????  Potem pa jih že v vrtcu rekrutirajo med vojake, jim pokažejo šotore, puške...
Potem ko jim malo postane jasno, gledajo poročilo in se čudijo vojnam pos vetu, lačnim otrokom, ki množično umirajo, tle pa z nakupom enega mila kao otroku vAfriki omogočiš liter pitne vode... mislim...

Verjamem, da je morda nasilja nad otroki morda več, kot mislim, ampak se mi zdi, da bi se naša vlada lahko ukvarjala s čim bolj urgentnim, na splošno svet, ker to je eno veliko pre.seravanje: tle ne tepst ortok, v Afriki in Pakistanu pa že nekaj let stare otroke posredno tepemo, kaznujemo prav mi, isti - ko spodbujajamo, da delajo v proizvodnji v naši super truper potrošniški družbi....
Upam, da sem napisala približno tako, kot mislim



Se podpišem.
Bi rekla,da je nasilja kar precej,kar me seveda žalosti. Je pa moj otrok pač tak primerek,ko se mu določene stvari da lepo razložit, pri določenih pa učinkuje zgolj ena na rit,da vidi,da resno mislim. Zame to ni pretepanje, kar tukaj na RR za večino je. Vsak po svoje.

In spet se bom ponovila. Sosedova družina, striktni zagovorniki pogovorov, nežnosti in nevem česa še. Čim je tamal zmogel jih je vse poslal nekam, čim je lahko se je odselil in nimajo več stikov. Je pogovor in nežnost res vse se vprašam? Okej čimveč tega, ampak glede na življenje se mi pa zdi prav,da se otroka tud mal prime. Če že sam nima dovolj svoje pamet.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:22:32   
Anonimen
millena ne seri, ker nimaš pojma kak je moj otrok, pa nimaš pojma kaka sem jaz in če te mogoče mal moti (sej prov da te) da eni zmoremo vzgajat otroke brez pretepanja ( verjetno imaš slabo vest ob tisti eni čez rit, se pravi da veš in čutiš da nimaš prav in ne delaš prav), še ne rabiš zdej se kle nad mene spravljat s takimi neumnosti in delat zaključke in psihološke profile. jaz verjamem da delam prav in sem 100% prepričana da ni situacije,kjer bi bilo potrebno otroka čez rit. fertik. in vse to kar si tam napisala, ja je tudi svojevstno nasilje nad otroci samo to še ne pomeni, da ga pa obvezno izvajamo tisti, ki otrok ne tepemo. te stvari jaz vedno poudarjam, vključno s tem da pa res ni potrebe da se otroku ma vse živo v rit stlači, sej si niti zaželet nimajo nič časa, da ne omenjam tega, da jih s tem oropamo najlepšega pri dobivanj daril - pričakovanja. otroci danes nič ne pričakujejo, se nič ne veselijo, ker vse dobijo še prej, preden si sploh sami zaželijo. pa skoz pravim da ni treba nonstop prežat za njimi, da ne rabmo bit mame tigrice, ki se na vsakem koraku borimo in kregamo za svoje otroke itd. itd. sam ko to kje napišem, pa pokasiram da bogi moj otrok. user posted image pajade.

a ti misliš da jst ne morem bit ravno prav stroga in dosledna in prepričat otroka, da uboga, ko se mi zdi to nujno, brez da ga nažgem po riti? motiš se. pa ne mi spet bluzit o otrocih z bolj močnimi karakterji in o tistih bolj vodljivih...razlika je samo v tem, da pri prvih porabiš več truda, energije, časa in živcev kot pri drugih. če pa otroka udariš, pa tud pri prvem ne porabiš nič od naštetega, se situacija obrne in eden ki ima lahko vodljivega otroka vseeno porabi več truda, živcev itd. kot eden, ki ima bolj problematičnega in ga pač čez rit pokne.,

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:24:28   
Anonimen
In spet se bom ponovila. Sosedova družina, striktni zagovorniki pogovorov, nežnosti in nevem česa še. Čim je tamal zmogel jih je vse poslal nekam, čim je lahko se je odselil in nimajo več stikov. Je pogovor in nežnost res vse se vprašam?


kaj pa ti veš, kaj vse se je dogajalo za 4imi stenami....tko da ne delaj zaključkov tako hitro.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   [Brisano sporočilo]
9.10.2009 8:29:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:42:01   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Veš, moja mati imajo meter pa pol, pa še en čevap zraven, sam sem pa pri svojih 15tih zrasel na zavidljivih meter dvainosemdeset. Fasal popravca v prvem letniku...ni da ni.
Ko sva se enkrat dajala, al bom šel ven al ne, sem ji dobesedno zrasel čez glavo. aje rekla, da me bo z metlo, jest pa njej....dej če si upaš. Zlomila je metlo na meni in ti lepo in iskreno povem, da če me takrat nebi nabutala, danes nebi bil to, kar sem, ker bi ji takrat zrasel čez glavo in bi totalno zabluzil...
Si sploh ne upam pomislit, kaj bi blo, da bi jo takrat kdo prijavil....


To je sto let razlike med tem in pretepanjem otroka za vsako kobajagi opravicljivo figo.
Pa fizionomija je cisto drugacna. Pri otroku je otrok sibki clen, tukaj je bila pa fizicno definitivno ona.


Že res. Sam zakon tega ne razlikuje in  v tem je težava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:45:45   
ljupka
Jaz sem Ullo že prosila naj mi razloži kako to počne,dala sem ji primer ,kaj se mi je zgodilo,kako bi odreagirala ona ,ker bi rada vedela tudi jaz !Pa je napisala da ne ve!Hočem konkretne primere,ker si tudi jaz želim vedet vzgajat otroke brez ene po rit!

Sam da povem mene je učiteljica v prvem razredu oklofutala ,ker sem zamudila k telovadbi!
V drugem razredu mi je zmulila pol las z glave,ker je sosed klepetal videla ni ker je nekaj pisala po tabli,jaz sem bila prva v vrsti in sem jaz dobila!Bilo je pa tako močno ,da sem pozabila pisat in vse!Povedala nisem nobenmu,ker bi lahko ostale brez službe,dve leti pred pokojem,pa so se mi smilile!Pa nisem stara sem 79letnik,je že bilo prepovedano teps,one so si pa privoščle,ker so bile stare!Ena mlajša učiteljica je letela ven iz šole,sam jo je otrok verjetno zatožil!
Pretepanja sem si zapomnila,ker to je res hudo nasilje ,ki se pozna in boli več dni!
Če sem pa gdaj dobila samo po rit,sem pa pozabila mi ni pomembno!
Ko sem pa dobila poleno v glavo in sem jo imela razbito,in me glava še vedno boli,sem si pa zapomnila!Ni vse za v isti koš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 8:52:27   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

millena ne seri, ker nimaš pojma kak je moj otrok, pa nimaš pojma kaka sem jaz in če te mogoče mal moti (sej prov da te) da eni zmoremo vzgajat otroke brez pretepanja ( verjetno imaš slabo vest ob tisti eni čez rit, se pravi da veš in čutiš da nimaš prav in ne delaš prav), še ne rabiš zdej se kle nad mene spravljat s takimi neumnosti in delat zaključke in psihološke profile. jaz verjamem da delam prav in sem 100% prepričana da ni situacije,kjer bi bilo potrebno otroka čez rit. fertik.


Evo, že spet si začela vklapljat nesramnost.

Kako lahko govoriš, da imaš uspešno vzgojo otroke pa predšolske. O uspešni vzgoji boš lahko govorila, ko bodo tvoji otroci odrasli, prej pa ne. Do takrat lahko pa samo upaš, da delaš prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 9:01:39   
Anonimen
Jaz sem Ullo že prosila naj mi razloži kako to počne,dala sem ji primer ,kaj se mi je zgodilo,kako bi odreagirala ona ,ker bi rada vedela tudi jaz !Pa je napisala da ne ve!Hočem konkretne primere,ker si tudi jaz želim vedet vzgajat otroke brez ene po rit!


če to misliš tisto o tekanju 6letnika po cesti....kaj naj ti rečem, bi mogla res več vedet, pa kaka je bila vzgoja v preteklosti - sej sem ti rekla da po moje je z komplet vzgojo nekaj narobe, da ti gre 6letnik kaj takega naredit. drugo je recimo če je to 2letnik.....isto kot je recimo razlika, če ti dveletnik reče ****, ker je to pač nekje pobral, al pa če ti reče 14letnik.....tako da ne vem kaj bi rada da ti jaz zdaj rečem, nek instant nasvet, rešitev ? veš da ne gre tko...
mi se s cesto tud ukvarjamo....pa z vodo..mamo vse okol bajte, pa še tko zoprno, a je res nevarno....i me je to jano že od rojstva otroka, ne od njenih 18m, ko je začela sama bolj konkretno hodit okoli...in jaz že ves čas ji dopovedujom to o cesti, še ko sma z vozom hodile na sprehode, ves čas sem ji tumbala - tu mi ne smemo hodit, tu avti vozijo, mormo na pločnik, pogledamo čez često itd. itd....če bi me kdo poslušal, bi mislil da sem ubrisana, ker 8mesečnemu otroku tko razlagam te stvari....pa k je začela hodit, obvezno roko, ni pardona, na pločniku pa lahko gr sama, samo pole mene in brez divjanja....po makedamu pa lahko tud mal divja in bleja...pa smo mel blazno štalo, ker ni hotla dat roke, ona bi sama....od naše hiše pa do pločnika je zoprna cesta, breg, hud ovinek, na eni stani breg gor in škarfa, na drugi strani breg dol in voda....vozjo pa k norci....in ni šans da mi tam sama hodi, pol sem pa mela tamalga v slingu ona mi je pa trmarla in se mi pulila pa metala po tleh pa vpila pa ni da ni....mi je kr slabo postalo ko sem pomislila da bi šli venuser posted image sam zdej - a gremo ven in se s tem spopademo al pa smo skoz notri zaprti....in vem da sem enkrat prov stala tam in jo gledala ko vpije in si mislila a je men tega trebauser posted image pa sm si rekla ja, ti je, sej si hotla otroke...in sem ji mirno, resno in strogo ponovila dvakrat, da če ne da takoj roke, gremo nazaj domov, nič igrišča in sprehoda...v tretjo sem jo zagrablo in nesla domov, otepajočo in tulečo, pa seveda tamauga v slinguuser posted image n pol vsakič, preden smo šli ven, sem ji razložla pravila in jih pol ponovila in če ni šlo, smo šli  nazaj domov...tud po parkrat dnevnouser posted image in zdej je kul, si je pršla gor in lepo da roko ta deol ceste in tko lepo hodi, da bi si jo upala tud samo pustit da gre, brez da mi da roko, samo tega seveda ne naredim, ker ne moreš kar tako spreminjati pravil...danes tko jutri tko...roko pa fertik....pa se mi zdi da je zelo pomagalo tudi to, ko sma večkrat kake povožene živali vidle, kače, žabe, kako miš, pa mačko....in jaz ji vedno povem, da jih je povozil avto ker niso po pločniku hodle in ker niso dale mamici rokeuser posted image in pol ona v vrtcu razlaga, da je bogo kačo povozil avto, ker ni po pločniku hodla...user posted image

lohk mi pa tud na zs pišeš, da ne bom tule smetila z supeRR nasveti supeRRmameuser posted image user posted image

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 9:05:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

millena ne seri, ker nimaš pojma kak je moj otrok, pa nimaš pojma kaka sem jaz in če te mogoče mal moti (sej prov da te) da eni zmoremo vzgajat otroke brez pretepanja ( verjetno imaš slabo vest ob tisti eni čez rit, se pravi da veš in čutiš da nimaš prav in ne delaš prav), še ne rabiš zdej se kle nad mene spravljat s takimi neumnosti in delat zaključke in psihološke profile. jaz verjamem da delam prav in sem 100% prepričana da ni situacije,kjer bi bilo potrebno otroka čez rit. fertik.


Evo, že spet si začela vklapljat nesramnost.

Kako lahko govoriš, da imaš uspešno vzgojo otroke pa predšolske. O uspešni vzgoji boš lahko govorila, ko bodo tvoji otroci odrasli, prej pa ne. Do takrat lahko pa samo upaš, da delaš prav.


zakaj pa neb smela bit mal nesramna, a ona je pa lohkuser posted image

pa nikjer nisem nič rekla o uspešni vzgoji, točn tko - to se bo vidlo ko bojo otroc odrasli. sem samo rekla da vem in čutim da delam prav. in če ti, ko daš otroku eno okoli ušes, čutiš da je to kul, tudi prav....samo če maš pa ob tem občutek krivde in slabe vesti, pa si kr mal razočaran nad sabo, ker si se pustil tko dauč sprovucirat in se morš prepričevat in tolažit da je bilo to potrebno, koristno in vzgojno in da od tega mu ne bo hudega in da tud ti si kako dobu in si jo zaslužu in bla bla bla...no, tu me pa živ boh ne prepriča da je taka vzgoja ok....če se starš ob tem, kako vzgaja ne počuti ok.

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 9.10.2009 9:07:29 >

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 9:11:28   
ljupka
To je res ,tudi jaz in moj mož sva tako učila in napisala sem da ni nikoli tekel po cesti,tisti dan sta šla z babico ven ,ker jaz nesmem,sem na bolniški,pri njej pa počneta kar se jim zljub in to iskoristita,in tog sta bila že razdivjana da me nista poslušala  in sta še bolj divjala,je še punčka 3 leta stara !Pol me je prišla tašča iskat ,da jim ne ve kaj!Ko sta z menoj sta pridna,ko sta z menoj je pa katastrofa,in ne pustim jih več z njo vsaj ne oba,ker če sta skupaj je preveč hudo!Poznam preveč primerov,ko so se otroc ponesrečli zaradi takega divjanja ,a se ni ukrepalo,pa četudi po rit so vsaj živi,tisti ostali so pa v grobu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 9:21:31   
Raho
No, tukaj pa se kar s Kalbojem strinjam - nikakor ne moreš trditi, da je nek vzgojni stil edini pravilen in primeren, vsaj ne tako dolgo, dokler otrok ne odraste. In kakorkoli obrnem - vzgoja je nasilje nad otrokom, saj laissez faire vzgoja pomeni totalni kaos v družini, demokracije pa otroka šele moramo naučiti. Lep dokaz, da tudi odrasli nismo zreli za demokracijo je naša država in situacija v njej.

In še nekaj je: V čem je razlika med eno po riti in pretepanjem otroka do mrtvega za vsako figo? Zakon izenačuje obe dejanji. To pomeni, da bo stariš, ki otroka enkrat lopne po riti, za svoje dejanje odgovarjal enako kot stariš, ki otroka pretepe tako, da slednji potrebuje medicinsko pomoč.

Mislim, da vse skupaj preveč posplošujete, enako kot to dela predvideni zakon. Spet se vse meče v isti koš, kar se mi zdi neumestno. Predvsem zaradi tega, ker otroci, ki so resnično izpostavljeni fizičnemu in psihičnemu nasilju tudi sedaj ne bodo zaščiteni.

Mislim, da je skrajni čas, da se napiše tudi kak zakon, ki bo ščitil starše...

Sem proti kakršnemu koli nasilju nad otrokom, vendar je malce mimo trditi, da otroka ne boš nikoli po riti, če je ta še vedno v plenicah. Sicer pa, Ulla, zarečenega kruha se največ poje.

Moram to dodati: zanimivo je, da supeRRmame nikoli ne naredijo nobene napake, da nikoli ne grešijo, da imajo vse v über idealno poštimano.

Jaz sem samo mama - priznam, da delam napake, da se učim s svojima otrokoma, da mnogokrat razmišljam še dan ali dva, če sem v neki situaciji primerno ravnala, da se sprašujem, kakšen bo moj otrok čez 10 let, da me mučijo dvomi, ali bom zmogla svojega otroka peljati po pravi poti, da bosta poštena človeka...

< Sporočilo je popravil Raho -- 9.10.2009 9:25:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 9:24:14   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

millena ne seri, ker nimaš pojma kak je moj otrok, pa nimaš pojma kaka sem jaz in če te mogoče mal moti (sej prov da te) da eni zmoremo vzgajat otroke brez pretepanja ( verjetno imaš slabo vest ob tisti eni čez rit, se pravi da veš in čutiš da nimaš prav in ne delaš prav), še ne rabiš zdej se kle nad mene spravljat s takimi neumnosti in delat zaključke in psihološke profile. jaz verjamem da delam prav in sem 100% prepričana da ni situacije,kjer bi bilo potrebno otroka čez rit. fertik.


Evo, že spet si začela vklapljat nesramnost.

Kako lahko govoriš, da imaš uspešno vzgojo otroke pa predšolske. O uspešni vzgoji boš lahko govorila, ko bodo tvoji otroci odrasli, prej pa ne. Do takrat lahko pa samo upaš, da delaš prav.


zakaj pa neb smela bit mal nesramna, a ona je pa lohkuser posted image

pa nikjer nisem nič rekla o uspešni vzgoji, točn tko - to se bo vidlo ko bojo otroc odrasli. sem samo rekla da vem in čutim da delam prav. in če ti, ko daš otroku eno okoli ušes, čutiš da je to kul, tudi prav....samo če maš pa ob tem občutek krivde in slabe vesti, pa si kr mal razočaran nad sabo, ker si se pustil tko dauč sprovucirat in se morš prepričevat in tolažit da je bilo to potrebno, koristno in vzgojno in da od tega mu ne bo hudega in da tud ti si kako dobu in si jo zaslužu in bla bla bla...no, tu me pa živ boh ne prepriča da je taka vzgoja ok....če se starš ob tem, kako vzgaja ne počuti ok.

Včasih ti res nebi škodlo, če bi mal prebrala stvari, ki jih pišeš.

Ne bit tko zlo prepričana, da ti otrok pri štirih, petih, šestih letih ne bo zaružu na cesto al pa v vodo, nikol ne veš. Zato mam jest ograjo zaprto, na pločniku jih držim za roke, prav tako v pristanišču na morju, kjer me kar srh spreletava, tamaledva pa pomoje kar bolijo roke, ko jih trdno držim, pa še nisem ziher, da ne bo kdaj zarad trenutka nepazljivosti kaj narobe.

Kje sem pa napisal, da mlatim otroke okol ušes. Teb res par stvari ni jasnih. Najlažje je vse metat v isti koš a ne, in bit blazno pametna. Ko ti pa človek pove, rataš pa nesramna. Zdele je to že tretjič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 11:13:40   
srki
Ona ni nesramna, sam mal bl stvari na ostro pove.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 11:32:27   
Anonimen
vidiš kalbo, jst pa za razliko od tebe otroke učim kako se morjo sami pazit, pa bit previdni, pa kake so nevarnosti. in nimam ograje, pač z njo po vodi brodim in hodim po kamnih in upam da če bo kdaj sama mi zgasnila za vodo, da ji bo ta trening koristil....ker ne moreš cel lajf otroka trdo za roko držat, ma ni šans. ne vidim nič zdravega v tem. lohk 24 ur na dan v strahu prežiš nad otrokom in si cel trd od strahu kaj vse se mu lohk zgodi, če ga ne boš trdo držal, pa tisto sekundo k ga boš spustil, ti ga tud lohk avto povozi...ni garancije. jaz samo želim, da se znajo otroci sami pazit. sej ne bo dolgo, k se bosta sama preganjala okoli, po ulicah, po gozdu, za vodo....kot smo se mi. ne mislim jih met v stanovanju zaprtih pred tv in računalnikom, prav tako jim ne mislim skoz za ritjo stat in jih trdo držat za roko. zatopa sem mnenja, da je treba že od malega jih navajat na samostojnost, pa pustit kak padec itd., ker s tem mogoč preprečiš kako ečjo katastrofo. in skor si upam trdit da mi moj otrok pri 6letih ,ne bo brezglavo bezljal po cesti. ker si tega absolutno ne morem privoščiti, zato že dans delam vse, da bosta takarat vedela kako se na cesti obnaša. ker kot sem rekla, 6letnik pa more razumet kaj je cesta in kake so posledice pa tud  šolo že gre in ga ne moreš 24ur/dan trdo držat za roko.



Kje sem pa napisal, da mlatim otroke okol ušes. Teb res par stvari ni jasnih. Najlažje je vse metat v isti koš a ne, in bit blazno pametna. Ko ti pa človek pove, rataš pa nesramna. Zdele je to že tretjič.


vidiš, reagiraš kot užaljen otrokuser posted image kot je pri teb navada...ne znaš in nočeš izluščit bistva napisanega. in nisem rekla da jih mlatiš okoli ušes. dala sem samo primer, ma pa sej brezveze, res se mi ne da razlagatuser posted image sej lohk še enkrt prebereš, pa če boš hotu razumet, tko boš, če ne pa tud nič hudega.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 11:53:39   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

In spet se bom ponovila. Sosedova družina, striktni zagovorniki pogovorov, nežnosti in nevem česa še. Čim je tamal zmogel jih je vse poslal nekam, čim je lahko se je odselil in nimajo več stikov. Je pogovor in nežnost res vse se vprašam?


kaj pa ti veš, kaj vse se je dogajalo za 4imi stenami....tko da ne delaj zaključkov tako hitro.




aveš ti ne poznaš ne mene ne njih...tko da...
ah poznam poznam...vsi so bli totalno neki napsihiran,sam knjige so bral..evo...rezultat...

me pa zanima kolk otrok imaš in definicija vzgoje?


itak se je pa debata spet po RRjevsko zapletla...in nesramnost,ki jo je čutit iz nekaterih postov...upam,da je virtuala edini način pucanja in ne 4 stene :)



< Sporočilo je popravil dory -- 9.10.2009 11:55:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 11:55:57   
pety78
Jst pa oba vsako nedeljo pred kosilom narežem, pa sta potem cel teden ful pridna. Jaz pravim bolje preventiva kot kurativa. 

_____________________________



(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 12:04:22   
ledenaa
dory ne ne poznaš.
Nisi bila z njimi 24 ur na dan

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 12:21:44   
Anonimen
me pa zanima kolk otrok imaš in definicija vzgoje?


2.
definicija? doslednost, vztrajnost, doslednost, potrpežljivost, doslednost, odkritost, doslednost, poštenje, doslednost. pogovor, doslednost, pogovor, doslednost, nagrajevanje, pohvala, doslednost...user posted image

in ne morš vedet, pa lohk še tok dobr poznaš, ampak nekaj je blo hudo hudo narobe, če je otrok tko reagiral, pa tud če otrok nikol dobu klofute, še ne pomeni da se pa ni kake druge vrste nasilja izvajalo nad njim. ne veš. najbolj ugledne, pa zgledne in oh in sploh družine majo tud velikrat svoje skrivnosti. tvoja lastna jih lohk ma, pa ne veš zanje, tko da...

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 12:38:24   
kalbo
O ula, spet zezaš. Za moje pojme je velika razlika, če otroka okol ušes pritisneš, al mu daš pa eno po riti. Ne eno ne drugo ni v redu, samo v prvem primeru ga lahko poškoduješ, v drugem pa niti slučajno ne. Ne gre vsega metat v isti koš, a nede. Točno to pa počne zakon, katerega ti tok vneto zagovarjaš, prebrala ga pa očitno še nisi.

Veš zakaj mamo pri nas ograjo? Ker sem na lastne oči videl, kako otrok sredi igre steče direkt pod avto. Do takrat sem mislil podobno kot ti. Dokler ne bom siguren, da je moj otrok zrel za na cesto, ga bom držal za roke, dvoriščna vrata bodo pa zaprta. V marini pa sploh, ker če ti otrok pade med večjo jahto in pomol, ga ne dobiš več ven, tud če zna plavat. Pol ti tvoje filozofiranje nič ne pomaga. To je podobno kot tista tema o privezoanju otrok v avtosedeže.

Sam itak, ti si superduper mama, žena, voznica... ni da ni

< Sporočilo je popravil kalbo -- 9.10.2009 12:40:37 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 12:58:14   
uškinamama
Sam itak, ti si superduper mama, žena, voznica... ni da ni


predvsem pa super uporabnica rr-ja.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 13:17:10   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jst pa oba vsako nedeljo pred kosilom narežem, pa sta potem cel teden ful pridna. Jaz pravim bolje preventiva kot kurativa. 



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 13:17:42   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80



pa še difinicija fizičnega kaznovanja v novem zakonu -


Odbor Združenih narodov za otrokove pravice opredeljuje telesno kaznovanje kot: »kakršno koli kaznovanje, pri katerem se uporablja fizična sila, in ki povzroča določeno stopnjo bolečine ali neugodja, tudi najmanjšo. Večinoma je to pretepanje (»dajanje po riti«, »klofutanje«, »šeškanje«) otrok z roko ali različnimi predmeti – bič, palica, pas, čevelj, lesena žlica itd. Lahko vključuje tudi, na primer, brcanje, stresanje ali metanje otrok, praskanje, ščipanje, grizenje, vlečenje za lase ali ušesa, prisilno zadrževanje otrok v neudobnih položajih, povzročanje opeklin in oparin ali prisilno požiranje (na primer umivanje otrokovih ust z milom ali siljenje otrok k požiranju pekočih začimb)«.





Jaz pa bi dodala še to....

Ob tem poudarjamo, da je prepoved telesnega kaznovanja otrok v Družinskem zakoniku opredeljena kot programska določba, saj (direktne) sankcije ne predvideva.

....

http://www.bambino.si/prepoved_telesnega_kaznovanja_otrok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 13:19:33   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


Veš zakaj mamo pri nas ograjo? Ker sem na lastne oči videl, kako otrok sredi igre steče direkt pod avto. Do takrat sem mislil podobno kot ti. Dokler ne bom siguren, da je moj otrok zrel za na cesto, ga bom držal za roke, dvoriščna vrata bodo pa zaprta. V marini pa sploh, ker če ti otrok pade med večjo jahto in pomol, ga ne dobiš več ven, tud če zna plavat. Pol ti tvoje filozofiranje nič ne pomaga. To je podobno kot tista tema o privezoanju otrok v avtosedeže.



Saj to je. Ne gre za to, da otrok ne bi vedel, da je cesta nevarna, naša dva odskočita, ko slišita avto, ampak ali v igri ali pa trmi - ki velikokrat popade malega - pa ne moreš vsega predvideti.

Se bom pa raje umaknila s teme - očitno ne znam dobro povedati bistva, kar sem mislila, razmišlja pa precej podobno kot jaz - kalbo, tako da mu prepustim štafeto...user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
9.10.2009 13:44:23   
Anonimen
Meni je pa Ullina vzgoja všeč. Sama sem absolutno proti klofutanju in podobnim stvarem. Otrok potrebuje doslednost in opcija, ki jo izvaja Ulla s povoženimi živalcami je nekako praktična, tako si otrok lahko tudi predstavlja stvari. In bolj zaleže kot če mu neki tumbaš na mal dolgocajtn način in ob tem nima neke predstave. Podobno je z odraslimi. Nekateri toliko časa norijo npr. po cestah, dokler se jim kaj ne zgodi, da jih izuči. Nekaterim je dovolj, da nesreče vidijo in se spametujejo. Nekaterim nič ne pomaga in mu lahko še toliko tumbaš. Je tudi res, da recimo pri nekaterih otrocih Ullina vzgoja morda ne bi zalegla. Vsak otrok je specifičen. Vendar menim, da se z neko doslednostjo da marsikaj doseči. Tudi s pogovorom kot pravi Ulla. Saj otrok ni neumen in če mu po odraslo poveš stvari, jih bo razumel, samo malo bolj temeljito mu je potrebno razložiti. Recimo tudi kar se tiče drog in teh stvari, saj otrok bo recimo razumel, da je škodljivo etc., vendar se mi zdi, če z njim pogledaš kakšen tak film in zraven pokomentiraš, bo imel otrok predstavo, kaj lahko takšna stvar prinese. In če bo imel možnost, da mu nekdo kaj od tega ponudi, se bo morda spomnil na film in odklonil. Morda bo pri drugem zaleglo tudi brez filma. Marsikaj je odvisno od interpretacije razlage. Se pa tudi strinjam, da če se otroka samo kaznuje in nikdar ne dobi pohvale in se s tem zmanjša motivacija otroka, ker si misli, saj je vseeno kaj naredim, vedno sem samo kregan in nima niti več za mar, kaj mu nekdo tumba.
In ko pravi Ulla glede prežanja na otroke – je prijokal enkrat moj brat kot mali domov in moji mami rekel, da ga recimo sosedov mulc zajebava, pa nekaj sta se bockala, kao češ, mami pejt ti uredit, mu je samo rekla, postavi se zase, pa ne boš rabil mene. Pa je tako naredil in sta bila z onim naprej prijatelja, ga nikdar več ni zajebavu.
Sem bila pri bivšem, njegov brat je imel punčko, staro 3 leta in je želela konstantno, da se ji bere Pepelko, Trnuljčico. Bolj ko so ji večkrat brali, bolj je regljala zraven in so ji en odstavek brali ma po ne vem kolikokrat. Potem je želela, da ji še sama berem. Pa je želela izvajati isto kot pri njih, sama sem ji za razliko povedala, da ji ne bom brala, če ne želi, ker druge stvari zraven počne in ko je želela jovo na novo isti odstavek, sem ji lepo razložila, da je treba nadaljevati zgodbico, ker sva to že prebrali. Potem sem jo vprašala, če bo sedaj lepo poslušala, da bova prišli z zgodbico do konca, se je lepo usedla, malo sem ji zraven še slikice pokomentirala in niti mrdnila, še manj regljala zraven. Sva končali, je šla spet k noni in nonotu, počela isto kot prej pri njih. Ker so ji pustili, da je ona njih komandirala. Pri meni je vedela, da če hoče, da ji berem, bo pač morala prisluhniti. Ko je recimo želala nazaj na isti odstavek, sem jo vedno popravila in vprašala, kje sva ostali. In je vedno pokazala, kje naj začnem naprej brati. Morda to ni tak bistven primer, ampak razlika je bila očitna.
 
Najbolj mi pa dvigne, ko nekateri na otroka samo pizdijo, to se ne sme, kaj si to naredil etc., nimajo pa ne časa ne volje, da bi enkrat ali petkrat lepo mirno razložili stvari. Kaj vem, otrok utakne roke v utičnice in ga usekajo po prsti in zraven visokotonce, da to pa ne sme, ne razložijo mu pa na lep način, zakaj je to nevarno.
 
Ljupka, otrokoma morda razloži, da če nista s teboj ob cesti, da to ne pomeni, kadar gresta s taščo ven, da pa smeta skakati po cesti. Da to velja, ne glede na to, s kom gredo ven in da v nasprotnem pač ne bodo hodili ven, kadar ti ne boš mogla. Ali pa, da nekaj časa ne boste šli ven, ker so se pri tašči tako obnašali. Po eni strani razumem Ullo, da ti ne more dati specifičnega nasveta, ker v bistvu vsak starš najbolje pozna svoje lastne otroke. In v bistvu ukrepaš lahko takrat, kadar si zraven.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?