|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 6:56:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

nimam pomivalnega stroja!


u mater, pol se pa napereš posode, glede nato, da vas je 5. A otroke že navajaš, če že moža ne dobiš v kuhinjouser posted image user posted image ?


za1x jih se ne navajam na posodo. nimam niti tone kroznikov, kozarcev in salck!vcasih pomijeta zlica, plasticne loncke in podobno heheuser posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 8:16:51   
barni

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Barni- bravo za tako znanje.


Jaz nimam obcutka, da imam kako posebno znanje. Vsaka bi lahko izvajala tudi ta dela, ce bi jo to zanimalo in bi se postopila. Vsega se lahko naucis, samo zanimati te mora.

Jaz pravim, da se tudi moski lahko nauci kuhati, pa ceprav ene trdite, da vasi pa nimajo pojma o kuhanju. Lahko bi se naucil in bi znal kuhati in bilo bi uzitno! Samo ni mu treba in je tako lazje. Pa to ne pomeni, da bo vrhunski kuhar. Meni je dovolj, ce skuha spagete z omako, spece jajca, skuha hrenovke, naredi golaz...a to ni kuhanje? Saj tudi jaz med tednom kuham podobno. Ne pricakujem da bo pekel piskote user posted image .

Moj je bil totalni antitalent za kuhanje, se doma so mu govorili, da pac ni za kuhanje. Dolgo casa je bil to top izgovor, zakaj on ne kuha. Pa sem mu enkrat ob primernem trenutku namignila, da naj poskusi. In ne boste verjele dame, skuhal je boljso omako za makarone kot jaz. To mu je dalo poleta, da se obcasno spravi kaj skuhat. Zdaj nima vec moznosti, da rece da ne znauser posted image .

Nismo vsi za vse, lahko pa se marsicesa naucimo. Ne bomo vrhunski strokovnjaki in mojstri, bo pa ravno prav, da bomo lepo preziveli user posted image Vse se da, ce se hoce!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 8:23:19   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Meni je pa samo smesno, da tako locite moska in zenska opravila.

Jaz sem si pri starem avtu sama zamenjala olje, svecke in filtre (vcasih mi je asistiral moj oce) - zdaj gre pac na servis. Zadnjic, ko je zunaj skusal zamenjati zarnico na avtu in mu nekaj ni slo, sem pac jaz to naredila, ker mi je pac slo, pa sem bila umazana od smira, ker je res treba kar nekaj podreti, da prides zraven. In kaj zdaj? BI morala pustiti, ker je mosko delo? Si zenska ne sme umazati rok s smirom?

Tudi centralno sem ze popravljala in tudi radiatorje vsako sezono sama odzracim, napolnim vodo v centralni sistem, ce je premalo pritiska, pri gradnji hise sem ravno tako imela Hilti v rokah (za tiste, ki ne veste kaj je Hilti - stroj za stemanje), ravno tako sem polagala in fugirala ploscice, vlekla kable za strom in vezala vticnice, se dogovarjala z majstri kako naj kaj naredijo... in kaj zdaj? Ne bi smela? So nasteta dela moska? A termostat v dnevni znate programirat, da vam je primerno toplo?

Res mi je smesno, kako se vedno locujete moska in zenska opravila. Pri nama imam jaz vec pojma, kje je kaksno orodje v delavnici, ker ga tudi pospravljam sama. Ce se vrata ne zapirajo dobro, jih snamem s tecajev (ja sama!) in privijem ali odvijem pante, da se lepse zapirajo. A se ve resnicno ne pritaknete nicesar od nastetega? Mene moj oce vedno poklice, kadar rabi kaksno tehnicno informacijo ali pa moram z njim po nakupih, kadar kaj kupuje za hiso v smislu gradbenih zadev.

Sploh ne bi o teh forah, da pograbis listje zunaj ali pokosis travo?! Halo a to je mosko delo? Jaz sem tudi tlake polagala, pa ne pricakujem spomenika za to.

Je narobe, ce naj bi potem se moski kdaj pa kdaj kaj skuhal in dal prat? Jaz sem pac tak bolj tehnicni tip zenske, me ne zanima kozmetika in modne revije. Pa potem vseeno tudi skuham, kaj zlikam, kaj operem. Je narobe ce vse to pricakujem tudi od partnerja? Meni enakopravnost sploh ne predstavlja problema, se lotim marsicesa, ce ne gre poiscem pomoc. Enakopravnost pricakujem tudi pri gospodinjstvu.
Priznam pa, da je to malo tezje uveljaviti, zal tudi pri nas.


Vsaka ti čast ženska, da opraviš z veseljem vsa ta dela. Predvidevam tudi, da si se kot otrok igrala raje z šraufi kot punčkami. Si ena izjema, tehnični tip ženske, kar jaz vidim kot pozitivno. Skozi celotno vzgojo pa imam predstavo moškega, ki opravlja večino teh del, tako, da mi niti na pamet ne pride, da bi jaz štemarco primla v roke. Se mi zdi, da sem vseeno precej švoh za to opravilo. Zraven že asistiram in pomagam, samo štemanje.....ne verjamem, da si dve uri to tolkla, razen če si polna mišic.
Pa poglej poklice, koliko žensk je zidarjev, pa mizarjev, pa ključavničarjev, pa na elektro koliko se jih vpiše, strojnikov..... na izbiro pa ne vpliva le vzgoja in okolje, ampak tudi me same in naši možgani in hormoni, ki so malo drugačni od moških, ....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 8:27:53   
kalbo
Nebi jest zdej kuhanja izpostavljal kot žensko opravilo. Najboljši kuharji na svetu so povečini moški in v kuharskem poklicu se mora ženska mnogo bolj izkazat, če želi naredit kariero. Kuhanje je umetnost in ne gospodinjsko opravilo. Kuhat bi moral znat vsak, neglede na spol, to bi moral bit del splošne izobrazbe.



< Sporočilo je popravil kalbo -- 24.11.2009 8:29:49 >

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 8:58:02   
Petka09
Ma sej ne more vsak znat vse.... Moj mož recimo ne zna likat, bi se lahko naučil, vendar zaenkrat ni potrebe. Pa pač on naredi kaj takega, kar pa jaz ne znam - recimo, se ukvarja z mojim avtom, če in ko bi blo kaj narobe, tut za registracijo poskrbi (saj ne, da jaz ne znam, samo on pač to prevzame).

Fifti - fifti naj bi blo nekak, da se oba dobro počutitita. Oz. vsak naj bi od vsega znal po malem. Recimo, ne rabi zdej moški kuhat tako dobro kot njegova partnerica, ampak fajn pa je, da zna nekaj.

Men se bolj pomembno kot kuhanje zdi to, da znata oba enako poskrbeti za otroka. Da tudi moški znajo otroka oblečt (ja, tut barvno in vremenu primerno usklajeno user posted image ) in da se znajo znajt, kje so oblekice, kaj otroku dat za jest, kako se igrat z njim itd..... Marsikje je to skor izključno ženska domena. In pol gre recimo ženska bognedaj v bolnico, al kam službeno v tujino, in je vsa zasekirana, kako bo z otrokom....
Se mi zdi, da so ravno zaradi otrok ženske ob koncu dneva najbolj izčrpane, če moški nikoli nič ne sodeluje zraven. Pri gosp. opravilih še lahko reče: klinc, ne bom dans, bom jutri. Pri otroku pa ne morš rečt: klinc, ne bom ga dans umila in oblekla al nahranla, bom jutri.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 9:18:50   
Anonimen
Da tudi moški znajo otroka oblečt


to je pa visja umetnost!user posted image user posted image user posted image
vsak vecer nastimam malim 2 kupcka cunj. os stunfkov do kape. ko sem se delala, sem vstala, oblekla otroke in sla v sluzbo. v olo in vrtec ju je razvozil moj dragi.
eno jutro pa nisem imela casa. pozno jeseni. razlozila mojemu, kje so kupcki in mu narocila, da morajo vse cunje na kupčku porabit. da ne bojo kake gatke ostale doma!
pridem po sihtu po njiju v vrtec in soli ....in....OMFG!!!!!!!

domen v prekratkih hlacah, izpod majice je gledal popek.....mali pa je za sabo vlekel hlacnice in rokave!!!!user posted image


no tolko....user posted image

zamenjal je otroka!user posted image

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 24.11.2009 9:19:29 >

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 9:56:37   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

Da tudi moški znajo otroka oblečt


to je pa visja umetnost!user posted image user posted image user posted image



Znajo znajo, samo pustit jim moraš, da se navadijo. Moj koristi drugi del porodniške in je od 5. meseca sam z malo celo dopoldne. Vedno jo lepo obleče, ne samo temperaturi primerno, ampak tudi stilsko. Pa nikoli nisem potrebovala kupčkov delat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 10:02:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

zamenjal je otroka!user posted image


user posted image  zamenjal je otroka, ne cunj? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 10:15:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

zamenjal je otroka!user posted image


user posted image  zamenjal je otroka, ne cunj? user posted image

aha

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 10:15:32   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09


Fifti - fifti naj bi blo nekak, da se oba dobro počutitita. Oz. vsak naj bi od vsega znal po malem. Recimo, ne rabi zdej moški kuhat tako dobro kot njegova partnerica, ampak fajn pa je, da zna nekaj.



Pa kje res piše, da sta kuhalnica in kuharski nož pretežno ženska orodja. Kuhar je pretežno moški poklic, tko nekak kot policist, ki pa v zadnjem času dobivata vedno več ženskih predstavnic, kar je super in dobrodšlo. Dejstvo pa je, da so ženske v manjšini v kuharskih vodah.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 10:25:36   
mate0ja
Moj tud nekej zna. Počivat user posted image user posted image . On mora počivat preden gre v službo pa ko pride iz skužbe. Je revež zmatran. Že pet let vztrajno premikam meje njegove "utrujenosti", tako da sedaj že kako stvar postori. Je pa pri nama tud velika razlika v karakterjih. Jest sm hiperaktivček, ki vedno nekaj brklja on pa vedno počiva. Kadar ni na spordu"vedno" pa se situacija obrne. user posted image user posted image  

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 11:23:30   
Angel_Tian
barni, si kopija mene hehehe

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 11:36:52   
liliana
Čiščenje stanovanja si deliva, en teden čistim jaz, en teden on.
IZVIRNO SPOROČILO: silvyane

Mene pa zanima, koliko vam možje oz. partnerji pomagajo pri hišnih opravilih (kako si delite delo) in kako skrbijo za otroka (koliko in kako kvalitetno se ukvarjajo z njim).

Naj še malo obrazložim, pišem namreč, ker bom kmalu dobila živčni zlom.

Pri nas doma moj mož v celoti skrbi za pomivanje posode. Pri tem je potrebno opozoriti, da kuha moja mama, ki živi 3 metre stran od naju, midva pri obroku umaževa samo vsak svoj krožnik in pribor, tako da s pomivanjem posode ni ravno veliko dela. Pa vseeno on za pomivanje posode včasih porabi tudi pol drugo uro časa, saj posode skoraj nikoli ne pomiva, ne da bi zraven skozi vrata stegoval svoj vrat in gledal cel čas TV v sosednjem prostoru, ki je tako nameščen, da ga lahko istočasno gleda in z rokami umiva posodo, ki na koncu velikokrat sploh ni čista. Seveda, če ne gledaš, kaj pomivaš, ne moreš pričakovati, da bo dobro pomito. Čiščenje stanovanja si deliva, en teden čistim jaz, en teden on.

Otroka (zdaj ima 9 mesecev) velikokrat pazi, vendar se z njim če je le mogoče ne ukvarja. Posede ga na kavč poleg sebe in gleda TV. Na levi otrok, na desni TV. Otroku da kakšno igračo ali predmet in gleda TV, dokler se ne zasliši jok - bodisi ker se je otrok naveličal bodisi ker se je udaril ob nenadzorovani igri z neprimerno igračo ali kakim drugim predmetom. Potem čaka, če se bo otrok sam pomiril. Ko že na vse pretege joče in posežem že jaz vmes, ga pač dvigne in nosi naprej in nazaj pred TV ekranom, dokler je otrok tiho. (to se je dogajalo zlasti, ko je bil otrok še nekoliko mlajši, zdaj itak noče več sedeti na kavču in se ukvarjati sam s sabo)

Od 4. meseca starosti ga "uči" sedeti, čeprav mu venomer prigovarjam, da vsepovsod piše, da se tega ne počne, kar mi je v pričo njega potrdila tudi pediatrinja. Zdaj ga že "uči" hoje, čeprav se otrok niti še ne postavlja na noge.

Vsak dan poslušam izajve, kot so:

Pusti, naj joče. Se bo že naveličal!

Ne mu še dajati hrane, ni še ura. (že od rojstva naprej je on hotel določati, kdaj bo otrok jedel)

Ni ga še treba previti, lahko je tudi 1 uro pokakan. (zlasti ponoči zahteva, da je otrok pokakan več ur, vse do jutra - SEVEDA GA NE UPOŠTEVAM)


Danes zjutraj ga je imel pol ure, ko sem opravila najnujnejša opravila in v tem času mu je otrok padel, ko ga je "učil" hoje. Sledil je hud jok. Čez 15 minut je otroku kazal križ, po katerem je otrok segel s svojo ročico, le-ta pa je s stene padel direktno na otrokovo glavo. Spet neutolažljiv jok. (pa ni to prvič, vedno se otroku dogajajo nesreče iz malomarnosti, ko je v varstvu mojega moža, tako da ga mirne duše nikoli ne morem pustiti v njegovem varstvu)

Pa sem poskusila že raznorazno, da bi se kaj spremnilo. NE gre ne zlepa ne zgrda, mož je obupno trmast in ima VEDNO prav. Ga ne uspem premakniti niti za milimeter.

No, MORALA sem nekje povedati vsaj delček svoje zgodbe, ker me to tako zeeeeeelo moti, da se malo olajšam in slišim vaše izkušnje in mogoče kakšen nasvet.



Če ima ženska preveč časa, potem začne iskati napake tudi tam kjer jih ni......user posted image

Meni se pa v bistvu tvoj mož kar smili.....karkoli stori ni prav....zato ti predlagam, da vsaj del domačih opravil od njega prevzameš ti, pa boš bolj zadovoljna.......

(odgovor članu silvyane)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 11:40:40   
kalbo
Al pa naj končno prerežeta popkovinco in zakurblata šporhet. Moja načela glede neumešavanja tastarih padejo na celi črti, če se tamladi prehranjujejo pri tastarih. v tem primeru se jim tastari z vso moralno pravico vmešavajo v življenje.

Zakurblat šporhet, pa bo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 12:16:46   
Angel_Tian
Ženske, ki imate svoje može tako dobro poštimano, da vam tolk pomagajo... svaka čast, bodite srečne in uživajte kar imate.
Žal nimamo vse takih partnerjev. In kolikor sem prebrala te vaše objave, znate zelo lepo pljuvat po tistih, ki jim je pač malo "teže".
No, moj mož je neka čudna mešanca.
Sinček edinček (tu bi lahko zdaj temo razširla še na taščo user posted image )
Živiva v mansardnem stanovanju njegovih staršev - upam, da ne več dolgo. Preden sem zanosila, sva skupaj živela 5 mescev. Stanovanje še ni bilo urejeno, samo eno sobo sva imela opremljeno in položen pod po ostalih sobah. Kuhalo se je v taščini kuhinji, ali je kuhala ona ali jaz ali pa mi je moj pomagal. Sesal je on, jaz sem brisala tla - po celi hiši. Zunaj nisva imela dela, ker ima tam tašča komando in se hitro lahko kosilnica tišči v napačno smer user posted image
Ko sem zanosla, se je grozno veselil in govoril, kaj vse bo z malim počel... Ostalo je pri govorjenju. Nehal mi je pomagati pri gospodinjskih opravilih, z otrokom pa se mu ni dalo ukvarjat, ni imel živcev (mali je imel pol leta grozne krče in je bilo ogromno joka in nošenja). Tako se je to potem nadaljevalo. Za vse sem ostala sama in njemu je bilo važno, da je bilo vse narejeno in da je imel mir pri gledanju TV-ja ali brskanju po računalniku.
Sčasoma se je začel bunit, zakaj nimam časa zanj. Večkrat sem mu mogla razložit pa nekako ni in še vedno ne razume.
Ker nočem večno živeti s taščo, sem ga uspela "prepričat", da je za mir v družini najbolje, da gremo zase. Zdaj smo pri postavitvi lastne hiše. No, tu pa je zdaj postal PRAVI GOSPODAR user posted image . Z veseljem gre in kaj postori in mi s takim veseljem potem poroča o vsem. In rada poslušam, kaj in kako je naredil in ga tudi pohvalim.
In zdaj smo pri vprašanju, koliko mi pomaga. Še vedno nič - pospravljam, kuham, čistim... sama. Z otrokom se sama ukvarjam, se pač jaz igram z avtki, bereva knjige, rešujeva križanke, barvava... No, da ne bom krivična, če povzamem, se recimo 15 min dnevno le ukvarja z njim user posted image , za kaj več pa se mu ne da. Tako torej jaz še vedno nimam "časa" za svojega moža, ampak zdaj je vsaj tudi on zaposlen user posted image
Maja pričakujemo drugega. Tokrat spet obljublja, kako bo pri vsem pomagal... no, vprašajte me takrat, če mu planica ne smrdi preveč, da bi se je dotaknil...

Naj še tole povdarim. Svojega moža ljubim takega kot je in sem se navadila živeti tako, da pač je vse na meni. Ampak se pa ne mislim vsak dan obremenjevat z malenkostmi... Sem pa zelo zelo vesela, če je kdaj slučajno take volje, da mi kaj pomaga vsaj pri pripravi za kuhanje. Jaz njemu tudi pomagam pri "moških" delih. Sicer pa je moj dragi še mlad in ko bomo končno v svoji hiši, ga bo še malo lažje "prešolat" user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 12:21:38   
Angel_Tian
Uh, pri tolk pisanja sem pozabila omeniti, da smo po rojstvu malega uredili celo stanovanje do konca, tako da imamo na srečo svoje gospodinjstvo. Barvala pa sva oba, pohištvo skupaj sestavljala... Torej, kot sem že rekla prej - moj dragi je taka neka mešanca, ko nikol ne veš, al bo kaj pomoči al bo na sporedu lenitis hihi

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 18:01:20   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09


Fifti - fifti naj bi blo nekak, da se oba dobro počutitita. Oz. vsak naj bi od vsega znal po malem. Recimo, ne rabi zdej moški kuhat tako dobro kot njegova partnerica, ampak fajn pa je, da zna nekaj.



Pa kje res piše, da sta kuhalnica in kuharski nož pretežno ženska orodja. Kuhar je pretežno moški poklic, tko nekak kot policist, ki pa v zadnjem času dobivata vedno več ženskih predstavnic, kar je super in dobrodšlo. Dejstvo pa je, da so ženske v manjšini v kuharskih vodah.


Pa sej nikjer ne piše, da je kuhna predpisana izključno za ženske. Sam če pogledaš kako je v realnosti, je v 90% kuhanje in gospodinjstvo ženska domena. Zato sem tako pisala kot sem.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 18:21:37   
kalbo
Pol pa ti slabo gledaš okol sebe.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 18:22:41   
tropical
Meni partner pomaga v vsem, kar lahko.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 19:31:37   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09


Fifti - fifti naj bi blo nekak, da se oba dobro počutitita. Oz. vsak naj bi od vsega znal po malem. Recimo, ne rabi zdej moški kuhat tako dobro kot njegova partnerica, ampak fajn pa je, da zna nekaj.



Pa kje res piše, da sta kuhalnica in kuharski nož pretežno ženska orodja. Kuhar je pretežno moški poklic, tko nekak kot policist, ki pa v zadnjem času dobivata vedno več ženskih predstavnic, kar je super in dobrodšlo. Dejstvo pa je, da so ženske v manjšini v kuharskih vodah.


Pa sej nikjer ne piše, da je kuhna predpisana izključno za ženske. Sam če pogledaš kako je v realnosti, je v 90% kuhanje in gospodinjstvo ženska domena. Zato sem tako pisala kot sem.


Petka moj oče kuha že 15 let striktno on. Moj tudi kuha recimo 70%, jaz pa 30%. Nevem no. Mislim, da so se časi spremenili. In moje mnenje je da so moški veliko boljši kuharji od žensk.user posted image

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 20:10:46   
Gina
Jao kakšna debata se je razvila. user posted image user posted image  Mene pa ne spraviš šraufat avto, pa montirat radiatorje, pa ploščice polagat, pa težke reči premikat, pa sploh bilokakšnega "moškega opravila" se dotaknit. Enostavno ne. Pa ne da ne bi bila sposobna, če bi bila nuja (sem živela sama in znam v bistvu vse, kar je nujno znat, če ne pa znam najt človeka, ki to zna naredit), ampak mi je to delo zoprno. IN ker imam dovolj drugega dela, pa ker od nobenega od mojih ne pričakujem da bo delal kar mu je res zelo zoprno , tega tudi od sebe ne pričakujem, niti ne pričakuje tega od mene prav nihče več - pa itak obstajajo v družini drugi ljudje, ki jim to isto delo ni ful zoprno, pa to naredijo. Fajn je tako živet, ko ti ni treba bit superwoman, pa se še s šraufanjem, pa mehankarijo, pa betoniranjem, pa vlečenjem elektrike ukvarjat...

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 20:12:43   
poli*
Časi so se spremenili. Se mi zdi, da je bila včasih res striktno gospodinja samo ženska in vse je bilo na njej.
Danes pa ni zame dedc nič vreden, če ne opravlja tudi gosp. del.
Pri nama je bilo najtežje z obešanjem cunj user posted image - tko ga je bilo sram, da bi ga videli sosedje. Potem se je rodila hčerka in je bil primoran sam vse postoriti... od takrat naprej ni več panike. Sedaj gre s ponosom na balkon user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
24.11.2009 20:50:28   
1cebelica

No, da še jaz pohvalim mojega.

Res, da živiva sama. Nimava otrok, pa tudi tašča živi daleč od naju.

Mojemu možu ni nič problem narediti, kar se tiče gospodinjstva. Pomije posodo (raje na roke, kot da bi jo zdeval v pomivalca), čisti kopalnico, sesa, kuha sicer ne rad, če je potreba pa tudi. Tudi likalnik mu ni tuje orodje. Seveda, če je za vse skupaj pri volji. Če ga pa ni volja, ga pa ne premakneš milimeter.

Mislim, da je pa veliko, kako so fantje navajeni od doma. Če so jih mame naučile in če so tudi očetje opravljali gospodinjska dela, ni problem.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
25.11.2009 9:28:08   
barika
Se mi zdi, da je v večini primerov krivo to, da jim mamice niso dovolile, ali pa jim ni bilo teba doma niti prdnat, ker so to vse naredili starši namesto njih.
Moj se je enkrat spravil kuhat (sej se večkrat, no), pa prideta njegova starša na nenapovedan obisk. Ko je njegova mama vidla, da on kuha, je bila fuul užaljena in sta se spravla domovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image po drugi strani mi pa ženska teži, da nej ga vzgojim, da bo kuhal, pospravljal itd...user posted image Enkrat mi je pa dopi**ilo pa sem ji rekla, da bi ga mogla ona vzgojit, jaz bom pa svoje otroke vzgajala, ker ona je svoje že naredla.

(odgovor članu 1cebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
25.11.2009 9:38:28   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09


Fifti - fifti naj bi blo nekak, da se oba dobro počutitita. Oz. vsak naj bi od vsega znal po malem. Recimo, ne rabi zdej moški kuhat tako dobro kot njegova partnerica, ampak fajn pa je, da zna nekaj.



Pa kje res piše, da sta kuhalnica in kuharski nož pretežno ženska orodja. Kuhar je pretežno moški poklic, tko nekak kot policist, ki pa v zadnjem času dobivata vedno več ženskih predstavnic, kar je super in dobrodšlo. Dejstvo pa je, da so ženske v manjšini v kuharskih vodah.


Pa sej nikjer ne piše, da je kuhna predpisana izključno za ženske. Sam če pogledaš kako je v realnosti, je v 90% kuhanje in gospodinjstvo ženska domena. Zato sem tako pisala kot sem.


Petka moj oče kuha že 15 let striktno on. Moj tudi kuha recimo 70%, jaz pa 30%. Nevem no. Mislim, da so se časi spremenili. In moje mnenje je da so moški veliko boljši kuharji od žensk.user posted image


Ja, sej se strinjam, ja, sej nism rekla, da je kuhanje samo ženska domena. Tut moj je med tistimi ki kuha, pa ki špecerijo nabavlja brez da bi mu jaz listek pisala. Sam kukr gledam okrog sebe, je kuhanje še vedno pretežno žensko delo. Sej mogoče mate nekateri okrog sebe večino moških, ki kuhajo, sam v moji okolici so to še vedno pretežno ženske. Ja, moški so dost boljši kuharji, se strinjam.

Pa tut res je, da ko gremo kam na obisk, vidim, da ženske sedijo, moški pa skuhajo kavo, prinesejo prigrizke, narežejo pecivo ali nardijo kak narezek, dajo vino na mizo... Se mi lepo zdi. No, pri nas je namreč isto. Vedno mož kuha kavo, jaz je menda niti ne znam več (turško, mislim user posted image ).

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?