|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 16:19:30   
žabica13
Tinky upam da boste čimprej ugotovili, kaj je tisto kar Maji ne paše. Pa super, da Teo uživa v vrtcu user posted image  Zadnjič si za to ječmenovo kavo spraševala - sem jo kupovala včeraj in ugotovila, da nimajo vse ječmena notri, ene le cikorijo. Ima pa ječmen notri ena ki se ji reče Divka (verjetno tudi še katera druga).

Moje poročilo - David se je od ponedeljka zredil 160 gramov, to je 40 na dan. Od odhoda iz P sva tako pridelala že pol kilograma (pred 2 tednoma)  user posted image  kdo bi si mislu da gre tako hitro! In najboljša stvar - do nadaljnega (če ne bo prav huda panika) ne rabiva dodatkov! Ker kaže da se je moje mleko popravilo in da ga je dovolj. Ga je patronažna danes tudi opazovala kako on vleče, in je rekla da s par takimi potegi kakršne ima popije v kratkem času kar precej user posted image  Mi je pa svetovala naj en nočni oz. ta najbolj pozno večerni obrok zamenjam z dodatkom, da ga takrat imam pod nadzorom koliko poje in da se takrat res fajn (in da bi kaj pomagalo da bi spal!) naje, pa jaz da se malo spočijem.

Še eno vprašanje - verjetno dajete user posted image  spat na bok? Naš se je začel zadnje čase sam preobračat na hrbet, in ko spi če ga premetavam se zbudi. A jih pustite na hrbtu spat če se preobrnejo (saj glavco ima na stran)?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 17:55:46   
žabica 22
Hej user posted image in mamice

Najprej vsem mamicam, ki so rodile čestitam za njihove user posted image

tinky- a maja ima samo krče po mleku ali ima tudi kakšne izpuščaje? Ker opažam, da moj žiga dobiva take mozolčke po teleščku (no najprej jih je imel po obraščku, zdej pa opažam da jih dobiva po teleščku user posted image ) pa revčka skos zvija, samo ne vem od česa- a je katera že probala z kaplicami proti krčem? Sem danes poslala patronažni sms če mu lahko dam kaplice pa mi ni odgovorila user posted image .  Tako da razmišlam da bi tudi jaz za kakšen dan dva ukinila mlečne izdelka in da vidim če bo kej bolje.
Super za teota, da je rad v vrtcu user posted image

žabica- user posted image za pridelane grame user posted image . Moj žiga se zadne tri dni prevrača na hrbet, tako da ga potem z mojim user posted image vsakič, ko ga dava spat podloživa z brisačo za hrbtom da se nama ne prevrača v pojstlci. Drugače pa zelo malokrta kej godrnja če ga obrnem, ker odkar smo prišli iz p imamo čez dan skos prižgan radio pa pogovarjava se po telefonu zraven njega ko spi tako da nimava (že trkam) nekih težav. Se mi pa lahko vse spremeni user posted image

Mene danes tako boli glava da mi je zaznoret  user posted image . Drugače imamo pa tudi mi neprespano noč za sabo sem taka kot da bi se me kdo zmislu in narisu user posted image . Žiga se vsako noč zbuja med 1.30-4h in danes sva mu dala po flaški obrok ker sva mislila, da se bo vsaj malo najedu in naspal in sva se zelo zmotila.user posted image (včerej mu je petronažna dala v nosek fizološko, ker je imel zamašen nosek in posledica tega je bila da nama je veselo dva cela obroka, ki jih je pojedel veselo zbruhal user posted image , in potem je cel dan visel na joški, ker sta mu dva obroka manjkala in se revček kar ni mogel najest ).

šibam mala sirena kliče user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 18:09:58   
spacebaby
Tudi jaz imam Davida s plenicami založenega na hrbtu, da bi spal na boku, ampak takoj ko se začne premetavat, je na hrbtu, ga nič ne ustavi. Tako da tudi mene zanima, če je kaj narobe, če tako leži.

Naša patronažna je sedaj na dopustu, pa jo že težko čakam, da bo našega čmrljčka malo stehtala, me res zanima, če se lepo redi. Smo pa že šli na naslednjo konfekcijsko številko, ker je mali tak dolgin, sedaj smo že na 62, drugače mu bodija ne morem več spraviti okoli pleničke po dolžini user posted image

Čestitke vsem novim mamicam, uživajte s sončki. Ostalim pa želim, da čimprej rodijo, avgust se izteka!

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 18:59:53   
Tinky
žabica22, znaki alergije na kravje mleko so različni, lahko je samo napenjanje, krčki, lahko se kaže tudi kot izpuščaji (največkrat na pregibu). Po ukinitvi mleka in izdelkov naj bi se stanje izboljšalo v 14 dneh, tako da če boš šla na dieto, se moraš držat več kot par dni.
Jaz sem Maji že kar hitro (takoj ko so se krčki pojavili) dala kapljice proti krčkom, ma ni pomagalo.

spanje na boku, jaz ji podložim z brisačo
Mi je pa soseda zanjič pravila, ki ima kolegico iz Italije, da mora po nekih novih smernicah otrok spat izključno na hrbtu in nikakor ne na boku. Zakaj je to tako, pa nimam pojma.

Maja se spet oglaša, joj, mi je kar slabo ko pomislim, da bo noč spet ubijalska

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 19:11:47   
Masha_M
Jaz sem fasala pa jebeni mastitis. 38,8 vročine, rdečica, bolečina za umret... Zdaj imam že antibiotike. Na srečo je dragi lahko prišel domov, da sem šla v miru pod vrel tuš, se zmasirala in začela črpat. Ko sem ga pred tem poskusila pristavit, je tako bolelo, da sem jokala kot majhen otrok. Raje še 5× rodit kot pa dojit na tej strani z mastitisom + rano. Do nadaljnega torej na desni črpalka + flaša, na levi joška. Matr sem slabe volje in žalostna.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 19:28:02   
ooooo
zdravo nosečke in mamice...

ojo masha, upam da bo kmalu bolje user posted image user posted image user posted image

tinky upam da ima maja samo krčke in ne alergije... pa da hitro mine

pa vsem ki se bojujete s krčki upam da hitro minejo oz. da najdeste kakšne učinkovite kapljice. je res grozno gledat svojga otroka kako se mantra od bolečine.

pa vsem ki ste še v pričakovanju želim čim lepšo porodno izkušnjo

no... moj miš je imel včeraj 1 mesec user posted image in kaj se zgodi?... dobim menstruacijo user posted image jst pa sm računala da bom imela vsaj še pol leta mir user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 19:43:17   
miska08
Pozdravček vsem.

Včeraj sem jamrala o otrdevanju trebuha v intervalih, danes pa bi že lahko šla rodit... Saj vem, nekatere si to že tako želite, mene pa je v tistem trenutku zgrabila panika, strah...

V glavnem, ctg je bil danes lep, popadkov nič, pri pregledu pa mi zdravnik reče, da sem odprta 2-3 cm in da lahko grem takoj v pritličje rodit. Ne vem če je normalno, da me je pri pregledu tako bolelo, da sem se kar zvijala na tisti mizi. Ali pa sem naletela na zdravnika brez občutka... Zaradi tega sem tudi rahlo zakrvavela, zdaj pa se mi očitno lušči čep, ker imam tak rjav izcedek. In zdaj me je kar groza bolečin, ki me še čakajo...
V glavnem, ostalo je vse vredu, razlog za sprožitev je bil moja oddaljenost od porodnišnice 45 min. Odločila sem se, da počakam, da se sproži samo. Kakšne so kaj vaše izkušnje? Nočem rodit na silo, ker se drugače počutim čisto vredu. Mislim, da telo še ni pripravljeno, želim si naraven porod in ko se bo malček sam odločil, kdaj bo prikukal na svet. Upam, da je moja odločitev bila pravilna in da me ne čakajo še hujše muke... Kaj mislite?

Sedaj čakam, če se bo kaj začelo, pa se mi že kar blede, ker nimam pojma, kako bi naj zgledali prvi popadki. Vsake toliko me rahlo zvije v spodnjem delu trebuha, bolečina se rahlo prestavi še v predel križa. Bi lahko to bili že popadki? Vendar še zdaleč niso redni.

Mislim, da me danes čaka še ena neprespana noč...user posted image user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
   RE: Avgustovke 2010
27.8.2010 20:44:41   
mayci
Dober večer user posted image in mamice!

Ploha, čestitke za Manco!! user posted image

Novamami, čestitke za Evo!! user posted image

Tinna, čestitke za Davida!! user posted image

Nimanorwen, user posted image da so šivi že bolje in lahko sediš!! user posted image

Lumpa6, boste pa tudi imeli enega korenjaka..user posted image Srečno v ponedeljek!

Jomi, ne boš ostala sama, te bomo počakale..user posted image Saj se nam boš hitro pridružila..

Limma, super, da si doma in da se v redu imate! user posted image

Žabica13, user posted image za dojenje in da mali lepo pridobiva na teži, spanje se bo pa tudi počasi uredilo! user posted image

Tinky, sem vesela, da se Teo v vrtcu dobro počuti in da gre uvajanje dobro! user posted image

Spacebaby, tudi mi moramo v nabavo (danes sem že skočila po dve pižamici v Kik) po nove stvari, št. 62, ker ima naša punca tako dolge noge, da jo v 56 kar zateguje, ko jih stegne..user posted image

MashaM, user posted image user posted image , hitro se pozdravi, mastitis je user posted image ....Tudi jaz sem se mu tisti dan, ko sem prišla iz P, komaj izognila, ker sem imela obupno prepolne, zatečene in strašno boleče dojke, črpalke pa nisem imela (pri stiskanju pod tušem sem jokala kot otrok...user posted image )

oooo, že menstruacijo si dobila, bljak...user posted image Saj jaz sem jo po prvem porodu tudi po 8 tednih že (5 tednov se pa čiščo imela user posted image )

miska08, tudi jaz mislim, da je bolje, da se začne naravno, ti kar počakaj, očitno se bo pričelo nekaj dogajati. user posted image Tudi midva sva se vozila 40 minut do P, šla sva na pot, ko sem imela popadke eno uro na 7-8 minut..

Toliko za zdaj od mene, pa se tipkamo jutri! user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu miska08)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 13:58:34   
Tinky
žabica13, hvala za info glede kave. A je sploh okusna?

Limma, super da ste doma!!!

Masha, upam da se mastitis hitro pozdravi. A do tega pride, če imaš tako polne dojke?

miska, jaz sem imela tudi 45 min vožnje do P in sem se odpravila od doma, ko sem imela redne popadke na 5 min

Tinna, čestitke za Davida!!

Spet imam neko novo teorijo o Majinih krčih. Namesto, da bi ponoči med enim krčem in drugim spala, razmišljam od česa jih ima user posted image
Ok, meni je pač čisto logično, da je dojenčkovo črevo še nezrelo, ampak tako pogosto zvijanje in napenjanje ni normalno.
Maji sem od cca 10 dneva starosti začela dajat Bio gaia probiotične kapljice in, če me spomin ne vara, ima od takrat naprej te težave, se pravi, da je čisto možno, da ji kapljice ne odgovarjajo.
Isto časno, ko sem začela z dieto brez mleka in izdelkov, sem ukinila tudi kapljice in glej ga zlomka, ta noč je bla v primerjavi z ostalimi božanska. Zbudila se je normalno na 3 ure, 1x se pokakala, amapka unga napenjanja in cviljenja pa ni blo.
To pomeni, da:
- ali že učinkuje moja dieta
- ali pa so bile krive kapljice
to je sedaj vprašanje.... user posted image

Je pa bila noč pestra iz drugega vidika. Teo je bil celo popoldne tečen za znoret, full je nagajal, nič ubogal, večerjat ni hotel. Ob 19, ga je mož skopal in ga nesel spat. Niti pravljice mu ni do konca povedal, je mali že drnjohal. Ob 23 se je zbudil in začel klicat tatija, tati je seveda še vedno grel stol za računalnikom in, ko ga je hotel vzet v naročje, da ga bo nesel v sobo je opazil, da full vroč. Sta me zbudila, da sva mu izmerila vročino. Šok! 38 stopinj!! Tulil je kot nor, da ga boli zobek (še zadnja petica ima za pokukat). Dala sem mu Calpol proti bolečinam in je kar hitro zaspal nazaj. Okoli 2 sem ga šla potipat in je bil hb že brez vročine. Zjutraj se je zbudil dobre volje, full razpoložen in s petko zunaj user posted image user posted image

Ok, že nakladam, se vidi, da otroka spita, mož pa neki šraufa user posted image




_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 14:16:22   
žabica13
Masha_M upam da si čimprej pozdraviš mastitis. Boga, mora biti to zelo zoprna reč user posted image

tinky pri vas imaste pa pestro, tako ali drugače! Potem "dežuraš" tudi ti vse noči user posted image  

pri nas noč klasika, 4 ure v enem kosu bili zbujeni, od 11-3. Sem čisto zmedena, tudi s temi dodatki ne vem kaj naj si mislim. Patronažna je rekla da jih lahko opustim, a naš fantič se mi je ponoči po tistem ko ga nisem mogla z ničemer potolažit zasmilil in sem mu naredila dodatek - potem je zaspal zelo hitro. Po drugi strani se je res malo preveč zredil in ne bi rada ga "spitala" preveč. Enostavno ne vem, kdaj naj mu dam dodatek in koliko, ker nimam pojma koliko mleka je pri meni. Danes zjutraj se je na eno stran dojil, iz druge sem pa črpala in je bilo vse skupaj 10 ml mleka, zato je verjetno cvilil mi kar dolgo, ko sva naslednjič jedla sem pa iz tiste strani ko se nisva dojhila dobila 50 ml. Si moram res to tehtnico za jih vagat sposodit da me ne bo mučilo ali da ne je dovolj, ali pa da se "prenaje". Kako pa je pri tistih, ki imate mleka "za izvoz" - a otroči sami nehajo jest ko so siti, ali jih morate "odklopit"?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 14:45:02   
lumpa6
pri meni so vedno sami nehali jesti ali pa so gori zaspali in sem jih samo v posteljo dala, odklopila jih pa nism nikoli, upam da se vse uredi tudi pri tebi, želim ti vse naj naj,  

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 14:46:13   
Tinky
žabica13, jaz imam mleko, če je za izvoz glih ne vem, ma za domačo porabo ga je user posted image
Maja čuča na veliko, ko se naje začne počasneje vlečt. Se pa med budnim stanjem hoče več krat dojit, oz. se hoče crkljat na joški, takrat povleče vsake toliko in se vidi, da ne je

alram

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 16:06:19   
uršula83
odprta sm 1,5cm, ctg kaže popadke, čutim nič kaj...
tko de tut pr nas čakamo


_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 16:12:03   
sasa36
Naj vas na hitrco samo pozdravim!!!!!

Mi uživamo in se cartljamo-tudi pri nas so se začeli krči že tri tedne nazaj in mi je kolegica svetovala Vetrovne kapljice iz koroških lekarn.Ne vem če jih imate vse možnost dobiti,ampak pri nas pomagajo.
Zvija nas,ampak ne tako,da bi jokal-in danes smo prespali CELO NOČ-od polnoči do pol 7h.ALELUJA -sem zjutraj kar buljila v uro,ker nisem mogla verjet kolk je že!!!!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 16:46:35   
žabica13
uršula83 user posted image  naj bo tvoja pot do rima čimhitrjša in čim manj boleča!
 
sasa36 super da sinko tako pridno spančka. Vidim da jih že kar nekaj obvlada "nočni red". A imate kakšne posebne večerne ritaule (kopanje, ...), ali je ratalo kar samo od sebe da prespančkajo noč?
 
Pri nas pa spi ko top danes podnevi. Ga probam animirat ko se zbudi, da bi bil čimveč buden, samo več kot 10 minut po dojenju nama danes še ni uspelo. Začne kar oči vrtet in zaspi user posted image  upam, da bo ponoči vsaj približno tako lepo spal.
 
Sem pa naročila na izposojo tehtnico za en mesec, 10 eur za en mesec se mi ne zdi toliko, pa imam lahko vsak dan nadzor, še posebej ker patronažna pride k nama še v sredo, potem pa baje le po potrebi.
 
Danes se mi prvič po porodu dogaja, da mam malo viška časa in me celo začel dolgčas napadat user posted image  Uf, takrat ko si jaz želim obiskov ni nikogar, ko pa mi kak drugi dan niti najmanj ne pašejo, pa vsi rinejo.

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 17:48:13   
Aisha86
Daan! user posted image

Joooi do zdej smo meli obiske in sm že prov fuč! user posted image Sej je lepo, sam tud mal naporno...sploh ker imajo vsi teji naši obiski ful otrok in je že skor mal preživahno.

 
Žabica13- jst imam še kr mleka, user posted image se naje v približno 10min in pol rata kukr da bi bil zadet, sam spusti bradavico...potem ga pustim, da malo počije in čez 10min ga dam na drugo stran in se lih tolk zbudi da vleče še pribl. 10min...
Sam sm se pa zdej mal bl pozanimala o tem k smo se par strani nazaj menle s sky77, da je bl pametno dojit na eno joško in tisto da dobro sprazni, naslednjič pa na drugo...tko, da zdej probam tako, sam mi ne rata zmeri. Ker kadar dojim na eno, mi potem na drugi začne ful vn tečt, mi niti une blazinice ne pomagajo...sm vsa mokra od tega mleka pol. In pol kr na obe podojim...bom še poskušala pa bom vidla kako se bo obneslo.

Zdj pa mene neki zanima...Kolk je narobe, če ne steriliziraš - prekuhaš po vsaki uporabi flaške, cuclje in črpalko?? Jst vse lepo operem, sam prekuham pa ne zmeri...je to ful narobe? Pa še to, ko jo prekuhaste, potem ko se posuši rata taka mat bela (ta plastika) in mene to ful moti pa sm pol kr splaknla z mrzlo vodo...sam pol sm s5 tm...kukr da ne bi prekuhala? user posted image


Srečno vsem "zombijem" user posted image , da bi bla ta noč "čudežna" in bi vse bebice lepo pančkale, da bi si mamice lepo odpočile, in vsem ki hitite v Rim! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 18:32:29   
Masha_M
ooooo, mayci, Tinky, žabica13: Hvala za lepe želje! Jaz sem že precej boljše, vročina je padla, dojka je manj napeta, pordela in boleča. Samo še en mlečni vod je poln vozličkov in dajem gor vroče obkladke in masiram.

Je pa vse skupaj hudo naporno. Val se hoče dojit na 2 uri (od začetka enega do začetka drugega podoja). Pol ure ga dojim, pol ure masiram in črpam, tako da mi ostane vmes komaj 1 urca, kar ni niti ornk za se naspat. user posted image Je pa rana že precej boljša po enem samem dnevu, kar je moj morski pesek ne napada. user posted image user posted image user posted image Slaba stran je predvsem to, da AB vseeno malo prehajajo v mleko (čeprav baje otroku ne škodijo) in sumim, da so mu fentali črevesno floro, ker je danes mnogo bolj jokav, več ga zvija in napenja. user posted image Upam, da kmalu mine,

Tinky: Ja osnovno vzrok je običajno to, da mleko zastaja. So pa možni tudi drugi vzroki kot npr. pretesen modrček, ki stisne mlečne vode, spanje na trebuhu, udarec v dojko ali okužba od zunaj. Jaz sumim, da je pri meni skozi ranico prišla kakšna bakterija, ker sem prej kljub ranici in bolečinam vsakič dojila na obe strani, tako da je bila dojka redno izpraznjena in mleko v njej več kot nekaj ur ni stalo. No ja, itak so vse samo ugibanja...

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 19:25:06   
Tinky
Maja je bla budna od 2:30 pa do nekaj čez 6, sem jo že skopala in pripravila za nočno spanje, tako da upam, da bo vsaj prvo rundo prespala v miru.
Od kar jo je patronažna skopala, se držimo vsak večer istega rituala. Med 18 in 19 uro jo skopam, podojim in via spat. Teo se pravkar kopa, tako da bo najkasneje ob 20 uri malo miru v hiši user posted image
Mi je fajn, da gresta otroka zgodaj spat, tako imam še čas zase (in za možauser posted image ).

Aisha, Če se ti ne da prekuhavat se dobi od Chiccota razkužilna tekočina; v par litrov vode vliješ en zamašek in pustiš stvar namočeno pol ure.
Jaz sem Teotu 6 mesecev pred vsako uporabo stvar razkužila, vodo za AM pa več kot eno leto.

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 20:35:53   
spacebaby
Aisha, nam je patronažna rekla, de v nekejm normalnem čistem gospodinjstvu res ni treba vsakič sterilizirat flašk in podobnega. Samo fajn splakneš pod toplo vodo in to je to. Jaz 1x na teden prekuham vse, je pa res, potem vse tako mat, kar tudi mene moti.

Drugače imam tudi jaz mleka dovolj, še malo preveč, začne tako goltati, da se mu na začetku vsakič zaleti in pol kašlja....

Tinky, a ti jo vsak večer skopaš? Patronažna je rekla, naj ga nikar ne preveč, približno na 3 dni, ker se mu drugače preveč izsuši koža, pa za ph ni dobr če ga preveč...

Drugače sem bila pa včerej v bolnici, moja dohtarca me je poslala na rentgen in zaključila, da imam zlomljeno trtico (skoraj 4 tedne po porodu še vedno ne morem sedeti brez obroča, pa tudi z njim je boleče). Kirurg v bolnici je rekel, da naj ne bi imela zlomljene, čeprav že jaz iz slike vidim, da ni v redu. Je pa reku, de imam zlomljeno rebro, ki me tudi fejst boli! Mam pa zlomljenega, ker so mi Davida ene pol ure pritiskali ven in se mi metali po trebuhu...
Tako da je že težka odločitev, al dojiti v leže ali sede.....sem kar izbrala sede....pa z obročem....

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 21:23:22   
limma
Dober večer,
na hitro...

danes so tudi Aniko dajali krčki, ampak sumim 1) čokoladne bonbone (nisem se jim mogla upretuser posted image ), 2) nekatrine, 3) mlečne izdelke... tako da tudi jaz razmišljam, da bi jih izločila iz prehrane... ker tudi mene nekaj nenormalno napenja user posted image user posted image ampak ne vem, kaj na potem sploh večerjam user posted image user posted image Nisem ljubitelj mesa, kolbas, salam, paštet... kaj mi poem še preostane? Čežane, kompoti, kruh in ??, riževo mleko.. potem se pa že neha... tinky?

Tinky, super za uvajanje, nas tudi še čaka.. ampak bomo začeli z rahlo zamudo, da ne bo prevelik šok. Pa super za zobek user posted image in da nima več vročine user posted image A si rodila v PO, da imaš 40 minut do P? Do kdaj pa Maja zjutraj spi, če že tako zgodaj zaspi?

Masha_M user posted image user posted image user posted image vem, kako ti je, ker sem bila prvič sama večkrat na robu mastisa, že z vročino in vsem, kar sodi zraven... pa tudi tokrat sem imela v P že čisto pordele dojke... mi je pa hčerka prvič tako "pojedla" eno bradavico, da še zdaj ni čisto OK user posted image Res pa, da se Anika hitreje naje, 10-15 minut, potem se še malo pocartla, tako da ni tako kritično.

žabica22, upam, da si danes boljšega počutja in volje user posted image

žabica13, user posted image , da David tako lepo pridobiva na teži... jaz bi dodatek kar ukinila.

ooooo, a polno dojiš in si že dobila M? user posted image

sasa36, user posted image za prespano noč

Aisha, jaz tudi dojim samo na eni strani, tako kot sky77.. mi je bolj praktično.

Evo, mala velika sirena se oglaša... čau

< Sporočilo je popravil limma -- 28.8.2010 21:24:48 >

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
   RE: Avgustovke 2010
28.8.2010 21:26:25   
limma
spacebaby, user posted image user posted image user posted image Pa saj ne morem verjeti, da so ti zlomili rebro... groza user posted image vem, kako to boli, zato ti pošiljem kup user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
   RE: Avgustovke 2010
29.8.2010 10:29:54   
Tinky
Naše noči postajajo vse bolj normalne.
Maja je zaspala nekaj po 18ih, zbudila se je ob 23:30, sem jo podojila, ob 2 se je zbudila pokakana, sem jo previla, podojila in se je spet pokakala, tako da je blo spet previjanje na sporedu, ob 6 sem jo spet podojila in sva spali do 8.
Vmes se je sicer nekaj malega oglašala, amapk daleč od tistega kar se je dogajalo teden nazaj.

spacebaby, ja kopam jo vsak dan, vendar to še ne pomeni, da jo tudi vsak dan namilim.
Naše "kopanje" zgleda tako, da jo le namočim, da dobi tistih filing, da se je skopala. Namilim jo na dva - tri dni, laske pa umijem po potrebi, recimo 2x na teden.

limma, jaz sem si full hrane nabavila v bio trgovini. Imajo zelo okusne piškote, mnjam mnjam.
Za večerjo jem kruh in domačo marmelado, riževo mleko in muslije, palačinke (je poseben recept, brez mleka in jajc), čaj in piškote ali pa kruh in zelenjavni namaz. Če sem fajn lačna si naredim tudi zelenjavno rižoto ali pa zelenjavno pico.

ojej spacebaby, med porodom so te prav polomli. Upam, da boš kmalu boljše

Mahsha, hvala za pojasnilo glede mastitisa. Včeraj sem imela levo dojko tako nabito, da se mi je vsak žila poznala.

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
   RE: Avgustovke 2010
29.8.2010 10:39:38   
Tinky
jomi sporoča:

Včeraj se je s cr po predhodnem 13 urnem matranju rodil Janez, 4200g, 54 cm!

ČESTITKE user posted image user posted image

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
   RE: Avgustovke 2010
29.8.2010 13:09:31   
Aisha86
OO bravo! user posted image Čestitke jomi za Janeza!!  user posted image   Držim pesti da se čimprej pocajtaš, pol pa sam še veselje! user posted image user posted image user posted image  

Hvala Tinky in spacebaby za informacijo o sterilizaciji flašk! Bom šla po to tekočino in na vsake par dni to sterelizirala...

Evo, zdej sm pršla do knjižnice in si nabavla knjige o negi novorojenčkov...in zdej k berem vse te nasvete se mi poraja tisoč in eno vprašanje. Trenutno zdej sm prebrala, da ni dobro, da ženska pri dojenju uporablja nastavek (v knjigi ga poimenujejo klobuček za bradavice!?!? user posted image ). Meni je patronažna že zadnjič rekla, da ni panike če ga. Tle v knjigi piše, da ga lahko uporabljaš samo v začetku, da se otrok navadi sesat...ma jst ga zdej kr zmeri, že zaradi tega da nimam tko razmesarjenih bradavic. Čeprav na začetku sem dojila brez tega nastavka. Mislste da je res "škodljiv" (ker pol se kao ne nauči sesat pravilno).

(Aja, brez skrbi, vse napisano jemljem z rezervo in še zmeri delam po občutku...sam prašam glih tko, če ime katera kšne izkušnje in mnenje).


Mi smo šli na en sprehodek zjutro, pa na kavico...je blo tko lepo frišno vreme...zdej pa šibamo k mojim staršem na kosilo pa se mal po vasi pokazat (živijo 14km stran).

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
   RE: Avgustovke 2010
29.8.2010 13:16:09   
žabica13
Jomi iskrene čestitke za sinkota - pravega korenjaka! Tebi čimprejšnje okrevanje in da se boste čimprej cartali v domačem okolju user posted image
 
Prekuhavanje - jaz ne prekuhavam čisto vsakič - uporabljam nastavke in bi potem morala po vsakem obroku to prekuhavat. Nastavke so mojemu naročili že v porodni da mora iti kupit, in ko nama jih je kasneje prinesel v P, in sem vprašala sestre kako je s  steriliziranjem so mi rekle da naj le z vročo vodo perem jih. Tako da prvič smo nastavke sterilizirali ko smo že iz P. prišli.

Moram pohvalit da je bila naša noč malo boljša - ob 23, 3 in 6 smo se zbudili in nismo preveč čukirali čez noč. Sicer je imel en napad dretja vmes, ampak hujšega ni bilo. user posted image

Napenjenje - tudi nas daje. Prejšnji teden sem jedla po 1 ali 2 breskvi na dan in se mi zdi da je bilo še huje. Danes mi je pa mama gušte naredila. Prej je bila na obisku in mi domače fige prinesla. Zdaj moram bit karakter in jih tašči odnest. da jih ne pojem, ker zame so fige strup, nekaj noro dobrega in če bom eno dala v usta bo konec. Joj, jaz mam tudi krize kaj jesti - meso zame ni (pa nisem vegi, a mi vseeno ne paše), bi lahko živela ravno od takih stvari ki napenjajo - svežega sadja in zelenjave in mlečnih izdelkov user posted image  . Dobim pa v torek te koroške kapljce o katerih je Saša36 pisala.

Dodatki za mamice - porod nas je kar malo zmatral, pa še nočna dežurstva - a imate zase kakšen vitaminski dodatek?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?