|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
24.8.2010 22:06:44   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86


dojenje
- jst pa to zdej prvič slišm, da naj bi se dojilo samo na eno stran, naslednjič pa na drugo...v porodnišnici in tud z vsemi mamicami k se menm so rekle da treba menjavat in začet na tisti joški kjer si končala...da se kao enakomerno praznijo.


Glej jaz dojim že od vsega začetka tako in nikoli ni bilo nobenih problemov. Tavelikedva sta se prav lepo redila na tako dojenje. Tavečji celo malo preveč in ga P nikakor ni mogla stlačit v tiste svoje tabelce. Sem med vrsticami vedno dobila pod nos, da je predebel. Sem pa prvega dojila 14,5 mesecev, tasrednjo pa 20,5 mesecev. In nikoli problemov z mastitisi ali čem podobnim. Res je, da je potem na pogled ena joška večja kot druga, ampak to mene ni motilo. važno je, da je bil otrok sit in zadovoljen

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
   RE: Avgustovke 2010
24.8.2010 23:22:49   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: Lepka

Prosim povejte kateri nadomestek svetujete??? Morm mojga poslat v šoping preden prideva domov, da ne bo potem panika.



Lepka - samo ne se preveč obremenjevati! Saj je res lepo dojiti, ampak če mleka ni dovolj, ga pač ni. Jaz se trudim na vse načine, spijem par litrov čaja za dojenje, jem same zdrave stvari, pa nek fenugreek, pa sezam... 
Ampak s črpalko dobim največ 40 ml iz obeh strani, kar je čist premalo. Tako, da mislim, da naš sonček user posted image  poje pol mojega mleka in pol dodatka. Ampak tudi patronažna je rekla, da je pomembna ljubezen, ki jo dobi.
Uporabljamo Novalac1, po Tinkynem nasvetu iz Italije, po polovični ceni. user posted image  

(odgovor članu Lepka)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
   RE: Avgustovke 2010
24.8.2010 23:31:48   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

Bi vas samo prašala kako se vi kej vozičkate? Mi gremo na sprehod samo če vidimo, da je Pa3k v popolnem spancu in da potem celo pot lepo nina...ker enx sva šla na sprehod ko ni glih trdno spal in je celo pot sitnaru in se joku. Sva sam tekla nazaj v stanovanje...Ker vožnja ga ni uspavala. user posted image



sprehodi - Naš user posted image  uživa v vozičku, tako, da nikoli ne joka in se kar odpravimo. Ampak vedno po tistem, ko je previt in ko se naje. Ponavadi gremo za 2 uri.

kilogrami - jaz sem se na koncu zredila za 9, 5 manj sem jih imela, ko sem prišla iz porodnišnice, v naslednjih tednih sem izgubila še 3, tako, da je ostala še ena viška. Ampak moja začetna teža je bila že previsoka, tako, da me nekaj kg še čaka na dolgi rok. user posted image


(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
   RE: Avgustovke 2010
24.8.2010 23:37:30   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: sky77

IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86


dojenje
- jst pa to zdej prvič slišm, da naj bi se dojilo samo na eno stran, naslednjič pa na drugo...v porodnišnici in tud z vsemi mamicami k se menm so rekle da treba menjavat in začet na tisti joški kjer si končala...da se kao enakomerno praznijo.


Glej jaz dojim že od vsega začetka tako in nikoli ni bilo nobenih problemov. Tavelikedva sta se prav lepo redila na tako dojenje.


Jaz sem pri prvih dveh ravno tako kot ti Sky...Brina pa tudi če že zaspi po eni dojki, se hitro (čez 10-15 min) zbudi in hoče še eno. Tako, da zdaj jo tako dojim, jo vmes previjem in je čisto kul. Je pa ne pustim več kot 15 min na eni, ker se tako najedo v tem času, potem pa samo crkljajo. Jo rajši bolj pogosto dojim, če je treba. Dokler se res dobro ne vzpostavi dojenje, so možne vse variante. Je pa res dobro začet na tisti dojki, kjer si prej končal, da se res dobro izprazni.

Čestitke vsem novim mamicam in srečno pot in čim lažji porod vsem, ki jih to še čaka!

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 9:37:20   
Tinky
Meni se bo spipalo. Ta noč je bla grozljiva user posted image
Razmišljam in bolj kot razmišljam imam občutek, da je možna alergija na kravje mleko, ker vsak večer jem sir, jogurt in kruh, ki vsebuje mleko.
Majo pa tako zvija, napenja, da je grozno.
Od danes naprej se bom striktno držala diete brez mleka in mlečnih izdelkov.

Moj miškolinko je šel v vrtec. Ko sta z možem šla, mi je šlo kar jok user posted image user posted image
Upam, da se bo imel lepo in, da ne bo preveč travmatično.

Ploha, končno se je začelo dogajat! Čakam sms user posted image

kile, zredila sem se 8 kg, po porodu sem šla dol 5 kg, zdej sem že na -1.

dojenje, dojim kot je napisala sky, en obrok na eni, drug na drugi joški.



_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 9:54:50   
žabica13
Ploha user posted image user posted image  upam da že stiskaš k sebi svojo štručko!
 
Vozičkanje - včeraj sva šla medtem ko je doma že cca uro spal in je med sprehodom taka panika ratala da sva dobesedno v klanc šprintirala da bi bila čimprej doma - od zdaj naprej le ko bo fajn zaspan, ker našega tudi vozičkanje ne uspava.

Naša noč - no coment, smo se na uro in pol zbujali, 2x bili pokakani, 1x politi...mami je ko zombi, ampak se mi je David odkupil zjutraj ko je take nebeško lepe brezzobe nasmeške mi poklanjal user posted image  Sva pa včeraj eno mmalo veliko zmago dosegla - se nama je uspelo pristavit brez nastavka, sicer sama na eno stran, ker druga je še vedno fajn vdrta in se mi zdi da imam kar več mleka. Zjutraj sem ga namreč pristavila, malo je vlekel in ko je nehal sem mislila da ni več. Sem mu dala Novalac in nato izčrpala si mleko, ga je bilo za 70 ml, pa še nekaj je spil. Tako da se bova še bolj trudila, da bo res flaška ko bo res lačen.

Lenny včeraj sem si po nekem nasvetu ki sem ga prebrala skuhala kavni nadomestek, projo oz. ječmenovo kavo. Ne vem ali je od tega kaj bolje, ali zato ker mi je 2x se prikloopil brez nastavka, ampak je definitivno malo bolje z mlekom.

Umetno mleko - tudi mi imamo novalac1 - zaenkrat še kar iz naše lekarne, moram pa mamo v staro gorico poslat da mi ga malo prinese.

Kkoliko vaši user posted image  spijo čez dan - naš spi vedno manj, če za 2 urui vmes zaspi je pravi luksuz!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 9:57:59   
kamelija
Jaz menjavam položaje zato, ker ji ne paše skoz na eni. Vleče 10 min se začne dret, podreva kupček jo dam na isto joško nazaj pa sploh noče vlečt. Potem jo dam na  drugo in kot bi odrezal. Tako nekako. Sej pravim, vseeno jo skušam potem na eni čim več, da jo sprazni.

Za flaško pa mi je včeraj patronažna rekla, da raje ne, ker če se navadi se lahko zgodi da bo joško odklanjala. Ampak otroci so si različni. Jaz bom vztrajala na joški, je malo naporno ampak bomo že.

(odgovor članu rezka)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:04:34   
Tinky
žabica, Maja bo v petek stara 1 mesec in že nič ne spi čez dan. Malo zadremucka, veičino časa pa gleda kot sova in skozi bi se nosila. Ko jo položim v voziček začne težit.

V 26 dneh se je zredila 900 g user posted image user posted image


_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:07:37   
solis
Današnja noč je bila končno malo boljša kot zadnje dni user posted image . Ana je zaspala ob 21h se nato zbudila ob enih in polpetih. No, potem sem morala ob pol sedmih vstat in zrihtat Nino za v vrtec. Ana pa je sladko spančkala še do pol osmih.

dojenje - na začetku sem dojila na obeh stranih, dokler ni bilo dovolj mleka, zdaj pa dojim večinoma en obrok na eni, drugega na drugi. Če hoče še, jo dam še na drugo stran, ampak šele po tem, ko dobro izprazni prvo.

kg - ko sem prišla iz P sem imela 5 kg manj, nato sem šla v enem tednu še za 2kg dol. V začetku nosečnosti sem imela tako ali tako že 2 kg viška (vsakoletni grehi veselega decembra user posted image ), tako da me do idealne teže čaka še 5kg.

Ploha - držim pesti za čim lepši porod!!

sprehodi - naša je v vozičku večinoma mirna (če se seveda voziček premika, tako da kakšen daljši klepet s sosedi na enem mestu ne pride v poštev). Če se le da jo najprej nahranim, da se lahko potem dalj časa brez skrbi sprehajamo.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:15:21   
dreamy.
Jutro.

Čestitke novim mamicam user posted image

Dojenje - Midva z Žigatom se vedno dojiva na obe strani, s tem da je ene 5 min premora vmes, ker mi po ene 6-8 min na eni skoraj zaspi in ga moram kar malo zbujat da je tam nekje 12 min na eni, pol probamo kupček podret al pa ga previjem, potem pa pristavim še na drugo stran. Pa se kr lepo zaenkrat redimo, k ga je v pon. patronažna tehtala je od čet pa do pon dobil 300g, tko da je mel 4230 v pon. (iz porodnišnice 16.8 sva šla s 3785).

Spanje - opažam da se tud pr nas podaljšuje budni del dneva. Moram pa zaenkrat kar ornk potrkat, da se mi ponoč zbudi samo enkrat..spi tam nekje od 9/10 zvečer pa do ene pol treh, pol pa se zbudi okol pol sedmih zjutraj.
Tko da zdej k spi čez dan, moram izkoristiti da dokončam mojo magistrsko.

Vozičkanje - mi še nismo šli nikamor na sprehod, smo bolj pred hišo, ker me je kar malo strah it kam, k ne vem kaj bi nardila če bi se mi začel ful dret. Mava čez vikend namen it mal na golovc al pa rožnik, sam bom probala po dojenju in previjanju. Tko da upam da bo spančku.



(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:33:47   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Ploha user posted image user posted image  upam da že stiskaš k sebi svojo štručko!
 
Sva pa včeraj eno mmalo veliko zmago dosegla - se nama je uspelo pristavit brez nastavka, sicer sama na eno stran, ker druga je še vedno fajn vdrta in se mi zdi da imam kar več mleka. Zjutraj sem ga namreč pristavila, malo je vlekel in ko je nehal sem mislila da ni več. Sem mu dala Novalac in nato izčrpala si mleko, ga je bilo za 70 ml, pa še nekaj je spil. Tako da se bova še bolj trudila, da bo res flaška ko bo res lačen.

Lenny včeraj sem si po nekem nasvetu ki sem ga prebrala skuhala kavni nadomestek, projo oz. ječmenovo kavo. Ne vem ali je od tega kaj bolje, ali zato ker mi je 2x se prikloopil brez nastavka, ampak je definitivno malo bolje z mlekom.


Ja, Ploha stiskamo pesti!

žABICA13, super za pristavljanje user posted image user posted image user posted image ...čimveč ga daj...ker bo tudi mleka vedno več in bolj pridno bo spal. Res se splača, ker je potem toliko manj dela.
Meni je tudi rekla patronažka, da je ječmenova kava dobra. Je še nisem skuhala, ker imamo mleka za izvoz, čeprav ga nekaj dni tudi ni bilo, pa se porihta, če vztrajaš. Naj ti gre vsak dan malo bolje in da kmalu ne bosta rabla več umetnega user posted image .

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:46:14   
Tinky
kje se pa to kavo kupi?

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 10:58:18   
žabica13
Tinky bi morali imeti to kavo skoraj v vsaki trgovini. Jo imajo celo če v našem res slabo založenem mercatorju.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 11:10:16   
nimanorwen
jutro punce oz. dobr danuser posted image

mi furamo safr ponoč.user posted image  se je zbudila učer ob pol 2 popoldne in ni spala do 1 ponočuser posted image user posted image s tem, da se je od pol 9 do enih drla skor skus. prou ne zastopm, kk je lhk tuk mejhn otročk tk trdoživ. s tem, da nimam pojma, od česa jo tuk zvija. svežga sadja in zelenjave itak ne jem. jem solato, ampak po solati je ne, ker sm sprobala. kr obolela bom. kk bo, k bo šu moj u službo, si res ne predstavlam. drgač mleka mam ful, sm kaj k se dere itak ji ne dam, pol je pa tuk zmatrana, da noče jest. aja s tem, da je spala od 1 do pol 9 zutrejuser posted image  sm mislna, da bo lačna k volk, pa glih, da sm jo mela 20 min na joški in spi dalje. jao. zdele bo patronažna pršla, pomoje se spet ne bo dobr zredila. joj ej.
ploha - upam, da rojevaaaaašuser posted image user posted image user posted image moj stil pisanja lepu, da ti je všeč ... je že itak cenzuriran ... men grejo itak same neumnosti po glav in jih pol pač tut zapišemuser posted image joj upam, da maš že user posted image  ob sebiiiiiuser posted image
popadki - jest sm mela skor skus svoje, samo na konc mou umetnih, pa tut nism mela nč časa vmes predihavat al pa počivat, je šlu k bi film naprej zavrtuuser posted image drgač je pa tut zoja mela popkovnco enkat okul vratu, sm mislna, da bo še bl zafclana, k je tak počela celo nosečnost.user posted image
sky77 - kje se pa nabavi ta roiboss čaj? lekarna al obična štcuna? k masiram jo zmer itd. tk da res ne vem, kaj nej. k kaplc pa ne bi glih še prec.
žabica13 - super za dojenjeuser posted image  upam, da boš mela vse več mleka, sej ke pa piše, da moraš od dneva 0 na polno dojit. najbl je važn, da david čuti tvojo materinsko ljubezen in predanostuser posted image
kile - zredila sm se 17, v pondelk sm jih mela 10,5 manj ... upam, da bo šlu še kej dol "samu od sebe", k jh mam še kr par za dol dat od prej. sm itak mislna shujšat pred zanositvijo, pa se je semenček prec prjeu, k sm tabletke nehala jemat in ni blu nč kruha iz te mokeuser posted image
sprehodi - bli 2x po 5 min, jest itak še ne morm hodt sploh, tk da zaenkat ne bo še nč.
tinky - upam, da bo teo v vrtcu uživou na polnouser posted image  drgač pa kriza tole z mlekom, amapk si vsaj pogruntala, kaj je narobe ... bo prec bul zdej.
kamelija - men je isto mami rekla glede flaške, da lahko začne joško zavračat. sm zaenkat je še ne.
dojenje - čist različno. ponoč nč, ker se dere in spi, podnev pa učas na 1,5 ure, učas pa na 4. zbujam je ne vmes, ker nima smisla. si pa najprej izčrpam, pol jo dam na eno joško za 20-30 min (vmes kupčke podirava), pol še na tadrugo za ene 10, pol si pa še mou načrpam in ji dam nakonc flaško, če je še lačna. k če bi jo mela skus na joškah samo, tu traja 1,5 ure stoje dojenja in sm čist hin.

a ste za to, da se prestavimo na starši čvekamo delfinčki2010? k mislim, da smo večinoma aktivne članice že rodile.
 
lep dan nasmejan vsem

(odgovor članu rezka)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 11:46:46   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

a ste za to, da se prestavimo na starši čvekamo delfinčki2010? k mislim, da smo večinoma aktivne članice že rodile.
 
Jaz sem vsekakor za.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 12:29:20   
solis
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

a ste za to, da se prestavimo na starši čvekamo delfinčki2010? k mislim, da smo večinoma aktivne članice že rodile.
 
Jaz sem vsekakor za.



enako

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 13:26:42   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: solis

IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

a ste za to, da se prestavimo na starši čvekamo delfinčki2010? k mislim, da smo večinoma aktivne članice že rodile.
 
Jaz sem vsekakor za.



enako


enako

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 14:25:11   
barbet
Ojla!

Vedno pozabim povedat, da sem rodila 11. 8. in ne 12. - je pa res, da sem poslala sms šele po polnoči, ker smo se do takrat crkljali v porodni sobi.

user posted image Sem tudi jaz ZA starševski forum. Se mi pa že mal smilite nosečke tu gor, ker kar še čakate - ampak je tudi to lepo. Pa še mal boste zvedele od nas, ki smo že "aktivne mamice".

dojenje - jaz po priporočilih patronažne dojim na eni strani, ko to sprazni grem pa na drugo, ne glede na obrok (tako da tudi jaz hodim z eno večjo joško naokoliuser posted image user posted image user posted image .
hvala bogu pa imam dovolj mleka  - čeprav sem si tudi čaj od Tekaneja preventivno kupila (bojda deluje - ne vem pa iz lastnih izkušenj).

teža -sem šla 8 kil dol, zdaj bo treba pa še 7, če pa več pa ne bi bilo nič hudega. Sam ne vem kako bo šlo. Saj mala res ful je, ampak meni se zdi, da jaz še bolj.user posted image Se mi zdi, da sem kot ena uška.

dvigovanje dojenčka - ko sem vas brala sem se še jaz skoraj zasekirala, ker ne dvigujem ravno po "naslikanem", ampak tudi v porodnišnici jih dvigujejo po svoje, pa pazim itak in mali odgovarja, torejuser posted image

user posted image Da vam povem še, kako je kuža sprejel Enjo - sva mu jo dala takoj za povohat in mu ni bilo nič jasno, se niti ne upa čist zraven, pa tudi mu ne pustiva, da bi jo ravno lizaluser posted image . Je pa včeraj mož dal Enjo ful zraven njega in ker že ful krili z rokami naokoli ga je ornk mahnla po gobčku in mu ni bilo čist nič jasno. Sva se pa z mojim smejala še celo urouser posted image user posted image user posted image

sprehod - prav na sprehodu smo bili le enkrat, gremo pa po dojenju, ker mi še ni, da bi ravno sredi poti dojila. Sicer pa pri nas pomaga tudi duda - je nima velikokrat, ampak če vidim da bi le sesala, jo pa namesto dojke kdaj dobi.
Moram pa reči, da je Enja prav pridna punca - ponoči se naspimo in možu še ni treba iz spalnice, ker ga ponavadi niti ne zbudivauser posted image user posted image user posted image . Podnevi je pa tudi precej pridna. Če bo tako naprej ...

previjanje - jaz sem jo začela previjat po dojenju, ker se mi smili spat v dreku. Pa ful serje.
user posted image Me je zadnjič skoraj na previjalni posrala. To je še huje kot fantki lulajo. Je kar katapultiralo iz nje user posted image user posted image user posted image . Se je res nekaj napenjala, ampak nisem pričakovala in sem se komaj skrila za plenico - ajej.

Joj, sem se razpisala ...
Uživajte v materinstvu ali nosečnosti in en objemček v deževen dan vam pošiljamuser posted image


(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 18:39:33   
žabica13

user posted image
 
  
user posted image

PDP
NICK
(STAROST) KRAJ bivanja in poroda  (ŠT.nos.-ŠT.otrok) SPOL NASLEDNJI PREGLED 
KG+/-

1.8.2010
Spacebaby (29) Tržič (1., 0) 02.08.2010 RODILA FANTKA DAVIDA user posted image
Tinky (32) Koper/Izola (2, 1) ,  27.07.2010 RODILA PUNČKO MAJO user posted image
miska333 Postojna (1., 0) RODILA 05.08.2010 PUNČKO TISO user posted image
Lenny1 Ljubljana (1., 0) user posted image 01.08.2010 RODILA FANTKA ROBINA user posted image

2.8.2010
Zoya27 (31) ok.Celje/Celje (2., 1), KG +13 kg user posted image 12.08.2010 RODILA FANTKA ENEJA user posted image
kajsica
anonimna
monika
MB
Malena29 Maribor/MB (1., 0) user posted image

3.8.2010
BarbiG  - RODILA 14.07.2010 PUNČKI ENEJO IN ELO user posted image user posted image
Szk
Biba77
03.08.2010 RODILA PUNČKO ANO user posted image
Aisha86 (23) KP - Kras/Postojna (1., 0) RODILA 14.08.2010 FANTKA PATRIKA user posted image

5.8.2010 
Pikicabuka
saša36 Celje (2., 1)  RODILA 26.7.2010 FANTKA JAN LUKO user posted image

6.8.2010  
BK355 (1., 0) 
RODILA 21.07.2010 FANTKA ENEJA user posted image

8.8.2010 
Listek (2., ?)  RODILA 29.07.2010 PUNČKO ANO user posted image
Barbet (32) Ljubljana (1., 0)  RODILA 11.08.2010 PUNČKO ENJO user posted image
Dreamy. (26) Ljubljana (1., 0) RODILA 12.08.2010 FANTKA ŽIGO user posted image  
Claudia99 (23) (1., 0) 
user posted image


9.8.2010
cebelica81 (1., 0)
anchy82 (27) (2., 1.)  RODILA 05.08.2010 FANTKA ALJAŽA user posted image
 
Claudie
(2, 1)

10.8.2010  
pika.ana (30), maribor, 1., 0, punčka user posted image  + 3kg
danana
ooooo (22) (1, 0) RODILA 26.07.2010 FANTKA ENEJA user posted image
strelka (22) (1, 0)
Solis (32) Ljubljana (2., 1) + 8,5 kg user posted image -RODILA 11.07 PUNČKO ANO user posted image

11.8.2010 
jeny
mayci (29) (2., 1)  Kamnik + 9,5 kg RODILA 11.08.2010 PUNČKO IZO user posted image
sky77 Ljubljana (3., 2)  RODILA 09.08.2010 FANTKA BORA user posted image
Masha_M (28) Ljubljana/Postojna (1., 0)  + 16 kg
user posted image RODILA 31.08.2010 FANTKA VALA user posted image

12.8.2010 
Bambina22 (33) Ljubljana

13.8.2010      
mateja30
Sinja
vvvv (30) +5kg
aandrejka (25) (1., 0)
Ploha (22) Gorenjska (2., 1) + KG 10
Mamica26 (1., 0) user posted image

14.8.2010
ledenkaa + 10 kg  user posted image RODILA 27.07.2010 PUNČKO TIJANO user posted image
Anneda (31) Kamnik/Ljubljana (3., ?)   -2kg
Ina11 user posted image RODILA 09.08.2010 PUNČKO GAJO user posted image
Lepka (29) Ljubljana  RODILA 19.08.2010 PUNČKO JULIJO user posted image


15.8.2010
tijica
arubba
tjaša79
Papi75  (34) Pragersko (2., ?) + KG 3
Nimanorwen (25) Grosuplje (1., 0) RODILA 14.08.2010 PUNČKO ZOJO user posted image
Bushi (25) Cerknica okolica (1., 0) user posted image RODILA 06.08.2010 FANTKA JAKOBA user posted image
IGMIPI (31) Vipavska dolina (1., 0)
RODILA 29.07.2010 PUNČKO METKO user posted image

16.8.2010   
kai1 (30) okolica LJ. (4.,1.)  RODILA 14.08.2010 PUNČKO MANCO user posted image
Mushroom

17.8.2010
Amoss (24) Maribor  (2., ?)  RODILA 05.08.2010 PUNČKO LEIO KLARO user posted image
Marčevka2010 (31) okolica Lj. (2., ?) RODILA 15.08.2010 PUNČKO EMO user posted image  
Žabica22 (22) Ljubljana (1., ?) RODILA 15.08.2010 FANTKA ŽIGO user posted image
limma (2., 1 user posted image ) RODILA 19.08.2010 PUNČKO ANIKO user posted image
 
Kamelija Ljubljana RODILA 20.08.2010 PUNČKO ZALO user posted image
Mini13

18.8.2010
hermy1 (44) (5.,3.) RODILA 16.08.2010 PUNČKO BRINO user posted image
Spela30 (30) okolica Celja (1., 0) 
Nanes (24) Primorska + KG 4 user posted image
FirstTimeMummy (24) Ljubljana (1., 0)  RODILA 22.08.2010 FANTKA MAKSA user posted image
Zlatolaska (22) Medvode (1., 0) RODILA 17.08.2010 FANTKA LOVRA user posted image
NatašaC (30) Litija/Treb - Ljubljana (3., 2) RODILA 14.08.2010 FANTKA NICKA user posted image
 
19.8.2010
Tinna25 (PDP po M 31.8) (26) Maribor (1., 0) user posted image

20.8. 2010
tasi84 (25) Gorenjska/Radovljica (2., ?)
mali slonček (25) (2., ?) 
cebelica2010 (33) Ljubljana (2, 1)


22.08.2010 
irma78 (31) Ljubljanaž/Lj. (2., ?) 
Bacek (31) Gorenjska (3., ?) user posted image
BarbaraGS Ljubljana  user posted image RODILA 14.08.2010 FANTKA IRENEJA user posted image

23.8.2010
Biona (34)
Maribor
CAT Ljubljana
(3, 2) RODILA 16.08.2010 PUNČKO LAURO user posted image

24.8.2010
Kameljia Ljubljana + 19 kg user posted image

25.8.2010
žabica13 (32) LJ okolica/Goriška   RODILA 10.08.2010 FANTKA DAVIDA user posted image
novamami (28) Kočevje / Ljubljana (1., 0) +5 kg NP 10.08.2010 user posted image

26.8.2010
lumpa6 (37) Ljubljana (7., 5.) user posted image
nikitek
Ninci (32) Lj (3.,user posted image )
27.8.2010
miska08 (28) Maribor (2., ?) user posted image
Rožica5

Uršula83 (26) (3, 1) + 3,7 kg

28.8.2010
liam.90 (1., 0)
Loly89 (20) Primorska (1., 0)   

29.8.2010
LIDIJA_SANJA (2., ?) 
LenaSmol (27) Ig  52 kg
Uurshika Gorenjska (3., 2) user posted image
Jomi (28) Trbovlje (1., 0) + 0 kg user posted image


Avgustovskih  user posted image  2010 je 87
 
ŠTEVILO user posted image  = 20
ŠTEVILO user posted image = 19
ŠTEVILO user posted image  = 48

SKUPAJ user posted image  = 87                   

user posted image  


Z NAMI SO ZAČELE :
- Nefretiti user posted image      


LINKI DO ZANIMIVIH SPLETNIH STRANI SO NA SEZNAMU NA STRANI 139 (DA NE BO TOLIKO PROSTORA ZAVZELO VSAKIČ)




(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 18:46:35   
žabica13

user posted image
 
 
  Datum rojstva:  Mamica:    PDP:     Ime otroka:  Teža:     Dolžina:
user posted image  11.07.2010    SOLIS     10.08.    ANA              2310g

user posted image  14.07.2010    BarbiG     03.08.    ENEJA          2440g   48cm
                                                             ELA              2180g   47cm

user posted image  
21.07.2010    BK355      06.08.    ENEJ             2910g   49cm

user posted image  26.07.2010    Saša36     05.08     JAN LUKA     2520g   45cm

user posted image  26.07.2010    Ooooo       10.08.     ENEJ             3515g   57cm

user posted image  
27.07.2010    Tinky        01.08.     MAJA           2990g    53cm

user posted image    27.07.2010   Ledenkaa  14.08      TIJANA        3120g    50cm

user posted image    29.07.2010    Listek1     08.08.     ANA              2980g    50cm

user posted image    29.07.2010    Igmipi      15.08.      METKA         2920g    51cm

user posted image  
31.07.2010   Masha_M    11.08.     VAL              3630g    53cm

user posted image   01.08.2010    Lenny1      01.08.     ROBIN          3150g    50cm

user posted image    02.08.2010  Spacebaby   01.08.    DAVID         3080g     55cm

user posted image    
03.08.2010   Biba77        03.08.     ANA            4160g     54cm

user posted image    05.08.2010   Amoss        17.08.   LEIA KLARA  3300g    50,5cm

user posted image     05.08.2010  Miska333    01.08.      TISA          4270g     54cm

user posted image    05.08.2010   Anchy82    09.08.     ALJAŽ          3500g    52cm

user posted image    06.08.2010   Bushi           15.08.    JAKOB          4000g    54cm

user posted image    09.08.2010    Sky77       11.08.     BOR              3620g   51cm

user posted image     09.08.2010    Ina11        14.08.     GAJA            2700g    49cm

user posted image    10.08.2010   Žabica13   25.08.       DAVID        3120g    51cm

user posted image    11.08.2010   Mayci         11.08.      IZA              4040g   53,5cm

user posted image    11.08.2010   Barbet        08.08.      ENJA           3180g    50cm

user posted image    12.08.2010   Zoya27       02.08.      ENEJ           4270g    54cm

user posted image     12.08.2010    Dreamy.    08.08.       ŽIGA          

user posted image   14.08.2010  Nimanorwen  15.08.    ZOJA          3825g    54cm

user posted image    14.08.2010       Kai1          16.08.    MANCA       3095g    49cm

user posted image     14.08.2010      Aisha86      03.08.    PATRIK      3710g    54cm

user posted image     14.08.2010      NatašaC     18.08      NICK         3600g     54cm

user posted image     14.08.2010    BarbaraGS   22.08.     IRENEJ      3580g     52cm


user posted image     15.08.2010      Žabica22    17.08.      ŽIGA         2790g     50cm

user posted image     15.08.     Marčevka2010    17.08.    EMA           3370g     50cm

user posted image     16.08.2010      Hermy1      18.08.    BRINA        3560g     53cm

user posted image     16.08.2010       CAT            23.08.    LAURA        3320g    52cm

user posted image      17.08.2010     Zlatolaska   18.08     LOVRO        4010g    55cm

user posted image     19.08.2010      Limma       17.08.     ANIKA

user posted image     19.08.2010     Lepka        14.08.     JULIJA        3110g     48cm

user posted image      20.08.2010      Kamelija    24.08.      ZALA

user posted image     
22.08.  FirstTimeMummy   18.08.       MAKS         3220g     53cm


 


user posted image user posted image  = 21
user posted image user posted image  = 18






(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 18:50:10   
žabica13
Tudi jaz sem za da se prestavimo user posted image

naš fantek je pa tako priden danes, se kar malo bojim kako bo ponoči ker res zelo veliko spi čez dan, se podojiva in je že koma. Pa praktično brez dodatka furava danes user posted image  in brez nastavka se lepo prisesa na levi strani. Ker že na joški zaspi sklepam da ni lačen.

Podiranje kupčka - koa podirate kupček, da ga imate na rami ali kako drugače? A vam ga vedno podrejo, za naju je to prava znanost

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 18:50:55   
žabica13
Pa še to pozabila - da sva se pri pediatru naročila in dobila datum 09.09. user posted image  Joj kako gre hitro čas,

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 18:51:44   
Tinky
Ploha sporoča:



Kuku, pa sem tu. Danes ob 17:14 sem prišla iz moje mamice in ko me je ati prvič videl, je rekel da sem Manca - on bo že vedel. Ena teta me je dala na vago, kjer je kazalo 4450g, meter pa je ob meni raztegnila do 55 cm.



ČESTITKE user posted image user posted image user posted image pa si jo le dočakala!!!!!

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 19:38:01   
barbet
tinky - čestitke!!!user posted image user posted image user posted image Tale punca je pa velikanka!!!

Kupček - mi ga podiramo kar na rami in ga skoraj vedno podre. bojda pa ni panike, če ti ga ne. Eni otroci ga tudi nikoli ne. Moja kar precej hitro je (ponavadi) in rabi malo rigatuser posted image

A se še kateri user posted image uspava na dojki? Naša Enja kar težko zaspi drugače, jaz je pa tudi nočem matrat, pa dokler me ne grize, jo kar pustim še mal priklopljeno.



(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
   RE: Avgustovke 2010
25.8.2010 20:20:14   
žabica 22
Živjo user posted image in mamice user posted image

Po dolgem času mi uspeva, da se vam malo oglasim user posted image .
Prebrala sem vas že za nazaj samo ne bom komenterala tok velik, ker ste res pridne s pisanjem user posted image

Vglavnem porodno zgodbo vam bom napisal naslednič, ker po pravici povedano sedaj tudi neke posebne energije nimam da bi jo napisala sem taka kot en marsovec- še tist je lepš za vidit kot jaz user posted image

Vsem mamicam čestitam za user posted image , ki so v tem času prijokali na svet, pa seveda čim več prespanih noči vam želim user posted image

Pregled pri pediatru imamo 21.9. user posted image ,
Dojenje : moj Žiga papca samo na desno joško, z levo se pa skos krega pa kremži user posted image , tako da so mi že sestre v p pomagale ga pristavlaj samo ni hotel zagrabit, tako da so delono kar obupale nad pristavlanjem user posted image - so ga hotele zafrknit in so mu dale najprej malo vode po flaški potem pa na dojko in je zagrabu 2-3 posesav malo in takoj spustu in to so mu naredile 2 in je veselo nasedu potem pa ne več user posted image . Tako da si levo pumpam in mu dajem po flaški, drugače pa sva na desni z levo se pa še boriva in upam da nama uspe kmalu se dojiti tudi na levo. Drugače se pa čez dan zbuja na 2-3h za papcat, čez noč ima pa od 1 pa do 4 veselico in sem danes patronažni povedala kako pa kaj se nam dogaja čez noč in je rekla da naj mu dam kar flaško z 90ml mleka in da bom vidla kako bo. 
podiranje kupčka: nama kar dobro vspeva na rami drugače ga pa podre dostikrat sam med dojenjem user posted image
sprehod: nismo še šli na konkretni sprehod, smo pa bili do sedaj pred hišo, kjer sem se lahko malo vsedla, ker sem fizično še bolj švoh in nimam neke konkretne moči  za sprehodeuser posted image
previjanje: sem ga začela previjat po dojenju, ker je bolj meren, pa vedno po dojenju počakam še kakšnih 10-15 min ker se vedno pokaka še v tastaro planičko, prej sem ga pa prvila in ko se je pokaku sem ga še 1x- pred dojenjem  se mi je dru kot sraka
kilogrami: ko sva v sredo prišla iz p je na tehnici kazalo 70,5kg in ko sem danes spet stopila gor jih je kazalo 64,5kg tako da jih ima še dobrih 12 za izgubit user posted image , 12kg sem pa že izgubila. kdaj bodo šli dol mi ni jasno, upam pa da vse dol spravim.

Danes je moj Žiga star 10 dniuser posted image in sploh ne vem kdaj je šlo teh 10 dni okoli.

Punce ali vam kaj nagajajo hormoni?
meni razpoloženje tako nihauser posted image - npr. včerej sem jokala kot dež, zato ker je moj ribe peku notri ( beri: zelo sem si jih zaželea in mi jih je šel iskat, speku postregu jaz sem ga pa napizdila da kaj je to notri peku user posted image bi sama sebe najrajš užgala okrok kepe samo si nimam kej pomagat, ker me kar zagrabi in potem me čez čas mine user posted image ). Drugače moram pa mojga user posted image zelo pohvalit- zelo se trudi in naju tako lepo pedena z najinim sončkom da kar res ni user posted image . Vsak dan nama skuha kosila pomije, pospravi, cune da prat, jih obesi no idino pegla jih ne tako da tisto pa jaz naredim. Ga bom prav pogrešal ko bo šel nasledni teden v službo.

Šibam, ker se najina mala sirena vglaša user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?