|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 13:41:17   
BigDaddy

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: BigDaddy
In ko so prišli na kraj, ki se imenuje Kalvarija, so tam križali Njega in oba hudodelca, enega na desnici, drugega na levici. Jezus pa je molil: »Oče, odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo« (Lk 23,33-35).
Tako je Jezus molil na križu. Sveti Pavel pa nas uči: »Prenašajte drug drugega in si odpuščajte, če ima kdo nad kom kaj grajati, kakor je Gospod vam odpustil, tako tudi vi.« (Kol 3,13).


Sveti Pavel uči tudi neumnosti.

"Vsak moški, ki moli ali prerokuje s pokrito glavo, dela sramoto svoji glavi. Vsaka ženska pa, ki moli ali prerokuje z odkrito glavo, dela sramoto svoji glavi, ker je to prav tako, kakor če bi bila ostrižena. Če se namreč ženska ne pokriva, naj se še striže!"

Jezus je povedal:

"Če kdo pride k meni in ne sovraži svojega očeta, matere, žene, otrok, bratov, sester in celo svojega življenja, ne more biti moj učenec."




Zakaj citiraš odlomke iz Svetega pisma, če ne veš na kaj se nanašajo oziroma kakšen pomen imajo?

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 13:46:41   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: BigDaddy
Zakaj citiraš odlomke iz Svetega pisma, če ne veš na kaj se nanašajo oziroma kakšen pomen imajo?


Sicer bo sam odgovoril, ampak glede na to, da je "bivši" vernik in da je hodil na teološko fakulteto verjetno še predobro ve.

(odgovor članu BigDaddy)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 17:42:39   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada



Zame je ateist tisti, ki ne verjame v nobenega od "obstoječih" (znanih) božanstev. Torej ne v Jezusa, ne v Alaha, ne v Krišno, ne v kogarkoli. Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega. In zato se imam za ateistko.




Dada, motiš se, zelo zelo se motiš. Pri pojmu ateist stvari ne moreš kar malo po svoje prikrojiti. Ateist NE VERJAME V BOGA!!!  Theos=bog; teizem=vera v boga/božanstvo(-a) oz.  v nekaj metafizičnega.

Predpona a- pa pomeni zanikanje, torej a-teos=ne-bog; ateizem=vera v ne-boga oz. nevera v boga.

Imaš pa tukaj kar fajn razložene te pojme:
Govorimo o Bogu kot inteligentnem stvarniku kakršne koli vrste.

1. Trden teist. 100% verjetnost da Bog obstaja.
Po besedah C. G. Jung-a: "Ne verjamem, vem".

2. Zelo velika verjetnost, ampak malo manj kot 100%. De facto teist.
"Ne morem zagotovo vedeti, ampak trdno verjamem v Boga in živim po predpostavki, da obstaja.

3. Verjetnost več kot 50% a ne zelo visoka. Tehničnčno agnostik, ki se nagiba k teizmu.
"Nisem čisto prepričan, a se nagibam k verovanju v Boga.

4. Točno 50%. Popolnoma nepristranski agnostik.
"Božji obstoj in neobstoj sta enako verjetna".

5. Verjetnost manj kot 50% a ne zelo nizka. Tehnično agnostik, ki se nagiba k ateizmu.
"Ne vem ali Bog obstaja, a sem rad skeptičen".

6. Zelo nizka verjetnost, ampak ne čisto nič. De facto ateist,
Ne morem zagotovo vedeti, ampak menim, da je Bog zelo malo verjeten in življenje živim po predpostavki da ga ni.

7. Trden ateist. 100% verjetnost, da Boga ni.
"Vem,da Boga ni" z enako prepričanostjo, kot Jung "ve da Bog je".


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 19:24:11   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Se opravičujem za mojo odsotnost s teme.

Nekdo (ne da se mi iti gledat nazaj po temi, kdo točno) je zapisal razlago, kdo je "ateist". Povzeto na kratko - nekdo, ki ne veruje v nič, razen v materialno vidno/otipljivo/dokazano. Jaz imam glede tega drugačno razlago in to predvsem zato, ker sebe smatram kot ateistko. Zame je ateist tisti, ki ne verjame v nobenega od "obstoječih" (znanih) božanstev. Torej ne v Jezusa, ne v Alaha, ne v Krišno, ne v kogarkoli. Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega. In zato se imam za ateistko. Če pa bi zame veljala zgoraj omenjena razlaga (da ne verjamem v popolnoma nič materialno vidnega/otipljivega/dokazanega), potem pa ne vem, kako bi se označila (sicer ne vem tudi, zakaj bi bilo sploh kakršnokoli označevanje potrebno, ampak that's not the point). Verjamem v "stvari", ki niso ne vidne, ne otipljive, ne (znanstveno) dokazane.

Kar se pa samega verouka IN verske vzgoje tiče... ob prebiranju nekaterih postov sem dobila občutek, da se nekateri bojite te vsesplošno zaničevanje RKC. Da ste jezni nanjo, še razumem, ampak strah je pa nekaj drugega. Ljudje se ponavadi bojimo neznanega, kar je logično, ampak pljuvati po neznanem se mi pa ne zdi smiselno. Osebno poznam RKC samo v osnovah - toliko, da lahko zadevo komentiram, nimam pa nobenega posebnega znanja s tega področja. Zato lahko (po mojem mnenju) rečem samo, da se z načeli in dejanji RKC strinjam ali ne strinjam (kakor s katerim), ne bom pa preko njih pljuvala.

In, veste kaj? Svoje mnenje lahko (nekateri) izrazite tudi brez tega, da ponižujete mnenja drugih in brez tega, da z drugimi tekmujete v tem, kdo ima (bolj) prav - vi ali oni. V končno fazi - kaj vas briga, ali je vaš sosed veren ali ne (in kateri veri pripada)? Sosed vam ni ne mama, ne (vaš) Bog, ne banka, torej ste od njega popolnoma neodvisni. No, Metulj, ti ki si iz KA - tebe pa še nekako razumem (čeprav so tvoja dejanja rahlo skregana z mojo logiko), ker vem, kako je v KA in v okolici (vse do "naših" krajev, nižje od vas). Ko se pa tam začne pogovor ob pečenom prasetu in rakiji in ko vržeš na mizo vero z dodatkom nacionalizma... hja, vprašanje, če ne bi tam tudi jaz krstila otrok in jih sterala k verouku v cerkev. Iz ljubega miru, kakor si ti rekla. Ampak ne sodim, ker me ni tam.


Daj, daj lisička.....ne sprenevedaj se tako.....user posted image in ne poskušaj zdaj miriti strasti, ki si jih sama razgrela.....

Najprej postaviš vprašanje, "Kaj imate proti verouku v šolah?", nadalje enačiš verouk z versko vzgojo o vseh verstvih sveta oz. se delaš totalnega neumneža....tu se pa zdaj greš nekega miroljubnega razsodnika, ko se ti zazdi, da je pa zdaj bilo dovolj kregarije....v bistvu si pa sama želela, da se debata zasuka v smer kot se je.....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 19:26:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 19:33:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 19:57:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Daj, daj lisička.....ne sprenevedaj se tako.....user posted image in ne poskušaj zdaj miriti strasti, ki si jih sama razgrela.....

Najprej postaviš vprašanje, "Kaj imate proti verouku v šolah?", nadalje enačiš verouk z versko vzgojo o vseh verstvih sveta oz. se delaš totalnega neumneža....tu se pa zdaj greš nekega miroljubnega razsodnika, ko se ti zazdi, da je pa zdaj bilo dovolj kregarije....v bistvu si pa sama želela, da se debata zasuka v smer kot se je.....user posted image

Ti imaš pa slab dan danes, a? user posted image
Sploh ne vem, o kakšnem sprenevedanju pišeš. Rada imam konstuktivne debate in izkušnjam na RR navkljub še vedno naivno upam, da so takšne debate na RR možne - a kljub upanju se večinoma vedno zmotim. Namesto debate vse prevečkrat nastane tekmovalnost v znanju in neznanju in prepričevanje že prepričanih v svoj prav. No, jaz tega ne počnem, sploh pa ne pri tematiki, o kateri nimam dovolj znanja, vprašanje je bilo pa kljub vsemu jasno postavljeno (na podlagi imena FB skupine), čeprav morda, glede na odgovore, ki sem jih želela, napačno ZAstavljeno. Zato sem se potem tudi takoj popravila oz. postavila dodatno vprašanje (si prebrala celo temo?). Če me imaš ti za totalnega neumneža, potem naj ti Bog pomaga user posted image - važno, da jaz vem, da to nisem. Sicer pa - bolje je vprašati in biti neumen en trenutek, kakor pa ne vprašati in ostati neumen za vedno, kajne?
Miroljubna sem, razsodnica pa še zdaleč ne in tudi nimam namena biti. Kar me je zanimalo, sem vprašala, nisem pa ničesar podpihovala, saj me dva dneva na debati sploh ni bilo, torej se je razvila brez mene. Če bi želela provokacijo, ne bi odpirala teme o veri, temveč o svoji selitvi v New York user posted image - sem pa vseeno napisala svoje mnenje o tem, kako se je debata razvila (in to ne v smer, katero sem jaz želela). Saj to pravico menda še imam, kajne?


Saj zato Lisička, ker te nimam za neumneža sem kar široko pogledala, ko si govorila o verouku in upala, da se bo tvoj otrok pri verouku naučil zgodovino VSEH VERSTEV SVETA.....in malo prej, preden si ti postavila to vprašanje, je bila že ena podobna tema odprta, podprta z uradnim mnenjem določene institucije.....ampak tam se ni javil nihče....poleg mene še nekdo, se mi zdi....in je tema zamrla......toliko o konstruktivni debati, ki si jo želela....nisem našla te teme, na prvi strani več, nazaj se mi pa ne ljubi iskati....

In v začetku z debato ni bilo nič narobe....prava poživitev, da nismo govorili zgolj o tem, na kak način čačkamo muda, ko nam je dolgčas in kaj smo kuhali za kosilo, v kateri štacuni nakupujemo.....

In debatiranje o verskem vprašanju je delikatno, pa naj bo na forumu ali za šankom.....na koncu vedno pride do krega.....

Konec koncev, si pa postavila vprašanje....Kaj imate proti verouku v šolah? Torej smo se pretežno oglašali tisti, ki imamo nekaj proti verouku v šolah....potem so se oglasili tudi tisti, ki so za verouk v šoli in takrat je pa res postalo malo pestro.....upam pa, da si prebrala odgovore in dobila odgovor na svoje vprašanje, kaj imamo nekateri proti verouku v šolah......ker samo kregalo in dokazovalo se pa vseeno ni tej tvoji temi....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   [Brisano sporočilo]
12.12.2009 20:01:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 20:09:46   
liliana
Ne bom več ponavljala, zakaj sem jaz proti verouku v šolskih prostorih.....se pa strinjam z izbirnim predmetom Verstva in etika (mogoče tudi zato, ker mene pač te stvari zanimajo.....user posted image ), vendar se mi zdi, da ga nima vsaka šola...

Glede krsta pa se popolnoma strinjam s tabo.....in sem o tem že tudi večkrat pisala, pa me ne "ena in ne druga stran" ni razumela, zakaj sem dala krstiti otroka, če nisem globoko verna in 100 % prepričana, da ga bom vzgajala v krščanskem duhu, da je to brezveze in podoben blabla.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 20:19:03   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Ja, mislim, da lahko rečem, da zdaj vem, zakaj je večina ljudi proti verouku v šolah, pa tudi proti verski vzgoji (ne predmetu Družba in etika) v šolah.
Ampak saj veš - to, da vem, še ne pomeni, da se tudi strinjam. Jaz še vedno v ljudeh vidim nepotrebno paranojo (pred znanim ali neznanim, saj je vseeno). Meni se vera oz. "posiljevanje z vero" kljub vsemu ne zdi stvar, katere bi se bilo treba bati. Saj z vero ne moreš biti "posiljen", če tega sam ne dopustiš. To, da pa krstiš otroka, se mi pa tudi ne zdi "posiljevanje z vero" in "zahteva po krščanskem načinu življenja", saj se otrok kasneje, ko odraste, vseeno sam odloči, kaj in kako bo. Ti mu s krstom daš samo smernico in morda pokažeš svoje želje, za katere pa ni nujno, da jih otrok upošteva (in če si normalen starš, ti bo to tudi jasno).


Tudi ga (otroka) poročiš, pa se lahko (otrok) pozneje loči, če mu ne bo všeč.

Meni se to ne zdi v redu. Naj otroka starši vzgajajo in usmerjavajo, otrok pa naj se sam odloči za zakrament in šele takrat, ko bo polnoleten.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 21:31:18   
nejcko
Tukaj si napisala eno

Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega.
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada





IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada


7. Trden ateist. 100% verjetnost, da Boga ni.
"Vem,da Boga ni" z enako prepričanostjo, kot Jung "ve da Bog je".

Ja v čem se torej motim? Saj sem napisala, da je zame ateist tisti, ki ne verjame v (nobenega) Boga in da tudi sebe smatram kot ateistko. In sodeč po tvoji razlagi sem to 100%-no.


tukaj si pa nasprotuješ.

Malo si se zakvačkala, stara moja user posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 12.12.2009 21:32:44 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 21:31:33   
nejcko
ups, pomota user posted image Ne znam citirati user posted image

< Sporočilo je popravil nejcko -- 12.12.2009 21:33:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:15:21   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Zame je ateist tisti, ki ne verjame v nobenega od "obstoječih" (znanih) božanstev.

Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega. In zato se imam za ateistko.

Verjamem v "stvari", ki niso ne vidne, ne otipljive, ne (znanstveno) dokazane.



Evo, vidiš, jaz sem po zgoraj napisanem sklepala, da v nekaj ne-zgolj-metarialnega pa vendarle verjameš. Torej nisi ateistka. Še manj 100%. po moje je nejcko tudi to mislila, ko je rekla, da si zakvačkala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:18:45   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Zame je ateist tisti, ki ne verjame v nobenega od "obstoječih" (znanih) božanstev.

Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega. In zato se imam za ateistko.

Verjamem v "stvari", ki niso ne vidne, ne otipljive, ne (znanstveno) dokazane.




Nekaj me še zanima pri podčrtanem, ker se da prebrat takole:

..z vero v takšna in drugačna božanstva, ne pa tudi z vero v karkoli drugega

ali pa takole:

... z vero v takšna in drugačna božanstva, niti z vero v karkoli drugega

Kaj je zdaj prav?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:23:30   
lala.
Jaz sem odločno proti klasičnemu verouku iz župnišč. Sem pa za versko vzgojo kot npr. eno uro se učijo o katolicizmu, drugo uro o pravoslavni veri, tretjo uro o islamu, četrto uro o budizmzu... In pa brez predsodkov ala "obstajajo tudi islamski skrajneži", ampak preprosto učenje o naukih vere.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:39:09   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
V končno fazi - kaj vas briga, ali je vaš sosed veren ali ne (in kateri veri pripada)? Sosed vam ni ne mama, ne (vaš) Bog, ne banka, torej ste od njega popolnoma neodvisni. 


Super, to se najbolj vidi an primeru Ambrusa in Strojanovih. kaj jih je le brigalo, kaj delajo Strojanovi. Nestrpnezi. user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:49:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Miroljubna sem, ......


Na to sem se pa morala nasmejati.  Ce nekaj nisi, nisi miroljubna. Spomnim se samo tvojih kregarij s svakinjo. user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako si me samo prepricevala, da se na miren nacin ne da .... user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 22:52:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
V končno fazi - kaj vas briga, ali je vaš sosed veren ali ne (in kateri veri pripada)? Sosed vam ni ne mama, ne (vaš) Bog, ne banka, torej ste od njega popolnoma neodvisni. 


Super, to se najbolj vidi an primeru Ambrusa in Strojanovih. kaj jih je le brigalo, kaj delajo Strojanovi. Nestrpnezi. user posted image


Evo primer nevljudnosti in podlosti. Strojanovi so enega soseda s kolom po buči, da ne vem če ni še danes v komi, že dolgo nisem vprašala, sigurno pa je bil eno leto nazaj še. To je bil zadnji dogodek, ko so nekoga poškodovali, preden so jih začasno odstranili, ta človek ni bil prvi, niti tretji. Bilo je več primerov hudega nasilja in ogrožanja življenja. Sosede so ustrahovali, hodili z orožjem okoli, njihovi otroci so se vozili vsepoprek po cesti brez izpita in spravljali v nevarnost vsakogar, ki se je znašel tam.. gre za fizično nevarnost.

Da bi pa v sloveniji kak sosed vernik zaradi tega, ker je vernik ogrožal vsesplošno fizično varnost ljudi, pa meni ni znano. Niti krščanski, niti pripadnik islama ali katerekoli druge verske skupnosti.

Ker je tole že vrsta v nizu nevljudnih opazk s strani istih oseb, prosim moderatorje, da osebe, ki se ne znajo primerno vesti, ponovno opozorijo.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
12.12.2009 23:01:53   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Zame je ateist tisti, ki ne verjame v nobenega od "obstoječih" (znanih) božanstev.

Besedo "ateist" povezujem izključno z vero v takšna ali drugačna božanstva, ne z vero v karkoli drugega. In zato se imam za ateistko.

Verjamem v "stvari", ki niso ne vidne, ne otipljive, ne (znanstveno) dokazane.



Evo, vidiš, jaz sem po zgoraj napisanem sklepala, da v nekaj ne-zgolj-metarialnega pa vendarle verjameš. Torej nisi ateistka. Še manj 100%. po moje je nejcko tudi to mislila, ko je rekla, da si zakvačkala.


Ja, točno to sem imela v mislih. Sicer je definicija ateizma: Ateízem (grško α-: a- - ne + θεος: teos - bog) označuje brezboštvo, zanikanje obstoja boga, filozofsko prepričanje, da bog ne obstaja (oziroma njegovega obstoja ni mogoče dokazati). Je torej svetovni nazor oziroma drža človeka, ki ne veruje v tovrstno »višje« bitje.
Torej, če dejansko ne verjameš v nobeno tovrstno "višje bitje" (bog, božanstvo), potem teoretično si res ateist. Ampak ta pojem je skozi zgod. in skozi razvoj različnih ideoloških in religioznih pogledov nekako izgubil na "ostrini", ker se je že sam pojem bog/božanstvo manifestiral v različne "oblike in pojmovanja".
Lahko bi rekli, da je budizem ateizem, ker gre v bistvu za ideologijo, za način življenja in ker Buda ni bog niti božanstvo, temveč samo "razsvetljeni". Ampak težko budiste samtramo kot ateiste, kajne.

Meni osebno je še najbližje panteizem, torej prepričanje, da je "vse eno" - v najglobljem smislu ne gre za verovanje v boga/božanstvo, ampak za verovanje v vesoljno Eno, ki vseprisotno, torej je del nas in smo mi del njega. Torej v najglobljem smislu, naj bi bila tudi jaz ateist. Ampak konec koncev sama beseda panteizem izhaja iz besed pan in theos =  vse in bog, torej gre za pojmovanje božje vseprisotnosti.

V bistvu je vseeno, kako poimenuješ to, v kar veruješ: Bog, Alah, Krišna, Eno, Energija, Sila, Ideja, Dobro ... gre za verovanje v nekaj nadnaravnega, metafizičnega, nedokazljivega, neotipljivega, ... nekaj, kar je močnejše od nas ... zaradi tega je beseda teizem (ki pomeni boštvo oz. vero v boga/božanstva) prevzela pomen verovanja kot takega. In od tod ateizem pomeni neverovanje kot tako.
Seveda pa lahko verjameš tudi v nekaj otipljivega, v stol, ali drvo, denar ... torej v materijo.

Izhajajoč iz vsega, kar sem naložila user posted image slej ko prej pridem do zaključka, da se ljudje delimo le v dve temeljni skupini:
v idealiste (idea/ideal kot nekaj neotipljivega) in materialiste (materija kot nekaj otipljivega).


user posted image



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
9.2.2010 10:31:20   
Shorty_
Kot obljubljeno temo vračamo, naj debata tokrat ostane na kulturnem nivoju.

lp Shorty RR

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
9.2.2010 10:31:57   
Kerensa*
Saj si nihče več ne upa o ničemer debatirat, no. user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   [Brisano sporočilo]
9.2.2010 10:39:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
9.2.2010 10:47:42   
ivao1
nebom brala vse te kolobacije, dala bom samo odgovor na 1 post:  nebom se opredelila kot ateistka, sem verna  do nekje, otroka vzgajam v svoji veri, nebm pa mu je silila tako kot tudi meni moji starši niso,... menim pa da vera nasploh kot šolski predmet nima kaj v šoli iskat, ne verjamem da bi bil učni načrt narejen da bi se o vsaki veri učil, sej nasplošno me predmet napreimer svetovna verstva nebi motil, če bi v sklopu tega predmeta otroci spoznavali vsa  verstva enakopravno ne pa očenaše  in raznorazne molitvice molili, ker pa si mislim da ta predmet nebi tako zgledal misim da je bolje da ga ni v šoli, naj vsak starš vero uči doma, če hoče pač, če ne pa ne, sej znanje vere ni noben pogoj ki bi bil zahtevan pre nadaljnem šolanju, zaposlitvi.... 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
9.2.2010 10:54:11   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Kot obljubljeno temo vračamo, naj debata tokrat ostane na kulturnem nivoju.

lp Shorty RR



Ne morem, da ne bi nekaj pripomnila......

vi ste še hujši kot naš čistilni servis....oni vsaj po dveh tednih nekako očistijo....vi pa rabite polna dva meseca za čiščenje......

Vendar, bolje ikad nego nikad...user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
9.2.2010 14:41:26   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Kot obljubljeno temo vračamo, naj debata tokrat ostane na kulturnem nivoju.

lp Shorty RR



Ne morem, da ne bi nekaj pripomnila......

vi ste še hujši kot naš čistilni servis....oni vsaj po dveh tednih nekako očistijo....vi pa rabite polna dva meseca za čiščenje......

Vendar, bolje ikad nego nikad...user posted image



Tema ni več aktualna spljoh ... je že prišla na drugo stran. Je bilo sploh bv vrniti jo nazaj user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?