|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 23:07:57   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


Tiste, ki resnično verujejo in živijo kot kristjani in se z okolico ne obremenjujejo, te globoko spoštujem.



Odgovor se skriva tukaj, vsa čast tem in vsem, ki imajo vero v življenju, kakršno koli, in z njo sejejo dobro sebi in svoji okolici.



_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 23:37:29   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn...


cist res. nasa 2 nista krscena, vendar je tasca vsem, ki so o tem poizvedovali, rekla, da STA krscena (kao u LJ). in rese je, pritisk okolice je glede tega velik - ce ne bo slo drugace, bomo tud mi primorani tamala 2 krstiti, da ne bosta delezna sikaniranja.
toliko o krscanski dobroti oz. skromnosti in sprejemanju drugih in drugacnih.


Tocno o tem govorim. primerov je toliko, da je ze jasno kaj pravzaprav stoji za zeljo po verouku v solah s strani RKC.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 23:47:15   
nejcko
Colt, zdaj pa malo brcaš v temo, no.

Glej, debata je sicer res že malo zašla s teme, ampak izhodišče je bilo vprašanje verouka v OŠ. In to ne katerega koli verouka, ampak verouka pod okriljem RKC. Torej, če bi bil v OŠ vpeljan verouk, bi se l-ta izvajal s strani RKC in po dogmah RKC. Torej, to ne bi bil nek splošev vero-uk, ampak verski pouk o krščanstvu, kot ga razume in prakticira RKC. Ne kot ga razume evangeličanstvo oz. protestantizem (ki je btw druga avtohtona veroizpoved na Slovenskem). Ne kot ga razume (srbska) pravoslavna cerkev (ki je v Slo tudi precej številčna). Še manj bi bil to verski pouk drugih verskih skupnosti. To bi bilo torej poučevanje rimokatoliške veroizpovedi!!! In tukaj, samo tukaj nastane problem, in tukaj, samo tukaj večina ljudi vidi problem - v privilegiju in  dominanci RKC v primerjavi z ostalimi verstvi in veroizpovedmi.
Saj to ni tako težko razumeti, kajne?

Nadalje, kako moraš trditi, da vsi tisti, ki niso krščanske vere oz. da celo vsi tisti, ki nis(m)o rimokatoliške veroizpovedi, v človeku vidimo zgolj in samo mrtev kos mesauser posted image
Kako moraš trditi, da smo vsi tisti, ki ne verjamemo v troedinega boga, kot ga razlaga krščanstvo, brezbožniki in/ali ateistiuser posted image
Kako moraš trditi, da sploh kdo tukaj gor nasprotuje tvojemu verskemu prepričanjuuser posted image

Enako, kot ti misliš, da drugi žalijo tebe (in tvoja verska čustva), tudi ti s svojim pisanjem žališ vse tiste, ki bodisi nis(m) goreči pripadniki RKC, bodisi s(m)o druge veroizpovedi ali celo druge vere, bodisi s(m)o zgolj in samo verniki!
In ker je tudi ateist  neke vrste vernik - verjame v neobstoj boga! - torej žališ tudi njihova verska čustva.

Če povzamem ... nihče ne trdi, da je RKC kot inštitucija a priori slaba. Če kdo to trdi, se moti. Toda kljub vsemu je treba priznati, da RKC v veliko stvareh ne prakticira tega, kar uči svoje vernike in o čemer pridiga vsesplošni javnosti. Saj veš, deluje pač po sistemu "Ne glej, kaj delam, poslušaj, kar ti govorim". Pa vendar ... le dejanja štejejo. Vsaj morala bi. Ker RKC temelji na Kristusovem izročilu in Kristus je bil v prvi vrsti praktik, ne samo retorik!!!
In dokler bo rkc pridigala o skromnosti, sama pa živela v izobilju in razkošnih palačah,  dokler bo imela v svojih podzemnih sefih največje svetovno bogastvo, se bodo vedno našli kritiki. Ne kritiki krščanstva kot veroizpovedi, ampak rkc kot inštitucije.
In dokler bo RKC pridigala o spolni vzdržnosti, metem ko se bodo odkrivala nova grobišča dojenčkov ob samostanih, se bodo javljale žrtve pedofilskih duhovnikov, se bodo širile javne skrivnosti o farških ljubicah, vse dotlej se bodo našli kritiki. Ne kritiki krščanstva kot takega, ampak rkc kot inštitucije.
etc. etc.
In vse dokler bo s prižnic donelo pluvanje in revanšistično hujskaštvo zoper 50-letno prisotnost komunizma na Slovenskem (ki je terjalo npr. 100.000 žrtev), vse dotlej se bo slišalo tudi opominjanje na 1950-letno represijo krščanstva in na milijonske žrtve nasilnega pokristjanjevanja, križarskih vojn, inkvizicije, ... sirot v cerkvenih sirotišnicah, nezakonskih otrok redovnic, nezakonskih otrok nasploh ... in vseh ostalih tako ali drugače preganjanih.

Saj poznaš tisto: Naj prvi vrže  kamen tisti, ki je brez greha.
Si upaš?
Mi te ne bomo križali user posted image

< Sporočilo je popravil nejcko -- 10.12.2009 23:57:25 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 0:11:36   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Pride čas, ko je zelo težko nekatere sodelujoče v debati prepričati, da če verjameš v to da je človek nekaj več kot samo skupek mrtvega materiala, da pač nisi zaostali klerofašist . Da vsi ljudje ki verjamemo v sporočilo Ljubezni našega Gospoda Jezusa Kristusa pač nismo pedofili. Da nismo Inkvizitorji. Da nismo takšni in drugačni marginalci ki slabšamo ta naš svet. Da smo samo nekateri ki skušamo vzpostaviti mir, solidarnost in pomoč drug drugim. Ja, tudi jaz sem Cerkev. Ker sem njen ud. Njen dejaven ud. Zanemarljivo? Morda...ampak v preteklem mesecu sem pomagal sezidati tri hiše, naučil šest afričanskih otrok osnov angleščine in trem pretepenim materam uredil varno bivanje. Hvalisanje? Bolj navajanje dejstev.


Colt, ce skusas vozpostaviti mir tako kot tukaj pises, me ne preseneca, da smo dalec od tega miru. Zal mi je, da se vedno nisi dojel kaj hocem povedati. In tako kot zdaj pravis, da ce verujete niste.... ce ne verujem tudi nisem - svetleci avto i podobin poneumljajoci stereotipi, pa te to ni zmotilo, da tega ne napises. Za sebe terjas nekaj, kar nisi pripravljen ponuditi drugemu.
In ja ce ze sprasujes, taksno navajhanje dejstev je hvalisanje. ker ne ves kaj jaz naredim in kaj pocnem. Pa se jaz navedem dejstva, pa se baje ne bomo hvalisali in ne bomo igrali na karto, lej, jaz sem veliki humanist, zato vem kaj govorim, bolj kot ti, ki nimas pojma.
In kaksne zveze pravzaprav tvoj humanizem ima z mojim neverovanjem v RKC?

In kar nekaj naših soforumašic me skuša prepričati da je to narobe. Ej, Mišek, razloži mi plz, zakaj je to narobe? Namreč skušaš izpasti kot nekdo ki ful obvlada delovanja Cerkve, njena pravila itd...hkrati pa nima pojma kakšna je realnost.


Kdo tebe v kaj prepricuje? ce jaz tebe prepricujem, da je "to" narobe, potem tufdi ti mene prepricujes, da je "moje" narobe? Ti kaj mecem na nos, da me v nekaj prepricujes. Zakaj imas potrebo trobiti, da te v nekaj prepricujem. Tako kot ti, imam polno pravico braniti svoja stalisca. Pa nikoli ni prav. Ce razagam prepricujem, ce se na pol zezam, ker nima smisla baje prepricevati, sem zaljiva.... edino preostane, da se pridruzim, potem bom pa ok verjetno....  Ti pa ne napises in ne naredis prav nic od tistega kar meni ocitas.... kao... ma svasta...

  Nima pojma kako delujejo redovnice. Kako delujejo misionarji.,.tako da se sedaj že veselim obrazložitve! Ampak še vedno ne vidim kaj je tu narobe..


Upam, da ne mislis resno. Saj nismo v osnovni soli....  kmalu lahko pridemo do tega, da nimas pojma o dolocenem delovanju dela lastne cerkve, pa bo izpadlo, da nimas pravice o tem govoriti ker prav vsega pa le ne poznas..... sorry vendar je to infantilno.

user posted image Carica, ni kajuser posted image  


Hvala ti. Sedaj vem zakaj me sledis kot senca. user posted image
Sedaj vem, zakaj od vseh tistih, ki se s teboj ne strinjajo, pises zgolj in samo meni user posted image

ps. se pa seveda zelo dobro zavedam, kaj je moja Cerkev delala v zgodovini! In vseh ostalih njenih  grehov in tu sploh ni dileme. Raja pa pozablja da so bile to napake iz strani ljudi. Človeških ljudi! Z svojimi napakami in slabostmi. In to je za obsoditi. Brez dileme. Prvi sem ki podpiše to.


Samo eno vprasanje v zvezi z cloveskimi posamezniki. Hoces povedati, da to kar se je zgodilo na Irskem, to kar se je zgodilo ... opisano v filmu Sestre magdalenke, to kar se dogaja pri nas s farntarjem.. delo posameznika? Kako to, da se od teh dobrih posameznikov v nasi dezelici ne najde vsaj eden, ki bo poskrbel, da Frantar odsluzi svojo kazen... Domnevam, da se strinjava, da si je kazen zasluzil. Vendar ga posamezniki, povsem nesistematicno in nepremisljeno scitijo in skrivajo. Vecina ga pa predaja sodiscu in ga pritiska, da placa za svoja dejanja ?
Ne vem, nekaj mi ni najbolj jasno s temi posamezniki..... Ti si tako humana oseba. Resujes matere in otroke (saj se nisi hvalil, to so samo dejstva). Pomagaj tudi tem otrokom, ki jim je Frantar unicil otrostvo, da najdejo svoj mir. A bos? Ti kot posameznik?

< Sporočilo je popravil Misek -- 11.12.2009 0:14:49 >


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 6:50:48   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Da boste malo razmišljali in seštevali. Devica Marija je brezmadežno spočela 8.12., rodila pa 24.12.

Ja, no... Jst sem tudi imela brezmadežno spočetje. Samo donosila nisem s tako hitrostjo.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 7:15:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: mika
... In RKC dobro ve kako je delovala včasih in da bi s tem vernike samo odgnala.


Ali bi pa bilo vec vernikov, ne ker verniki in "verniki" tako hocejo, temvec ker morajo.

Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn... Enako bi bilo tudi pri nas. zanimivo pa je, da se RKC nikoli ni jasno izjasnila, da ne zeli in ne pretendira na verouk v solah.


pA SEJ to sem že omenila v mojem prvem postu. zato sem tud proti verouku kot del učnega programa, ker vera postane vse prej kot svobodna izbira.
Ko so to Hrvati uvedli, je na oblasti bil Tuđman, takrat pa ni imel nihče pravo glasa. Tud danes ga imajo bolj malo, so pa postali bolj glasni.

In to se pri nas ne more zgodit.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 7:21:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0


Potem pa ta škof Stres ni povedal po resnici. Kaj pa drugo pričakovati od te pasme?



A ti namenoma obračaš njegove besede? Govoril je o tem, da bi v krajih, kjer je cerkev oz. župnišče precej oddaljeno,  dobili prostor v šoli in ne, da bi se verouk vključil v učni program. Ponekod to že izvajajo.

Tud pri nas je župnišče oddaljeno 10km

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 7:23:53   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Tudi ti boš nekoč prišel do točke, ko boš ugotovil da te je RKC nategnula. Saj najbolj svetleč avto vozi župnik.

user posted image  Ta pa še kako drži - vsaj v naših koncih.


Kako pa vas je nategnila?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 7:57:22   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Misek, je dobr občutek, ko si varno obkrožena z somišljeniki in vsemi ostalimi prikimivajočimi? Verjami da je to počutje minljivo...tudi ti boš nekoč prišla do točke, ko boš ugotovila da ni vse v žemljah v akciji v Merkatorju, da ni vse v novem svetlečem avtu ki je lepši od sosedovega, da ni vse v slepi goreči veri v znanost. Morda takrat še kako rečemo  user posted image

Dokler me ti tukaj (z ostalimi člani) prepričuješ da je človek samo minljiv kos mrtvega materiala, brez zavesti, brez vesti in brez duše....minljiv in nepomemben, se nikoli ne bom strinjal s teboj. Pa če še tako vneto prikimavaš 95% udeležencem v debati.

Zbogom in hvala za vse ribe user posted image

Grega



Sam še vedno ne vem, kaj ma to kar pišeš z veroukom v šoli, res me zanima. To o čemer pišeš je duhovnost, ki je v vsakem izmed nas, ni pa nujno, da je edina prava duhovnost tista, ki jo uči RKC in zato sem strogo proti verouku v šoli.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   [Brisano sporočilo]
11.12.2009 8:27:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:18:48   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mika


A ti namenoma obračaš njegove besede? Govoril je o tem, da bi v krajih, kjer je cerkev oz. župnišče precej oddaljeno,  dobili prostor v šoli in ne, da bi se verouk vključil v učni program. Ponekod to že izvajajo.

Tud pri nas je župnišče oddaljeno 10km


No, meni se ne zdi ravno oddaljenost župnišča izjemni primer, v katerem bi naj minister za šolstvo dovolil, da se izvaja verouk v prostorih šole......

Ker, če se bodo ti izjemni primeri, zaradi komotnosti (oprosti izrazu, ampak je komotnost, če se meni ne ljubi peljati otroka 10 km k verouku ali pa k baletu ali kamorkoli drugam) staršev precej razpasli....bo vsaka verska skupnost lahko prosila ministra za svoj verouk oz. svojo versko vzgojo v prostorih javne šole.....in kake manjše verske skupnosti imajo do svojih verskih prostorov precej več kot 10 km.....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:29:53   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


No, meni se ne zdi ravno oddaljenost župnišča izjemni primer, v katerem bi naj minister za šolstvo dovolil, da se izvaja verouk v prostorih šole......

Ker, če se bodo ti izjemni primeri, zaradi komotnosti (oprosti izrazu, ampak je komotnost, če se meni ne ljubi peljati otroka 10 km k verouku ali pa k baletu ali kamorkoli drugam) staršev precej razpasli....bo vsaka verska skupnost lahko prosila ministra za svoj verouk oz. svojo versko vzgojo v prostorih javne šole.....in kake manjše verske skupnosti imajo do svojih verskih prostorov precej več kot 10 km.....



Seveda je izjemen primer. gre predvsem za vaške šole in ne mestne. In v teh vaseh drugih verstev ni, razen če je kak posameznik. Pa tudi, če bi bilo več otrok, zakaj pa jim ne bi bilo omogočeno?

Tudi glasbena šola je v prostorih naše šole, ker je veliko zainteresiranih in so staršem šli na roko.

Tukaj bi res šlo za mojo komoditeto, ampak tudi če te možnosti ne bo, jo bom vozila. Moraš pa vedet, da je na našem koncu kr nekaj socialno zelo šibkih družin in bi njim to bilo v večjo pomoč, kot meni.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:30:22   
kalbo
Verouk nima v šoli kaj iskat, pika. Pa naj bo župnišče oddaljeno 100 km.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:34:05   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Verouk nima v šoli kaj iskat, pika. Pa naj bo župnišče oddaljeno 100 km.


Je že, veš. In to v izjemnih primerih in iz tega razloga, ki ga omenjam.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:37:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


No, meni se ne zdi ravno oddaljenost župnišča izjemni primer, v katerem bi naj minister za šolstvo dovolil, da se izvaja verouk v prostorih šole......

Ker, če se bodo ti izjemni primeri, zaradi komotnosti (oprosti izrazu, ampak je komotnost, če se meni ne ljubi peljati otroka 10 km k verouku ali pa k baletu ali kamorkoli drugam) staršev precej razpasli....bo vsaka verska skupnost lahko prosila ministra za svoj verouk oz. svojo versko vzgojo v prostorih javne šole.....in kake manjše verske skupnosti imajo do svojih verskih prostorov precej več kot 10 km.....



Seveda je izjemen primer. gre predvsem za vaške šole in ne mestne. In v teh vaseh drugih verstev ni, razen če je kak posameznik. Pa tudi, če bi bilo več otrok, zakaj pa jim ne bi bilo omogočeno?

Tudi glasbena šola je v prostorih naše šole, ker je veliko zainteresiranih in so staršem šli na roko.

Tukaj bi res šlo za mojo komoditeto, ampak tudi če te možnosti ne bo, jo bom vozila. Moraš pa vedet, da je na našem koncu kr nekaj socialno zelo šibkih družin in bi njim to bilo v večjo pomoč, kot meni.


Ravno zaradi takih posameznikov se tega ne sme počet, ker se s tem kršijo njegove državljanske pravice. Že tako Cerkev rovari po mladini s svojo nestrpnostjo do drugačnih. Ravno prejšnji teden je bila ena dobrodelna prireditev v vasi, kamor hodi moj tamal v vrtec, pa so bli povabljeni nastopat tud otroci z vrtca in smo zato šli. Imeli smo se lušno in prireditev je bla zelo pozitivna. Na koncu pa šok, dve dvanajstletni povezovalki programa sta pozvali k podpisu peticije proti novemu družinskem zakoniku, kjer jih motijo predvsem istospolni partnerji. Halo, politika na šolski prireditvi. Za bruhat. Še bolj mi je šlo pa na bruhanje ko sem pozno zvečer slišal intervju s Stresom, ko je predaval točno enake besede, kot jih je brala mladoletna povezovalka. Kako si Cerkev dovoli fopat mladino z nestrpnostmi.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.12.2009 9:39:35 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:38:48   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Verouk nima v šoli kaj iskat, pika. Pa naj bo župnišče oddaljeno 100 km.


Je že, veš. In to v izjemnih primerih in iz tega razloga, ki ga omenjam.




Vem, da je, pa to še vedno ni prav, pa če je še tako komot.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:39:36   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mika



Seveda je izjemen primer. gre predvsem za vaške šole in ne mestne. In v teh vaseh drugih verstev ni, razen če je kak posameznik. Pa tudi, če bi bilo več otrok, zakaj pa jim ne bi bilo omogočeno?

Tudi glasbena šola je v prostorih naše šole, ker je veliko zainteresiranih in so staršem šli na roko.

Tukaj bi res šlo za mojo komoditeto, ampak tudi če te možnosti ne bo, jo bom vozila. Moraš pa vedet, da je na našem koncu kr nekaj socialno zelo šibkih družin in bi njim to bilo v večjo pomoč, kot meni.


S tem je vse povedano.....in na to se zanaša tudi RKC.....

In 10 km oddaljeno župnišče zame ni izjemen primer......izjemen primer bi bil, če bi v župnišču bil požar in bi za tisti čas imeli verouk v prostorih šole.....ali pa če bi se v župnijski učilnici vdrl strop......





(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:45:43   
rija
ne ga srat s to oddaljenostjouser posted image

če vam je do cerkve, dvignite rit in se peljite do nje.

to je isto, kot jaz rabim včasih za mojo dušo IKEOuser posted image  pa se pač peljem 80 km....in se potešimuser posted image


bejžte nekam. cerkev ma na vsakem hribu en hram, osvetljen, pa ne vidim potrebe, da tiste lepe zgradbe samevajo.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:46:32   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn...


cist res. nasa 2 nista krscena, vendar je tasca vsem, ki so o tem poizvedovali, rekla, da STA krscena (kao u LJ). in rese je, pritisk okolice je glede tega velik - ce ne bo slo drugace, bomo tud mi primorani tamala 2 krstiti, da ne bosta delezna sikaniranja.
toliko o krscanski dobroti oz. skromnosti in sprejemanju drugih in drugacnih.


Misek, tole kar si napisala ne bo držalo, otrci HOČEJO sami hodit k verouku, ampak ne zaradi vere, ker jim dol visi, ampak zaradi prosjeka ocen, ker verouk imajo itak vsi 4 ali 5 in jim to potem kar lepo potegne oceno gor ob koncu šolskega leta. Na Hr se pri vpisu v srednjo šolo gleda prosjek vseh ocen in ne posamezne ocene pri predmetih. Zato je odstotek otrok pri verouku čez 90% procentov. Mi nismo verni, ampak pričakujem da bojo naši hoteli it k verouku, ravno zaradi tegauser posted image In katoliška cerkev to dejstvo lepo izkorišča ker kao - vau, glejte koliko mladine hodi k verouku..Itak...

Metulj, mi smo krstili samo Lizo ( ma, mi je žal da mi bolj ne more bit, ampak kar je je) druga 2 pa ne in nimamo nobenih problemov, pa smo na selu. Nihče nič ne vpraša, še župnik ko pride okoli novega leta denar pobirat gre samo k tašči in tastu nas pa lepo zaobide,ker ve da pri nas ne bo nič dobil.  Pa se drugače pozdravimo in vse 5, samo mu je mož enkrat povedal kaj si misli o tem pobiranju denarja ubogim ljudem, ki še za kruh nimajo, ampak za cerkev pa ja moraš dat user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:51:05   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Verouk nima v šoli kaj iskat, pika. Pa naj bo župnišče oddaljeno 100 km.


V šoli kot izobraževalni ustanovi ne. V šoli kot stavbi se pa v popoldanskem času lahko zaradi mene zbirajo veroukarji, ribiško društvo in tečaj estonskega jezika. Kaj me briga.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 9:53:48   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn...


cist res. nasa 2 nista krscena, vendar je tasca vsem, ki so o tem poizvedovali, rekla, da STA krscena (kao u LJ). in rese je, pritisk okolice je glede tega velik - ce ne bo slo drugace, bomo tud mi primorani tamala 2 krstiti, da ne bosta delezna sikaniranja.
toliko o krscanski dobroti oz. skromnosti in sprejemanju drugih in drugacnih.


Tocno o tem govorim. primerov je toliko, da je ze jasno kaj pravzaprav stoji za zeljo po verouku v solah s strani RKC.


Metulj, zakaj pa lepo glasno vsem ne poveš da jih ne bosta krstila, da se bosta pri 18 že sama odločila kako in kaj..Midva sva tako povedala pa res nimamo problemov, nikakaršnih...Se mi zdi brezveze da otroka krstiš samo zaradi okolice, da ga ne bodo šikanirali...user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 10:01:27   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Verouk nima v šoli kaj iskat, pika. Pa naj bo župnišče oddaljeno 100 km.


V šoli kot izobraževalni ustanovi ne. V šoli kot stavbi se pa v popoldanskem času lahko zaradi mene zbirajo veroukarji, ribiško društvo in tečaj estonskega jezika. Kaj me briga.


Se strinjam, sam to se potem zlorablja in se verouk uturi kar med podaljšanim bivanjem, to pa že ni OK.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   [Brisano sporočilo]
11.12.2009 10:02:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 10:08:26   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Se strinjam, sam to se potem zlorablja in se verouk uturi kar med podaljšanim bivanjem, to pa že ni OK.


No, to sem pa jaz tudi proti. V popoldanskih urah, ko je šola prazna.

Sicer pa samo ena pripomba. Eni pišete, kako bodo vaši otroci šikanirani, če ne bodo krščeni. No, v malo drugačnem, mestnem okolju je pa ravno nasprotno in mora marsikateri otrok poslušat pripombe, ker gredo z družino v nedeljo zjutraj k maši, ne pa na izlet.
Problem torej ni v zarukanih katolikih, ampak v ljudeh na splošno. Če bi se vsak malo bolj zase brigal, bi bila vera/nevera res lahko osebna stvar vsakega posameznika. Ampak že po žolčnih komentarjih v tej temi vidim, da tudi naša generacija tega ne bo zmogla. Naši otroci pa tudi ne, ko jim tak čudovit zgled dajemo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
11.12.2009 10:11:35   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Metulj, zakaj pa lepo glasno vsem ne poveš da jih ne bosta krstila, da se bosta pri 18 že sama odločila kako in kaj..Midva sva tako povedala pa res nimamo problemov, nikakaršnih...Se mi zdi brezveze da otroka krstiš samo zaradi okolice, da ga ne bodo šikanirali...user posted image


ce bi zivela tukaj, bi cist stekala. samo spomni se, da so se zarad tega, ker je bil kdo napacne vere, pobijali.

se strinjam - totalna neumnost. ampak meni krst ne pomeni N-I-C, zarad tega otrok se ni kristjan. ce pa bosta mulca zarad tega lazje prezivela mladost in se izognila sikaniranjem (tako s strani okolice, kot uciteljev - ja, tu je blazno pomembno, da si "pravi") - why not?


Metulj, ja, saj sem tukajuser posted image Ma, edino kar nam rečejo je, ma, ona Slovenkauser posted image user posted image In to je to...Je pa res da je Rijeka en tak najbolj liberalen grad na Hrvaškem in večina družbe s katerimi se družimo nima krščenih otrok, tako da nisva osamljena kar se tega tiče (edino v našem selu)user posted image Se mi zdi da je vse tako kot se postaviš, če pišeš da tašča vsem govori da so kršeni, namesto da jasno in glasno pove da ne bosta krščena, da nista niti pravoslavca, niti muslimana,nič...Ja, to je to kar jaz sovražim - ja, kaj bojo pa sosedje rekli.Ma, dol mi visi, da bi ju pa otroci zaradi tega izobčili se pa ni treba bat.


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 11.12.2009 10:12:31 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?