|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 7:47:43   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

jaz mam proti verouku v šolah pips za mrčes



Big dady, kje si ti tu prebral besedo verniki?  Težka je malo pokukat izza plankov anede.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 8:07:07   
LoCa
se opravičujem vesoljnemu svetu, ker sem napisala tako neumnost in se posuvam s pepelom, matr, zmotila sem se, ker pač ne visim cel dan tle ampak delam in nisem stoodstotono pri vaši razpravi. sem se že izčlanila iz skupine popolnosti...meni je za jezusa tko ravno ku mi je ravno kaj delaste vi za štirimi stenami. se nikoli nisem počutila, kot da MORAM vedet vse o krščanstvu, ker bi bilo to kao prav in ker vas je tričetrt kristjanov.
pardon mateyka, mislila sem nejcko, sem zdaj opazila, da je ona napisala tisti mejl (nad tvojim). (tolko o napičenosti ;)).
božič pa nikoli ni bil in nikoli ne bo družinski praznik sam po sebi, to je spet ena marketinška floskula (tut same cerkve, če smo že pri tem, da si lastni pravico definirat kaj je družina in katere so prave vrednote), k poskuša verski praznik prodat vsem, samo da se zasluži. kar pa seveda ne pomeni, da si ljudje k niso kristjani nimajo pravice vzet časa za družino, ampak bolj zaradi tega, ker je dela prost dan in so ljudje malček bolj nagnjeni k rpaznovanjem in posvečanju časa družini in prijateljem.


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 8:10:05   
kalbo
Pa ne se razburjat no. Sam če označiš nekaj za neumnost v postu, v katerem napišeš neumnost, sem si te dovolil popravit, sori no.

Drugače se pa strinjam s tabo.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 8:14:14   
kalbo
Drugače pa jest pripadnike rimokatoliške veroizpovedi delim na:

Tiste, ki resnično verujejo in živijo kot kristjani in se z okolico ne obremenjujejo, te globoko spoštujem.

Tiste, ki so verniki po tradiciji in v bistvu sploh dobro ne vedo oziroma vedo samo tisto, kar jim je ostalo od verouka

Tiste, ki sedijo v cerkvi samo zato, da so tam, zarad sosedov in na splošno opravljajo tiste, ki jih tam ni, težijo s krstom otrok in podobno

Na koncu so pa še verski fanatiki, ki stresajo nestrpnost do vsega, kar ni cerkveno.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 9:00:22   
oka
NIkdar še nisem slišala da bi množice vernikov zmerjale ateiste, nikdar.


Tudi jaz se s tem ne strinjam, ker sem na lastni koži občutila zaničevanje v šoli s strani sošolcev in celo dveh učiteljic. Za info, bila sem edina izmed punc, ki ni hodila k verouku. Od fantov pa k verouku niso hodili trije. In so mi govorili, da sem nič, da nimam imena, ker nisem krščena. Sestra je prijokala domov, ker so jo sošolke zmerjale, da bo gorela v peklu ker ni krščena in ker ne hodi k verouku. Pa še bi se dalo govoriti. Tudi o nestrpnih sosedih. Ampak taka je pač človeška narava. In po mojih izkušnjah lahko rečem, da je nekemu verniku bistveno težje sprejeti nevernika, kot pa obratno. In proti verouku v šolah nisem zato, ker bi jaz imela slabe izkušnje, niti ne zmerjam vernikov, niti nimam slabega mnenja o njih, ker smo konec koncev vsi samo ljudje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 9:41:24   
vrtnica.m
Oglaša se ti ta "cvetka" ki je to napisala.

Moje mnjenje: vera je tisto v kar verjameš: Če je to v posmrtno življenje v kateri drugi obliki življenja, ali v pekel, ali v nebesa, ali v ponovno vstajenje, je to stvar vsakega posameznika (to bolj ali manj učijo vse vere). In mi resnično "dol visi" katera vera je to v katero verjamemo. Hotela sem samo to napisati, da naj potem učijo pri pouku ČISTO O VSEH VERAH. 

Imam vse zakramente, vendar jaz osebno več ne grem k maši - letos mi je umrl oče in ko sem šla plačevat mašo, me je župnik nadrl zakaj nisem plačala te "njegove" maše takoj - torej pred pogrebom. Glih takrat sem jaz razmišljala o njem in da bom poravnala račun. In na koncu - a sem mogoče dobila kako potrdilo, da sem plačala mašo???? A ja, pa še to, na sami predpogrebni maši pridejo do mene  z njihovo košarico za denar za mašo!!!!!! HALOOOOOO!!!! A nimam že dovolj težav - čustvenih, in potem še naj imam na skrbi če imam denar s sabo k maši in na pogrebu!!!! Imam še par takih "cvetk" glede te naše ustanove in njihovega "obnašanja". Skratka, to so moje izkušnje. In naj mi prosim noben ne vsiljuje verouka v šolo - naj bo to stvar posameznika, naj se vsak za sebe odloči.

No, mogoče bo sedaj spet kak "buren" odgovor na moje pisanje in mogoče bo me kateri spet dal pod "cvetko", vendar sem vseeno mišljenja in tudi tako bom vzgajala svoje otroke, da naj se odločijo kakor želijo glede vere - saj smo svobodna država.

Pa lep dan želim
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55


Evo, pa se ena cvetka:



Drugače pa nimam nič proti, da se v šoli uvede pouk o verstvih. Ne samo krščanski, naj bo še potem budizem, islamska vera, hinduizem, evangeličanstvo, judovstvo, sikhizem,... pa še ne vem katere vere vse. Naj se potem uči nasplošno o verah in naj se nobena preveč "poudarja". Naj bo potem kot predmet zgodovina verstev.



Evangelicanska, luteranska, kalvinisticna in anglikanska cerkev so vse krscanske! Eno je katolicanstvo, drugo krscanstvo.


(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 11:27:21   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa


pardon mateyka, mislila sem nejcko, sem zdaj opazila, da je ona napisala tisti mejl (nad tvojim). (tolko o napičenosti ;)).
božič pa nikoli ni bil in nikoli ne bo družinski praznik sam po sebi, to je spet ena marketinška floskula


Da je božič dandanes dobra marketinška poteza, se popolnoma strinjam.

Kar se pa praznovanj tiče, je pa tako: ljudje so od nekdaj slavili, praznovali, častili, vodili določene obrede v čast Naravi oz. bogovom. Gre za nek posebeno strahospoštovanje do nečesa, kar nam je nedoumljivo. In to je v prvi vrsti narava kot taka, Narava kot vse kar je, Narava kot nekaj božanskega.
Ljudje so že dolgo dolgo nazaj spoznali cikličnost časa, ciklične spremembe v naravi itd., vedeli so, kaj jim te spremembe prinašajo in kaj jim lahko prinesejo; zahvaljevali so se za "dober" cikel in prosili za ponovo "dober"cikel.
V naravnih pojavih, menjavi letnih časov, astrologiji itd. so videli simboliko lastnega življenja (zima kot čas, ko je družina/rod/pleme skupaj, zimski ekvinokcij kot ponovni začetek cikla, pomlad, kot rojstvo, prebujanje itd.).
Večina praznikov, ki jih praznuje današnji krščanski svet (in iz njega izhajajoči islam, pa tudi predhodni judaizem), je skoraj v celoti ali pa vsaj delno prevzeta iz poganskega sveta in vsa ta obredna praznovanja imajo že večtisočletno tradicijo, tradicijo predmonoteističnega oz. poganskega verovanja.
Ker če so hotele monoteistične religije prevladati, so se morale na nek način tudi prikupiti ljudem, to pa so najlažje storile tako, da so ohranile določene običaje, ki so (bili) trdno zasidrani ne samo v človekovi zavesti, ampak tudi v fizični naravi vsega živega.
Samo poglej J Ameriko, zlasti Mehiko, pa npr. Peru; poglej malo, kako Indijanci, ki so danes večinoma kristjani, praznujejo, kako Cerkev kot inštitucija v bistvu dopušča ta praznovanja; v svojih sakralnih objektih, torej cerkvah lahko tam najdemo indijanski tip oltarjev, dan vseh svetih se praznuje po indijanski tradiciji itd.

Od tod moja trditev, da praznovanja in cerkvena inštitucija nimata nič skupnega, da Cerkev in božič nimata dosti skupnega; ker gre v bistvu za povsem osebno doživetje nečesa, kar je tako mogočno nad nami, pa naj to imenujemo Bog, Eno, Narava, Alah ...

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 12:38:09   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: BigDaddy




Spodnji citat je izjava, ki jo je mogoce, z popolnoma enakim logicnim sledom razumevanja, kot ga uporabis sam, pripeljati do tocke, da se iz nje razume, da se cerkev trudi pripeljati verouk v sole, krize v drzavne ustanove ipd, kar je celo protizakonito (pa ne bomo sedaj o tem katere zakone cerkev sploh spostuje in koliko spostuje zakone Republike Slovenije).

In to vec ni sala.

Anton Stres: "Vero imamo pravico svobodno živeti in izpovedovati v svojem zasebnem življenju in v javnosti. Takšna individualna in kolektivna, zasebna in javna verska svoboda je preizkusni kamen svobodne družbe in naroda. Kadarkoli je nekdo zaradi svojega verskega ali drugega prepričanja prizadet, kadarkoli ga okolje sili, da svoje vere ali prepričanja ne pokaže, temveč ga mora prikrivati, ga ne more suvereno in ob vsem spoštovanju drugih pokazati in živeti, sta njegova svoboda in samostojnost močno prizadeti. Zato mora država skrbeti, da v njeni sredi vlada ozračje ne samo strpnosti kot neke vrste potrpljenja z vernimi, temveč ozračje spoštovanja, ki ga zaslužijo vse velike, temeljne in pristne življenjske človeške vrednote. Ni dovolj, če je država samo nevtralna v tem smislu, da je ta zadeva nič ne briga in se z njo ne ukvarja, temveč mora biti nevtralna le v tem smislu, da nobene ne ovira in ne podcenjuje, skrbi pa, da lahko vsak, ki želi biti veren in se želi v svoji veri, ki si jo je svobodno izbral, izpopolnjevati, vzgajati, izobraževati, računa na njeno državno razumevanje in podporo."

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 6.2.2010 8:40:56 >


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu BigDaddy)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 12:46:56   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

NIkdar še nisem slišala da bi množice vernikov zmerjale ateiste, nikdar. Pa velikokrat sem slišala ateiste zmerjat in se norčevat iz vernikov.

zagovarjam pa osnovno kulturo in spoštovanje med ljudmi


s prvim delom tvojega posta se zal ne morem strinjati, sm na lastni kozi dozivela... prav tako poudarjanje manjvrednosti neverujocih.


Vec je taksnih, ki so lahko sami zacutili "strpnost" RKC in njenih vernikov.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 14:26:48   
Zanica
Joj ne morem brati vsega kar ste napisale, LIsički Dadi lahko rečem samo to, da so tisti na facebooku mislili samo na verouk kot učenje o katoliški cerkvi, omenjajo se tudi druge vere, vendar v današnje čase na zelo "diplomatski" način.

Etika je predmet ki uči o človekovi duhovnosti, potrebi po duhovnosti, in o različnih verah na tem svetu.

Profesor iz predmeta etike je v moji šoli bila profesorica ki je predavala tudi predmet "politika in gospodarstvo", iz verouka je bil 1 letnik velečastni (en mladi fant iz slovenije, pa bil je celo privlačen, tako da smo si ženske kar malo privoščile), 1 letnik je bil profesor z teološko fakulteto, ni pa bil pater, velečastni, ali kaj drugega. Imeli smo na izbiro verouk ali etika. ni bilo možnosti da nobenega ne izbereš. Jaz sem šla na verouk. Profesor ki je bil zadnji letnik je bil tudi mladi poročen moški, včasih je prinesel kitaro, pa smo peli vse - od verskih do skladb od beatlesa, mettalice (verjamem da je to bolj delal da bi nam se priljubil), govoril je o vrednotah človeštva, o odnosih, v glavnem, res smo ga poslušali in smo veliko razpravljali na njegovih urah.

< Sporočilo je popravil Zanica -- 10.12.2009 14:28:53 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 14:41:57   
Zanica
Joooj, malo sem šla brati za nazaj, pa vidim o čem ste debatirali.... Ja, vera je vedno ena zelo občutljiva tema, in vedno bo.

Ne verjamem da so nekatere tukaj ki so malo "vneto" pisale, pisale z namenom da bi nekoga žalile. In iz tega se vedno kaj povleče ven, lovijo se besede, in izpade nestrpnost tukaj na forumu.... Ja,zato je forum...

Tudi če je verouk (katoliški) v šolah, že dolgo časa ni bil obvezen, in tudi ne bo. Obstaja možnost izbire, in izbereš si tisto kar ti bolj ustreza (oziroma kaj misliš da za tvojega otroka bolj ustreza). In pika!

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 14:52:37   
mojčika
No pa recimo da se uvede. Presneto drugače bo igledalo to v majhnem kraju, kjer večina otrok res obiskuje verouk, saj bo le peščica ostala izven razreda. Nestrpnost do "ateistov" bo tukaj bolj prisotna kot nestrpnost do vernih.
Seveda bo v večjih mestih to obratno.

Vera je stvar posameznika, izobraževanje pa je nuja, zato to ne sodi skupaj.

Predmet o verstvih pa kvečjemu sodi šele v srednjo šolo, da ga sploh lahko otrok dojame, pa še tam ne vsi.

Tudi ni primernega kadra za to. Mislim no vsaj, da trenutno nimamo potrjenega študija, s katerim lahko rečemo profesor za vzgojo o verstvih, no nekaj podobnega. Se moti?

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 15:17:13   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

"ateistov"


Pa še, a ateizem res sploh obstaja, kaj ne prav vsak človek v nekaj verjame, v nekaj veruje ... ali pač je vezan, samo na to, da nisi predstavnik neke obstoječe vere???

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 16:49:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika


IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

"ateistov"


Pa še, a ateizem res sploh obstaja, kaj ne prav vsak človek v nekaj verjame, v nekaj veruje ... ali pač je vezan, samo na to, da nisi predstavnik neke obstoječe vere???


Ateizem pomeni, d a ne verjameš v nič višjega, da verjameš, da je življenje odvisno zgolj in samo od tebe ali naključnih dogodkov in da po smrti postaneš pepel, da duše več ni, v resnici umre, izgine tako kot telo. Vsaj tako si jaz to predstavljam po pripovedovanju tistih, ki se imajo za ateiste. Prepričana sem, da ljudje to tako dojemajo. Jaz sem tudi tako dojemala vse skup kot otrok in daleč tja v puberteto, dokler se nisem začela malo bolj z znanostjo ukvarjat.

Sem že napisala, da vam verjamem,d a vas je kdaj kot ateiste kakšen vernik zaničeval ali kaj podobnega, vendar ne verjamem, da to delajo kar vsepovprek. Sama v resnici tega nisem sredi vasi in še manj sredi mesta nikdar doživela, niti ni tega v podružnici, kjer hodijo v šolo moji otroci, noben od njih doživel, kot omenjate, da se bo dogajalo če....

Sploh ne vem čemu razprava, ko do tega če-ja ne bo prišlo. Verouk ne bo prišel v šole, ne glede na to, da se spreminja šolska bela knjiga - zakon ostaja isti. NIhče ni imel namena ga spreminjat, kolikor je meni znano.

LD, kaj te je prijelo, da odpiraš take vedno strašno prepriljive debate, kjer nihče nikdar ne dobiva, ampak vsi zgubljajo?? 

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:06:14   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss
Imam pa eno vprašanje zavse tiste, ki pljuvate po cerkvi in .... (ok tu ne obsojam nobenega vsak ima svoj pogled na cerkev in vero...pa vseeno)

Ali praznujete Božič in zakaj?
Verjetno bi pa se morala odpreti nova tema s tem naslovom...user posted image


Saj od 17. decembra praznujem Saturnov teden, ki konča z zmago Sonca (Božič) - saj je ta čas pred Kristusom bil praznik, RKC ga je samo prevzela in spremenila oz. mečkn prebarvala. user posted image user posted image

Sobota je sicer Saturday (dies Saturni). Šabat. Sveti dan. user posted image







(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:11:40   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Saj od 17. decembra praznujem Saturnov teden, ki konča z zmago Sonca (Božič) - saj je ta čas pred Kristusom bil praznik, RKC ga je samo prevzela in spremenila oz. mečkn prebarvala. user posted image user posted image

Sobota je sicer Saturday (dies Saturni). Šabat. Sveti dan. user posted image


Copy paste prazniki z malo retusa user posted image
Je pa res, da so ze, ne glede na poreklo, mocno skomercijalizirani.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:12:02   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pa vendar nihče, ampak nihče od nas nima pojma, kaj je z našimi dušami, od kod so in kam gredo. NIti ateisti ne morejo biti v to prepričani, ker še nobena znanost tega ni dokazala. Obstoj duše tudi ni dokazan - kako potem sploh veste, da jo imaste? Kakšno pravico se ima kdorkoli sploh norčevat iz nečesa, kar nihče ne ve kako je v končni fazi je?


Kakšno pravico ima RKC govoriti o temu, pa še trditi da gre za eno in edino resnico, če nihče nima pojma?

Šola je menda mesto, kjer se uče stvari, ki jih je znanost preverila.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:15:06   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Meni se pa zdi, da so nekatere izjave zelo žaljive. Če bi se šlo vmes brat nekatere izjave posamezno, so prešle mejo kulturnega.


OK - nisem vsega podrobno brala, tako da morda pa tudi no.


Nekateri bi verjetno bili zelo užaljeni, če bi o Hitleru slabo govorili. Še vedno ne pomeni, da ne gre za resnico. Tudi resnica lahko užali. Mogoče tudi s pravico.




(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:26:18   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika


IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

"ateistov"


Pa še, a ateizem res sploh obstaja, kaj ne prav vsak človek v nekaj verjame, v nekaj veruje ... ali pač je vezan, samo na to, da nisi predstavnik neke obstoječe vere???


Ateizem pomeni, d a ne verjameš v nič višjega, da verjameš, da je življenje odvisno zgolj in samo od tebe ali naključnih dogodkov in da po smrti postaneš pepel, da duše več ni, v resnici umre, izgine tako kot telo. Vsaj tako si jaz to predstavljam po pripovedovanju tistih, ki se imajo za ateiste. Prepričana sem, da ljudje to tako dojemajo. Jaz sem tudi tako dojemala vse skup kot otrok in daleč tja v puberteto, dokler se nisem začela malo bolj z znanostjo ukvarjat.

Sem že napisala, da vam verjamem,d a vas je kdaj kot ateiste kakšen vernik zaničeval ali kaj podobnega, vendar ne verjamem, da to delajo kar vsepovprek. Sama v resnici tega nisem sredi vasi in še manj sredi mesta nikdar doživela, niti ni tega v podružnici, kjer hodijo v šolo moji otroci, noben od njih doživel, kot omenjate, da se bo dogajalo če....



Ok, potem zase lahko rečem, da sem verna, pa čeprav ne sodim nikamor, verjamem pa v nekaj višjega, kar nas varuje, in verjamem, da ostaja dobro v nas in da takih kregov sploh ne bi smelo biti, imaš prav.

S če, sem na prejšnje debate hotela pokazati dve plati medalji, čeprav sama verjamem, da le te ne obstajajo, če ima človek vsaj nekaj vesti v sebi, torej živi in pusti živeti.

Mislim pa, da je res za v šolo tisto, kar nam je v vsaj večini enako, kar pa nas nekako med seboj ločuje, pa naj ostane izbira posamezniku, dosegljivo, a ne v osnovnem izobraževanju.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:38:26   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Saj od 17. decembra praznujem Saturnov teden, ki konča z zmago Sonca (Božič) - saj je ta čas pred Kristusom bil praznik, RKC ga je samo prevzela in spremenila oz. mečkn prebarvala. user posted image user posted image

Sobota je sicer Saturday (dies Saturni). Šabat. Sveti dan. user posted image


Copy paste prazniki z malo retusa user posted image
Je pa res, da so ze, ne glede na poreklo, mocno skomercijalizirani.


Velika noč je večinoma copy/paste Pashe, s tem da je izvirna Pasha bolj bogata s simboliko.

Božič je copy/paste velikega števila poganskih praznikov. Pravzaprav veliko raziskovalcev se strinja, da Kristus ni imel rojstni dan po zimi. user posted image




(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:40:38   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Pravzaprav veliko raziskovalcev se strinja, da Kristus ni imel rojstni dan po zimi. user posted image

So pa tudi taki, ki trdijo, da ga sploh ni imel - ker je samo mitološka osebnost in ne zgodovinska.user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:43:21   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Pravzaprav veliko raziskovalcev se strinja, da Kristus ni imel rojstni dan po zimi. user posted image


So pa tudi taki, ki trdijo, da ga sploh ni imel - ker je samo mitološka osebnost in ne zgodovinska.user posted image


Na razmišljaj na glas. Inkvizicija ne spi. user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:44:17   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Na razmišljaj na glas. Inkvizicija ne spi. user posted image user posted image user posted image user posted image

I don't care. user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 17:47:33   
dadd0
Pravzaprav naj bo verouk v šolah, amapk edino pod pogojem, če bo posvetna spolna vzgoja priščla v prostore RKC.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:00:39   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Pravzaprav naj bo verouk v šolah, amapk edino pod pogojem, če bo posvetna spolna vzgoja priščla v prostore RKC.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?