|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:28:06   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m
Imam vse zakramente, vendar jaz osebno več ne grem k maši - letos mi je umrl oče in ko sem šla plačevat mašo, me je župnik nadrl zakaj nisem plačala te "njegove" maše takoj - torej pred pogrebom. Glih takrat sem jaz razmišljala o njem in da bom poravnala račun. In na koncu - a sem mogoče dobila kako potrdilo, da sem plačala mašo???? A ja, pa še to, na sami predpogrebni maši pridejo do mene  z njihovo košarico za denar za mašo!!!!!! HALOOOOOO!!!! A nimam že dovolj težav - čustvenih, in potem še naj imam na skrbi če imam denar s sabo k maši in na pogrebu!!!!


Kristus: "Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8)


(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:29:38   
mika
mojčika, se bom navezala na tvoj citat.

potem zase lahko rečem, da sem verna, pa čeprav ne sodim nikamor, verjamem pa v nekaj višjega, kar nas varuje, in verjamem, da ostaja dobro v nas in da takih kregov sploh ne bi smelo biti, imaš prav

Zakaj bi sploh kdo moral sodit h katerikoli veri in biti od kogarkoli potrjen, da je PRAVI vernik?
Seveda se veliko ljudi poistoveti z določeno vero in jo živi po njenih zapovedih, drugi verjamejo v vesolje, tretji spet v nekaj drugega, četri v nič.

Najbolj nesmisleno pa se mi zdi mnenje, da če nekdo ne pozna zgodovinskih dejstev ni pravi vernik. Tak človek ne ve kaj pomeni verovati. Verjeti v višjo silo, v nekaj kar čudti nad sabo in ga izpolnjuje.
Če omenim npr. Katoliško cerkev, ki mi je najbolj blizu (pustimo delitev)..A je za Vernika pomebno, če se je Jezus rodil pred 2009 leti ali mogoče 2020 leti...ne ni pomembno. Pomembno je to kar čuti. Čuti vero v Jezusa in tega nobena zgodovina ne bo spremenila, niti križarske vojne, tako kot Muslimane ne bodo odvrnili teroristični napadi. Zakaj pa bi jih? Oni verjamejo v Boga in ne ljudi, ki so zgrešili zločine.
Zgodovina temelji na predpostavkah in dokazi ki so jih pisali ljudje. Še za 2. sv. vojno, pred samo 50imi leti ni možno ugotoviti PRAVE RESNICE, ker jo vsak doživlja po svoje, ne pa da bi ugotovili resnico (npr. o Jezusu), ki se je dogajala pred 2000 leti.
Da se pa najdejo verniki, tudi višji predstavniki, vere ki širijo nestrpnost v imenu Boga ali vere, je pa samo svobodna volja posameznika. vera nima nič s tem.
Vernik si ali pa nisi. nima veze kolikokrat si pri kakšnem obredu, ampak kako živiš. Ni pomembno ali sploh kod ve ali pa jo nosiš  samo v sebi. Ni pomebno h kateri veroizpovedi sodiš, če sploh kateri, pomembno je, da te izpolnjuje, da lažje nosiš bremena življenja.

zakaj  že bi  sploh moral komu dokazovati kakšen vernik si in če sploh si?

< Sporočilo je popravil mika -- 10.12.2009 18:30:49 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:46:50   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ni pomebno h kateri veroizpovedi sodiš, če sploh kateri, pomembno je, da te izpolnjuje, da lažje nosiš bremena življenja.




user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:50:21   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: mika
zakaj  že bi  sploh moral komu dokazovati kakšen vernik si in če sploh si?


saj ne gre za to

gre za to da NEKATERI želijo vsima USILITI vero, seveda kot je oni vidijo

za to je potrebno riniti z veroukom v šole, čeprav so crkvene stavbe večinoma prazne


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 18:53:48   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Pravzaprav veliko raziskovalcev se strinja, da Kristus ni imel rojstni dan po zimi. user posted image

So pa tudi taki, ki trdijo, da ga sploh ni imel - ker je samo mitološka osebnost in ne zgodovinska.user posted image


Potem nam pa nekdo vsake toliko poturi kak prt ali kelih, da nas prepriča, da je Jezus spet živel.....in Dan Brown napiše en roman, kjer tudi trdi, da je Jezus živel, pa je spet ogenj v strehi, ker on laže....potem pa bodi pameten....in če si skeptičen, te spet kregajo.....user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:07:23   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pa vendar nihče, ampak nihče od nas nima pojma, kaj je z našimi dušami, od kod so in kam gredo. NIti ateisti ne morejo biti v to prepričani, ker še nobena znanost tega ni dokazala. Obstoj duše tudi ni dokazan - kako potem sploh veste, da jo imaste? Kakšno pravico se ima kdorkoli sploh norčevat iz nečesa, kar nihče ne ve kako je v končni fazi je?


Kakšno pravico ima RKC govoriti o temu, pa še trditi da gre za eno in edino resnico, če nihče nima pojma?

Šola je menda mesto, kjer se uče stvari, ki jih je znanost preverila.



Lahko nehaš demagogijo zganjat, pa okrog obračat moje besede. NIhče nima pravice sodit. Vsak pa lahko razmišlja. V cerkvi lahko govoriš o cerkvenih resnicah, če vanje verjameš. Če ne ti pa ni treba v cerkev. Nihče te ne posiljuje z njo.
Lahko bi pa obratno cerkev komu rekla: S kakšno pravico trdiš, da je ena in edina resnica, da boga ni? Imaš pravico to trdit, kadar govoriš to v svojih krogih in nikogar s tem ne posiljuješ.

No, najbolj smešna mi je pa ta, da v šoli učijo reči, ki jih je znanost preverila. user posted image user posted image  Svetska tale izjava danes. user posted image user posted image  Sama se ne bi spomnila boljše. user posted image user posted image  Prouči malo učne načrte, pa ti bo jasno, namesto oblačno.

Prvo kot prvo, v šoli še danes učimo reči, ki so daleč za znanostjo, ap naj si gre za fiziko, kemijo ali podobne naravoslovne predmete. Reči spoznane leta 1920 še niso v naših učbenikih. Ostali smo pri Newton-u. Res za bruhat.
Drugo  je pa to, da če bereš znanost od leta 1900 do danes, je vsako leto nekaj novega, in smo še zelo daleč, da bi kaj vedeli. Eno pikico vesolja poznamo in njegovega delovanja, za ostalo smo pa slepi in nevedni. Reči ki smo jih znanstviki odkrili pred 20. leti so znastveno zastarele, dokazano niso čist resnične, mi smo pa kar se znanosti tiče, večinoma ostali vsaj 50 let nazaj ali več in temu še kar verjamemo, splošno širimo in podobno.
Tretje - če bi šli dobesedno tvojo trditev razlagat, potem v šolah ne bi smeli trditi, da je vesolje nastalo iz velikega poka - v resnici ni dokazano nikdar bilo, iz česa je nastal veliki pok. Kaj je obstajalo pred tem, kar se je transformiralo v trdo obliko energije, pardon, materijo? IN niti ne bi smeli razlagati darvinovega nauka, ker le ta ni dokazan, je samo predpostavka, ena od možnosti, da bi tako res lahko bilo. NIti le ta ne razlaga obstoja duše. Samo materijo kot tako, kako se je razvijala (v našem konkretnem primeru molekularne reči). Torej po znanosti duše ni. Če gremo naprej, ker boš šel zihr na možgane, je jasno, da ni bilo nikdar dokazano, ali kemija sproži misel ali misel kemijo, niti kaj sploh žene možgane, če so sploh samo oni odgovorni za našo dušo (ne za funkcioniranje telesa, za dušo) ..., pravzaprav ne vemo, kaj misel sploh je, od kod je, zakaj je, na kakšen način deluje, od kod jo sprožamo....Lohk o tem romane napiševa, pa ne bova prišla do konca.
Poleg tega je znanstveno dokazano, kako energija prehaja v materijo. In v bistvu je dokazano, kako se prenašajo informacije in kje se nahajajo. Povsod okoli nas in v nas. Tega v šoli ne učijo. Je preblizu nevarnim vodam, kjer ateizem ne obstaja. Torej je stvar zataušana. Premišljeno in z namenom. Brez smisla se je sploh o tem pogovarjat. Jaz te ne bom posiljevala z znanostjo, ti pa mene ne s takimi balstnimi snovmi, ki razkazujejo samo tvoj gnev na vse in vsakega...kr neki, ko sploh nisem trdila, da je verouk za v šole, govorila sem o toleranci do drugače mislečih.

Že tretjič al katerič ponavaljam: V šolah ne bo verouka. Ni tega v naših zakonih, niti v željah.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:29:12   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Pravzaprav veliko raziskovalcev se strinja, da Kristus ni imel rojstni dan po zimi. user posted image

So pa tudi taki, ki trdijo, da ga sploh ni imel - ker je samo mitološka osebnost in ne zgodovinska.user posted image

Da boste malo razmišljali in seštevali. Devica Marija je brezmadežno spočela 8.12., rodila pa 24.12. To je čudež!

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:40:11   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: mika
zakaj  že bi  sploh moral komu dokazovati kakšen vernik si in če sploh si?


saj ne gre za to

gre za to da NEKATERI želijo vsima USILITI vero, seveda kot je oni vidijo

za to je potrebno riniti z veroukom v šole, čeprav so crkvene stavbe večinoma prazne


Tud za to gre, ja.

Povsod kamor greš ti nekdo nekaj želi vsiliti. Uveljaviš pa svojo voljo in tej slediš. Danes ti vere ne more nihče vsiliti, ne bit tako paranoičenuser posted image .

V šoli verouka kot del učnega programa ne bo.  s tem se ne strinja niti večina vernikov. Vsi se zavedamo kakšne posledice lahko to prinese. Potem ni več svobodne volje odločanja o veroizpovedi...ustava bi se morala spremenit, to pa se ne bo.. In RKC dobro ve kako je delovala včasih in da bi s tem vernike samo odgnala.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:46:24   
mojamura


Pa še druga stvar: sem verna. Povem naj, da je vera sama po sebi zelo vredu, se pa sama ne strinjam s namestnikom Boga (ki bi naj bil eden in edini) na zemlji in vsem kar predstavlja cerkev kot inštitucija ter tudi početjem cerkvenih uslužbencev.

če bi oni delali v skladu z Jesusovimi načeli bi bilo zame vse ok.
.....proti verouku v OŠ zato, ker nima to tam kaj iskati! naj povem samo en razlog za kaj ne: vsi niso verni in tudi tisti, ki so verni vsi niso katoliške vere (RKC)

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 6.2.2010 8:45:43 >


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:47:37   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ampak sem prepričana, da ona s tem sploh ni mislila vernike.


prav misliš!

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:51:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
NIhče nima pravice sodit. Vsak pa lahko razmišlja.


Verjetno si to, da nihce nima pravice soditi imela v mislih, ko si presodila kdo je zaljiv in kdo ne .....

In hvala za dovoljenje, da lahko razmisljamo... user posted image user posted image user posted image


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:52:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Pravzaprav naj bo verouk v šolah, amapk edino pod pogojem, če bo posvetna spolna vzgoja priščla v prostore RKC.


Mocna!

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 19:58:33   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika
... In RKC dobro ve kako je delovala včasih in da bi s tem vernike samo odgnala.


Ali bi pa bilo vec vernikov, ne ker verniki in "verniki" tako hocejo, temvec ker morajo.

Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn... Enako bi bilo tudi pri nas. zanimivo pa je, da se RKC nikoli ni jasno izjasnila, da ne zeli in ne pretendira na verouk v solah.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 20:10:06   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Lahko nehaš demagogijo zganjat, pa okrog obračat moje besede. NIhče nima pravice sodit.


Zakaj RKC potem sodi komunizem in ne lastne postopke skozi zgodovino? RKC sodi, čeprav NIHČE nima pravice sodit. Ne skrbi jih tvoja demagogija. Pravzaprav veliko otrok je ostalo brez staršev, pa tudi staršev brez otrok, ker je cerkev sodila -- grmada, ali kaj podobnega. Tudi danes crkev sodi. Saj ni duhovnika, ki ni vrgu steno na komunizem. Kaj pa im zamerijo? Ubijanje? Enako je cerkev delala, pa sebe ne sodi, po enaki pravici.

Vsak pa lahko razmišlja. V cerkvi lahko govoriš o cerkvenih resnicah, če vanje verjameš. Če ne ti pa ni treba v cerkev. Nihče te ne posiljuje z njo.


Spet demagogija. Crkva je posiljevala čez zgodovino, pa tudi danes posiljuje naprej. Na tej sledi je tudi verouk v šolah.

Lahko bi pa obratno cerkev komu rekla: S kakšno pravico trdiš, da je ena in edina resnica, da boga ni? Imaš pravico to trdit, kadar govoriš to v svojih krogih in nikogar s tem ne posiljuješ.


Nikoli nisem trdil da Boga ni. Edino kar sem trdil da je RKC organizacija, ki temelji na drugih temeljih in ne na Bogu. O RKC največ povejo njena dela:

"Takó vsako dobro drevo rodi dobre sadove, slabo drevo pa slabe."

Že tretjič al katerič ponavaljam: V šolah ne bo verouka. Ni tega v naših zakonih, niti v željah.


Potem pa ta škof Stres ni povedal po resnici. Kaj pa drugo pričakovati od te pasme?

Res je, da veliko ne znamo, ampak tudi veliko tega znamo. Internet dela. Če bi RKC vodila družbo, tega ne bi nikoli dosegli  in bi še vedno živeli v temi preteklosti.



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 20:14:35   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Poglej samo hrvasko. Delez ucencev, ki hodijo k verouku se je bistveno povecal odkar je verouk v solah. Hodijo ker morajo, zaradi pritiska, sprejetosti itn... Enako bi bilo tudi pri nas. zanimivo pa je, da se RKC nikoli ni jasno izjasnila, da ne zeli in ne pretendira na verouk v solah.


RKC se izjasnila. Radi bi imeli verouk v šolah. Vendar je težava, ker se preveč ljudi s tem ne strinja.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 20:15:52   
Colt
Misek, je dobr občutek, ko si varno obkrožena z somišljeniki in vsemi ostalimi prikimivajočimi? Verjami da je to počutje minljivo...tudi ti boš nekoč prišla do točke, ko boš ugotovila da ni vse v žemljah v akciji v Merkatorju, da ni vse v novem svetlečem avtu ki je lepši od sosedovega, da ni vse v slepi goreči veri v znanost. Morda takrat še kako rečemo  user posted image

Dokler me ti tukaj (z ostalimi člani) prepričuješ da je človek samo minljiv kos mrtvega materiala, brez zavesti, brez vesti in brez duše....minljiv in nepomemben, se nikoli ne bom strinjal s teboj. Pa če še tako vneto prikimavaš 95% udeležencem v debati.

Zbogom in hvala za vse ribe user posted image

Grega


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 20:28:10   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: mika
Povsod kamor greš ti nekdo nekaj želi vsiliti. Uveljaviš pa svojo voljo in tej slediš. Danes ti vere ne more nihče vsiliti, ne bit tako paranoičenuser posted image .


Tudi danes "organizirana" vera temelji večinoma na vsiljevanju. Metode so posodobljene, vendar se nič bistveno ni spremenilo.


V šoli verouka kot del učnega programa ne bo. 


Ali bo verouka kot dejavnosti (ki ni del učnega programa)?


kako je delovala včasih in da bi s tem vernike samo odgnala.


RKC je  uspešno odgnala vernike. Pravzaprav še vedno jih odganja.user posted image


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 21:03:16   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Dokler me ti tukaj (z ostalimi člani) prepričuješ da je človek samo minljiv kos mrtvega materiala, brez zavesti, brez vesti in brez duše....minljiv in nepomemben,


Kdo pa to trdi? A misliš, da tisti, ki s(m)o proti RKC in podobnim inštitucijam razmišljamo v tem stilu - potem se (vsaj glede mnogih) zelo motiš.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 21:08:02   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
Tudi ti boš nekoč prišel do točke, ko boš ugotovil da te je RKC nategnula. Saj najbolj svetleč avto vozi župnik.

user posted image  Ta pa še kako drži - vsaj v naših koncih.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   [Brisano sporočilo]
10.12.2009 21:13:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
   [Brisano sporočilo]
10.12.2009 21:16:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 21:24:38   
onka
V glavnem , verouk v šole, šiba za vzgojo....ah kje so tisti lepi časi, E, to bo touser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 21:34:27   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: onka

V glavnem , verouk v šole, šiba za vzgojo....ah kje so tisti lepi časi, E, to bo touser posted image


Kaj pa inkvizicija? Odprla bi se nova delovna mesta, pa hkrati priložnosti za "kvalificirane" strokovnjake. user posted image

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 21:54:47   
onka
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: onka

V glavnem , verouk v šole, šiba za vzgojo....ah kje so tisti lepi časi, E, to bo touser posted image


Kaj pa inkvizicija? Odprla bi se nova delovna mesta, pa hkrati priložnosti za "kvalificirane" strokovnjake. user posted image


Ma ja, za nekatere sanjska službauser posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
10.12.2009 22:19:47   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: onka

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

IZVIRNO SPOROČILO: onka

V glavnem , verouk v šole, šiba za vzgojo....ah kje so tisti lepi časi, E, to bo touser posted image


Kaj pa inkvizicija? Odprla bi se nova delovna mesta, pa hkrati priložnosti za "kvalificirane" strokovnjake. user posted image


Ma ja, za nekatere sanjska službauser posted image



Lahko bi na to temo naredili en dober resničnostni šov. user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil dadd0 -- 10.12.2009 22:24:43 >

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?