m_o_i
|
punce, JE razlika med samohranilko in enostarsevsko druzino! samohranilka je tista in edino tista, ki sama skrbi za otroka (ni prezivnine oceta, ker je neznan, mrtev ipd.), enostarsevska druzina pa je mama z otrokom-in ta mama oz. otrok prejema prezivnino od oceta. je pa res, da vse uporabljamo izraz SAMOHRANILKA, ceprav mislimo na ENOSTARSEVSKO DRUZINO. tak je blo meni razlozeno s strani prijateljice-ce sem kaj narobe razumela, prosim, da me popravite! aha, sej zaj berem,da ste ze razjasnile te pojme popoldan A_T slika iz Grobnika je slika motorista iz dirkalne piste na Grobniku (en primer je v mojem albumu ) zaj pa takle: danes popoldan smo sestavljali kinderpet se prej je blo treba dat iz sobe eno racunalnisko mizo, narejeno po meri, ktera je zazedala (brez pretiravanja) pol sobe. to sta moj in dedi naredla, tasca je pa kuj za njima stala s cunjo v roki, da bo pobrisala(v kuhinji pa kosilo na stedilniku). pa sva ji trikrat rekla, da bova pobrisala tist prah, ampak ona se ne da-stoji tam ko vkopana, dokler nisem skoz zobe rekla, da naj ona dediju kosilo v miru naredi, midva bova pa ze pobrisala.nos do podna... dedca nosita tisto plosco od mize ven v atrij, prej sem vse umaknila, se tisti mali tepih, kter je bil na notranji strani pred vrati za ven it (to ma tasca tam, da si malo obrises copate, preden v dnevno stopis iz atrija) sem dala proc, da ne bo komu spodrsnilo...plato neseta ven, ona ITAK takoj zadaj s svojimi nasveti, onadva noter, ona za njima, ko se zgodi: stopla je na tisti tepih in se lovila tam po dnevni! valda je zdrsnil po parketu, ker ni bil fiksiran s stojalom za roze-jaz pa ono avtomatsko znorim, da kdo je dal tepih tja, ce sem ga ravno zaradi tega umaknilaaaaaaaaaa, da si ne bo kdo glave razbil mislim-le kdo je bil!!! in se tak mogocno je rekla, da ona, da se ne bo pesek al kamenski vlaclo po celi sobi sej nisem mogla bit tiho: klinc pa kamencki, ce mozgani iz lobanje strlijo,ane se je tiho pobrala proc, ampak je prisla asistirat, ko se je zacel kinderpet sestavljat...da ne razlagam, kak sva bla nesposobna! najedala je pa mojemu, ceprav sem jaz sravfala, brala nacrt pa to (pac rada to delam), moj je samo drzal skupaj-in se tega ni znal po njeno samo meni ni pa nic rekla-pa boljse tak! je pa naglas razmisljala spet, kam bi lahko dali ta kinderpet; ne gre ji v glavo, da bo tocno tam, kjer sem rekla da bo! ona isce nove pozicije s hudimi razlagami, zakaj bi blo tak boljse... mah, da ne razlagam celega popoldneva
< Sporočilo je popravil m_o_i -- 9.3.2010 19:08:01 >