|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 16:36:39   
mopsy
Ja, tudi pri meni so nardili paniko, da sta različno velika in zaradi tega sem kar nekaj časa hodila v porodnišnico h Kavšku.
Po eni strani je bila pot 'odveč', po drugi strani sem pa imela redne preglede in UZ tako, da sem bila lahko mirna.
Pa tudi Kavšek je super, zelo malo komplicira, vse je tiki taki narjeno in daje občutek zaupanja..:)
Nekateri mladi ginekologi/nje nimajo še toliko izkušenj z dvojčki in se potem ustrašijo vsakršnih odstopanj, kar pa
če imaš dvojajčne dvojčke je povsem normalno. Mi imamo še 1 teden pred sabo in so me poslali praktično že na vse možne preglede pa je blo vedno vse ok. Tako, da...mirno pa bo vse super..:)

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 20:53:24   
spiteri
Evo mene še zadnjič 3v1. Jutri bomo imeli pa spoznavalni dan. Jeeee, pa smo le pregurali do konca. Malo sem živčna, ker vem, kaj me jutri čaka, po drugi strani pa že komaj čakam, da spoznam mala pingvinčka.
Se bom zagotovo kej oglasila, ko pridemo domov. Upam, da bo vse potekalo tako kot je treba.
Lepo rastite še naprej in crkljajte svoje trebuščke in male pikice. Se beremo. Nočka.

(odgovor članu mopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 21:06:27   
Jasna31
Spiteri, mislim na vas in se veselim z vami user posted image user posted image user posted image
Srečno jutri in bodi pogumna! Jaz imam super izkušnjo s CR, verjamem da bo tudi pri tebi tako! Potem pa le poročaj!
Se vidimo v dvojčkih 2011?


(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 21:11:16   
Gorga
spiteri srečno jutri! Ti želim lep porod in čimprejšnje skupno crkljanje družinice!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 21:28:23   
lona85
spiteri, držim pesti za jutri, da bo vse potekalo kot mora, v kar sploh ne dvomimuser posted image Končno boš lahko spoznala svoja user posted image user posted image Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.12.2011 21:33:22   
disere
tudi jaz želim, da bo potekalo vse brez problema, bomo jutri držali pesti zate in tvoje sončkeuser posted image ..

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.12.2011 11:37:36   
JanaB
Jaz sem spet nazaj po tem, ko sem še tretjič v tej nosečnosti prebolela virozo z drisko in bruhanjem. Še vedno sem v službi in upam, da bom zmogla še kak mesec, ker bi rada zaključila neke zadeve. Mi je G že sedaj ponudila možnost za 4 ure, čeprav bi bila potem raje kar skoz doma. Odvisno kako se bom počutila.
Medtem smo imeli tudi MF, kjer izgleda vse ok. Fantek je težek nekaj čez 400g, punca pa malo pod. Oba pridno rasteta in sta živahna, da ju na pregledih komaj izmerijo. MV je dolg 5cm juhej! in je vse lepo "zaprto kot banka" - tak komentar sem dobila pri prvorojenki vendar s tem, da sem bila že v porodnišnici in čez rok user posted image  No naj tako tudi ostane.
Za boljši občutek sva šla z mojim še na pregled k dr. Strahovi, ki je ob idealnih pogojih celo svetovala naravni porod kljub predhodnemu CR, ja pa seveda v LJ porodnišnici. Bomo vidli kako bo šlo.
Spiteri veliko sreče danes in naj se vse lepo izteče! user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.12.2011 12:43:35   
Fižolčka
Spiteri : jaz in moja fanta mislimo na vas!
ko pa prideš domov pa na kratko poročaj, ker bomo vse že nestrpno pričakovale dobre novičke :)

punce, počasi boste tudi ostale na vrsti.. kako se počutite? Vas je kaj strah poroda in kako bo šlo.. jaz vem da sem imela eno obdobje kar krizo :) ampak ko sem pregledala vse posnetke poorodov na internetu sem ugotovila, da je porod ena fulll lepa izkušnja in strah se je spremenil v veselo pričakovanje :)

lp, Petra in fižolčkla

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.12.2011 13:18:51   
disere
fižolčka mene pa sploh ni strah poroda, sem prvo hčerko rodila tik tak, prišla v bolnico kar 8cm odprta, sem rodila s popadki vred v uri pa pol, je šlo tako hitro, da sploh nisem sledila bolečini, ki je itak takoj pozabljena, ko vidiš svojo štručko, se pa neboste vrjele velikooo bolj bojim CR..sta trenutno obe medično, sem pa 28t4d, upam, da se vsaj prva obrne glavičnouser posted image ..drugač pa sam da bo s puncam vse ok, ven bojo prišle tako ali pa takouser posted image user posted image ...

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.12.2011 20:50:56   
cilla
Čer vsem.
Spiteri, verjamem, da je šlo vse OK. Čakamo kako tvoje poročilce user posted image

Mene so na obremenitvenem testu za sladkorno dobili na meji pri zadnjem testu. In sem padla v to kolesje diabetoloških procedur. Danes sem imela v diabetološki ambulanti predavanje, kaj in kako moram jesti. Če povem po pravici, sem se po koncu zunaj na cesti kar zjokala. Celo življenje sem poslušala komentarje na račun svoje teže zdej slišim, kako menda jem premalo user posted image in se mi bodo zaradi tega naredili ketoni v urinu, ki bodo otrokoma zavrli razvoj možgan (če tko laično povzamem današnje predavanje). Moj greh: ne jem po 18. uri. Dobila sem jedilnik za nosečnice s sladkorno, ki med drugim predvideva prav konkretno večerjo okoli 7h zvečer in še "malco" ob 10h zvečer. user posted image Ne vem še, kako bo meni šlo od rok to prehranjevanje.

Danes smo v šoli za starše imeli predavanje o porodu in seveda so nam pokazali tudi foto material s poroda. Upam, da mojega ne bo infarkt, ko bo drug teden gledal in posluša vse to, včasih je mal panik user posted image . Tudi jaz že komaj čakam porod. Menda nas je v tej rundi šole ene par, ki pričakujemo dvojčke, in nam bodo pripravili dodatno predavanje samo za nas. Sem ful vesela te možnosti.

Moja dva piščančka me ves čas bodrita, desni pridno steguje nogice in se opira ob moja rebra user posted image , ko sem tam na diabetološki mozgala in se smilila sama sebi, pa je levi ful brcal in mahal na vse strani, se trudil, da bi preusmeril mojo pozornost. Hehe, lubčka moja že vesta, kdaj je treba mamo zamotit, da se neha ukvarjat s samopomilovanjem user posted image .

In to je to od mene za danes En kup jamranja. Punce, fajn bodite. Jaz komaj čakam konec tedna, da se malo odpočijem. Od kar nisem v službi, sem še bolj zaposlena kot prej user posted image .

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
15.12.2011 19:34:45   
petrap
Ojla bejbe...leto nazaj sem tudi sama pridno sodelovala prav na tem forumu.danes pa sta naša fantiča stara že skoraj 11 mesecev. Čas prehitro leti, zato uživajte na polno v nosečnosti in kasneje s svojimi škratki. Na začetku je bilo pri nas zelo naporno, mala sta oba imela krče kar čez cel dan, potem smo imeli težave z refluksom,..ampak je sedaj vse minilo in res uživamo.

Kako ste pa kaj ve? Pišem vam tudi zato, ker prodajam premajhna oblačila od naših fantov. Sploh te taprve oblekice so kot nove, saj sta rastla ko gobice po dežju user posted image Zato...če katero zanima, naj si ogleda spodnjo povezavo ali pa me kontaktira user posted image

http://www.bolha.com/jakne-za-novorojencke/oblacila-za-dvojcka-fantka-st-50-74-oglas1277066804

Se opravičujem ker tale post filam z oglasom, samo so stvari res lepe in je škoda, da jih ne bi ponosila še kaka dvojčka user posted image

_____________________________

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.12.2011 19:06:48   
cilla
Juhu, voziček imamo! (plačan, iskat ga greva drugi teden, trenutno ga nimava kam dat, še vedno imava celo življenje v škatlah :-P) Sem kupila kar novega TFK, saj v oglasih ni nič od tistega, kar bi jaz imela (po Murphyju bo sigurno nekdo jutri začel prodajat točno takega, kot sem ga kupila user posted image ). Gorga, bi ti rekla, da pridte k nam pogledat in prešlatat novega, ma si malo daleč user posted image . Sva pa dobila pri uvozniku še malo več popusta, kot je obljubljal ob prvem obisku, tako da je bilo vse komplet 800€.
Punce, fajn vikend vsem. user posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 10:29:05   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: cilla

(po Murphyju bo sigurno nekdo jutri začel prodajat točno takega, kot sem ga kupila user posted image ).



A sem vam rekla, da bo tako user posted image
http://www.bolha.com/ostali-vozicki/vozicek-za-dvojcke-easywalker-oglas1277886278

Dobro, ni isti, je pa bil moja alt_ernativa   user posted image  

< Sporočilo je popravil cilla -- 19.12.2011 10:32:17 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 10:31:00   
Gorga
Ej sm ga že vidla in čakam na odgovor user posted image . Pa zame drži pesti user posted image .

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 10:34:05   
cilla
Držim, držim user posted image   Mater, kolk je lepe barve!!! Moj ne bo tolk lep (v jok in na drevo) user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 10:40:02   
Gorga
Ojla dvojne user posted image  Kako ste kaj?

Jaz sem ok. Edino v soboto sem bila preveč na nogah in sem bila zvečer uničena. Drugače mulčka veselo brcata. Vsak moj položaj, ki jima ne ustreza, hitro uredita z dodatnimi brcami user posted image .
Ta četrtek imam pregled. Vzeli mi bodo tudi kri in vodo.

Fižolčka mene za 1x tudi ni strah poroda. Pri prvem je bilo vse ok. Zdej pač upam na to, da zdržimo čim dlje 3v1 in da bo naraven.

cilla kul, da boste imele posebej predavanje. Kako kaj zdej s tvojim "diabetičnim" stanjem? Čestitke za nakup vozička! Vama je prav fajn znižal ceno. Za praznike user posted image . Jaz sem preko ene mamice dvojčkov iz našega kraja slučajno prišla do tiste, ki prodaja tisti TFK, ki so ga imeli v NG. Je rekla, da mi ga da še po nižji ceni. Ampak jaz še vedno sanjam trde košare...

Lepo bodite! user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 11:00:41   
cilla
Gorga, user posted image ti kar še malo počaki z nakupom "ne idealnega". Hihi, poglej mene. V petek sva plačala TFK, danes je na bolhi ta easywalker.

S cukrom jim je ratalo - sem zadnji test presegla za 0,1 in so me takoj poslali na "izobraževanje" za diabetike. Kjer so me še dodatno napsihirali, da premalokrat jem (ker ne jem po 18. uri in da moram jest zadnjič okoli 10h zvečer), da bom zaradi tega imela neke snovi v urinu in bodo te snovi zavrle razvoj možganov od tamalih dveh. user posted image Si lahko predstavljaš, kolk sem bila iz sebe.
Hvala bogu imam starejšo in zelo zelo izkušeno osebno G, s katero sem se kasneje pomenila o vseh teh rečeh in sva našle eno srednjo pot zdrave pameti v vsem tem. user posted image Tko da glih ob 10h zvečer ne jem, se pa trudim jest še večerjo, in to po standardih diabetologije.
Pa tudi po injekcijo flosterona nisem šla. Isto po posvetu z mojo G (in po prečitanega kar nekaj, kar je na to temo pisal Pušenjak na med.over.net). Glede na to, da smo že prilezli do 30 tednov in še kak dan čez, sem se odločila tako (ah, te "moderne pacientke", k hočejo bit vedno bolj pametne od dohtarjev.... user posted image )

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 11:45:52   
disere
pozdravčekuser posted image ...

heheheh cilla si mela res srečo z vozičkiuser posted image saj tako je po navadi, ko nekaj iščeš ni, ko pa kupiš pa glejga zlomka se takoj nekaj najdeuser posted image ..ti rečem kot nalašč, eh zdaj je že kar je..
glede doktorjev je itak tako, da ma vsak svoj princip dela, meni je tud rekel dr.kavšek, da on osebno, če res ni nujno ne daje teh inekcij, jaz je za zdaj tudi nisem dobila, sem pa tud 29t3d, se mi zdi, da se znava midve srečat kje v rimuuser posted image ...
sem pa tako kot ti počasen posnetek od počasnegauser posted image nič mi ne gre več od rok, spanje ponoči je pa itak projekt, se že privajam na kratke nočiuser posted image ..



(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 12:41:14   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: disere

se mi zdi, da se znava midve srečat kje v rimuuser posted image ...



Aha, sem že tut jaz gruntala to user posted image . Če boš vidla eno z velikim trebuhom in zraven nje moškega, k bo ves paničen in raztresen in zraven še mal paničen.... zna bit, da smo to mi user posted image

Tale dr. Kavšek se bere kul... ne vem, al so desci G res bolj skulirani al je dr. Tulova, ker ima toliko več izkušenj z dvojčki, zaradi tega tolk bolj previdna. Nema veze... gremo dalje proti februarju! user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.12.2011 15:05:28   
disere
točno tako se govori, še januar mine pa smo zmagaleuser posted image user posted image user posted image ..

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
21.12.2011 14:34:38   
cilla
Gorga, sem firbčna, a ti je ratal biznis z vozičkom? user posted image

Moj je imel po ponedeljkovem šnelkurzu za očete mal krize... so ga prestrašili s porodom in ni hotel več bit zraven. user posted image Se je zgovarjal, da jim je med.sestra na predavanju rekla, da spremljevalci večinoma sam gužvo delajo in motijo proces poroda (pa na sumu ga imam, da so ga mal impresionirale tiste nazorne slike poroda in vse tisto razlaganje, kako, ko je glavica zunaj, lahko starša božata glavico...) On ves v krizi in kot en Kalimero, jaz vsa nesrečna, kako naj mu dopovem, da res nočem bit sama... Sem se včeraj pomenila z babico v šoli za starše, ji povedala, kako je reagiral. In po pogovoru z njo sem mu nekako uspela razložit. Pa pomirila sem ga, da nimam kakih hudih želja, da bi on popkovine rezal in otroke šlatal še preden so zunaj user posted image Kako je včasih težko tudi tako preprost pogovor opravit, tudi če človeka poznaš in pravzaprav veš, česa ga je/bo strah...
No, samo da je to mimo. Če ima še katera od vas doma bolj "delikatnega" desca... ga merkajte v šoli za starše user posted image

Kako ste ostale? Upam, da ste vse OK! user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
21.12.2011 20:57:57   
Gorga
Ojla user posted image .

Ah cilla, v tem času sem zrihtala "biznisa" z Mercator nalepkami in en rabljen kombinezonček sem nabavla. Drugače pa sem že takoj v ponedeljek zjutraj poslala sporočilo za voziček in začela čakati. Včeraj zvečer sem poslala še enega in danes zjutraj sem vidla, da mi je teta končno odpisala. Baje da ni dobila prvega user posted image  Tako da danes še vedno čakam na konkreten odgovor. Ko bo kaj novega pa bom poročala user posted image
Fajn, da si pomirila svojega možeka. Moj sicer ni nikoli rekel, da ne bi bil zraven. Se je pa med prvim porodom skoz držal pri moji glavi. Za prerez popkovine pa ga je babica kar prisilila user posted image .  Ko pa je prišla posteljica ven, sem mu kar jaz rekla naj ne gleda, ker vem, da je za to za njega user posted image . Hehe. Jaz sem si in si enako kot ti želim le to, da je z mano. Ne rabim drugega.

Danes sem imela pregled. MV se mi je malo skrajšal. Sicer ni kritično, ampak moram čimveč počivati, da ne bi postalo. Dala sem še kri in vodo ter nesla dodatne izvide svoji osebni dohtarci, ker bojo naslednji teden na komisiji odločali o podaljšanju bolniške. Upam, da mi tokrat podaljšajo kar do PDP. Res ne vem zakaj mi podaljšujejo po kosih. Moje stanje se ne more spremeniti. Dvojčka sta dvojčka in krajši MV je zaradi operativnega posega. Mah, bomo videli drug teden kaj mi pošljejo.

Lahko noč vsem! user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.12.2011 7:25:12   
cilla
Če rabi katera še kaj mercatorjevih nalepk, naj kar pove. Pri nakupu pomivalca sva jih dobila toliko, da jih imava za štiri une njihove kartice z nalepkami, midva pa rabiva samo za dve dekci user posted image

Svašta, jaz sem tej "tvoji" teti z vozičkom poslala sporočilo glede lupinic, pa sem celo naslednji dan dobila odgovor. Eh, tehnika...

Glede poroda pa me je včeraj še kolegica, ki ima dvojčka, še dodatno pomirila (oz. kar njen mož user posted image ). Sem razlagala o travmah mojega in mi je razložil, da desce za čas rojevanja tadrugega tako in tako ven pošljejo. Torej mu bo pol "gorja" prihranjenega user posted image .

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.12.2011 12:29:17   
disere
ojla dvojneuser posted image .. moj je tud bil v ponedeljek na tem predavanju in prišel domov prav navdušenuser posted image , še js bom vrjetno šla v torek, ker so predavanja za dvojčke, hja kdo bi včasih zastopu te našeuser posted image , moj je prišel domov prav raznežen...
je pa res od posameznika odvisno kako reagira na dolečene situacije, moj je zdaj že korajžen, ko bo šlo pa zares pa bo odpovedaluser posted image ...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.12.2011 17:37:14   
cilla
O, disere, potem se pa vidimo v torek na dvojčkih. user posted image Menda smo tri z dvojčki to rundo šole.
(sem jaz vedla, da je moj predavanje slabše vzel kot je bilo... mi je pa danes med.sestra, ki jim je predavala, rekla, da je vedno zelo konkretna. očitno je mojega zadela v bistvo njegovih strahcev)

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?