sjmm
|
dan! pri nas je bla OBUPNA noč...sm k zombi....sej mi je prov k sm se na glas hvalila, da že 4 noči lepo spi...dons je turiral in jokcal po malem celo noč...sploh ne vem za kaj...edino mogoče, da je res tok mleko pogrešal, ker mu ga zvečer nism dala...ob 8h je pojedel gresa iz 2,5 dcl mleka, on pol9h je šel spat in se mi je zdelo, da bo čajček zadost...no, okol 5h sm šla po mleko in pol smo celo mal spal...tko, da naslednjič mleko po mleku....mogoče bo pol bolje...je pa res, da ponavadi večerja okol 7h...pol pa okol 9h mleko za spat...včer smo mel pa neki čudn ritem čebel@....LEPO, da se je spomnil in te povabil vn urša...sočustvujem z vami glede nočke..zgleda, da sta se vaša 2 z našim domenila, da je dons ponoč party time petrušk...to se je meni dogajalo preden smo dobili Jana....so se mi tolk zmešali hormoni, da ni bilo ne , ne ...smo nekako čakali pol leta, da se je vse uredilo.....sicer mi je hotla G dat ene hormone, sam prvo smo malo naravo počakali, da je poštimala zadeve in res sm bila po pol leta srečka ...brez kakih zdravil ...držim pesti kolumbo....uf...poledica????...ne morš verjet...hja, tale vreme se neki po svoje obrača zadne cajte...kako kej rokso??? pa ti in trebušček....je živahen tale vaš korenjakec??? urša...RECEPTI :.....ČISTA ZELENJAVNA JUHA.....v lonec dam: 4 korenčke( pač olupim, operem in poljubno narežem na večje kose), 1 rumen korenček, 1 malo kolerabo, kos cvetače, kos brokolija, korenino in zelenje peteršilja in zelene, pol bučke, 1/4 sveže paprike, pol svežega paradižnika, včasih še kos ohrovta, če imam tudi eno svežo repo, 1 česen, 1 celo čebulo, ki jo prerežem in malo popečem vsako polovico, nato dodam žličko soli, kak poperček, lovorjev list in eno bio zelenjavno jušno kocko alnatura ali pa kr maggi zelenjavno kocko....kuham da se zelenjava ohehča, precedim, zakkuham nudlčke ali kar pač želimo in poem dodam koščke zelenjave KORENČKOVA JUHA Z ZDROBOM IN VLIVANČKI Naribam 3 korenčke...kar velike, v kozici segrejem malo olivnega olja in malo masla..po želji, dodam 2 žlici zdroba, da se lepo razpusti, nato dodamo korenje...in ščep sladkorja..malce popražimo, ko se začne malo prijemati zalijemo z vodo ali juho, dodamo malo majarončka, po želji solimo ali dodamo vegeto, kocko,pokuhamo ene 10 minut, vmes naredimo maso za vlivančke (1 jajce je dovolj)in jih nato zakuhamo...pokuhamo še mali, dodamo sveže nasekljan peteršilj...in pojemo!!! no, tko,zdej pa še mal kofice popijem...poem pa mogoče kej vn...sam pri nas pihaaaaaaaaa