|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 23:58:48   
anckabancka
Balem, jaz pa sem danes odkrila, da naš super zaspi ob ropotanju kuhinjske nape user posted image Pa ob sesalcu tudi...

Nagaja jaz sem tudi še na +6 kg, pa pravijo, da se mi sploh ne pozna da bi rodila. Jaz že vem kje so te kilce user posted image Ampak ni panike, bo šlo dol. Če sem 3x brez truda in odrekanja prišla na svojo kilažo (in še v minus), bom tudi zdaj. Če pa 1 ali 2 kilci ostanejo, pa tudi ne bi bilo nič narobe user posted image

Dojenje v javnosti: vedno manj kompliciram. Pr prvem user posted image mi je bilo blazno nerodno dojiti v javnosti. Raje sem poslušala otroka, da se je drl in ga podojila malo kasneje na samem. Zdaj pa otroka pač podojim, ko je lačen. To se da narediti zelo diskretno in ni treba, da je cela joška drugim na očeh. Jaz majico dvignem gor. Okrog pasu pa si dam kakšno jopo, da imam ledvice na toplem in ne kažem trebuha...

Pleničke uporabljam Pampers. Prvi paket Newborn je že prerasel in sem hotela danes kupiti DM-ove, pa ni bilo številke in sem spet na Pamperskah.

Mishan naš tudi ne uživa preveč v vozičku. Počasi se navaja nanj in je vedno bolje. Včeraj smo celo uspeli priti do živalskega vrta in je zdržal v vozku kaki 2 uri. Seveda brez ustavljanja, drugače je bil takoj alarm user posted image

Zajtrk: margarina+marmelada, zdenka sir, sendvič s Poli in sirom, pašteta, sirni namazi... Pa obvezno zraven bela kava- Bianka.

Naš tudi čez dan bolj malo spi. Skozi je po mojih rokah, na jošku... Drugače pa protestira. Pa zvečer imamo obvezno vsaj do 23h žur - verjetno ima krče. Si še glave nimam časa umit. Ponoči pa lepo spi. Zbudi se 1x - 2x da malo poziza.

Danes sva imela že 1. pregled. Pa sedim v čakalnici in pride mimo moja pediatrinja in mi čestita, ker imamo še enega fantka. Pa pride mimo še sestra in je spet vsa navdušena, na našo bodočo fuzbalsko reprezentanco user posted image user posted image user posted image Jaz pa debelo gledam, ker nas že pol zdravstvenega doma pozna... No, saj 4 fante pa res nima vsaka mamica. Pa še vsi so zdaj pri isti pediatrinji.
Zredil se je še kar - ni pa tak jedec, kot sta bila dva od bratcev, čeprav je vedno bolj ješč user posted image
Šibam zdaj spat, zjutraj imam navite kar 4 budilke user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 8:41:42   
mami2b
AD3 kapljice sem mu dajala tako, kot so rekli - prvi dan eno, drugi dan drve, tretji tri ... do sedem kapljic. Pa se je pri treh začelo. Zdej bom malo počakala, mogoče grem po D3, bomo videli. Sicer pa sem naštudirala navodila in vitamina A dojen otrok ogromno dobi z materinim mlekom. Jaz pa ful jem korenček, tako da se je verjetno res predoziral user posted image . Balem naš se tudi ne naje prav in potem se skos zbuja in pogosteje je čez dan, ponoči pa še kar gre.

V lekarni se dobi naravni, zeliščni čaj za dojenje. Ni tako sladek kot Hippov instant, se pa da spit in pomaga.

Alarm kliče ...

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 9:17:47   
đanika
Jutro,

da se hitro pohvalim danes ponoči smo pa končno boljše spali. Kapljice koroških lekarn so očitno pomagale Zbudil se je ob 24 potem ob 3 in zjutraj ob 6. tako da sem se kar dobro naspala..user posted image
Zvečer ob 20h sem ga skopala dala 8 kapljic se podojila in je zaspal ko angelček...joj upam da bo večkrat tak.

lep pozdravček user posted image

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 11:23:46   
nagaja28
živjo

mishan in še katera. vem, da če si na dieti brez mleka in jajc, nimaš skoraj nič za jest, razen kosila, pa še na konzervanse je treba malo pazit, potem pa res nič ne ostane.

v večjih trgovinah imajo že take izdelke, veliko pa se jih dobi tudi v trgovini kalček. ena vem, da je v btc-ju.
torej, nekaj stvari: namazi  user posted image   od zelenjavnih, pa ne najdem slikce, jih imajo pa zagotovo v kalču in mercatorju. v kalčku je tudi nadomestek nutele, reče se mu pa čarobela in je rožičev namaz. meni je zelo dober.
kruh ima tudi ponavadi jajca in mleko, brez pa je martinov kruh, in jelenov kruh, pa še kakšen  http://med.over.net/forum5/read.php?136,2601739
če si narediš riž z banano, je skoraj kot mlečen riž
mleko lahko nadomestiš z riževim ali sojinim mlekom, čeprav naj bi soja bila kar precej alergena
margarino kupi gea, ki je prav za alergike
obstajajo tudi piškoti brez mleka in jajc, samo sem pozabila ime, ampak mislim, da so medeksovi.
salam bi se jaz izogibala, ker imajo veliko konzervansov in so alergene. če že, so najboljše čim manj predelane. jaz jem recimo pečen in kuhan pršut in pečena puranja prsa. take, da veš, da ni ravno vse notri zmleto.
jaz kupujem tudi tunin namaz od rio mare, ki je brez konzervansov in e-jev. tist v tubi.
od barille makaroni so vsi brez jajc.

zdaj pa že mali kliče, tako, da če še kaj najdem, sporočim

ad3 kapljice bom pa jaz dajala, samo če ne bo krčev, oz. do tiste mere, ko ne bo krčev. po 3.-4. mesecih se pa tako nehajo krči in bom takrat dajalo celo merico.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 14:19:25   
extra
OJ!
Da se vam malo oglasim. Res ni več toliko časa za pisanje, če Naomi ni pokonc, je pa drugo delo ali pa so obiski.

V glavnem jaz ji dajem 3 kaplice D3 in jih kombiniram s 5 kaplicam Gorenjskih lekarn. Če ne drugega zato,da lažje pogoltne.
Kadar ima krče pa ji dam Bio Gaia in Kapljice Gorenjskih lekarn skupaj. Pomaga.

Pleničke imamo Mulerjeve pa Pampers.

tUDI JAZ dojim z nastavki, tako sva se navadile in ne vem kako bi brez...bo treba probat, čeprav ne vem ali bo šlo, predolgo se že z njimi dojiva.

Zadnjič mi je spala od 23 do pol 7, pojedla, previla in pol do pol12. vav to pa je bil dosežek.
danes se je zbudila ob 3, pojedla na eno stran, zaspala, potem spet ob 5ih in ob pol osmih.
Na srečo se zbudi le toliko ,da pojeva.

Čez dan je čisto odvisno. V vozku po večini spi, tako, da sva res kar dosti na terenu.

Glede kg... ostalo mi je še 4 kg, marsikatere prejšne garderobe ne spravim več gor zaenkrat...upam.

Uživejte se še kej javim!!!!



(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 21:47:24   
soncekray
Cao punce..

Evo da se vam javim na hitro. Sara spancka, jaz se ji bom pa tud takoj ko napisem pridruzila. Spimo sicer vredu. Ampak se vedno mi manjka mojih 8 ur spanja in sem proti veceru ze cist ubita. Sara spi ponavadi od 22.00 do okrog 4.00. Pol se podojiva in spi spet do ene 7.00. Ker je dosti pridobila na tezi mi je pediatrinja rekla da je ne rabim zbujat.
Krce ima tu pa tam. Pred dvema dnevoma je blo kr hudo. Je bla celo noc in cel naslednji dan sitna. Samo dojila bi se, pa spala ni skoraj nic. No vceraj sem ugotovila da cvetace naj ne bi smele jest, jaz sem je pa ful, tak da mislim da je bil v tem problem..
Cist sem zmedena glede tega prehrnajevanja. Ker me je prav strah da bom pojedla kaj kar ji bo skodilo. Drugace je pa tako zlato in zadovoljno dete. Vcasih me ma da bi jo samo lupckala in se moram prav kontrolirat..hehe

Jaz dojim vsepovsod. Danes se je glih zbudila ko smo bili v restavraciji na kosilu in sem jo kr pri mizi podojila. So bli ful prijazni. Me je natakar celo prisel vprasat, ce nam je glasba preglasna, ce zelim da dajo na tisje. Se mi je zdelo ful lepo. Sicer pa jaz ne vidim v tem nobenega problema. To je najbolj naravna stvar na svetu in ce ma kdo predsodek glede tega, ni moj problem. Ne mislim in nikol ne bom svojega otroka hodila dojit na wc al pa se skrivala v kak kot, ker tud sama se ne prehranjujem na wc-ju in podobnih krajih.
Je pa res, da se je najlepse podojit doma. Pa tud ona se najbolj naje, najbolj komot je itd..

Nic, grem ajat. nocko

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
14.8.2010 22:27:55   
DanijelaNeli
Čer...

Mi smo glih med uro "krčev" oziroma napenjanja...
Zdaj je za hipec zaspala na kavču...
In od predvčerajšnjim uporabljamo dudo. Kaj sem pa hotla?user posted image Ob tem joku,ko ji nič ne pomaga... je prišel na voljo najboljša patentirana reč za otroke...duda.user posted image





Ena od mamic me je vprašala kakšen čajuser posted image dajem... pili smo navadni Bebe čaj(komarček-kumina-janež)

Đanika...user posted image ...a so res tako dobre te kapljice? Kam bi mogla jaz poklicat,da boi mi jih poslali na dom..kakšno Koroško lekarno,ne?

Glede dojenja v javnosti...čeprav nismo bile še nikjer zunaj v javnosti,da bi jo mogla podojit.Jaz sem Neli dojila kjer je pač naneslo,bodisi v trgovinskem center,kafiču,parku...

Glede moje prehrane mi fulll manjka čokolada in kakšna solata...
Drugo jem kar vse v mejah normale...





Ooo jst pa komaj čakam jutri,da pride moja ta večja pupica s počitnic...jo že močno pogrešam,od torka...
Čudno mi je da ne morem verjet...

Spet imam sirenco...pa se umiri ko jo neha črvičit...Joj,kako so bogi naši user posted image ,ker jim ne moreš pomagat...neveš kako...
user posted image Tisti kateri imate krčke...a se vaši user posted image  tedaj rajši nosijo,ležijo ob vas,ali dojijo?




(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
15.8.2010 9:42:00   
Kiwa
Ojla mamice!
Si kar ne vzamem časa, da bi kaj napisala... Čeprav je RR ves dan na sporedu user posted image
Mi smo ok, Gaja je ful pridna, skoraj nič ne joka. Še ko je lačna dostikrat ne, ko pa vidim, da je že 4 ure mimo, jo dam k sebi in me skoraj poje user posted image . Res je pridna, sem tako vesela, ker bi mi bilo zelo težko poslušat jok. Pa super je, ker se sama zaposli z igračkami, ki visijo nad njo. Lahko počnem prav vse.

V četrtek smo bili pri njeni prababici in dobili ogromno zelenjave. Sem malo skuhala korenček in ga dala zmrznit, ker bodo naši dojenčki ravno pozimi začeli jest gosto hrano. Danes bom enako naredila z bučkami.

Na morju smo tudi ful uživali, Gaja je na plaži ves čas spala, očitno ji ustreza morski zrak.

Spimo pa zelo različno. Včeraj je jedla ob 23h, zaspala ob polnoči (pa bi šla jaz lahko spat ob 23h, ker jo samo dam v posteljico, malo gleda igračke in sama zaspi), potem je jedla ob 5.30 in ob 9h, sedaj pa spi naprej. Mislim, da se nimam kaj za pritoževat.

Dojenje nama gre tudi super, še ni dobila drugega kot moje mleko. Tudi čaja in vode ne. Enkrat sem ji ponudila čaj, pa ji ni bil všeč.

Arruba, sicer sem malo pozna z odgovorom (mogoče se je pa pri vas že uredilo spanje). Gaja je tudi na začetku cele dneve spala, ponoči pa bi bila budna. Ampak ni trajalo dolgo. Sem naredila tako kot so ti druge svetovale (glasno čez dan, tiho in tema ponoči), čeprav dvomim, da je to pomagalo. Mislim, da se je pač samo od sebe uredilo. Ker, če spi spi, je nič ne zmoti. Dvakrat sva šli ponoči po hranjenju na kavč, da je zaspala na meni in sem jo potem prestavila v zibko. Sedaj pa vedno ponoči po hranjenju zaspi in jo samo odložim. Včasih se malo prebudi, ampak ni potrebno posredovanje, sama zaspi nazaj.

Soncekray, dobro imate tole urejeno glede dojenja v javnosti. Prijazen natakar. Jaz še nisem dojila zunaj. Niti ne vem, če bom. Če bo res nuja...

Lepo se imejte mamice pa izkoristite danes lepo vreme za kak sprehod, menda bo cel teden spet deževalo.


(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
15.8.2010 10:49:25   
đanika
Dani ja kr v lekarno pokličeš baje ti pošljejo plačaš pa po povzetju.

lp

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
15.8.2010 12:25:35   
odisejica
dolgo se že nisem javila, ker preprosto ne utegnem, pa tudi prebrati za nazaj nisem utegnila.

zdaj je naša pupa že kar velika, ne spi več cel čas, zna že bedeti tudi 1 uro skupaj user posted image

je pa prišel čas, da mami začne malo telovaditi user posted image najbolj primerno zaenkrat se mi zdi leg magic, sem ga uporabljala že pred nosečnostjo in se mi zdi super user posted image vendar imam en problem: kupila sem rabljenega in dvd ni bil priložen. zato bi vprašala vas, če ima katera doma ta dvd in bi bila tako prijazna in bi mi ga presnela? če se katera najde, naj mi prosim napiše na ZS user posted image


(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
15.8.2010 21:17:45   
DanijelaNeli
Čer...

Pa je tudi nedelja za nami... ah,nič posebnega...kot navaden dan...

Nelica je prišla domov...sem vesela,ker sem jo že močno pogrešala...

Zdaj že obe spita na kavču...Prejle sva skupaj skopali Noemi... Še prej sem Nelico stuširala,že drugič danes...prej jo je tati.

Je pa pomagalo večerno kopanje,ker zdaj naj bi bila ura od teh krčev,Noemi pa lepo ninčka...


(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
15.8.2010 21:30:39   
anajrim
Ojla mamice!
user posted image
Dolgo s enisem oglasila in sem imela kar veliko za prebrat...

kaj naj pokomentiram...če pa vse sproti pozabimuser posted image

Dojenje - jaz podojim kjer mi paše in se ne oziram na druge, res pa je da sem čim bolj diskretna...

Kapljice AD3 - jaz mu jih ne mislim dajati niti sedaj niti nikoli kasneje...

Ugotavljam da imam čedalje bolj pridenega otroka...user posted image user posted image

šibam



_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 10:45:17   
Martinčka
hello...

našo so včeraj malo mučili krčki.. toliko da se je malo več dojila pa cartala, ampak spala je pa ponoči ok tako da ni hudega... zdaj sem ugotovila da ji ne paše marcipan ki je v tortinih masah oziroma ticina masa ki gre čez torte ki je en sam sladkor...
vidim da je že vsaka naštudirala kakšno jed ki njenmu dojenčku ne paše!? kaj če bi napisale en skupen seznamček katere jedi jezijo trebuščke naših user posted image ??? sicer vem da je vsak user posted image  drugačen ampak vseeno, tiste ki pa morda res gledajo na vsako stvar bi jim pa seznamček prišel prav... jaz sem na začetku jedla vse, dokler ni prejšnji teden eno urco imela hudih krčev od čokoladne torte in sem se odločila da več ne pojem ničesar kar jo boli... oziroma jem "občutljive" stvari v minimalnih količinah!Tako da upoštevam vse nasvete zdajuser posted image

drugače pa jaz vsako jutro zajtrkujem kekse ki imajo na sredini marmelado da se malo posladkam in dobim malo energijeuser posted image

koroške kapljice: mi jih imamo in glede na to da nimamo nekih hudih krčev lahko rečem takole: ugotovila sem, da so bolj odvajalo kot pa da pomirjajo trebušček... ker sem ji včeraj dala 4x po eno kapljico na dudo in je kakala dvakrat več kot sicer, da je šlo vse čez plenice! boljše za trebušček so baje kapljice iz lekarne v Dravogradu, tako da morem poklicat pa se pozanimat.. ker mi nimamo problema s kakanjem ampak jo čudno zvija v trebuščku.. drugače kakamo 3-4x na dan kar se mi zdi okuser posted image
đanika 8 kaplic na enkrat? a kar po žlički ali kako? a mate tako hude krčke? pri nas ena kaplica na dudo zaleže!? mene jezi ker navodila na teh kapljicah niso najbolj jasna! piše 8-10 kapljic v prekuhani ohlajeni vodi... potem so mi kolegice rekle da naj kar dajem po kapljicah na dudo... ampak spet ne vem katera je omejitev koliko kapljic na dan lahko dobijo!? a 8-10 pomeni na dan ali na enkrat!?

plenice: imela sem mullerjeve Pampers, zdaj pa imam pampers od baby centra in morem rečt da so pampers iz mullerja veliko boljše.. čez te nove pampers od baby centra mi vse ob straneh gre ven ali pa zadaj po hrbtu...tako da ima naša princeska vsak dan gor drugo pižamico.. še dobro da sem jih toliko kupilauser posted image

leg magic: jaz ga imam ampak cdja nisem nikoli uporabljala in sam bog si ga vedi kje je... jaz delam klasične vaje na njem... dvakrat na dan po 50 ponovitev in je ok... zdaj morem spet začet da se jahalnih hlač znebimuser posted image

ad3 kaplice: meni je tudi patronažna rekla da ko jih dobim da naj začnem postopoma z uvajanjem.. 1 kaplica prvi teden, 2 kaplici drugi teden...itd...

čaji: vidim da večinoma devate po flaški!?a vseeno dobro dojite potem!? ker pravijo da če enkrat dobijo flaško da se razvadijo ker pri flaškah ni treba tako vlečt kot pri dojenju???  a lahko dam tudi klasični kamilični čaj ali more pisat da je čaj za dojenčke? jaz sem ji do zdaj sam v vročih dnevih dala malo prekuhane vode po žlički toliko da je dobila malo več vode (5 žličk)...

nič zdaj pa čakam da se zbudi da se umijema in oblečema ter greva v mesto...

a jih kaj mažete po koži? jaz jo zvečer namažem z mandljevim oljem ki ga dajem tudi v bano ko se kopa, zjutri pa s kremo ribogal... in ima res lepo kožo!




(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 12:24:25   
pupika
Kiwa vaša Gaja pa je res pridna. Mi imamo še enega takega kot je bil Gal, zaspi nam samo na rokah in potem se matramo, da se ne zbudi ko jo damo v posteljico, ker drugače je spet jok.In zopet jovo na novo, tako, da jo kdaj nosimo tudi po več kot uro.

AD3 kapljice, nam je pediatrinja predpisala kapljice D3 in ji dajem, in po teh kapljicah naj ne bi bilo krčev.

plenice, uporabaljamo samo plenice iz mullerja in sicer pamperske new born, pa ji je do sedaj prišlo čez samo 2 krat, ko pa sem dobila plenice od sestre, navadne pamperske, pa je bilo več zunaj drekca kot pa v plenicah. Ko pa bo prerasla plenice new born, pa bom uporabaljala active fitke, ampak samo iz mullerja. Ker je velika razlika kje jih kupiš, to sem opazila že pri prvem otroku, da je vse premočilo pri ostalih pamperskah, razen mullerjeve pamperske so zdržale.

koroške kapljice, jaz sem ji dala po 1-3 kapljice naenkrat, pa nam niso zalegle, sem ji pa včeraj dala po 8 kapljic naenkrat, pa je bilo bistveno boljše, spala je boljše kot prejšnje dni, je pa res da je včeraj dvakrat  zvečer kakala o, pa manj vetrov je imela. Ker naša tako cmoka kot je, da ogromno zraka poje. Imamo pa mi kapljice iz dravograda, samo pokličeš in nakažeš denar, pa ti oni pošljejo. Se pa lahko da 3 krat na dan po 8-10 kapljic.

Martinčka, tudi jaz sem opazila, da našo zvija in zapre, če jaz pojem čokolado. Pa baje da kumare tudi napenjajo. Paradajz tudi naši ni ustrezal, ko sem ga jaz pojedla. Bom pa danes zopet malo probala po dolgem času paradajzevo solato in malo kumar, ampak res zelo malo. Kaj pa zelena solata, ali tudi napenja.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 12:27:21   
DanijelaNeli
DaN...

Jst čakam,da se mi segreje likalnik,da speglam cotke.. Medtem se mi kosilo lepo kuha...danes bom kar telečjo omako z bučkami čez testenine polila...zame še kumarična solata z jogurtom,user posted image  pa navadno...

Ker sem glih pri hrani...Martinčka...tvoj predlog glede seznama živil/hrane se mi zdi odlična zamisel.Za začetek,bi lahko vsaka napisala z rdečo barvo živila ki pač nagajajo njihovim user posted image  in pol bi to sestavle skupi.user posted image

Glede čokoladnih stvari...jaz se jih izogibam,ampak mi tako manjka,da ne morem verjet...zato pa jem fulllll piškotov.In sicer Linških oči od Tuša,ter Leinbiz...
Samo tako si potešim sladkorni nadomestek...

Martinčka...vidiš,mi pa rabimo glih take kapljice,zaradi napenjanja in ne krčev.jutri neham dajat te italijanske.Pol bom malo pavze delala.Nato nevem..al naj te kot si jih ti omenila ali Koroške...

Nimamo pa problema s kakanjem,...vsaka plenica je polna.

Čaji...jaz dajam izključno iz tega vidika,da jo malo sprdi in se umiri z napenjanjem... Deugače pa ji sploh ne bi dajala.In po flaški...sej ne spije nevem koliko,gih malo...in nimam nobenih problemov s pristavljanjem na prsa...se dojimo lepo naprej...

Izključno dojeni otroci ne potrebujejo dodatne količine tekočine,kot samo mleko.

Še nekaj o kapljicah...če ti piše 3x na dan napreimer. Pol daš 8-10 kapljic 3x na dan.

Jaz dajam moje lahko do 4x na dan po 20 kapljic.

Kamilični čaj...pa seveda lahko dajaš,le bolj blagega.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 12:28:30   
naja7
Mi imamo danes pa 10 dniuser posted image user posted image user posted image user posted image

Popek še vedno ni odpadu, po kolkih dneh je kaj vašamuser posted image odpadu??? Naša Pia se močno lušči in jo prav živcira srbeča koža, ko se še vedno ne moremo kopat...

Drugače pa ritem spanja se je nekako ustalil, da ponoči jemo 2x al pa 3x.... Podnevi smo še kr nekaj časa budni ali pa tudi neuser posted image user posted image user posted image .

Malo so prisotno rahli krči in se strinjam z Martinčko, da bi lahko vsaka prispevala po čem zvija njenegauser posted image pa bo mogoče tudi našim malčkom lažje...

Sedaj pa jest sprevit in na potep...

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 12:42:24   
naja7
Sem pozabla vprašat... Naši se zelo kovca ampak ko pa ji hočem dati malo čajčka ali pa prekuhane vode po žlički pljune vse ven... Flaške pa tudi noče...

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 13:06:53   
anajrim

IZVIRNO SPOROČILO: naja7

Sem pozabla vprašat... Naši se zelo kovca ampak ko pa ji hočem dati malo čajčka ali pa prekuhane vode po žlički pljune vse ven... Flaške pa tudi noče...


na ziziko jo priklopi...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 13:20:09   
tix
Danes smo se pa slikali za osebno, če bo sreča in vreme bomo šli začetek septembra vsaj za vikend na Krk, da zamenjamo malo okolja user posted image

S pravimi krči na srečo nimamo problemov sem pa tja ga malo zvija pa napenja, pa zaspi nazaj ali pa se na dojki potolaži pa je vredu.

Kaplic plivit d3 al kaj so že ne dajem jih pa imam v hladilniku. Mogoče bom začela pri 3 mesecih.

Kolcanje - tudi naš velikokrat kolca, takrat ga pristavim, če pa noče naj pa pač kolca ga nič ne moti.

Jaz sem načrpala mleko pa dala flaško tašči, da ga je nahranila ko me zvečer ni bilo doma in prvih 14 dni sem dodajala  pa nima nobene sesalne zmede ko je flaša je flaša ko je pa joška je pa joška user posted image

Glede hrane se edino striktno izogibam čokolade jo še niti nisem poskusila, od sadja sem zaenkrat jedla maline, robide, borovnice, banane in melono, od surove zelenjave pa  paradižnik, radič in zeleno solato pa ni bilo (večjih) posledic.

Je pa ponoči v kosu prespal 6 ur upam, da kmalu ponovi user posted image

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 13:36:33   
candy24
Ojla mamice!

Točno en teden je že od tega, odkar smo bili pri pediatru in vam še dolgujem poročilo. user posted image Zgodilo se ni nič posebnega, le Oskar je full zrasel. Nove mere: 60,5 cm; 5.660g in 39 cm. Res je že zelo velik - oblačimo mu že številko 62 in košara od vozička mu bo kmalu premajhna. user posted image Drugače je zdrav, krčkov nimamo (mami pa je vse!), pridno spi in je nasploh krasen otrok. Zvečer gre spat ob devetih in spi prvo rundo do štirih zjutraj. Pa potem do šestih ali pol sedmih. Če ima dober dan pa potegne tudi do desetih (jaz pa z njim user posted image ). Vmes se seveda hraniva in previjeva.

dojenje v javnosti - nimam večjih problemov, če je pa možnost pa se definitivno umaknem v intimo

pasenje kravic - jih vaši user posted image že full pasejo? Oskarju še ne gre najboljše - glava mu še omahne tu in tam... Jih pa paseva vsak dan.

kapljice - nekaj časa sem dajala Biogaia, zdaj ne dajem več, ker ne vidim potrebe (krčkov nima, prebava pa naj se mu uredi sama od sebe - bo tako najbolj naravno). Na zalogi imam za vsak slučaj tudi koroške, če bi kdaj bila sila - jih pa drugače sploh ne dajem. Pediatrinja pa mu je predpisala D3, ki mu jih bom danes začela dajat (2 kapljici).

čaji - sem mu dala že parkrat 25 mililitrov po flaški. Enkrat je vse polil, drugič je pljuval ven, no tretjič pa je spil... user posted image

flaška - seveda jo uporabljamo, ker je fajn, da se otrok nauči pit tudi po flaški, drugače mamica ne more iti nikamor... Če kam grem (v trgovino, h ginekologu) si načrpam mleko in pustim v flaški, da mu potem user posted image lahko da za jest. Poznam eno mamico, ki user posted image ni nikoli dala za pit po flaški in posledično potem tudi sama ni mogla it nikamor (brez bejbija), ker drugače bi bil bejbi lačen - je hotel pit njeno mleko le po ziziki. V glavnem, Oskar vsaj trikrat na teden spije nekaj po flaški pa se še vedno enako rad doji.
Kiwa - sem ful vesela za tebe in za Gajo, da že toliko ur spi (v enem kosu)... user posted image

buškolinka - uf, široko povijanje... Povijaš z eno ali z dvema plenicama? Kaj pa Valentina pravi na to?

Mishan - le glej, da se boš zdaj bolj pogosto javljala user posted image Za sprehode pa si lahko umisliš tudi kakšno pestunjo, štorkljo, sleepy wrap, minimonkey ali kaj podobnega, če se Anna raje nosi kot vozi. Za vozičkanje bo še čas, ko jo bo začelo vse okrog zanimati. user posted image Teh pripomočkov je polno na tržišču. Veliko pa hvalijo sleepy wrap. Jaz doma uporabljam pralne pleničke, ko pa kam grem pa uporabljava Pampers (v beli pakungi - te imajo bojda najmanj gela). Da se vrnem k pralnim - kupila sem Racmanke iz bambusa in to ravno zato, ker nimam sušilca in so po mnogih pranjih še vedno mehke. Pa če se ne moreš takoj odločit za nakup, si magari najprej nabavi dve ali tri pralne pleničke (Racmanke prodajajo v vseh Baby centrih), da vidiš, če ti bo sploh kul in če bodo njej ustrezale. Naj povem, da je Oskar do zdaj imel samo enkrat plenični izpuščaj (in to v porodnišnici, ker so ga samo 4 krat na dan previli) GRRRRRR. user posted image Odkar pa smo doma, pa je njegova ritka tako lepa, da ne bom izgubljala besed... Prepuščajo pa Racmanke nič.

nagaja - si mi dala full idej glede prehrane user posted image Hvala!

arruba - kako ste porihtali spanje? Držim pesti, da se mu kmalu uredi ritem. user posted image

Fajn se imejte!

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 13:37:15   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim


IZVIRNO SPOROČILO: naja7

Sem pozabla vprašat... Naši se zelo kovca ampak ko pa ji hočem dati malo čajčka ali pa prekuhane vode po žlički pljune vse ven... Flaške pa tudi noče...


na ziziko jo priklopi...user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 15:09:13   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: candy24



pasenje kravic - jih vaši user posted image že full pasejo? Oskarju še ne gre najboljše - glava mu še omahne tu in tam... Jih pa paseva vsak dan.




Naša Neža jih že kar nakaj časa pase, je pa res, da šele kakšen teden zdrži glavico pokonci več kot par sekund. Se je pa danes že prekotalila iz hrbta na trebušček... Čeprav mislim, da je blo bolj po nesreči kot pa kej drugauser posted image

kolcanje: naši pomaga, če jo pristavim, al pa kaj druga po flaški. se pa začne jokat, če dolgo kolca. Včasih jo pustim, da malo zajoka, ker potem tudi neha.

Flaška: mislim, da je večja verjetnost, da bo otrok zavrnil flaško kot pa mamico... Vsej pri nas je blo tako.

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 17:14:37   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka

hello...

čaji: vidim da večinoma devate po flaški!?a vseeno dobro dojite potem!? ker pravijo da če enkrat dobijo flaško da se razvadijo ker pri flaškah ni treba tako vlečt kot pri dojenju??? 






Naša pupa tudi nima težav s tem. Imamo stekleničke od tomme tippe, kjer morajo ravno tako povlečt kot pri dojenju. Navadila sem se da si mleko sčrpam, da ji ga da oči, potem jo pa še mal podojim, da se pocrkljauser posted image . To sem začela zato prakticirat, ker mi je zlo močno bradavico zagrabila in je bolel za umret. Zato je pa to idealna rešitev, samo še električno pumpico si moram nabavit!

Ali ima katera izkušnje z respiratorjem? Naša ima zamašen nosek, pa z vatko in fiziološko ne dobim vse ven. Baje da pa respiratorj vse ven potegne!

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 17:47:06   
candy24
bina - mi imamo aspirator na vdih, ki se dobi v lekarni in ki ga je predlagala mamica nagaja (še ko smo čvekale v nosečniški temi user posted image ). Tega: http://www.physiodose.si/nosni_aspirator.htm?gclid=CIipy9arvqMCFdyQzAod0xSLZw. Zaenkrat smo zadovoljni z njim. Včasih edino ne vem, če mu potegnem res vse mačke ven... user posted image  

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 18:06:07   
balem
Baby vac! gre vse ven!
http://www.babyvac.si/

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?