|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 20:40:47   
đanika
čer

Ja koroške kaplice 3X po 8 do 10 kaplic jaz mu samo zveče dam 8 po žlički ker je potem bilo zjutraj bolje je dlje spančkal, drugače se je pa ob 5 zbudil in do 7 jokal ker ni šlo kakat. Nam pomagajo tako da se lepo sprda kakanja ni več smo vedno popakani.

Jaz sem mu en teden dajala po flaški svoje mleko sem si stisnila zaradi vnetja bradavic, nič ni bilo drugače lepo ziza naprej.

Mi imamo Avstrijske Pampes in je full razlika moj ni verjel in je šel en paket kupit v Mercator potem je pa primerjal in je bil kar tihouser posted image Avstriske imajo not mrežico. Baje so take tudi v Mullerju.
Baby vac je zakon...user posted image

Lp

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
16.8.2010 20:45:23   
Kiwa
Balem, hvala. Mislim, da bom kar naročila tale babyvac. Jaz ji sicer dvakrat na dan čistim s fiziološko in vato. Gaja prav uživa, ko ji špricam fiziološko v nos user posted image

Tix, kako je izgledalo slikanje? Ste imeli kaj težav. Pri nas je to kar trajalo, ker Gaja ni mogla gledat v luč.

Plenice, jaz večinoma uporabljam Mulerjeve, pa tudi pamperske in Hoferjeve. So mi pa pamperske najboljše. Sicer pa nobene ne prepuščajo.

Čaji, jaz ji ne dajem.

AD3 kapljice - tiste, ki ste jih že začele dajat. Kako je? Jaz se kar bojim, da ji bom s tem povzročila krče. Ne bi rada uničila naše idile s tako pridnim otročkom user posted image

Lepo pančajte!

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 8:26:06   
tinca10
dobro jutro!

Mi smo se včeraj vrnili s prvega dopusta. Bili smo na Lošinju. Lana je 4 urno vožnjo dobro preživela. Težavico smo imeli le prvi dan ko smo prišli, ker je bila zelo utrujena od vožnje, ampak je prespala in potem je bilo super. Morski zrak ji je zelo pasal. Hodili smo na samotno plažico, kjer je poslušala valove in večino prespala. Namočili smo ji nogice v morje in jo okopali z morsko vodo v bazenčku (ji ga je naš naredil in se je voda fino segrela)... uglavnem res je bilo fajn. Jst sm se spočila, naplavala... včeraj po prihodu domov pa smo imeli spet vije vaje, ampak ni trajalo dolgo. Sem jo hitro dala spat in še zmeraj spi (že 11 ur in samo dvakrat se je zbudila za jest).  V avtu je bila pa zelo pridna, brez kakeršnegakoli joka...

Ve ste pa kar fino klepetale ko nas ni bilo... da malo pokomentiram

AD3: jst ji dajem že dobre dva tedna in nimamo nobenih težav. Začela sem pa postopoma. Prvi dan ena kapljica, drugi dan dve... sedmi dan sedem kapljic in sedaj ji dajem vsak dan 7 kapljic pred prvim dojenjem zjutraj, tako da do večera prebavi. Uglavnem ni bilo prav nobenih vidnih sprememb.

Čaj: skoraj vsak dan (ponavadi popoldan) ji dam 50ml kamiličnega čaja od Hippa, tako da se fino pokaka, čeprav nima kakšnih večjih težav s prebavo/krčki/vetrovi. Se mi zdi, da blagodejno vpliva na želodček.

prehrana: jst jem čisto vse razen fižola in graha. Nimamo nobenih težav. Tudi kar se tiče čokolade... mislim, da nisem nikoli pojedla toliko čokolade kot jo zdaj. Pojem prav tako veliko svežega sadja in zelenjave - paradižnika v enormnih količinah. Mislim, da so krčki predvsem stvar razvitosti črevesja in naša prehrana nima prav prevelikega vpliva. Vsaj pri nas zgleda tako.

user posted image : mi2 sva že, čeprav imam pregled šele ju3. Bomo vidli ali bom kaj kregana... drugače pa ne vidim nobenih ovir glede na to, da se odlično počutim.

plenice: mi imamo Pampers. Do zdaj smo imeli številko 1 iz Baby centra (premium care) in so bile kar ok, čeprav nam je kar nekajkrat prišlo čez (lulanje ob nogici in kakanje zadaj na hrbtu). Včeraj pa sem načela paket Pampers št. 2 iz Mullerja in mislim, da bomo uporabljali samo še te. Razlika v kvaliteti je vidna, zdaj bom pa še vidla kako se obnesejo pri lulanju in kakanju.

dojenje: mi2 se dojiva kjerkoli po potrebi. Kadar je lačna jo je treba takoj priklopit, drugače vklopi sireno. Jst sledim njenim željam in ne gledam na uro. Včasih mine dobra urca, lahko pa tudi 4 med obroki. Vseeno pa je bolj prijetno dojiti doma ali pa v avtu, kot pa nekje zunaj, ker so ljudje zelo firbčni in se mi zdi, da znajo biti zelo kritični... sploh tisti, ki še nimajo otrok se mi zdi, da se znajo zgražat in ne čutijo teh otrokovih potreb. Ne vem zakaj, če lahko oni pojejo sendvič pri kavici, zakaj si svojega obroka nebi mogel nuditi tudi dojenček kadar mu zapaše.

pasenje kravic: jst jo dam skoraj vsak dan in že kar lepo drži glavico pokonci.

kolcanje: tudi nam se zelo velikrat in jo probam prisiliti, da nekaj popije - čaj ali malo mleka ali pa ji ponudim dudico, saj je potem prisiljena pogoltniti vsaj slino. To deluje, če pa noče nič, jo pač pustim, da se ji kolca in to zna trajati tudi 20min.

upam, da bom imela čez dan kaj časa in bom dodala kakšno slikico z morja v album

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 8:40:19   
mami2b
Naše stanje se je po prenehanju jemanja AD3 kapljic umirilo,  mu pa dajem Biogaia. Razmišljam pa, da bi jih ukinila, da vidim, kako bo. Čez čas bom pa počasi začela z AD3, tako kot ste predlagale, vsak teden eno več.

Jaz mu ne dajem nič čaja, se izključno dojiva. Le redko pride dan, ko bi jedel na dve uri, ponavadi zjutraj al pa zvečer pred spanjem. Pa tudi dude (še) nimamo. Bomo vidli, kako dolgo bomo zdržali.

Drugače pa spimo prav pridno, enkrat na noč se na hitro nahranimo in je. Podnevi je pa kar buden in protestira, če mora bit malo sam user posted image kot npr. zdaj

Jaz sem takoj, ko sem prišla iz porodnišnice, jedla malo kumar, in je blo potem vsega. Tako da se jim izogibam - pa tako rada bi jih jedla. Drugače pa ne upam probat svežega sadja in zelenjave, le kuhano. Še kakšen mesec, pa bo tud to počasi prišlo na vrsto.

Našemu se tud dostikrat kolca, ponavadi ga še malo pristavim, pa neha.

Kravice pa že na veliko pasemo, pa skos bi se pokonci držal. Ko ga dam čez ramo, da podremo kupček, ga moram kar orenk držat, se dviguje in gleda s široko odprtimi očmi. Mami se pa topi zraven od te lepote maleuser posted image

Tix in Kiwa - mi se tudi moramo it slikat, sem slišala, da je kar zahtevno user posted image Kolegica je bla več kot pol ure pri fotografu

Tinca10 ti kar zavidam morje, komaj čakam, da še malo porastemo in gremo tudi mi. Upamo na lep september.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 11:23:10   
nagaja28
živjo

midva sva iz sprehoda, sem ga malo prerukala na makedamu in mislim, da je polna plenica user posted image

za ad3 kapljice pa res vsak zdravnik drugače reče. mi smo prvič uvajali po eno kapljico več na teden, ne na dan. bomo videli, kaj bojo zdaj rekli.

nam se tudi kar naprej kolca, ravno takrat ko ne bi bilo treba (ponoči al pa ko je treba kam it), potem pa to še traja, predno neha

če otrok pije po flaški, še ne pomeni, da se ne bo dojil. moja prijateljica je punčko prva 2 meseca hranila po flaški, ker je imela okvaro srčka in ni bila dost močna, da bi sama vlekla. no potem, se je pa začela dojiti brez problema in zdaj flaške sploh noče več user posted image . jaz domnu za nalašč dam včasih po flaški ravno zato, da se navadi, ker so potem lahko problemi ko začne jest pravo hrano in mora pit zraven, pa noče.

te pumpice za nos so pa bolj namenjene, če ima otrok res zamašen nos. take suhe mucke, ko otrok normalno zraven diha, se pa najlažje kar z vatko ven potegne, pa velik fiziološke seveda user posted image . jaz mu čistim nos, samo kadar vidim, da ima kaj notri, ker če se fiziološka kar vsak dan notri zliva, se sluznico poškoduje. no, patronažna mi je rekla, naj kar vsak dan čistim, ampak sem potem to nekje slišala, da ni dobro. se mi pa tudi zdi, da več čistiš, več se notri nabira user posted image .

jaz sem tudi na off s sladkarijami. sicer ne zarad krčkov, ampak zato, ker sem 1 kg še gor dobila ta teden user posted image . jah, to je pa moja požrešnost, pa dobri piškoti seveda user posted image  user posted image . pa še vsi (mami in tašča) me kar naprej zalagata s hrano.

domen že tudi kar dviguje glavico, pa začel je opazovat vse okoli. zadnjič sem mu pela, on je pa zraven godel user posted image

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 13:22:07   
pupika
Glede zamašenega noska, je res da je baby-vac zakon. Mi ga imamo že dve leti in smo pri tastarejšemu s tem tudi ustavili vnetje ušes, pa še prehlad se prej pozdravi. Je moj rekel, da to ni dobro za otroka, ko priklopiš na sesalec in sesaš, da ga lahko boli glava, pa se je potem tudi on prepričal, da je res zakon.
Jaz Gaji dam par kapljic fiziološke kadar težje diha in je takoj dobro, zjutraj pa skoraj vedno nekaj ven pride iz noska. Z baby-vycom ji še nisem probala, ker špe ni bila prehlajena, kajti mi ga uporabljamo samo v času prehladov.

Glede hrane sem jaz dala na off čokolado, kumare, zelene solato, lubenico.Skratka se izogibam jajcem in svežemu sadju in zelenjavi. Sem pa danes pojedla eno naktarino pa vam povem kako bo.Včeraj sem prvič probala radič in smo šli zopet spat ob polnoči, tako, da zelene solate ne bom več jedla.
 
Mi pa gremo v petek za en tedn v čatež in tavelik že komaj čaka. Bo treba že kar danes začet pakirat, da ne pozabimo kaj.
 
Glede čaja, jaz sem ji že ponudila od nestle-ja komarčkov čaj in ga je res spila minimalno, mi bolj samo polilva kot pije, kot da ne bi znala pit po flaški. In ji je takrat tolko pomagalo da je lažje kakala.
 
Glavico že tudi Gaja kar sama drži že tudi dalj časa, tako, da se samo čudimo kako je pri njej to hitro, kajti pri prvem ni šlo tako hitro.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 15:29:27   
anajrim
Tix in Kiwa - mi se tudi moramo it slikat, sem slišala, da je kar zahtevno Kolegica je bla več kot pol ure pri fotografu


Lahko jih slikate tudi doma...mi smo tako naredili brez da bo kam hodili, pa še veliko veliko ceneje je če to narediš sam in daš slike samo razvit...oni pa obdelajo da je za dokumente...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 16:13:23   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim

Tix in Kiwa - mi se tudi moramo it slikat, sem slišala, da je kar zahtevno Kolegica je bla več kot pol ure pri fotografu


Lahko jih slikate tudi doma...mi smo tako naredili brez da bo kam hodili, pa še veliko veliko ceneje je če to narediš sam in daš slike samo razvit...oni pa obdelajo da je za dokumente...user posted image user posted image user posted image


vau, mi niti nimamo fotoaparata user posted image pa saj mi ni bilo problem ga tja peljati. Sem pa imela srečo sicer je malo dremal a sem ga v 5 minutah pripravila da je gledal nato pa je forografinja naredila še 2 posnetka in smo bili fertik

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
17.8.2010 19:48:56   
rozinca33
Hoj!
Mi smo danes stari en mesec in smo imeli prvi pregled pri zdravniku. Eva je zrastla za 5 cm (54cm) in sedaj tehta 4.080g (porodna 3.190, odpustna 2.980 g user posted image user posted image user posted image ) Dobili smo D3 kapljice, ki jih moramo jemati po 3 enkrat na dan. Sporočim, kako se bo obneslo. Jih bom dajala dopoldan, da morebitni krčki izzvenijo do večera, da bo ponoči mir.
Tudi naša user posted image že na veliko pase kravice in jo moramo tudi precej paziti, ko podiramo kupčka, saj glavico že dobro suče naokoli. Čez dan zdaj že nekaj dni spimo bolj na rahlo (razen, če je v naročju oz. priklopljena na zizo). Danes pa sva jo z user posted image  dodobra utrudila - smo bili v Soboti po nakupih in je za spremembo spala kar 4 ure skupaj (v vozičku in avtu) - vmes sva se 1x podojile in to je to. Zdaj pa spi že od 17ih, ko smo prišli domov.

Glede hrane - ne jem (večuser posted image ) čokolade, rozin, paradižnika, svinskega mesa, svežega sadja (razen lubenice in po eno nektarino na dan - občasno). Glede zelene solate - jem jo s krompirjem in začinjeno le s soljo in belim oljem. Že v porodnišnici so mi odsvetovali bučno olje in vinski kis.

Kopamo se vsak večer, umivamo zjutraj, noska pa ji čistim samo, če vidim, da ima kaj v njem. Že približno en teden pa imamo drobne mozoljčke po ličkih, nosu, ušeskih in pa vratu - zdravnica je rekla, da se samo čisti koža, lahko pa jo umivam s poparkom hrastove skorje. Nohte ste si že rezale? Jaz sem jih Evi do sedaj že 2x, pa bo treba spet, saj ima že spet "dolge" user posted image . Verjetno pa bomo si kmalu že tudi postrigli nekaj laskov, vsaj zadaj na vratu, saj ima Eva zelo goste in že tudi dolge laske (po 3 do 3,5 cm).

Kako ste pa glede čišče? Moja še vedno traja user posted image . Sem že ene 5x bila vesela in hkrati razočarana, ko sem mislila, da je že konec, pa se je izcedek spet pojačal. Upam, da ne bo enako kot pri Nuši, ko sem čiščo imela kar 8 tednov (mi je morala G dati tablete za krčenje maternice, šele potem je prenehala). Jaz sem se v nosečnosti zredila za 22kg, zdaj sem jih izgubila 12, še vedno sem tako na 10+ user posted image . Po prvem porodu sem na prednosečniško težo prišla v 7ih mesecih, tako da tudi sedaj nimam namena načrtno hujšati, temveč samo čim več dojiti, saj to zelo pomaga. Končno so se mi tudi bradavice pocartale, da me ne boli več, ko se Eva priklopi.

Sedaj pa je ta velika prišla z bazena, tak da moram zaključit, potem pa bo treba zbudit Evo, ter se pripravit na nočni počitek.
Lepo se imejte in cartajte
Pa pa

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 9:43:18   
.tojeto.
Hojla,

najprej hvala za vse odgovore povezane z dojenjem in nasvete glede dijetne prehrane user posted image . Mi bo v veliko pomoč.
Včeraj sem si naročila tudi dve majici za dojenje in že komaj čakam, da mi jih dostavijo. Upam, da bom z njimi kaj manj štorasta user posted image .

Če katero zanima, sem našla eno res priročno knjigo, ki nudi kar nekaj odgovorov glede nege dojenčka: Dojenček, Kaj pričakovati prvo leto, založba Vale Novak, avtorji: Eisenberg, Murkoff in Hathaway.

Sirena kliče...

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 11:23:28   
mami2b
tojeto kje pa si kupila majice za dojenje?

Mi smo nohtke strigli 1x, pa jih bo spet treba, je pa res bistveno lažje s ščipalcem kot pa s škarjicami.

Naš user posted image je mel včeraj kar slabo popoldne, skos je jokcal, mami pa ni vedla kaj naredit user posted image Siti, previti, ... pa kar jok. No ja, razen če je bil na rokah, kako sem ga odložila, spet alarm. Sej mi ga ni težko nosit, samo upam, da se ne razvadi. Pol bo joj user posted image

Zdej pa pridno panča, jaz grem pa malo perilo uštimat, pol pa v mižule, če bo še časuser posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 11:56:23   
.tojeto.
Mami 2b, naročila sem jih kar na spletu, sem v strica Googla utipkala majice za dojenje in prišla na sledečo stran: http://trgovina.alisa.si
So pa kar malo drage za moj okus, če najdete kaj cenejšega, se pa priporočam.
 
Kar se pa tiče spanja na rokah - ravno sedajle mi spi na rokah, kot angelček, če pa ga skušam odložiti je pa takoj vik in krik. Nimam pojma kako naj ga tega odvadim. Mi je pa ful smešno, ker ponoči ga pa samo odložim v posteljico (ponavadi še budnega) in takoj sam zaspi user posted image .

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 13:38:48   
mami2b
user posted image enako pri nas, ponoči ni nobenega problema, čez dan pa ... Mogoče se pa hočejo sam malo pocarklat user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 15:16:25   
.tojeto.
Jap in mamice se jim ne moremo upreti user posted image .
Glavno, da ponoči ni težav. Čez dan bomo pa že kako.
Saj bodo vsak dan večji in jih bodo počasi začele zanimati tudi druge stvari. Naš se uspe že za kakšne pol urice zamotiti v svojem gugalniku - jupiii. user posted image

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
18.8.2010 20:37:45   
anajrim
poročilo -

Danes smo imeli pregled in smo zrasli za 3cm - 57 cm, zredili smo se za 1500 in imamo 4800, obseg glavice pa je 37.5 - porod 34cm... vse je ok, smo bili zelo pohvaljeni...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 8:57:31   
Martinčka
hello..

no našo pa zvija po čokoladi, marzipanu, meloni...
 
me pa zanima kdaj odpadejo ti prvi laseki? vsi mi pravijo da bodo itak izpadli ko ima zdaj kar precej temno rjavih laskov!?
in kdaj se barva oči obdrži? mi imamo zdaj nekakšne sive in bo jutri en mesec stara!?
 
v sredo pa gremo na morje.. juhej!user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 9:00:58   
Martinčka
aja za koroške kapljice... jaz sem klicala v lekarno in so mi rekli da naj ji dajem 8-10 kapljic z malo žličko prekuhane vode.. je rekla da lahko večkrat na dan, pač po potrebi, ker so noter tako majhne količine eteričnih olj da se telo ne more na njih navadit in da ni nobenega strahu da bi jo predozirala (seveda je verjetno drugače če jim daš res ogrooomne količineuser posted image ).. mi imamo probleme z napenjanjem samo zjutraj in med spanjem stoka ko potiska, pa ponavadi če jo kaj zvija jo zvija okoli 11h... sicer pa ni hudega...


(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 11:12:59   
.tojeto.
Martinčak: naš je star že skoraj sedem tednov pa mu laski še niso odpadli, mogoče mu niti ne bodo.
Barva oči pa naj bi se spreminjala tja do enega leta.
Za kapljice Koroških lekaren je pa meni po telefonu rekla, da naj mu dam na dudo kakšno kapljico vsakič ko se krči začnejo in naj jih ne dajem za vsak slučaj user posted image  - vsak pove malo drugače. Klicala sem pa na telefonsko 02 8750 702 - če bo slučajno še katera rabila, dobila sem jih v dveh dneh.

Pozdravček.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 14:26:25   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka
me pa zanima kdaj odpadejo ti prvi laseki? vsi mi pravijo da bodo itak izpadli ko ima zdaj kar precej temno rjavih laskov!?
in kdaj se barva oči obdrži?  



Nam so ta teden začeli ta teden odpadat laski...Najbolj je vidno nad čelnim delom...
Bodo prišli novi...Pol pa ko se z glavico obračajo levo in desno,pa bo vidno odpadanje okoli in okoli glavice-kot en obroček.

Glede barve oči,pa je res,da naj bi se obdržala pri enem letu...čeprav nekaterim se celo kasneje spreminja.





Ah,kakšen dan...prav težek...nič se mi ne da.Danes sem bla sama z mojima dvema princeskama... Nič se nisem lotila delat...le skuhala kosilo in to je bilo to...
Sem včeraj čistla in pospravljala..tako,da lahko danes počivam...

Glede krčev...mi imamo zdaj bolj eno zatišje.Zvečer je ne več napenja,le zjutraj...no,tu pa tam jo popoldne pomatra kakat..
Če bo potreba bom klicala Koroške,pa naročila...

En frend mi je rekel za neke Avstrijske kapljice...in jih pohvalijo...Zdaj nevem...ker je toliko tega.Zdej ene pomagaja enim,pri drugih ni učinka...


(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 14:52:39   
tinca10
Za barvo oči je zelo različno. Naša ima trenutno čisto temno modre, prav take sem imela jaz do 10. leta, potem so se mi pa postopoma spremenile v živo zelene.
Laski so nam na vrhu glavice izpadli že pri kakšnih 3 tednih, zdaj pri 6. tednih ko pa je začela konkretno obračati glavico, pa so izpadli tudi zadaj. Prav smešna je sedaj, ker nekje jih je precej, drugje pa nič.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 16:11:43   
nagaja28
živjo

nam laski izpadajo na vrhu glave, potem bodo pa še zadaj. če bo tako kot pri ta 1. sinu, bodo potem zrasli čisto beli laski user posted image . učke ima pa za enkrat temno modre.

danes smo imeli pregled in smo se zredili za 1200g in zrasli za 6 cm, tako, da imamo sedaj 4180g in 57 cm. user posted image  zdaj se gremo pa zmenit še za krst, potem pa dovolj papirjev in klicarjenja, ker sem ta teden kar naprej nekaj urejala user posted image


(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 17:20:19   
julij10
No, da se še jaz malo javim. Naš Tevž tut lepo napreduje in je res zlat. Imamo pa kar probleme s krči- se začne proti večeru, potem malo poneha, potem pa ob 1ih zjutraj in traja kar kake 3,4 ure. Dajem koroške kapljice, pa Antiflat kapljice iz Avstrije. Si pa ne predstavljam kak bi blo, če tega ne bi dala. Je pa res, da mojemu prvemu sinu ni nič pomagalo, naj sem še tako pazila kaj sem jedla, katere kapljice sem dala, masirala trebušček... Nekega dne (žal res zelo zelo pozno, pri 7 mesecih) je pa kot bi odrezal in so se krči končali ter je črevesje dozorelo. Aja, pa vsak dan mu dam še Bio Gaio. Drugače se pridno dojiva, na 3 ure, podnevi tudi lepo spi, tak da se takrat mal spočijem.

Jaz ne jem več čokolade, sadja, zelenjave, tort....- kmalu bom zreducirala seznam na minimum in nič več ne bom smela jest.user posted image

Joj, čas za hranjenje...

Se še javim, lepo se cartljajte.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 19:03:16   
soncekray
Cao cao..

Tudi nam so zaceli laseki izpadat.

Jaz ji zdaj 3 dni dajem Gas Bimbi kapljice in super delujejo. Kaka ogromno, brez napenjanja in tud krcev nima nobenih.

Jaz sem opazila da nasi babi skodijo kumare.

Moj spomin je kot da ga nimam. Ne morem si zapomnit, kdaj sem dojila, katera joska je na vrsti itd. Bi tud kaj komentirala na vase poste, pa dokler pridem do pisanja se ne spomnim vec kaj sem hotela povedat..

Pred dnevi sem imela ultrazvok zelodca in so mi ugotovili zolcne kamne. Jutri grem k moji osebni zdravnici, pa da vidimo kaj bomo naredili. Naslednji petek gremo v Slo in potem se na Hrvasko na morje, tak da upam, da bo vse okey.

(odgovor članu julij10)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
19.8.2010 23:14:10   
balem
No, tudi mi počasi ratujemo plešasti... Je prav hecna babika, čisto na vrhu so ji izpadli in še tak krancl se ji je okoli glave narediluser posted image user posted image user posted image
Smo pa danes imeli 2 meseca, oči  ima pa neverjetno temne, malenkost kažejo na rjavo, že ob rojstvu je imela nenavadno temne očiuser posted image

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
20.8.2010 12:34:08   
naja7
No nam je pa včeraj končno odpadel popek, jerabil celih 13 dni, danes pa je babica rekla, da se bomo v ponedeljek kopali, ker ji je danes priteklo še majčkeno krvi... user posted image S čim ste prvič kopale, jaz imam celotno kolekcijo od niveje in eno kopel sva v dmu kupila vsebuje mandljevo olje...

Drugače pa ponoči jemo ob 3 in pol 6, čez dan pa ni ravno tako user posted image user posted image user posted image ob 8ih vstanemo in se začne jok do 12 da zaspi, jedla bi na 20 minutk in joka nikakor ne gre potolažiti, samo z zizo ko pa se naje 10 minutk tišine in ponovno v jok potem pa okoli 12 zaspi in ne veš da jo imaš nekje do 15user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image potem pa je spet ustaljen ritem hranjenja in spanja...
Ne vem kaj jo zjutraj tako zbega!
user posted image Koliko časa se celijo notranji šivi? Še katero ob grdem vremenu bolijo? Ima še katera občutek da ji nekaj pritiska na sramno kost??
Vem rahlo neumno vprašanje ampak meni nekaj pritiska na sramno kost, ko vstanem in ni nič kaj prijetno...

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?