|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 14:22:13   
DanijelaNeli
Pilotina...a si vzela tistega rdečega od F.Pricea?


Jst ga moram reklamirat,ker mi glasba ne dela.
Dala sem vse baterije noter,ko vklopim ma mi nikakor ne dela.Drugače normalno vibrira,in se tisto vrti....

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 14:33:14   
mami2b
Oila, končno malo sončka, pa smo že takoj bolše volje user posted image

DanijelaNeli vse najboljše user posted image pa čeprav z malo zamudo

Jaz se vsak dan odpravljam telovadit, vendar mi še ni uspelo. Sem pa vsak dan bližje cilju - DVD je že priklopljen user posted image Ko bom pa malo bolj pri močeh, grem pa teč, komaj čakam. Sicer imamo tudi mi veliko stopnic doma in je kar fajn trening po hiši, pa tudi sprehodi so obvezni. Sem pa še vedno nekje med +3 in +4 kg - same maščobne blazinice, ja.

Moj user posted image tud pomaga, vsak dan bolj user posted image . Domov pride okrog 16, popoldne si še ponavadi vzame čas za rekreacijo, tako da se ne pritožujem. Drugače pa imamo luksuz, saj živimo pri mojih starših in mama kuha, pestuje ... Sta oba že v penziji in se nam res godi. Hvala bogu za stare starše user posted image

Naš user posted image je zdaj že par dni čist drugi - se ful pogovarja, pa smeji, pa nek ritem ma. Se vedno spomnim, da so rekli, da preden pride nova stopnja v razvoju, se stanje dotedanje stanje poslabša. In res je tako.

Midva sva tudi (končnouser posted image ) user posted image Me je malo skrbelo in bilo strah, ko sem brala da boli, pa na srečo ni blo hudo. Je pa težje najt čas kot prej, pa še tamali se je zadnjič ravno prebujal user posted image Glede kontracepcije pa ... Tabletk ne jemljem več nikoli, ker sem imela probleme prej, tako da zaenkrat sva na "metodi umika", če nam rata, če ne, bo pa sestrica al pa bratec user posted image Dojim pa polno in sem tudi že pred nosečnostjo imela probleme s povišanim prolaktinom.

Danes smo šli pa malo v šoping. Nam je kar ratalo, bo treba kmalu ponovit user posted image

Zdej pa hitro na sprehod, dokler je še sonček ...

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 15:10:37   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka
KONTRACEPCIJA - sem se kar za tabletke odločila in jih že jem (sicer pa mi je G rekla, da imamo naravno zaščito 98% če polno dojimo, če nismo imele nobene krvavitve in še ni minilo 6 mesecev od poroda)


Kljub polnemu dojenju lahko pride menstruacija, čeprav ni minilo 6 mesecev. In takrat se pojavi tudi ovulacija, kar pomeni, da naravna zaščita odpade. user posted image  

Jst sm imela pred odhodom v porodno 85kg, na dan odhoda iz P (po 5 dneh) pa 72kg. Do prednosečniške teže mi manjka še -4kg in upam, da se kamlu približam tej številki.
Zaradi komplikacij po porodu, se mi mleko ni naredilo kljub vztrajanju, zato je Nika na flaški. S športom se še nisem začela ukvarjati (čeprav komaj čakam, da dobim zeleno luč), delam pa vse vaje, ki jih je fizioterapevtka dala v P.

Punce, ne se preveč zanašati na "9 mesecev gor, 9 mesecev dol" , ker je vse odvisno od vas in vaše volje. Jst sm npr. največ kilogramov in trebuščka dobila ravno v zadnjih 2-3 mesecih. Zdej pa kljub temu, da ne dojim in ne športam na polno, trebušček hitro izginja. user posted image  Najbolj sem pa vesela, da brez težav že lahko oblečem navadne kavbojke.

_____________________________

www.petrca.net

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 19:20:00   
Martinčka
no jaz pa ne vem če ni prva menstruacija na prihodu... danes se mi je bolj vrtelo kot ponavadi in se mi je fejst napolitank luštalo in sem prejle opazila malo krvi na dnevnem vložkuuser posted image    no pa polno dojim tako da naravne zaščite pri meni ni! še sreča da sva imela kondom ker še ne bi mela enega dojenčka.. se morem naše princeske malo naužit!

pilotina... jaz sem pa normalno rodila (iztis ni trajal niti minuto, je šlo kot podmazano z gelom Dianataluser posted image )  ampak potem nikakor ni šla posteljica ven.. so se matrali eno uro potem so me pa uspavali in so mi jo ročno operativno odstranili.. sem se zbudila po eni uri in sem bila brez posteljice in zašita (imela samo korekcijski šiv ker me niso rezaliuser posted image )... so super nardili, ampak vsaka narkoza in vsak poseg pusti za seboj eno sled tako da se bom še en mesec bolj čuvala potem bom pa šla na en krajši tek... za eno urco bo čisto dovolj!

ja naši user posted image  pa res tako hitro rastejo in se razvijajo... naša bi se že kr pogovarjala... pa se matra in odpira svoj kljunček kot ptiček in na koncu ji uspe samo AGUUU.. haha.. smešni so! drugače pa se že vidi da znajo tudi kakšno cartanje kdaj izsiliti in ob slabem vremenu jikar dovolim da se lepo stiskava pri meni na trebuščku in potem vedno tako lepo zaspančka ko posluša moj srček...

nič zdaj pa pod tuš in potem še našo malo miško skopat... uživa v kopanju sto na uro.. sem se bala da se bo jokala ko jo bomo kopali pa je ravno obratno! juhej!

jutri pa lepo vreme oz. ne lepo ampak lepšeuser posted image ...jeeeej

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 20:03:27   
nagaja28
punce, do dm-jevga teka (maja) bomo že vse fit user posted image user posted image user posted image . no, vsaj jaz se mislim prijavituser posted image .  še katera?
lahko pa organiziramo tek z vozički, ker vidim, da je toliko zanimanja za tek user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 20:42:14   
.tojeto.
DanijelaNeli: jaz imam tudi tak gugalnik - midva na začetku tudi nisva imela glasbe pa sva potem ugotovila, da samo tistih stranskih zvočnikov nisva do konca potisnila proti notranji strani user posted image , mogoče poizkusi še to predno reklamiraš.

Drugače pa je imel naš škratek včeraj precej žurersko noč, sva bila pokonci na vsake dve uri. Drugače je pa kar priden. Gre spat okrog 20:30, potem papamo okrog 1:30 in potem okrog 5:00. Do sedmih se potem zvija in spušča čudne glasove v svoji postelji, oči ima zaprt in ne joka, samo eno stokanje ves čas. Ob 7:00 pa ga vzamem k sebi v posteljo in se crkljava do nekje 9:00. Sva ga pa že pred dvema tednoma preselila v njegovo sobo in od takrat imamo eno hranjenje manj - po mojem sva ga prej midva zbujala s svojim premetavanjem po postelji.

user posted image Tiste, ki ste svoje malčke navadile na dudo - kako pri vas poteka večerno polaganje v posteljo? Naš škratek je šele sedaj dobro sprejel dudo. Ampak je sedaj nastal problem, ker mu zvečer samo dojenje ni dovolj in bi potem še kar nekaj cmokal, mu potem dam dudo, ki mu seveda pade ven in tako se je uspavanje iz 15-ih minut podaljšalo na 45 ali celo eno uro user posted image . Kakšna ideja kaj naj storim? Se namreč bojim, da bi se to počasi kar podaljševalo in se bo hotel čezdalje dlje crkljati.

Lepo noč vam želim, pa čim manj budnic. user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 21:51:13   
.tojeto.
No, pa še eno vprašanje: ali se še kateri dogaja, da malček po dojenju težko pride do zraka. Jaz ga moram ponoči kar malo premetavati. Če ga dam na ramo za podiranje kupča sploh ne more normalno zadihati in ga moram kar malo gor pa dol prestavljat user posted image . Potem nekako zadiha, podreva kupček in potem normalno spi. Sem najprej mislila, da bo to sčasoma minilo, pa še vedno ni nič bolje. Se mi res smili, ko tako hlasta za zrakom.
Aha pa še tole: kolikokrat jih ve ponoči previjate. Jaz ga previjem enkrat, pri tem se seveda popolnoma zbudi - mu ni prav nič všeč, da ga premetavam in izpostavljam mrazu. Ampak celo noč pa verjetno ne more biti v eni plenici?user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 22:06:37   
balem
Danijelaneli vse naj najuser posted image
Nas je pa res kar nekaj septemberk user posted image
Moj user posted image je fenomenalen, dela čisto vse, razen dojenjauser posted image

Joie je ok, ima zdravo in lepo punčko, ampak bolj malo časa.
Športanje: s telovadbo sem začela že avgusta (ples, ki mi je noro manjkal) in počasi sem tudi začela s tekom (ni to ravno moj šport,ampak se pa trudim).
Zdej pa ruladico do konca nardit za jutrijšnjo "fešto".

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
9.9.2010 22:45:38   
DanijelaNeli
.tojeto. ...hvala za opombo.Bom probala jutri.Mogoče ti pomagam:...mi smo dudo sprejeli v tistih mučnih dnevih,ko jo je napenjalo.Zvečer pa je pri nas tako,da se lepo na miru nahranimo,še prej previjemo,podremo fejst kupčka in jo položim v košek,nad dnjo pa vklopim lunico z melodijo in lučko.Dudo ji dam.če vidim,da je še nepomirjena.Če ne pa ji dam samo zraven.
Parkrat se je zgodilo,da se je samo začela oglašat,a ne z jokom.Prav kot,da hoče koga.V takem primeru je ne zdvignem. Zdvignem jo le v navalu joka...še to ne prskočim takoj v sekundi...malo počakam.Ampak redko jokamo zvečer,razen ko jo je kaj črvičlo.
Ti kar forsiraj dudo...ne se pustit,da se bi ti crtal na prsih.Drži mu dudo,da prav zajame...



Zdaj sem v procesu peglanja.Danes je bil lep dan in se je vse ful hitro sušilo.
Joj,kolko sem že in imam še moje cunje+brisače.Slabe pol urce pa bo.In sem ziher,da si kaj kmalu vzamem sušilca...za zimo in vreme ki prihaja.
Me je še punca od mojega brata prepričala,da si ga vzamem.Ko mi je rekla,da zaradi sušilca vleče likalnik samo enkrat na mesec ven,drugo se ne pegla...







< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 9.9.2010 22:46:54 >

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 9:10:57   
.tojeto.
DanijelaNeli: najprej čestitke za rojstni dan.
Hvala za odgovor. Saj mi imamo tudi lepo ritual zvečer - kopanje in potem hranjenje. Ampak včasih je enostavno čisto buden in bi kar cmokal in cmokal. Dojka mu gre potem že kar na živce, ker on bi samo cmokal in mu ni všeč, da še vedno dobiva mleko, ko je že popolnoma sit. Tako da bo duda kaže res najboljša rešitev v tistih dneh, ko se enostavno ne more pomiriti.
Danes se mi je spet zbujal na dve uri, enkrat pa še na manj. Upam, da je to samo prehodno poslabšanje.
Telovadba: trenutno samo vozičkanje trikrat dnevno - ker drugje, kot v vozičku podnevi noče spati.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 9:52:31   
tix
jaz rednega kopanja po dojenju ne prakticiram. Okoli 22 ga preoblečeva za spanje podojim in dam v posteljico. Od samega dojenja nikoli ne zaspi.  Potem pa tako kot dani če rabi dudo dam drugače pa zraven. Včasih mu še parkrat ven pade pa mu jo grem dat nazaj v temi. Ponoči ne previjam. Ima Pampers kao nočne pa še nikoli niso spustile.
Danes je prvič prespal celo noč brez hranjenja, se je prebudil in tako cmokal da sem se prebudilauser posted image , mu dala dudo in sva spala naprej.
Vseh 13kg je šlo dol brez posebnih tretmajev, jih mam pa še vedno 65 kot prej user posted image

p.s. bom še znorela ker se tekst kar prekrivauser posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 11:35:40   
DanijelaNeli
.tojeto. ---melodije delujejo na ležalniku.
tix-meni tudi se še vedno vse prekriva...sploh ne morem citirat,ne nič.Sem pisala na tisto stran in ni odgovora ne bu ne mu.
Moja pikica pa kar dremucka na kavču. Vstala je malo pred 10.uro,,sva pojedli,umili,...Ja,še bolj zgodaj zjutraj sem jo previjala,ker ji je šlo vse mimo. Prvi teden uporabljam Mullerjeve plenice in mi niso nevem kako dobre.
Sej sem ji uporabljala že za Neli,a takrat ko je bila že večja in ko smo jo odvajali od plenic.Ker mi je blo škoda Pampersk.Do enega leta in še dlje pa je imela samo pamperske.
Nič,grem jaz puding delat...danes bo zelenjavan minešrtica.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 11:43:17   
petrca2507
nočno previjanje: jaz je ne previjem, če ni pokakana. Tudi luči ne prižigam pri hranjenju, ampak samo mini lučkice od baby phone kamere, ki naredijo toliko svetlobe, da vidim, kje ima usta in kdaj zaspi. Tudi pogovarjam se ne z njo med hranjenjem. To sem začela prakticirat, ko se je med nočnim hranjenjem popolnoma zbudila in tudi po uro in pol ni zaspala nazaj. Sedaj pa že med hranjenjem zaspi. user posted image
Ker je ne morem dojit, je na flaši in mi zelo lepo spi. Ponavadi se greva malo po 20h kopat, potem sledi masaža in hranjenje. Največkrat med obrokom zaspi in se zbudi okoli 3h (včasih tudi ob 4h ali 5h). user posted image  Naslednja bujenja so potem na 3 do 4 ure.

Nika je dudo sprejela šele pred kratkim in jo ima bolj za tolažbo. Če je fajn zmatrana pa z njo tudi zaspi. Kaj posebej je nisem navajala nanjo, niti silila. Enkrat sem ji ponudila in jo je z veseljem cuzala. Zdej jo pa večkrat ponudim, predvsem takrat, ko je čist mirna.

_____________________________

www.petrca.net

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 12:24:33   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507

nočno previjanje: jaz je ne previjem, če ni pokakana. Tudi luči ne prižigam pri hranjenju, ampak samo mini lučkice od baby phone kamere, ki naredijo toliko svetlobe, da vidim, kje ima usta in kdaj zaspi. Tudi pogovarjam se ne z njo med hranjenjem.


Tudi pri nas popolnoma istouser posted image !  Se mi jo škoda zdi prebujat pa tam po previjani mučit ponoči če ni pokakana. Pa ni imela še nikoli rdečo ritko, niti rdeča ni bilauser posted image ! Lučka na baby fonu pa gori celo noč!user posted image


Danes je prvič prespala celo noč! Od  21:30 do 6:30!user posted image   Potem sem jo nahranila, user posted image  je šel delat me pa smo skupaj spale še do pol 11h! Mi ni bilo nič jasno ko smo se ob pol enajstih zbudile!

Kg... imam jih še +8! To je pa to, ko sem se med nosečnostji preveč zredilauser posted image .
V P sem šla z 78kg, domov prišla z 68kg! Mi gre pa lepo 1kg na teden dol. Dojenje pa vozičkanje očitno naredita svoje-hvalabogu, ker mi diete niso nikoli šle od rok!user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 15:43:28   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: Bina 83
Danes je prvič prespala celo noč! Od  21:30 do 6:30!user posted image   Potem sem jo nahranila, user posted image  je šel delat me pa smo skupaj spale še do pol 11h! Mi ni bilo nič jasno ko smo se ob pol enajstih zbudile!


Zgleda je bil danes bolj spalni dan. Vsaj čez noč in dopoldan. Nika je spala od 21h do 4.30. Potem pa od 5h do 8h, ko je bil čas za obrok in spet zaspala. Ob 9.30 jo je moj oči peljal na sprehod in je spala do malo čez 12. user posted image

_____________________________

www.petrca.net

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
10.9.2010 22:34:35   
pilotina
DanijelaNeli...ne enega modrega, ki je bil v akciji...vibrira in ima igračke, ki visijo...danes mu je bilo všeč, ampak smo bili malo doma in je bi notri le par minut

Martinčka...ta Dianatal pa je kar fajn ane...mislim, da ga bom pri naslednjem porodi imela tudi jaz

.tojeto. ... naš je sprejel dudo skoraj takoj, ker je imel res izrazit sesalni refleks, no še ga ima in če smo hoteli, da ne poje vseh prstkov in rok, smo mu jo morali dati...sedaj pa jo ima kar veliko za tolažbo, tudi zvečer za zaspati, ker tudi če delno dojim, se ne carta na dojki...uspava ga 20 min podiranja kupčka po hranjenju - cartanje v mojm naročju z dudo v ustih...jo pa sam spusti, ko zaspi in je ne išče več...glede zraka ne vem, jaz sem opazila to le takrat, ko je že sit in naenkrat veliko popije in potem še zrak potegne in rabi trenutek, da zadiha, ampak to le redko...previjanje...ponoči ga ne previjam, če ni potrebno...previjem ga le takrat, ko mu gre čez in je moker, kar tudi sam pove, ker se zbudi in stokca...zato grem v pon. v nabavo nočnih pampresk...a ja,pa če je slučajno popkakan ga tudi previjem, ampak skoraj v temi in v tišini, ga še malo poguncam in ga nazaj položim v košek

Bina83...to je pa lepo brati...priden zaspanko je ta tvoja miška user posted image ...petrca2507...tvoja tudi user posted image

danes sva bila v posvetovalnici...David ima 5265g, 58 cm in premer glavice 37,5 cm...pediatrinja je bila navdušena nad njim in je rekla, da je že vse nadoknadil...

ah, saj vam nisem nič kaj dosti o tem pisala, ker sem bila preveč prestrašena in žalostna...z Davidom smo kar precej na pregledih, ker mu hemoglobin pada prehitro in preveč (bila sva pet dni sprejeta na pediatriji)...sicer hemoglobin pada vsem dojenčkom, sam njemu preveč...potem...na popkovnici sem imela cel kup trombov (strjene krvi)...to so ugotovili šele po porodu...in še na njegovem popku je bil tromb tako, da mu je zelo pozno odpadel in so me strašili, da mogoče niti ne bo...zato je imel že v štartu zelo slabo kri in je bil bled...no in še njegova nizka porodna teža in je bilo dovolj, da so me dan po porodu prestrašili, da ne vejo kaj in kako bo z njim...predstavili so mi zelo črn scenarij in ni bilo nič fajn...ampak je mimo...no sedaj je lepo vse nadoknadil...sicer bomo še hodili v LJ na kontrole...bojijo se, da nebi bila kakšna hujša zahrbtna bolezen v ozadju...ampak zaenkrat kaže vse dobro, ker se mu je hemoglobin malo popravil, hvala Bogu

< Sporočilo je popravil pilotina -- 10.9.2010 22:40:15 >

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
11.9.2010 14:15:26   
buškolinka
Pilotina me veseli, da se stanje izboljšuje in da se zgodba lepo in srečno razpleta, v bodoče pa vama želim še veliko sreče user posted image user posted image user posted image  in da bo mali David zrasel v velikega Davida, ki premaga Goljata user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
11.9.2010 20:38:45   
.tojeto.
DanijelaNeli: me veseli da reklamacija ne bo potrebna.
Pilotina: tvoj korenjak ima pa enako ime kot moj, pri kilogramih sta pa tudi skoraj na istem user posted image . Upam, da je najhujše za vami in da bo David zdrav in razigran fantič.
Glede zraka bom počakala še do naslednjega pregleda, če do takrat ne bo bolje bom pa kar rekla, da želim, da ga malo bolje pregledajo - ponoči me res postane kar malo strah, čeprav vem, da vedno nekako zadiha, ampak vedno je nekje v ozadju tisti črv, ki me gloda.
Nočno previjanje: vidim, da je moj navihanček en mali posebnež - on namreč ponoči skoraj vedno kaka. Potem zjutraj pa je plenica sploh napolnjena do vrha.
Saj zaradi te njegove ekstra prebave ga moram tudi celo noč poslušati, ko se zvoja in napenja, po mojem je tišine le za kakšne dve urici v celi noči. Ima mogoče katera kakšno idejo kaj storiti?

Pozdravček.

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 8:08:26   
Kiwa
Živjo!
Mi smo nazaj iz morja, imeli smo se suuuper! Smo šli še z eno družinico, ki ima le teden dni starejšega fantka. Vreme je bilo sicer bolj tako tako, ampak smo vseeno uživali.

Pilotina user posted image Vse bo ok! Si pa ne predstavljam, kako mora biti hudo, če je z otročkom karkoli narobe...

tojeto. Gaja se je tudi ponoči vedno nekaj zvijala (ni jokala) in bila zelo glasna. Neko renčanje celo noč. Zato sva jo dala že pri enem tednu spat v drugo sobo, ker jaz nisem nič spala. Sedaj mislim (ker tudi podnevi več ne počne tega), da ne "renči" več, ampak vseeno ne spi v spalnici.

Gaja je še vedno super priden dojenček, joka malo ob večerih, ampak res malo preden zaspi. Še vedno spi celo noč. Danes recimo od 23h do 7.30 (ker je spala zvečer od 18h do 22h!), drugače pa od 21.30 do 6h ali 6.30. Super je, se naspim.

Kg, še +2. Se je ustavilo.

Nočno previjanje, nikoli ne previjam ponoči. Zadnje čase tudi ni nikoli pokakana ponoči. Ima lepo ritko, tako da mislim, da je nočno zbujanje zaradi previjanja nepotrebno.



(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 10:01:18   
.tojeto.
Kiwa: user posted image  za morje. Mi bomo pa letos izpustili, bomo šli pa po novem letu v kakšne toplice.
Naš škratek tudi že spi v svoji sobici, slišim pa ga seveda preko sobne varuške.
Ah, saj pravijo, da bo pri treh mesecih vse drugače. user posted image


(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 10:54:20   
pilotina
buškolinka, .tojeto., Kiwa...hvala user posted image

.tojeto.
... user posted image jap, lepo ime user posted image ...glede kakanja...kaj pa vem, po mojem je to dobro, da tako redno kaka, si pa ti zaradi tega nenaspana user posted image ...in če nima vnete ritke ni taka reč, ga previješ, ko se zbudi

spanje na trebušku
...a vi vaše malčke dajete na trebuščka spati?...namreč jaz ga dajem čez dan in ga stalno opazujem, če ima nosek odkrit...ponoči pa se še ne upam, glavico sicer že fajn drži pokonci ampak me je strah, ker mi je patronažna in tudi pediatrinja prepovedala ga dajati na trebuščka brez nadzora...mi prosim napišete svoja mnenja


(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 11:06:46   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina

spanje na trebušku...a vi vaše malčke dajete na trebuščka spati?...namreč jaz ga dajem čez dan in ga stalno opazujem, če ima nosek odkrit...ponoči pa se še ne upam, glavico sicer že fajn drži pokonci ampak me je strah, ker mi je patronažna in tudi pediatrinja prepovedala ga dajati na trebuščka brez nadzora...mi prosim napišete svoja mnenja



naša obožuje spanje na trebuščku, ampak je res, da jo tudi sama ne upam dati tako spat ponoči, ko je brez nadzora, podnevi pa največkrat tako spi. Moram v četrtek (drugi pregled pri pediatrinji) nujno vprašati, kako je s tem spanjem.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 11:24:04   
.tojeto.
Pilotina: jaz ga previjem, ker se mi zdi, da plenica sploh ne bi zdržala do jutra - ima že tako eno tono. Previjem ga pa takoj po hranjenju, saj običajno brez težav zaspi nazaj.
Spanje na trebuščku: nimam posebnih izkušenj, ker je naš škratek tako uspel zaspati samo enkrat, drugače pa se vedno dviguje in ni prav nič zadovoljen.
Bi ga pa jaz dala, če bi mu odgovarjalo, ampak imam BabyCare, ki spremlja dihanje in sem zato ponoči brez skrbi.

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 11:39:09   
pilotina
buškolinka...jaz sem pozabila vprašati...prosim napiši mi kaj ti bo povedala

.tojto. ...no fajn, pomembno je, da zaspi nazaj
glede spanja na trebuščku...jaz mu podiram kupčka dvajset minut in zato skoraj vedno zaspi na meni in ga lepo položim na trebušček...če pa je buden ne mara biti v tem položaju

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.9.2010 22:24:09   
naja7
Pri nas pa dnevne spremembe, nihanje razpoloženja, spanja, kakanja, podiranja kupčkov, histeričnega joka skratka vsak dan ima nekaj novega na spisku...

V petek se je odločla, da ne bo več zizala, sem si mleko načrpala, lepo pogrela na primerno temperaturo ampak ne... Je izpljuvala veliko večino in se sploh ni najedla, pa smo šli in kupili včeraj Novalac(katera kaj izkušenj????)
se je fino najedla se je zbudila samo enkrat pojedla celo flaško zaspala nazaj....
Danes cel dan jedla pridno skoz prdela kot velika, vendar kakala ni nič čez dan sedaj zvečer pa je bilo v plenički za oreh bol gostega blata ne tako tekoče kot prej ko sva se dojili, sedaj je 2 urci tulila neutolažljivo in sedaj zaspala, niti jest ni hotela...
Jo je rahlo zaprlo???? Kaj naj naredim, da bo bolje kakala??? Mojega mleka sploh noče... Sedaj sva Novalac bol razrečila kot pa je v navodilih za pripravo in dodala malo mojega mleka... Pa da vidimo kaj bo...

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?