teodora75
|
Dober večer! No, tudi mi smo še živi, čeprav včasih ravno še da smo . Sem si pa ravno po xx mesecih privoščila malo namakanja v banji in sem zdaj prec bolje. Skratka, kak teden nazaj sem se hvalila, kako spimo že po 7,8 ur ponoči. Ja ja, veselje je hitro minilo in danes sem takšne volje, da se prav bojim noči, saj je bila pretekla spet ena bolj 'tečnih'. Se nekako ob pol noči le uspemo uspavat, potem pa budnica ob 4h in cel postopek (dojenje, pucanje noska, previjanje, flaška št 1,2,3, podiranje kupčka...) in ura je bila pol sedmih, ko sem le uspela nazaj v posteljo. aaaaaaaaj In potem sem si obetala par uric spanja, pa smo bili že par minut čez 8 spet budni. Takrat sva se 'samo' podojila, potem je bil pa že ati toliko pri sebi, da ga je prevzel on in sta se spet nekako spravila do posteljice okoli 10h in potem me je zbudil čez kakšne pol ure z glasnim jokom, ko sva bila že sama. To seanso pa sva bila budna še nekaj čez 2 (pop), ko sem z njim na jozi jedla tudi kosilo. Okoli treh ga je le zmanjkalo in privoščila sva si dolg sprehod - mimogrede, ali katera vozička po PSTju relacija Žale-BS? In tako naprej in naprej. V glavnem, vsakič se spomnim na tiste,ki že imate 1,2,3 ali več otročkov in si niti približno ne predstavljam, kako vam to znese. V resnici, če ne bi mama vsak dan skuhala kosila, ga verjetno od poroda naprej sploh ne bi več imela. Prejšnji dan ko sem bila sama sem imela zajtrk ob dveh pop, ko je prišel moj... Drugače smo pa v dobrih dveh tednih ratali 'veliki', no, predvsem težki. Saj je od enega do drugega pregleda pridelal 900gr. Jaz pa še vedno čisto zmedena glede hranjenja, saj se dojiva in dodajava pri vsakem obroku, saj se samo od mojega mlekca ne naje in tako nimam pojma koliko sploh poje, se mi pa zdi, da kak obrok krepko nad tistim, kar naj bi bilo za njegove tedne (dobrih 5) in potem naslednjega spet manj. Mi je pa še vedno 'malo hudo', da se ne moreva še bolj dojiti, še bolj pa to, da v resnici ne vem, ali imam premalo, ali se mu samo ne da (nekaj podobnega, kot je pisala sanje2, če se ne motim). Se pa tudi sprašujem, ali imam sploh prav pristavljenega, saj včasih obupno opleta z glavico in se zdi, da se bojuje z joško, pa potem ne vem, kaj mu ni prav. Tako da resno razmišljam, da bi tudi jaz poiskala pomoč pri svetovalki za dojenje. Mogoče se da pa vseeno še kaj narest v to smer. Tiste, ki ste jih imele (vem da je bila Tinkatonka, pa ne vem, če še katera), je kaj pomagalo? No, je pa še nekaj, kar me te dni precej bolj 'sekira'. Smo opazovali že nekaj časa, zdaj pa je vsak dan huje - Svit se zvija nazaj, predvsem z glavico vedno gleda nekam za sabo. Se tudi zdi, da ima v glavnem obrnjeno v eno stran, zadnje dva dni ugotavljam, da včasih obupno škili . Sem že nekaj raziskovala in se to kar dogaja. Tudi prejšnji dan sem to omenila na pregledu in sva takoj dobila napotnico za RA. Vem, da se da precej narest s pravilnim handlingom in komaj čakam, da mi nekdo zares pokaže in nauči kako sploh prav dvigovati otročka in vse ostalo. Se mi zdi da je/si Tinkatonka tudi ti omenjala že precej časa nazaj, da ste hodili z Anejem. Mislim, da ste takrat nekaj omenjale neko posebno plazino, na kateri se dela vaje...? Ima sedaj tudi kakšna že težave na tem področju in hodi v RA ali pa na FT? Jaz sem bila danes celo tako zaskrbljena, da sem klicala na neko društvo, kjer privat pomagajo oz te naučijo handlinga, pa so zaradi praznika na dopustu. Sem pa najbolj zmedena zaradi podiranja kupčka, ker obvladam edino tako, da ga damo na ramo, rokice čez in malo božamo po hrbtu in potem gre. Potem pa preberem, da je to čisto narobe in naj se dojenčkov, še posebej s temi težavami, sploh ne bi nosilo pokonci. Kako pa potem to narest? Če pa ne podreva kupčka, pa poliva še bolj kot sicer. Ooooooooooooh. ima katera izkušnje s tem? Evo, zdajle bo ura 10 (zvečer), pa sploh ne vem kaj naj. Verjetno se bo Svit zbudil čez kako uro in če grem zdaj spat, bom potem še bolj 'zadeta'. Lahko pa, da se takrat sploh ne bo zbudil... Ali pa se bo kasneje in če bova imela (sva sama to noč) spet 3 ali večurno seanso, me bo zjutraj spet konec. Mah, saj bo. Vem da vse to spada zraven in.... no, par mesecev nazaj smo se pogovarjali, kdaj imet naslednjega. Hm, ja no... Kak mesec ali dva bomo še pazili pri , potem pa... hm, že malo pogrešam tega smeškota hehe. Mah nič, vas grem zdaj malo prebrat, itak zaostajam za xx dni, saj mi drugače komaj znese prit do računalnika... Bodite fajn, pa lepe praznike, če se lahko tako reče... In mirno noč seveda T.
|