|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2011
2.2.2011 22:06:32   
rdečebela
aja,pa še nekaj sem hotla uprašat,če mogoče katera ve,za streptokoke,a dobiš v ljubljanski porodnišnici inekcijo ob porodu,v primeru da vejo da si pozitiven?jst ne vem kako je s tem,me je pa ena znanka spraševala.

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 8:17:07   
Lu
Jutro.

Mi smo spali prav super. Sem pa malo zmedena glede dojenja ponoči. Maša je zaspala ob cca 23 uri in se je potem dojila samo na 1 dojki ob 3 zjutraj in na drugi ob 6.30. Kaj bi ve naredile? Bi si ponoči črpale mleko? Ker se mi zdi, da je mogoče ena dojka res prepolna za toliko časa, ali naj pustim? Res ne vem kaj naredit.

Greve pa midve tudi danes ven za par minutk- samo na balkon, če bo ok vreme. Je meni včeraj vse nekam dol pritiskalo, tako da se moram očitno res še mal pazit.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 8:26:38   
agataema
Dobro jutro,

pri nas je bila zanimiva noč, zbujanje na 2,5h prav točno kot urica. Ampak vsaj zaspi potem takoj nazaj, bi bila pa jaz zelo vesela, če bi potegnil kako urco dlje.

Pri nas ga včasih po dojenju malo krčki dajajo in mu jaz dam malo kapljic proti krčem na dudico, tiste sladke kapljice s kumino, in je hitro dobro. Jaz Tarasu kakšnih Sab Simplex ne bom dajala, ker prvemu sem pa ni čisto nič pomagalo, pa še motilo me je ker kljub vsemu je to kemija. Vem, da se izločijo iz telesa, ampak mi to ni bilo všeč. Sem pa prvemu dajala tudi Antiflat, ki naj bi bile boljše od Sab Simplexa, ampak našemu ni nič pomagalo. Zdaj mu vsak dan dam Biogaio in se mi zdi, da se ful lažje sprdi in pokaka.

Jaz še vedno upam na sprehod danes, čeprav slabo kaže, ker je pri nas vse megleno in še vedno minus. Morda pa jutri. Jaz bom dokler bodo stopinje okrog nule, dala pleničko čez košaro, da ne bo vidhoval mrzlega zraka. Ko bo pa nad 5, pa če ne bo pihalo, pa pleničke ne bom dala gor. Dudica je pa itak obvezni pripomočekuser posted image .

Drugače bi pa jaz nujno morala mal v šoping, pa še ne vem kako bomo to naredili. Sem razmišljala, da bi šla z možem in tamalim in bi se on zunaj vozičkal, jaz bi pa v trgovino skočila. Upam, da bo to izvedljivo. A ste ve že kaj šle v trgovine, ali se še doma držite? Jaz rabim nekaj cunjic in DM obveznouser posted image .

Lp

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 8:33:45   
darchy82
Tudi pri nas je bila zanimiva noč. Čez dan je tako lepo spala, ponoči pa spet malo razgrajala, ampak verjetno je še prezgodaj, da bi jo čez dan zbujala, zato da bi ponoči več spala user posted image ?
Mi bomo na sprehod počakali do jutri ali vikenda, ker je tako lepo vreme napovedano user posted image .
Kar se pa trgovine tiče, pa jst še nič nisem hodila. Če sem do zdaj kaj rabila, sem starše prosila, če mi prinesejo, ko so bili na obisku. Ne vem pa, kako naprej, ker bo to ratal problem. Imam kar daleč do kakega DM-a.
Sem pa dobila tudi termin za prvi pregled pri pediatru, ampak so naju naročili šele za 08.03. ko bo Lana stara "že" 6 tednov pa se mi zdi malo pozno user posted image
Moram pa še za UZ kolkov poklicat. Aja, Lu hvala za tel. cifro user posted image

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 9:06:20   
agataema
Darchy, našega so tudi naročili čez 6 tednov in sem bila ful slabe volje in sem naročila možu, da pokliče in se je moral skoraj skregat, da so nas naročili pri starosti 4 tednov.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 9:12:01   
špica84
Darchy kje si pa vas naročila.Jaz sem imela za mojo pregled pri 5t.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 9:40:17   
Arwenko
Pozdravljene...se še jaz malo pofočkam, kljub temu, da smo precej prehitevali user posted image

sprehodi ...polagam vam na srce, pojdite z njimi ven, takoj, ne čakajte na sonce in neke uh in ah plus temperature. Nam so že v porodnišnici svetovali naj gremo ven prvi dan in postopoma podaljšujemo, pa če se spomnite, mi smo šli domov 15. decembra in temperature so bile  tam -10 in -8 sredi dneva in smo šli takoj prvi dan ven na balkon za 15 minut, naslednji dan že za pol ure na sprehod, od takrat pa vsaki dan ven, ne glede na vreme, razen če je ful deževalo ali je pa megla.

spanje ...mi smo zelo hitro uvedli večerno rutino, ob 20h se gremo skopat oziroma umit, se porihtamo, ji damo jest, preberemo pravljico in jo damo spat v posteljico budno. Potem ji samo dudo popravljamo če se začne jokat in sama zaspi v maksimalno 20 minutah. Enako počnemo ponoči, ko se zbuja za hrano na 3-4 ure. Čez dan pa naša skoraj nič več ne spi, na sprehodu samo, pa mogoče vmes za kakšnih 10 minut na ležalniku zadrema.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 9:51:39   
Miii
Ojla
Tud mi smo danes spali mal manj kot ponavadi, zbujali smo se na 3h, medtem ko sem se zadnje noči navadila na 4-urno zbujanje. Zdaj mi pa prav manjka 3x po 1h spanja. user posted image A ve spite kaj podnevi, ko dojenček spi? Jaz nekak ne morem, najbrž še nisem dovolj utrujena..user posted image
Kar se tiče kapljic, nam je pediatrinja, ko sem ji pred nekaj dnevi omenila krče pri našem  user posted image , svetovala kapljice ColiPrev, ki naj bi imele takojšen učinek, medtem ko bi naj kapljice BioGaia učinkovale šele po kakšen tednu dni..ne vem, mi smo te ColiPrev začeli dajati 2 dni nazaj, pa še to le popoldne in zvečer, zjutraj in ponoči pa ne in se mi zdi, da je bolje, čeprav naš Mark niti nima nekih hudih krčev, mal se zvija, da bi pa ne vem kako jokal, pa ni.. a ve dajete te kapljice tudi ponoči?user posted image
Ima katera morda kakšen nasvet glede položajev pri podiranju kupčkov?user posted image Pri nas ga podremo ponavadi v »sedečem« položaju, beba se opira z nogicami na mojo drugo nogo in pol tako naprej in nazaj ali pa na trebušku. Predvsem ponoči včasih traja...al pa se mi samo zdi, da takrat traja dlje, ker bi rada čimprej zaspala nazaj, heheuser posted image
Zadnje dni se nam tud dogaja, da user posted image  po obroku malce polije- ima katera nasvet, kako bi bilo tega manj? Namreč, zadnje dni ga nonstop preoblačim..zdaj sem mu začela dajati slinček, sam včasih ni dovolj velik user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 10:54:16   
ana19
pozdravljene ,

Da se še jaz malo javim, rodila 7.1. 2011 prelepega fantka Dana 3570 in 53 v postojni z epiduralno, za kar sem zelo vesela,da sem se odločila in tako imela super porod in pa super babici Jano in Minko.
imam eno vprašanje, a še katera čuti tak močan pritisk in kot,da jo nekaj reže ko gre lulat, meni se vsake tliko časa to dogaja ne pa vsakič ??

(odgovor članu Miii)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 10:55:22   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Tudi pri nas je bila zanimiva noč. Čez dan je tako lepo spala, ponoči pa spet malo razgrajala, ampak verjetno je še prezgodaj, da bi jo čez dan zbujala, zato da bi ponoči več spala user posted image ?
Jaz se tudi to sprašujem. Pa če sploh deluje. Ker za mano je KATASTROFALNA noč!! Ampak res. Že tako ni zaspal do 11h, potem je bil ob 1h pokonci. In ni zaspal skupaj za več kot 15 minut do 6h zjutrajuser posted image . Pa stalno na zizi, so vmeš seveda revčke prazne, flaške ni hotel, dude tudi ne.. Kuščke podrpli, kakal in prdel je tudiuser posted image .

Kakšen predlog?

Ja, tele ColiPrev bom tudi jaz nabavila, to so tiste z laktazo, se komot z BioGaia kombinirajo, da se bo lažje pokakal..

rdečebela, tekoči kakec je čisto normalen, pa neprebavljeno mleko not, barve od rumene, zelene... Se črevo navaja.. Samo kri ne sme biti vblatu, to moraš bit pozorna, ot+stalo je vse običajno.

Grem na banko. Mi je kartico bankomat pojedeluser posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 11:02:06   
darchy82
Mi bomo imeli pediatra v Ivančni Gorici. Že tako so me s težkim srcem sprejeli, ker nisem iz njihove občine in imajo kao ful gužvo user posted image . Kr neki. Bom raje počakala še teh 5 tednov, ker če bom preveč težila, me znajo še odslovit, potem bom imela pa pediatra kje ful daleč. Pri nas v Žužemberku ga na žalost še ni user posted image .
Sem pa našo pupo danes še na UZ kolkov naročila, še vedno pa čakam odpustne liste iz P.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 11:07:32   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: rdečebela

meni je tud patronažna priporočila sab simplex,smo jih nabavili in mislim da je bolje.meni je sicer rekla,naj ji dam 4krat na dan po 8-10 kapljic,malo pred obrokom.opažam pa zadnje dni,da ma ful tak tekoč kakec,ku da jo neki drišče...ne vem,bom omenla u petek patronažni,lahk se sam meni tako zdi.pa že ene 3krat se je zgodilo,da se mi je pokakala med previjanjem na previjalni,pa je kar steklo iz nje.meni se zdi malo preveč tekoče :(


Naša tudi kaka zelo tekoče, senfno zelene barve in je patronažna rekla, da je to popolnoma normalno.

Streptokok b -  jaz sem imela pozitiven izvid na streptokok b in so mi to napisali v materinsko, tako da sem pred porodom dobila antibiotik in po porodu so opazovali našo user posted image  in naredili neke dodatne teste, da so še za vsak slučaj preverili, če se je prenesel streptokok b na njo in k sreči se ni. Jaz sem rodila v Kranju in v kolikor mi je znano je v Ljubljani popolnoma enak postopek.

Sprehod - nam je patronažna svetovala, da gremo lahko ven, če je zunaj nad 0 stopinj, v minus naj pa ne hodimo.

agateama -  jaz sem včeraj imela dovolj "zapora" in sem našo dojenčico nahranila in jo predala v oskrbo možu in odšla po nakupih. Šla sem v Baby center, v Hofer in Mercator in pridno zapravljala. Po pravici povedano mi je prav pasalo malo samostojnosti.
Eva je pa doma pridno spala.

Pediater- mi imamo pediatra 3.3., ko bo naša user posted image  stara dobrih 6 tednov in če se prav spomnim je to popolnoma normalno.

Podiranje kupčkov - pri nas ga podiramo tako, da jo damo čez ramo in moram reči, da gre veliko hitreje kot v naročju. Nam je patronažna rekla, da lahko čez ramo podiramo kupček od starosti 14 dni naprej. 

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 11:28:14   
born*to*be*wild
Se opravičujem ker vdiram v vašo temo...user posted image Če katero zanima, oz če ste še v fazi preizkušanja različnih pleničk:

Prodam en paket in pol Hoferjevih Mylove plenic (84 plenic), ter pol paketa (21 plenic) Babylove plenic.

Oboje so nam odgovarjale, Babylove smo imeli pri babici in smo pozabili na njih, zato jih je naša prerasla, Hoferjevih smo pa preveč nabavili na zalogo in so hčerki tudi že premajhne.

Vse skupaj za 8€. Prevzem možen v Lj. ali Grosuplju.



Pa brez zamere user posted image


_____________________________

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 12:21:40   
dramica
Mii-imava iste težave samo namesto kaplic i jaz vrinlatemo zlata žila-JOOOJJJkako to boli user posted image jaz ne vem če misl to mint al ne?
jaz se danes  najbrž ne bom mogla velik javit bom malo praznovala in zvečer bom itak že čist crknjena šla na rr gledat kaj je novegauser posted image ampak odpišem pa najbrž šele ju3. Lep dan vsem!

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 12:38:26   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: ana19
a še katera čuti tak močan pritisk in kot,da jo nekaj reže ko gre lulat, meni se vsake tliko časa to dogaja ne pa vsakič ??
Mogoče imaš od katetra malo razdraženo. Meni se je par dni po porodu to dogajalo..

agataema
, pomoje je res še najboljša varianta da sama skočiš v trgovine. A imaš daleč? Drugače pa naj se res očka sprehaja z dojenčkom, v šoping centre jaz ne bi v času teh viroz hodila. Pa ponavadi ne kompliciram, ampak vsak s katerim govorim ima koga z virozouser posted image

Jaz sem tudi včeraj kar mojo mami v BTC poslala, da je še kaj na razprodajah dobila..

Mi imamo pa zgleda pubertetnika domauser posted image . Vitan ponoči žura, spi cel dopoldan in še ves je mozoljastuser posted image .

(odgovor članu ana19)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   [Brisano sporočilo]
3.2.2011 13:08:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 13:22:49   
Lora83
OJ!
Očitno smo imele vse pestro noč!user posted image Naša Nika je včeraj od 18h do 24h bedela. Ob 4h ko se je zbudila, je napol spala med hranjenjem, ko sem jo dvignila, da bi podrla kupčka je veselo pančkala dalje. Vztrajala sem več ko pol ure, nato sem jo položila v posteljico. Potem se je pa začelo. V spanju se ji je začelo spahovati in sem jo mogla kar nekajkrat dvigniti, da je podrla kupčka.
Imam pa eno vprašanje: hrani se normalno na 3-4h. Ko ima težave s krčki bi pa jedla nonstop tud na pol ure, če ji ne ustrežem je histerija. Ali je možno, da se s mlekom tolaži oz. da se lažje znebi zraka z podiranjem kupčka in zato toliko je.

Pediatra imamo po 1 mesecu.
Na sprehod tudi mi2 ne greva, če ni lepo vreme.

Lepo se imejte in veliko se smejte!


(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 13:32:36   
darchy82
Slučajno sem na FB zasledila, da je tudi br27 končno dočakala rojstvo svojega sineka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kaj več pa ne znam povedat.
ISKRENE ČESTITKE!

(odgovor članu Lora83)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 14:10:41   
agataema
Mi bomo šli pa danes ven. Zunaj je tak lep sonček, je nad nulo, košaro bom pa itak s pleničko pokrila.

Saj jaz tudi nisem za šoping centre, ampak v DM bom pa mogla, če ne mi bo vsega zmanjkalo:). S tamalim pa itak ne nameravam v trgovine hodit. Čeprav ko bo mož čez tri tedne šel službeno v tujino, bom pa po najnujnejše pač morala z obema tamalima, drugače bomo pa stradali:).

Nič, zdaj se pa grem pripravit v akcijo, da oblečem triletnika, sebe in še dojenčka. Verjetno bo to trajalo pol ure, zunaj bomo pa 15 minut:).

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 16:47:38   
BARBY_2007
br27 čestitkeuser posted image ...zdaj sem pa res zgleda samo še jst ostala nosečka...joj upam da bom tud jst kmal rešena tega...user posted image , jutri spet ctg in bomo videli kako naprej...sem pa že 4 dni čez rok...


_____________________________

MOJ MALI SONČEK SE JE RODIL 26.2.2007 :))
SONČICA PA 6.2.2011 :))

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 19:56:59   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: Lora83

OJ!
Očitno smo imele vse pestro noč!user posted image Naša Nika je včeraj od 18h do 24h bedela. Ob 4h ko se je zbudila, je napol spala med hranjenjem, ko sem jo dvignila, da bi podrla kupčka je veselo pančkala dalje. Vztrajala sem več ko pol ure, nato sem jo položila v posteljico. Potem se je pa začelo. V spanju se ji je začelo spahovati in sem jo mogla kar nekajkrat dvigniti, da je podrla kupčka.
Imam pa eno vprašanje: hrani se normalno na 3-4h. Ko ima težave s krčki bi pa jedla nonstop tud na pol ure, če ji ne ustrežem je histerija. Ali je možno, da se s mlekom tolaži oz. da se lažje znebi zraka z podiranjem kupčka in zato toliko je. - a dudo imate? To mi je malo čudno, da se potem pomiri. Ker če so krči, so oreng krči. Nič ne pomaga.
Pediatra imamo po 1 mesecu.
Na sprehod tudi mi2 ne greva, če ni lepo vreme.

Lepo se imejte in veliko se smejte!




_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lora83)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 19:58:11   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: agataema

Mi bomo šli pa danes ven. Zunaj je tak lep sonček, je nad nulo, košaro bom pa itak s pleničko pokrila.

Saj jaz tudi nisem za šoping centre, ampak v DM bom pa mogla, če ne mi bo vsega zmanjkalo:). S tamalim pa itak ne nameravam v trgovine hodit. Čeprav ko bo mož čez tri tedne šel službeno v tujino, bom pa po najnujnejše pač morala z obema tamalima, drugače bomo pa stradali:). Joj jaz bi tudi mogla it. Samo še ne vem kdaj...

Nič, zdaj se pa grem pripravit v akcijo, da oblečem triletnika, sebe in še dojenčka. Verjetno bo to trajalo pol ure, zunaj bomo pa 15 minut:).


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 19:58:27   
Lu
br27 iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 22:16:08   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Lu

br27 iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image


Čestitke še iz moje strani.user posted image user posted image

Imam pa še eno vprašanje in sicer me zanima, če katera ve po koliko časa ima lahko user posted image  reakcijo na mojo hrano?
Našo princesko občasno zvija in jaz počasi testiram hrano in na žalost potem ne vem katera hrana ji je povzročila krče.
Če jih sploh je hrana?

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Januarski sončki 2011
3.2.2011 23:15:01   
Lora83
LU potem pa nevem kaj jo matra, če ne krčki, sej joka sam se hitr pomiri. Bolj tko zgleda ko krček zagrabi zajoka ko popusti se umiri. Pa full se zvija. Seveda imamo dudo, ki jo kar hitro izpljune. Nekaj časa jo obdrži v ustih le, če nanjo kanemo tolažilne kapljice.
Danes je bilo glede "krčkov" mirno in upam, da tako ostane.user posted image Predvsem pa upam, da bo mirna noč.

Čimbolj mirno noč želim vam in vašim user posted image

Lepo se imejte in veliko se smejte!!!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?