|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 14 [15] 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.6.2012 11:22:46   
pridna_janja
user posted image Jaz imam super taščo in tast je ok me imajo zelo radi gremo se skupaj kopat v toplice ali na morje itd.moja prijateljica ima pa tako taščo da se mi smili ko mi pravi kake stvari počne jaz tega ne razumem ker kaj takega nisem doživela in upam da nikol ne bom mi je pa hudo za njo ampak če je sama trmasta pa je še kar tam pa naj trpi,jaz bi še zdavnaj šla če bi meni govorila kdaj moram imet otroka in kaj lahko delam in kaj ne halooo in da mojem otrokom reče fačk halooo in take stvari da res mi je škoda prijateljice da tako trpi rabi pa res pomoč glede tega sem rekla naj se lepo vpiše tukaj in bo lepo vprašala za mnenje tukaj na forum ampak na žalost tašča jo ne pusti da je na računalniku ima vse blokirano razne forume..fb... itd.pa ko je na rač.je tašča zraven user posted image jaz bi res jo nekam poslala.

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.6.2012 1:13:37   
Colt
Nekaj časa nazaj smo imeli eno Pridno Janjo...na RRu...ki je mela podobne finte....

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.6.2012 6:20:18   
Tippi
Nisem poročena, tko da tud tašče nimam, v pravem pomenu besede. Ampak če zanemarimo malenkosti, moja bodoča tašča je perfektna ženska in res jo imam rada! user posted image

pridna janja kaj je pa z besdo fačk narobe? Men se zdi pa strašno simpatična. Vse je odvisno s kakšnimi očmi gledaš. Meni fačk niti malo ne zveni slabšalno.


(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.6.2012 8:54:04   
pridna_janja
ni imela podobne finte je imela pa mamin sinkota ha ha ha ta pa če ne bi bla na tem forumu bi še zdavnaj imela mamin sinkota ko je za vsakič mamico poklical in brez veze pogret zdaj sem srečno poročena že 2 letiuser posted image zdej pridna janja je srečno poročenauser posted image in tašča in tast me imajo radi,prijateljica se je že vpisala in bo začela brat če še ni ona pa ima 2 otroka in hudo taščo.Uglavnem meni ste pa nekateri pomagali in ste mi odprli oči in se enkrat se zahvalujem vsem ki ste me na privat podprli in v živo če ne bi blo vas bi še mogoče bla z onim kr......IN BI TRPELA,zdaj mi je zelo lepo ker imam ob sebi moža ki me ljubi in bi želela pomagat prijateljici da se ne sekira glede tašče škoda jo je.Jaz vem da tukaj ste mi veliko pomagali nekateri.Tako da upam da jih boste kaj pomagali jaz itak ne rabim nič pomoč se bom zadrževala tam ko so user posted image če me bo kaj zanimal.

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.6.2012 8:58:21   
pridna_janja
ne da je kaj narobe z besedo fačk ampak njo moti ne vem glej naj kar sama napise tukaj kar misli in boste še vi povedali svoje mnenje jaz sem njej povedala da so mi tukaj pomagali z besedam no ja 2 punce tudi v živo še zdaj smo prijateljice tako da če bo hotla in imela kaj za vprašat naj kar vpraša vas jaz ne vem kako naj svetujem ker nimam take probleme in upam da nikol ne bom imela (imela sem mamin sinkota)tako da takoj ko so mi svetovale sem se vzela v roke in zdaj sem srečna user posted image

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
15.7.2012 17:14:55   
bistrakatka
jaz te pa razumem kako je imeti v redu taščo...no vsepovsod ni vedno vse ql...ene ženske so pač psihično bolne-bog ne daj da se nam to zgodi, in imajo psihične motnje..to je njihov problem, ženske moje se ne smete sekirat prej naj se vam smilijo, imamo pa v hiši neko podobno situacijo kot so "hude tašče" ker ima moja tašča tako taščo in zaradi nje trpim še sama...opažam da je ženska potrebna kakih tablet...vdira v našo zasebnost--intimnost, šla je že tako daleč da naju je prekinila med seksom, da se nebi kaj zgodlo...jooj takrat še nismo meli ključavnice porihtane...zdaj se stanovanje prenavlja in ta ženska vsak dan vskoči v naše pogledat kako je pospravljeno in če ni pospravlja sama..dobesedno zlaga nogavice po predalih in jih premešča...moje umazane gate vleče iz koša za umazano perilo jih opere sicer..ampak halooo....no je pa res sama že 40 let....mož jo je pustil samo z otrokom...mojemu streže spredaj, zadaj pere njegove cunje od takrat ko sem se razkurila da naj pusti moje umazane gate..ker potem čujem po telefonu razlage svojim kolegicam kako vsrane gate imam...za crknit od smeha..jaz se ne sekiram zato..itaq bojo v roku 10 let vse pokojne...in jaz bom mela mir..no zdaj sem noseča malo še do roka in res žalostno da pomaga samo takrat ko jo vidijo drugi..drgač ko smo same doma pa samo gnjavi vsakih 5 minut nekaj rabi al pa preverja kako je pospravljeno...jooj komaj čakam da ponovno zapremo stanovanje in da se zaklenem..bogi moj otrok..moj bo pa živce zravn zgubil...tako se dere na svojo babico ker je takšna da je kr hudo..pa nič ne zaleže.ne pogovor ne dretje nič...samo čakat da gre...

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
16.7.2012 8:17:41   
Poka
Haha, moja je tudi samska že od mal več kot 30 leta - pa sicer sploh ni na pogled napačna, sam moj je končno po vseh letih kar sva skupaj, rekel, da razume očeta, zakaj ni zdržal z njo. Pa je sicer kot oseba zelo v redu, sploh nimam nič proti. Ampak ima včasih res čudne fore user posted image Hvala bogu, da sva na svojem - men se itak meša pri komurkoli - ker sem pa tudi sama rada šef v hiši in mora bit vse po moje. Pa nihče od naju ne mara nereda, medtem ko pri tašči se mi je zdelo, da je v bistvu malo nemarna... No, tega jaz od doma nisem bila navajena - moja mama je perfekcionist kar se tiče čistoče (kar je v bistvu hudo... za prenašat, drugi perfekcionist je pa moj partner...).

Npr. kaj dela moja tašča že odkar je moj na svetu, menda :) Zadnjič sem jo peljala od svakinjine hiše domov, to je npr. 3 km od nje. In sem se odpeljala domov, doma sem imela kup dela. To je pa kakšnih 10 km ali še kakega zraven, stran. Ko stopim v hišo, se preoblačim, vlečem gate s sebe, vzonmi telefon, da sem se skoraj spotaknila ob vsem tem, ker se mi ej že itak ful mudilo in na telefonu tašča, da ne ve, če je zaklenila vrata... Pričakovala je, da bom prišla nazaj do nje in jo peljala tja. In ker ima vedno iste fore - vrata so pa itak taka na roč brez kljuke, ki jih je sigurno vsaj zaprla, sem ji rekla, da sem prepričamna, da jih je. In potem je mojega klicala v Ljubljano, ko je imel ful pomemben sestanek, da ne ve če je zaklenila vrata... Ko je nihče ni resno vzel, je šla gnjavit sosedo, da jo je peljala tja pogledat user posted image in vrata, seveda, so bila zaklenjena. Moj je rekel, da ko so bili mali in ko so bili še fičćoti in podobni avti in brez klime, se je včasih v Portorožu spomnla, ko so šli na morje, da mogoče ni ugasnila likalnika ali štedilnika. In so lepo šli nazaj... Enkrat se je pa spomnla v Šibeniku. Pa kdaj je bil likalnik prižgan, kdaj pa ne. user posted image Sej sem ga že jaz tud za njo ugašala.

No, ob takih zadevah, pa čeprav je super tašča drugač, ti vrže včasih dol. Kregam se sicer ne z njo, nikoli, sem tiho in si mislim svoje. Sam včasih ji povem, za kako stvar, da ne - ker če poveš njej po ovinkih, da ni treba no, sej je ful prijazna, sam res ni treba - ona to narobe razume...

Zadnjič me je vprašala, če nama skuha kaj fižola, ker imava z mojim tako švoh štedilnik, da ne vem če lahko kuha 2 uri (v četrtek dobim novega končno)... In sem ji rekla, da ne bi še ta mesec, mogoče pa kasnej, ker imava še nekaj pločevink za porabit in bo že, v zmrzovalniku in hladilniku pa nič placa. Gre ona in skuha tega fižola toliko, da me je kap :) Šla sem ga tehtat in ga je prišlo celih 5 kg nakuhanega. In zdaj imam cel zmrzovalnik fižola, nimam pa kam dat rib, mesa, sladoleda ipd... V bistvu me je imelo, da bi ga kar vrgla stran.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu bistrakatka)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
16.7.2012 9:13:15   
pridna_janja
bolanooooo res da bi meni moja tašča oprala hlačke ali da bi pospravila jaz bi bla pa zlekt user posted image nazaj jaz bi vrnila tako da bi še več delo imela user posted image pa ne razumem zakaj je taka??? zamenjat ključavnico ali pa za nalašč napisi listek pa dej v nabiralnik ko se ti ne bo dala pospravit napisi naj gre pospravit ali prat ha ha ha joj bi jo jezilo ali jo vpraši če bi bla hišna pomočnica user posted image pa dej ene 5 evro da bo imela za kak sok ali pa ko bo pospravila reci ooo hvala zdaj bom jaz imela časa za okol hodit ali ne vem neki takega škoda da se sekiraš nalašč jo piči nazaj tolk jo bo jezilo da bo nehalo če pa vidi da se sekiraš ima še večjo veselje.Joj da bi jaz tako taščo imela bi kmal znorela user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: bistrakatka

jaz te pa razumem kako je imeti v redu taščo...no vsepovsod ni vedno vse ql...ene ženske so pač psihično bolne-bog ne daj da se nam to zgodi, in imajo psihične motnje..to je njihov problem, ženske moje se ne smete sekirat prej naj se vam smilijo, imamo pa v hiši neko podobno situacijo kot so "hude tašče" ker ima moja tašča tako taščo in zaradi nje trpim še sama...opažam da je ženska potrebna kakih tablet...vdira v našo zasebnost--intimnost, šla je že tako daleč da naju je prekinila med seksom, da se nebi kaj zgodlo...jooj takrat še nismo meli ključavnice porihtane...zdaj se stanovanje prenavlja in ta ženska vsak dan vskoči v naše pogledat kako je pospravljeno in če ni pospravlja sama..dobesedno zlaga nogavice po predalih in jih premešča...moje umazane gate vleče iz koša za umazano perilo jih opere sicer..ampak halooo....no je pa res sama že 40 let....mož jo je pustil samo z otrokom...mojemu streže spredaj, zadaj pere njegove cunje od takrat ko sem se razkurila da naj pusti moje umazane gate..ker potem čujem po telefonu razlage svojim kolegicam kako vsrane gate imam...za crknit od smeha..jaz se ne sekiram zato..itaq bojo v roku 10 let vse pokojne...in jaz bom mela mir..no zdaj sem noseča malo še do roka in res žalostno da pomaga samo takrat ko jo vidijo drugi..drgač ko smo same doma pa samo gnjavi vsakih 5 minut nekaj rabi al pa preverja kako je pospravljeno...jooj komaj čakam da ponovno zapremo stanovanje in da se zaklenem..bogi moj otrok..moj bo pa živce zravn zgubil...tako se dere na svojo babico ker je takšna da je kr hudo..pa nič ne zaleže.ne pogovor ne dretje nič...samo čakat da gre...

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu bistrakatka)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
16.7.2012 9:32:59   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jap, ko se pojavijo otroci (vnuki) tudi najboljše tašče postanejo zmaji (al kako ).


Ne, ni to res. Ko se pojavijo vnuki, postanejo mamice tako zelo zaščitniške do svojih sončEkov, da jim vsak, ki, bognedaj ne po njenih željah, pogleda otroka, gre tako zelo na živce.

Jaz imam s svojo taščo idealen odnos, res pa je, da ne kompliciram, da ji ne omejujem druženja z vnuki, da ji ne solim pameti, saj je konec koncev dobro vzgojila dva svoja otroka.

Včasih se je pametno mal zazret vase in razmislit, če mogoče problem slabega odnosa tiči v vas in ne vedno v taščah.



Samo podpišem. Odnosi so dvosmerna cesta. Kar daš, to dobiš. In obratno, seveda. Ne želim posploševati, ampak to načeloma kar drži. Jasno, da se najdejo tudi izjeme in da so nekateri ljudje sila zoprni, večinoma tud starost doprinese k tečnobi in kakšnim starostnim muham, ampak ne glede na vse, če odnos jemlješ pozitivno, kolikor toliko zdravo, da tako tudi daješ, potem še najbolj zoprne ženske, postanejo obvladljive. Torej je tudi od nas veliko odvisno, kakšne sorte smo, kako vzkipljive smo, tolerantne ipd.


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:16:03   
Poka
Ja, je res, da so odnosi dvosmerna cesta. Sam to res ne drži vedno. Jaz se razumem s celim svetom okrog mene, sploh se mi zdi, da sem nadarjena za vzpostavljanje pozitivnih odnosov z ljudmi - sam en problem imam, da je potem preveč oseb, s katerimi postanemo res dobri prijatelji, ko se pa razidemo (npr. ko zamenjša službo), se pa ne vidimo nikoli več, ker enostavno ni časa za vse. Tudi konfliktne situacije z ljudmi znam rešit na pozitiven način. Isto je z mojim fantom. On tudi izpostavi tak odnos, npr. s polsovnimi partnerji, potem so na ti - sam ne spušča se na tkao raven, da bi bili prijatelji, pa da bi hodili na kavo, ap se obiskovali. Ima meje. Je pa ekstra zanesljiva oseba, kar reče, bo naredil, točno do tistega roka, kot reče. Jaz mogoče kako stvar pozabim.

No, amapk hotela sem pa povedat, da čeprav sva taka, pa imava oba v žlahti ljudi, s katerimi pa na noben način ne moreš, pa bi rad. Jaz se z mamo nisem nikoli strinjala, vse je tako negativno gledala, ampak zdaj vidim, da je do vseh taka. Na smrt je skregana s sosedom, en sosed, ko ga pa imam jaz ful rada. ni ji jasno, da jaz pa grem k njim na kavo - ker je ona skregana z njim. To je en sosed, starejši je od moje mame, sicer. Mama je tudi skregana s svojim očetom, že od ne vem kdaj - jaz se ga sploh ne spomnim in sploh en vem, če je še živ. Niti ona ne ve. Kaj se je zgodilo, ap bog ve... Pa s celo žlahto od svojega je skregana. Medtem, ko bi ji jaz tudi lahko kaj očitala, marsikaj, pa se vseen trudim to mal drugače. Tudi z očetom sem se trudila vzpostavit nek odnos, aampšak se on nikol ni potrudil. Celo cele kalvarije so bile, ko bi se mogla dobit, pa ga npr. ni bilo, pa sem kot najstnica skakala okrog in ga našla pijanega v gostilni. Takrat sem si rekla, da ko bo sam hotel, bo že prišel - pa ni nikoli. In se tudi ne sekiram. Je pač očitno psihično bolna oseba.

Ne vem, kje sem se jaz naučila delat drugače. Nikoli se skoraj ne skregam z nikomer. Ko se mi zdi res pomembno pšovedat svoje mnenje, to je takrat, ko moram npr. branit svojo čast, ga bom vedno - ali če naletim na kako naduto osebo, ki jih en prenesem... Če vidim, da imam pa opravka s konfliktno osebo, ki bi se rada kregala, si pa raje mislim svoje. Imam tudi dve izkušnji - obakrat sem bila sama kriva - nekje sem res šla predaleč in sem izrekla grde stvari, pri drugi sem pa samo povedala svoje mnenje - nihče od teh dveh se ne pogovarja z mano. Ta drugi bi skoraj bil moj fant :) Sreča da ni.

S taščo je pa tako, da ona je prijazna oseba. Od prvega dne, ko me je zagledala, je rekla, naj pridem k njij na obisk (sva se samo v avtu videli). Stalno me hoče objemat, ampak ne vem zakaj mi je to pri njej zoprno. Ena prejšnjih me je lahko vedno objemala, pa nisem imela nič proti. Mislim, da me moti to, ker nerealno gleda na stvari in zagovarja samo svoje otroke in vnuke, pa lahko naredijo karkoli, ko bo vedno iskala izgovore. To men pač ni všeč in se mi potem mogoče zdi, da ni iskrena. Pa še, ko sva se z mojim skregala ali kadarkoli je imel vsak svoje mnenje o kaki stvari, se vmeša in jaz po njenem nikoli nimam prav, nejn sinček (moj partner) pa itak vse ve. Ko sem bila otrok, sem živela v družini, kjer sem si bila smao z mamo v sorodu, zato se itak nihče ni postavil zame, nikoli. Zato npr. me to moti in pač ne pustim, da se ljudje tako obnašajo do mene. Jaz npr. nikoli nisem imela nobene zaščite in podpore koga, moj partner je zdaj edina oseba - in prav pretirava, kar me tudi kdaj moti, sam to je v bistvu razlog, da ga imam.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:25:20   
Tippi
Poka, iskreno in temeljito si opisala. Jaz sicer nisem noben dohtor, ampak tako na prvi pogled se zdi, da imaš tudi ti veliko težav oziroma še vedno za seboj vlečeš nekaj iz preteklosti. Zamero, jezo, žalost, karkoli že, sicer ne bi toliko tega napisala, kaj je bilo, ampak bi se bolj osredotočila na to, kaj je. No, saj malo si se že, ampak izstopa preteklost. Ampak, nisem želela u bistvu komentirat tvojega življenja, ampak bolj to, da odnosi so dvosmerna cesta. Tudi tam, kjer je ena stran zoprna. Ja, so. Neglede na to, kaj ti tista stran nudi. Konec koncev je lepota v dajanju in ne v jemanju. In če v en odnos vstopaš z namenom, da boš več dobil, kot dal, potem je tak odnos že v štartu obsojen na propad. Včasih je tudi tako, da ljudje premalokrat damo priložnost. Ali pa jo damo in na druge prilike nismo več pripravljeni ponuditi, zaradi slabe izkušnje ob prvi. Se mi zdi, da smo kar vsi precej egoistični in se izredno težko postavimo v kožo drugega. Pa bi se morali. ker bi potem tudi lažje razumeli en drugega. in bi bili odnosi lepši. Tam kjer pa pač ne gre, kljub trudu, kljub dajanju, kljub podajanju milijon priložnosti, tam človek ponosno dvigne glavo, storil je vse kar je lahko, pa ni šlo. In konflikt je nepotreben, zame celo pod nivojem.

Glede prvega odstavka pa, so ljudje, ki pridejo in ostanejo v našem življenju, so ljudje, ki pridejo in odidejo, a oboji so se dotaknili našega življenja in za oboje smo lahko hvaležni. Zagotovo smo se nekaj naučili od njih. Tudi od tistih, ki so prišli in šli.

Oh ja, kako filozofsko sem danes razpoložena user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:31:37   
ronja
Pa še, ko sva se z mojim skregala ali kadarkoli je imel vsak svoje mnenje o kaki stvari, se vmeša in jaz po njenem nikoli nimam prav, nejn sinček (moj partner) pa itak vse ve.

A to če ste skupaj? V tem primeru je dokaj enostavna rešitev: ne se kregat pred taščo, saj se je itak bolj "luštno" kregat na samem;). Če pa ve za vajine prepire, ki se odvijajo pri vama, potem bi bilo pa to meni nek vdor v intimo - nič nimam proti, če pove, kaj sva se kregala, če sva se zmenila. Če pa zadeva še ni končana, pa nekak pričakujem, da ne bo jokat mamici, vsaj ne predno ne razčistiva... No, to slednje si v bistvu res zelo težko predstavljamuser posted image - ni tak tip...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:35:30   
ronja
. Včasih je tudi tako, da ljudje premalokrat damo priložnost.

Ne boš verjela, ampak včasih je problem tudi, da jo damo prevečkratuser posted image .

Se mi zdi, da smo kar vsi precej egoistični in se izredno težko postavimo v kožo drugega. Pa bi se morali.

Mogoče, ampak recimo midva sva imela s sorodniki (ravno mamami;) ravno obratne probleme - sva se morala malo egoizma naučit... Meni je počilo šele, ko sem videla, da zato nasrka moj otrok. Tam se je pa nehalo. In zdaj je veliko lažje in veliko lepše:). Smo različni, skratka. Včasih se moraš naučit postavit zase, sicer nasrkajo tisti, ki so odvisni od tebe. Ko imaš otroke, je to hudičevo kristalno jasno, useka ven.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:47:53   
Tippi
Ronja, ja možno. Ampak "od viška glava ne boli" in še vedno je point v tem, da smo jo dali. Menim pa, da vsaka polnoletna in kolikor toliko zrela oseba zna pri sebi oceniti, kdaj je pa zares dovolj in se elegantno, predvsem pa z dvignjeno glavo, umakne.

Govorila sem o dvosmerni cesti. O odnosu. Dveh, ali treh, polnoletnih oseb. Torej kar daš, to dobiš. Simpl ko pasulj. Tretje opcije ni. Kako si pa ti svojega otroka zaščitila (in kako je bil neposredno ogrožen), pa je nekaj povsem drugega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:53:11   
ronja
Ampak "od viška glava ne boli"

na žalost se zgodi, da kar boli;). Otrok rabi varnost in tudi če ostale stvari zanemariš, vpliva nanj že to, da se mama ali oče ne počutita varno. Zato to ni tako zelo enostavno... Dokler si sam, lahko ponujaš 3., 4.,... šanso in se mogoče sekiraš, se pa zato nič strašno hudega ne zgodi. Ko imaš pa otroke in se sekiraš, se ti pa otroci sesujejo. To je pa zame hudo. Zato sva se naučila bit bolj sebična - oba. Med nama to ni problem, ker an splošno oba prej opaziva, če kaj delava narobe kot bi drugi sploh rekel, pri ljudeh, ki pa niso ravno tako obzirni, pa moraš včasih malo drugače postopat. To ne pomeni, da se skregaš, da se ne vidiš več ali kaj takega. Ampak da najdeš mejo, ki je vam ok - v prvi vrsti družinici, potem pa šele ostalim.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 9:57:40   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ampak "od viška glava ne boli"

na žalost se zgodi, da kar boli;). Otrok rabi varnost in tudi če ostale stvari zanemariš, vpliva nanj že to, da se mama ali oče ne počutita varno. Zato to ni tako zelo enostavno... Dokler si sam, lahko ponujaš 3., 4.,... šanso in se mogoče sekiraš, se pa zato nič strašno hudega ne zgodi. Ko imaš pa otroke in se sekiraš, se ti pa otroci sesujejo. To je pa zame hudo. Zato sva se naučila bit bolj sebična - oba. Med nama to ni problem, ker an splošno oba prej opaziva, če kaj delava narobe kot bi drugi sploh rekel, pri ljudeh, ki pa niso ravno tako obzirni, pa moraš včasih malo drugače postopat. To ne pomeni, da se skregaš, da se ne vidiš več ali kaj takega. Ampak da najdeš mejo, ki je vam ok - v prvi vrsti družinici, potem pa šele ostalim.


Uf Ronja. Ti znaš res zakomplicirat (ne jemlji to kot slabšalno), ampak včasih se dejansko odmakneš od bistva. Jaz ostajam pri odnosu daš-dam, in pri dvosmerni cesti. In do danes sem še vedno super shajala, pa imam tudi jaz otroka in tudi jaz sem imela takšnih in drugačnih odnosov ogromno. Z dobro voljo, veliko tolerance, odločnostjo, predvsem pa željo po dobrem, tako za sogovornika, kot zase, se mi je danes vse izšlo. Pri nekaterih sem se obrnila, pri drugih sem objela, ampak point je v tem, kaj sem jaz dobrega storila, da bi bil odnos boljši. Ne zanima me koliko je tisti drugi storil. Temveč kaj sem jaz storila. Kolikor sem lahko in kolikor sem želela, do koder sem želala. Štekaš? user posted image


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 10:14:02   
ronja
Ti znaš res zakomplicirat (ne jemlji to kot slabšalno)

Vem, vem. Bi morala mojega fotra spoznatuser posted image - bi ti bilo vse jasnouser posted image ... Sem naredila že napredek, če verjameš ali neuser posted image .

Ne, ampak dejansko stvari dostikrat niso tako enostavne, kot mogoče zgledajo: otrokom ni vseeno, če je mama ali oče nesrečen. Enostavno jih to mori. NI jim vseeno, če nimajo dovolj časa z njimi. Pa še milijon stvari jim ni vseeno. Eni so bolj robavski, pa jih težko s tira spraviš, drugi so pa take mimozice, da začutijo vsako sapico... In moraš bit previden, če nočeš, da je tvojemu otroku hudo. Moraš met razčiščeno, sicer se tvoj otrok joka (da mu je hudo, ne da trmari ali teži ali je slabe volje).

Pri nekaterih sem se obrnila, pri drugih sem objela, ampak point je v tem, kaj sem jaz dobrega storila, da bi bil odnos boljši. Ne zanima me koliko je tisti drugi storil. Temveč kaj sem jaz storila. Kolikor sem lahko in kolikor sem želela, do koder sem želala. Štekaš?

Ja, saj pravim, da smo različni: ti nisi imela problema, da bi šla predaleč, ker si šla vedno samo do tja, kamor si želela. Zato se otroci niso sekirali, ker se ti nisi.

Sama zelo težko sprejmem, da nimam več kaj naredit (moja napaka, vem) - navadno brcam in poizkušam, če pa že to ne, pa vsaj upam, ad se bo nekoč spet dalo:D. In zato je vseeno dobro bit toliko egoist, da si rečeš: zdaj pa dovolj. Tako kot si napisala: naredila sem, kar sem lahko, zdaj je pa dovolj. Tebi je manjkal sprednji del: da bi naredila še malo več, da bi dala še kako šanso več, meni je pa manjkal zadnji del - da bi se nehala kdaj trudit, če ni rezultatov;), da bi znala rečt, da zdaj pa dovolj. A je to bolj jasno?;)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 10:42:23   
Tippi
Ronja, dejva lepo od začetka user posted image

Tema je odnos s taščo. Jasno, da so zraven tudi mož, pa otroc, pa prijatelji, pa še sto drugih dejavnikov, ki vplivajo na (ne)prijetne odnose. zato se mi res ne zdi potrebno zdaj mešati vseh sort hrušk, k jabolkam. Dovolj je, da imamo samo hruške in jabolke. user posted image Ker enostavno, če bi gledali samo in zgolj odnos jaz - tašča, je stvar jasna, kot beli dan. Ampak, ker so vmes druge stvari, ki vplivajo na dober ali slab odnos, se mi zdi še posebno pomembno, da JAZ ravnam v tem odnosu tolerantno, razumevajoče, s potrpežljivostjo in še kaj. Od tu potem tudi tisto kar daš, to dobiš. In četudi je tašča zoprna veša, ki je na stara leta svojo tečnobo še bolj okrepila, se vtikuje v to in ono, v moža, v otroke, v gospodinjstvo, je meni še vedno pomembno, da jaz preslalomiram najin odnos in da dam svoj maksimum.

Si že slišala pregovor "Pobožaj sovražnika, ko ti da klofuto. To je zanj največja kazen!" In ne samo to, mnogokrat se starejši ljudje tudi zamislijo nad svojimi dejanji. A ni to največ kar lahko storim? In če kljub vsemu odnos stagnira, če se oseba ni pripravljena potruditi, še vedno lahko odidem dvignjene glave, s ponosom, da sem storila vse kar sem lahko.

E to je to. Brez vmešavanja otrokovega vedenja, pa to pa ono. Res znaš svaljkat besedice in besedne zveze v nedogled. Verjamem, da zna bit s tabo včasih prav naporno user posted image In verjemi, naporno je tudi z mano, ko večkrat zamahnem z roko in me je s težavo spraviti iz tira. O ja, tudi to zna bit fejst naporno user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 17.7.2012 10:51:11 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 10:58:02   
ronja
Tema je odnos s taščo. Jasno, da so zraven tudi mož, pa otroc, pa prijatelji, pa še sto drugih dejavnikov, ki vplivajo na (ne)prijetne odnose. zato se mi res ne zdi potrebno zdaj mešati vseh sort hrušk, k jabolkam.

Glede na to, da se v glavnem tašče in snahe kregajo okoli otrok, se mi to ne zdi mešanje nečesa tretjega, ker je pač to glavni razlog...

JAZ ravnam v tem odnosu tolerantno, razumevajoče, s potrpežljivostjo in še kaj. Od tu potem tudi tisto kar daš, to dobiš.

Normalno, da nisi zloben, vendar pretirano razumevanje včasih ni dobro;). Pa je boga, ker... pa naj ji bo, ker... itd... te na koncu pripelje do tega, da je bogi kdo drug - ki ga maš še rajši;).

In če kljub vsemu odnos stagnira, če se oseba ni pripravljena potruditi, še vedno lahko odidem dvignjene glave, s ponosom, da sem storila vse kar sem lahko.

No, saj pravim: tebi ni problem odit, eni mamo/smo meli pa ravno s tem največje probleme;).

Verjamem, da zna bit s tabo včasih prav naporno user posted image In verjemi, naporno je tudi z mano, ko večkrat zamahnem z roko in me je s težavo spraviti iz tira. O ja, tudi to zna bit fejst naporno

Ja, je - kakor komu;). Mojim doma sem naporna, ker mam rada stvari razčišene. Lubiju pa recimo nisem, iz istega razloga. Njemu je fajn, da vidim, če nekaj ni prav, da mu ni treba niti rečt. Meni je to fajn, da je on tak. Oba bi bila nekomu, ki rad zamahne z roko, strašansko naporna. Sva mela pač srečo:). Je pa tudi odvisno od otrok: pri tamali ni problem zamahnit z roko: od banalnosti, ki pa na otroke zelo vplivajo (recimo menjavanje vzg. v vrtcu) - nje ne spraviš iz tira - ona se ne sekira, sprejme, se bori, če se ji kaj zdi res narobe, je ne premakneš zlahka,... ma, težko jo iztiriš. Zato lahko zamahnem z roko, če ji menjavajo vzg. ali ob kakih rečeh s taščo;). Taveliko pa vsaka reč podere - če bi njej takole menjavali vzg., bi se mi uprla, pa ne bi več hotela v vrtec - sploh. In se je uprla pri problemih s taščo. Tako zelo odločno: ni mogla spat in ko sem jo vprašala, kaj ej narobe, je jokala ko dež, hlipala in ji je bilo res hudo. Tega ne moreš spregledat in zamahnit z roko, vsaj ne, če si tak kot jaz;). Niti nočem, če sem čisto iskrena.

Tak da ja - tema je bila, kaj nam je šlo najbolj na živce in meni je šlo najbolj na živce to, da je mala jokala, ker se jaz nisem znala dovolj postavit za nas, pa da je delala razlike med puncama. Sem sama kriva, da sem pač dala preveč šans;). Zdaj mi ne gre pa nič na živce, razlik ne dela več, ker ve, da jih ne sme, da tu ni več šans;) in vsi jo imamo radi, gremo radi na obisk, itd... Ni vse črnobelo;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 11:06:24   
Tippi

Mislim, da si moje mnenje o dvosmerni cesti vzela samo skozi tvoje oči in tvoje izkušnje, ki si jih opisala v zadnjem odstavku. Zato tudi taka reakcija na moje, kar daš, to dobiš. Zdaj u bistvu bolje razumem user posted image

Oh, seveda. Logično pravzaprav. Da se vsak starš postavi za svojega otroka, ne glede na vse. To je vendar samoumevno. No, vsaj pri tistih, ki svoje otroke ljubijo. Tudi jaz bi ukrepala, če bi se mi dogajalo podobno. je pa tudi ukrepati znanost, da ukrepaš tako, da ni nihče prizadet. In tudi ukrepi so pri ljudeh različni. Ohraniti spoštovanje, razumevanje do tistega drugega. O ja, da se tudi tako ukrepati.

Naj še kaj dodam? U bistvu ne. ker sem vse že povedala in pri tem "vztrajam". user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 17.7.2012 11:08:28 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 11:10:34   
ronja
kar daš, to dobiš

ja, saj se da prevest tudi na ta primer: če daš preveč šans, dobiš to, da ljudje še naprej sprobavajo te šanseuser posted image . če jih ne daš več, dobiš to, da vejo, da tu ni več šans.

Oh, seveda. Logično pravzaprav. Da se vsak starš postavi za svojega otroka, ne glede na vse. To je vendar samoumevno. No, vsaj pri tistih, ki svoje otroke ljubijo.

No, to je včasih v nasprotju s tistimi šansami, ki jih daš, da se še kar trudiš in razumevajoče gledaš na starejše, itd...;). Enkrat pač moraš rečt dovolj;). Tebi to ni problem, meni je pa bil in mi je šele mala morala na svoj način povedat, da je res dovolj;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.7.2012 11:13:18   
ronja
je pa tudi ukrepati znanost, da ukrepaš tako, da ni nihče prizadet.

Včasih se ne da ukrepati tako, da ni nihče prizadet in moraš enostavno izbirat. Kadar se interesi popolnoma križajo in kompromisi niso sprejeti... takrat pač ne smeš bit preveč razumevajoč, če nočeš, da nasrkajo tamali. Vsaj po mojih izkušnjah (ne samo s taščo).
Lahko še vedno vse skup spelješ spoštljivo, na nivoju, itd... Ampak na koncu je nekdo prizadet, če bi oba rada isto in se ne moreta zmenit;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.7.2012 11:14:38 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
19.7.2012 8:46:01   
škrpijonka
Moja tašča je super, tudi kar se tiče varstva. Edina slaba lasnost je da svoji hčerki ne pove kaj ji gre.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
19.7.2012 9:26:43   
caramel
Jaz se s tem dvosmernim odnosom kar strinjam. Je sicer pomoje zelo pomembno upoštevati dejstvo, da ljudi ne moremo bistveno spremeniti. Lahko pa iz tečnobe s prijaznostjo izvlečeš bistveno lepši odziv kot s tem, da si tečen nazaj.

Meni je to že zelo dolgo jasno, pa sem rabila kar nekaj časa, da sem uspela prenesti ta vzorec obnašanja tudi na komunikacijo s taščo, ki je izrazito težka oseba (pa tega ne mislim le jazuser posted image ). Me še vedno marsikdaj prizadane s kakšnimi svojimi izjavami in dejanji, ampak odkar ji znam to skomunicirati na kolikor toliko prijazen način, so naša srečanja veliko prijetnejša. Moram priznati, da mi je mož že od vsega začetka govoril, da je to edini način, da z njimi ostaneš v nekakšnih normalnih stikih. Ampak meni je bilo tako grozno, ko sem videla, kako grdo se obnaša do svojega lastnega sina, da sem to svojo jezo nanjo izlila vsakič, ko se je "spravila" name. Pa se je drugače mož povsem sposoben postaviti zase (in tudi zame), samo se je pač naučil, da nekatere stvari enostavno niso vredne krega, oz. da je to, da kdaj kakšno stvar "požre" pač cena za to, da so njegovi starši del njegovega (oz. našega) življenja.

< Sporočilo je popravil caramel -- 19.7.2012 9:27:57 >

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
25.7.2012 9:11:18   
mancka
Pa še moja tašča. Ta ne igra ravno vloge babice, ki bi si jo človek želel. Ko smo bili še drugje doma, ko se je user posted image rodila, pet let nazaj, sta nas oba s tastom prišla pogledat vse skupaj 1x, nikoli ni vprašala, če potrebujem kakšno pomoč, le denarno sta nam pomagala, ampak mislim, da to ni ravno to kar bi si sama želela. Takrat smo živeli pol ure vstran, po tem smo se preselili 10 min stran od tasta in tašče, tamala je malo že zrasla, bila je stara par mesecev. In spet ista zgodba, enkrat ni prišla pazit tamale, nobene pomoči, še na obisk jih je prišlo več skupaj. Ni šans, da bi tamalo peljala še na kakšen sprehod ali, da bi jo pocrkljala. Čeprav moja mami živi kar daleč vstran je bila ona večkrat s hčerko kot pa tašča, ki je čisto zraven doma. In zdaj, ko smo v isti hiši kot sta tast in tašča ni nobene spremembe, glede na pretekle izkušnje nimam niti več želje, da bi imela stik s hčerko, tamala jih pa tudi ne šmergla preveč. Ne spomnim se kdaj jo je nazadnje kateri peljal na sprehod ali kaj podobnega. Enostavno se nobenemu, tudi tastu, ne ljubi z najino hčerko ukvarjat. Na srečo gremo vsak vikend k moji mamici, ki ji je vloga babice bolj poznana. Tudi, ko gledam babice tam okrog mojega bivšega doma so popolnoma drugačne, s svojimi vnuki se igrajo, jih vozijo na sprehode, jih kaj naučijo-saj to bi naj bila vloga babice.
Sicer pa taščo zanima le to kaj smo kupili, koliko je kaj stalo, kje smo bili, kam gremo, jamra klko je za kaj dala, kak jo vse boli pa noče zdravniku ipd. Tako, da z mojo taščo si človek nima ravno kaj začeti, zato sem tudi sama postala takšna, da skoraj očitno že kažem, da mi gre na živce, pa ne samo ona, oba, saj jih vsak dan gledam v skupni hiši - kar je pa bila itak največja napaka, da smo sploh sem prišli, večje ne bi mogli narediti. Najhuje je pa še to, da vse to vpliva na odnos med mano in partnerjem, zato še kljub user posted image (pdp drug teden) iščem stanovanje, da bi se odselili čim prej spet drugam, ker tukaj postaja iz dneva v dan bolj nevzdržno.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 14 [15] 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 14 [15] 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?