|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Brezposelne mame in vrtec
4.6.2011 15:06:07   
khurde
ja, sej pri nas je podobno, dohodka sicer ni za napisat, ker do teh podatkov dostopa občina, če daš vlogo za znižano plačilo in vrtec nima nič s tem, pač pa ti, če vloge ne daš, zaračuna polno tarifo. ampak point je v tem, da ti podatek, da si nezaposlen, ne prinese nobene točke. no, vsaj pri nas je tko, ker na koncu vloge imaš razpredelnico, katere zadeve prinesejo koliko točk, jih obkljukaš, dodaš dokazila, oni jih preverijo in potem seštejejo in (ne)zaposlenosti ni (več) med njimi, prej se je pa dobilo nekaj točk, če sta bila OBA starša zaposlena.


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Brezposelne mame in vrtec
4.6.2011 15:20:44   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Če bi bila splošno razgledana bi vedela da se 70% stanovanj v Lj oddaja na črno (kar pomeni brez pogodbe) Če nimaš druge opcije si pač v podnajemu na črno. Obtoževati z distance? Lepo te prosim... Saj živim sredi fužin, "obtožujem" z neposredne bližine.user posted image PONAVLJAM (ker očitno ne dojameš) nimam problemov z "južnjaki" ampak poskušaj se postaviti v mojo kožo. Zakaj jaz, ki se izobražujem manj rabim vrtec kot neka socialno ogrožena družina. Ker z minimalno plačo in eno štipendijo tudi jaz nisem bogata. Posh ti pa očitno sploh ne veš kaj je frustracija zdaj se pa ti smiliš meni.user posted image Človek pove argumente zakaj ga določene stvari motijo, ta pa piše o frustracijah. Potem se že rajši s Kerneso kregam, ki vsaj nazaj smiselno piše.user posted image Mah Jelenko je pa itak car no.user posted image Boljši kot Pahor je sigurno.



In ti tem tvojim kracarijam praviš argumenti.... Čestitke, ker takšnih argumentov pa že dolhgo ne. to je navadno sikanje ne pa argumenti. Če si pa ti okol prinašala državo in se zato tvoj ni prijavil za stalno, pa zato ni kriv noben človek, ki pije svojo kavico pred blokom v katerem je njegovo stanovanje, ampak ti pa tvoj dec, ker nista mislila niti za uro v naprej.

Če pa kdo ve, kaj se splača v najemu je pa to Kerensa.

PS: Bo treba mlekca obrisat, pa mal dozoret, da boš primerna za širni svet. Upam pa, da vsega tega sovraštva ne preneseš na otroka.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.6.2011 15:27:31 >

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Brezposelne mame in vrtec
4.6.2011 15:21:50   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Pa še nekaj. Ko se ti enkrat toliko slabega zgodi na fužinah (mogoče imam samo jaz to srečo) ni vrag, da se boš distanciral od njih in ustvaril neko mnenje. Pa še 1 leto nismo tu.user posted image Ne bom pa rekla, da nisem spoznala super fužincev.user posted image   Saj zdaj so jih tako in tako v šiško v celovške "dvore" pospravili. Pa tako lepa je bila šiška. Zdaj pa cigoti mrgolijo naokoli.


Če pa tole ni zrelo za metlo, pa tud ne vem.

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Brezposelne mame in vrtec
4.6.2011 16:08:22   
pelin
Ja na vpisnem  listu za vrtec,  po katerem se točkuje, je rubrika, kjer je potrebno vpisati zaposlitev staršev ( višine osebnega dohodka ni potrebno pisati, ker pridejo drugače do teh podatkov), če je kdo študent, stalno prebivališče, če je kdo prijavljen na zavodu za zaposlovanje, število otrok v družini, število otrok, ki že obiskujejo vrtec, starost otroka,če se gre za otroka s posebnimi potrebami ...verjetno še kaj, pa se sedajle z glave ne morem spomniti....Zadeve se različno točkujejo in vsaka občina ima svojo prednostno listo...Dolgo časa sem mislila, da kaj vloge igra tudi to, kako kmalu oddaš vlogo za vpis, kao po sistemu"kdor prvi pride prvi...", vendar sem potem videla, da vse vloge dajejo na kup do zadnjega datuma vpisa, potem pa ta kupček gre skozi točkovanje...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Brezposelne mame in vrtec
4.6.2011 18:14:46   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Posh ti pa očitno sploh ne veš kaj je frustracija zdaj se pa ti smiliš meni.user posted image Človek pove argumente zakaj ga določene stvari motijo, ta pa piše o frustracijah.



Še vedno se mi smilišuser posted image , ker te resnično frustrirajo "določeni" ljudje. Sama pa sem zelo vesela, ker takšnih frustracij ne poznam. Priznam, nisem iz Lj, ampak sodeč po izjavi prave Fužinčanke, ti serješ klamfeuser posted image
Tudi jaz imam blokovskega soseda, ki mu pes serje na balkonu in ščije na predpražnik, ter čike meče vsenaokrog in zamisli the unbelivable-slovenec je!user posted image

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 6:57:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Da v podnajemu ni možnosti prijave stalnega bivališča, ne drži. Dovolj je, da greš z najemno pogodbo na Upravno enoto in ti tam prijavijo bivališče. Lastnik stanovanja ti ga ne more (in ne sme) sam, če pa ti ne greš tja, ti ga pa UE tudi ne bo kar tako sama. Tako, da tudi tukaj nezaposleni "južnjaki", ki kofetkajo od jutra do sutra, niso krivi, da vi niste dobili dovolj točk.

Kerensa, na tej točki pa mislim, da malo preveč idealiziraš zadeve. Poanta prijave prebivališča ni samo v sklenjeni pogodbi, ampak v soglasju za prijavo. Še celo za prijavo začasnega prebivališča (been there, done that) rabiš soglasje lastnika ali njegovo prisotnost, kamoli za prijavo stalnega. In tisti, ki oddajajo na črno, največkrat ne pristanejo niti na prijavo začasnega, za stalno prebivališče se lahko pa kar pod nosom obrišeš. Če že oddaja na črno si gotovo ne bo želel nakopati na glavo nekih stalnih prebivalcev, ki jih ne more samovoljno niti odjaviti, če mu začnejo srati po glavi. Da sploh ne omenjam morebitnih komplikacij zaradi kakšnih dolgov ali rubežev. Njih bo baš brigalo, če je pohištvo od najemodajalca, če je dolžnik tam stalno prijavljen...

Na-a, nič ne idealiziram - takšna je zakonodaja.
Govorim seveda za legalne oddaje/najeme, torej za primere, kjer najemodajalec/lastnik in najemojemalec/najemnik medsebojno podpišeta najemno pogodbo. Za uveljavljanje kakršnihkoli pravic iz nje (obojestransko) je dovolj, da je datumsko označena (oz. da je na drug jasen način navedeno, od kdaj naprej velja) in obojestransko podpisana. To, ali jo bo lastnik potem prijavil na JSS (v register najemnih pogodb) in ali bo od nje plačeval davek, je za najemnika popolnoma vseeno in je od njega tudi popolnoma neodvisno - če lastnik te svoje obveznosti ne izpolni, to najemnikovih pravic ne zmanjšuje.
Posebno soglasje za prijavo bivališča že lepo število let ni potrebno (je pa včasih bilo tako, drži). Sama najemna pogodba je dovolj - smatra se, da v kolikor jo je lastnik podpisal, s tem dovoljuje, da najemnik prebiva v njegovi nepremičnini (v nasprotnem primeru verjetno ne bi podpisal, kajne?). Najemna pogodba, ki ni nič drugega, kakor običajna pogodba med dvema (ponavadi) fizičnima osebama, pa ne vpliva (in ne more vplivati) na ostalo slovensko zakonodajo in, kar se bivališča tiče, je zakon jasen - prijaviti ga je treba (začasno ali spremembo stalnega) v 30-ih dnevih po pre/selitvi. Lastnik tega ne more preprečiti in inšpektor za stalna bivališča v LJ mi je pred leti lepo, laično pojasnil, zakaj je tako. Zato, ker to, da je nekdo prijavljen v tvoji nepremičnini, to ne zmanjša tvoje lastninske pravice na tej nepremičnini. Če pa ti nekomu oddaš nepremičnino, je pa tvoja dolžnost (in najemnikova pravica), da omogočiš prijavo (s spremembo zakonodaje so to poenostavili tako, da je najemna pogodba isto/enako, kakor prejšnje soglasje). Najemnik, ki se ne prijavi v najeti nepremičnini, lahko dobi (denarno) kazen. In čemu bi plačeval kazen samo zato, ker je "naletel" na lastnika, ki ne dovoli prijave zato, ker noče plačevati davka? Je najemnik kriv za to, da lastnik goljufa? Ne, ni.
V najemu na črno je pa seveda nekoliko drugače. Najemnik mora, če vztraja pri prijavi bivališča, na drug, nedvoumen način dokazati, da biva v tej nepremičnini kot najemnik. Inšpektor mi je povedal, da upoštevajo vse dokaze s terena, torej to, da imaš ti ključe stanovanja; to, da na ta naslov prejemaš pošto; to, da imaš v nepremičnini svoje stvari in še marsikaj. V kolikor pride do nejasnosti, se lahko vsak najemnik obrne nanj in po preveritvi dejanskega stanja bo inšpektor sam, brez posebnega dovoljenja (in celo vednosti) lastnika, najemniku prijavil bivališče. Lastnika se o tem nič posebej ne obvešča. Če pa želi najemnik zadevo "sforsirati" še dlje, pa sme po tem, ko je s strani inšpektorja dokazano, da gre za lastniško - najemniško razmerje, tudi zahtevati, da lastnik naknadno napiše najemno pogodbo. Tukaj je pa največji catch - ker pogodba ni bila podpisana takrat, ko bi po zakonu morala biti (torej pred vselitvijo), je zakon na strani najemnika (ki se smatra kot šibkejši člen) in posledično mora biti podpisana za nedoločen čas, saj ni pisnega dokaza o tem, da je najemnik vnaprej vedel (tukaj najemniki lahko lažejo in večinoma tudi uspejo s svojo lažjo), da se mu stanovanje oddaja za določen čas (tržno stanovanje se namreč sme).
Kaj pa pogodba za nedoločen čas pomeni za lastnika, je pa najbrž tudi vsem jasno.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 5.6.2011 6:58:02 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:09:47   
Masha_M
Mi smo nama s partnerjem prijavljali začasno prebivališče lani poleti na UE Ljubljana v Tobačni! Kljub temu, da sva imela podpisano najemno pogodbo s seboj in da je bil lastnik z nama, mu je referentka še na licu mesta dala obrazec s katerim on pristaja, da se midva prijaviva v njegovi nepremičnini. Ko smo konec leta urejali še za sina, smo imeli pa s seboj podpisano soglasje lastnika in brez tega baje tudi ne bi uspeli.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:11:05   
Kerensa*
Zanimivo. Jaz sem si prav tako na UE LJ prijavila stalno bivališče samo z najemno pogodbo, inšpektor pa mi je povedal tisto, kar sem zgoraj napisala, že lepo število let nazaj.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:29:05   
Masha_M
Očitno so (kot že mnogokrat prej) eno pravila in predpisi na papirju, nekaj drugega pa v praksi. Inšpektor verjetno ve kaj govori, tako da ugibam, da naša referentka kljub prijaznosti in hitrosti pač ni imela pojma. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:30:08   
Kerensa*
Zna biti, da je tako, kakor v večini primerov - zakon je eno, izvajanje zakona pa nekaj čisto drugega.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:30:32   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Zanimivo. Jaz sem si prav tako na UE LJ prijavila stalno bivališče samo z najemno pogodbo, inšpektor pa mi je povedal tisto, kar sem zgoraj napisala, že lepo število let nazaj.


Postopek je drugačen za začasno in za stalno prebivališče. Sicer se ne spomnim natančno, kaj je bilo potrebno (je že kar nekaj let od tega), ampak vem, da sem za začasno bivališče potrebovala več papirjev kot za stalnouser posted image  - oboje za na istem naslovu in na isti UE.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 11:33:25   
Kerensa*
Za prijavo začasnega bivališča potrebuješ enako dokumentacijo, kakor za prijavo stalnega - v primeru, da si najemnik, seveda. Če pa to nisi in če je govora npr. o prijavi bivališča pri sorodniku (brez najemne pogodbe), potem se pa potrebuje sorodnikovo pisno dovoljenje, dokaz, da je on edini lastnik nepremičnine (če ni, se potrebuje še dovoljenja solatnikov) in morda še kaj - odvisno od situacije.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 14:09:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 14:34:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Ene pa res izkoristijo vsako temo da pluvajo po drugih, pa naj bodo brezposelni, nerazgledani, ni da ni. Dajte malo več na sebi delat, pa vas drugi ne bodo tolk motili.


Ti tudi očitno vsako - da paseš svojo radovednost - a še pljunit ne znaš pošteno.


Se strinjam s teboj, za to moraš imeti poseben talent ali pa potrebo, jaz nimam ne enega ne drugega user posted image .


Drži, samo kopija.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 15:01:36   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

hm, mogoče malenkost butasto vprašanje... samo... kako imajo v vaših občinah brezposelne mame prednost? a to lah odkljukate "brezposelna mama" in dobite dodatne točke al kaj? ker v naši občini so do lanskega leta 2 dodatni točki dobili pari, kjer sta oba zaposlena, letos so to izenačili in nihče ne dobi dodatnih točk, prej so "diskriminirali" brezposelne...


Na vpisnem listu je rubrika, kje sta starša zaposlena in če jo izpolneš, si zaposlen a ne, če jo ne si pa nezaposlen. Ima pa očitno vsak vrtec svojo obliko vpisnega lista, ker jaz na tem nisem nikjer vpisovala dohodkov oz. mislim, vrtec lahko določene podatke pridobi tudi sam. Tako da tudi če ne napišeš, da imaš alužbo ali je nimaš, bodo to izvedeli.

No, sej pelin me je že prehitela, je isto napisala. user posted image

< Sporočilo je popravil Najaa -- 5.6.2011 15:06:36 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 15:05:23   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Pa še nekaj. Ko se ti enkrat toliko slabega zgodi na fužinah (mogoče imam samo jaz to srečo) ni vrag, da se boš distanciral od njih in ustvaril neko mnenje. Pa še 1 leto nismo tu.user posted image Ne bom pa rekla, da nisem spoznala super fužincev.user posted image   Saj zdaj so jih tako in tako v šiško v celovške "dvore" pospravili. Pa tako lepa je bila šiška. Zdaj pa cigoti mrgolijo naokoli.



Mene bi bilo sram kaj takega napisat. Imam občutek, da si zelo pokvarjena oseba, zato pa tudi imaš probleme v okolju, kjer živiš. In če se boš preselila v Trnovo ali v Center ali v Jarše... povsod boš imela s takim odnosom in obnašanjem probleme, ne sam na Fužinah.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 15:23:59   
juhica
A zdej se pa še prijave razlikujejo glede na občinouser posted image ??? Začasno se je komot prijaviti, za stalno pa rabiš pisno potrdilo lastnika nepremičnine kjer živiš, brez tega ne gre... In ja v naši občini, nezaposleni starši nimamo nobene prednosti pri vrtcu, imajo pa veliiiko prednost tisti z stalnim prebivališčem...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 15:32:41   
Najaa
Sej se vse razlikuje od občine do občine, to je že dolgo tako.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 15:48:41   
Fleka
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa


IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Pa še nekaj. Ko se ti enkrat toliko slabega zgodi na fužinah (mogoče imam samo jaz to srečo) ni vrag, da se boš distanciral od njih in ustvaril neko mnenje. Pa še 1 leto nismo tu.user posted image Ne bom pa rekla, da nisem spoznala super fužincev.user posted image   Saj zdaj so jih tako in tako v šiško v celovške "dvore" pospravili. Pa tako lepa je bila šiška. Zdaj pa cigoti mrgolijo naokoli.



Mene bi bilo sram kaj takega napisat. Imam občutek, da si zelo pokvarjena oseba, zato pa tudi imaš probleme v okolju, kjer živiš. In če se boš preselila v Trnovo ali v Center ali v Jarše... povsod boš imela s takim odnosom in obnašanjem probleme, ne sam na Fužinah.



Najaa se podpišem pod tvoj post.user posted image

_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 16:14:06   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

hm, mogoče malenkost butasto vprašanje... samo... kako imajo v vaših občinah brezposelne mame prednost? a to lah odkljukate "brezposelna mama" in dobite dodatne točke al kaj? ker v naši občini so do lanskega leta 2 dodatni točki dobili pari, kjer sta oba zaposlena, letos so to izenačili in nihče ne dobi dodatnih točk, prej so "diskriminirali" brezposelne...


Na vpisnem listu je rubrika, kje sta starša zaposlena in če jo izpolneš, si zaposlen a ne, če jo ne si pa nezaposlen. Ima pa očitno vsak vrtec svojo obliko vpisnega lista, ker jaz na tem nisem nikjer vpisovala dohodkov oz. mislim, vrtec lahko določene podatke pridobi tudi sam. Tako da tudi če ne napišeš, da imaš alužbo ali je nimaš, bodo to izvedeli.

No, sej pelin me je že prehitela, je isto napisala. user posted image


rubrika je že, rubrika. samo mene zanima, če je potem med  KRITERIJI napisano, da se brezposelnost točkuje in da si zaradi nje na boljšem. malo guglam po raznih vpisnih listih različnih občin...

- LJUBLJANA dodatne 4 točke da družinam, ki prejemajo najvišji otroški dodatek (1. dohodkovni razred), je tudi vprašanje o zaposlenosti staršev (točka 6), ampak piše tut tole:

**Zakon o vrtcih ne predvideva, da bi evidenca vpisanih otrok vsebovala podatke, po katerih vas sprašujemo pod točko 6 in 7, zato vam na ta vprašanja, v kolikor ne želite, ni potrebno odgovoriti. V primeru točke 7 to pomeni, da posledično ne boste pridobili sicer pripadajočih točk, v kolikor ne boste posredovali Odločbe o pravici do otroškega dodatka.

potem tudi piše tole:
Listine, ki dajejo otroku prednost pri sprejemu v vrtec:
 Odločba o usmeritvi, ki potrjuje, da vpisujete otroka s posebnimi potrebami.
 Mnenje Centra za socialno delo o ogroženosti družine (vsebuje navedbe, da je družina v skladu s predpisi, ki urejajo socialno varnost oz. položaj družine, obravnavana s strani CSD, kar je razvidno iz uradnih evidenc, ki jih vodijo centri).


nikjer ni omenjen zavod za zaposlovanje in potrdilo o brezposelnosti/iskalcu dela

- NOVO MESTO da 10 točk plusa, če je en zaposlen, če sta oba, pa 20 (torej so zaposleni na boljšem in zlobna brezposelna mama nikomer nič hudega tam ne naredi),

- v LAŠKEM nima noben prednosti in dodatnih točk,

- ZAGORJE da prdenost zaposlenim in/ali študentom,

- v CELJU dobita oba zaposlena več točk kot študenti, študetni pa več točk kot nazaposleni,

- TRŽIČ ima med kriteriji tole:
·         Enoroditeljska družina (odločba CSD)                                                              DA          NE ·         Ogroženost otroka zaradi socialnega položaja družine (odločba CSD)           DA          NE ·         Otrok z odločbo o usmeritvi (odločba ZRSŠ)                                                    DA          NE Potrdilo o vpisu (študent)

- v DOMŽALAH pravijo:

Prednost pri sprejemu v vrtec ima: - otrok s posebnimi potrebami v skladu z odločbo pristojnega organa (odločba Zavoda za šolstvo o usmeritvi), - otrok, za katerega vloga vsebuje navedbe, da je družina v skladu s predpisi, ki urejajo socialno varnost oziroma položaj družine, obravnavana kot socialno ogrožena družina s strani centra za socialno delo, kar je razvidno iz uradnih evidenc, ki jih vodijo centri za socialno delo, - otrok, ki je bil v preteklem šolskem letu izpisan iz vrtca iz zdravstvenih razlogov in starši priložijo potrdilo zdravnika, - otrok, ki mu je bil odložen vstop v osnovno šolo, - otrok, ki je v rejniški družini.
- v KAMNIKU brezposelna mama spet (!) ne profitira,

- KRANJ ima v pravilniku tole:

19. člen Komisija izmed vpisanih otrok najprej obravnava otroke s posebni potrebami, za katere so vlagatelji predložili odločbo o usmeritvi, in otroke, za katere so vlagatelji predložili mnenje centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine. Mnenje o ogroženosti otroka zaradi socialnega položaja družine vsebuje navedbe, da je družina v skladu s predpisi, ki urejajo socialno varnost oziroma položaj družine, obravnavana kot socialno ogrožena družina s strani centra za socialno delo, kar je razvidno iz uradnih evidenc, ki jih vodijo centri za socialno delo.   20. člen Za preostale vpisane otroke komisija določi na podlagi kriterijev prednostni vrstni red tako, da razvrsti vse vpisane otroke po doseženem številu točk od najvišjega do najnižjega števila. Otroci se vključujejo v vrtec s prednostnega vrstnega reda glede na starost, prosto mesto v posameznem oddelku in glede na program vrtca, ki se izvaja v oddelku. V primeru, ko ima več otrok, rojenih na isti dan, enako število točk, se uporabi še dodatni kriterij, in sicer zadnje tri številke EMŠO otroka, pri čemer ima prednost otrok z manjšo vsoto zadnjih treh številk. Vrtec v osmih dneh po seji komisije glede na število prostih mest po posameznih oddelkih in enotah vrtca in v skladu s prednostnim vrstnim redom odloči, koliko otrok bo sprejetih v vrtec. Otroci, ki niso sprejeti v vrtec, se v skladu s prednostnim vrstnim redom uvrstijo na čakalni seznam.

zadeva z emšom mi je zanimiva user posted image
....... več se mi pa ne da gledat, tko da prosim eno, da pač vsaj občino, ki favorizira brezposelne mame, napiše, pa bom sama za njihov pravilnik in vpisni list pogledala.

meni se zdi, da velika večina meša brezposelnost mame ali cele družine in socialno ogroženost družine. jaz sem tut, pol sem pa kar na csd vprašala, kako je s tem, ker mi je bilo čudno, da bi imeli otroci brezposelnih samo zaradi tega prednost. in so mi razložili, da oni gledajo SOCIALNO in ne EKONOMSKE  ogroženosti in prejemanje DSP ne igra nobene vloge, kako je družina urejena in če je v obravnavi pri njih ali ne. point je v tem, da otroka "iztrgajo" iz škodljivega okolja, pozitivna diskriminacija, pač, kot je že ena pisala. in običajno so to družine, v katerih je prisoten alkohol, droge, nasilje in nikoli družine, kjer je mama (samo) brez službe in zlobnica še dsp prejema, drugače pa v redu in "normalno" funkcionirajo.


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 16:16:07   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: juhica

A zdej se pa še prijave razlikujejo glede na občinouser posted image ??? Začasno se je komot prijaviti, za stalno pa rabiš pisno potrdilo lastnika nepremičnine kjer živiš, brez tega ne gre... In ja v naši občini, nezaposleni starši nimamo nobene prednosti pri vrtcu, imajo pa veliiiko prednost tisti z stalnim prebivališčem...


po zakonu imajo prednost otroci s posebnimi potrebami in otroci socialno ogroženih družin. dodatne kriterije pa vsaka občina po svoje določi. te dva sta obvezni prednosti, naprej delajo občine po lastni presoji in vesti (kot nekatere rade trkajo nanjo).


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 17:49:19   
Klarita



IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Pa še nekaj. Ko se ti enkrat toliko slabega zgodi na fužinah (mogoče imam samo jaz to srečo) ni vrag, da se boš distanciral od njih in ustvaril neko mnenje. Pa še 1 leto nismo tu.user posted image Ne bom pa rekla, da nisem spoznala super fužincev.user posted image   Saj zdaj so jih tako in tako v šiško v celovške "dvore" pospravili. Pa tako lepa je bila šiška. Zdaj pa cigoti mrgolijo naokoli.



Mene bi bilo sram kaj takega napisat. Imam občutek, da si zelo pokvarjena oseba, zato pa tudi imaš probleme v okolju, kjer živiš. In če se boš preselila v Trnovo ali v Center ali v Jarše... povsod boš imela s takim odnosom in obnašanjem probleme, ne sam na Fužinah.



Najaa se podpišem pod tvoj post.user posted image





Moj post:

Sploh ni nujno, da je n0s3ck4 pokvarjena oseba in to še ne pomeni, da se strinjam z njo, ampak jo pa poskušam vsaj približno razumet. Samo ona ve zakaj je tako napisala in mogoče bi mogla drugače, ampak če imaš neko svoje mnenje, še ne pomeni, da si zaradi tega pokvarjen. Vsak pač izraža svoje mnenje.

< Sporočilo je popravil Klarita -- 5.6.2011 17:50:44 >

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 20:00:07   
pelin
v DOMŽALAH pravijo:

Prednost pri sprejemu v vrtec ima: - otrok s posebnimi potrebami v skladu z odločbo pristojnega organa (odločba Zavoda za šolstvo o usmeritvi), - otrok, za katerega vloga vsebuje navedbe, da je družina v skladu s predpisi, ki urejajo socialno varnost oziroma položaj družine, obravnavana kot socialno ogrožena družina s strani centra za socialno delo, kar je razvidno iz uradnih evidenc, ki jih vodijo centri za socialno delo, - otrok, ki je bil v preteklem šolskem letu izpisan iz vrtca iz zdravstvenih razlogov in starši priložijo potrdilo zdravnika, - otrok, ki mu je bil odložen vstop v osnovno šolo, - otrok, ki je v rejniški družini.
IZVIRNO SPOROČILO: khurde


IZVIRNO SPOROČILO: khurde

Tole citiranje je spet malo zbluzjeno, vendar sem poskušala vso to solato malo skrajšati  in ven potegniti bistvo....Tudi v naši občini se pri sprejemanju otrok v vrtec držijo takšnih kriterijev in prioritet...

meni se zdi, da velika večina meša brezposelnost mame ali cele družine in socialno ogroženost družine. jaz sem tut, pol sem pa kar na csd vprašala, kako je s tem, ker mi je bilo čudno, da bi imeli otroci brezposelnih samo zaradi tega prednost. in so mi razložili, da oni gledajo SOCIALNO in ne EKONOMSKE  ogroženosti in prejemanje DSP ne igra nobene vloge, kako je družina urejena in če je v obravnavi pri njih ali ne. point je v tem, da otroka "iztrgajo" iz škodljivega okolja, pozitivna diskriminacija, pač, kot je že ena pisala. in običajno so to družine, v katerih je prisoten alkohol, droge, nasilje in nikoli družine, kjer je mama (samo) brez službe in zlobnica še dsp prejema, drugače pa v redu in "normalno" funkcionirajo.
IZVIRNO SPOROČILO: Khurde

Tole kar so ti na CSD-ju kao razložili je pa navadno nakladanje, ker je v večini primerov pač v praksi tako, da otroke nezaposlenih staršev pač takoj , ko so starši pri njih vodeni kot nezaposleni, obravnavajo, kot da prihajajo iz "škodljivega in nespodbudnega" okolja...In tako imajo potem ti otroci avtomatsko prednost pred drugimi otroki v tistih občinah , ki imajo nezaposlenost pač za prioriteto. To ti lahko povem iz prve roke, ker sem dostikrat v stiku s CSD-jem in  sem že večkrat opazila, da otroka vodijo kot socialno ogroženega ( pa ni nujno, da starši pijejo, so neskrbni itd)takoj, ko dobijo podatke, da kdo od staršev ni zaposlen...Skratka, to , da gledajo socialno ogroženost in ne ekonomske, je v praksi daleč od resnice...Zato pa je tudi toliko zlorabljanj in krivic pri sprejemu otrok...


< Sporočilo je popravil pelin -- 5.6.2011 20:01:25 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 21:33:33   
khurde
pelin, ne, niso mi KAO razložil, ampak so dejansko mi user posted image  in vsaj pri nas je tako, da pač ne dajejo mnenja o socialni ogroženosti, če se gre samo za brezposelnost, ker pravijo, da bi tako precej hitro zapolnili mesta in da zaposleni skor ne bi imeli šanse za vrtec. kako oni to vodijo in spremljajo, pa ne vem. tut ne vem, kako je z uslugami tistim, ki imajo boljše "veze in poznanstva". ker socialna ogroženost, če družina dobi dokazilo o njej, je zakonsko določena prioriteta, tako da bi s tem potrdilom bila prednost V VSAKEM vrtcu, ne samo v tistem, kjer imajo brezposelnost za "plus". drugače pa, a si ti v stiku samo s CSD-jem na vašem območju ali z množico njih? ker če si v stiku z množico, je pisanje bolj relevantno tudi zame, ker sem se pozanimala samo na enem o tem user posted image  in če imate potem kombinacijo obojega - CSD-ja, ki deli potrdila kot po tekočem traku in nezaposlenost kot prednost, potem zaposleni res težko dobijo vrtec. ker potrdilo z zakonom določa, da ima otrok prednost, potem pa še občina doda bonus točke za nezaposlenost... dvojni bonus za lenobo nekaterih al kako?

sej razumem tvoje jezno pisanje o pač takih materah, ki so brezposelne, po možnosti lažne samohranilke, imajo DSP, zastonj vrtec, na razgovor pridejo na način "dan, mene pa ne vzet, ker imam 100 razlogov, da ne bi delala in če imate čas, vam še 110-ega povem", obenem imajo denar za vsakodnevno kofetkanje oz. večkrat dnevno, otrok je pa v vrtcu od 7 do zaprtja, občasno ga pošljejo v vrtec s svečko v riti, ko je bolan, se niti ne pozdravi dobro in že ga imate pred vrati... lej, razumem in otroci takih mam so zame socialno ogroženi, ker je bolje, da so nekje drugje, če je možno, ker verjetno doma res ne dobijo nekih ornk vzpodbud in verjetno jih vzgaja bolj kot ne vrtec. samo potem hitro lah pridemo v debato, da bi morala bit pravica do materinstva omejena in smo nekje v ... khm ... tretjem rajhu.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 21:56:28   
pelin
Sama imam v večini primerov izkušnje le s csd-jem v naši občini, pa še to v sklopu službe...Žal je pri nas res velikokrat tako kot sem že zgoraj napisala...Tudi same socialne delavke, ki prihajajo k nam na oged posameznikov ,v zvezi s katerimi  so bile podane prijave , se najprej pozanimajo, če so starši zaposleni ali ne. Kot da je to glavni pokazatelj, da je otrok zlorabljen ali kako drugače prizadetuser posted image ...Mislim, da na csd-jih v teoriji vedo, da otrok nezaposlenih staršev še nima nujno totalno nevzpodbudnega in škodljivega okolja, vendar se tega v praksi ponavadi ne držijo...V večini primerov nezaposlenost staršev  avtomatsko dojemajo kot nevzpodbudno okolje za otroka...In ponavljam...takšne izkušnje imam jaz z  " domačim"  csd- jem.

Pa še to... opazila sem, da se o tem ko govorimo o nezaposlenosti enega od staršev, avtomatsko govori o nezaposlenih mamicah...pa ni vedno tako...kar nekaj primerov poznam, ko je mamica lepo v službi in očka doma...Pa tudi  med njimi je žal nekaj takih, ki veselo čas zabijajo na stavah ( vedno me zagrabi firbec od kje user posted image jim denar za stave)in "aktivno" že več let iščejo službo...otroci pa so seveda na prednostni listi za sprejem...


lej, razumem in otroci takih mam so zame socialno ogroženi, ker je bolje, da so nekje drugje, če je možno, ker verjetno doma res ne dobijo nekih ornk vzpodbud in verjetno jih vzgaja bolj kot ne vrtec. samo potem hitro lah pridemo v debato, da bi morala bit pravica do materinstva omejena in smo nekje v ... khm ... tretjem rajhu.
(khurde)

Tudi sama se strinjam s tem, da je tem otrokom v vrtcu bolje kot doma ( to sem že nekje zgoraj napisala), samo kriminal je v tem, da je takih otrok čedalje več, ker država staršem dopušča takšno ravnanje. Otroke v  takšnem primeru vzamejo v vrtec, ker jim je tam bolje, vendar s tem nič ne rešijo...Starši ostajaj še naprej neprimerni,brezbrižni , neodgovorni...in otroci se po zaprtju vrtca vračajo v takšne neurejene in nevzpodbudne domove. Že res, da jim omogočijo, da so čez dan v primernejšem okolju, vendar hkrati omogočijo njihovim staršem, da so še naprej luzerji, ki ne skrbijo za otroke tako kot je treba. Država jim na ta način daje potuho, otrokom pa dela medvedjo uslugo.Po mojem mnenju, bi morali na vse te starše, katerih otroci so bili sprejeti v vrtec zaradi nespodbudnega domačega okolja krepko stopiti na prste in jih pritisniti ob zid, da bi zadeve poskušali urediti...žal pa v večinim primerov ni tako...država oz. občina omogoči tem otrokom prednost pri sprejemu v vrtec, potem pa si nad  njimi velikokrat umije roke...kriminal...Resnično žalostno je potem to, da ti isti otroci v bistvu še vedno živijo v nevzpodbudnem okolju, ker pa so jih polni vrtci, pa otroci zaposlenih staršev veliko dni preživijo v nevzpodbudnih privat  varstvih, da njihovi starši lahko hodijo v službo...



< Sporočilo je popravil pelin -- 5.6.2011 22:08:54 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?