|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Brezposelne mame in vrtec
5.6.2011 23:08:04   
juhica
in običajno so to družine, v katerih je prisoten alkohol, droge, nasilje in nikoli družine, kjer je mama (samo) brez službe in zlobnica še dsp prejema, drugače pa v redu in "normalno" funkcionirajo.


In še povrh vsega nesramno kofetka....user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 7:50:31   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: juhica
A zdej se pa še prijave razlikujejo glede na občinouser posted image ??? Začasno se je komot prijaviti, za stalno pa rabiš pisno potrdilo lastnika nepremičnine kjer živiš, brez tega ne gre...

Če imaš najemno pogodbo, potem dodatnega dovoljenja lastnika (za prijavo stalnega bivališča) ne potrebuješ (preverjeno). Govorim pa seveda o najemnih pogodbah, ki niso sklenjene za mesec, dva ali tri, temveč za dalj časa (ponavadi se sklepajo za eno leto, z možnostjo podaljšanja).

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 8:54:52   
juhica
No pri meni je šlo za nekaj drugega, prijaviti sem se hotela z svojo družino (3 leta nazaj) v hiši mojega opravilno nesposobnega dedka, katerega skrbnica je bila moja mama, pa se stalno ni dalo brez pisnega potrdila lastnika, tudi od skrbnice potrdilo ni prišlo v poštev - zato pa vprašam, če se razlikuje od občine do občine - očitno je danes drugače. Najhuje pa je, da sem bila včasih tu stalno prijavljena. Ni bilo pa nobene najemne pogodbe, to je res...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 13:20:03   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Če imaš najemno pogodbo, potem dodatnega dovoljenja lastnika (za prijavo stalnega bivališča) ne potrebuješ (preverjeno). Govorim pa seveda o najemnih pogodbah, ki niso sklenjene za mesec, dva ali tri, temveč za dalj časa (ponavadi se sklepajo za eno leto, z možnostjo podaljšanja).



Vem, da ne sodi v to temo, ampak me res zanima: a potem, če sem jaz lastnica nepremičnine, ki jo oddajam za eno leto in se najemniki prijavijo za stalno na podlagi pogodbe, ali je njihovo stalno prebivališče z omejeno veljavo (kar piše tudi v njihovem osebnem dokumentu)? Ker vem, da lastnik nepremičninene ne more sam odjaviti stalnega prebivališča nekoga, tudi če ta dejansko ne živi več v njegovi nepremičnini, v kolikor ta stalnega prebivališča ni prijavil drugje, razen s sproženjem postopka o ugotavljanju stalnega prebivališča onega (bivšega najemnika).
Vnaprej hvala za odgovor! user posted image


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 13:30:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi
Vem, da ne sodi v to temo, ampak me res zanima: a potem, če sem jaz lastnica nepremičnine, ki jo oddajam za eno leto in se najemniki prijavijo za stalno na podlagi pogodbe, ali je njihovo stalno prebivališče z omejeno veljavo (kar piše tudi v njihovem osebnem dokumentu)?

Kratko in jedrnato - ne.
Če najemnik ne bo korekten, bo imel stalno bivališče še naprej prijavljeno v tvoji nepremičnini, četudi se bo odselil. Ti, kot lastnica, lahko kvečjemu na pristojni UE (po lokaciji nepremičnine, ne po tvojem stalnem bivališču) sprožiš postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. O tem dobiš potrdilo pri inšpektorju in to potrdilo je dovolj, da se npr. odkrižaš rubežnikov, ki bi zaradi bivšega najemnika potrkali na tvoja vrata. S tem potrdilom lahko tudi stopiš na pristojno Pošto in ukineš dostavo vse pošte bivšega najemnika - Pošta jo bo potem avtomatsko vračala naslovnikom. Skratka - s tem potrdilom se rešiš takorekoč vseh težav, najemnika pa ne moreš odjaviti. Odjavi ga lahko izključno inšpektor, ta pa bo to naredil šele, ko bo ugotovil, kje dejansko bivši najemnik po novem živi. Brez stalnega bivališča pa državljan RS ne more in ne sme biti. Po tvoji prijavi bo v CRP (Centralnem Registru Prebivalstva) poleg imena in priimka bivšega najemnika izpisan tudi t.i. "vprašaj", ki je viden zaposlenim na UE, DURS, ZZZS in MNZ. Kadarkoli bo bivši najemnik želel zamenjati osebni dokument (kateregakoli), kadarkoli bo zahteval kakršnokoli potrdilo na omenjenih inštitucijah in kadarkoli bo želel prestopiti mejo EU, se bo pristojnim izpisal ta "vprašaj". Posledično bo imel krepko več birokratskih težav, kakor pa bi jih imel, če bi se lepo, korektno odjavil. Pa še izven EU ne bo mogel iti - na vsaki meji ga bodo zavrnili.

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 13:37:01   
Petka09
Kerensa,
a lahko moj najemnik prijavi stalno bivališče v mojem stanovanju, če imava pogodbo sklenjeno za 3 mesece s podaljšanji? Torej, pogodba je krajša kot eno leto. Plus tega imamo pogodbo narejeno na način, da kao najemnik biva z mano, kar pomeni, da sem kao jaz notri in je on samo moj "cimer".

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Brezposelne mame in vrtec
6.6.2011 13:44:38   
Kerensa*
Načeloma zakon pravi, da je vsakdo dolžan prijaviti svoje stalno bivališče tam, kjer stalno živi. V praksi to zate, kot za lastnico, pomeni, da moraš imeti stalno bivališče prijavljeno v stanovanju, kjer dejansko živiš, v vikendu pa lahko prijaviš samo začasno bivališče (saj si tam samo začasno, npr. ob vikendih).
In najemnikov zakon ne izključuje oz. jih ne poudarja posebej. Na splošno je tako, da mora vsakdo prijaviti stalno bivališče tam, kjer dejansko stalno živi. In ker najemnik dejansko, pa čeprav tiste 3 mesece, stalno živi v tvojem stanovanju (in na UE tudi dokaže, da nima živeti kje drugje)... po tej logiki se lahko prijavi, ja.
Vendar sem že slišala za primer (nisem ga pa izkusila na lastni koži, tako, da ni 100%-no preverjeno), ko so na UE LJ za študenta, ki je imel najemno pogodbo za čez poletne počitnice (za 2 meseca - junija mu je potekla pogodba v prejšnjem stanovanju, novo ga je čakalo šele septembra, vmes je pa tudi moral nekam iti, staršev pa ni imel oz. je bila mama pokojna, oče pa v tujini že dolga leta, ločena starša), zahtevali, da je lastnik napisal posebno izjavo in overil podpis na EU. Tako, da... vprašljivo, vendar ne nemogoče.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Brezposelne mame in vrtec
8.6.2011 23:25:21   
trobentica123
No, naj vam povem mojo zgodbo: Ko sem šla na porodniško za tretjega otroka, sem prav zaradi slabe vesti  ( jaz doma, moj otrok bo pa v vrtcu ), vzela tudi oba otroka  iz vrtca. Vse je bilo lepo in prav, dokler nisem morala nazaj v službo!! Ha, potem pa ni bilo več prostora nikjer!!! Ker nažalost nimam " babica servisa"  niti približno blizu, sem se reševala z različnimi možnostmi. Ne morem vam opisati, kako mučno je, ko za en dan naprej ne veš, kdo bo pazil otroke!! Tako sem zdržala le par mesecev, nato pa sem bila primorana pustiti službo!
Sedaj sem že dve leti doma in moram vam povedati, da mi je še sedaj žal, da nisem službe pustila že prej!!! user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Brezposelne mame in vrtec
8.6.2011 23:42:07   
trobentica123
Naj še napišem, da nisem v teh dveh letih prejela ene socialne pomoči, pa ne zato ker ima moj mož " veliko plačo" ampak zato, ker imava hišo, pa avto, otroci imajo svoje prihranke.... Tega, da imava ogromen stanovanjski kredit pa nihče ne uposteva in ko samo pomislim, kdo vse dobi socialno, mi gre pa direkt na bruhanje!!!  Ja, tudi take poznam, ki rečejo, zakaj bi delala za 500 eur, če dobim 300 na socialni! Ona na kavo, otrok pa v zastonjski vrtec - pa še prednost ima!!
user posted image

(odgovor članu trobentica123)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Brezposelne mame in vrtec
9.6.2011 8:59:24   
koala
Sama sem na mojo velikio žalost brez službe in ja kriza kriza moj otrok je v vrtcu. Nikomur ni odžr prostora, ker so bili takrat vsi otroci ki so se (ali so jih) želeli vpisati bili sprejeti.
To da mamice ki smo brez službe kofetkamo medtem ko so otroci v vrtcu, pa ne drži popolnoma, jaz grem na kavo mogoče 1x tedensko....

Socialke ne prejemam, pa tudi vrtec palčujeva.

< Sporočilo je popravil koala -- 9.6.2011 9:00:24 >


_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu trobentica123)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Brezposelne mame in vrtec
9.6.2011 16:04:32   
klaja
Tudi sama sem doma in imam otroke v vrtcu in nikomur ne odžiramo prostora, ker so v lanskem letu bili vsi sprejeti. Do pred enim letom sem imela vse tri hčerkice doma in bi jih še, če mi ne bi zaradi zdravstvenega stanja starejše hčerkice svetovali, da bi bila dobra vključitev v vrtec, tako da sem potem vpisala vse tri. Nisem pa prejemnik socialne pomoči, zmoremo brez tega, tudi vrtec plačujem. In kolikor sem enkrat delala informativni izračun, tudi ne bi bili opravičeni do tega, tako da ne vem kako nekaterim sploh uspe dobit socialno pomoč, razen seveda tistim, ki res imajo finančno stisko.

Kofetkanje pri meni odpade, ker prvič ne pijem kave in podobnih zadev, drugič pa niti nimam časa za kaj takega, saj imamo doma manjšo kmetijo in mi časa še včasih zmanjka, ker je zmeraj kaj za delat.

Se pa odločam, da bom ostala še en čas doma, ker nam drugače ne znese, saj vozim hčerkico na razne obravnave in je težko potem za vsak tak dan dobit dopust, v tej zimi so bile tudi pogosto bolne in ne vem kdo bi me gledal, da bi bila 3 mesece kar naprej v bolniški za otroke.



(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Brezposelne mame in vrtec
10.6.2011 12:33:12   
lenčy
tudi jaz sem brezposelna in iščem službo seveda. sinkota bi rada dala v vrtec, ker potrebuje družbo in ne zato, da bi js doma ležala al pa okoli hodila. sicer pa vrtca spet nismo dobili tko da niti ne morem it v službo... nimam po nobene prednosti pred drugimi, pri nas imajo prednost zaposleni (pa tudi status študenta). lahko me obsojate kukr hočete, ampak otroci morajo v vrtec-takšno je moje mnenje...

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Brezposelne mame in vrtec
12.6.2011 22:39:21   
akola
mislim, da je krivično vse brezposelne metati v isti koš! sama sem še brezposelna (začnem delat s septembrom) v zadnjih 3,5 letih sem med mojo brezposelnostjo bila 2x na porodniški (starševski dodatek- malo majn kot 200€ na mesec), vmes pa nisem prejela niti ene denarne socialne pomoči, ker sem poročena in mož zasluži okoli 1000€ plače. ves čas sem imela oba otroka doma, ker mi je bilo logično, da če sem doma pač ne rabim otrok dajat v vrtec. poleg otrok doma sem diplomirala (otroka je le kakšen dan med vikendom počuvala babi, ker med tednom hodi v službo).  letos  sem oba otroka vpisala v vrtec in nisem dobila niti za enega, kljub temu, da začnem septembra delat, ker naša občina točkuje samo zaposlenost obeh staršev in ne podpira brezposelnih. žal upoštevajo samo trenutno stanje (za mesec april ko so vpisi, in ne za mesec september, ko bi se naj otrok vključil v vrtec) sama sem  zelo razočarana nad razpletom, saj nimam možnosti, da mi kdo pazi na otroka, ker še stari starši delajo. poznam pa tudi sama 2 brezposelni, ki vozita otroke v vrtec potem pa uživata doma. ker s partnerji nista kao skupaj, prejemata denarno socilano pomoč in obe z zadovoljstvom poveta, da niti ne razmišljata, da bi se zaposlili. res živimo v pravični državi? ampak nekateri se znajdejo, drugi smo pač....

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Brezposelne mame in vrtec
13.6.2011 10:23:30   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Problem nastane, ko je razgovor uspešen in želijo, da prideš čimprej delat. Ti pa nimaš varstva za otroka.

A to je torej poglavitni razlog, zakaj naj imajo brezposelne mamice prednost?? Totalna oslarija, če mene vprašaš. Takšna mamica bo 15. v mesecu imela ravno tako plačo, kot tista, ki zaključi porodniško, pa za svojega otroka ne dobi mesta v vrtcu in mora plačevati privat varstvo... To, da ima brezposelna mati otroka v vrtcu se mi ne zdi sporno, vendar tudi po desetih straneh nisem našla enega pametnega razloga, zakaj naj bi imele prednost pred zaposlenimi. Tak sistem je popolnoma zgrešen in kot je Mič fajn napisala, podpira lenobo, ne pa dela.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Brezposelne mame in vrtec
13.6.2011 14:28:45   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

A to je torej poglavitni razlog, zakaj naj imajo brezposelne mamice prednost?? Totalna oslarija, če mene vprašaš. Takšna mamica bo 15. v mesecu imela ravno tako plačo, kot tista, ki zaključi porodniško, pa za svojega otroka ne dobi mesta v vrtcu in mora plačevati privat varstvo... To, da ima brezposelna mati otroka v vrtcu se mi ne zdi sporno, vendar tudi po desetih straneh nisem našla enega pametnega razloga, zakaj naj bi imele prednost pred zaposlenimi. Tak sistem je popolnoma zgrešen in kot je Mič fajn napisala, podpira lenobo, ne pa dela.



Razlog je v "sistemu".......oz. v 20. členu Zakona o vrtcih.......

Prednost pri sprejemu v vrtec ima tudi otrok, za katerega starši predložijo mnenje centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine.

Torej je potrebno spremeniti zakon.......
 


 

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Brezposelne mame in vrtec
13.6.2011 23:16:33   
Anonimen
mislim, da je krivično vse brezposelne metati v isti koš!


Definitivno. V oči bodejo tisti, ki so radi brezposelni in ki jim je to njihov poklic in način preživetja.

poznam pa tudi sama 2 brezposelni, ki vozita otroke v vrtec potem pa uživata doma. ker s partnerji nista kao skupaj, prejemata denarno socilano pomoč in obe z zadovoljstvom poveta, da niti ne razmišljata, da bi se zaposlili. res živimo v pravični državi? ampak nekateri se znajdejo, drugi smo pač....


Tiho?
Prijavi jih, da navajta neresenične podatke in da na podlagi le teh pridobivata neupravičeno premoženjsko korist.

(odgovor članu akola)
  Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Brezposelne mame in vrtec
14.6.2011 7:58:43   
november2010
jaz bi bolj kot te mamice, krivila sistem, ki to dovoljuje.... mislim, halo, da dejansko več denarja dobiš če doma sediš kot tisti, ki hodijo v službo..... jaz sem ravno zase računala, da bi dejansko dobila skoraj isto vsoto, če ostanem po končani porodniški doma, kot pa če dam otroka v privat varstvo (vrtec je itak odpadel), za prvega plačujem vrtec in hodim v službo.... če bi bila brezposelna bi: plačevala za prvega zelo 30 ali 60 evrov vrtca, dobila najvišje otroške dodatke, pobasala še dodatnih 100 evrov od občine ker drugi otrok ni bil sprejet v vrtec in dobivala podporo. narediš še kakšno delo n črno občasno pa si že na zelo solidnem prihodku.... če se še od moža ločim pa sploh user posted image user posted image občasno grem potarnat na csd kolk nam je hudo za kakšno pomoč, si lah še nov avo omisliim zraven :))))

Jaz bom šla pa veselo v službo, plačevala cca 450 evrov za oba, in bo od moje plače ostalo še dobrih tristo evrov, za cel mesec dela... jeeej user posted image user posted image user posted image

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 217
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?