|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 9:40:55   
Pelija
Hello,

midva s Krištofom sva včeraj prišla domov, imamo se super, težak je bil 3415, velik 54. Vse se nam je izteklo tako kot smo si želeli in ta teden je bil res nekaj najlepšega v mojem življenju.

Agha, sem upala, da se srečava, pa sva se zgleda ravno zamenjali....
Pa na družbo AnaL sem malo računala......

Na AS sem bila jaz točno 5x, za 6-ič sem si pa tako želela, da mi ne bi bilo več treba it, da se mi je želja uresničila.

(odgovor članu kristi07)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 9:43:00   
Pelija
user posted image user posted image user posted image Pa čestitke vsem, ki ste že rodile in čimhitreje in čimmanjboleče vsem, ki vas to še v kratkem čaka! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 14:23:29   
D.anna 76
Hojla. No jaz tako kot pri prvih dveh spet čez rok. Danes 2 dan čez. Juti imam pregled pri svoji G pa da vidmo če bo kej novega. V petek je blo vse še čist zaprto, CTG krasen, glavica še visoko .... skratka nič od nič. Je pa rekla da tam nekje do četrtka moram rodit.
Zdej koliko čakajo kje čez rok je tut od G odvisno. Pri meni v LJ niso nikli čakali več kot 7 dni.
Skratka držim pesti da bom jutri vsaj malce odprta ali pa da bo porodne tekočine malo ali kaj kar bi me lahko napotilo direkt v P. Ker zdej mam pa tega trebuha pri dveh mulcih doma že tut mal dost.
Drugače pa čestitke vsem novopečenim mamicam ... uživajte na polno, otroci namreč tako hitro rastejo da je to noro!


_____________________________

D.anna 76
http://tukaj-zdaj.blogspot.com/

(odgovor članu Pelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 17:05:22   
san
čisto na hitro... tudi mi smo konec poletja dočakali našo pomladni vilo Vesno Ivano. 16.9. je v jutranjih urah privekala v mamino naročje mala črnolaska dolga 51cm in težka 3280 g. danes se že veselo crkljava doma :)
čestitke tudi vsem ostalim mamicam!!!

(odgovor članu Pelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 18:16:34   
issa_
san čestitkeee!!!user posted image user posted image user posted image user posted image veliko cartanja vam želim!!


hmm meni pa neke dogaja,...se nevem no,...smo bili na sprehodu ob 16h in mi od takrat čudno otrdeva trebuh,..pa še imela sem rjav izcedek in kasneje še rahlo krvav,...se vem no, se nisem prvič noseča, samo zmedena sem vseeno,..user posted image user posted image user posted image ni bolečin ali pa kaj takega, sem misla da če se bo to pojavilo bom se šla jutri pokazat v P,,... kaj pravite?? kaj bi ve naredile???  hmm malo me je le panika zgrabla.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
18.9.2011 23:30:51   
Lara Croft
Tako, da vam malo pojamram. Drugače pa je Gašper vzorčen otrok, le non stop je lačenuser posted image - seveda, ko pa ena dojka štajkauser posted image . Pridno spimo in smo nasploh zlatiuser posted image .


O glej, glej, koga sem našla tu... user posted image user posted image user posted image

V bistvu pa išem Kahlo... Je rodila že? user posted image


_____________________________

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 12:46:04   
karin82
IZVIRNO SPOROČILO: jaznoseca

mama11, carly in kristy hvala za odgovoreuser posted image . Itak, da sem že vse probala - no razen, da bi moj degustiraluser posted image , čeprav priznam, da je ponudil....



To res najbolj deluje, probajta.

Če imaš močno napete intrde dojke pomaga tudi vroč oz. topel tuš pa si masiraš dojki, tako da se nagneš naprej in jih z vročo vodo masiraš. Bradavice si maži z Linolinom kremo, ki je ni treba spirati pa poskusi dojiti z nastavki, veliko manj boli in šebradavice niso uničene, vsaj dokler se ti ne zacelijo. 
Drugač so pa meniv P dali en sprej za v nos Syntocion, ki pomaga da se začne mleko sproščat.
Upam da se ti kmalu vse uredi.

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 12:58:32   
nivyka
čestitke vsem mamicam.... tud jaz pričakujem. jutri imam rok, vendar še naš malček uživa v bušiju. imam eno težavo, drugi petek imam podelitev diplome, pa nevem če bom lahk šla če bo naš malček zamujal,....kaj naj naredim, da mu dam pospešek do bo hitro ven prikukal? ima katera kake izkušnje s sprožitvijo poroda?

hvala vam že v naprej

(odgovor članu karin82)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 13:31:55   
mama11
Meni so sprožili 2x. Jaz se s tem ne bi hecala, če telo ni res pripravljeno, je lahko hudo - porod traja dlje, zelo verjeten je prerez presredka itn. Sprožijo pa itak ne kar tako, razen če je CTG problematičen ali se že odpiraš.

Jaz si tokrat ne bom pustila kar tako sprožiti. Bomo čakali na mati naravo, če bo le z user posted image  vse ok.

Danes sem šla na Zavod za transfuzijo na test za hepatitis C in HIV, ker bi si rada pustila odprte možnosti za porod v vodi. So me v Postojni kar navdušili. Najbrž tudi zato, ker je to najin zadnji načrtovani otrok in bi si res želela drugačno izkušnjo kot prvih 2x.

(odgovor članu nivyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 14:06:07   
KAHLO
alo, no punce ko sem prejšnji četrtek se šla pokazat v porodnišnico so me kr tam obdržali, in rodila sem punčko težko 3550 g in veliko 51 cm ime ji je RIA.....tako pa je šel velik trebuh, in prinesel veliko dodatne sreče v našo družinooooooooo......


Vas pridem še pol kaj prebrat......zdaj grem pa si spet malo joškice hladit, so polno obremenjeneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 15:55:07   
anchy_
hej, kako ste kaj tiste user posted image , ki ste še ostale? pri meni nič ne dogaja, razen da me res full dol tišči, mam občutek kot da bo user posted image ravnokar ven padel, pa mal me špika v trebuhu, amak ne glih v nekih intervalih, mal me zvija kako uro, pa pol nič, pa ne vem no točno user posted image ampak user posted image še kar čist veselo telovadi

pa nimam pojma če bom vedela, ali je to to ali ne? ker vse govorite, kako so popadki podobni bolečinam med m, ki jih pa jaz nikoli nisem imela, oziroma če že, je to podobno temu, kot me mal zvija sedaj. Ne vem pa tudi, ali mi je mogoče par kapljic odteklo plodovnice? hlačke so sicer bile malo mokre ...

No, če je katera gor in ima kak nasvet ali bi bilo pametno se iti pokazati v p ali naj pač čakam na sredo, ko imam ctg? a na ctg-ju se kako vidi, če je vse ok s plodovnico?

pa še čestitke vsem novim mamicam user posted image


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 17:53:20   
Pigy
Ojla nosečkice, ki ste še ostale. Komi čakam, da se nam pridružite v crtanju sončkov.

Midve se počasi spravljave k sebi, Kaja je pridna 100/h, upam, da tko tud ostane. Ampak se vidi da je moja- saj ima čist moj karakter user posted image user posted image user posted image user posted image , drugače je pa čisti ati.

Porod je bil dolg in boleč, ampak se je splačalo. Moj je bil z menoj samo od predrtja ovoja pa do konca, se pravi samo tri ure. Ko je mala začela it vn, je revček ušel iz porodne, a ko je zaslišal jok, je tako uletel notri in skakal, čez cevke in se postavil spodaj pod moje noge in začel jokat od sreče user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mleka nimam skoraj nič, tako da ji dajem adaptirano- no moj ji daje, je rekel da je to njegovo delo. user posted image user posted image   Ponoči spim, on ustane in jo nahrani.






_____________________________

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
19.9.2011 22:20:27   
vrtnica83
Pozdravljene!

Tudi mi smo že dobili 4 člana naše družinice. 13.9. ob 13.09 se nam je pridružil fantek Nik z merami 4100g in 55cm. Zaenkrat je takoooo priden, papca in spi user posted image . Začelo pa se je ko mi je v pon od 4 zjutraj odtekla voda, v porodno sem prišla šele ob pol 7, ob enih pa rodila. bilo je daljše kot v prvo , tudi bolj boleče seveda primerno teži otročka ampak normalno se je splačalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem novopečenim mamicam čestittkeeeeeeee, veliko lepih dni z vašimi otročki user posted image user posted image user posted image  vsem ki pa še čakate pa seveda SREČNO !!!!!

prosila bi če mi lahko katera napiše na kateri strani zdaj klepetajo naše mamice?

hvala, lep pozdravček

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 3:44:19   
Septembrovka
oj!

me mamo dons spet v P pregled, ampak mam obcutek, da me bodo ponovno se malo domov poslali. itak nic ne dogaja. se pa pocutim, kot pitan puran, ki caka na usodni dan user posted image ...


(odgovor članu vrtnica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 7:47:44   
san
septembrovka, še mal, pa bo :). je bolje, da se začne spontano - gre hitreje

vrtnica in kahlo, čestitke!!!

hehe, pigy, bolje da gre ven, kot da dol pade. moj je tokrat prvič pozelenel, me je presenetil. verjetno poseldica neprespanosti, ker sva že enop noč prej dežurala in pa neprijetnega prizora. no, sej je bil potem prec ok.

anchy, dokler so čisto malo mokre, po moje ni panike. ko bodo tisti pravi popadki, boš vedela, sploh če te bo dol kaj tiščalo. popadke čutiš redno - ali je to zvijanje, tiščanje na dol, otrjevanje - važno, da je redno. vska jih pa drugače močno čuti. men se moji ne zdijo tako hudi, da se ne bi dalo zdržat.

nivyka, verjetno bo do takrat že sam zunaj, ampak vprašanje kako se boš ti počutila, da bi šla na podelitev...

jaznoseča, tole ti pa ne zavidam. jaz imam tudi že polno vozličev, ampak si jih že od začetka, ko so se začeli delat masiram pod tušem, kot je napisala karin od zgoraj proti bradavicam in je kar uspešno. pa seveda mali skoz tlačim dojko v usta, kadar je napetost prehuda. z ročno pumpico si jih ne pumpam, ker sem si tako v četrto še hitreje prislužila mastitis - si verjetno nisem pravilno črpala. držim pesti, da se ti stanje izboljša!

issa, kako se je razpletlo, že zibaš? izcedek je bilo verjetno luščenje čepa...

tako, stiskam pesti za vse, ki še čakate na vaše sončke, da jih hitro stisnete v svoje naročje

(odgovor članu Septembrovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 8:20:06   
Spellybelly
Čestitke za novorojene štručke!!! user posted image user posted image user posted image Veliko se crkljajte, noči pa naj bodo čimbolj mirne! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 10:58:13   
nivyka
čestitke vsem ki ste postale mamice,....tud jaz že komaj čakam na to.

nevem kako bo, sem se že sprijaznila da nem mogla iti na podelitev, pa saj ni pomembno, glavno da kmalu dobimo cartiko al pa cartekauser posted image . to noč sem že mislila da bom lahk šla v P. vse me je bolelo, zdaj pa spet nič, je vse v mejah normaleuser posted image . z veseljem vam sporočim ko dobimo malo bebo.

papa

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 11:56:24   
URSY33
Ojla!

Midva z Lanom sva super, ponoči lepo spriva, mleka imam dovolj, imam pa en drug problem.Pod pazduho se mi je naredila 2 sm velika bulica.Babca mi je dala sprej za v nos S..., ampak ni izginila.Očitno mi je zatekla bezgavka od teh podivjanih in zmešanih hormonov po porodu.Naj bi sama zginla.Ali ima katera podobno izkušnjo, da me malo pomiri?user posted image

(odgovor članu nivyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 14:37:44   
wifi
Pozdravljene user posted image

Danes sem imela pregled in je vse ok, pa je bla taka gužva, da sem bla v dveh minutah zunaj. Kontrolo mam čez en teden 27.9. no še 10 dni do pdp imam pa bomo vidli ali se bo kaj prej začelo, ker včasih me že tak matra da mislim, da bo treba it pol se pa vse umiri.

URSY33, glede zatečenih bezgav ti težko kaj rečem, ker jaz tega nisem imela je pa možno, da je to od poroda ali pa sedaj, ko dojiš. Če ti ne bo zginalo se pa oglasiš pri zdravniku ali pa svojemu g, ko boš imela poporodni pregled. Jaz mislim da se ti ni treba sekirat, ker ena mojih kolegic je tud to mela pa je potem splahnelo.


Lepo se imejte še naprej in božajte svoje trebuščke in cartajte svoje bebice.


_____________________________

Naj bodo ob tebi vedno prijatelji, ki bodo s teboj delili smeh, tvoje težave in tvoje zmage.

(odgovor članu URSY33)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 15:37:12   
Septembrovka
ojla.

pregled dons je bil kar zanimiv (2 dni pred rokom), pac situacija taksna kot sem pricakovala, vse ok, ni se popadkov, mv sicer ze razrahljan, ctg kul, plodovnice dovolj...pa rece ginekologinja, no, zdej se bomo pa se pogledal, pa me zacne med pregledom praskat po mat. vratu! men ni blo nc jasn user posted image user posted image ... po posegu mi je razlozila, da je naredila stripping oz. luscenje pl. ovojev. jah, super, ali pa ce bi povedala ze prej. morda celo vprasala za dovoljenje, al cist prevec pricakujem? user posted image

sama jo namrec do roka ne bi se nic priganjala ven. sentimentalno zascitniska pa touser posted image

(odgovor članu wifi)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 15:59:46   
Teni_
Čestitke vse mamicam in otročkom, tiste, ki pa še čakate, želim, da bo čimhitreje in čim manj boleče.

Vrtnica -
tukaj smo: http://www.ringaraja.net/forum/m_5772088/mpage_4/key_/tm.htm#5792709

(odgovor članu Septembrovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 17:54:58   
Pigy
Še tuki da napišem:

Princes1 sporoča:

18.9.2011 ob 14:26 se je v porodnišnici Trbovlje rodil fantek Aleksej velik 54 in težak 4300. Mami in dojenček sva dobro.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
20.9.2011 18:09:46   
anschk
Ojla.
No pa je tudi nam uspelo.16.9 se je rodil Žan. Črnolasi šarmer 2840g težak in 50 cm dolg. Mali je do konca vztrajal na ritki, tako da sem tako tudi rodila. Je pa blo vse skupaj skoraj nevetjetno, saj je kljub temu da sem imela medenično vstavo porod trajal smo 2,5 ure in dobila nisem niti enega šiva! Še sama nisem mogla verjet....
Sedaj smo že doma in se počasi vsi navajamo na nov ritem. Starejši sin ga je lepo sprejel, vendar je treba ves čas bit pozren in ga gledat ker on bi ga kar nekej vlekel in cukal in...Je pač še majhen.
Je pa mali Žan velik lakotnik in bi bil ves čas priklopljen name. Sem že kar malo utrujena in upam da kmalu ujameva ritem.
Vsem mamicam veselo crkljanje, vsem ki ste pa še v enem kosu pa veliko sreče in čim manj bolečin! :)

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
21.9.2011 8:00:41   
2.2.
evo še mi iz P.
rodila v petek 16.9. ob 5:45. zelo na hitro; še dobro da so me pridržali v torek zaradi visoega pritiska, ker drugače ne bi uspeli priti do P.

popadki so se začeli zelo na hitro. ob 5h zjutraj mi je malo voda odtekla nato so me priklopili na ctg, ki so kazali neke majhne poadke nato pregled ob 5:15, ki pa pravi G da sem že odprta 6-7cm, da gremo kar v porodno. no v tem času so pa bili podadki hitri. ob pol šestih še moža kličem da grem v porodno in čez 15 min sem že rodila, tako da revež ponovno ni mogel bit zraven, je pa prišel kot prvič potem v porodno da mi je delal družbo tste dve urice ko še moraš rodit.

(odgovor članu anschk)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
   RE: Septembrke 2011 - 2.del
21.9.2011 8:34:59   
pumpkin23
Jutro pupe
Evo še danes sem 2v1, jutri pa se bo počasi začelo dogajat.Jutri šibam ob 7.00 v P in upam da enkrat dopoldne zagledam naše dete. Upam tudi da bo šlo s spinalno anestezijo da bom res lahko takoj vidila našega korenjaka. In tudi moj možek se je v službi lahko zmenil da bo z mano oz. da bo z dojenčkom ko bodo mene še štimali po cr.
Danes še šibam h kozmetičarki in frizerki, pripravim torbo za v P in jaz mislim da smo nareduser posted image .

Punce lepo božite svoje trebuščke dokler jih še mateuser posted image . Se vam javim ko pridem iz P.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?