|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
8.11.2011 12:38:42   
ursap
no, pa smo doma iz 3. pregleda. vse je ok, srček bije in otroček se premika. uz mi je naredila, ampak samo na hitro.
naslednji pregled imam 8.12. in takrat bo delala morfologijo. user posted image  komaj čakam, da vidimo našo user posted image .

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 951
8.11.2011 13:19:01   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinaa, 30let, 1user posted image , Domžale, NP 28.11
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP 9.11

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02) NP 11.11

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , MF 6.12 user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image
user posted image cmokica*, 1user posted image , MB

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010)

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 27let, 1user posted image , Kranj, NP 6.11, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10) NP 8.11  user posted image user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart
  user posted image **Tinkara78**, 2 user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, MF 1.12

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, CE, 1user posted image , NP 7.11, Mf 5.12
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image  

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 7.11, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07),

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, MF 20.12
user posted image danijela1987, 1user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 701702user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP 22.11

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 21.11, M 12.12
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , MF 12.12
user posted image ursap, MF 8.12

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale, NP 14.11, M 20.12

X. 04. 2012
user posted image anonimnauser posted image
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

SKUPAJ NAS JE ŽE 55 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 952
8.11.2011 13:54:28   
1.april
heeeej :D

Tinkara, super za dober rezultat user posted image user posted image

jaz sem tudi od pregleda: Zobarca me je odrajtala z b.p., edino dlesni moram splakovati s slano vodo (proti krvavenjem dlesni; 1ž:1kozarec vode), no, lah bi se tut v stroške vrgla in kupila oni Curasept ustno vodo, pa bom še razmislila user posted image

G je včer na brzake opravil UZ (za vaginalnega nisem bila perajt), srček mulčka utripa, je pa hecno vidt čist tapravo žverco-okostnjačka kako se preobrača, ko ga je G z UZ ročko žokal user posted image user posted image . Luštkan je - najlepši user posted image . Slikce nisem dobila, rekla pa tudi nisem. So me stehtali in izmerili pritisk; sem šolski primer stat.normalnega pritiska user posted image , od zadnjega tehtanja sem pridobila pol kg, me pa malo "moti" tehtanje v popolni obleki s čevlji vred, čeprav po drugi strani pa bi mi bilo odveč se slačit in nazaj oblačituser posted image

Apetit se mi je malo umiril; prvi mesec sem glodala non-stop. Jem pa kar vse od kraja (no, razen unih ne-nejev za nosečke)

NP imam 7.12., verjetno bo takrat že morfologija? PDP ostaja enak, tj 25.4., sem pa v 16t.

Vsakodnevno prečesavam net za vozičke; najnovejša ideja je o nabavi rabljenega vozička; mam pol gorenjskih genov, pa mi z leti ven butajo user posted image user posted image , dragi je tudi za; itak bova  bolj na tesnem z novci, stara bajta se ne bo prenovila gratis sama. No, dokler ne bo za ljudi z dojenčkom primerna, bova pač v blok.stanovanju, hb je lastnica "razmevajoča".

Včer sem bila spet na jogi, nisem več tako zagreta za izvajanje asan, nekatere kar na hitro spacam, si mislim, jaz sem noseča, meni TEGA ni treba.
No, ponoč je pa tamal jogiral user posted image ima zmer po jogi voljo za nadaljevanje, po kratkem predahu, seveda user posted image

Aja, še to; men pa paše božanje bušija, če me kaj črviči/zateguje po njem; se mi zdi, da božanje mal pomiri vznemirjenost bušija, no, smo si menda različne user posted image user posted image

Lepo bodite user posted image

< Sporočilo je popravil 1.april -- 8.11.2011 13:56:47 >

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 953
8.11.2011 14:28:46   
tulpek
Božanje bušija in otrdevanje: meni je večinoma otrdeval med gibanjem ali sedenjem, nikakor pa ne zaradi božanja user posted image user posted image user posted image

1. april, verjetno bo res MF, js jo imam 5.12, pa imam rok nekaj dni pred tabo... že vse komaj čakamo to morfologijo user posted image user posted image user posted image

Akva, js sem ta z dieto... ampak brez nje ne bi nikoli shujšala pod prednosečniško težo, tak da vse je za nekaj dobro. Upam pa, da je naslednjič ne bo, ker ni ravno enostavno in še vse je občutno dražje.

Kile imam js +1,5, ker mi je še vedno slabo, občasno bruham in nimam apetita. Bi z veseljem imela več, samo da mi ne bi bilo slabo in vse ostalo.

Letni časi: prvič sem imela rok konec avgusta in me vročina ni niti pol toliko motila, kot letos avgusta in septembra, ko sem bila šele na začetku nosečnosti. Pa je bil tisto leto avgust tak kot letos, skoz nad 30 stopinj in še september okoli 25... Je pa fajn imet poleti rok, ker je lažje glede oblačil, imam samo ene dolge hlače iz prve nosečnosti, ostalo sem vse krila skombinirala in bom mogla kar dokupit sedaj. Sploh ne vem, kaj bom z bundo/jakno, če bo trebuh tak velik, da ne bo šel v nenosečniške. Mi pa res ni kaj veliko za zapravljat za 2 meseca... No, sedaj še skoraj ni trebuha, tak da upam, da bo šlo skozi.

Cmokica, žal ti ne morem pomagat, ker pri nas kar G opravi morfologijo, ni nobenih napotnic, čakanja, naročanja... AMpak verjetno pokličeš in te naročijo tako takrat, ko se morfologija dela.

Tinkara, super za rezultate user posted image .

Barbela, upam da je glavobol že odšel, prejšnja dva dni me je tak bolela glava, da celo slabosti nisem čutilauser posted image Saj ne vem, kaj je hujše... In se strinjam ,da od elevita nisi kar tako odvisen. Večina stvari gre tako ven iz telesa, če se ne porabi. Ga bom pa js tudi še kar nekaj časa jedla, ker mi hrana itak ne paše, sploh sveža zelenjava ne (zaren kalčki in hrustljava solata brez česarkoli).

Moram it, imejte se lepo.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 954
8.11.2011 14:34:46   
kofetarka
Živjo!
Sem nova na forumu, tudi jaz imam aprila rokuser posted image . Zanima me, če ima katera težave z nizko ležečo posteljico, nastankom lijaka in seveda s tem povezanimi krvavitvami user posted image   S partnerjem sva se namreč zelo dolgo trudila, da sva zagledala +, vendar nama ne gre najbolje. Začela sem krvaveti, za kar sem bila nekaj dni v bolnici. Vem, da naj bi se načeloma posteljica z rastjo ploda dvignila, sam me je ful strah, ker se mi je naredil lijak. Ginekolog mi je sicer naročil strog počitek in mirovanje, naknadno me pa pol še ful prestraši, da tudi kljub temu lahko splavim. Tak, da me je zdej celo ful strah, ko grem večkrat na wc in se tuširat. Zaenkrat ne poznam nobene, ki bi imela kdaj v preteklosti podobne težave, sam slišla sem, ko mi pravjo, da vedo za takšne primere, vendar nič kej drugega. Pa G mi je tudi predpisal 2 škatlici hiconcila, ker so mi še vnetje našli. A ni to mal preveč antibiotikov za nosečnico, a ne škoduje to plodu?

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 955
8.11.2011 17:19:07   
**Tinkara78**
Kofetarka- držim pesti, da se vse konča dobro. Sama sem tudi precej vezana na posteljo. Kolikor pač gre poleg hčerke (7let). O lijaku mislim da sem brala pri Pušenjaku. Poglej tam v iskalniku.

Moja prejšnja nosečnost se je zaključila zaradi vnetja (29.teden) tako, da zdaj uporabljam svečke Vagisan parkrat na teden (po nasvetu Pušenjaka). So pa na bazi mlečne kisline in se dobijo edine na recept. Pa seveda nobenega kopanja, naravno spodnje perilo, nobenih dnevnih plastičnih vložkov, hmmm ... nobenega saj veš čega....

Jaz se veselim vsakega dodatnega tedna in upam, da mi uspe to mojo zadnjo nosečnost pripeljat do srečnega konca!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 8.11.2011 17:20:38 >

(odgovor članu kofetarka)
Neposredna povezava do sporočila: 956
8.11.2011 18:11:58   
Adryanca
Pozdravljene drage souser posted image !!!

Najprej en lep lep pozdravček kofetarki user posted image user posted image user posted image

Moram pa na žalost povedat, da sama nisem v taki situaciji kot ti, imam bolj probleme z bolečim križem in mravljinci v nogah user posted image , tko da ti sama res zelo težko pomagam na tem področju. Sem pa prepričana in sigurna, da se bo katera našla, ki ti bo znala svetovati user posted image .

Mene pa neki drugega zanima:
Ker imam pogodbo za določen čas, katera mi poteče z 30.11.2011 in ker sem trenutno v bolniški, me zanima ali mi lahko kljub bolniškemu staležu v nosečnosti, ne podaljšajo pogodbe?user posted image
In, v kolikor mi pač ne podaljšajo, se grem verjetno potem na Zavod za brezposelnost prijavit? Kako je potem v takem s porodniško, če mi sploh ta potem pripada user posted image ?

Vsem naaaaajlepša hvala za odgovore user posted image . In upam, da nisem zakomplicirala zadeve user posted image .

Lep user posted image pozdravček!!! user posted image

Zgodil se je veliki POK in 8. aprila 2012 se rodil je mali ROK - 2630 g, 50 cm

(odgovor članu kofetarka)
Neposredna povezava do sporočila: 957
8.11.2011 18:40:56   
nusi
pozdravček novi članici user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 8.11.2011 18:41:23 >

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 958
8.11.2011 19:17:23   
tulpek
Adriyanca, lahko ti ne podaljšajo pogodbe, nisi nič zaščitena, ne morejo ti dati odpovedi, če žeimaš pogodbo, podaljšat pa je niso dolžni. Kako dolgo si delala do sedaj? Če si več kot 9 m v zadnjih mislim da 18 m ti pripada 3mesece nadomestila (greš na bolniško in nadomestilo koristiš po njej, ker si vmes zavarovana - krije zavod, imaš normalno porodniško), če manj, potem ne. Če si v zadnjih 3 letih delala vsaj 12m, dobiš neko minimalno porodniško 55+št. mesecev*2 do največ 105% minimalne plače.... upam, da sem vse prav napisala (predvsem glede številk). Povej bolj točno, koliko imaš delovne dobe, pa se bom še malo potrudila.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 959
8.11.2011 19:28:30   
VERONCY
Živjo punce že kr nekaj časa se nisem oglasila berem
vas pa redno!
Na nuhalni je bilo vse OK! Mala user posted image raste
in že kar lepo brca! Ni lepšega!

Dobrodošle vse nove user posted image !

Adryanca odgovor zate:
Meni isto poteče konec meseca pogodba in ja lahko oz.
verjetno me bodo dali stran! Tudi jaz imam bolniško kar
nima nobene veze z pogodbo! Samo še ure v + in dopust
mi hočejo vzeti. Drugače je pa tako: 1 mesec-decembra
ti pripada bolniška na zzzs-ju 90% od plače potem pa 3
mesece na zavodu po 80% od plače! Za zavod vem da
to velja če si bila zaposlena 1 leto v isti firmi za zzzs-pa
ne bi vedela! Kar pomeni da bi se ti verjetno izšlo do
porodniške! Da boš imela vse mesece pokrite!
Upam d sem ti kaj pomagala! Če si bil zposlena
več kot 1 leto in te slučajno dajo stran nimaš kaj
skrbeti! V nasprotnem primeru pa žal ne vem!
Lp

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 960
8.11.2011 19:32:40   
tulpek
Za nadomestilo iz zavoda mora biti:
- če ste bili pred nastankom brezposelnosti zavarovani za primer brezposelnosti (najmanj 9 mesecev v zadnjih 24 mesecih (http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo)

Najboljše, da nam najprej poveš celotno situacijo in vidimo, kaj se da. Ampak če ti drži zgoraj napisano, potem se nimaš kaj bati.

Aja, pa še to. Dobivaš 80% plače nadomestila, ampak najvišje izplačilo je 100o eur- davki in vse kar odštejejo, tak da nekje 700 eur.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 8.11.2011 19:35:05 >

(odgovor članu VERONCY)
Neposredna povezava do sporočila: 961
8.11.2011 19:33:47   
Adryanca
Tulpek, superca si! user posted image

Drugače imam pa delovne dobe približno 5 let, tam nekje. Sem pa ravno računala, da sem v 18 m, vsega skupaj delala 15 mesecev pri tej firmi in v prejšnji. Sem bila pa v zdajšnji firmi zaposlena že prej 2 let za nedoločen čas, vendar sem šla takrat na svoje, kar mi ni ravno lih uspelo user posted image in sem potem nazaj prišla (baje sem bila edina srečnica, da so me sploh vzeli, ker povratnikov ne jemljejo).

In ker sem bila prej vodja in so bili vsi zelo zadovoljni z menoj, so me potem zdaj še enkrat zaposlili, vendar za določen čas, ker za nedoločenega sploh ne zaposlujejo več.

Mah, kokr mislim, da naj bi zakon ščitil nosečnice, imam vse večji filing, da temu ni tako user posted image . Se nas vsi otepajo, kt hudič križa... kt da bi ble kužne user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 962
8.11.2011 19:40:25   
tulpek
Hmmm, če si delala več kot 5 let (ampak ne vem v kolikšem časovnem obdobju) in še nisi koristila nadomestila, ti ga pripada 6 mesecev. V vsakem primeru si odpri bolniško, če je nimaš, ker potem dobivaš od zavoda bolniško in ti nadomestilo miruje, koristiš ga lahko kasneje. To pomeni, da bi marca , ko nastopiš porodniško bila zavarovana in upravičena do porodniške. Če bi denarno nadomestila uveljavljala takoj (v primeru, če ti pripadajo samo 3 meseci), brez bolniške, ti pa poteče pred porodniško in ne dobiš bolniške, ki bo v tvojem primerju verjetno večja, kot če se računa minimalna (tisti drug primer 55+2*št. mesecev).

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 963
8.11.2011 19:42:10   
tulpek
Veliko o tem je tudi na enem od RR podforimov, mislim da finance ali nekaj podobnega. 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 964
8.11.2011 19:45:58   
Adryanca
Veroncy, tudi tebi najlepša hvala za odgovor user posted image .

Drugače pa je potem situacija takale:
Od 24 mesecev, sem delala vsega skupaj 17 mesecev, od tega 10 mesecev v eni firmi, vmes sem bila 8 mesecev na zavodu, 3 mesece v drugi firmi in 4 v zdajšnjem podjetju.

Potem predvidevam, da v tem primeru naj bi mi pripadal nadomestilo in kasneje potem tudi porodniška, kajne user posted image ? upam, da sem jst to zdej dobro povezala user posted image .

Čist zakompliciran tale zakon user posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 965
8.11.2011 19:50:42   
Adryanca
Aha, ok, pol v tem primeru, če me zabrišejo ven, je najbolje, da odprem bolniško, ko bom na zavodu in pustim, da mi denarno nadomestilo miruje. Je tako? user posted image ...

user posted image smo res prepuščene samim sebi in se moramo med seboj tkole pomeniti, da sploh kaj izvemo, ker itak nam nobenden nič ne pove user posted image

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 966
8.11.2011 20:04:23   
VERONCY
Jah res se moraš za use sam pozanimat! Najbolje
da gres do zzzs-ja in do zavoda pa ti bojo povedal
kaj je na stvari! Če si tam in vprašaš ti bojo že mnda
povedal zakaj se gre! Pr men so še rekl d ker sem pač
v bolniški mi bojo šle ure in dopust v nič ker mi navjo
kao sam zarad tega podalšal d bi jih pol lhk pukuristla!
Se morm še mal pozanimat kak je s tem?! Kera mugoč ve?!
Uglavnem kr neki! Drgač pa nima firma prov nobenih stroškov
s tabo če si v boliški! Mogoče ti bojo pa podalšali.....pusti
se presenetiti!

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 967
8.11.2011 20:24:56   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Adryanca

Drugače pa je potem situacija takale:
Od 24 mesecev, sem delala vsega skupaj 17 mesecev, od tega 10 mesecev v eni firmi, vmes sem bila 8 mesecev na zavodu, 3 mesece v drugi firmi in 4 v zdajšnjem podjetju.

Potem predvidevam, da v tem primeru naj bi mi pripadal nadomestilo in kasneje potem tudi porodniška, kajne user posted image ? upam, da sem jst to zdej dobro povezala user posted image .

Hmmm, a si iz zavoda že dobila nadomestilo, ko si bila vmes tam? Ker potem ga zdaj ne bi. Je pa vseeno, koliko firm menjaš, samo da si zaposlen oz. zavarovan (torej tudi čas porodniške in čas, ko dobivaš nadomestilo iz zavoda štejeta). Sicer ti pa vsaj tista druga možnost ne uide. Če pa še nisi nič dobivala nadomestila, ti pripada in prav tako porodniška, če boš šla prej v bolniško.

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 968
8.11.2011 20:26:14   
tulpek
No, saj mogoče te pa presenetijo in ti podaljšajo. 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 969
8.11.2011 22:12:58   
Arwen_84
Dobrodošle tudi vse nove user posted image user posted image user posted image
ker ste že pri zaposlovanju in porodniški..mogoče ima kakšna tudi podobno izkušnjo kot jaz pa bo kakšen nasvet dobrodošel...
Od začetka aprila 2011 imam odprt sp (to je bila edina možnost oblike zaposlitve v podjetju), sicer sem pogodbeno( o opravljanju storitev) zaposlena za 2 leti z podaljševanjem...če bo vse ok in bom delala do konca marca...oz tako, da bo ravno 1 leto odprt sp (se pravi s 4.4 začnem porodniško, PDP imam 23.4 - menda je to ok?). Potem prispevkov ne plačujem, dobivam pa porodniško, ki pripada minimalni plači, ne? (glede na to da tako tudi plačujem prispevke in imam tako prijavljeno, čeprau so moji prihodki višji...-al kako se dobiva to višino porodniške?)V primeru, da bo prej kaj narobe ...pa glede na to, da nimam porodniške in dopustov...mi sploh pripadajo kakšna nadomestila al sem tiste mesece pred porodniško prepuščena sama sebi, pa še prispevke morem plačevat ali ne?

pa še par slikic majc, ki mi jih je prijatelica nardila, majce sem pa sama pol kupla, da so dovolj velike za trebušček...tarumena je seveda za fantauser posted image , ker je lahko samo on nazdravil za novičko.., http://album.ringaraja.net/index.php?page=album1&ID=17165

pozdrave iz primorske,

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 8.11.2011 22:19:14 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 970
8.11.2011 22:22:21   
tulpek
Uh, tole se bo pa res najboljše pozanimat na obrtni zbornici ali CSD, če nima katera konkretnih izkušenj. Porodniško ti bodo pa računali glede na to, koliko si nakazuješ plače. Ampak ne vem, kako je to pri s.p, če si sploh kaj nakazuješ ali kako user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 971
8.11.2011 22:45:09   
Arwen_84
Ja, jst dobim plačilo od podjetja na poslovni račun...in pol s tem denarjem razpolagam kot želim (od tega plačujem prispevke, zavarovanje, itd)...samo je point v temu, da bi mogla vse kar je nad višino min.plače prikazat kot svoj strošek (sredstva, potni nalogi,itd) - (se pravi, da bo na koncu leta pozitivna nula in ne bom plačevala dohodnine)...Mah, sej še sama nevem...če mač plačujem za min. plačo prispevke mi pol tolko porodniške pripada (pri min plači je to cca 350€?), ne glede na to da lahko dobim 3x višje mesečno plačilo - ker se tko ne sme videt kot moj dobiček, ker pol plačam davek...morem it do kakega zzzsja pa vprašat, da nebom kakšnih rokov zamudila...

ne se preveč spuščat v to...samo, če ima kakšna že izkušnje da mi kej namigne...verjamem, da ima vsaka svojo zgodbo...in glede na to kako je z zaposlovanjem dandanes tudi verjetno ne vse briljantno...ampak ni čas za skrbi, neuser posted image user posted image

Pozdravčke,

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 8.11.2011 22:46:18 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 972
9.11.2011 7:14:48   
ursap
še nekaj mojih podatkov za seznam ko ga boste naslednjič dopolnjevale: starost 28, 1. user posted image , Ljubljana

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 973
9.11.2011 7:42:06   
Arabella1
dobro jutro souser posted image

pozdravljena kofetarka user posted image user posted image upam, da se vse srečno izide, kakšnega nasveta ti pa ne vem povedat user posted image

kar se tiče zaposlitve, nezaposlitve, porodniške, če je le možno si probajte zrihtat, da ste tik pred nastopom porodniške zaposlene nekje, pa čeprav samo za en mesec, če ne gre drugače se zmenite tako, da si za ta mesec same plačate prispevke user posted image

Danes zjutraj sem pa čutila konkretne premike po trebuhu user posted image mislim, da se je moral-a user posted image kaj obrnit, ker se je prav na zunanji strani čutilo, ne samo kot zobotrebčkanje in žgečkanje znotraj trebuha. user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 974
9.11.2011 8:41:04   
tulpek
Arwen, ti imaš žal za mene prekompliciran primer, upam pa, da najdeš najboljšo rešitev.

Arabella, načeloma je res tako, ni pa nujno, lahko ti pride izračun 55+2*št. mesecev zaposlitve v zadnjih 3 letih boljše, če si brezposeln zadnje leto, 8 mesecev ali kaj takega, prej si bil pa zaposlen. Pa tudi odvisno, koliko si imel plače , ki se potem šteje, ker za tisto, ko nisi zaposlen vzamejo neko minimalno cifro (281 eur) in če imaš en mesec 1000 eur 11 mesecev pa 0, dobiš točno 341 eur (od tega še odštejejo davke)  in je potem boljše druga možnost . Preračunat je treba . Če pa sploh nisi bil zaposlen več kot 12m v zadnjih 3 letih je pa res tako najboljše.

Tukaj si lahko malo preračunate: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

< Sporočilo je popravil tulpek -- 9.11.2011 8:43:25 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Izbira porodnišnice: Pomembna vprašanja za...
Če ste se odločili, da boste rodili v porodnišnici, si obvezno shranite tale seznam vprašanj za porodnišnico.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?