|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 20:31:58   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Pri nas je tako, mi naredimo nakup na 14 dni, kombiniramo Hofer (večina) + Spar (večinoma znamke). skupni znesek je nekje cca 100 eur, od tega okrog 70 v Hoferju za poln voziček do vrha in cca. 30 v Sparu za eno vrečko. Zraven tega še 50-100 eur za sprotno, tržnice in podobno, tako da mesečni budget za nas 3 je 250-300 eur.



Čist sto pri nas, s tem da mi hodimo v Spar in v Lidla. Če mi kaj zmanjka sproti, pa grem v Mercator, ker mi je najbližji, pa po zelenjavo k zelenjadarju včasih. Po fasungo za tamalga pa gremo v Mullerja in Dm. In smo tud tam, cca 250-300 eur na mesec, kak mesec kupimo malo več, meso na zalogo, recimo, če je kaka fajn akcija, pa jumbo pakete plenic, da ni treba kr naprej kupovat,  pa je potem drugi mesec malo manj...



_____________________________

Jst.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 20:34:56   
Anonimen
Kupujem zgolj tisto, kar potrebujemo in včasih tisto, kar si želimo.

Dvakrat na teden.

Koliko porabim, ne vem in mi je vseeno.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 20:37:12   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Kupujem zgolj tisto, kar potrebujemo in včasih tisto, kar si želimo.

Dvakrat na teden.

Koliko porabim, ne vem in mi je vseeno.


Itak, če si pa milijonarka.user posted image


_____________________________

Jst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 20:44:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Kupujem zgolj tisto, kar potrebujemo in včasih tisto, kar si želimo.

Dvakrat na teden.

Koliko porabim, ne vem in mi je vseeno.

Itak, če si pa milijonarka.user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 21:58:40   
Anonimen
Mi (oz. bolje rečeno jaz) smo pa eni od tistih čudakov, ki si tedensko sestavimo jedilnik za kosilo in gremo potem 1x tedensko v šoping oz. vmes skočim samo po svež kruh (če ga že ne spečem doma) ter sadje in zelenjavo.
Kar nam ostalega (čistila, kozmetika, ...) zmanjka med tednom dam na seznam in ob naslednjem tedenskem nakupu to kupim. Je pa tako da kuhamo vsak dan in večinoma čim več iz nule, torej da ni nič že predpripravljenega ... zadnječase tudi veliko kuham jedi na žlico za več dni ... naprimer v soboto sem skuhala tavelik pisker segedina in smo ga jedli 3 dni skupaj mi trije pa še v.d. tašča in tast sta ga imela za eno kosilo, pa dvomim, da so me sestavine zanj prišle več kot 10€ ... smo pa jasno vsi mahnjeni na segedin ... če nebi bili, ga itak nebi skuhala v taki količini, če bi ga sploh kuhala user posted image . Tudi pri mesu jaz tako delam, da nabavim meso za cel teden, ga razporedim na porcije in dam v skrinjo. Sladkarij, čipsopv in tega ne kupujemo ... doma imamo ponavadi vedno le tiste mini smarties bombončke, ker jih tamala obožuje in sem pa tja dobi kakega, pa kako vrečko piškotov, za primer nenapovedanih obiskov. Sokov ne kupujemo, ker dobimo sem pa tja od naših domač bezgov sok, drugače pa pijemo vodo ali čaje. Pivo, ki je ponavadi vedno doma tudi ni nikoli kaka trgovska znamka, ampak je zame vedno kak Radler grejpfrut na zalogi (ker včasih res zapaše), moj ima pa vedno kakega Staropramna v hladilniku. Včasih se tudi kaj razvajam in si nabavim mini paradižničke (poleti mi jih ni bilo treba, ker sem jih imela na balkonu) in mocarelo pa se potem zvečer mastim pred TVjem ... ali pa nora sem na Brie+hruške/grozdje/melono/... Potem kavo si kuhava jaz 1x, moj 2x na dan iz dolche gusto kapselnov, pa pride to kar drago ... cca. 20-25€/mesec ... za belo perilo in brisače imam Perwol za belo perilo, ker mi tako božansko diši, samo po drugi strani pa ne zapravljam denarja za mehčalec, ker mi Perwol božansko brisače odišavi npr.
Tako da all-and-all zpravimo za hrano, čistila in osnovno kozmetiko 4x po cca. 80€, smo pa trije.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 22:13:58   
Peli
Zanimiva tema!
Jaz ne morem rečt da grem v nabavo 1x na mesec, ponavadi ko mi nečesa tolk velikega, da ne morem v rokah prinest iz trgovine (2km stran), pregledam, česa je bolj malo in grem v nabavo. Kupujem v Lidlu in Sparu, zdej 2x sm bila pa v Evrospinu in se mi zdi da ceneje "skos prideš". Ponavadi je ta "večja nabava" 2-3x na mesec, zapravim nekje 80€ naenkrat. Vso kozmetiko pa kupujemv DM-u, ponavadi 1x na mesec, oz. dokler zaloga ne poide. Za sproti nakupujem v sosednji vasi, ponavadi bolj osnovna živila, pa seveda še kakšne nepotrebne malenkosti - ki ponavad kr nanesejo... morm pa rečt da trenutno uvajam kupovanje žemelj in zamrzovanje - prej sm šla vsak dan po svež kruh+1001 nepotrebna stvar, pa se kr pozna.

Kerensa - za pranje jest uporabljam navaden prašek - Ariel, perem s 3/4 merice praška in so cunje čist dobro oprane, mehčalca ne uporabljam, ker sušim v sušilnem stroju, ki cunje zmehča, če pa so na oblačilih kakšni madeži našpricam z Megliom (rumen Deksal iz Evrospina - oranžen W5 iz Lidla), mislim da je učinek podoben kot pri Vanishu, le da to čistilo jest uporabljam za "vse živo".

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 22:46:07   
sunny24
Mi tudi hodimo 1x mesečno v ta veliko nabavo, kar zmanjka, dokupujem sproti. Ta veliko nabavo delam vedno v Šparu, ostalo pa Hofer, včasih Mercator. Tudi meso vzamem (za golaž, župo, ragu, zrezke), pa ga pol fliknem v skrinjo in ko kej rabim, skuham. Vedno si ap na listek napišem, kaj manjka, ker če ne, 3/4 stvari pozabim.
Drugače pa v mesečni nabavi kupimo svežo zelenjavo , paket mleka, kako salamo, paštete, hrenovke, riž, pašto (na 3 mesece kake 3 kile), piškote, sire, jogurte, skute, njoke, torteline, omake za na pašto, ribe (grejo v skrinjo), zmrznjeno zelenjavo, čistila, pič.karije (čips, čokolade, bonboni), razne namaze za na kruh, zelenjavo v pločevinkah, pudinge, maslo, nutelo, čokolino, kafe, cukr, moka, olje, kozmetiko-ko nam zmanjka (gel tuš, deodoranti)...to je to...

Če se nam zalušta junk food, pa pokličemo našga mikija in nam prpelje user posted image

Rajši delam mesečno nabavo, ker če bi hodila sproti v trgovino, bi zihr več zapravla, k pol začnem metat vse možne pič.karije v koš in rata hitro cifra.

< Sporočilo je popravil sunny24 -- 5.11.2011 22:53:54 >


_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 22:48:49   
bskrle
Evo jaz  grem rada večkrat v trgovino. Hodim tudi v Lidl, Hofer in eurospin.
Trenutno smo bili tudi v leclercu. Nabavim večje količine olja, mesa (pri kmetu, jata), sladkorja, moke (10 kg) na enkrat. Zelo se nam obnese nakup v LJ mlekarnah -kupimo 3 kg sira in lepo počaka v hladilniku cel mesec. Režemo pa si koščke po 30o g, tako da ni skozi na zraku.  
Imamo tedenski jedilnik -petek pašta s tuno ali mlečno, nedelja krompir, juha, meso, med tednom pride na vrsto tudi riž, kuskus, enolončnica ipd.Imam tudi nekaj zamzrnjenih dobrot na zalogi (pomfri), v primeru moje bolezni - tako da nismo lačni.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 23:33:48   
Anonimen
Dopolnjujem še, kaj kupujemo na zalogo: konzerve koruze (to je pri nas velika potrošna roba), zamrznjeno zelenjavo, ko zmanjka domače, njoke, cmoke in idrijske žlikrofe, vsaj eno šteko mleka, pivo, 100% sokove, ajdovo moko, ajdovo kašo, kis, navadno in oljčno olje, čaj, zdrob, polento. Junk hrane ala čips, smokiji in podobno skoraj ne kupujemo, mogoče 2x letno, ko nam ravno zapaše, prav tako redko kupimo pripravljeno hrano.

Pri oddaljenem sorodniku kupujemo vino in oljčno olje. Slednje je 10€ na liter (ja, saj vem, še enkrat dražje kot v trgovini), ampak je res dobro.

Se mi zdi, da niti ni tako pomembno, kako pogosto nakupuješ, bolj da kupuješ tisto kar rabiš - torej slediš seznamu na listku in ne kar povprek jemlješ iz polic ker nisi čisto prepričan, kaj imaš doma in kaj ne.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
5.11.2011 23:58:47   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Mi hodimo cca 2x mesečno po večjih nakupih oz. ko zaveje večja praznina v frizerju in shrambi. Takrat nabavimo približno za 100€, torej mesečno ne damo več kot 300€ za hrano, če upoštevam še sprotne nakupe. Smo pa 5-članska familija.


od zdaj naprej se bom po tebi zgledovala user posted image . Bom probala tut jz postopoma zmanjševati mesečni budget na ta znesek. Btw: ali tudi sami kaj pridelujete - vrt, sadovnjak?



Joj, se pardoniram, sem premali končni znesek napisala user posted image bi bilo fino, ja, če bi bilo tako malo, je pa res, da kaj dosti več pa res ni. Recimo, da porabimo nekje med 400-500 za hrano in vso drogerijo + vmes se najde še kakšna druga reč.  Je pa tudi res, da nekaj pridelamo oz. moj oče, predvesm krompir, katerega največji porabniki smo user posted image , čeprav tudi tega včasih kupimo oz. kaj je proti poletju treba že malo dokupiti. Pa malo solatke, blitve in tega ... ja, kar doprinese to k manjšim stroškom.

Mi je žal, da ti ne morem postreči  s pravimi podatki. Po rojstvu tretjega otroka sem postala totalno lena in sem nehala voditi moje dolgoletno domače knjigovodstvo user posted image Zdaj se že nekaj časa spravljam,  da to navado obnovim, pa vedno prvega v mesecu na to pozabim user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 9:44:10   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Bolognese omak ne delamo sami.

Mi jo nakuhamo za 14 dni v naprej in damo po porcijah v skrinjo. Ker smo paštarji po duši in srcu, jemo testenine/raviole/polento nekje 4x tedensko.
Se mi ne da vsak dan kuhat golaža.
Zelenjava je domača, edino papriko dokupimo, pa seveda mleto meso... to pa ni tak strošek, tko da imamo kar nizek strošek s hrano čez mesec (nekje 180€/mesec)... s čistili in vsem skupi.
Pa nismo neki gurmani in veliki jedci (kar se nam tudi pozna user posted image ).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 9:45:26   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Saj ga tipkam v Word. user posted image



ma kaj se matrat, na list papirja ga ročno napiši, še komot dopisuješ sproti, če kaj pozabišuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 15:05:54   
klaja
Pri nas pa je tako, da si sproti pišem seznam in potem grem nekje 1x tedensko v trgovino. Naštudiram si približno kaj bom tisti teden kuhala in dopolnim seznam, drugače pa ko kaka zadeva zmanjka se znajde na seznamu. Kupujem predvsem mlečne zadeve (sir, jogurti-teh ogromno pojemo, saj nas je 5, mleko, skuta, kisla smetana,..), prašek, paštete, belo in olivno olje, šamponi, kake klobase, začimbe, sol, sladkor in podobne zadeve. Od čistil kupujem samo Pronto in Cilit, pa še tega poskušam nadomestit s kisom. Razvada, ki si jo pa privoščim pa je čokolada in brez te jaz ne zmorem. Aja 1x mesečno še briketi za psičko in mačkona.

Moko kupujem na mlinu, tako da kruh pečem večinoma sama, zelenjavo imamo doma na vrtu in na njivi -krompir (razen pozimi), prav tako sadje je doma, meso je doma, zelenjavo in kompot si sama vložim, prav tako kuham sokove, tako da tega nič ne kupujemo. Pecivo pečem doma, če se mi da. Buče imamo doma, torej olje delamo sami, jajca so tudi doma, rezanco in špagete delam sama. Zelišča si sušim doma za čaj in nekaj za začimbe. Kis smo letos tudi prvič probali naredit sami, ampak se je po nerodnosti vse razlilo. Kislo zelje je prav tako letos prvič doma, smo ga sami ribali.

Nakupujem v Tušu in Hoferu, pa čeprav imamo veliko stvari doma, še vseeno porabimo okoli 200 € mesečno za nakupe. Razmišljam, da bi veliko prišparali, če bi lahko še mlečne zadeve imeli domače, ampak nimamo prostora za kako kravicouser posted image , kozje mleko pa mi ni dobro. Imamo radi domače zadeve, oba z možem, njemu kakih kupljenih jajc ne smem dat za jest, ker mi bruha zravenuser posted image , tako da se trudimo čim več pridelat doma.


< Sporočilo je popravil klaja -- 6.11.2011 15:18:39 >

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 15:12:28   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.


Se mi zdi, da niti ni tako pomembno, kako pogosto nakupuješ, bolj da kupuješ tisto kar rabiš - torej slediš seznamu na listku in ne kar povprek jemlješ iz polic ker nisi čisto prepričan, kaj imaš doma in kaj ne.


To je tudi vsa moja filozofija.
Zato mi je pa vseeno, koliko porabim. Brez dostavnega knjigovodstva vem, da zagotovo ne preveč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 16:01:31   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: klaja
njemu kakih kupljenih jajc ne smem dat za jest, ker mi bruha zraven[




pri nas pa je ravno kontrauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 16:03:00   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka


mi je vseeno.


no ja..da imam ne vem kok milijonov, ne bi tega rekla, bi še vseeno želela nekako prihranit oz. omejit porabo na tem področju, kolk se le dauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 17:04:06   
Katy78
Jaz hodim v trgovino ob petkih in nakupim kar rabim za kuhanje kosila v soboto in nedeljo (meso, zelenjava, solata ipd.). Testenine, riž, kuskus, moko, sol, sladkor ipd. kupim takrat, ko nam zmanjka - glede na to, da kuhamo samo ob vikendih (med tednom namreč kosila ne kuhamo - jaz in mož jeva v službi, mali pa v vrtcu), je to bolj poredko. Prav tako kupim takrat jajca, sadje, jogurte, kakšen Monte ipd. da imamo za čez teden. Med tednom po potrebi dokupimo samo sveže mleko, kakšno sadje, redko kakšen kruh. Mi namreč nismo neki hudi potrošniki kruha, prav tako redko kupujemo salame, paštete ali klobase, ker jih ne jemo oz. jih jemo zelo redko, občasno, ko nam zapaše, kupimo kakšen sir, sirni namaz ipd. Prav tako ne kupujemo sokov, gaziranih pijač, alkohola, ker jih nihče ne pije (v kleti imamo kakšen liter soka, vina, kakšen pivo, če slučajno kdo pride na obisk). Mož si občasno nabavi kakšno vodo z okusom in za tamalega imam vedno na zalogi kakšen sok v tetrapaku, če mu slučajno zapaše, to je pa tudi vse. Grem pa v trgovino VEDNO z listkom in redko kupim še kaj drugega, kar mi v tistem momentu zapaše ali pade v oči. Kupujem v 99% v Mercatorju ker mi nekako najbolj "potegne" (vedno dobim tisto kar iščem in tudi s kvaliteto sem zadovoljna) in ker kuhamo samo ob vikendih, pač nabavim vse tam saj se mi ne da vozit od ene do druge trgovine. Če bi pa kuhala vsak dan, bi pa verjetno preverjala, kje je kdaj kakšna stvar v akciji... Kar se tiče čistil, plenic, praška/mehčalca, pripomočkov za os. higieno - mož gre ca. 1x mesec v Mullerja in tam nabavi.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
6.11.2011 20:25:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   [Brisano sporočilo]
6.11.2011 20:26:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 20:41:44   
Anonimen
Matulj, ja priznam v teh 300-350€ mesečno za hrano nisem vštela malice ... vendar moj dela doma in nič ne je, čeprav mu nostop trobim, da bi moral ... no sem pa tja mu mami kak sendvič prinese, ker pač delajo skupaj, da bi pa sam vzel pa ne ... jaz pa tudi dobim dnevno povrnjeno za malico cca. 2,5€ tako da se tudi ne preseravam s toplimi obroki (razen v sredah, ko imamo tadolgo) ... ponavadi niti 2€ na dan ne dam za malico, če si jo že ne prinesem od doma.

JA glede Kerensine porabe praška sem bila pa tudi jaz začudena ... jaz kupujem 2L pakunge Perwola za belo perilo in pa 3L pakunge tekočega Dasha za ostalo, pa imam to krepko krepko za več kot en mesec ... trenutne pakunge se odprla v začetku septembra, pa imam še več kot pol notri, pa veliko peremo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 21:14:45   
tajtaja
Ja.z kupujem tedennsko, ker za cel mesec glede na to, koliko nas je, ne bi niti spravila v prtljažnikuser posted image . Pa glede količin bi itak kiksnila, pa zamrzovalno skrinjo imam tudi premalo, da bi vanjo stlačila vso meso za en mesec ( ker imam v njej večino zelenjavo z vrta-maminegauser posted image .
Edino za toal. papir sem nekak uspela ugotovit pravo mesečno količino in to je 5-6 zavojev po 10 rolicuser posted image .

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 21:18:19   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz mam pa eno vprasanje - ste v te zneske, ki ste jih tu zapisale, vkljucile tudi malice v sluzbi? to za 2 znese kakih 10 EUR dnevno ziher, a ne?

ker 300-400 EUR za 4-clansko familijo je men ful malo - mi trosimo cca. 600 EUR mesecno, s tem, da mi2 delava doma torej tudi jeva vse obroke doma (vsak dan kuham). pazim, kaj kupujem - ampak ce se nam cesa zalusta, si to mirno privoscimo. moj je nor na suhomesnate izdelke - ti pa so dragi. vrta nimamo, tko da vse kupujemo. in v ta znesek je vkljuceno vse: trgovinski nakupi + trznica (ribe, meso, sadje in zelenjavo kupujem skoraj izkljucno na trznici - moram vsak dan v banko, pa grem z biciklom in je trznica usput. pa se bio imajo in to bistveno ceneje kot v LJ user posted image  ker tuki mamce se niso dojele, da loh svojo solato prodajajo kot prvovrstni bio! user posted image )

jz vodim tabelo - in glede na potrosnjo pred 5 leti, ko sm kuhala za 4 odrasle in se ni bilo otrok ter zdaj, ko kuham za naju 2 + mulca (ki pojesta itak manj, kot 2 dodatna odrasla prej) se je potrosnja povecala za 100 EUR: se pravi so na racun inflacije preko palca cene zrastle za petino. grozljivo.
neki casa sm si v tabeli vodila se cene izdelkov, ki jih najvec porabimo - vsake toliko sm pac pogledala cene teh izdelkov in primerjala s prejsnjimi. pa sm prenehala, ker sm ugotovila, da od tega nimam cist nobene koristi, le nazivciram se user posted image

vecje nakupe opravim v Lidlu, ker mi je tko najenostavneje - ni velik, za vse vem, kje stoji in to takoj najdem. Mercator in Spar sta pa pri nas draga - sploh v najboljsem sosedu bi spicila v povprecju ene 10% vec za enak asortisman.


Malice pa res nisem prištela. Torej 2 osebi, 300-350€ na mesec + malica. Res pa da ne gledam na to kaj kupim. Različni siri, pršut itd. imam vedno v hladilniku. Prav tako jeva nekajkrat na mesec ribe, lignje, rake itd. Kupujem na trežnici, v Mercatorju in Leclercu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   [Brisano sporočilo]
6.11.2011 21:30:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge
6.11.2011 21:35:00   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
V embalaži (vrečki) ga je 3,5 kg, stane pa 2,5€. Za nas 2 takšni pakiranji zadostujeta za cel mesec.


uf! kolk praska pa stresas notri user posted image  tole kolicino jz porabim v 8 mesecih, pa perem vsak dan (dobr, je res, da dajem ekstremno malo praska user posted image ) - kok sele potem prisparam na prasku! user posted image


To je zato, ker ti uporabljaš kis.user posted image
Sam res, jaz tudi veliko manj praška porabim odkar perem s kisom. To je tud varčevalni ukrep.user posted image Sploh se ne spomnem, kdaj se prašek kupila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   [Brisano sporočilo]
6.11.2011 21:43:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?