|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:17:30   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Lilijana...meni pa tole deluje na nekoga z rahlo preganjavico...že kar lep čas se sprehajam tule gor, pa mi še ni uspelo zaslediti, da bi kakšno temo zaklenili, če so ljudje povedali svoje mnenje...niti pri eni temi glede splava nisem tega ugotovila, pa jih je bilo že kar precej...Osebno nimam nič proti ženskam, ki gredo delat splav...v bistvu se v teh zadevah nerada opredeljujem, ker je stvar zelo osebnega značaja in ponavadi povem svoje mnenje le takrat, ko me zanj vprašajo ...kot tokrat...Imam pa veliko proti takim, ki si niti pod razno ne priznajo, da so za kaj sami krivi, ki nimajo hrbtenice povedat tisto kar si mislijo in potem stati za tistim, temveč se v nedogled izgovarjajo na vse mogoče načine....




Ne ni preganjavica pelin....bile so že tri teme, ki so jih zbrisali in niso bile vidne......ne sicer pred kratkih, je že nekaj časa nazaj......vem pa tako, ker sem sama sodelovala v njih in kar naenkrat jih ni bilo več......zato jih tudi ti verjetno nisi zasledila, ker so se zbrisala v enem dnevu ali dveh.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 12.1.2012 19:18:11 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:20:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Relevantno je, da se je odlocila s oplno pravico tako, kot je ocenila, da je najbolje. Kaj ti, jaz, kdorkoli drug meni o njenih motivih je irelevantno.


Pozabljate na dejstvo, da so ženske delale splave - in jih še bodo.

Včasih so jih v veliki meri na račun zdravja lastnega telesa in na račun bodočih nerojenih otrok.

Danes je očitno potrebno polagati samo še moralne račune. V kobajagi tolerantni družbi.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:27:06   
mateyka
Frodo, za vsa tvoja zastavljena "vprašanja" (meni) sem odgovorila že v drugih postih (kače ali klobase od postov me ravno ne motivirajo za pisanje user posted image ).

da se pa tebi zdi "pritlehno in grdo", če ji apeliram da (si) reče "bobu bob" (zakaj, sem kakor sem že rekla, napisala v prejšnjih postih), heh, pol pa ne vem koliko v resnici podpiraš resnicoljubnost do sebe (na splošno, seveda). jaz mislim, da je iskrenost do sebe vedno dobra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:28:58   
LuLu
Avtorica je napisala, da se zaveda kje je to vprašanje postavla in ji čestitam, da se je, če je vse poste brala, še kar odzivala na njih in razlagala svoje počutje in mnenje. Marsikatera bi nas tu pustila, da se kregamo med sabo. No, jaz bi se hitro poslovila od RR, če bi bila ona.
Sem imela izkušnjo, ko sem na RR postavla eno vprašanje, ki je razburilo marsikatero uporabnico. Na zasebna sporočila sem dobila nekaj zanmivih komentarjev in to je bilo za mene dovolj. Upam, da jih je marg.. tudi.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:41:13   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


En nasvet. Niti ne morem komentirat kaj pišeš, ker iskreno, predolge poste imaš, jih ni zanimivo brati. Nekak mi bolj paše na forume kratko odgovarjanje. Za takšno pisanje, ti priporočam, da pišeš bloge.
Sklepam, da pišeš, ker bi rada, da nekdo to prebere. Mislim, da nisem edina, ki kar preskoči take kače. Mogoče tudi tista, na katere temi si user posted image
(nisi pa edina s takim pisanjem. To ubija jedrnatost takih strani)

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 19:52:45   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

se strinjam s tem kar je v zadnjem postu napisala posh.


Dragi bralci foruma, zelo bi vam bila hvaležna za kakršno koli mnenje, saj me je precej strah da se ne bi pravilno odločila,

mislim, da je za mnenje vprašala in ga je tud dobila. če ji je bil odgovor všeč ali pa ne. odločitev pa je seveda njena ker bo sama živela z njenimi posledicami.



Mi lahko prosim pojasnis kako se v mnenje sklada nakladanje o nakupovanju na razprodajah in trdtve da se je odlocila za splav ker noce kupovati na razprodajah?



ne vem kje si našel razprodaje. jaz jih vsekakor nisem omenjala. ko sem napisala da se strinjam z zadnjim postop od posh sem mislila na tej temi.


_____________________________



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 20:53:43   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Katera "velicina" ima pravico presojati kdo je "pravilen" in kdo"napacen" ? Ti? Zakaj ti, zakaj pa ne bi jaz....? Ti o njej, jaz o tebi.. poln kufer me mas, zabolelo te je...  Ogledalce, ogledalce... ni tako fajn, ko si na drugi strani...

Pa se gremo seciranja..še enkrat: ne vem od kod ti ideja, da presojam, imam svoje mnenje. Niti ne vem zakaj misliš, da me je karkoli zabolelo, verjetno je pa tebe...
Sramota je, da reces da sprejemas svobodno odlocitev, potem ko pa ta ni po tvojem merilu si sposobna cloveka krizati. To je sramota, ker je hinavscina. In odlocila se je, ce ji bos kakrkoli otezevala bos zadovoljna? ce ji bo tezje, bos zadovoljna? zakaj skusas pogazit? Ker se ti odlocitev ne dopade? Se vedno te je lahko globoko sram.
Kvečjemu je lahko tebe sram, da pišeš takšne laži, konkretno o meni. To so  tvoje domneve,le nisi tako pronicava kot misliš...

Imas tudi pravico biti ........ in ....... pa ........, samo ti posegas v drugega, drugi ne posega v tebe - temvec zgolj v samo sebe. Bistvena razlika, ce jo hoces videti...
Ti pa očitno vidiš več kot je za videti..

In moje mnenje je, da moralizirate in da vas je lahko sram. zakaj torej jaz po tvojem sedaj moraliziram? :)
Moraliziraš. In v tej poplavi "nasvetov", ki je večinsko bila dobronamerna, se ti odločiš kar očrniti vse nas. Sram te bodi.

Ti imas pravico reci kar mislis, jaz imam pravico reci kar mislim - ne bi smela reci, da te je lahko sram.. zakaj ce ti lahko reces, da je margo lahko sram ( ne direktno sicer, vendar popolnoma in prevec zadosti jasno) itn. 
Torej zakaj se pravzaprav jezis? Ker imamo enake pravice izrazati mnenja?
Ti si razbrala indirektno, popolnoma in preveč zadosti jasno?? Sure.. Nauči se bolje.
BTW: Nakladanje, da je njena odlocitev rezultat nakupovalnih navad oz. da se noce toliko prikrajsati, da kupuje na razprodajah je pa... izrazanje mnenja, brez trohice moraliziranja in etiketiranja... Ma seveda...
Tu se strinjam.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 22:20:28   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

da se pa tebi zdi "pritlehno in grdo", če ji apeliram da (si) reče "bobu bob" (zakaj, sem kakor sem že rekla, napisala v prejšnjih postih),


Seveda si pa ti tista, ki bo ocenila kdaj je "bobu bob" zadosti dobro in pravilno ugotovljen in izrecen. Dokler ne ustreza tvojim merilom - ni resnicoljubna. Postajas etalon prave resnice user posted image
In znova, ne gre se za resnico, gre se za obcutek do socloveka in tvojo lastno odlocitev ali bos socloveku poskusala olajsat ali otezat zivljenjske odlocitve in dogodke.

  heh, pol pa ne vem koliko v resnici podpiraš resnicoljubnost do sebe (na splošno, seveda). jaz mislim, da je iskrenost do sebe vedno dobra.


Resnicoljuben do sebe po lastnih ali po tvojih kriterijih?
No, ko bos iskrena do sebe si bos morda priznala, da je neka "resnica" tvoj izgovor, da hodis po custvih in obcutkih drugega. Reci "bobu bob" in si to priznaj. 




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 22:50:00   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Pa se gremo seciranja..še enkrat: ne vem od kod ti ideja, da presojam, imam svoje mnenje. Niti ne vem zakaj misliš, da me je karkoli zabolelo, verjetno je pa tebe...


Dejmo tako - zenska se je odlocila. Kaksen je smisel nadaljnega "najedanja" o nepravilnosti njene odlocitve?
Zakaj je tako hudo pomembno izraziti nestrinjanje z njeno odlocitvijo?

BTW: zenska, ki jo je moz pretepel , te vprasa za nasvet in v nasprotju s tvojim nasvetom se vrne k mozu. na izbiro imas, da spostujes njeno odlocitev in upas, da bo vse ok ali da ji "najedas" kako je lahko tako neodgovorna, neumna ipd, da se je vrnila k mozu... Kaj bos izbrala in kaj se ti zdi smiselno izbrat?

Ni mi treba odgovoriti, samo premisli.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Naj imam otroka ali ne
12.1.2012 23:00:34   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

BTW: zenska, ki jo je moz pretepel , te vprasa za nasvet in v nasprotju s tvojim nasvetom se vrne k mozu. na izbiro imas, da spostujes njeno odlocitev in upas, da bo vse ok ali da ji "najedas" kako je lahko tako neodgovorna, neumna ipd, da se je vrnila k mozu... Kaj bos izbrala in kaj se ti zdi smiselno izbrat?


user posted image  Se bom kar vmešala.
Najedanje je pravi odgovor, ampak ne z besedami "neumna" in "neodgovorna". To ima MENI smisel.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 8:24:17   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

da se pa tebi zdi "pritlehno in grdo", če ji apeliram da (si) reče "bobu bob" (zakaj, sem kakor sem že rekla, napisala v prejšnjih postih),


Seveda si pa ti tista, ki bo ocenila kdaj je "bobu bob" zadosti dobro in pravilno ugotovljen in izrecen. Dokler ne ustreza tvojim merilom - ni resnicoljubna. Postajas etalon prave resnice user posted image
In znova, ne gre se za resnico, gre se za obcutek do socloveka in tvojo lastno odlocitev ali bos socloveku poskusala olajsat ali otezat zivljenjske odlocitve in dogodke.

  heh, pol pa ne vem koliko v resnici podpiraš resnicoljubnost do sebe (na splošno, seveda). jaz mislim, da je iskrenost do sebe vedno dobra.


Resnicoljuben do sebe po lastnih ali po tvojih kriterijih?
No, ko bos iskrena do sebe si bos morda priznala, da je neka "resnica" tvoj izgovor, da hodis po custvih in obcutkih drugega. Reci "bobu bob" in si to priznaj. 

kakor vedno - zelo selektivna. kot ti trenutno ustreza. kadar ti ustreza bit "milostna", boš pisala kot zdaj, kadar pa ti bo ustrezal, boš pa uporabila npr. kakšno drugo orodje iz znanstvenih logov za svojo manipulcijo - never ending story.

ko se soočamo z dejstvi, boli. in temu se ne da izognit. in prosim pusti moje "izgovore", manipuliraj raje s kom drugim.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 9:37:12   
dreamhorse
Punca se je odločila, ne glede na to, kako se ve tukaj prepirate.
Sem iskala njen post po posegu, pa sem naletela na mnoge predolge kače, ki jih niti ne berem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 10:27:54   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Punca se je odločila, ne glede na to, kako se ve tukaj prepirate.
Sem iskala njen post po posegu, pa sem naletela na mnoge predolge kače, ki jih niti ne berem.



Ni kaj dodati menim da sem dan prej vse dodala me je pa zmotila pripomba ene, kako neobičajno da sem se še oglašala glede kako so se nekateri tukaj "davili" med seboj...to je bila moja tema in definitvno sem, če sem imela kaj za dodati tudi komentirala.
Moram se pa zahvaliti celotni ekipi še posebaj moji dinamični zdravnici ki je zadevo splejala tako, da ne bi bilo nekih psh. posledic. Se veselim novih zmag, partnerja, morda otrok...in ostajam zvesta sama sebi okoli tega, da ne rojevam otrok za katere bi ne mogla normalno skrbeti, morda se nekateri premalo zavedajo odgovornosti, ko otrok nekoč "sikne" kakšna mati pa si, da takole "neobičajno" živimo....imam dva nečaka in sem imela dokaj aktivno vlogo kot teta in prijateljica, pa sta imela bistveno boljše pogoje kot bi jih imelo to bitje, pa sta se velikokrat potožila kaj sta pogrešala in kaj jima ni odgovarjalo. Nasplošno pa menim da se nima pomena prerekati, ter obsojati pač pa je treba na zadevo gledati širše in ničesar obžalovati. Imejte lepo starševstvo (tisti ki ste starši) dalje, vsem pa pošiljam tople pozdrave.

< Sporočilo je popravil margotsale -- 13.1.2012 10:37:42 >

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 10:41:21   
margotsale
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Avtorica je napisala, da se zaveda kje je to vprašanje postavla in ji čestitam, da se je, če je vse poste brala, še kar odzivala na njih in razlagala svoje počutje in mnenje. Marsikatera bi nas tu pustila, da se kregamo med sabo. No, jaz bi se hitro poslovila od RR, če bi bila ona.
Sem imela izkušnjo, ko sem na RR postavla eno vprašanje, ki je razburilo marsikatero uporabnico. Na zasebna sporočila sem dobila nekaj zanmivih komentarjev in to je bilo za mene dovolj. Upam, da jih je marg.. tudi.


...kolikor upaš se to ni zgodilo :) ali je tukaj zaslediti zaslediti kanček zlobe? Oh ljudje

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   [Brisano sporočilo]
13.1.2012 10:43:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu margotsale)
  Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 10:55:45   
khurde
margotsale, ti si sprejela odločitev, zdaj trdno stoj za njo in ne dovoli, da podvomiš vanjo, ne glede na mnenja drugih ljudi. ni pomembno, kaj bi ali kaj je kdo naredil na "tvojem mestu", ker nihče nikoli ni bil in ne bo na takem mestu, niti ti sama ne boš nikoli več. ti si edinstvena oseba z edinstvenim pogledom na svet, edinstvenimi izkušnjami v življenju, željami, pričakovanji itd. kot je edinstven vsak posameznik. in sama zase najbolje veš, zakaj si se tako odločila in zakaj se ti je zdelo bolj prav. in tega ti ni treba razlagati in zagovarjati pred nikomur.

srečno!


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 10:56:08   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Avtorica je napisala, da se zaveda kje je to vprašanje postavla in ji čestitam, da se je, če je vse poste brala, še kar odzivala na njih in razlagala svoje počutje in mnenje. Marsikatera bi nas tu pustila, da se kregamo med sabo. No, jaz bi se hitro poslovila od RR, če bi bila ona.
Sem imela izkušnjo, ko sem na RR postavla eno vprašanje, ki je razburilo marsikatero uporabnico. Na zasebna sporočila sem dobila nekaj zanmivih komentarjev in to je bilo za mene dovolj. Upam, da jih je marg.. tudi.


...kolikor upaš se to ni zgodilo :) ali je tukaj zaslediti zaslediti kanček zlobe? Oh ljudje


Samo toliko :-)
-še iz razprodaj na katere sem te povabla, se je naredila štala user posted image

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 10:59:17   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
Moram se pa zahvaliti celotni ekipi še posebaj moji dinamični zdravnici ki je zadevo splejala tako, da ne bi bilo nekih psh. posledic. Se veselim novih zmag, partnerja, morda otrok...in ostajam zvesta sama sebi okoli tega, da ne rojevam otrok za katere bi ne mogla normalno skrbeti, morda se nekateri premalo zavedajo odgovornosti, ko otrok nekoč "sikne" kakšna mati pa si, da takole "neobičajno" živimo....imam dva nečaka in sem imela dokaj aktivno vlogo kot teta in prijateljica, pa sta imela bistveno boljše pogoje kot bi jih imelo to bitje, pa sta se velikokrat potožila kaj sta pogrešala in kaj jima ni odgovarjalo. Nasplošno pa menim da se nima pomena prerekati, ter obsojati pač pa je treba na zadevo gledati širše in ničesar obžalovati. Imejte lepo starševstvo (tisti ki ste starši) dalje, vsem pa pošiljam tople pozdrave.


Lepo, da si se še oglasila in ti želim vse dobro. Na začetku sem ti tudi sama svetovala, da obdrži otroka... Je pa res, da ko sem kasneje brala tvoje poste, sem vidla, da razmišljaš zrelo, da tehtaš razne možnosti.. da se v bistvu vsega res dobro zavedaš. Uživaj življenje, ko (če) pa se boš odločila za družino, pa ti želim, da vse poteka brez zapletov, s partnerjem, ki ga boš ljubila in s katerim bosta ustvarila pogoje za skupnost, kot jo želiš. In prav imaš! Srečno!!


(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:04:33   
ronja
Margot, sem vesela, da si se odločila prav zase za to situacijo - kakor se bere, si zadovoljna z odločitvijo in mislim, da je ne obžaluješ, kar se mi zdi tudi edino prav - vse si pretehtala in se odločila najboljše, kar se je pač dalo, super, če čutiš olajšanje.

Kar se tiče prelaganja odgovornosti na zdravnico, po moje ni tako: po moje nobena ne pride tja in glasno zahteva: "na splav bi šla", skoraj vsaka malo cinca in zdravniki zato verjetno že vejo, da če na vprašanje, "Saj si ga želite, ne?", ženska ne odgovori z Ja, potem si želi, da tega otroka ne bi bilo in je najboljše, kar lahko narediš to, da ji ne greniš življenja in ji samo olajšaš postopek, da ji ne nabijaš neke slabe vesti, ker v bistvu je res nima zakaj imet - če ne bi takrat spala skup brez zaščite, tega bitja itak ne bi bilo, kot je že lilijana napisala. In nobena od nas nima slabe vesti, ker imamo "samo" 1, 2, 3,... otroke, čeprav bi jih lahko imele 12,13,15... pač to je naša odločitev, kot je njena to, da zaenkrat še ne bi imela otrok.
Margot, lepo bodi!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:17:08   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

kakor vedno - zelo selektivna. kot ti trenutno ustreza. kadar ti ustreza bit "milostna", boš pisala kot zdaj, kadar pa ti bo ustrezal, boš pa uporabila npr. kakšno drugo orodje iz znanstvenih logov za svojo manipulcijo - never ending story.


Pri tebi je pa vedno ending story. Zanimivo. Ti pises kot ti trenutno ne ustreza; kot trenutno ne mislis. Se bolj zanimivo.  user posted image user posted image user posted image  

ko se soočamo z dejstvi, boli. in temu se ne da izognit. in prosim pusti moje "izgovore", manipuliraj raje s kom drugim.


Ni potrebno manipulirati. Resnica ni absolutna in tvoje insistiranje, da je tvoja resnica na ravni dejstva in edino pravilna, je najvecja mozna manpulacija - ne samo z drugimi, tevec tudi s samim seboj.
Soocanje z dejstvi ne velja samo za druge, velja tudi zate. In tukaj je edino dejstvo, da ti ne dolocas absolutne in edine resnice.




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:18:47   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

pozdravljena, margotsale! user posted image  zelim ti veliko lepega! user posted image


Se bom kar pridruzila. user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:19:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

margotsale, ti si sprejela odločitev, zdaj trdno stoj za njo in ne dovoli, da podvomiš vanjo, ne glede na mnenja drugih ljudi. ni pomembno, kaj bi ali kaj je kdo naredil na "tvojem mestu", ker nihče nikoli ni bil in ne bo na takem mestu, niti ti sama ne boš nikoli več. ti si edinstvena oseba z edinstvenim pogledom na svet, edinstvenimi izkušnjami v življenju, željami, pričakovanji itd. kot je edinstven vsak posameznik. in sama zase najbolje veš, zakaj si se tako odločila in zakaj se ti je zdelo bolj prav. in tega ti ni treba razlagati in zagovarjati pred nikomur.

srečno!



Zelo lepo povedano.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:25:45   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Margot, sem vesela, da si se odločila prav zase za to situacijo - kakor se bere, si zadovoljna z odločitvijo in mislim, da je ne obžaluješ, kar se mi zdi tudi edino prav - vse si pretehtala in se odločila najboljše, kar se je pač dalo, super, če čutiš olajšanje.

Kar se tiče prelaganja odgovornosti na zdravnico, po moje ni tako: po moje nobena ne pride tja in glasno zahteva: "na splav bi šla", skoraj vsaka malo cinca in zdravniki zato verjetno že vejo, da če na vprašanje, "Saj si ga želite, ne?", ženska ne odgovori z Ja, potem si želi, da tega otroka ne bi bilo in je najboljše, kar lahko narediš to, da ji ne greniš življenja in ji samo olajšaš postopek, da ji ne nabijaš neke slabe vesti, ker v bistvu je res nima zakaj imet - če ne bi takrat spala skup brez zaščite, tega bitja itak ne bi bilo, kot je že lilijana napisala. In nobena od nas nima slabe vesti, ker imamo "samo" 1, 2, 3,... otroke, čeprav bi jih lahko imele 12,13,15... pač to je naša odločitev, kot je njena to, da zaenkrat še ne bi imela otrok.
Margot, lepo bodi!


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:31:31   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Tudi jaz sem podobno kot Polho in Tehnofil mislila napisati še kakšno...pa sem se premislila....Zakaj? Mogoče zaradi  avtoričinega občutljivega stanja...mogoče zato, ker ji želim srečo...pa ne pri posegu...za to sem verjetno že prepozna, ker je že za njo..., temveč srečo v življenju...zelo jo bo potrebovala, če bo naprej živela v prepričanju, da so za vse njene težave in polomije krivi drugi...enkrat partner, drugič prijatelji, pa konec koncev usoda, ki je bila nazadnje po njenem kriva, da se je ona odločila za splav...Ja, pa otroka bo imela takrat, ko bo imela večji avto, pa nobenih finančnih in stanovanjskih problemov...Ob takem razmišljanju ji želim srečo na kvadrat....


In po vsem tem, posebej po nekaj zadnjih postih bo nekdo rekel, da je izbira ne imeti otroka nekaj sprejemljivega v danasnjih casih...???
Ja, sprejemamo samo na besedah. Ko se pa dejansko nekdo odloci v smeri, ki je povsem legitimna in , ki jo kao zagovarjamo in sprejemamo ga je pa treba krizat.
Pa da ne bi bilo dvoma - jaz sem svojega otroka cakala in si za njega prizadevala in se trudila vec kot 10 let. In se vedno menim, da ima vsaka zenska pravico do izbire in da nihce z druge strani nima pravice zaradi tega jo ponizevati, etiketirati itn.... Sram vas je lahko. Posebej zato ker je najlazje tujim qrcem po koprivah mlatit in to pravkar pocnete.
Posvojitev - ce bioloski oce nima pravice do svojega otroka, kdo bi pa smel imeti nad njim se vecje pravice? Kdo ima vecjo pravico razpolagati z telesom zenske in ji narekovati, da mora roditi, da bi neplodni pari lahko posvojili?
Moralizirate, a lahko opravite enako moralno dejanje - postanite mati otroku, ki se bo razvil iz celic neplodnega para , donirajte jajcece in donosite otroka.... ce raspolagamo s telesom zenske in ji narekujemo, da je edino moralno, da rodi in odda v posvojitev, je visoko moralno pomagati tudi neplodnim parom, da pridejo do otroka in da se razpolaga tudi z vasim telesom. Zakaj nobena od vas ne podari zivljenje otroku in istocasno osreci neploden par???
Ko ze razpolagamo z telesi drugih.. ma lahko bi kar zakonsko dolocili, da je obvezno donosit, neprimernim pa odvzet otroka, ... ker je zivljenje nad vsem in ker je zivljenje sveto v vsakem trenutku od spocetja, potem bi lahko razpolagali s telesom drzavljanov in jim zaukazemo, da podarijo ledvico, jetra itn... tistim, ki umirajo in umrejo zato ker ne najdejo donorja... Zivljenje je sveto mar ne?
Skratka nekdo, ki se ne ukvarja z vrhunskim sportom lahko komot zivi brez ene ledvice (nekaj manjsih omejitev je - ne bi mogel smucati rekerativno prav cel dan in ne bi smel veliko popivati, ampak je to primerjivo zmanjsanje kvalitete zivljenja s predlaganimi in ocitanimi nakupovalnimi navadami. Povrhu bi zaukazan ( vendar visoko moralen) odvzem organov casovno omejeval prisilnega donorja priblizno enkovredno. V 9-10 mesecih bi "sanirali" posledice zaukazanih "posegov". Oba bi preprecila "gasenje zivljenja" in oba bi lahko bila vesela, da sta z visoko moralnim dejanjem nekoga osrecila.
No, poznam neploden par - katera bo prva visoko moralna in humana zenskica, ki bo drugem paru donosila otroka? Gromska? 
Pravzaprav, ce imas ustreznih pogojev ti lahko kar zaukazejo da oddas otroka...  ce si potencialen rakav bolnik najbolje, da kar pravocasno dodelijo torka drugi materi , da ne bi slucajno dozivljal traume ce zbolis...
Kje so meje? Kdo se drzne razpolagati z drugo osebo, njeno telesno in duhovno integriteto. Lahko vas je globoko, globoko sram - ce boste sploh dojele kaj pocnete in kam ste se podale.


Verjela ali ne, podpišem se pod vsako črko.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Naj imam otroka ali ne
13.1.2012 11:58:01   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Margot, sem vesela, da si se odločila prav zase za to situacijo - kakor se bere, si zadovoljna z odločitvijo in mislim, da je ne obžaluješ, kar se mi zdi tudi edino prav - vse si pretehtala in se odločila najboljše, kar se je pač dalo, super, če čutiš olajšanje.


enako user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?