|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 14:55:48   
Petka09
Še moje mnenje: IMEJ otroka!! In samo zaradi enega in edinega razloga: Ker se iz tvojega pisanja vidi, da SI GA ŽELIŠ!

Verjemi, že ženskam, ki so splav naredile kot zelo mlade in imajo mogoče "upravičene" razloge za splav (mladost, šolanje, nepoznavanje partnerja, itd.) je vedno v življenju žal, da so to naredile oz. veliko ženskam je žal... ker kasneje, ko leta grejo in minevajo, vidiš, da se z enim otrokom komot da preživeti oz. ga finančno podpreti in se znajti... Nekako pogrešajo tisto: kaj bi bilo, če bi otroka obdržala... Ok, ne govorim to za vse. Imam znanko, ki je splavila pri 18-ih in pravi, da ji danes ni nič žal, da je pač takrat bilo tako in takrat si otroka res ni želela.

Ampak ti si ga pa ŽELIŠ in to te bo po morebitnem splavu vedno spremljalo. Plus to, da je to mogoče tvoja edina šansa, da otroka res imaš!

Pa še nekaj: otrok te bo obogatil, tako fizično kot psihično se boš počutila srečna in izpopolnjena. Imela boš nekoga v svojem življenju, ki bo s tabo, te bo objmal in lubčkal user posted image . Imel te bo najraje na svetu!

Pa če se tvoj prijatelj odloči za ali proti - otroka obdrži!! Saj ti bo šlo! Boš vidla, nič vama ne bo manjkalo. Za morebitna varstva boš poprosila kakšno prijateljico ali kakšno starejšo (zaupanja vredno žensko). V času nosečnosti boš že našla razne odgovore na zdajšnje dileme. Mogoče ti celo katera iz RR pomaga kasneje, ko boš rabila varstvo ali kaj.... Ne skrbi! Srečno!!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 15:43:57   
Anonimen
Otrok je dar, draga moja, marsikdo si ga močno močno želi in dela na tem vrsto let pa kljub vsemu neuspešno. mislim da boš sama v sebi našla pravi odgovor in ti me ne moremo kaj dosti pomagati. upam da najdeš pravi odgovor. bom pa še tole dodala. žensko telo je narejeno da rodi med 20im in 30im letom. morda tudi zato ker imamo mlajši več potrplenja in časa in manj komliciramo. za otroka potrebujemo mehko srce, veliko prostega časa, skoraj večino, in mamo in očeta. kar se pa tiče financ- država zna dobro poskrbeti za mame samohranilke. plačajo 70-75 % stanovanja plus še nekatere bonitete, jaz se okoli financ nebi obremenjevala. ko človek rabi pomoč jo ponavadi dobi, no, jaz sem jo, v veliki meri.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 18:17:10   
margotsale
Hvala za komentarje Vijoličarka je ena med zelo zavzetimi lotila ki se je lotila aktualne tem, torej moje dileme. Kaj bi ti povedala je to da sem borka ko se gre za športne dosežke, ko je treba narediti nekaj več...itd...me pa blazno utruja če je potrebno non stop početi nekaj več, prefekcionizem precej utruja, tako kot si sam razložila je da se nisem videla v vlogi matere iz preprostega razloga ker ni bili pogojev za te zadeve (partner itd...) ne želim biti samohranilka tudi otrok potrebuje oba starša, čeprav me navdaja občutek da ravno tega česa se največ otepamo dobimo dvojno mero. In sedaj še lahko preprečim če je materinstvo tako zahtevno in garaško delo, menim da je tudi dobršen del odvisen od tega kakšnega otroka dobiš...poznam prijateljico kateri se je rodil hiperaktiven sinček ki je joakl več kot bil tiho pa sta bila sva pa je bila kriza...Pogovora se bom lotila precvej hitro, odlašala sem z njim da sem dobila vsaj nekaj vtisa kakšen je "potencialen oče" in vedno bolj mi je jasno da bi bil dober oče če bi se on odločil za tega otroka, le menim da bi finančno precej name padlo ...morda se pa motim, in prav imaste vse ne sme se zanašati nanj pri odločitvi okoli otroka, kajti še bolj planirani otroci in njihovi starši so ostali brez očeta v družinskem krogu, midva sva pa precej pod vprašanjem. Hvala še 1x user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 21:01:43   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

Kaj bi ti povedala je to da sem borka ko se gre za športne dosežke, ko je treba narediti nekaj več...itd...me pa blazno utruja če je potrebno non stop početi nekaj več, prefekcionizem precej utruja,

In sedaj še lahko preprečim če je materinstvo tako zahtevno in garaško delo,



Sorry, ker sem vzela ta dva stavka ven iz konteksta, ampak mi ni ravno najbolj bistro kaj si pravzaprav hotela povedati. Če se ti da....napiši.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
3.1.2012 21:11:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu posh)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 21:45:47   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

...ne želim biti samohranilka tudi otrok potrebuje oba starša, ...

Otrok potrebuje ljubečega starša, pa magari je to eden. Dva nista pogoj za lepo in srečno otroštvo.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 22:27:43   
margotsale
Posh rade volje ti pojasnim, v bistvu sem odovarjala prejšnji iz foruma, ki si je tako intenzivno posvetila temi...se opravičujem ker prehitro tipkam ...torej nimam se za melanholično osebo ki ne da vsega od sebe po najboljših močeh, pa čeprav pri športu, je pa res da vso to prizadevanje, (da je vse urejeno in dobro) utruja tako v službi kot doma, kar pomeni će vlagam toliko energije v (za mnoge) manj pomembne zadeve potem je materinstvo zagotovo bistveno bolj naporno saj je vendar najpomembnejša naloga v življenju ženske....no ampak če zmore toliko žensk bi najbrž še jaz, če bi se odločilauser posted image in Posh hvala tebi in vsem ostalim za vse spodbudne stavke in vse preventivne nasvete.

< Sporočilo je popravil margotsale -- 3.1.2012 22:40:04 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   kr neki
3.1.2012 22:58:23   
margotsale
.

< Sporočilo je popravil margotsale -- 3.1.2012 23:08:35 >

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 23:03:47   
margotsale
l


< Sporočilo je popravil margotsale -- 3.1.2012 23:05:09 >

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 23:06:58   
margotsale
Posh rade volje ti pojasnim, v bistvu sem odovarjala s tem Vijoličarki...se opravičujem ker prehitro tipkam ...torej nimam se za melanholično osebo ki ne da vsega od sebe po najboljših močeh, pa četudi pri športu, je pa res da vso to prizadevanje, (da je vse urejeno in dobro) utruja tako v službi kot doma, pomeni če vlagam toliko energije v (za mnoge) manj pomembne zadeve, potem bi bilo morda materinstvo še napornejše saj je vendar najpomembnejša naloga ženske....no ampak če zmore toliko žensk bi najbrž še jaz...če bi se odločila in Posh hvala tebi in vsem ostalim za vse te lepe in vspodbudne stavke in vse preventivne nasvete.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 23:10:56   
margotsale

[/quote]

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 23:42:12   
frupka
Ne želiš biti mama samohranilka...potem imaš odgovor že na pladnju. Če imam jaz kaj pojma o moških - mislim, da je tvojemu prijateljo bol do tega, da tebi prepreči imeti tega otroka, ker, če bi imel poštene namene, bi vidva o otročku debatirala. Ja, mama delo je garaško delo in ga ne moreš primerjati z nobenim športnim naporom ali hiperaktivnim psom. Biti mama je preprosto najlepša stvar katero lahko doživi ženska. Zato pa ne dramatiziraj, če misliš imeti ga imej, če pa ne - saj delaš v zdravstvu. Da ne bo pomote sem zelo proti s. ampak tole dramatiziranje, joj, če ne bom zmogla, kdo mi bo pomagal je pa čisto odveč.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 7:59:59   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

milionarka@ najlažje je biti pa pameten...
še on bolj kapira najino situacijo kot kdo ki pač ni bil poleg...itak če si prebrala celoto, trdim da sva oba pol pol odgovorna za nastalo situacijo in nehaj obsojati, ker bogve koliko čudnih zadev se je pa tebi že zgodilo v življenju, če se ti pa ni nič, pa pač ne živiš...kaj ti veš zakaj sva sploh končala v postelji?...morda zato ker mi je bil blizu, ker smo že kdaj prespali skupaj (brez intimnosti), ker sem delala kot črnc pretekle tedne in se me je alkohol pretirano prijel....ker, ker, ker...nastavljala se mu pa nisem...to je življenje in sedaj imam še 10 dni časa da pretehtam. Sigurno ne bodo odločala le leta pri končni odločitvi. Nimam pa nikogar ki mi bo hodil magari v štacuno, če se odločim zanj in če on ne bi bil z menoj (kar sicer dvomim glede da me rad videva)...


No no, mal se umiri. Dala sta se dol brez zaščite in rezultat imaš tu. Precej neodgovorno dejanje za dva že dolgo odrasla človeka. Odločitev za to kaj boš naredila sedaj je izključno tvoja, saj gre za tvoje telo in brez slabe vesti narediš karkoli. Pač ima moški možnost odločitve takrat, ko se odloča o tem, al bo nataknil gumico al ne.
Prosim te pa, da ne primerjaš otroka s psom. Psa lahko pustiš doma, ko greš v trgovino, otroka pač ne. Lahko pa seveda otroka pelješ v trgovino, pes mora počakat zunaj. Pa niso zdaj finance glavni provlem pri vzgoji otrok.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 8:34:09   
petruska
Tudi mene je zmotilo tole z hiperaktivnim psom, že na začetku foruma...v bistvu na nek način že imaš "otroka", oziroma gojiš taka čustva do svojega domačega ljubljenčak, vendar vedi da to ni isto in se s tem ne da primerjati materinstva.

Vsekakor si pri 40 navajena na svojo rutino in nekako te ne vidim, da imaš prostor za otroka, ker ti ostale stvari pomenijo več in se jim nikakor nočeš odpovedat ozirmoma misliš, da se brez njih ne da živeti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 9:17:21   
mateyka
jaz sem bila v situaciji da sem bila nekaj let sama za vse in sem povsod trogala dete s sabo (jup, če ti zmanjka cukra, mleka, jajc ali soli, traja 45 min in ne 10, da jih skočiš kupit, ker mora dete s tabo - in če je zima..). se navadiš - kot une ženske, ki grejo štihat njivo z otroškim puklom zadi v afriki. je pa logistično naporno, vzame ti več časa kakor če bi delala stvari sama in rutine ki jo maš zdaj ne bi več imela, to je dejstvo.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 11:40:14   
petarda
V tvojem primeru otroka nebi obdržala. user posted image  Pa ne zato, ker bi bilo kaj narobe s tem, da obstaja možnost, da postaneš mati samohranilka, amapak zato, ker nisem zasledila zelo velike želje in veselja ob dejstvu, da postaneš mamica.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 12:22:47   
kalbo
No, no, tko hudo pa to ni da bi rabil zarad enga otroka celo logistiko zadaj. Jest mam tri, pa ni noben problem it z vsemi tzremi vred v trgovino. Je pa res, da je bil z enim to kar velik problem, pol se pa navadiš oziroma nehaš komplkicirat.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 13:55:41   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: petarda

V tvojem primeru otroka nebi obdržala. user posted image  Pa ne zato, ker bi bilo kaj narobe s tem, da obstaja možnost, da postaneš mati samohranilka, amapak zato, ker nisem zasledila zelo velike želje in veselja ob dejstvu, da postaneš mamica.user posted image



In vsaka mamica, ki ne skače od veselja do stropa, ko izve da je noseča, naj raje splavi, ali kako??user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:01:22   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: petarda

V tvojem primeru otroka nebi obdržala. user posted image  Pa ne zato, ker bi bilo kaj narobe s tem, da obstaja možnost, da postaneš mati samohranilka, amapak zato, ker nisem zasledila zelo velike želje in veselja ob dejstvu, da postaneš mamica.user posted image


In vsaka mamica, ki ne skače od veselja do stropa, ko izve da je noseča, naj raje splavi, ali kako??user posted image


Se strinjam.

Jaz tistega čist tapravega materinskega čuta oz. biološke ure al kako bi temu rekla, nisem nikol čutla. Sem nekak se odločla za otroka, ker sem enkrat "mogla presekat" oz. vedela sem, da tista res taprava želja ne bo prišla sama od sebe nikoli.
Sem bila sicer vesela, ko sem potem zanosila, ampak sem se 9 mesecev ubadala z neke vrste predporodno depresijo... Ni mi blo lahko oz. bala sem se, da ne bom mogla imeti dovolj rada svojega otroka oz. sem imela slabo vest, kak egoist sem itd... Ne bi zdej tu o podrobnostih....
V glavnem.... ko sem rodila, je bil to zame čudež.. Ne samo rojstvo mojega otroka ampak tudi MOJE ponovno rojstvo. Najsrečnejša pod soncem...

In dandanes je tako. Moj otrok je moje življenje, rada jo imam neskončno in oba z možem si ne predstavljava več življenja, v katerem ne bi bilo naše bibe.


< Sporočilo je popravil Petka09 -- 4.1.2012 15:03:15 >

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:07:44   
ZARA
Joj, jst tudi nisem imela nekega blaznega materinskega čuta, karkoli že to je... sem se ga pa kasneje dobesedno naučila (ali kako naj to povem) ljubiti dete... ne vem, valjda sem čudaška zaradi tega. Predvsem mi je zanimivo, ker nikoli nisem zares čutila, da bi morala postati mati. Robot sem, kaj hočem.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 4.1.2012 15:09:36 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:12:05   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Joj, jst tudi nisem imela nekega blaznega materinskega čuta, karkoli že to je... sem se ga pa kasneje dobesedno naučila (ali kako naj to povem) ljubiti dete... ne vem, valjda sem čudaška zatradi tega. Predvsem mi je zanimivo, ker nikoli nisem zares čutila, da bi morala postati mati. Robot sem kaj hočem.


hm...
jaz sem pa ful čutila, da bi postala mati. Vendar, ko sem postala mama, mi je pa bilo hudo, ker nisem kakšnih pol leta nič čutila do otroka in se spraševala kaj je narobe z mano. Ljudje smo različni. Zdaj imam pa skoraj srce v hlačah, ko vidim, da se bo butnil kje, ali pada. user posted image in bi ju najraje pojedla tako ju imam radauser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:12:23   
uškinamama
valjda sem čudaška zaradi tega.


Ah, ne. Ne zaradi tega user posted image

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 4.1.2012 15:13:05 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:14:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
valjda sem čudaška zatradi tega.

Ah, ne. Ne zaradi tega user posted image

Skru ju! user posted image


Pašteta, ja, res je zanimivo ... Zdaj jo obožujem, pa ubijala bi zanjo, ampak takrat sem strmela v trebuh kot da ni moj.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:29:37   
mateyka
jaz sem tud mela nek filing kot da je to "out of body" experience in nisem čutila neke neizmerne sreče ko sem bila noseča (pa sem hotla met otroke). samo ni blo neke evforije prisotne. sem pa bila čist šokirana ko sem dobila solze na oči, ko sem zvedla da bo punca. I mean wth is that? da sem jest neki "mushy" al kaj?.. user posted image user posted image pa pol spet nič dokler nisem rodila in so jo odpeljal direkt na intenzivno in je me iztirilo da ne bi morala bit ob detetu in nisem.. pa v bistvu sem vedno tko "out of body" dokler ne zboli in potem me zvije - kaj je to, sem nematerinska ali hipohondrični panik? user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Naj imam otroka ali ne
4.1.2012 15:47:54   
Katy78
Joj, jaz se sploh ne smem spomnit. Ful sem si otroka želela in sem bila neizmerno srečna, ko sem zanosila in med nosečnostjo, ko sem pa rodila pa ne vem, ni bilo tiste "ljubezni na prvi pogled", ki se jo propagira po raznih člankih in revijah, ki dobesedno posiljujejo s slikami mamic, ki imajo nasmešek čez cel obraz in je vse v zvezi z materinstvom in prihodom novorojenčka idealno. Jaz sem to pripisovala dejstvu, da je bil takoj odpeljan na intenzivno in tiste prve ure in dni nisva imela takega stika, kot bi ga imela sicer... Pa zelo sem si želela dojiti, ampak nama ni šlo, ker so ga na intenzivnio navadili na flašo, požeruhec kakršen je bil, je pa itak takoj skapiral, da se na flaši ni treba matrat in da gre hitreje. Počutila sem se grooozno, imela sem občutek, da sem kot mama totalno zatajila, v vseh pogledih. Rabila sem kar nekaj mesecev, da sem prišla k sebi, verjetno bi hitreje, če bi te občutke komu zaupala, pa jih nisem, ker me je bilo teh občutkov sram. No, ko sem to "predelala", je pa prišla tista materinska ljubezen in mislim, da je od takrat iz dneva v dan rastla in še raste.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?