|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   APRILKE
2.9.2005 15:52:26   
BarbikaB
Jaz sem bila tudi včeraj na UZ, kjer se je videl srček
Dobila slikico, da lahko še očkotu pokažem (iskreno povedano ne vem čisto dobro, kaj mu kažem, a se delam pravo strokovnjakinjo ).
Čisto happy, ker sem mislila, da iz vsega skupaj ne bo nič, tako me je prejšnji teden nadomestna ginekolginja prestrašila z govorjenjem o splavih in o tem, da je to čisto normalno in naj se ne sekiram.
Sedaj pa cele tri tedne do prvega "pravega" pregleda.Komaj čakam....

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   APRILKE
2.9.2005 20:06:46   
KMALU
A ima katera tezave z dihanjem. Jaz namrec zelo tezko globoko vdihnem in zaradi tega imam tezave pri spanju.. Pocutim se kot da bi morala ves cas zehat,a ker seveda ne morem, se pocutim slabo in ne morem dihat..

Prebrala sem v neki reviji, da se kdaj pa kdaj nosecnice pritozujejo , da ne morejo globoko vdihniti, a tukaj nisem zasledila se nic takega...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   APRILKE
2.9.2005 21:55:17   
nalgaber
Lep pozdrav!
Tut pr nas doma se nimamo kaksnih tezav - razn tega, da mi mora biti wc 24h/dan na voljo...lulat, lulat in se enkrat lulat. pa zelo zanimiv okus imam v ustih, ki mi prav nic ne pase - tko kot da bi jedel železo - smesno se slisi ampak res! Pa špika - parkrat na dan! Ješča pa prav nič nisem - s tem, da se silim, da jem 3x na dan - kar je bilo pri meni v preteklosti pravi cudez. in kljubtemu, da pojem vec kot prej na tehtnici kaze le pol kg vec! Vsekakor ze veselo razkazujem svoj trebuscek (ki ga prakticno ni ) - menda se mi ne pozna (kar je vec kot logicno za 6tednov ), ampak jaz ga vidim in sem ponosna, da ga imam!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   APRILKE
2.9.2005 22:52:00   
KMALU
ta trebuscek, ki ga omenjas, je verjetno le napihnjenost, ki scasoma mine in je znacilna za prve tedne...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   APRILKE
3.9.2005 10:16:20   
Anonimen
Dobro jutro, drage aprilke. Kako ste kaj spale? Mene zelo moti, ker ne morem spati na trebuhu, ker me prsa preveč bolijo. Pa vedno sem spala na trebuhu . Ah, bomo čez kaki dve leti spet lahko...
Drugače imam tudi sama en dan opazen trebušček, drugu dan ga pa ni. Napihnjenost, kaj hočemo. Tisti okus po železu v ustih pomeni, da telesu primankuje ene snovi, samo se ne spomim več katere. Se tudi meni občasno pojavi.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   APRILKE
3.9.2005 10:43:33   
nalgaber
Ankica: mogoce mi primankuje zeleza - bom videla, kaj mi bodo pokazale krvne preiskave.
Prav trudit se morem, da ne delam panike iz vsake stvari - ceprav je moj lubi dost strpen - ga klicem med sluzbo - misek, mene malo spika; lubi, men se je mal zvrtelo; miso, jst sem utrujena...in danes sem bila celo tako utrujena, da nisem mogla iti z dragim na tekmo. Fantje bodo kasneje popivali, in bog si ga vedi, kdaj bo doma - sicer po naravi ne kompliciram, danes mi je pa tako tezko ,ker sem sama - zjutraj sem jokala kot majhna beba, sama s sabo - verjetno se mi mesa, ampak, sedaj imam ze nasmesek na obrazu in si pravim, da so to samo hormoni !

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   APRILKE
3.9.2005 14:29:55   
Anonimen
nalgaber je napisal/a:

to samo hormoni !


Ja, hormoni so na udaru, ja . Jaz se tudi zjokam za kakšno brezvezno stvar, lubija sicer še ne kličem v službo (itak ne smejo uporabljat mobitelov), mi je pa on rekel, da me hormoni dajejo, da sem veliko bolj občutljiva, se zjokam, če vidim, kako se dva objameta.

Drugače se mi pa zdi, da sem kar nekam čudna, ker se nič ne sekiram. Imam občutek, da bo nosečnost potekala brez problemov in porod ravno tako, sploh me ni strah, da bi šlo kaj narobe. Pravzaprav sem prepričana, da bo vse OK. Sicer sem tudi drugače realist in niti približno ne paničarka, samo se mi pa zdi, da sem vseeno malo preveč flegmatična. Ali imam samo tako dober sedmi čut? Ali pa vzamem stvari take kot so? Mah ne vem, verjetno so tudi to hormoni. Ali pa se ne zavedam še čisto?
Malo sem filozofsko razpoložena spet.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   APRILKE
3.9.2005 14:31:39   
PiaM
Kmalu, sem zelo vesela zate, da je vse vredu, le tako naprej!
Sem sicer marčevka, a poznam kar nekaj aprilk, torej pozdravček vsaki, aprilke!

PiaM 13T3D

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   APRILKE
3.9.2005 14:48:52   
tinatona
joj punce vsem čestitam, čeprav sama nisem več . Sem bila lani in se še vsega zelo intenzivno spominjam. Ena je spraševala za normalna oblačila v nosečnosti... Jaz se lahko pohvalim da sem si kupila na začetku nosečnosti ene elastične kavbojke v Takko fashion ki sem jih lahko nosila celo nosečnost kljub ogromnemu trebuhu. Mi je bilo prav zanimivo, ker sem kupila tudi ene nosečniške kavbojke (farmarke), ki so mi kmalu postale pretesne čez trebušček.

LP Tina

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   APRILKE
3.9.2005 15:06:40   
*zvezdica*
Heeej aprilčice!

Prav všeč mi je, da smo tko pridne in se tipkamo vsak dan bravo! Jaz sem dons končno spet super spala...ampak so me pa ful more tlačle...da sem se zbudila sred noči čist napsihirana, pa najbl strah me je blo. Pa še mojga ni blo zravn, da bi se lahko stisnla . Sem bla pa pridne...sem šla že za 1 urco in pol na sprehod...še dobro, ker zdele se je ravn ful ulil .
Še eno vprešanje imam...v sredo sem naročena pri G (1. pregled) pa me zanima kaj vse mi bodo delal..a mi bodo ultrazvok tud nardil??...ker mi je tko čudn ko je sestra rekla, da se bova potem z zdravnikom vse zmenila, pa za ultrazvok pa to...a to pomen, da sploh še ne bom vidla pikice...pa 8 tednov bom že noseča takrat??? kaj mislite??

lepo se imejte


(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   APRILKE
3.9.2005 15:51:51   
Anonimen
Ja, koliko vem, prvi pregled zgleda tako (jaz ga imam v ponedeljek), da ti zdravnik naredi ultrazvok, potem te pa sestra stehta, izpolni materinsko in druge potrebne papirje, izpolniš vprašalnik o družinski anamnezi.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   APRILKE
3.9.2005 23:54:11   
KMALU
jaz sem dala ze skozi tri preglede pa bom sele naslednji teden naredila vse te "malenkosti"- materinska, tehtanje in to..

So me spremljali od zacetka, ker sem imela ze en ss pa so hoteli biti prepricani, da bo tokrat vse ok.
Zdaj smo ze slisali srcek in zato naslednji teden grem naredit vse te formalnosti..

Drugace pa ze komaj cakam NS... joj, kje je sele to.

Lahko noc vsem..

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   APRILKE
4.9.2005 21:27:43   
mis
jaz mam jutri prvi pregled. Upam, dabom vidla pikico, predvsem pa slisala srcek. Pa da bom kaksno slikico dobila. vam jutri vec povem.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   APRILKE
5.9.2005 7:49:05   
Marelica
Pozdravljene, Aprilke!

Nimam možnosti biti vsak dan na netu, pa se zdaj tako lovim na tem novem forumu, pa še vsake toliko časa odprete novo temo Aprilke. A se ne bi dalo pisat v eno samo?

Sem vas vse skozi prečitala in imam nekaj komentarjev. Kaj vas čisto vse bolijo prsi, ali je slučajno še kje kakšna do 7. tedna, ki je ne? Saj ne, da bi si to želela, ampak že paničarim, če nimam vseh nosečniških znakov. Malo so se povečale, ampak ne bom rekla, da pretirano, ker jih še stlačim v svoj stari modrc. Kot sem že prej nekje napisala, se mi je priskutila zelenjava in zanimivo predvsem paradižnik, ki sem ga včasih ful rada jedla.
KMALU, pa jaz tudi včasih zelo težko diham, čeprav se mi je v prejšnjih dveh tednih to pogosteje dogajalo. Kot, da bi mi nekaj stiskalo pljuča. Poleg tega imam zdaj hudo izrazit vonj in mi vsaka malenkost smrdi. Pa skozi možeka gnjavim, da je slab zrak v prostoru, čeprav živiva v zelo čistem okolju, ob gozdu...
Špikanje in občasni krči v trebuhu so mi tudi izginili, čeprav so bili v prvih 4 tednih zelo pogosti.

Zaspana sem pa skozi in utrujena, kot da bi ful nekaj težkega fizičnega delala. Prej sem mela kar precej kondicije za hojo po hribih, zdaj se pa zasopiham že po par korakcih.

Še en teden pa grem na prvi pregled, da se končno že enkrat znebim strahov (vsaj upam, da bo tako). Se mi zdi, da se ti prvi tedni takooo zelo vlečejo.

Vse vas lepo pozdravljam in vam želim lepo nosečnost!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   APRILKE
5.9.2005 7:52:39   
Tadejka
DObro jutro punce!
Zanima me, ali ste v sluzbi ze povedale vesele novicko al boste se nekaj casa pocakale?
lep pozdravcek!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   APRILKE
5.9.2005 8:01:16   
*zvezdica*
Dobro jutro aprilčice!

Tadejka jaz v službi šefu še nisem povedala, ostali pa več ali manj vejo. V sredo imam pregled pa bom po pregledu povedala...samo hočem se prepričat da je vse OK.
Drugače sem pa vsa evforična...sva se s odločila da se poročiva..in to že 15.10., tako da me čaka razburljiv mesec poln priprav

pozdravček

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   APRILKE
5.9.2005 9:26:31   
Anonimen
O, zvezdica, boš imela pa res razburljiv mesec! Čestitke!

Jaz imam pa danes svoj prvi pregled. Sem vsa nestrpna.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   APRILKE
5.9.2005 10:11:50   
kepica81
ZIvjo aprilcice!

Tudi jaz imam rok aprila. Komajj cakam na prvi pregled, da vidim mojo pikico.
Tudi jaz se nisem v sluzbi povedala da sem

zelim vam lepo nosecnost in za vsako eno

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   APRILKE
5.9.2005 10:13:20   
kepica81
ja ... zvezdica, cestitam vama!
midva pa se se ne bova...

lepo poroko in cim manj stresa !

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   APRILKE
5.9.2005 11:21:21   
Katjusa
Pozdravljene punce!
Komaj sme vas nasla na tem raztresenem forumu no pa vazno da sem vas da vidim kok se kej pocutite.... Jst se pocutim se vedno obicajno obcasno me malo zagrabi kaka slabost prsi me bolijo sam ce se jih dotaknem pa se to sma ponoci.... poj pravi da so se mal povecale ampak men se to ne zdi drgac sem pa kot sem ze vst ta cas zelo zelo utrujena in bi spala in spala

Zvezdica: midva bi se tud rada porocila se pred aprilom jst bi se rada nekje v januarju sam mislim da za crkveno poroko ne gre tako hitro a ti se bos sam civilno al kako je s tem niso baje neke dolge priprave.... POjma nimam no pa moj more sse vse od krsta naprej naredit.... Bomo vidl kako bo... vedno sma govorila da ko bom zanosla se boma porocila in koncno sma docakala to tak da poroka bo sam ne vemo kaksna k ce v cerkvi tolk komplicirajo se boma pac samo civilno....

Drgac pa punce komi cakam sredo k mam prvi pregled vam povem da me je tak strah k je vas:P vsaj tiste k se niste ble pa nc treba je mislt pozitiovno tak al tak pa ce tud kej ni vredu sej ne mores nic pomagat kak je mati narava hotla tako pa je...

Lepo se mejte uzivajte pa ne se skrivat po forumu k ves je tezko najt

LP Katja

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   APRILKE
5.9.2005 12:45:24   
miskaH
Jaz se pa danes ubadam z velikim stresom , namreč jutri imam zadnji (najtežji) izpit. Se mi zdi, da mi bo kar želodec ven vrglo, pa čeprav mi do sedaj še ni delalo slabo (sem v sedmem tednu). Zelo se bojim, kaj bo jutri, ko bom čakala pred predavalnico. Saj vem, da to ni dobro za mojega pikeca , ampak je močnejše od mene. Kaj je bila še katera v podobni situaciji?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   APRILKE
5.9.2005 12:55:10   
lina24
Hojla,
evo jst se spet malo javljam. Prebrala sem vaše zadeve. Nekako se vse podobno počutimo. Joškice mal bolijo, v trebuhu zna malo špikat, pa malo nam je slabo. No ja, ene smo tud v depri. Vsaj jaz. Kar ne morem nehat jokat, vsaka stvar mi gre na živce in vsi okrog me pomalem nervirajo. Že tri dni sem taka. Mislim, da sem mojmu mal pokvarila vikend. Bo že preživel. Moral bi kakšno knjigco prebrat, da bi vedel, kako se ene nosečke počutijo.
Kar se pa tiče vprašanja, ali povedati v službi, al ne. Naj vsaka dela po svoju intuiciji. Jaz hvala bogu pri prvi nosečnosti nisem povedala, ker sem imela ss. In potem so me vsi frendi spraševali, če vem zakaj. Že to mi je šlo na živce, ker sem bila žalostna in so mi bila ta vpr. popolnoma odveč. Da bi me pa še sodelavci spraševali... Ah, to bi bilo pa čist preveč. No, zdaj sva se pa odločila, da ne poveva nikomur. Do 3. meseca. Da se izogneva neljubim vprašanjem. Drgač pa pač vsaka po svoje. Je pa težko skrivat veselje, ko enkrat izveš, da si nosečka. Drage moje, NOBENE nočm plašit. Ravno obratno, veselite se in pozitivno glejte na vse. Konec koncev tudi na splav. Se je očitno naredilo z razlogom.

Uživite v tem sončku danes.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   APRILKE
5.9.2005 14:52:59   
kajča
miskaH jaz imam v ponedeljek izpit, pa se ful težko učim, ker sem tolk . Sem v 10t in mi bo prsa razneslo, nujno moram it takoj po izpitu kupit večjega.
Slabo mi je bilo mogoče trikrat, apetit se mi tudi ni bistveno spremenil. Sem se pa zredila za približno 2 kile. Pa ve?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   APRILKE
5.9.2005 16:23:18   
kepica81
ja, meni pa kar ni in ni za jest.. kar nic mi ne pase, se morm kar silit... edino trebuscek se mi zdi, da imam skozi bolj napet..
prsi pa se mi zdi, da so iste, edino pravi, da so vecje in lepse

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   APRILKE
5.9.2005 16:24:13   
Anonimen
Punce drage, prihajam s pregleda, vse je odlično, noseča naj bi bila 6t4d, videl se je srček, kar je bilo zame res izredno doživetje. Res raste eno majceno bitje v meni! Čez tri tedne imam kontrolo, da mi bo bolj točno določila, koliko časa naj bi bila noseča, ker imam drugače nereden ciklus. Ampak mislim, da bo teh 65 tednov kar točnih.

MiškaH, jaz imam naslednji teden zagovor diplomske. In nimam treme!!!! Se znam tako sprostiti, da nimam treme pred takimi situacijami, samo potem pride stres za mano, ko je izpita konec in me povozi, takrat ponavadi spim 15 ur skupaj. Me malo skrbi, ker malo stresa neprestano verjetno ni nič hudega za bebiko, ampak kar naenkrat toliko adrenalina?

Sara, tudi mene občasno tako špika dol, kot da bo prišla menstruacija, baje ni nič narobe. Trebušček je pa še raven, razen ko sem napihnjena, potem zgledam kot v 5 mesecu nosečnosti. Kilogramov imam še vedno isto.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?