|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
11.10.2005 9:22:23   
Tiamo
ja še tole, a ste videle slikico v mojem albumu, k ima Demi krče, kok je boga! pravi revček, čist premočena in rdeča..takole se je drla cele dneve, da je bila na koncu že čist modra in brez sape. Ni čudno, dda se mi je mešalo, k sem mislila, da bo kar umrla. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Avgustovke, kje ste
11.10.2005 10:36:46   
nanka
Tia, hvala za nasvet, bom tudi sama probala Hipp. Drugi teden imava zopet tehtanje in bom videla kako in kaj. Prav tako sva doboli že datum za cepljenje.
Violinski ključ, pri nas v vasi je imel sosedov fantek Kawasakijevo bolezen, ko je bil še zelo majhen. Ni bil dojenček tako kot Aljoša, vendar se ne spomnim koliko je bil star. Danes ima 11 let in trenira nogomet, tako da je vse OK. Mamica pravi da se hitro utrudi, če preveč nori, vendar je zelo aktiven. Bom pa mamico še kaj vprašala, ko jo srečam.
Na ultrazvoku kolkov sva bili prvič ko je bila stara 1 mesec, ponovni pregled pa imava v ponedeljek.
Lep pozdrav vsem

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Avgustovke, kje ste
11.10.2005 20:24:14   
Jessy
Dober večer, punce!

Mi smo danes prespali cel dan! user posted image  Mi je zsapala ob 13h in se mi je fajn zdelo, ker sem računala na to, da bo okrog 15h že budna in bova šli na sonček (čeprav je obupno pihalo), pa je mala madam spala vse do 17h. Predno sva se previli in najedli je bila ura že skoraj 18, pa me je vse minilo, da bi kam šli. Jutri uberem drugo taktiko. Če mi zaspi in se ne zbudi do 15h, jo bom zbudila, previla, nahranila in jo dala v voziček. Upam, da bo tam mir, da ne bo joka! user posted image

Mislim, da sem že pojamrala, da imam zadnje dni proti večeru manj mleka in da ji dajem iz skrinje stare zaloge. Včeraj mi je končno zagrabila Nukovo flaško in sicer šele potem, ko sem jo dala ležat na kavč in je pila leže na boku. Danes imam mleka malo več, tako da mislim, da ne bo treba nič dodajat, bom pa jutri vsekakor poskusila sezamov napitek. Upam, da bo pomagal.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 10:02:26   
miševi




Nanka, pozdravljena spet med namiuser posted image !!!!

Jessy, močno ti privoščim, da bi se ti količina mleka zvečer povečala. Kaj pa kakšna polenta ali pa brezalkoholno pivo? Pa čaj za dojenje - pa saj ga verjetno že piješ. Nas so v bolnici nalivali z zeliščnim čajem za dojenje, pa se je mleko kar nekako naredilo - zdej pa ne vem ali zaradi čaja ali zaradi tega, ker smo ga toliko popileuser posted image . V glavnem, vsaka ti čast, da vztrajašuser posted image user posted image user posted image . Jaz bom pa verjetno kmalu obupala. Zdej mamo mleka samo še za en obrok, pa še to vsak dan manj - najprej 140, nato 120, včeraj pa že 100 mluser posted image . Ko bo ene 80, si bom še pumpala, pa potem pri obroku dodala aptamil, če bo pa manj, bom pa opustila sistem. No, ja, saj sem vzdržala skoraj 2 meseca, da je vsaj malo mojega mleka dobil.

Mi smo danes tretji dan na 3 kapljicah AD3. Prvi dan jih je dobro prenesel, včeraj je bil pa bogi. Vendar pomoje zato, ker sem spet paradižnik jedla in je bilo isto kot zadnjič po paradižniku. Tako da sem danes dala tudi 3 kapljice. Zaenkrat lepo spančka, včeraj pa se mu je vse porušilo - skoraj nič ni čez dan spal, jedel bi na 2 uri ali pa še bolj pogosto - nisem vedela ali joka od krčev ali od lakote, potem sem mu kar dala za jest in je pojedeluser posted image . Mogoče gre pa za skok v rasti, kaj pa vem...

Drugače se pa tudi on trudi nekaj "pogovarjat". Najbolj všeč mu je pa, če smo vsi na tleh, potem pa navijemo otroške pesmice, Nika skače, pa pojeva zraven. Zvečer mu je pa všeč, ko navijem Tomijevo igračko z uspavanko, ki po stropu riše medvedke, pa zvezdice. Full gleda - ko se pa ugasne, pa začne tulituser posted image .

Tkole, zdej grem pa ponavljat neko snov - v petek namreč predavam, pa še ene delavnice vodimuser posted image . To stvar najbolj sovražim od vseh, toda že lansko leto sem obljubila, da jo bom izpeljala, pa so res kar name računali. Dobro, da atiček šele zdaj koristi očetovski dopust, da bo za ene 4 ure pomerkal naša dva angelčka.




(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 10:23:51   
Kety
Dobro jutro!

Ne vem kaj je z našimi nočmi, saj nič ne spimo!!! Mali skoz neki godrnja v zibki in ne spi. Saj ne joka ampak kar naprej neki stoka. Pa napenja ga! Tako je šel včeraj spat ob 21:30 in spal do 0:40 potem pa do 2:40 ni spal, ampak skoz stokal. No potem sem ga dala k sebi jest in je po jedi zaspal do 6:30, s tem da se je zbudil eno uro prej in spet neki jambral. Sem skoz vstajala in ga hotla že vzet k sebi, pa je mižal. Zdej smo pa čist neprespani...z malčkom vred! Mi pa skoz pljuva ven eno vodo (mogoče sirotko). A je možno, da je to kaj zaradi kapljic??

Miševi, a ti si tolk mleka napumpaš naenkrat ali čez dan?? Pri meni naenkrat poje okrog 70-100 ml in potem par ur nič. Jaz pijem od Hipp-a čaj za dojenje in se mi mleko lepo dela. Če čutim pomanjkanje, ga večkrat čez dan spijem in je zvečer že uredu!

No, mi smo spet samo na 1 kapljici AD3, včeraj mu jih nisem dala, pa ni bilo krčkov, tako vem, da so krive kapljice za dve urni jok pred dvemi dnevi! So lile solze v potokih, tolk je blo hudo. Jedla pa nisem nič takega, kar ne bi tudi že prej.

Pa še nekaj. Naš tehta malo več kot 5kg. Do sedaj je imel plenice od DM-ja št.2, pa se mi zdi, da so mu že malo tesne, saj je kar malo otiščan od njih. Poskusila sem mu dat od Huggies št.3 pa so mu ful prevelike. A so slučajno od DM-ja št.3 kaj manjše. Se mi zdi ful velik razpon od 4-9kg. Koliko velike pleničke pa ve uporabljate??

LP Kety

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 10:49:19   
miševi




Oj , Kety. Ja, jaz toliko naenkrat načrpam - iz obeh dojk. Ponavadi zvečer, ko se vse umiri. Tudi če ne vem koliko pijem, količina ni večja. Pila sem tudi čaj za dojenje. toda po smrti tete je mleko kar splahnelo. Prej sem si črpala tudi čez dan, potem se mi ni več splačalo, ker ni bilo skoraj nič. Drugače pa moj poje v povprečju 130 ml na obrok. Zvečer tudi do 160, pa po prespani noči ponavadi še zjutraj tako količino. 130 ml je ponavadi zadoščalo za 3 - 4 urni premor, edino včeraj pa ne. Je hotel jesti bolj pogostouser posted image .
Jaz uporabljam pleničke od 4-9 kg (št. 3 pri Pampers). Manjše - mislim da so do 6 kg so mu zlezle na pol ritke. Sedaj pa opažam ponoči že pri teh, da so zjutraj velikokrat na pol rite. Zdej ne vem ali zato, ker se premika (ker pri Niki teh problemov ni bilo) ali pa zato, ker je tolk velik in bomo šli počasi na 4. Pri Niki nikoli nisem čakala, da bi prilezli do zg. meje, smo že prej dali večje - je bilo bolje.

LP



(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 12:20:52   
nanka
Pozdravček,
z mojim mlekom se tudi digaja, da ga je čez dan dovolj, zvečer pa ga je manj. Jaz si mleko črpam, ker imam vdrte bradavice in mala nikakor ni hotela vlečti na nastavek. Ker sva na tehtanju pri 2 mesecih ( v ponedeljek) ugotovile, da se je premalo zredila ima 4140 g, si zadaj zapisujem koliko in kdaj je.
Začnem ob 4 in ga je 100 ml, potem okoli 8, ga je 90, ob 10.30 ga je bilo 70, zdaj ob 12.20 ga je 60. Odločila sem se da ji bom čez dan dvakrat mleko dodala, saj ima ob 21 zadnji obrok, mleka pa imam samo 50 ml. Potem ima prvi obrok šele okoli 4-5 zjutraj.
Pleničke sem do zdaj uporabljala New baby pampers, zdaj pa bom začela uporabljati pampers 2 od 3-6. probala sem Huggis in Linostar, pa so mi pampers najbolj všeč.
Zdaj vas zapuščam, ker se je Zoja zbudila in greva jest.
Čao      

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 13:04:27   
Jessy
Uuu, kolk smo mi dans spali! Zaspala je ob 22h, jedla je ob 23h, pa ob 4h, ob 6h se je hranila kar 40 minut in še 20 min je čebljala, nato pa zaspala vse do 23h, mamica pa z njo vred. Sem mislila, da imam privide, ko sem gledala št. na uri! user posted image
Včeraj sem imela zvečer zadosti mleka in še čez dan mi ga je uspelo načrpati 70 ml. Od tega sem ji zvečer dala še 20 ml po flaški, ker je bila revca tako utrujena in je nežno jokcala, pa sem vedla, da mi ne bi vlekla na joški, pa sem ji kar flaško dala in je lepo počasi še tisto zmazala. Bom danes popoldne šla še po sezamova semena, pa bom še tisto pila. Zdaj pijem čaj, pa breskov gosti sok zmešan z vodo.... Sem tudi jaz že pila čaj za dojenje, pa ima iste sestavine, kot Lumpijev čaj za otroke, tako da kar slednjega kuham. Ma ni user posted image , da ne bom spet prišla do zadosti mleka!!! Bom vstrajala!!!

Jaz že zelo dolgo uporabljam plenice od DM od 4-9 kg. Mislim, da sem jih nekje pri 4,5 kg začela uporabljat, pa niso nič prevelike, edino trakce sem mogla malce zamakniti (enega bolj gor, drugega pod njega), saj drug na drugega ne prime, drgač je bila plenička pa prelahno pritrjena. Zdaj bom pa na teh nekje do 7kg ali 8 kg, pol bom pa spet zamenjala.

Pa danes sem ji dala že 5 kapljic AD3 user posted image . Zdaj pa čakam reakcije, pa upam, da jih ne bo!!!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 13:43:46   
violinski
Dober dan. Pa še res je.

Včeraj sem pol ure pisala o tem, kako sem ga pobiksala, pa mi je vse skupi ven vrglo, pol se mi pa ni dalo še enkrat.

Čisto na kratko - Aljoša je zadnji mesec kakal samo enkrat na dva ali tri dni. Prejšnji teden pa (verjetno od vse te bolnice in zdravil ipd.) pa ni kakal od srede do včeraj. Pediatrinja je rekla, pa dejmo glicerinsko in še preden smo jo kupili, se je fant pokakal do ušes (zdaj mu bom vedno zagrozila s svečko user posted image ). In seveda, popoldne, ko se nama je mudilo it po tatija in Lano se je še enkrat pokakal user posted image .

No, pri popoldanskem dojenju se je po novem nekaj strašno crkljal in vlekel kar 13 minut. Ponavadi se najé v 6-7 minutah, zadnje dva tedna se mu pa več kot 3 minute ni dalo vleči, kar je imelo za posledico, da je bil po dveh urah in pol že spet lačen. Zato me je 'prijetna' sprememba presenetila in tudi precej razveselila.

Ampak!!! Po hranjenju je zaspal, ob sedmih so ga malo dajali krči in se je ene četrt ure pustil nosit, ob osmih pa sva ga s sestro poskušali spraviti v štorkljo. Sestra to reč strašno dobro obvlada, ker je svojega tamlajšega veliko tako prenosila po hiši, jaz sem pa 100/h nerodna. In ker sva ga fino pretumbali in mu je postalo še vroče, je začel najprej nergati, pol pa kričat (naj ga že enkrat pustimo pri miru user posted image ). Zato sem ga spet obrnila na roko na trebušček in rezultat je bil kmalu na dlani. Oz. na tleh. "Pljusk!" sem slišala in začutila mokre noge. Pobruhal me je. Kaj smo ga pa tolko tumbali. In kaj je jedel toliko časa. Zdaj mu ne dovolim več, ampak če se hoče crkljati na dojki, se raje začnem smejati z njim. Ker drugače je ful dobrovoljček, ves čas se smeji in klepeta.

Zvečer smo ga skopali - smo ga spet kar dolgo namakali, ker voda strašno blagodejno vpliva na oba moja otroka, predvsem pri krčih, pol sem ga nahranila in je po tem v par sekundah med kupčkanjem zaspal od 21:30. In je spal do 3:45, pojedel in spet spal do 7:20. To bi bilo fino, če bi se tega držal.

Mleka imam kljub vsemu stresu, paniki in joku še vedno dovolj, mislim, da ga je bilo v času v bolnici manj, ampak se nisva pustila in sva se kar naprej dojila. Pediatrinja je bila strašno presenečena, ampak vam povem, zakaj mame v bolnicah zgubijo mleko - sigurno ne od stresa, ampak od lakote user posted image . Zdaj ima user posted image ene 6 kil, uporabljamo pa plenice Pampers New Baby (nemške iz Mullerja) št. 3 - ker dobro in ful vpijajo, tudi drekec. Kmalu bomo prešli na Active Fit št. 3.

Nanka, hvala, bom vesela, če boš res povprašala še kaj več o posledicah te bolezni, ponavadi res obolevajo otroci med 6 meseci in 5 let starosti, Aljoša je moral bit pač nekaj posebnega - zvezda večera (levček po horoskopu, ne moreš pomagat) in je zbolel še preden je imel dva meseca. Takega primera menda niti na infekcijski ne pomnijo, najmlajši bolnik je bil 3 mesece star. Jaz sem se o njej samo teoretično poučila, primerov iz resničnega življenja ne poznam (pravijo da jih je največ 10 na leto, ki zbolijo za to boleznijo). Posledice so pa predvsem morebitne anevrzivme, vnetja venčnih žil in predvsem se bojijo vnetja aorte pri srcu. Pravijo pa še, da načeloma otrok s Kawasakijem ne bo mogel postati vrhunski športnik. Glede na to, kakšen 'športnik' je njegova mamica, bi rekla, da bi Aljoša v vsakem primeru moral izkoristit kateri drugi adut v rokavu user posted image , ti pa praviš, da fantek, ki ga poznaš trenira nogomet. No, potem le ni tak velik problem. Upam da pa z rekreacijo ne bo težav, ker bi jaz rada predvsem da otroka lahko kolesarita, plavata, rolata, igrata odbojko.... netekmovalno, seveda.

Crkljajte otroke, kolikor se da!


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 15:01:01   
Jessy

....nato pa zaspala vse do 23h...


Joj, kakšne neumnosti pišem! Prav je...nato pa zaspala vse do 11h! user posted image user posted image user posted image  Potrjujem tezo o blondinkah!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 15:42:19   
violinski
Jessy, 13 ur je pa dolga!

Ma zgleda da je nekaj v zraku, tudi Aljoša veliko spi te dni, odkar smo doma, je pa res, da ima deficit spanja, ker je v bolnici vsakokrat, ko je trdno zaspal (recimo, če sem se po eno uro mučila z uspavanjem), ga je nekdo prišel dregnit - sestra z zdravilom ali za merjenje T, zdravnik/-ica, ki ga je hotela pogledat, kar je vključevalo slačenje in stetoskop in vse te stvari.... Skratka, nikakor se ni mogel naspati, zdaj pa izkorišča jutranji mir doma.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Avgustovke, kje ste
12.10.2005 18:45:29   
Jessy
Ja, ja..očitno je "podedovala" gene očka in mamice, ki zelo rada doooooolgo spita! user posted image user posted image user posted image  Saj nam čisto paše, da je tako!

Aljoša pa tudi mora nadoknaditi za nazaj! Kaj veš, morda mu pride pa v navado!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 11:06:42   
tina104
Mi uporabljamo plenice Lumpi od 4 - 9 kg že kar nekaj časa.

Jessy, še en nasvet glede povečanja količine mleka - ne vem sicer če ti bo všeč: čim več naj sesa, pa četudi v prazno, seveda če to želi. Torej čim manj uporabe dude. Tako bo potrebovala sesanje in bo več na dojki. Pri meni to zgleda deluje, ker imam ogromno mleka, mali bi skoz bil na zizi, dude noče (včasih bi bila prav vesela, če bi jo hotel).

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 11:46:58   
Kety
ojla!

No, mi smo vseeno kupili paket plenic od 4-6kg. Ima 5kg in pomoje jih bo 42 porabil do konca!

Ja, to z pristavjanjem namesto dude ziher deluje, ampak moj malček ful poliva in če bi ga imela skoz na joški bi potem tud skoz polival. Danes je ekstra hudo in mi je zbruhal vse ampak res vse kar je pojedel, ker je kar letelo iz ust. Mi je ful hudo ,ker ne vem kaj naj naredim. Potem sem pa še v knjigi prebrala, da je včasih v takih primerih potrebna operacija. user posted image user posted image  Danes sem ful žalostna, pol mi pa še ni in ni hotel zaspat. Bil je buden od 8ih pa do zdele. No, zdele ga je končno zmankalo.

Zdej ga po jedi pustim ležat kakih 15 minut pri miru, pol pa šele podiramo kupčka, ker imam občutek, da gre tako manj ven, ker se vsaj nekaj prebavi. Ponoči pa sploh ne podiram kupčka, ampak ga kar pustim da spi do jutra pri nama v postelji. A je kaj narobe če ga ne podremo?? Mali po 5 minutah hranjenja zaspi in ga nič ne tišči in zjutraj potem spet normalno je. Tako mi vsaj ne poliva (bruha). Danes se mi je pa že 2x fino pokakal - je plenica komaj zdržala tako veliko količino. S tem se vsaj tolažim, da nekja pa le ostane v njem!

Se še tipkamo!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 12:12:46   
Jessy
Hvala za nasvet glede dojenja! Mi pa res ni všeč, da bi skoz bila na zizi. Jo pa zdaj bolj pogosto pristavljam, čeprav običajno jeva na daljše razmake. Je pa že čutiti, da je mleka že več. Pijem pa tudi sezamov napitek. Sem pa včeraj računala, da vsak dan spijem cele 4l tekočine, kar pred nosečnostjo nisem v enem tednu spila. Saj bo, saj bo...

Kety, tudi mi ponoči ne podiramo kupčkov, ker mi prej zaspi, pol pa ni nič od podiranja. Jo dam lepo na bok, če bi slučajno kaj pobruhala zaradi morebitnega tiščanja, pa mi do zdaj še nikoli ni. Po moje ni panike!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 15:59:21   
tina104
Kety, tudi midva ponoči ne podirava kupčka, moj tudi kar precej poliva, se mi zdi, da če kupčka ne podiramo, potem še več bruha zjutraj, ampak če lepo napreduje v teži, ni panike glede operacije. Pa ponavadi je neka operacija potrebna, če bruha v loku, pri navadnem polivanju ne, kolikor je meni znano.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 17:02:34   
Tiamo
Hy, sva bili pri moji mamici, ker je očka bolan, ve ste se pa čist razpisale. O dojenju nimam pojma user posted image . Naša Demi je ratala pridna, vsaj ponoči si od 22 pa tja do 5 ali 6. Boga Kety, vem kaj prestajate..to smo mi pred mesecem dni. Danes je spala do 4 (pa sem bila čist škokirana in sem ji rekla, da bi lahko še eno urco zdržala) potem pa je spala do 9.  Tudi mi ne podiramo ponoči kupčka, se pa kdaj zgodi, da ko jo položim v posteljico, ga sama od sebe podre. Poliva mi skoz, vendar ne veliko...danes je naprimer polila še neko zeleno goščo in z mami sve ugotovile, da je verjetno smrkelj. Ko sem ji z vatko čistila noska, sem na vatki opazila čisto malo krvi, verjetno ji je žilica počla. Mi že en mesec uporabljamo Pamperske 4-9 kg. Zdajle skoz letim njeno sobico in navijam vrtiljak, bomo mogli na baterije vrtilljak kupit, a obstaja??? Lp se tipkamo

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 19:02:42   
violinski
Čau deklice,

ja Tia, seveda obstaja vrtiljak na baterije - mi imamo chiccotovega, ki ga je imela že moja nečakinja, ki je zdaj 8 let stara in potem nečak, ki ima tri leta, za njim Lana, dve leti stara in zdaj Aljoša. Ne verjamem, da smo kdaj menjali baterije, morda takrat, preden smo ga naštimali za Lano; še boljša stran tega vrtiljaka je, da ima eno perfektno funkcijo - namreč ko se pesmica odvrti, je dovolj, da se eden zadere (dojenček začne jokat, ali pa Lana zakrči: žaba, poj!, ali pa jaz tlesknem s prsti, ali pa mož vrže pomotoma kaj na tla, ker je neroden) in začne spet delat user posted image .
Upam da tvojemu očetu ni kaj hujšega in da bo kmalu zdrav.

Aljoša tudi ogromno poliva, ampak po izkušnjah večini otrok to mine samo od sebe, operacija je nujna le v redkih primerih. KOlegica je bila s svojo malo celo v bolnici, ko je bila mala stara tri tedne, ampak so nazadnje ugotovili, da ni nič narobe, da pač zapiralka slabše dela in so takrat reševali tako, da so v posteljici dvignili vzglavje v velik naklon - to počnemo tudi mi. Pa Aljoša vseeno zelo močno poliva predvsem zjutraj, tako kot je napisala tina104.

A veste kakšno sem jaz zakuhala danes? Odpravila sem naju na sprehod. Pri nas so kar priprave, ker ga moram stlačit v torbo za prenašanje, ki jo potem položim v voziček, ga nesem štiri nadstropja peš, voziček imam v kleti, za tremi zaklenjenimi vrati, ... se odsprehajam do lekarne, kjer sem morala naročiti, da mi pripravijo zdravila za Aljošo in tam se spomnim, da sem mu dopoldne pozabila dati zdravilo. Sva se obrnila in šla nazaj. Pol ure priprav za 20 minut sprehoda user posted image Ni bilo nobene variante, da bi šla spet ven. user posted image

Alo, napišite tudi vi kakšno neumnost, ki ste jo naredile, da se malo smejemo user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 20:05:12   
Kety
Kako pa izgleda bruhanje v loku, ker men se zdi, da naš prav to počne!! Zdele je spet ista pesem kot zjutraj!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa fuuuuuul joka, se je prej skor zadušil z izbruhanim mlekom!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 20:29:12   
Jessy
Če otrok poliva, potem mu mleko priteče ven tako, kot bi imel to mleko v ustih in ga ne bi popil - torej, se ulije, medtem, ko bruhanje v loku gre pa resnično na silo iz otroka in se vidi prav lokec. Meni je ležala na hrbtu in ko je bruhnila v loku, je tisti bruhec šel cca 10 cm nad njenim obrazom....upam, da si zdaj znaš predstavljat, kako to zgleda. Mislim pa, da bo najboljše, če se gresta malo pokazat k zdravniku ali pa naslednjič omeni pediatru.

Jaz sem bila danes pa varuška. Sem pazila na sestrinega 2-letnika od 16h do 20h, pa je bilo kar znosno. Sem se bala kako bo (je zelo ljubosumen na Nejo in jo je že večkrat skušal udariti), pa smo lepo zvozili, brez ljubosumja in raznih scen. Najbrž ga jutri spet dobim, ampak za več časa (od 13h pa do 19h).

Violinski ključ, ti si pa dobra!!! user posted image  Verjetno ne boš več pozabila na zdravilo, ker si mogla toliko poti opraviti brez veze!!!
Jaz zaenkrat nisem še take ušpičila, je pa samo vprašanje časa...
Je pa res, da sem danes pozabila na AD3, tako da jih nisem dala, ker se mi je zdelo prepozno, ko sem se spomnila nanjeuser posted image ...pa jutri...

Zdaj sem pa utrujena, pa naša "čeča" še vedno ne spi...jo bo treba malce nahranit, pol pa najbrž bo kaj... Se mi pozna, da sva danes vstali "že" ob 9h (spat sem šla ob 0.30, pa do 1h še nisem spala).

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Avgustovke, kje ste
13.10.2005 20:59:29   
Kety
No, potem je pa preverjeno to bruhanje v loku! Jutri bom klicala pediatra, ker je poleg vsega tega bil včeraj v stiku z 9 mesečno sestrično, ki je danes dobila norice. Baje so že včeraj zvečer opazili pikice, danes pa je kar je! Upam, da ni še to, ker pol se mi pa res zmeša!!!!

Sem pa zdele tako utrujena, da bi samo še jokala. Mali je pa zdele malo zaspal, upam da bo za nekaj časa mir. Grem perilo obesit, medtem bo pa očka popazil na Timona....če se bo spet jokal, se bo on s tem ubadal!user posted image user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 8:25:01   
Tiamo
pa me je vrglo ven, pa sem celo litanijo napisala user posted image  Kety, kot ti je že Jessy napisala o bruhanju..ja to je to. Držim pesti za Timona, da se ni nalezel noric. Pazi, da se jih tudi ti nisi. Sem včeraj slišala, da je ena mamica iz nevednosti zastrupila svojega dojenčka preko dojenja in ta je odšel med angele. Mamica je zbolela za gnojno angino in je kar dojila, dojenček se je okužil in ni mu bilo pomoči. kar stese me ko slišim take zgodbe in si mislim, naj moja kar joka in tečnari, samo da je zdrava. Violinski ključ moramo kupiti tak vrtiljak na baterije, ker drugače lahko stojim pri posteljici in skoz navijam...bom žulje dobila od navijanja. user posted image  Naši se je danes porušilo celonočno spanje, ampak je bilo znosno, zaspala je ob 9:30, spala do 2:30 in potem do 6, zdaj spet spi. user posted image  Zdaj, zdaj jo pričakujem, da bo začela rogovilit, se tipkamo, Kety sporoči, če bo kaj novega, držim pesti...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 11:01:51   
Kety
Dober dan!

sem klicala pediatra in je situacija sledeča: Glede noric je čisto možno da jih dobi in da dobi samo ene kapljice proti srbenju in da je lih tolk nevarno, kot če bi jih dobil kasneje. Glede bruhanja v loku pa je rekel, da če bo čez vikend še tako bruhal da moramo pridit na pregled v ponedeljek za nadaljne preiskave. Sem rekla, da se je to zgodilo zjutraj in zvečer in je rekel, da sploh ne bi smel tako bruhat. Da polivanje je še ok, bruhanja pa ne sme bit!!user posted image user posted image  

Danes zjutraj ni nič bruhal, ker sem ga po obroku pustila ležat in je zaspal za 1 uro. Zdej sem ga prestavila v ležalnik in je v malo bolj pokončnem položaju. Bom videla kako bo, do sedaj ni šlo še nič ven. Samo a je to rešitev, da ga ne dvigujem po obroku??? Kaj pa če je res kaj narobe! Se mi zdi da je shujšal....joj ta smotana tehtnica, zdej ko jo imam pa skoz tehtam. No, včeraj je imel 5.160g danes jih je pa imel po kakanju 5.100g. Včeraj je imel sicer body gor, danes je bil pa nagec. Mogoče je tukaj tudi kaj razlike...user posted image user posted image user posted image

Se še oglasim!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 11:52:21   
violinski
Kety, pomiri se, sigurno bo šlo vse v redu mimo, mogoče je, da Timon sploh ne bo dobil noric. Moja Lana je proti noricam k sreči cepljena, tako da tudi če se v vrtcu pojavijo, jih načeloma ne bi smela prinesti Aljoši. Drugo je z mojim nečakom, on jih še ni imel, ampak upam, da jih bo sestra opazila preden bodo v stiku z nami.

Za vsak slučaj, če jih Timon dobi, imej doma Calpol ali paracetamolske svečke, da boš zbijala vročino, in sodo bikarbono - v njej lahko kopaš dojenčka, ker ublaži srbenje. Če pa že greš k pediatru zaradi tega bruhanja v loku, pa se pozanimaj še o tem, kako postopat v primeru, da bodo zdaj v roku treh tednov izbruhnile norice.

Jaz sem imela gnojno angino, ko je imela Lana devet mesecev in sem jo še dojila. Je res bila že mal starejša od teh naših štručk, ampak sva jo fino zvozile skozi - jaz sem res bila tako parter, da je mož moral vzet bolniško, da me je 'negoval', ampak Lani ni bilo od tega nič, mogoče sem zaradi visoke vročine (40°C) imela malo manj mleka, pa spila sem po ene 6 lekadolov na dan in ospen 1500 menda, ki mi ni čisto nič pomagal. Zdravnica mi je takrat rekla, naj pač ne preveč 'diham' v Lano, ampak itak je jasno, da ko sem jo dojila ni šlo drugače.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 12:20:16   
violinski
Aha, si pisala še preden sem jaz oddala moje sporočilo.

Pri tehtanju teh naših štručk vsaka stvar šteje - body, kakanje, dojenje.... poskusi ga tehtat vedno ob istem času (pred jutranjim dojenjem) in vedno nagca, ker samo tako ima vedno iste stvari na sebi. Tako so Aljošo tehtali tudi v bolnici, zato da so ugotavljali, če premalo jé in bi ga morali dat na infuzijo; seveda potem računaš tudi, če je tisti dan že kakal ali ne. Če pa vidiš, da je vse čas dobre volje in da mu nič ne manjka, potem raje vrni tehtnico, kjer si jo dobila in se ravnaj po občutku do otroka. Če ne boš samo vsak dan bolj nervozna.

Srečno!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?