|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 12:28:15   
Jessy
Kety, upam, da ni nič resnega in da je z malčkom vse vredu!!! Držimo pesti!!!

Jaz bom danes spet varuška od 13h naprej, tako da vas ne bom mogla nič spremljat. Lepo se imejte!

pa pa

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 12:35:25   
nanka
Čao,
jaz si mleko črpam in vidim koliko ga poje. V ponedeljek sva bile na tehtanju in  je v 1 mesecu pridobila samo 500g. Zdaj si zapisujem kdaj in koliko poje, dvakrat na dan pa ji dam tudi dodatek.

Tia, tudi sama sem kupila Hipp in ji ga zdaj dajem dvakrat nadan. Ali Demi je tako kot je napisano v navodilih? 5 obrokov 140 ml ? Naša spije največ 90 ml mojega mleka, Hippovega pa le 60 ml. Res pa je da čez dan je na 2 uri. Zvečer pa zaspi ob 21 in spi do 4.30. Super.

V  nedeljo ima krst, v ponedeljek imava Uz kolkov in v torek  tehtanje.
Uf kakšni dnevi so pred nama. No ja vsaj vreme je sončno, tako da smo lahko zunaj.  
Imejte se lepo in uživajte.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 14:06:50   
miševi




Lep pozdrav še od mene!

Sem se ravnokar vrnila domov - odpredavala svoje in sedaj imam do konca porodniške mir. Upam!!user posted image  Sem pa prišla domov, hotla objet moje dete - njega pa nikjer. Sta šla z atijem veselo na sprehod.user posted image

Uf, ste se razpisale...

Ja, Nanka, jaz si tudi črpam (tisto, kar pač še je) in mi je fino, da vidim kolko poje. Se mu je pa zadnje dni nekaj porušil sistem. Prej je fino ponoči spal, sedaj se 1x vmes zbudi za papico, pa čez dan bi tudi na čase bolj pogosto jedel - temu posledično pri enem obroku manj poje. A vi imate že krst? Sej ste pametni, zdej ko je še takole toplo. Jaz pa še ne vem, kdaj bo. Zdej še malo okrevamo po smrti tete, včeraj si je pa še moja babica kolk zlomila, tko da pojma nimam. Si pa želim, da se ona pozdravi, da bo ona zraven, ker ji to zelo veliko pomeni.

Polivanja v loku se tudi jaz spomnim - se je 1x zgodil pri Niki in je bil res LOK. Jure ne poliva, mi je pa včeraj in predvčerajšnjim 2x vse zbruhal. Sumim Daktarin - sem mu namazala in čez minuto je šlo vse, pa še kaj zraven, ven. Mali je bil samo še za skopat. Ne vem kako mu je lahko vse prišlo za hrbet - je kar "plaval" v bruhanjuuser posted image . Z Daktarinom ga ne bom več mazala. Bom pazila, da soor ne prenesem na rito.

Tko, to bi blo vse zaenkrat. Se grem malo oddahnit. Aja, mogoče še tole, Jure full spremlja Niko. Ko je zraven, ne joka in ne tečnari, gleda, kaj počne. Je še bolj navdušen nad njo kot pa nad nama z atijem. Močno upam in želim, da bi se te vezi nadaljevale tudi kasneje, ko bosta odrasla in da se bosta imela vedno tako radauser posted image . Tko, pa spet nakladam....

Pa,pa



(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 14:11:05   
miševi



Aja, pa še to. Jure noče dude, pa mu je ne silim. Vendar pa cuza palec kot zmešan. Ko začne je prav grozno za slišat. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da se ne bi tega navadiluser posted image . Dudo že odvzameš, ko hočeš, prstov pa ne moreš kar odrezat...



(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 15:45:53   
violinski
Miševi, imava kar podobne mlajše bratce. Aljoša je tudi popolnoma nor na Lano, ko je ona okrog njega, ga je en sam smeh. Ker pa ona še nima občutka zanj, ga včasih kar malo pomečka, on pa se nič kaj dosti ne pritožuje, samo zadnjič je malo bolj migal, ker se je s svojo glavo in z vsemi njenimi lasmi naslonila na njegov obraz. Pa ko ga prime za roko, ga tako močno stisne, da bi verjetno še mene zabolelo, on pa nič. Lana bi ga ves čas držala za roko in ga peljala s sabo po stanovanju, pol ga moram pa jaz nosit za njo tako, da mu pokaže, kar si je zamislila. Pa nosila bi ga rada tudi sama.

Z dudo in prsti imamo podobno, s tem, da se je Aljoša v bolnici ful bolj navadil na dudo, kot prej. Ampak še vedno raje potegne dudo ven, pa stlači pest v usta (ne, ne prst). Jaz se hecam, da ima za čučanje prsta dovoljenje od zdravnika, ker ga je en zdravnik, ko sem rekla, da 'mami ne dovoli, da čuča prst' nahecal in mu zanalašč pokazal, kje je prst in rekel: "haha, tu imaš, dojenček" in mu zarotniško pomežiknil. user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 16:18:04   
Tiamo
Nanka moja poje skoraj vedno od 100ml do 130ml, pa takole, npr. včeraj ob 6 je pojedla 100ml, potem ob 9:15 100ml, 16:00 130ml, ob 19 130 ml in ob 21:45 130 ml. Tako, da ima pet obrokov na dan, danes mi je zjutraj in kasneje pojedla samo 80 ml, zdajle je pa že ujela ritem in pojedla 130 ml, ker se je ponoči ob 2:30 zbudilav in pojedla 130ml. Aja, jaz gledam koliko vode daš, se pravi poje 140 ml. grem ker že pogreša mamico..

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 16:26:03   
tina104
kety - glede bruhanja v loku je meni patronažna rekla, če se to zgodi enkrat ali dvakrat, še ni nujno kaj narobe. moj namreč občasno to naredi, približno vsak teden enkrat, pa res ogromno tudi zbruha. prib. 3x je tako bruhal, da sma bila oba čisto mokra, pa tla, pa stol, pa vse. ampak glede na to, da je bilo njegovo počutje po tem v redu in dobro pridobiva na teži, mislim, da ni panike.
glede noric - moj bi naj v porodn. prišel v stik s tem in so mu našli protitelesa. če ga dojiš in če si ti to prebolela, mogoče ne bo zbolel, tako so meni rekli v porodnišnici. držim pesti. pa vem, da je hudo, ko ne veš, če je kaj narobe...

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 21:29:45   
Kety
Danes je bil pa tako lep dan,...pa še naš malček ni NIČ bruhal, še polival ni!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem tako zelo vesela! Ja, drugače je malček v povprečju ful dobrovoljček in res ful malo joka, zato vem, da takrat ko joka, mora bit res kej hudo.

Moja mami se ne spomni ali smo mi preboleli norice ali ne! Upam, da smo jih oz. da se jih nisem jaz nalezla. Baje je za odrasle bolj nevarno, če zbolijo kot pa za otroke user posted image   Zakaj??

Tina, pri nas se je to bruhanje zgodilo 3x! V enem dnevu 2x pa prej 1x. Zdej ga po obroku ne dvigujem za podiranje kupčka in mi niti ne poliva niti ne bruha. Kupček pa prej ali slej pride ven (bolj slej), tudi če je na boku.

Danes sem spet začela s kapljicami in je dobil 1. bom par dni dajala po eno potem pa naprej. Danes ni krčkov in mi je cel dan spal, samo za jest se je zbudil. Zdele smo ga pa okopali in je FUUUL užival, potem sem ga zmasirala in oblekla, podojila in zdej spet spančka! Kakšen sonček je! user posted image user posted image user posted image

Punce hvala za skrbi!! Lahko noč!!!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 21:48:15   
miševi




Kety, user posted image user posted image user posted image user posted image .
Sem vesela, da se je uredilo. Za norice je pa za odrasle bolj nevarno zato, ker bolezen poteka v težji obliki.
Če vama paše, kar dajajta po 1 kapljico nekaj časa. Jaz sem tako delala več kot 1 teden, pa potem 2 tudi več kot 1 teden in je tako super prenesel, Tudi jaz ne upam vsak dan zviševat. Zdej bomo po moje na treh sigurno spet še 1 teden...
Naš mišek se pa sedaj trudi, da bi zaspal - pred spanjem vedno malo pojokca, sedaj je v stanju "jamranja", potem pa sladko zaspančka. Danes je spet ujel najboljši scenarij: hranjenje ob 6, 9, 12, 15, 18 in 21-ih. Takrat, ko mi je tako jedel, je tudi spal celo noč. Bom videla, kaj bo nocoj. Zgleda, da mu paše, če ga ati merkauser posted image . Tale naš ati je faca - je šel za 3 ure na sprehod brez kakršnegakoli mleka s seboj. Si pa veliko upa.

Evo, zdej pa že spančka. Danes ga je kar hitro zmanjkalo. Povečerjal je pa 130 ml.

Ja, violinski ključ, teh prijemov najinih damic se ne bi sramoval noben bodybilder. Nika tudi kar močno stisne, pa pestovala bi ga skoz, pa ljubčkala - in potem ga žgečka s tistimi njenimi živimi lasmi. Najhuje je bilo, ko sem jo našla v kuhinji, ko je hotela Jureta iz vozka zvlečt, ko se je jokal. A si predstavljate, da bi ga po tleh vlekla kot mačkica mlade. Sedaj sem jo navadila, da mi samo pove, da joka in ga ne poskuša premikat. Slo po pestovanju ji pa malo večkrat potešimo, ko smo zraven. Ji pa poskušam v zvezi z Juretom čim  manj prepovedovat, da ga ne bo slučajno zasovražila.


Lahko noč!



(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Avgustovke, kje ste
14.10.2005 22:37:53   
Jessy
Vsaka vam čast, da zdržite z dvemi otroki! Jaz sem čisto izmučena, pa sem sestrinega dveletnika pazila včeraj in danes, pa še to le par ur. Kaj bi bilo, če bi bilo to cel dan??? Ojojoj... resnično sem zmozgana, pa ni bilo nič posebnega!
Za eno uro sem ga dala spat, potem smo vsi trije šli na sprehod. Smo se sprehajali 1 uro in pol, potem sva malo plesala in pela (Neja je lepo spala), pa malo sva se pogovarjala, pa gugala na gugalniku...pa večerjala (takrat se je Neja šele zbudila) in ob 20h ga je prišel očka iskat. In to je bilo to! Jaz pa user posted image  in bi šla najraje spat, pa ne morem, saj je naša Neja sredi največje debate s slončkom in ne misli še zaspat. user posted image

Prej ste vse omenjale, kako tiščijo pesti v usta. To počne tudi naša že kakšnih 14 dni. Zdaj duda sploh ni več zanimiva in jo pljune ven, pa hop rokice v usta in to kar obe hkrati. Pol se pa sliši glasno cmokanje in če rokice odmakneš, poči kot zamašek od šampanjca. user posted image

Zdaj pa grem pod tuš in pol se lotim kakšne molitvice, da bi naša user posted image  čimprej zaspala.user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Avgustovke, kje ste
16.10.2005 17:50:24   
Tiamo
kje pa ste? user posted image  tudi mi smo izkoristili tale lepi vikend in se potepali. Včeraj smo bili v Leclerku in Demi je bila full pridna, skoz je gledala, in delala take velike očke...tok se ji je dogajalo. Danes sem opazila, da je začela oponašati moje gibe ust. Če odprem usta inji rečem AAA, tudi odpre usta in poskuša, ampak ji A še ni uspelo reči.  Katere pleničke uporabljate? Jaz sem imela do zdaj pamperske, zdaj sem kupila hugginske, pa mi niso nič všeč, so mi take papirnate. Meni so začeli pa ful lasje izpadat? Med nosečnostjo nisem opazila, da bi mi izpadali, zdaj pa cele šope ven vlečem. lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Avgustovke, kje ste
16.10.2005 18:01:44   
tea01
Po dolgem času se tudi jaz oglašam. Ker sem že začela delati mi zmanjkuje časa da se vam javi. Violinski ključ zelo sem vesela, da sta oba z Aljošo bolje. Iz srca ti želim, da Aljoša ne bo imel nobenih poseldic. Sem se ravno v ponedeljek pogovarjala s tvojim tastom.
V glavnem naš Jure, kljub temu, da mami dela pridno raste. Zdaj mu oblačimo bodije št 68. Ful je zrastel, pa še dveh mesecev nima. Dojim ga še vedno. Ugotavljam, da mi jošk ne sprazni do konca. Zato uporabljam črpalko. Se vedno več mleka nabere. Ga še vedno shranjujemo. Ko sem v službi mu očka daje en zamrznjen obrok, za kosilo ga prinesem domov cca 150ml, da ga imajo za popoldne. Seveda iz ene in potem še malo druge joške. Se moram pa pohvaliti, da smo nocoj spali od 21.30-5.30. Nisem mogla verjeti. Že dva dni ful dobr spi. Upam, da bo tako ostalo. Pogovarja se pa že skoraj kot velik, ga pa to pogovarjanje ful zmatra.
Miševi kako tvoj Jure napreduje???

Sem vesela, da vaši malčki tako dobro napredujejo.
Mamice se tipkamo

Tea01

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Avgustovke, kje ste
16.10.2005 21:24:59   
miševi




Sem že kar nekaj napislala, pa je vse zginlouser posted image user posted image user posted image .

V glavnem, Tea, pozdravljena! Hvala za vprašanje. jure dobro napreduje. Sicer sva zaradi začetne nezainteresiranosti za vlečenje (po blagi rumenici in skoraj sepsi zaradi vnetega popka - posledica huda zaspanost) kljub dobremu ujemanju v prvem tednu namesto na dojenju pristala na dodajanju. Sedaj imam mleka samo še za 1 obrok (imam kar slabo vest, ker imam občutek, da se nisem dovolj potrudila; tebi npr. uspeva še ob službi polno dojit - bravo!). Kljub temu je ješč fantek, ne presuh in ne predebel (ga rešuje višina). Zanimajo ga liki, figurice na mostu, pa podobe na steni... Obožuje previjanje - takrat se največ smeji, brca, pogovarja... ter sestrico Niko, ko poskakuje okoli njega.

Tia, mi imamo Pamperske. Te so nam zaenkrat v redu.
Meni tudi med no9sečnostjo niso lasje izpadale, sedaj pa so že začele. Pravi naval še pričakujem. Po Niki še k frizerju nisem upala, ker so mi tako izpadali. Potem, ko misliš, da boš že plešast,  se pa umiri.

Zdej se poslavljam, si moram še mleko spumpat.



(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Avgustovke, kje ste
16.10.2005 22:03:50   
Jessy
Mi smo pa pridno izkoristili sončka med vikendom. Veliko, veliko smo se sprehajali, danes pa smo šli še na en izlet.
Ful sem vesela, ker mi ponoči samo 1x papca!!! user posted image  Mleka imam spet veliko! Resnično pomaga ta sezamov napitek!

Jaz uporabljam Babylove. Do zdaj sem bila z njimi zelo zadovoljna, zdaj pa že nekaj dni opažam, da če se pokaka, drekec potuje mimo pleničke po nogici in nam tako umaže vsa oblačila. Sem pomislila tudi na to, da pleničke ne namontiram prav, vendar je s tem čisto vredu. Še okrog nogic popravim vse tiste zavihke z elastiko. Saj, če bi povijala čez še z bombažnima plenicama sploh ne bi bil problem, tako me pa že kar malo jezi, da moram vsak dan spirati vse pajacke in bodije. user posted image
A bo treba še kakšne druge kupit in probat??? Na začetku sem imela Pamperske, ki mi tudi niso bile vredu in so se Babylove izkazale za boljše, zdaj pa tako sranje!

Zmatrana sem! Bo treba prej spat!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Avgustovke, kje ste
16.10.2005 22:11:45   
violinski
Živjo, tea01 in ta druge tut!

tea, ti si temo začela, potem si pa kar nekam poniknila, mi jo pa tako vneto polnimo. Me veseli, da si se ponovno 'prebila' do nas. Hvala za lepe želje.

Le poglej, kako je, ti si že v službi in delaš in dojiš in hraniš in daješ svoje mleko - in vse to zmoreš, jaz sem pa raztegnjena med posteljo in kavčem (skoraj dobesedno) user posted image (in postanem slabe volje vsakokrat, ko pomislim, da se bom morala vrnit na moje staro delovno mesto user posted image ) in zvečer kar dol padem od vsega, kar naredim preko dneva, pri tem, da ne pospravljam in ne sesam user posted image . To, da sem utrujena bolj zaradi naše dvoletnice kot od malčka je pa itak samoposebiumevno.

Jessy, naprimer, ko sem brala, da čuvaš dvoletnika, sem kar pomislila, le kdo je tako 'krut' do tebe, da ti da v varstvo otroka, ki je v najbolj zahtevnem obdobju, kar se tiče aktivnosti. Že tako imaš dovolj skrbi s svojo dojenčico, dvoletnik pa komajda razume (sej razume, ampak raje noče, če se da), če moraš skočit do dojenčka, ko te potrebuje, da je to prioriteta. Jaz Lane sama ne bi nikoli zmogla, prav vesela sem, da je preko dneva v vrtcu, da si jo popoldne lahko z možem deliva, ker če ne bi me že pobralo. Naporna je tudi zato, ker je začela ogromno govoriti in se moraš z njo naprej in naprej pogovarjati, ona pa ponavlja za tabo ali odgovarja, kar zna. Zvečer pa grlobol od vsega tega.

Kar se tiče tiščanja pesti v usta, sem že obupala - tudi Aljoša je začel dajati obe roki not in to tako globoko, da včasih kar zakašlja kot pred bruhanjem, ker nima nobenega občutka, koliko je 'dovolj' user posted image .

Miševi, tudi jaz Lani nikoli ne prepovedujem stvari okrog Aljoše, včasih jo moram opozorit, naj bo bolj nežna, ali da ga ne more sama dvignit (potem lahko tudi eno uro sedimo tako, da sedi Lana meni v naročju in pestva Aljošo in se ona nikakor ne naveliča, on prej....) Je pa zabavna. Včasih se lahko ure in ure zamoti, ne da bi se sploh spomnila nanj, včasih je pa ne morem odlepit od njega. user posted image

Glede las pa tudi jaz nimam dobrih novic. Po tem, ko sem rodila Lano, so mi tako izpadali, da sem si šla celo delat eno kuro z Justovimi proizvodi, pa ni čisto nič pomagalo. Enostavno so nehali izpadat sami od sebe, enkrat ko sem jo nehala dojit, približno. To je bilo pa, ko je bila stara cca. 11 mesecev user posted image (ne verjamem, da je povezano z dojenjem).

Kako pa kaj krči? Jaz sem opazila, da je krčev manj takrat, ko Aljoša veliko poliva. Zdaj pa ne vem, kaj je bolje user posted image . No, vsekakor da nima krčev je verjetno bolje, ker polivanje ga ne boli, boli samo mene user posted image , ko ga moram ves čas preoblačit, ker začnejo vsa njegova oblačila tako grozno smrdeti po skisanem mleku.... Upam, da bomo počasi zvozili brez.

OK, tudi jaz pod tuš pa spat, včeraj je spal od 21:00 do 4:10 user posted image , me zanima, kako bo danes. Jedel je ob 20:45.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 14:14:24   
Jessy
Ku ku!
Kje smo pa danes???

Midve sva spet dolgo spali, vse do 9.40, ko naju je zbudil ati. Pol je blo treba pa kar vstat.
Danes sem ji prvič dala 7 kapljic AD3, pa je zaenkrat vse vredu! Sem prav zadovoljna, da nima krčev po tem. Sem parkrat že opazila zelenkast kakec (pravijo, da je to posledica krčev), vendar jaz nisem opazila, da bi imela kakšne krče tiste dni. Po moje je zelenkast kakec od česa drugega, ampak nimam pojma od česa. user posted image

Violinski ključ, pazila sem sestrinega sinčka. To je bil izhod v sili. Običajno je v varstvu pri mojih starših, tokrat pa sta šla na dopust od četrtka do nedelje in enostavno ni bilo prav nobenega, ki bi ga lahko pazil. V četrtek popoldne je bil njen mož doma, vendar je od 16h do 20h imel računalniški tečaj (ona je bila popoldne v službi), pa sem ga pazila tisti čas, v petek popoldne pa je moral pod nujno iti k hiši, ki jo gradijo, tako da sem ga imela pa od 13h, ko je šla sestra v službo, pa do 20h, ko je prišel njegov očka ponj. To se zgodi zelo poredko. Do zdaj se je le enkrat, ko sem bila noseča, mislim da 7 mesecev....pa zdaj 2 popoldneva. Nimaš kaj....morda bom tudi jaz kdaj rabila kakšno tako uslugo, pa se bom mirne duše obrnila nanje, ker sem tudi jaz pomagala njim. Tako pač je! Je pa res dokaj naporno. Še sreča, da naša Neja ni zahteven otrok, da sem več ali manj ves čas posvetila nečaku, Neja pa se je sama zamotila z zvezdicami, ki ji visijo z mostu. user posted image

Danes je spet super vreme! Bomo spet šli špancirat za dolgo časa. Zdaj počakam, da mi odspi kakšno urco, urco in pol, potem se dobro najeva in odjadrava sončku naproti!!! Prav uživam te dni, ko je tako fino vreme!!! user posted image  Da bi le bilo še dolgo tako!!!!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 17.10.2005 14:16:16 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 15:19:55   
violinski
Eeeee! Tako lep sonček je zunaj, pa so sigurno vsi na sprehodih!!!

Saj je tako prav. Mi smo bili včeraj ves dan naokoli, pa je danes bolj 'spalno'. user posted image

A, Jessy, sej nisem hotela kritizirat, da si bila varuška - jaz pravim, hvalabogu, da je tudi taka rešitev, da ni otrok treba za en popoldne dajat nekam, kjer se ne bi dobro počutli ali celo, kjer ne bi poznali svoje varuške. Le sočutna sem hotela biti, ker vem, kako so dvoletniki naporni user posted image . Še posebej, če si za to sama.

Pri naši družini itak velja rek, da je za vzgojo, nego in varstvo otrok potreben cel klan, kar tudi redno izvajamo. Zdaj se namreč dobimo z mojo sestro in njeno družino, napokamo otroke skupaj in si jih izmenjamo, kadar nas lastni ne ubogajo več user posted image (npr. mojo Lano da popoldne moja sestra spat, moj mož stušira mojega nečaka, ker ta sicer ne dovoli, da se mu pere glavo in tako dalje - še najbolj uboga je moja mama, ko gremo oboji k njim na obisk in vsi otroci kar naprej skačejo okrog nje user posted image ).

Je pa res, boš videla, kako bo lepo, ko se bosta oba - tvoj nečak in Neja, ko bo dovolj stara, med sabo zaigrala. Lana in njen bratranec to počneta šele nekaj tednov, prej sta se večinoma igrala vsak zase, zdaj sta se pa začela skupaj. Prav luštna sta. Še Aljoša zrase, potem bojo pa vsi trije taki srčki.... Sestrina ta-večja jih bo pa komandirala user posted image , ima 8 let. Ampak ona se zdaj vseeno raje 'igra' z odraslimi, ko se gremo kake ustvarjalne delavnice ali kaj podobnega user posted image .

Aljoša danes spet na veliko poliva, tako da je ves čas moker okrog in okrog in ga ves čas preoblačim ali oblagam s tetra plenicami, .... Zna bit, da danes ne bo krčev user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 16:32:40   
nanka
Pozdravljene,da vam še jaz malo poročam. V nedeljo smo našo Zojo krstili. Bila je zelo pridna, saj ni spustila niti glaska. Krčev naša že nekaj dni nima, upam, da jih ne bo več.
Danes sva bili že drugič na UZ kolkov in še zmeraj se mora široko povijati. Kontrolo imava zopet čez 6 tednov.
Jutri morava pa  na tehtanje, da vidijo koliko je pridobila na teži.
Ja, tole vreme je potrebno izkoristiti, saj bo kmalu  zopet dež in mraz.
Jaz uporabljam pampers plenice. Probala sem fixies, huggis in linostar, vendar bom ostala pri pampers. Izkazale so se za najboljše.
Zdaj pa odhajava ven na sonček.
Pozdravček vsem 

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 16:49:50   
Kety
Evo še mene!

Nisem ravno iz sprehoda po sončku, ker sva bila v City parku user posted image ! Sej malo sva bla pa tudi zunaj. No, potem pa sva prišla domov in seveda takoj papcat in mi je spet bruhal v loku!!!!user posted image user posted image  Pa je bilo že uredu in ni niti polival, zdej pa spet. Ma, je šlo spet vse ven, potem se je pa še pokakal tako da je vse prišlo čez. Bi se človek kar zjokal!!!!! Jah, te plenice! Zdej mava še vedno 2 od Babylove in so zgleda postale premajhne. Sploh ne vem katere naj kupim! Baje od Spara (Libero), da so uredu! Ali pa od Lumpija! Bomo še malo sprobali, ker Pamperske nam tudi ne odgovarjajo, vse ven pride, sploh pa lulanje!! No, ko se mu je vse skupaj malo umirilo in ko sem ga previla, sem ga še enkrat pristavila in mu pustila jest samo 3 minute, pa je šlo spet mal ven (je samo polil) tako, da zdele mi pa spi. Ampak je ful dobre volje,...sploh potem ko izbruha. A mogoče preveč poje in potem ko gre ven čuti olajšanje? A gre ven vse ali kaj not ostane.
Se mi zdi, da vaši malčki ful bolj rastejo! Našega še vedno oblečem v št. 56, sicer malo bolj na tesno, ok, št. 62 je zdej super, ampak kej več pa že ne. Tehta cca. 5.200g in je velik kaih 57 cm....čez slaba 2 tedna imamo pregled. Me prov zanima. Moja sestrična je v nedeljo rodila punčko, ki je imela 57 cm in težka 4.900g. Bil je CR, saj tako ogromen otrok ne more ven po naravni poti. No, naš palček je pri 2 mesecih tak kot njena punčka pri rojstvu. Upam, da ne zaostaja v rasti!!user posted image user posted image user posted image

LP Kety

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 17:04:47   
miševi




Kety, moja sestra zelo pohvali plenice Libero, ker je prej njeni punčki tudi vse skozi prihajalo. Jaz jih zaenkrat še nisem probala, ker sem še zadovoljna s pampers.

Ne sekiraj se, tvoj otroček sigurno dobro napreduje. Čestitam za punčko v vaši družini. Vendar je pa moj tudi imel 56 cm in čez 4 kg, pa sem rodila naravno, pa še lažje kot v prvo. Verjetno je odvisno od zdravnikov, kako se odločijouser posted image .

Mi smo bili pa danes v Avstriji in zapravili malo premoženje. Do trgovin z dodatki za kopalnice sploh nisem prišla, ker je prej denarja zmanjkalouser posted image . Pa tako lepe stvari so imeli za dojenčke. Sem se pa vzdržala in malemu res nisem nič kupila, ker vse ima. Sem raje za Niko, ki je že vse prerasla. Toda sline so se mi pa vseeno cedileuser posted image .
Pri varstvu je tudi vskočil "naš klan" kot pravi violinski ključ. Babi in dedi sta merkala Niko, pa Jureta, pa še punčko od sestre (9 mesecev). Pa jim je naš Jure naredil tako veselje s kakanjem, da so ga komaj spucali. Sem ga morala še doma potem enkrat preoblečt in fino prebrisat, da bo lahko "dišeč" dočakal večerno kopanje. To so morali imeti pestrouser posted image user posted image user posted image . Ko sem ga prinesla domov, mu je plenička zlezla do pol rite, ker mami ni upala dovolj zategnituser posted image .



(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Avgustovke, kje ste
17.10.2005 19:21:11   
Jessy
Violinski ključ, sploh ni panike! Nisem vzela za kritiko! Sem pa take narave, da vsako stvar na dolgo in široko razkladam, pa a je potrebno, al pa ne...sem prava žlobudra!!! user posted image

Midve sva se sprehajali celi 2 uri. Sva jo ubrali po hribu navzgor. Običajno greva dol, v center, tokrat sem jo pa raje gor ubrala z vozičkom, ker je po vrhu hriba sonček dalj časa, kot v dolini. Res je, da me je fino prekuhalo, da sem po ta hušjih klancih bila le v kratkih rokavih, ampak se je splačalo, saj sva se tako lahko dalj časa sprehajali. Nazaj domov sva pa kar fino šibali, ker je pa mene zazeblo, ko je sonce šlo za hrib. Bi si mogla obvezno še en velur vzet, saj je bil "ta tanek" premalo. Bom vedla za drugič!
Zdaj si pa lahko mislite, da sem kar fino utrujena! Pa lačna tud! user posted image user posted image user posted image

Fajn se imejte! Se tipkamo!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Avgustovke, kje ste
18.10.2005 9:03:27   
tina104
Pozdravček spet! Zdaj se ene tri dni nisem oglasila. Sploh nisem imela časa prit do računalnika. Moj mali nič ne spi. Koliko spijo vaši malčki čez dan?? Moj zadnji teden zeloo malo. Prib. pol ure v vozičku, pa pol ure v ležalniku, pa tu pa tam kakih pet minut pri dojenju in to je vse. Sploh ne uspem nič naredit poleg. Nonstop se mu mora nekaj dogajat. Jaz pravim, da je hiperaktiven in da ima to sigurno po atiju, ker mamica rada veliko spi in počivauser posted image . V posteljici itak ne zdrži niti malo. V ležalniku toliko, da si operem lase ali pa zobe. Ene dneve, ko je dobre volje, mi uspe tudi perilo oprat in obesit. Likam itak nič. Skuham pa res na hitro kaj. Pol pa nonstop jemo neke testenine s tuno, pa pire iz vrečke, pa kake juhe iz vrečke, pa kake njoke iz zamrzovalnika ali pa pišč. zrezke iz zamrzovalnika... Kako pa je pri vas s kuhanjem? Saj počisti, posodo pomije ipd. tudi pogosto user posted image , ampak je le v službi in tudi nima ful časa. Kuha pa ne rad, čeprav zna. Pravi, da se ne splača. Me rajši večkrat ven pocvabi jest user posted image . No, saj ta zadnja varianta mi je prav všeč. Je pa tako, da potem moram ponavadi dojit nekje v lokalu, ker mali seveda ne spi, če ga dam na zizo pa vsaj malo zadremlje, da lahko v miru pojeva, ker drugače ga je treba skoz nosit pa mu razkazovat okolico. Če ne, se dere.
So mi pa smešni vsi sorodniki in drugi. Ko recimo ga dobijo v roke in se začne konkretno jokat, vsi rečejo, da ga sigurno neki krči matrajo. Če ga primem jaz ali moj dragi, se kar umiri (včasih tudi ne čisto), ampak to že niso krči, če se ga da umirit!! vsaj mislim.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Avgustovke, kje ste
18.10.2005 9:19:53   
Jessy
Joj, Tina, tudi jaz sem bila nekaj časa vsa penasta od teh "krčev". Moja tašča jo je imela na rokah, pa vanjo nonstop govorila, da se je že meni mešalo ot tistega govorjenja, in Neja je seveda začela najprej cmevkati, ker je imela vsega zadosti, potem pa že jokati. Jaz sem rekla, da je utrujena, tašča pa, da ima krče in potem ji je karnaprej govorila:"O ti lumpi buši, ti nagaja, kajne!? O lump buši, lump buši!" Meni so šli kar lasje pokonci od tega. Sem ji pa enkrat dokazala, da v takem primeru neha jokat, če jo daš v ležalnik, ker ona hoče tudi nekaj miru in ne mara biti dolgo na rokah. Zdaj je pa vredu! user posted image

Moja spi zelo različno čez dan. Največkrat ubere to pot, da spi 1,5 ure, pa je budna 1,5 ure, potem spet zaspi za 1,5 uro.... Včasih pa mi zaspi 2x na dan po kake 2-3 ure skupaj. Jaz zraven nje vse naredim, ker tudi ko je budna je lahko v ležalniku in se igra z igračkami, ki ji visijo z mostu, če pa postane tečna, pa da imam še kaj nujnega za narediti, jo nesem pa v posteljo, kjer ji navijem vrtiljak in ko se odvije se začne pogovarjati z živalcami na vrtiljaku in s slončkom, ki je naslikan na oblogi okrog posteljice, tako da imam zagotovo še 1 uro miru, če to naredim. Sploh ni zahtevna.

Jaz upam, da se bo tudi pri tebi stvar umirila, ker tako zna biti res naporno, kot si napisala!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Avgustovke, kje ste
18.10.2005 10:44:12   
Tiamo
hy, evo še mene, tipkam z eno roko, ker imam v drugi Demi, zato ne bom mogla delati velikih začetnic. user posted image  tina104 imave isti problem, moja tudi ne spi nič čez dan. Mogoče pet do 10 min po hranjenju, tako da grem lahko na WC. Skuham tako, da jo imam čez ramo ali pa jo dam v ležalnik v katerem zdrži cca 15 min, pa še to da gleda skoz mene. Zjutraj po umivanju in hranjenju v posteljici zdrži pol ure, tako da ji navijem vrtiljak. Evo zdajle že tečnari, ker je predolgo na enem mestu.Najhuje je, ker joka pri vseh, ki jo pestujejo, tudi pri očku....prava groza. No, včeraj je pri očku zdržala cca 30 min, tako, da sem se lahko stuširala. Likam tudi jaz ne, mi moja mami in tašča likate. Jemo tudi, kaj na hitro, zato je tudi moja teža še nižja, kot pred porodom. Sesam tudi tako, da jo imam v eni roki...sem bila pa zdaj skoraj3 tedne pri moji mami tako, da mi je malo pomagala. Sama sreča je to, da mi ponoči spi in da sem jaz spočita in "polna" moči za prihajajoči dan. V vozičku je prava panika, se dere cca 30 min, potem se umiri in gleda, sem mislila da je edini otrok, ki ne spi v vozičku, zdaj vidim da nisem edina. Čeprav mi je pa včeraj začuda spala v vozičku 2 uri, samo kaj ko se mora skoz peljat, čim domov prideve se zbudi. Tudi od hoje sem potem zmatrana kot hudič. Jessy, ti imaš zlato in pridno punčko, verjetno bo kmalu dobila bratca ali sestrico?user posted image user posted image user posted image  Pa mio je uspelo napisati do koca in to z velikimi začetnicami...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Avgustovke, kje ste
18.10.2005 11:04:52   
Jessy
He,he, Tia user posted image ....nič še ne bomo zrihtali bratca al pa sestrico...user posted image user posted image user posted image  Bomo raje še kaki 2 leti al pa 3 uživali v tem "zlatu"...sicer me že skrbi, kdaj jo bo kaj pičilo, da se spreobrne v malo user posted image !?!?
Drgač je pa res, ja, da še vemo ne, da jo imamo. Resnično! Se že zdaj bojim kakšen bo naslednji otročiček, ker tako priden, kot je ta sploh ne more biti. Takrat se nam bo pa pošteno kolcalo po teh časih, ve boste imele pa prave sončke, ker imate zdaj malo več dela s ta prvim! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Izračun vibracije otrokovega imena po nume...
Izbrati pravo ime za otroka je izjemno težka naloga. Če želite, da ima ime vašega otroka vibracijo, ki bo odsevala njego...
Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?