|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
7.10.2005 17:51:34   
Jessy
user posted image user posted image user posted image user posted image  Za Aljoša in Violinkski ključ! user posted image user posted image user posted image user posted image
Komej čakamo novičk!

Tia, a je tista ženska sploh prepričana, da ima mali krče? Meni tudi menca rokice, pa je zraven tiho, sam to sploh niso krči!!! Po moje ženska nimap ojma kako to zgleda, zato pa neumnosti kvasi!
Je pa ful pridna ratala Demi! To je pa res napredek, kajne!? Sigurno se tudi ti boljše počutiš!?!? Super! Sem prav vesela, da ste se porihtal!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Avgustovke, kje ste
7.10.2005 21:27:47   
violinski
HEEEEEJ!!!!!!!

Evo naju! Me je že Tia prehitela, je napisala da sva doma. A vam nekaj povem? NAJLEPŠE JE BITI DOMA!!!

Zdaj samo še Lano čakam, da mi jo jutri domov pripeljejo, ker je ta teden preživela pri mojih starših. Jo vsi trije že moooočno pogrešamo.

Kje naj začnem? Najprej sem se prebila preko vseh vaših odgovorov, dvomov in izkušenj in lahko rečem, če bi bila v teh desetih dneh doma, bi vam pisala vse te stvari, kot se jih pisale same: kako se Aljoša smeje, pogovarja z mano po dojenju, kako je odkril, da so živalice na vrtiljaku njegove prijateljice, kako kakšno noč spi po 4, 5 ur, kakšno noč bi pa jedel na dve, kako je odkril, da roke krasno pašejo v usta, še posebej palček, kako je iznašel, da brez dude ne more več zaspati, kako so moje dojke včasih tako polne, da se mu po par sekundah vlečenja še vedno zaleti, ker ne folga požirat, kako se pridno redi in ima že skoraj 6 kil (5965g).... Vse to se nama je dogajalo, ampak v enem čisto drugem svetu, tam, kjer nikomur ne priželim da bi preživel tudi dan svojega življenja. Vmes je bil še na UZ žolčnika in jeter, na rentgenu pljuč, ki smo ga morali dvakrat ponoviti, ker se je tehnik bal spustiti dosti žarkov skozenj, ker je tako majhen, da se je bal, da ga bo prežgal, pol pa slike niso ratale..... Ampak sedaj je načeloma tudi tega konec.

Čisto na kratko: Kawasakijeva bolezen je ena avtoimuna bolezen, se pravi, da nastane sama od sebe, ni nalezljiva in dejansko ne vedo še, od česa pride. Ima en kup enih simptomov. Ker jih Aljoša ni kazal niti pol tega, so ga celo punktirali in testirali možgansko tekočino (ki je BTW bila pozitivna oz. patološka) - nekaj je torej kazalo na to bolezen in nekako tudi ne. Zato si je zdravnica v ponedeljek vzela čas, nama z možem (ki je bil vse popoldneve pri meni, saj so tam obiski lahko od 11:30 do 19:00) vse natančno razložila. Nazadnje sva se le morala midva sama odločiti, če zdravimo ali ne. Dejansko je odtehtalo to, da če bolezen zdravimo in je v resnici sploh ni, je manj škode, kot če je ne zdravimo in je. Posledica Kawasakija so namreč vnetja venčnih žil, vnetja aorte okrog srca in anevrizme.
Zato smo v torek začeli z dovajanjem imunoglobulinov G v to malo dvomesečno telesce (Aljoša je praznoval 2 meseca na infekcijski). Teklo je ene 16 ur vsega skupaj. 220ml + nekaj fiziološke raztopine za splakovanje žil in še Ranital, ker se terapija nadaljuje z Aspirinom, Ranital pa ščiti želodček. Potem je sledilo 2 dni Aspirina po 100mg vsake 6 ur do danes zjutraj. Od danes naprej pa naslednjih 6-8 tednov pa samo 15mg Aspirina vsakih 12 ur. Pa vmes še en UZ srca. Zdaj ALjoša spi. Ves dan smo ga mučili, vsakokrat ko je zaspal, ga je kdo prišel pogledat - ali zdravnik ali sestra in se sploh ni naspal, zato je pa rej tako hudo jokal, da me je kar pobiralo od sočutja....

Pejmo na lepše debate: kdo je že vprašal, do kdaj podiramo kupčke? Jessy, ne? Kot si sama že ugotavljala, dokler ne sedijo sami. Tisti, ki imajo manj krčev, ni treba, da vztrajajo tako dolgo, že polsedeči položaji zadostujejo.
Pregled kolkov imamo šele novembra, zato bomo do takrat široko povijali, večinoma samo ponoči, če kam gremo tudi preko dneva, ko smo doma, pa ga raje pustim prostega, da brca, kolikor hoče. V bolnici ga nisem široko povijala, ker so ga petkrat na dan vsi odvijali, ko so ga hoteli gledat, pa se mi je zdelo 'uzalud'.
Kapljic D3 v porodnišnici nisem dajala, ker sem jih pozabila doma, potem sem si pa tudi rekla, da jih bom začela spet, ko se bomo vrnili domov, se pravi, jutri user posted image . Tia, tista ženska, ki ti je rekla, da njen otrok ko ima krče samo menca roke sigurno še ni videla otroka s krči. Kapljice AD3 pa ne dodajamo zaradi 'krivih nog', ampak zaradi preprečevanja rahitisa. Kolegica, ki dela v posvetovalnici je rekla, da imajo zadnja leta vse preveč primerov rahitisa, ki nastane zaradi pomanjkanja D vitamina. Otroci, ki niso samo dojeni ampak so 'zalivani' (se jim dodaja ali hrani s prilagojenim mlekom) dobijo dovolj tega vitamina skozi prilagojeno mleko. V materinem mleku ga pa ni.

Spet sem bila dolga, ampak sem morala pozdravit svojo abstinenčno krizo. Imam še ful stvari za povedat, ampak jih bom enkrat prihodnji teden, da vam ne bo dolgčas user posted image

Imejte lep vikend, naj vam sije sonce, če ne zunaj, pa v srčkih!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Avgustovke, kje ste
7.10.2005 21:44:56   
Tiamo
Joj, Violinski ključ kok sem srečna, da se je vse dobro odvilo in da je Aljoša zdrav in doma. Samo spomnim se, kok je bil srčkan v porodnišnici ko je cvilil kot kuža in mi gre kar na jok, ko sem brala, kak vse je mogal pretrpeti. Samo, da je vse dobro. Lupčka Aljoši... A vaši malčki tudi take šobice delajo z ustki? Moji Demi se tok nasmejimo k dela šobice predno začne izkoriščati za v naročje.  Jessy jaz sem zdaj 100% bolje, kaj ne bom bila, ko so krčki skoraj minili in da je zdrava punca. Nočko, se tipkamo...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Avgustovke, kje ste
7.10.2005 23:27:37   
miševi
Se bom samo toliko oglasila, da te pozdravim, Violinski ključ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vso tvojo družinico, še posebej pa za Aljoša. Sem kar jokala, ko sem brala, kar si napisala. Bogi revež, kaj vse je moral pretrpet - še punkcijouser posted image . Upam, da bo sedaj vse v redu, da bo tako, kot pravijo - slab začetek, dober konec in da mu bo v življenju lepo postlano.

Tia, tudi tebe pozdravljam in se pridružujem mnenju Violinskega ključa, da tista ženska res ni še videla otroka s krči. Naj bodo taki raje tiho... Glavno, da ste se tako lepo poštimal.

Ma, mi kar dajemo tele kapljice AD3. Zdele bo zima, pa manj sončka. Res so proti rahitisu, pa še mečave ali fontanele se baje bolje zraščajo. Ena kolegica ni dajala kapljic, pa jo je pediatrinja takoj vprašala, če slučajno ne daje kapljic, ker se tako slabo zraščajo. Bi pa jaz sigurno počakala do treh mesecev, če bi ga fejst zvijalo. Pa ga na srečo ne.

Preden grem spat, se moram še pohvalit, da smo včeraj spali od desetih zvečer pa do pol osmih zjutrajuser posted image . Upam, da bo tudi danes tako.

Lahko noč.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 10:24:59   
Tiamo
Jutro, tudi danes smo spali od 22 pa do 5, potem pa eno uro nerganja in spanje do zdajle. user posted image user posted image user posted image  Glede pediatrov in njihovih mnenj se ne sekiram preveč, ker se mi zdi da me najbolj vemo kaj je dobro za otroka, a ne?  Sem nekje zasledila,da ste govorile o čiščenju noskov. No moja mala se je že tako navadila na fiziološko raztopino, da mi ne kiha več po njej. A nisi Kety ti napisala nekje, en sistem za čiščenje noska. Mi ga še enkrat napišeš, ker ne najdem oz. se mi ne ljubi iskati, hvala. LP Tia74 sem dodala nove slikice...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 14:42:28   
miševi








Oj, Tia, a si tole iskala:

Kety - probaj drugo nosnico zatisnit s prstom, ko iz prve vlečeš. Pa stisni pumpico, preden jo pristaviš k nosku, potem, ko je pa na nosku, jo pa spusti. Bi moralo ven povlečt. Bistvo je, da je medtem druga nosnica zaprta.
IZVIRNO SPOROČILO: miševi

Drugače smo pa mi zopet spali od desetih in danes celo do pol devetih zjutraj - nepretrgomauser posted image . Upam, da bo tako nekako tudi ostalo. Dopoldan smo pa izkoristili "lepše" vreme in smo se do sedaj potepali. Samo piha tako groznouser posted image .

Pa še nekaj me zanima - a ve vaše otročke pri spanju še podlagate in da jete na bok. Naš popoldne itak ne spi v posteljici in je torej cel dan na hrbtu. Glavo sam obrača sem in tja. Zvečer ga pa dam na bok v posteljico, pa je zjutraj čisto drugje. Na hrbtu, pa ob robu, pa zajčka si privleče k ustom. A ima poj sploh še smisel podlagat??? Pri Niki ni blo problema, ker je tako lepo pri miru spala, tale naš mali je pa pravi "migec".


(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 14:44:21   
miševi
user posted image user posted image user posted image  - sem nekaj "zamutila". Mislila sem ti posredovat tisto v prvem kvadratku. Tisto v drugem je pa še novo sporočilo za danes.
Se opravičujem...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 22:51:05   
Jessy
Violinski ključ, kar pri user posted image  me je stiskalo, ko sem brala, kaj vse je dal skozi tvoj Aljoša! Še dobro, da je imel mamico zraven, da si ga lahko tolažila! user posted image  Važno pa je, da ste našli neko rešitev!

Mi smo se šli danes malo potepati, tako da smo tudi fajn utrujeni. Neja mi spi še od 21.30, vendar se imam v sumu, da se zna ponoviti situacija zadnjih treh večerov, ko se je po dobri uri spanca prebudila in veselo čvekala do polnoči in tudi več. Upam ,da bo danes mir, da je zadosti utrujena! Vsaj jaz sem! Po moje bom tudi jaz šla samo pod tuš in pol bom pa dol padla!
Aja..pa kmalu bi pozabila povedat, da mi je včeraj nazadnje jedla ob 23.30, potem pa šele ob 8h zjutraj! user posted image  Sem bila kar fino šokirana in hkrati razočarana, ker vem, da je bilo to le trenutno stanje in da bom to noč veselo vstajala celo noč! user posted image  Ampak za mojo punco, VSE!

Včeraj je poskušala z obema rokicama prijeti igračko, ki ji visi z mostu, pa jo je globina malce zafrkavala, ker je vedno pregloboko segla z rokama in tako zgrešila igračko...ampak je bila vstrajna in je že zagrabila igračko na ene čudne viže...Prav fajn jo je gledat, ko se takole igra!

Jah, nič...kaj naj rečem...lepo spančkajte in čimveč se cartajte, jutri se pa spet tipkamo!!!


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 22:53:15   
violinski
Ja, miševi, to s spanjem imamo mi enako. Poleg tega ima zaradi polivanja vzglavje njegove postelje pod močnim naklonom, rezultat tega je, da vso noč vztrajno leze proti dol. Zjutraj ga najdem nekje za več kot glavo nižje od tega, kamor sem ga zvečer položila. Pa z glavo čisto ob steni posteljice. Lana je mesece in mesece spala na boku, in vedno točno na sredini postelje, Aljoša je pa že zdavnaj izključno na hrbtu. Podlaganje sploh ne zaleže. Poskusila sem celo tako, da sem ga dala na trebušček, pa mu ni bilo preveč všeč.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 22:54:58   
Jessy
Tia, sem šla pogledat slikce Demi! Se mi zdi takoooo velika!!! Pa kako kaže jezička in pase kravce! user posted image user posted image user posted image  Res je cortkana!!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Avgustovke, kje ste
8.10.2005 23:21:39   
violinski
Eh, Jessy, Aljoša se je še najmanj zavedal tega, kar se dogaja okrog njega. On je bil s svojo mamico in to je bilo važno / se je pa včeraj nemalo čudil vsemu doma, kot da bi že pozabil, da je vse to njegovo, ne pa tiste gole stene in hladne postelje in..... Mamica je bila tista, ki jo je razžiralo od skrbi in joka. Ampak mamica ima k sreči zelo dobro ekipo za sabo - samo organizirat jo je treba, pa že deluje. S sestro že leta govoriva, da je za vzgojo in rast enega otroka potreben en cel klan in v takih primerih se ti to 100% potrdi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Avgustovke, kje ste
9.10.2005 11:59:30   
Jessy
Ja, saj imaš čisto prav! Če imaš za sabo podporo, potem se da vse premagat!
Sem prav vsela, da sta doma in da ste dobro zvozili skozi! user posted image user posted image user posted image

Ker sem že ravno tu, naj samo povem, da mi je včeraj končno spet normalno spala in se ni zbudila po uri spanja! user posted image  Danes bo pa spet fajn, ker bomo šli na sončka! Že od prejšnjega petka nismo bili ven z vozičkom, tako da je skrajni čas, da se gremo malo pokazat!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Avgustovke, kje ste
9.10.2005 17:48:20   
Kety
Ojla!

No, mi smo prišli pred slabo urco domovi s kosila. Bili smo na Črnivcu, kjer je bilo samo 10 stopinj,...brrrrrr, sploh ni bilo prijetno!

Vijolinski ključ, sem vesela zate in za Aljošo, da se je vse dobro izteklo in da ste sedaj doma!!user posted image user posted image user posted image  

Jaz imam pa kar ene skrbi,...da se moj palček ne redi dovolj. Včeraj je mož kupil tehtnico in sedaj ga tehtam. Koliko bi moral pojesti v eni rundi pri 7 tednih??user posted image  Včeraj je pojedel 110g. Danes pa po 5 urah spanja samo 70g. Potem pa še ful poliva (spet)! Je bilo vmes malo pauze, zdej pa spet fuuul. Sej čez dva tedna imamo spet pregled pa bomo videli.

Tia, sem šla tudi jaz pogledat tvoj album in je mala ful corty!!! Me veseli, da ste ujeli ritem in da se fino štimate.
Jessy, vidim, da tudi pri vas že spite....super user posted image ! Pri nas je še vedno jemo ponoči, čeprav se zadnje čase ponoči zbudi in je potem kot čuk! Ne bi zaspal nazaj, pa če se na glavo postavim. sem takoooo zelooo utrujena, da mi je kar slabo! No, grem mal spat, zdele ko mi mali spi!!

Se še beremo!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Avgustovke, kje ste
9.10.2005 20:19:41   
miševi




Kety - ne se sekirat zaradi teže. Počakaj na posvetovalnico. Naša Nika je bila vedno pod krivuljo "željene teže" - tudi ko se nisva več dojili, pa ji nič ne manjka. Je zdrava, lepo grajena, gibčna... Tudi pediatrinja nima nič proti. Dokler je otroček zdrav in zadovoljen tudi kakšna kilca manj ni nič narobe. Jaz se ne bi obremenjevala s tehtanjem, bi bilo lahko zaradi skrbi manj mleka. Res počakaj, pa boč videla, kaj bodo na pregledu rekli.

LP



(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Avgustovke, kje ste
9.10.2005 23:27:11   
Jessy
A veš Kety, da se meni tudi zdi, da mi ful malo poje, pa se nič ne sekiram, dokler je vesela!
Da pa ponoči spimo, pa sploh ne drži, saj so take noči redke. Je kar v navadi, da jemo na 3 ure!

Zdaj moram k Neji! Spet ne spi!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 8:03:21   
Tiamo
jUTRO, Demi spi, tako da lahko nekaj napišem, čeprav bi mogla kaj pospravit, pa se mi ne da. Kety, te čisto razumem, verjamem da si zmatrana, da ti je kar slabo, boga user posted image . tudi jaz sem zvečer čist zmatrana, ampak vsaj ponoči spimo, tako da imam zjutraj spet moč za čez dan. Sem kar doma, bom videla a bom šla k mami ali ne. Upam, samo to, da bo vreme, da bove šle lahko malo ven, ker bo drugače sama tečnoba in živčnost.  Kety, koliko pa je Timon težak? Tudi jaz mislim, tako kot Jessy, ne sekiraj se, dokler je zdrav in vesel je vse OK. Pridejo obdobja ko otročiček ne je. Soseda ima punčko staro skoraj 6 mesecev pa ima 8 kg, Demi ima pa pri 2 mesecih že skoraj 6, kakšna bo se prav bojim..prava big mama user posted image . Eni otroci so pač debelinkoti eni pa ne. Samo, da ti pridno je, pa bo vse ok user posted image . Se tipkamo, Lp Tia74 P.S., meni še vedno noče naložiti slikice in trakca? Vse naredi prav, samo noče mi shranit user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 8:08:53   
Tiamo
še nekaj, sem pregledala mal albume... Ja, Jessy, pravo malo zapeljivko imate user posted image . Zdaj se pa že razlikujejo, v prvem mesecu , so se mi zdeli vsi podobni, zdaj je pa že razlika. Ja naša je zelo velika, prava mala babnica. Je že toliko težka, da me kdaj pošteno roke bolijo, ko jo prenašam gor in dol. Kakšen fitnes?? Bom po enem letu pestvanja, izgledala, kot bodybilderka user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 10:41:31   
Kety
Dober dan!

No, malček mi spančka in bom hitro mal odgovorila! Hvala vam za pozitivne misli,...sem dala slikice v album (Timon - po 1.mesecu) in ocenite ali ga je dovolj skupaj. Danes zjutraj sem ga stehtala nagega in ima 5090g. To je bilo po hranjenju. Sem rekla, da ga bom tehtala samo dopoldan, ko ga previjam pa bom videla kako napreduje. Vem, da se ne smem preveč obremenjevat, ker vse to pušča posledice. Ampak moram rečt, da je mali ful dobrovoljček in je zjutraj ful komunikativen in vesel, pa veliko spi čez dan. No, saj tudi ponoči - od 21:30 do 3 in potem še do 6ih zjutraj in potem takoj po hranjenju spi naprej še do 8ih. Narobe delam jaz, ker e počivam takrat, ko mali spi, ampak poskušam čim več narest takrat!user posted image

Kako ste pa kaj s kapljicami? Jaz jih dajem še vedno po 2 in se mi zdi, da ga čez dan malo črviči, ampak ni tako hudo, da bi šla nazaj na 1!

LP Kety

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 11:58:15   
Jessy
Dober dan!!!

Kako lepo sije sonček! Sam se bojim, da se ponovi včerajšnja situacija, ko je dopoldne lepo sijalo sonce, popoldne pa oblaki in veter! user posted image  Meni nekako ne uspe iti ven dopoldne, saj dolgo spiva. Vstaneva med 9.00 in 10.30, pol pa predno se umijeva, preoblečeva in nahraniva, je ura pa 11 ali pa še več, ko je pa čas za kuhanje kosila. user posted image  Tako nam ostanejo le popoldnevi, ki so pa prav muhasti! MA upam, da bo danes tudi popoldne sonček!!!

Tia, imaš prav, da se ti naši dojenčki izredno spreminjajo in dobivajo neko podobo. Meni se zdi že prav hecna, ko jo pogledam kakšna je bila prvih 14 dni ali pa kakšna je sedaj! Ful je razlika!
Meni je včeraj začela ful čebljati. Saj je tudi prej, ampak včeraj je bila pa izredna. En kup glasnega gruljenja, cviljenja, vriskanja in nove glasove je včeraj pogruntala. Smo se ji prav smejali, ko je take imela!
Danes sem ji prvič dala 4 kapljice in me prav zanima, če bo kakšna reakcija. Tri je dobro prenesla. Sem ji pa dala vse 4 skupaj. Če jo bo zvijalo, bom pa zjutraj dala 3, pri naslednjem hranjenju pa še 1.  Ali pa 2, 2. Imam vse naštudirano v glavi, kako bom to delala!
Če se ne motim, je Tia rekla, da ji je ena omenila, da če ne daješ AD3 kapljic, da ima otrok krive noge. Ja, to je res. Temu se reče rahitičnost. Sem pa zadnjič prebrala v eni reviji (se mi zdi, da v Mami), da so to lahko posledice pomanjkanja vitamina D. Saj škodovali ti vitamini res ne bojo, le težko je gledat in poslušat otroka, če ima krče....ampak s postopnim povečevanjem kapljic se pa kar da!
Kety, jaz sem zelo dolgo dajala po 1 kapljico in tudi dolgo po 2 kapljici. Šele, ko jo ni prav nič več črvičilo po dveh, sem dodala še ta tretjo. Ti se kar prilagajaj otroku, pa bo!
Jaz sem pri dveh mesecih bila v posvetovalnici, pa sem omenila med. sestri, da dajam le 2 kapljici, ker jo po treh že črviči, pa mi je rekla, da je važno, da jih dobiva, pa čeprav samo 2. Da ko bo pripravljena za 3 in več, naj ji pa toliko dajam, dokler ne bo prenesla še kakšne več. Važno je, da ne prekinemo!

Ti naši večeri so postali pa že prava mora. Včeraj je zamudila svojo uro za spat, ker mi je ob 20h zaspala. Če mi takrat zaspi je potem user posted image  cel večer, ker se po 30. minutah zbudi in ko postane spet zaspana samo joče in joče...pa ji ne paše prav nič. Noče ležat! Če jo dam spat mi tako grdo kriči, da je ne moreva poslušat, zato jo raje stisnem v naročje in z njo hodim po stanovanju, da jo nežno ziba. Običajno se pomiri po parih minutah, ma včeraj mi je tudi v naročju več kot pol ure kričala, predno se je umirila. Zaspala mi je šele ob 22.45. Ponoči sva 2x jedli, vstali pa ob 10.30, zdaj pa spet spi. Ful so čudni ti dojenčki. Naša sploh še nima nobenega ritma in se je prav težko potem temu prilagajat, saj je vsak dan druga pesem. user posted image

Pol imam pa še en problem. Pride kak dan v tednu, ko imam manj mleka (ko kam gremo, pa manj pijem, pa manj počivam...) in zvečer imam dojki čisto mehki, notri pa mleka le za vzorec. Takrat vzamem iz skrinje vrečko z mlekom, jo pripravim, ampak Neja NOČE piti po flaški. Aventovo mi sploh poriva z jezikom ven in ni šans, da bi potegnila po njej, pri Nukovi pa mi sicer zagrabi cucelj, ampak mi popije samo kakšnih 20-30 ml, potem pa isto kot pri Aventovi. Noče več, zraven pa joka in se obrača proti dojki in hoče piti iz dojke. Pa ji dam dojko in takoj zagrabi, vendar notri ni mleka in spet joče. Groza! Kaj narediti v takem primeru? A naj probam po žlički? Sam se bojim, da bi se samo polivali, ker tako miga z glavo in joče... user posted image

Zdaj sem pa zadosti naložila! Grem pečt palačinke!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 14:22:23   
tina104
pozdrav spet od mene!
violinski ključ, user posted image  da ste končno doma in želim, da bi vam v prihodmje bilo lažje.

Jessy, jaz bi poskusila na žličko. v bistvu bi najprej jo dala na dojko, da se tam vsaj približno naje, s tem se tudi malo pomiri, pa potem na žličko. pa si sigurna, da ni dosti mleka noter? jaz imam včasih tako mehke dojke, da je prav čudno dojit, pa je noter še vedno polno mleka.

Kety, po mojem se ni treba nekaj sekirat glede kg zaenkrat. mogoče je to samo trenutno obdobje.

drugače pa - kako je pri nas: en dan ful spi, drugi dan ful bedi podnevi - včeraj je recimo skoraj cel dan prespal, v soboto čez dan ni spal niti tri ure. ponoči je približno enako. zvečer joče med osmo in deseto, ponavadi pomaga, da ga nosim na trebuščku, včeraj je jokal od osmih do enajsth, nošenje ga ni pomirilo (no, ni tako zelo kričal kot če sem ga držala na rokah na postelji), nekaj časa je pomagalo, da je ležal brez plenic na previjalni. verjtno so to res krči, ampak mislim, da niso od ad3 kapljic, ker kak dan tudi ne joče ali pa če sem mu kdaj jih pozabila dat, je vseeno jokal.
sploh se mi zdi, da velik del dopoldneva prespi, popoldne je veliko bolj aktiven.
ponoči je vse bolj ali manj enako. če zaspi ob desetih, jemo nekje ob enih, pa ob pol štirih, potem pa že kar vsako uro do pol sedmih, potem se greva previt (ponoči se ponavadi zbudi, je 10 min in spi dalje - pravim ponavadi, ne pa vedno), potem se še podojima (po previjanju traja kako urco, da zaspi) in grema nazaj spat do kakih pol devetih, no danes celo do pol desetih.
danes sva že šla na sprehod, ki pa se je končal po kakih 15 minutah - tako grozno je kričal v vozičku, meni je kar nerodno; potem sem ga vzela v roke, je bilo malo boljše - ponavadi to pomaga, danes ni. sva prišla domov in sem ga dala na dojko, je vlekel kaki dve minuti in zaspal. zdaj mi spi na rokah...
v glavnem take so stvari pri nas. se še kaj tipkamo.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 17:58:27   
Jessy
Tudi midve sva se danes predčasno vrnili s sprehoda. Sprehajali sva se 1 uro, nato pa se je zbudila in ona bi kar vstala z vozička, ampak ni variante, da bi jo nosila, pa še voziček zraven porivala in to še v tak klanec, kot ga imamo do hiše. Ni šans! In je malce jokala, malo je bila tiho in sva nekako prigurali do doma. Je bilo pa prav fajn toplo. Sem jo preveč oblekla, pa sem jo sredi poti slekla, ker drugače bi gagnila.
Zaenkrat po štirih kapljicah še ni krčev. Mislim, da jih tudi ne bo, ker zdaj je pa že več kot 7 ur, ko sem ji jih dala. user posted image

Tia, slikce ti mogoče ne naloži zato, ker je omejena velikost. Mislim, da 100 KB. Preveri in jo zmanjšaj, če ti več kot toliko zasede.
Trakci so pa po tanovem za dat v opis in ko se zapelješ z miško na ime, ti pokaže trakec. Moraš pa spet ta prvi trakec naložiti, tako, kot je bilo še prav na ta stari RR. Probej!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 17:59:37   
Jessy
Sem pozabila povedat še o mleku! Ja, sem sigurna, da nisem imela mleka, ker sem si šla črpat, pa ni šlo nič ven. Saj imam tudi jaz včasih mehke, pa je notri mleko, ampak včasih so pa obupno mehke in mleka kar ni. Bom že poskrbela, da se nardi! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 18:50:45   
nanka
Lepo pozdravljene vse skupaj, najprej vam moram povedati, da sem vas iskala in iskala in končno odkrila. Potem sem nekaj dni samo brala kako vaši malčki napredujejo in zdaj se oglašam še jaz.
Torej, da začnem pri rojstvu naše Zoje. Rodila sem točno na rok in sicer zelo hitro, saj je vse skupaj trajalo samo slabi 2 uri, pa še to sem bila dolgo doma. Zdaj je stara že 2 meseca in težka 4140 g. Sva bile danes na tehtanju. Imele ste že krče, pa bolezni ampak vse ste dobro prebrodile.
Tia, zakaj si se odločila za Hipp? Najbrž bom morala tudi jaz začeti dodajati, ker se je premalo zredila, samo 500 g v enem mesecu.
Za zdaj je dovolj, vendar se bom večkrat javila, zdaj ko vem kje čvekate.
Lp vsem 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Avgustovke, kje ste
10.10.2005 19:57:15   
Jessy
Nanka,  čestitam za Zojo in dobrodošla med avgustovkami!!! user posted image user posted image user posted image

Zgleda, da se bomo počasi le začele nabirat!user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Avgustovke, kje ste
11.10.2005 9:12:55   
Tiamo
Da nas malo dvignem na vrh user posted image user posted image  Mi smo super, naspani, Demi se je zdaj ritem spanja prestavil za eno uro, zaspi tam okoli 22:30 do 23 in spi do 6:30, potem se naje in zaspi do 9-10. Potem se sama igra v posteljici pol ure, potem ji postane dolgčas in tečnari. Čez dan je pa kot ponavadi, mogoče zaspi za 15 min, ampak sem se navadila in če dalj spi jo kar pogrešam. Včeraj sve bile dvakrat na sprehodu in je bila zelo pridna, celo pot je opazovala, kaj se dogaja okoli nje in na koncu je zaspala za 15 min user posted image  Nanka pozdravljena user posted image Za Hipp sem se odločila po nasvetu prijateljice, pa še to je nemški Hipp in ne avstrijski, katerega prodajajo po lekarnah, Tušu,... Nemškega dobiš samo v Mullerju. Po Aptimilu je Demi kričala cele noči, po Hippu iz avstrije čez dan, ko sem prešla na nemškega so krči trajali čez dan po par ur (tudi to je bilo zame skoraj neznosno, sem skor znorela...sej če si prebrala cel post si ugotovila). Potem so bili pametni vsi skupaj, pa še jaz k sem jih poslušala in prešaltala sem na Novolac proti krčem, čism sem ji dala prvo flaško z Novolacom je imela tako reakcijo, da je kričala pol dneva, potem ni mogla kakat in pokakala je reva tak trd drekec v velikosti zamaška, pri tem pa kričala k zmešana. No po enem tednu sem si rekla, da tako ne gre in prešla sem nazaj na Hipp in zadeve so se v enem tednu 80% izbojšale. Kaka lepo, enkrat na dan, krči so skoraj minili, mogoče jo primejo enkrat ali dvakrat na dan po par minut odvisno od dneva, včeraj ni bilo krčev. Jessy na krive noge ne vplivajo kapljice, Violinski ključ je napisala, da je možna samo rahitičnost, če ne daješ kapljic...Jaz ji bom začela dajati kapljice pri 3 mesecih! Jaz nisem nikoli kapljice dobila, pa nimam krivih nog.  Glede dodajanja slike in trakca, smo pa pogruntali kaj je narobe in mi RR popravljajo, sem imela še eno uporabniško ime narejeno na isti e naslov. Se tipkamo...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?