|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
27.9.2005 18:44:37   
Jessy
Aja, pozabla sem na vzdevke! user posted image

Naša je deležna kup vzdevkov, odvisno od razpoloženja. So pa: babi, lubica, miška, smradko, smejko user posted image

Bog ve, kaj vse se bomo še zmislili! Na koncu bo na vse te vzdevke reagirala, na ime pa ne! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Avgustovke, kje ste
28.9.2005 17:46:53   
tina104
Po nekaj dneh se spet javljam. Mi zmanjkuje časa. Ful je dela z malim - no en dan več, drugi manj, ko mam fraj rada malo počivam (spim!!), pa še učit se moram (se nekaj dodatno izobražujem in imam v kratkem izpit), pa je res naporno. Jaz pa sem med nosečnostjo še razmišljala, da bi vpisala magisterij user posted image . Sedaj vidim, da mi je veliko bolj pomembno biti z mojim user posted image  kot pa študij. Študij bo že počakal na kdaj kasneje, user posted image  pa ne bo nikoli več star 1 mesec, 2 meseca... Ampak ta izpit pa res moram naredit...
V glavnem mi še vedno bolj slabo spimo. Zvečer zaspi okoli devetih in se potem zbudi okoli polnoči ali ene ure, če imam srečo se potem zbudi ob treh, nato pa vsako uro in vedno je. Dobro pri vsem je, da je kakih 10 min, potem pa zaspi in ne tečnari (od začetka se je dogajalo, da je bil včasih buden tudi dve uri skupaj sredi noči). Zdaj ga imava kar v najini postelji, ker res nimam energije vsako uro vstajat in ga nosit na svojo posteljo, pa nazaj v posteljo. Tako spiva skupaj in se samo priklopi, 10 min je in že spimo vsi dalje.
Kapljice tudi jaz dajem zjutraj (vseh 7), ker imam tudi teorijo, da če bodo krči, naj bodo čez dan in ne ponoči. Je bil se mi zdi veliko bolj jokav prvih nekaj dno jemanja kaplic, včeraj je bilo vse O.K., za danes pa težko rečem, ker je že skoraj cel dan buden, pa skoz mi na zizi visi. Če ni priklopljen, joče. No, zdaj je končno trdno zaspal.
Ima res čuden ritem, en dan bi samo spal, drugi dan je ful buden.
Drugače ne joče veliko, ker se mu skozi prilagajamo - to pomeni veliko sesa (pri meni), kar naprej ga nosimo, bog ne daj da je sam v postelji (je že vik in krik), v ležalniku je kakih 15 min, ko je dobre volje, enako v vozičku.
Aja pa še to - user posted image v enem mesecu je pridobil 1560g, ima sedaj 5400 g, smo bili ful pohvaljeni - samo z dojenjem je vse to pridobil. Baje dojeni otroci lahko pridobijo tudi do 2kg na mesec zdaj na začetku.

Je moj dragi neke slikce gor dal. pa zadnje čase on več na RR hodi kot jaz user posted image

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Avgustovke, kje ste
28.9.2005 19:38:41   
Jessy
Sem imela prav, da je bilo naše dobro nočno spanje le trenutno! Danes ponoči mi je jedla na 3 ure, vse od 21h. Pa drugič! user posted image

Smo šli na UZ kolkov. Je rekel dr. da so vredu, ampak naj vseeno povijamo široko še kakšna 2 meseca, ker se "nekaj" še ni čisto zarastlo. Tako, da sva se z možem odločila, da jo bova široko povijala le čez noč, podnevi pa bo brez. Čez 2 meseca imamo pa spet kontrolo.

Zdaj grem pa počivat. Smo vsi trije čisto povoženi. Po moje je nekaj v zraku, da se vsem trem spi, pa še jutri bova mogli prej vstat, ker greva v posvetovalnico na tehtanje in merjenje.

Lepo in lahko noč!



_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 9:02:22   
Kety
Komaj najdem čas za RR! Se mi zdi, da mi za vse zmanjkuje časa. Dopoldan ko sem sama z user posted image  ne pocnem drugega, kot da se ukvarjam z njim, ko pa spi pa pospravljam! Sem že čisto crknjena!

Se je pa malček nekje prehladil in ima skoz poln nosek in se ful kaka (kot bi imel drisko)! Sem klicala v ZD pa so mi rekli, da dojeni otroci ne morejo imeti driske in da je to verjetno od sluzi, ki jo poje!user posted image  Upam!! Povejte mi, a kakec vaših user posted image  tudi že smrdijo?? Pred kakim tednom se ni imel nobenega vonja, zdej pa ga zavoham čez 3 plasti cunj in plenic,...

Jaz mu še nisem začela dajat kapljic...kar user posted image odlašam! Sem rekla, da jih bom ko bo dopolnil 6 tednov. To bo pa jutri!

Tina104! Bravo za KG! Naš se je poredil za 1100g in smo bili tudi pohvaljeni! Sicer pa če ti skoz visi na zizi, pol pa že res mora it nekam, ane!user posted image user posted image  

No, mi imamo tudi že vse sorte vzdevke; lumpi, sonček, mucek,...pa tudi kaka smrdica se najde!!user posted image

Lp Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 10:42:25   
Jessy
Dobro jutro!!!

Mi pa danes praznujemo dva meseca user posted image user posted image  . Sva pa tudi že iz posvetovalnice. Danes smo veliki 56cm, težki 5150g in obseg glavice je 38cm. user posted image user posted image

Tudi Nejin kakec smrdi. Ma, njen kakec imam očan vonj že kakšen mesec, je pa zeloooo redek, kar je običajno za dojene otroke. Včeraj sem jo odvila takoj, ko se je pokakala, pa je kar "luža" kakca bila v plenički, ker še ni uspela vpiti vse tekočine. Tako, da bodi res brez skrbi, da nima driske!

A drgač bo treba temo avgustovk kar zapret? Se mi zdi, da imam le jaz največ časa za sedenje pred računalnikom. user posted image  Včasih mi je res kar dolgčas, ker nobena nič ne napiše. Itak smo pa samo ene 4, ki redno tukaj pišemo. Le kam so se pogreznile ostale?

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 11:27:49   
Kety
Ja, Jessy, še jaz se občasno zgubim in se nič ne javim!!user posted image  

Vidim, da se tudi tvoja pupika lepo redi...upam, da naš ne zaostaja! Joj, ampak naš mucek ima tako poln nosek, da se mi kar smili. Sem mu poskusila kr malo s pumpico ven dobit, pa ne vem, ali je slaba pumpica ali pa jaza ne znam z njo delat, ker sploh ne vleče. Samo nekaj malega sem ven dobila. Se mi pa ful smili, ko mu dajem fiziološko v nosek, ker potem ful joka in se mi zdi kot da bi bil jezen name! Me ful jezno odrine z rokicami!user posted image

Upam, da bo hitro minil prehlad! Drugače ga pa kar uredu prenaša, saj je zjutraj ful dobre volje in se ful smeji in "pogovarja", dokler od utrujenosti spet ne zaspi.

Jessy, si me pa potolažila glede kakca. Danes se je tudi meni pokakal ravno ko sem odvila plenico in kar teklo od njega in plenica sploh ni uspela tako hitro pit tiste tekočine. A to je res normalno? Zakaj pa prej ni bilo tako blato?? Kakšne barve pa je pri tvoji? Od našega je rumeno zelen zjutraj, čez dan bolj rumen, potem pa zvečer spet bolj rumeno zelen! So mi pa itak v ZD rekli, da je to normalno, le če bo prehlad hujši naj se pridemo pokazat!

Pa še to: s koliki kapljicami AD3 si ti začela? Jaz bi mogoče z 2 ali 3! Žličko pa imam od HIPP-a - a misliš da je prevelika?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 12:12:19   
miševi
Neja, čestitam za dva meseca!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Pa se res vsi lepo redite. Saj se naš Jure tudi, sam je večinoma na dodatku. Ko sem Niko samo dojila, sva pri dveh mesecih tako slabo napredovali, da smo tudi začeli dodajat. Mate kar srečo,  da mate mleko. Jaz ga imam čedalje manj in počasi že obupavam, bi si kar nehala pumpat. Pa še psihično sem obremenjena, ker imamo smrt v družini. Jaz ne vem, kaj se to dogaja - že takoj po Nikinem rojstvu mi je umrl svak, da še na pogreb nisem mogla, sedaj, po Juretovem, pa moja ljuba teta.user posted image Jaz ne vem, a smo zakleti, al kaj??!! Ne verjamem več v naključja. Saj rečejo, da ko se rodi otroček, da nekje drugje življenje ugasne, ampak res ni treba, da prav takrat v familiji. Saj vem, da sem nesramna, da tako mislim, sam zdej še hormoni tako delujejo, da me vse 100x bolj prizadene. Tko da jutri potujemo na čisto drug konec Slovenije na pogreb. Slab namen za prvi izlet.

Tudi naši kakci zelo "lepo" smrdijo. Zaenkrat ima tudi še tekočega - ker je še vedno delno na mojem mlekcu. Glede barve pa - pravijo, da če je pridružena zelena barva, da je to takrat, ko otročka malo boloj zvija.

Kety - probaj drugo nosnico zatisnit s prstom, ko iz prve vlečeš. Pa stisni pumpico, preden jo pristaviš k nosku, potem, ko je pa na nosku, jo pa spusti. Bi moralo ven povlečt. Bistvo je, da je medtem druga nosnica zaprta.

Pri kapljicah ti pa priporočam, da začneš z 1, potem, ko vidiš, da je vse v redu, pa po istem principu zvišuješ na 7. Mi smo trenutno na 2 kapljicah in bomo še mal ostali, ker ga mičkeno zvija. Potem bomo pa navalili na 3. Jaz uporabljam žličke, ki mi pridejo pod roko - brez ostrega roba. Imam tudi Hippovo in iz nje tudi lepo poliže.

LP od še ene avgustovke, ki visi na računalniku kljub 2 otrokomauser posted image .

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 16:44:49   
Jessy
Joj, Miševi! To je pa res žalostno, da se tako dogaja! Izkreno sožalje!
Je pa pri nas tudi ena podobna reč s smrtmi. Nam se to dogaja pred porokam. 3 mesece pred poroko mojih staršev, je umrl ata od mojega očeta. 3 tedne pred poroko moje sestre je umrla moja stara mama in v istem letu, kot sem se poročila jaz, je umrla še ta druga stara mama. Meni to tudi niso zgolj naklučja. Pa dovolj o žalostnih temah.

Kety, haz sem začela z 1 kapljico in sem šele nekaj dni na dveh. Žlička je vsaka dobra, ki seže v usta.
Barva kakca je kot gorčica. Nismo še imeli zelenkaste.

Men se zdi, da našo spet nekej zvija.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 18:13:14   
Kety
Miševi, hvala za nasvete,...bom preiskusila. Ja, našega pa že zdej skoz neki napenja in upam, da po kapljicah ne bo slabše. Drugače sem pa danes v lekarni zasledila brošuro za sirup proti napenjanju in krčem. Samo se nisem nič pozanimala.

Sem pa iz pregleda in je vse OK, vse se mi je dobro zacelilo. Imela sem kar precej poškodovan MV, ker sem se zaradi umetnih popadkov prehitro odpirala in G. je rekla, da so me tudi ful lepo zašili.user posted image  No, če bo s krvjo vse OK, potem se naslednjič oglasim pri G. čez 3 leta oz. ko bomo naslednjič v pričakovanju!user posted image  (za kar pa je rekla, da naj ne bo pred vsaj letom in pol).

Jessy, kako si pa dala samo eno kapljico? Na žličko, pa gor svoje mleko ali kako?? A ful kompliciram??? Ampak res ne vem kako naj se lotim tega! Se bojim, da mu ne bom znala dat. Zadnjič sem mu hotla dat prekuhano vodo po flaški, pa ni znal pit iz nje!user posted image  Kako bo šele pri žlici!

LP Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Avgustovke, kje ste
29.9.2005 18:32:02   
Jessy
Jaz sem kar na žličko kanila kapljico in sicer čimbolj proti robu (ne na sredino), pa nič mleka nisem dodajala. Na začetku sem jih dajala, ko je najbolj kričala za jest in je avtomatsko imela odprta usta. Žličko sem dala v usta in jo narahlo naslonila na zgornjo čeljust in potegnila nazaj ven. V trenutku je utiknila, ker je "baje" sladkega okusa in je bila ob tem prijetno presenečena.
Zdaj pa ne čakam več, da kriči, ampak ji žličko naslonim na spodnjo ustnico in usta se avtomatsko odprejo, čisto zadosti, da tisti del žličke, kjer so kapljice, potisnem v usteca.
To je to! Saj bo šlo, boš vidla!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Avgustovke, kje ste
30.9.2005 12:14:20   
Kety
Dober dan! Nas moram mal višje prestavt, drugače se bomo čist zgubile!!

A ni dons lepo vreme!!!!!user posted image  Pa smo spet dočakali lep vikend! Upam samo, da bo naš malček dovolj zdrav, da bomo šli malo ven. Smo mislili it v nedeljo na trgatev V Goriška Brda....

No, Jessy, bom poskusila s temi kapljicami. Bom začela v nedeljo....je pa vseeno pred katerim obrokom jih daš ane?! Jaz jih bom dajala enkrat dopoldan, bom vidla kako bo čez dan.

Drugače pa naš malček še vedno nima ritma spanja. Še vedno imamo en nočni obrok okrog 3 zjutraj in potem okrog 7ih. Ampak je čisto odvisno od dneva. Se premika za uro nazaj ali naprej! Dons mi je pa buden že od 8ih zjutraj, no, zaspal mi je pred pol ure!

Drugače sem pa dons opazila, da je kakec bolj gost in to na račun smrklja, ki ga je pojedel (zgleda, da ogromne količine)....no, ampak gre na bolje!user posted image user posted image  Je pa kljub prehladu ful dobre volje in ne sitnari....je ful radoveden in bi skoz naokoli gledal!

LP Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Avgustovke, kje ste
30.9.2005 13:59:05   
Jessy
Lep, sončen dan je danes!!! Sem ga že komej čakala! Ga bomo izkoristili, kolikor se bo le dalo!

Jaz sem pa končno pogruntala našo pupo, kdaj ona hoče zvečer v posteljo. Dolgo sem rabila! Zdaj nam že nekaj dni zaspi po 21h in lepo spančka celo noč, seveda z vmesnim hranjenjem. Včeraj je zaspala ob 21.30 in prvič sva jedli šele ob 5h, potem pa že ob 8h, vstali pa ob 10h. Mah, men je čist ok takole!

Kety, jaz ji dam kapljice takoj, ko vstaneva. Potem se podojiva in če so kakšni krči, da so tekom dneva. Zgleda pa, da končno prenese po 2 kapljici, saj je zdaj že tretji dan mir in nima krčev. user posted image  Lahko pa daš kadarkoli tekom dneva, vendar pred hranjenjem. Je pa vsekakor boljše to čimprej dat, da ne dežuraš ponoči, če je kakšen krč.

Men je pa včeraj Neja le 1x kakala. To mi je ful čudno, ker je drugače tudi po 5x na dan. Ponoči ni nič kakala, potem je pa šele tik pred spanjem. A mislite, da če jaz jem kakšno hrano, ki zapira (npr. čokolada), potem to vpliva tudi nanjo, preko mleka??? Edino to je možno, drgač bodo pa spet kapljice krive! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Avgustovke, kje ste
30.9.2005 15:22:53   
Tiamo
Hojla punce, evo mene... berem, da se lepo pedenate user posted image  Tudi nama ne gre več tok slabo. Prav pridna punčka je ratala, se smejčka in igra sama s seboj. Čeprav tudi že zna izkoriščati. Včeraj smo imeli burno noč od 3 pa do 6 je rogovilila. Danes pa je spala od 21 pa do 5:30.  Jaz sem tudi OK. Sem bila pri Andreji (punca, ki je naredila CD od Vzajemne: Vadba za mamico in dojenčka), mi je pokazala, pravilni "handling" za dojenčke, kako jo naj pestujem ko jo dajejo krčki (deluje) in veliko sva se pogovarjale. Povedala mi je naj se z Demi igram tako, da ji večino nogice premikam, roke naj pustim pri miru, ker dojenček nazadnje začne spoznavati mišice rok in z premikanjem rokic gor in dol, ji bom vsilila prezgonji vzorec premikanja, kar ni vredu. Dojenček naprej začne spoznavati mišice glave, nogic, hrbtenice in potem šele rokice. user posted image  dobro je take stvari vedeti, čeprav potem pomislim, kako smo pa mi gor zrastli, naše mame niso to vedele. Bila sem tudi pri pediatrijni, našo Demi malo vleče v desno in sem se kar rekla naj naju pošlje na fizioterapijo..se mi bo vsaj nekaj dogajalo. Težka je že 5330 g, čeprav je tehnica skoz vibrirala med 5500 in 5300 g, se je razburjala na tehtnici. Tudi potem se je tok razburila, da je čist rdeča ratala in preglasila je vse, tako da se tudi pogovarjati nismo mogli. Smo ugotovili, da ima zelo močen glas...tam so bile še ene mamice s starejšimi dojenčki in uni so bolj potiho jokali, in ko so slišale mojo kako se dere, so rekle joj, joj, joj. Ni čudno, da me je skoraj pobralo od tega jokanja. Zdaj sem se že navadila... Že tečnari,  se tipkamo  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Avgustovke, kje ste
1.10.2005 21:25:18   
violinski
Drage Avgustovske prijateljice!

Rada bi vam sporočila dobre novice o tem, kako naš Aljoša pridno raste, vendar je žal slika malo bolj žalostna.
Že od srede leživa na infekcijski kliniki, ker je v torek dobil visoko vročino in se posul z neznanimi pikicami po trupu.
Naša zlata pediatrinja ga je že takoj zvečer obiskala in nama rekla, naj se zjutraj oglasiva v njeni ambulanti na pregled krvi in vode.
Rezultati so bili vse prej kot zadovoljivi, čeprav je bil urin BP, je kri pokazala povišane levkocite.

Kaj naj vam pravim, kako je na infekcijski? Vsekakor bolje, kot če bi te dni morala preživeti v pediatrični.
Tu za naju odlično skrbijo, seveda, predvsem za malega, pa tudi meni ni hudega. Imam posteljo, vsak dan dobim tri obroke
(lahka, varovalna hrana, ki nikakor ni dovolj, da nasiti doječo mater, vendar mi vsaj kuhati ali si rihtati prehrane ni treba.
Zaenkrat ni še čisto nič jasno, kaj Aljoši sploh manjka, delajo mu vse možne preiskave - prešpikali so ga že po dolgem in počez.
V roki ima kanal, za vsak slučaj, če bi ga morali priklopiti na infuzijo ali mu dati kako zdravilo, včeraj so ga pa tudi punktirali.
Tako ga danes vse boli, kakorkoli ga premaknem zakriči. Meni se pa trga.

Kaj mu je? Načeloma nihajo med dvema rečema - med virozo in med nečim, čemur pravijo Kawasaki (zanimivo, jaz sem vedno mislila, da je Lana tista, ki je nora na motorje :) ).
Samo da ima Aljoša le polovico ali še manj od znakov, ki kažejo na to bolezen, zato so previdni, da ga ne bi začeli zanjo zdraviti, pa je nazadnje niti ne bi imel.

Danes so mu slikali tudi pljuča (si predstavljate 2 mesečnega otroka na rentgenu? Raje ne.) izvide pa še čakamo.

Meni se tudi sicer trga, malo zaradi skrbi zanj, čeprav vem, da je v dobrih rokah, malo zato, ker sva tu not kot v zaporu - v samici, malo pa tudi zato, ker je Lana doma in jo pogrešam, ona pa pogreša naju.
Slišimo se po telefonu, to je pa tudi vse. V sobi imam k sreči lahko vse, kar mi srce in duša poželita.
Mož mi je prinesel svoj prenosni računalnik, to sporočilo bom pa oddala takoj, ko bom dobila na posodo še en GPRS telefon, da bom lahko na hitro posrfala po RR. Prebrala ne bom kaj veliko,
verjetno samo našo temo, da vidim, kako ste drugi. Imam še mp3 player, en kup knjig, križanke, Scoubidouje za pletenje....
Skratka, prinesli so mi vso možno zanimacijo, da ne bi imela trenutka prostega časa za se zjokat ali razmišljat negativno.

Sem že predolga, se mi zdi. Rada bi vam vsem poslala topel objemček in pobožajte svoje pikapolonice, naj bodo čimbolj zdravi!

Se oglasim, ko se vrnem domov.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Avgustovke, kje ste
1.10.2005 22:09:26   
Jessy
Violinski ključ, hudo mi je, da imate tako smolo! Kdo bi si mislil, da se tako mičkenemu dojenčku lahko pripeti kaj takega. Srčno upam, da je z Aljošo vse vredu, oz., da ni kakšna huda bolezen.
Ko si omenila Kawasaki bolezen, sem se takoj spomnila, da so o tem nedolgo tega govorili na 24ur na POP TV, vendar se ne spomnim kaj točno je tam narobe. Držim peti, da se bo vse srečno končalo!
So pa res dobro poskrbeli zate, da so ti ponudili vse, kar ti lahko, da ti je bivanje tam prijetneje.
Le poročaj nam, kako napredujete!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Avgustovke, kje ste
2.10.2005 9:37:21   
Tiamo
joj, joj violinski ključ, pa sem jaz mislila, da imam probleme...sej bo, držim pesti in ti pošiljam veliko poljubčkov.  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 10:11:36   
Tiamo
hy, kje pa ste? user posted image  Midve sva pa važne, ker spimo že 4 dni celo noč. Zaspi mi od 21-22 pa do 5-6, potem hranjenje in spanje do 8-9.  Čez dan pa nerga in nič ne spi. se tipkamo...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 12:13:56   
Kety
Evo še mene po dolgem času!

Bravo Tia in Demi!! Pa gre na bolje, ane!!user posted image  No, mi še vedno jemo ponoči, tako gremo spat okrog 21 -22ih se zbudimo za jest okrog 1ih-2eh zjutraj in potem spet ob 6ih. Ni preveč naporno, saj Timon takoj ko neha jest zaspi nazaj in tako smo v pol urice spet v slatkih sanjah!!user posted image

Vijolinski ključ, držim pestke za vaju, še posebej za Aljošo! Upam, da čimprej ugotovijo kaj je narobe, da se pozdravi in greste čimprej domov k svoji družinici.

Drugače je pa naš malček še vedno prehlajen...no, še vedno smrka in ima ponoči in zjutraj fuuuul poln nosek smrklja, ki noče in noče it ven. Sem poskusila s pumpico pa ne gre, je pregloboko v nosku in tako skoz smrka. Vsake toliko časa mu gre tolk nazaj, da mu gre v grlo in ga poje!user posted image  Pred vsakim podojem mu sicer dam fiziološko v nosek, da gre lažje v grlo (tko mi je rekla zdravnica), no, včasih mu pa celo uspe skihat malo ven! Ven gredo predvsem mucki, smrkelj pa ostane not! Ampak, moram rečt, da je izredno priden. Zjutraj samo malo pojoka,mker ga moti zamašen nosek, drugače pa vse skupaj fuuul dobr prenaša!user posted image

Jessy, danes sem dala prvo kapljico AD3! Sem v DM-ju kupila super žličke (3 za cca.400 sit) in je ful dobr pojedel z nje! Sem vseeno stisnila malo svojega mleka zraven, ker drugače je ful malo izgledalo in ne vem kako bi tisto malo pikico dol polizal! Pa je šlo!!user posted image user posted image user posted image  Po kolkem času pa začnem dajat 2??

Se še tipkamo!

LP vsem Kety 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 12:37:53   
Jessy
Bravo Tia in Demi! user posted image user posted image user posted image  To je pa lepo slišat!!! Kar tako naprej!

Kety, 2 kapljici lahko probaš dat že takoj naslednji dan, pa boš vidla a jih prenese ali ne. Če bodo težave, dajaj naslednjih nekaj dni po 1, drgač pa lahko vsak dan po 1 več. Prilagajaj se sproti! Midve danes začneva s tremi. Nekako sem po en teden dajala isto količino, ker so bili drugače krči. Bom vidla, kaj bo od danes naprej.

Mi smo tudi pridni. Imamo sicer nek čuden ritem hranjenja. Vsak dan je drugače. Čez dan mi je od 2-3 ure, ponoči pa tudi po 6 ali 7 ur mine med enim in drugim obrokom. Danes me je pa že tekom dneva presenetila, saj je bila sita od 6.15 pa do 11h, kar je za čez dan fenomenalno.
Mi je pa začela fuuul malo kakat. V 24. urah mi kaka le 1x. Kako pa kaj vaši malčki? Men se zdi, da odkar jeva 2 kapljici AD3, toliko manj kaka. K sreči zaenkrat še ni kakšnih težav zaradi tega, je pa lahko samo vprašanje časa!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 14:44:26   
Tiamo
Vedno se ene in iste javljamo, kje so pa ostale avgustovke? Naše hranjenje poteka skoraj vedno na 3 ure , kakšen dan podaljša na 3 pa pol. Glede dajanja kapljic, sem imela jaz tak sistem, da sem ji dala malo za popit mleka iz flaške, potem odvila dudko, notri nakapala kaplice in ji dala za pocuzat, potem pa spet navila nazaj na flaško in ji dala jesti. Sistem je deloval user posted image  Po žlički mi po parih dneh ni več hotela popit kapljic, oz. jih je ven pljunila...kok so mali vražički, točno vedo kaj je dobro in kaj ne.  se tipkamo, jutri grem k mami tako, da me do petka ne bo nič z mojim javljanjem. V sredo imave UZ kolkov, kako to poteka?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 16:18:01   
hugolina
Ojla!

Blagor vam, k imate poleg user posted image  še čas za surfanje po RR-ju. Pri nas so redke izjeme, da pade mali dol in zaspi. Evo ravno sedaj, ampak sva se pred tem 3 ure igrala, previjala, poskakovala, nosila,.... ma ni stvari k jo nisva počela, tko da sem že jaz čist crknjena. Ful težko zaspi oz. takoj ko poje za ene 1/2 urce, pol smo pa spet pokonci user posted image
Tko da takrat ko kinkne skočim na RR samo za kakšno stvar pogledat k me zanima oz. ne najdem sama odgovora nanjo. Pa seveda vas prečekiram, za pisanje mi pa že zmanjka...user posted image

No ja, saj bo... se tolažim s tem, da bomo vsak dan starejši user posted image

Drugače pa... zredil se je naš Janček za 1260g, zrastel je sicer samo 1,5cm ampak pravi zdravnica da to itak ni čist točno. Dobila sva slavne KAPLJICE in ravno tisti dan (še preden sva jih vzela) so se pojavili krčki user posted image  Tako smo imeli tri dni veselje pri hiši. Sumim, da so se pojavili, ko sem nehala dajati svoje mleko. Ja, žal sem obupala, ker se mi v celem dnevu nabere za en samcat obrok. Pa tolk sem se trudila.

Se je tudi prehladil in imamo težave s smrkeljčki oz. sluzjo v nosku. Revež komi diha. Tko da prakticiramo s pumpico in fiziološko. Pa še kakec je imel čisto zelen in sem zasledila, da je to od krčkov.
Kako pa veš, če ima otroček vročino brez da bi jo meril? No, mal sem se čudno izrazila, ali so kakšni znaki za povišano temp. al jo je treba izmerit, da veš na čem si??  Kako se meri, v ritko user posted image  Glede teh stvari nimam pojma. Imam sicer termometer za uho ampak ni za tko majhnega. Ah, zdej sem čist zakomplicirala, no če ima katera kakšen nasvet, je seveda dobrodošel.

Tolko spet na brzino od mene (upam, da bom imela kmalu kaj več časa user posted image ), grem hitro še mal po stanovanju pospravit dokler spi.

Dobra stvar tako živahnega in "zahtevnega" otročka pa je, da se mi ni treba ubadati s kg. Smo že 5kg v minusu, tko da...user posted image user posted image  Vsaka stvar je za nekaj dobrauser posted image  Kar se tiče pa mojih podočnjakov pa raje nebi.

Bodite kar najlepše in razvajajte svoje user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 16:27:11   
Kety
Tia, jaz sem bila v ZD Moste in imajo tam UZ. user posted image  dajo na eno tako posteljo, ki je ograjena tako, da paše na bok not. pol pa si ti pri njegovi glavi in se z njim pogovarjaš, da je čimbolj miren in da se ne joka preveč (zaradi mrzlega gela). Pri meni je blo tako! Sej ti si tud v Mostah, ane?!

No, pomoje ga kapljice ne črvičijo, ker do zdele še ni dal znaka! Bi se pa skoz ful pogovarjal! Joj, kolk je lepo, k se pogovarjajo z nami in se smejčkajo, ane!!user posted image  Prav cortiji so!!!

Kdaj boste pa začele nohtke stričt?? Moj ima že ful dolge in se mimo grede popraska po obrazu. Lomijo se mu pa ne več kej dost,...morajo bit že res dolgi!

No, Tia, lepo se mej pri mami!
Jessy, moj še vedno kaka kake 3 x na dan, kar dost tekoče blato! Ni pa več tako tekoče kot je blo pred enim tednom. Drugače pa čez dan je tudi na 3-4 ure, tako kot ponoči (no mogoče ponoči na 4-5). Kako pa bi ga navadila, da se ponoči ne je, ampak spi!? A bi mogla krajšat čas dojenja ponoči in ga samo pomiriti ali kako??

Očitno so vse ostale Avgustovke prezaposlene za RR! Upam, da se še kaka oglasi in mal poroča kako se rihtajo!!

LP Kety

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 16:37:08   
Kety
Ooooo Hugolina!!

No, tvoj user posted image  se pa lepo redi!! Kar tako naprej!!

Glede merjenja vročine...v starševski šoli so rekli, da se v ritko ne daje termometra, ker mu lahko poškodukeš črevesje. Meri mu v ušesu kar s tistim, ki ga imaš. Jaz imam tudi takega in je patronažnam mirne duše porinila v uho! Tako sem naredila tudi jaz, ko je mali začel smrkat. Ampak pri meni to smrkanje traja že 1 teden....upam, da bo kmalu mimo!

Naš pa ful veliko spi podnevi. Okrog 10 se zrihava, pol se igrava kako uro, pa se spet mal podojiva potem mi pa takoj zaspi za 3 ure, ko se znova zbudi za hranjenje. Potem je buden kaki 2 uri in spet zaspi za uro ali dve in potem spet je....potem je pa že večer in večerna opravila in priprave na spanje! V bistvu je zvečer še najbolj in najdlje buden. Tako ga okrog 22ih zmanjka kot bi odrezal!

Hugolina še se oglasi!

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 16:37:59   
Jessy
user posted image  Jaz imam spet čas za pisanje. Sem prej nesla Nejo v posteljico in ji navila vrtiljak. Se je tako pogovarjala z njim in brcala z vsemi štirimi, da jo je bilo kar veselje gledat. Pol, ko se je malce utrudila, je pa slončka (na zaščiti okrog ograje) začela obgovarjati in se ga dotikati. Jaz sem v tem času lepo spet pregledala oblekice in jih spet malce presortirala in našla polno cunjic, ki ji bodo zdaj že prav, ona pa je od vsega navdušenja in brcanja sladko zaspala. Sem jo samo še pokrila in zdaj bo vsaj eno uro mir.
Danes sem ji dala 3 kapljice in zaenkrat še ni bilo krčev.
Ko govorite o zelenem blatu...dva dni nazaj sem zjutraj v plenici dobila zelen madež. Kakala ni, tisto ji je pa verjetno "ušlo" ven, ko ima vetrove.

Če ima otrok vročino, je najlažje ugotoviti, ko si ga prisloniš k ličkam. Če čutiš, da je otrok toplejši, kot je običajno, je to že lahko znak, da ima vročino, razen, če ni bil preveč oblečen pa mu je vroče. Pa v obrazek ratajo bledi, lička pa so rdeča. Vročino pa se meri tako, da konico termometra malce namažeš (jaz bom kar z bepantenom ali KY gelom) in potisneš v danko le ta srebrni del. Po nevemkoliko minutah (to pa res ne vem, kolk časa se to meri user posted image , bom mogla vprašat) je T izmerjena in od T moraš odšteti 0,5 stopinje, da dobiš realno T, oz. T kot bi jo dobila, če bi merila pod pazduho.

Imamo pa tudi mi vsak dan zamašen nosek s smrkljem, globoko v nosu. Zaenkrat ji 1x na dan dajam tisto že omenjeno raztopino, pa je dobro do naslednjega dne. Vem pa ne, koliko časa se to sploh lahko dela!?!? Bom mogla tudi to vprašat, da ne bom naredila več škode kot koristi.

Hugolina, a ti dam jaz tistih 5 kg, ki so šli v minus??? Meni še vedno hodi 6 kg viška! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Avgustovke, kje ste
3.10.2005 18:15:32   
miševi
Sem že napisalal en dolg roman, pa pritisnem na potrdi in mi napiše"This page cannot be displayed"user posted image user posted image user posted image
No, pa še enkrat....

Violinski ključ, dobro vem, kako je s tako majčkenim otročkom na rtg-ju, pa po bolnišnicah, saj sem to izkusila z Niko in upam, da do tega ne bo prišlo nikoli več. Zato zelo močno stiskam pesti za vaju, da se čimprej vrneta domov k svojim in da bo vse v redu.

Tia!!!user posted image user posted image user posted image  Vidiš, saj bo šlo. Za vsakim dežjem posije sonce. In vi ste na dobri poti... Si pa iznajdla zanimiv način za dajanje kapljicuser posted image . Ja, otročki kmalu pogruntajo, kako nas lahko obrnejo. Za UZ kolkov ti pa ne bom pisala, ker ko boš tole brala, bo pregled že za vami.

Jaz temperaturo merim takole: ko posumim, zmerim s termometrom za ušesa - če ta pokaže več kot 37,5, pa pomerim še z navadnim termometrom - merim 3-5 minut. V ritki je sicer težko na miru toliko časa držat termometer, še posebej pa pazit, da ne gre globje, ko dojenček miga...

Naš Jure je tudi kar priden fantek. Na pogrebu sploh nismo vedeli, da ga imamo, pa smo ga cel dan nekaj prestavljali. Je pa zato včeraj cel dan jokal, ker je imel krče. Mislim, da sem bila kriva jaz, ker sem na pogrebščini jedla poticouser posted image . Zvečer se je pokakal, potem je zaspal in spal do osmih zjutraj. Danes že cel dan spi. Drugače tudi večino dneva prespi in je najdlje buden zvečer - takrat se tudi najraje pogovarja.
Kakamo pa mi tudi samo 1x na dan - sumim AD3 kaplice in pa čokolado, ki mi občasno "zleti" v ustauser posted image .

Hugolina!!!!! Pozdravljena!!!!!!!!!!!!
Sem vesela, da te spet berem. Čestitam za kg. Glede mleka se pa nič ne sekiraj, tako pač je. Tvoj malček bo vseeno lepo zrasel, ti si pa kljub temu dobra mamica. Tudi jaz bom verjetno kmalu obupala - iz treh in občasno več mojih obrokov na dan smo prišli na dva. Ko bomo na enem, bom prenehala. Saj potem se kar razvadiš z umetno hrano - ustvari se ritem..., pa še kdo ga lahko nahrani...
 
Sedaj grem pa še malo polenarit. Mali spi že od treh in bo verjetno kmalu lačen.
 
LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?